RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 12:29:19)

Urša a že 8i teden? Vau kok gre pri tebi hitro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Skratka vse bo vredu in boš dobila bebico na koncu.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 12:30:16)

Urša jaz te pa redno berem šlik šlak [sm=smiley36.gif]

Vesela, da vse štima! in vsaka nosečnost je drugačna, tako da kaže, da ti tokrat ne bo slabo in bo tud manj jajčk[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Pridi se še kaj pofočkat (sploh po pregledu!!), prav lepo te je prebrat, da gre vse tipi topi!

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 12:32:57)

Uršaaaaaaaaaaaaaaaaa .... se veselim s tabo ... pozitivno in počasi ... to je VAJIN čas, vzamita si ga zase, ko pa bodo lepi praznični dnevi, pa naj izvejo še vsi ostali :) boste skupaj jokali od sreče! ;)[sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 12:35:04)

Že 8.teden ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tale nosečnost je res čist kontra od prejšnje, sploh ne morš verjet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jajčk še do zdaj niti 10 nisem pojedla, lol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Takrat so bile pa edino, kar sem lahko spravila vase[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdaj jem vse.
Imela sem nekaj problemov z zgago- sploh 5. teden- in z zaprtjem, ampak se je vse porihtalo, ko sem začela pit pomarančne sokove[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tippi, te tudi jaz berem redno še v drugi temi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Jutri pa vam sporočim kako bo po UZ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Po eni strani se ful veselim, po drugi pa ne najbolj, ker jih dela en kreten, če se še spomnite, ko sem vam razlagala. AMpak tokrat se ne bom kar tako pustila odgnat- zakaj za hudiča pa si plačujem 15 različnih zavarovanj!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Urša

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 13:36:51)

Punce, tudi jaz sem s pregleda. Mi je naredila UZ, tako da sem ful vesela. Naslednji pregled imam čez 4 tedne in takrat bo morfologija. Do sedaj sem bila na bolniški, naslednji teden začnem pa spet delat. Malo me skrbi, ker sem bila sedaj res kar precej časa doma in bom morala sedaj kar v redu nazaj zaštartat, ampak bomo že [sm=smiley1.gif] Sem ji omenila, da imam dostikrat občutek, da mi vleče trebuh dol, vendar ni namenjala neke pozornosti temu. tako da je verjetno res normalno [sm=smiley36.gif] Sem pa tudi jaz spet fasala vnetje tam spodaj, tako da bom imela kuro s tabletami. To je res taka nadležna stvar no [sm=zmeden.gif]

Urša, sem tudi jaz vesela zate. Probaj mislit pozitivno in se bodo že uredila stvari, da bo prav. Tukaj pa itak držimo pesti zate [sm=smiley31.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 14:24:40)

Jaz imam tudi na redko preglede, zadnji je bil 15.10, naslednji šele 29.11. Saj vem, da je to ok in mi je tudi rekla, da če bi karkoli bilo, naj takoj pridem, ampak ko vas tukaj berem ko hodite iz pregledov jaz pa nič ... [sm=smiley36.gif]

Urša, želim ti lep pregled in seveda srčka, ki veselo bije. Res lepo, da se nam javiš!

A potem boste ve može vzele na morfologijo? Moj žal ni mogel na nuhalno, ker sem jo imela dopoldne, na morfologijo bi pa mogoče lahko šel, ampak nisem pa nič omenila G. A mislite, da kar prideva ali naj vprašam, če lahko pride?

Kile - prej sem se tehtala vsako jutro, potem pa je pred dvema tednoma zmanjkalo baterije in vaga ne dela! Ne vem, a naj bom vesela ali žalostna glede tega. Pa še taka tanka baterija je, da jo potem vedno pozabim kupit, ker je ni lih v vsaki trgovini. No, glede na to da imam pregled čez tri tedne, bi bilo fajn se vmes kaj stehtat, ker po apetitu sodeč se je zdaj najbrž nabralo kar nekaj kilc.

