|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
20.11.2012 23:31:58   
vesna_b
ku ku user posted image

sem vas mogla prit malo pozdravit, čeprav ne pričakujemo maja 2013, smo pa maja 2008 in maja 2011 user posted image user posted image

želim vam čiiim lepše trenutke v vaši nosečnosti in same razgrajače v bušijih, da bodo potem lepše spali :)
user posted image čauči, srečke nosečke user posted image

(odgovor članu Buba82)
Neposredna povezava do sporočila: 951
20.11.2012 23:42:28   
skarabej
No, pa se vam še jaz pridružim.

PDP po ZM imam na dan mladosti - 25.5., na NS, ki je bila OK, pa 21. 5. - bomo videli kako in kaj. Za spol še ne vemo. Je pa to moja 3.user posted image in 1. .sm=duda.gif]. Upamo na najbolje!

(odgovor članu Buba82)
Neposredna povezava do sporočila: 952
20.11.2012 23:44:16   
skarabej
Jaz sem po tem Femibionu dobila tako drisko, da je kar teklo iz mene - dokler nisem "poštekala" zakaj ... sem mislila, da sem staknila spet kakšno virozo user posted image

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 953
20.11.2012 23:44:52   
skarabej

IZVIRNO SPOROČILO: jaz_sem_jaz

Punce, če katera rabi...

PRODAM čisto nov/originalen/zapakiran/z računom Femibion1(metafolin+folna kislina+vitamini) brez joda(pred zanositvijo ter do dopolnjenega 3.meseca nosečnosti), 30 tbl., uporaben do 4/2013. Cena: 7 eur.
Kupljen v LekarnaLjubljana(5/2012), pa sem pozabila nanj- zdaj pa uporabljam že Femibion2.

Več informacij na ZS ali na mail:mateja.pozitivka@gmail.com.

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 954
21.11.2012 8:02:34   
babyboooom

babyboooom

Objave: 188
Član od: 28.1.2008
Kraj: ljubljana
Status: prisoten
živjo so
NS je za mano, rezultat, 1,3...torej vse cool
Lorna4, rok je prestavljen na 28.5.

IZVIRNO SPOROČILO: nanita

Koliko od vas ima rok 28.5? Takrat mam jaz rojstni dan pa me zato zanima.

(odgovor članu nanita)
Neposredna povezava do sporočila: 955
21.11.2012 11:23:29   
Čebelčk
Živjo sonosečke :) user posted image

Drugi pregled za mano, voda in izvidi krvi so ok, tokso negativna. Poslušala je srčkaa in pomerila kje je maternica (ki je baje še nizko). Lorn4 naslednji pregled: morfologija 20.12.

Imam pa zabeleženo, da naj bi imela zlomljeno trtico. To mi je en maser rekel enkrat. Vem pa da sem padla, kot majhna.. IN da nismo takrat temu dali pozornosti. A zdaj težko ustanem ko dolgo sedim na mehkem, mi prav sapo jemlje... In boli ob hoji, ker očitno pritiska na kak živec... Ali katera ve kakšno vlogo igra to pri porodu?

In pa vprašala sem jo kaj je s trebuhom, da se hecno oblikuje...in je rekla da imam razmak trebušnih mišic user posted image A ima katera takšne težave? Res tega ne bi pričakovala, glede na mojo telesno pripravljenost :( A očitno je odvisno od zgradbe telesa, mišic, tkiv....

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 956
21.11.2012 11:33:16   
Lorna4
Čebelčk o razmaku trebušnih mišic ne vem prav veliko, sama nimam teh težav. Se pa spomnim da so me po prvem porodu v porodnišnici pregledali, če imam ta razmak oziroma kolko ga je in pokazala vaje, ki pripomorejo, da gre vse čim prej v normalno stanje..ampak se ne spomnim kakšne vaje so to bile..vem pa da je bilo pri meni že po porodu takoj vse ok.

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 957
21.11.2012 20:26:58   
babyboooom
da ne bom pisala po delih, ker vidim, da sem pozabla napisat kdaj imam naslednji pregled, bom "nakupčkala" za Lorno4 in naš seznamček
17.12. naslednji pregled, baje user posted image
a sem spet kej pozabla? user posted image
sem še kar slabotna pa brez energije... user posted image

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 958
21.11.2012 21:01:41   
MalinaK
Pozdravljene,

Pri nas bomo prvo štručko presenečenja dobili 5.5.2013. Nismo načrtovali, smo pa toliko bolj veseli :) Vsi pregledi do sedaj so bili super, še najbolj tisti, ko smo slišali srčka :)
Sem v 17tem tednu, me pa zanima, če katera že čuti otročka. Namreč imam take zanimive občutke v spodnjem delu trebuha, pa pravijo, da je za to še občutno prezgodaj.. Kakšne so kaj vaše izkušnje?