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 15:07:24)

pri meni je bilo med prvim in drugim pregledom točno 4 tedne (vmes sem imela še BHR, tako da sem imela takrat pravi "luksuz" - kat 3x zapovrstjo UZ), od drugega pregleda pa do tretjega bo sedaj minilo 6 tednov, ko bo že MO, ampak se dobro počutim in tudi dogajanje v trebuhu je že zelo redno, tako da me malo daljši razmik ne moti; tudi sicer ima moja G navado, da so od začetka pregledi bolj narazen - če je seveda vse ok, proti koncu pa bolj na pogosto

moj po vsej verjetnosti ne bo šel zraven na MO, je bil v prvi nosečnosti na MO in v prejšnji na NS, zdaj pa ne vem, ker je to dopoldne in je vse skupaj malo zoprno zaradi službe, že jaz bom morala vzet dopust

[sm=smiley33.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 17:18:41)

A potem boste ve može vzele na morfologijo?

Midva greva ziher skup, pa mogoče še hčera.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:08:24)

Evo spet ti grozni menstrualni krči. zvija me za znoret.upam, da bodo kmalu mimo.

dober dan hvala da si prišla povedat še mnenje od tvoje g glede teh bolečin in pritiskanja na dol.

čestitke za dobro opravljene preglede [sm=bravo.gif]

mene je pa danes začel še ful bolet križ, da bi kar jokala [sm=smiley13.gif] saj me je vmes že mal, ampak danes je pa res groza.

uf, spet sem v fazi jamranja [sm=zmeden.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:12:17)

Tippi kr pojamraj, sej zato pa smo tukaj. Upam, da te neha bolet! Ja nosečnost je res lepo obdobje, a ne? Skoz nekaj, sami užitki so pa redki. Ampak ko dobimo svoje štručke, bo itak vse pozabljeno. Sam to traja pa 9 mesecev.

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:32:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
dober dan hvala da si prišla povedat še mnenje od tvoje g glede teh bolečin in pritiskanja na dol.

Mislim, da je bila Lila.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:33:48)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Mislim, da je bila Lila.

se pardoniram [sm=smiley1.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:34:48)

mene je pa danes začel še ful bolet križ, da bi kar jokala saj me je vmes že mal, ampak danes je pa res groza.

Božčka! A ti pilates nič ne pomaga pri tem? Jaz par dni po vadbi čutim vse žive mišice, ki jih očitno ne uporabljam. Pa baje za križ ful pomaga.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:35:41)

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Tippi kr pojamraj, sej zato pa smo tukaj. Upam, da te neha bolet! Ja nosečnost je res lepo obdobje, a ne? Skoz nekaj, sami užitki so pa redki. Ampak ko dobimo svoje štručke, bo itak vse pozabljeno. Sam to traja pa 9 mesecev.

ja, tale forumček je res dobrodošel. sej vse delimo s svojimi lubiji, ampak takle čvek je poseben balzam za dušico [sm=smiley1.gif] in res sem vesela, da si lahko tud pojamramo.

Ful je lepa nosečnost ja [sm=smiley7.gif] ampak se pa splača potrpet, to je pa res. na koncu dobiš neprecenljivo darilce [sm=smiley27.gif] in je vredno potrpet!

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:37:27)

IZVIRNO SPOROČILO: doberdan

mene je pa danes začel še ful bolet križ, da bi kar jokala saj me je vmes že mal, ampak danes je pa res groza.

Božčka! A ti pilates nič ne pomaga pri tem? Jaz par dni po vadbi čutim vse žive mišice, ki jih očitno ne uporabljam. Pa baje za križ ful pomaga.

zdej nisem bila na pilatesu že nekaj časa zarad AC, pa tud ta teden še ne grem, glih zato, ker sem preveč prpice in nočem reskirat preveč nategovanja mišic po AC. naslednji teden spet začnem. upam, da bom sploh lahko kaj naredila [sm=zmeden.gif] hvala za tolažbo. zlatka si [sm=smiley31.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:41:58)

Ja, zato smo pa tu, da se podpiramo. [sm=smiley1.gif]
Lep večer vsem!!! Jaz grem tamalo spat spravit, potem pa še malo crkljanja z lubijem.

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 19:50:01)

Tudi meni je super ta forum, ker smo lahko iz prve roke izvem kar me zanima. Punce, ko pridem do nabave opreme in pripomočkov, bom imela sigurno miljon vprašanj [sm=smiley1.gif] Jaz sem tudi pred tv s čajčkom in piškoti [sm=smiley36.gif] Bi bilo bolje, da bi kakšen mandarin pojedla, ampak so čokoladni piškoti takooo dobriii [sm=smiley36.gif]

Februarka08 -> RE: Aprilčice 2013 (6.11.2012 20:38:06)

Tippi, upam se kmal porihtaš glede križa in da krči čimprej minejo!!![sm=smiley1.gif]

A še katero boli pod trebuhom???? [sm=zmeden.gif] Mene skoraj vsak dan na šihtu in traja skor cel dan, razen ko počivam me neha. Tega je pa bolj malo[sm=smiley13.gif]

Tud jaz bom našga zraven vzela na MO[sm=smiley36.gif] pa tud že bo zjutraj, bo že manjkal tisto uro na šihtu[sm=smiley36.gif]
Pregled imam drug teden, je pa na 4 tedne, upam da bo nadaljne na kaj manj presledka[sm=zmeden.gif]
Do sedaj sem se zredila dobra 2 kg.

Spet sva zmazala čips[sm=smiley9.gif][sm=smiley36.gif]ajaj, kam to pelje[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Še pritisk si zmerim, pa počas v mižule.
Nočko!

Pkica -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 7:31:26)

Jutro[sm=nosecka.gif]

Berem, da imate večina težave z bolečinami. Mam tud jst skos filing k da bi dobila menstro.. una bolečina... prov sovražm jo in na trenutke me tko dol prtiska da je groza. če je le možno mal počijem in je bolše. Sm pa ugotovila, da ne morm vse stavri delat kot prej... čudn a ne hahahaha.
Tudi pri sebi porajtam, če dvignem kako težjo stvar mi že ni colll. Tko, da se tega mal izogibam in pol raj kakega prosim da mi pomaga.

Ja beli tok tudi mene že matra ene par dni, je kr moteče. Me je pa tudi srbeti začelo, sm se mazala z eno kremo je blo mal bolš zdej me pa spet neki ščemi. Tko da dons kličem G. da me nej pogleda in mi da kej konkretnega da mi bo pomagalo....[sm=smiley13.gif]
A ma katera tudi te težave....??

ja tale forum je men zakon, ker je res da ne morm skos jamrat mojmu možeku, ker tud vse stvari ne more razumet. Sej je full potrpežljiv in skos me tolaži naj se ne obrmenjujem tok!! Kle je pa super, ker vidš, da nisi sam z vsemi težavami in kak nasvet in lepa beseda zelooooo dobrodošla[sm=smiley1.gif]
Nosečnost je pa res ena čudovita stvar, ki se je res ne da opisati, jst kljub temu da sm skos malo v skrbeh poskušam uživati.......[sm=bravo.gif]

Ekola šibam delat in se še javim....Želim vam eno lepo jutro[sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 7:48:48)

Jutro Pkica in vse ostale! Tokrat jaz častim! [sm=smiley36.gif][sm=kava.gif]

Mene so krči popustili, sem kar dobro spala. In sanjala. Spet luliko [sm=smiley36.gif] Je bila ful velika in ko sem jo dojila, mi je pomižiknila, da v levem jošku ni več, da naj jo obrnem na desnega [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] jooooj kakšne sanje! [sm=smiley20.gif]

danes imam pregled. komaj čakam. upam, da mi bo naredil UZ. fino bi bilo [sm=bravo.gif]

Pkica jaz sem imela to srbečo piz...darijo [sm=smiley7.gif] in sem dobila na recept canesten, tablete in kremo. Zvečer, ko sem si hotla vstavit, je bilo bolje, tako da potem nisem vstavila tableta, sem se samo namazala. in je šlo mimo. Sem se o tem pogovorila z ginekom, pravi da so kvasovke zelo pogoste v nosečnosti (ženske to zamenjujejo za vnetja, kar pa ni res!) in da ne škodujejo plodu, je pa fino, da ukrepaš, ker je zelo nadležno in se lahko kasneje res sprevrže v vnetje, ki sicer tudi ne škodje plodu, zahteva pa obvezno zdravljenje. Zdaj imam vse še doma, tako da če me bo kaj zagrabilo, bom uporabila to kar mi je predpisal.