Z veseljem spremljam ta forum, vendar do sedaj še ni bilo časa, da bi se konkretno udejstvovala. Najbolj zato, ker sem prvo trimesečje bolj ali manj prespala ali zaradi celodnevne slabosti preležala. :)

Vsem želim res čudovito nosečnost in pa fino pripravo na porod.

MalinaK

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 959
21.11.2012 22:31:26   
majcicaklavdija
DOBER VECER nosecke,..po vsej verjetnosti ze lustno sanjate,...jst te srece zau nimam user posted image en kup problemov ki jih clovek najmanj rabi zdaj,...namrec izdubila sem sluzbo oz z 8. decembrom nism vec redno zaposlena,... user posted image Je treba zmanjsat stroske v firmi BANDA user posted image ,....najlazji se je pa na nosecnico spravt. drugace delam se srednjo vzgojiteljsko solo po izpitih in s tem mi pripada delo preko studenta, tako da bom vseeno ostala tukaj vendar pa preko napotnice. NIMAM POJMA kaj pa pomen to za mene v naprej, kar se tice porodniske in kaj mi sploh pripada,...ne vem user posted image ZA ZNORET!!! pa ko se ne bi smel nic sekirat pa obremenjevat sm ze prava zivcna razvelina,.... user posted image bo treba zacet hodit od vrat do vrat in zacet uveljavljati pravice ki jih imamo oz. se pozanimat kaj sploh nam pripada! Drugace pa kar se nosecnosti tice sm pa kr ok. razn obcasnih slabosti pa cudnega zbadanja spodaj,... user posted image komi cakam 4 decembra ko imam pregled pa, da mi G rece da je vse OK da bom vsaj malo bolj pomirjena! no lepoticke lepo bodite fajn spite pa se tipkamo,... user posted image

(odgovor članu MalinaK)
Neposredna povezava do sporočila: 960
21.11.2012 22:51:11   
happy85
Jao tole pa človeka res pojezi.... Ne bom ravno velik pametna, ampak kakor vem se upošteva zadnjih 12 plač - tako da na podlagi tega ti zagotovo nekaj pripada... Študentska porodniška sem pa slišala, da sicer obstaja, ampak da je pa zelooo nizka....
Verjetno pa najbolje da se obrneš na CSD tam bi morali znati vse povedati. Držim pesti, da dobiš pozitiven odgovor in da ne bodo prihodnji meseci preveč stresni.

(odgovor članu majcicaklavdija)
Neposredna povezava do sporočila: 961
22.11.2012 8:25:56   
Chugga
Klavdija,
delodajalec nosečnice po zakonu pod nobenim pogojem NE SME ODPUSTITI!!!

Malina,
medve bova po vsej verjetnosti istočasno sopihali user posted image . Jaz imam rok sicer 4.5., ampak sta prva dva oba zamujala.

Neposredna povezava do sporočila: 962
22.11.2012 14:53:36   
MojaV

IZVIRNO SPOROČILO: MalinaK

Sem v 17tem tednu, me pa zanima, če katera že čuti otročka. Namreč imam take zanimive občutke v spodnjem delu trebuha, pa pravijo, da je za to še občutno prezgodaj.. Kakšne so kaj vaše izkušnje?

Ni prezgodaj. Tudi jaz sem v prvi nosečnosti začutila prve premike že nekje okoli 16., 17. tedna. Čestitam :) Lep občutek, ne?

(odgovor članu MalinaK)
Neposredna povezava do sporočila: 963
22.11.2012 15:23:25   
Samsam
dobrodošle nove majčice user posted image
trije bomo kar se tiče UZ pregledov ti po zakonu pripadajo trije: prvi, kjer se nosečnost potrdi, drugi je ponavadi NS, tretji pa morfologija. Je pa dosti odvisno od G. Nekateri na vsakem pregledu naredijo UZ, drugi le tiste, ki ti po "zakonu" pripadajo. Meni je načeloma moja G do zdaj vedno naredila UZ, na prvem in drugem pregledu sem dobila tudi slikce UZja, naslednji pregled imam pa čez 5dni - v torek. Kar se tiče 3D UZ, jaz ne bom šla, sma pri Pušenjaku na NS dobila 3D slikici, ki sta mi dovolj user posted image .
Buba82 meni niso nikol rekli da naj bi bila tešča.
hehe, tehtanje pri G user posted image . Čebelčk jaz imam s sestro moje G zmenjeno da se doma tehtam in ji povem user posted image .
Kakšna pa je ta metoda z otroci? Dajo roko na bušija in povejo al iz fraj glave?
glede materinske šole in telovadbe sem pa jaz še vedno nekje na pol odločena user posted image . Moj me vsake tolk vpraša če bom šla na kako nos. telovadbo pa mu vedno rečem da bom razmisla user posted image
majcicaklavdija kolikor vem ne smejo odpustit nosečke. Pozanimaj se in daj ukrepaj!
lorna4 midva bova imela presenečenje ob rojstvu,
tako da pri meni bo user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Samsam -- 22.11.2012 15:24:19 >

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 964
22.11.2012 15:26:24   
Pupi Sanda
Nosečnice ne smejo odpustiti, če ti pa poteče pogodba (pri zaposlitvi za določen čas), pa se seveda lahko odločijo, da ti je ne podaljšajo. user posted image

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 965
22.11.2012 15:36:34   
mala lizika
Eno vprašanje glede morfologije. A jo bote ve opravile samo pri svojem G, ali se bote še kam drugam naročile (samoplačniško)?
Jaz razmišlajm malo v tej smeri, da bi se naročila še v Dravlje, kjer sem bila na NS. Ker moj G te ultrazvoke vedno naredi vse na hitro, nič kaj veliko ne pokaže ;(( in vedno pravi, da mi UZ malo slabše prevaja, ker imam malo preveč svoje obloge. Na NS pa mi je vse lepo pokazala, vse se je lepo videlo, imajo pač boljše, novejše aparate. Se mi zdi, da je morfologija poleg NS, najbolj pomembna, ker res lahko vidijo že veliko. Če ne druga, se bom verjetno naročila in plačala tistih 70 eur, da bom bolj mirna do konca nosečnosti.

(odgovor članu Pupi Sanda)
Neposredna povezava do sporočila: 966
22.11.2012 15:47:08   
majcicaklavdija
Ja zau je tako, da sm bila zaposlena za dolocen cas, na pol leta pa so mi podaljsevali pogodbo, tako da se z 8 decembrom veselje neha. sem bila pa prijavljena leto in pol in dobivala nakazano minimalno placo, prevoz in prehrano pa na roke. ja morm se pozanimat koliko mi priblizno pripada porodniske. mogoce katera kaj okvirno ve na te podatke? v danasnjih casih je denar sveta vladar pa naj kdor ce, da ne prinasa srece...... (malo za salo,malo za res) user posted image no pa sj mam debelo kozo,...tud to bom prezivela!!! se dobr da pod user posted image nosim razlog za veselje user posted image LP

(odgovor članu mala lizika)
Neposredna povezava do sporočila: 967
22.11.2012 15:58:18   
Naty03
Pozdravljene nosečke :)

Tudi jaz pričakujem maja 2013 in sem nadvse srečna. Nisem vas še uspela vse prebrat.
Ni nobene teme iz mojih koncev za nosečnice, zato se želim pridružiti vam.
Sem iz Velenja. Rodila sem že maja 2007, tako, da imam čudovitega sina.
Bila sem že na nuhalni, kjer je bilo vse super. Sedaj čakam na novi pregled in datum za morfologijo.
Takole to je zaenkrat, ko vas preberem, pa komentiram še kej več in tudi napišem.
Lep pozdrav vsem vam ;)

Neposredna povezava do sporočila: 968
22.11.2012 16:31:00   
Čebelčk
Samsam jaz otroke kar tako vprašam: Kaj misliš da ima v trebuščku, fantka ali punčko.
:)
A res deluje bomo pa vidl :) Je pa zanimivo, sploh ker so otroci intuitivni ;)

Majcicaklavdija plača je zadnjih 12 mesecev, pa še to ne gledajo prevoza in malice. TKo da pač bi dobivala kot si zdaj, razen če to ne zadostuje minimalni plači, potem bi dobivala več.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp

Jaz sem do sedaj materinsko šolo zelo hvalila. Sem bila pa zdaj na zadnji malo razočarana. Ker mi ljudje, ki jedo meso pametujejo, da ni pametno biti vegi... In me s tem spravljajo v nelagoden položaj, saj veste, otrok je vseeno prvi. Čeprav vem, da jem uravnoteženo in nadomeščam kar ne jem in jem zagotovo več kot nekdo ki je povprečno slovensko hrano.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 969
22.11.2012 20:08:35   
Dejčka912
Evo me po dooooolgem času. Najprej za Lorno4 za seznam: 25 let, 1user posted image , 0user posted image , naslednji pregled 19.12., rodila bom v PO.

Drugače pa sm včeraj imela pregled...vse super kot mora biti. Trebuh že raste...kavbojk sploh ne oblečem več, samo še v pajkicah se me lahko vidi, drugih hlač ne zapnem več user posted image . Bom morala počasi v nabavo nosečniških hlač. Drugače kg pa niso še šli gor user posted image .

Počutim se super, slabosti sploh ni več, nič več občasnih glavobolov, edino nos imam skoraj non stop zaprt, opažam pa da sm vedno bolj trudna in zaspana. Začela pa sem se mazati z mandljevim oljem, mi je ginekologinja rekla da je to najbolj zdravo...zdej bomo samo še vidli če bo pomagalo, upam da bo user posted image .

Se slišimo še kej....

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 970
23.11.2012 21:50:56   
maja 83
O, Dejčka912, vidim, da si Ajdovka, jaz tudi od letos, sigurno se bomo kdaj kje srečale ;)

Mimogrede, vabljene vse, ki se še niste pridružile naši FB skupinici.
Je še bolj fino in praktično tam čvekat, itak je pa skupina skrita, tako da ni skrbi ...

(odgovor članu Dejčka912)
Neposredna povezava do sporočila: 971
23.11.2012 23:50:30   
čopka12

IZVIRNO SPOROČILO: Čebelčk

Jaz sem do sedaj materinsko šolo zelo hvalila. Sem bila pa zdaj na zadnji malo razočarana. Ker mi ljudje, ki jedo meso pametujejo, da ni pametno biti vegi... In me s tem spravljajo v nelagoden položaj, saj veste, otrok je vseeno prvi. Čeprav vem, da jem uravnoteženo in nadomeščam kar ne jem in jem zagotovo več kot nekdo ki je povprečno slovensko hrano.

Čebelčk, jaz sem vegi že 20 let. Jem jajca in mlečne izdelke, med nosečnostjo sem sicer začela jest ribe. Sem vseh 9 mesecev jemala elevit, ker ima dosti železa, pa nisem bila nikol slabokrvna, dojila sem 12 mesecev, mala se je rodila z 3300 g in je še zdej zelo krepka punca, ki je v vrtcu od 11. meseca. Konec decembra bo stara 3 leta, pa ni doslej niti 1 dan manjkala v vrtcu zaradi kake bolezni. Ona in njen oči pa sta seveda zelo navdušena mesojedca....

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 972
24.11.2012 10:00:06   
sunisland
Pozdravljene souser posted image !
happy85 Jaz več trebuščka ne morem skrivati, čeprav ne nosim ravno zelo oprijetih majic, tako da ga tisti, ki niso pozorni, spregledajo, vedno več ljudi pa ga opazi.
Čebelčk Nekje sem brala, da je razmik trebušnih mišic odvisen od večih faktorjev, med drugim ga lahko povzročijo tudi premočne in ne dovolj fleksibilne trebušne mišice. Mislim, da ti pri tej diagnozi predpišejo prav posebne vaje, da se stanje izboljša. Pa po mojem ni v nosečnosti nobenega problema, če si vegetarijanka, važno da ješ dovolj raznovrstno hrano. Za vegane nisem tako zelo prepričana, oni morajo veliko bolj paziti in obvladati tale prehrambeni živžav. Verjetno je pa tudi odvisno od vsakega posameznika. Meni je veganstvo nekaj časa zelo odgovarjalo (to je bilo še pred nosečnostjo), potem pa naenkrat ne več, kljub temu, da sem izredno pazila na prehrano in prebrala vso dosegljivo literaturo. V glavnem, ne se jim pustiti. Če ti tvoj stil prehranjevanja odgovarja in izvidi pokažejo, da je vse ok, se ga mirno lahko držiš.
MalinaK Tudi jaz sem v 17 tednu in imam zadnje dni tuden občutek v trebuhu. Je pa tako nedoločljivo, da sploh ne vem ali se mi vse skupaj samo dozdeva ali je res kaj na tem. Bo treba še malo počakati. user posted image
majcicaklavdija Tole mora biti izredno stresno zate. Z veseljem bi ti rekla, da se poskušaj čim manj sekirati, a vem, da je to nemogoče. Drži se! Občasne slabosti in zbadanje sta v nosečnosti normalna pojava. Slednji menda zaradi širjenja vezi maternice. Vsaj tako mi je pojasnil moj ginekolog, tako da kar brez skrbi. Vseeno pa svojega G vprašaj čisto vse kar te zanima, da boš vsaj na tem področju mirna.
mala lizika A si bila pri Babnikovi? Jaz sem bila nad njo navdušena! Povedala mi je neprimerno več kot moj prejšnji ginekolog pri vseh obiskih. Po obisku pri njej sem se tudi odločila za spremembo ginekologa, ker od prejšnjega nisem dobila nikakršnih informacij, kar je za prvo nosečnost lahko precej zoprno in stresno. Tale tvoj G ga serje, pardon izrazu. Tudi jaz imam precej svoje obloge, pa mi je Babnikova naredila UZ brez kakršnega koli problema, vse se je odlično videlo. Tudi moj novi G nima z mojimi oblogami nobenega problema, pa ne vem, če ima ravno najnovejši aparat. Na tvojem mestu bi se verjetno odločila za samoplačniški pregled, ker boš tako bolj zadovoljna in mirna.
Lorna4 Zdajle ti bom poslala še moje podatke, da me lahko dodaš v FB skupino.
Punce, fajn bodite pa se kmalu kaj tipkamo. user posted image

(odgovor članu čopka12)
Neposredna povezava do sporočila: 973
24.11.2012 10:07:32   
sunisland
Eh, skoraj bi pozabila, eno vprašanje imam še za vas. Se je kateri že zgodilo, da bi jo nekaj dni zaporedoma stalno bolel spodnji del trebuha? Bolečina sicer ni močna, je pa zelo zoprna. Stanje se izboljša, ko sedim (a ne vedno), predvsem pa, ko ležim. Tako ponoči nimam nobenih problemov, ko pa zjutraj začnem skakati naokrog, se bolečina spet pojavi.

(odgovor članu sunisland)
Neposredna povezava do sporočila: 974
24.11.2012 14:59:18   
mala lizika
sunisland nisem bila pri Babnikovi, ker takrat sploh nisem vedela, ko sem se naročala, da je treba pri naročanju povedat, pri katerem bi pregled opravljal. Tako sem pol imela Hafnerjevo, s katero sva bila zelo zadovoljna. In mi je tudi brez problema naredila UZ. Mi je pa moj G takrat na isti dan rekel, da verjetno se bojo malo namatral, ker imam malo več svoje zaloge okol pasu. Počutla sem se ko en debel slon ;) čeprav se mi fučka za taka njegova mnenja. Sem si misnla kak pa pol nardi res UZ eni fejst obloženi, konkretni ženski, ni mi jasno najbolj. Tako da ja, čedelaje bolj razmišljam o morfologiji še v Dravljah. In če praviš, da je Babnikova tud super, bi se ker k njej naročila ali pa k Hafnerjevi.Da sem pol res malo bolj mirna do konca nosečnosti.

Glede bolečin, ki jih pa opisuješ, so pa pri meni tudi takšne in včasih sploh ne popusti, če grem počivat. Te imam že od kar vem, da sem noseča. Me tudi špika po jajčnikih, po nožnici, kar je normalno, ker se širi vse skupaj. So pa te rahle konstantne bolečine, ki včasih ponehajo po dveh/treh urah. Zdaj jih recimo kaka dva tedna nisem imela, včeraj zvečer pa spet nazaj in sem noro hodila na wc vsakih 15 min preverjat, da ne bi se pojavo kak izcedek. Danes je pa tudi še prisotna ta bolečina. In sem včeraj in danes šla na sprehod (res počasen) in se mi zdi, da je šele tako malo boljše (ali pa zato, ker pozabim malo in ne razmišlajm o bolečini) ;)
Jaz mislim, da ni to nič narobe, da je to res raztezanje maternice in ker naše bebike rastejo. Verjetno vsaka ženska to drugače občuti, čeprav kolk sem brskala po netu, skoz opisujejo raztezanje kot špikanje po jajčnikih, nikjer pa teh bolečin. Verjetno je tudi odvisno kje otroka nosimo, spredaj, zadaj, bolj nizko, visoko... Bi vprašala svojega G pa verjetno ne bom dobila nobenga pametnga odgovora, s katerim bi si lahko pomagala user posted image Tako da sunisland, če imaš ti bolj prijaznega G, ga le vprašaj in poročaj user posted image
Jaz se že veselim, v ponedeljek vstopam v 17 teden in čas res noro beži. Še malo pa bomo na polovici.
Lep vikend še naprej vsem nosečkam in predvsem brez skrbi!!

(odgovor članu sunisland)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?