Belega toka imam jaz tudi kar veliko in uporabljam ščitnike perila, ker mi gre drugače na živce, da imam skoz mokre hlačke [sm=smiley26.gif]

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 8:00:37)

Jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

moj po vsej verjetnosti ne bo šel zraven na MO, je bil v prvi nosečnosti na MO in v prejšnji na NS, zdaj pa ne vem, ker je to dopoldne in je vse skupaj malo zoprno zaradi službe, že jaz bom morala vzet dopust

[sm=smiley33.gif]

delodajalec ti mora omogočiti pregled in se šteje kot redni delovni čas, če pregleda ni mogoče opraviti popoldne. Pravice nosečnic določa Pravilnik o varovanju zdravja nosečih delavk. V njem je določeno (glej 7. člen), da ti mora delodajalec omogočiti odsotnost za preglede v nosečnosti (če ni možnosti pop pregledov). V tem času si normalno plačana. Pravilnik

Meni pa nosečnost ni ne vem kaj, tak kot ene pišejo in pravijo, da je najlepša stvar... Mogoče bi bila drugačnega mnenja, če bi bila brez bruhanja in slabosti... Pa že v prvo skos neki problemi prvo tromesečje itak bruhanje in slabosti, drugo mi je vse tiščalo dol, slabi izvidi urina, sladkorja, zadnje tromesečje, ko je bilo o.k., sem pa mesec prehitro rodila....

Težav zdaj trenutno nimam, razen utrujenosti in slabega okusa. Vse ostalo zaenkrat vredi. Punce povejte mi tiste, ko že imate otroke, sama imam doma dvoletnika, pa ga še vedno normalno dvigujem, nosim... a se to še lahko, vedno pozabim ginekologinjo vprašat kako je s tem, ima pa 12 kg.

Dans bo pa zgleda sonček, lep dan vam želim.

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 8:09:28)

Punce povejte mi tiste, ko že imate otroke, sama imam doma dvoletnika, pa ga še vedno normalno dvigujem, nosim... a se to še lahko, vedno pozabim ginekologinjo vprašat kako je s tem, ima pa 12 kg.

Tudi jaz imam dvoletnico. Jo probam ne dvigovat prepogosto, ampak brez seveda ne gre. Če je treba kdaj na hitrco čez cesto ali pač v gužvi ipd. Ampak jo pa manj dvigujem kot prej. Zdaj ji bolj pomagam, recimo ji dam roko, da sama kam spleza, tudi v avtosedež že zna ... Mislim, da ti bo vsak zdravnik rekel, da ne smeš dvigovat nad 5 kg (to so mi rekli prvič), ampak je pa spet odvisno, kako se počutiš pa če ni nič rizičnega, potem po moje ni neke nevarnosti.

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 8:32:59)

Jaz imam tud dvoletnico, ki ima 13,5 kg. Jo poskušam čimmanj dvigovat, ampak itak ne gre. Zdej mi že vsi domači težijo, da naj se pazim, da ne bo kaj narobe. Bom pa rekla tkole, moja G me je v prvi nosečnosti samo čudno pogledala, kje sem videla, da ne smem dvigniti več kot 5 kg. Če je z nosečnostjo vse vredu, ni omejitev, vsak po svoji zmožnosti. Je pa bil problem, ker v službi res težko dvigujem in sem hotela potrdilo, da mi napiše, da tega pač v nosečnosti ne smem. In ga nisem dobila. V tej nosečnosti delam po svoji zmožnosti, zaenkrat se počutim bolje kot v prvi nosečnosti oz je drugače. Kaj me še čaka, ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Tippi hvala za kavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Anon2012 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 8:42:18)

IZVIRNO SPOROČILO: top10

delodajalec ti mora omogočiti pregled in se šteje kot redni delovni čas, če pregleda ni mogoče opraviti popoldne. Pravice nosečnic določa Pravilnik o varovanju zdravja nosečih delavk. V njem je določeno (glej 7. člen), da ti mora delodajalec omogočiti odsotnost za preglede v nosečnosti (če ni možnosti

Tole pa moram komentirati, čeprav ni prav, da se vtikam v vašo temo s takimi pripombami - a res ne morem biti tiho. Kje to ve delate, da greste tako na nož z delodajalci in se greste uveljavljanje pravic? Imate tok grozne delodajalce ali ste same tok zafrknjene delavke? A se res ne morete nič dogovorit?
Jaz sem nadrejena parim osebam, in do nobenega nisem zajebana, noben ni da ne bi mogel na bilokak pregled, če je treba, ostajat doma zarad bolezni, staršev, otrok, ampak hkrati me nihče ne bi mogel prav dolgo ****ti. in s takim mahanjem o pravicah: veš, ne želim si take sodelavke, ki bi me v nosečnosti takole izsiljevala, oprosti. Po prvi taki izkušnji je verjetno no-go, da zaposlim kakšno, ki planira otroka (vem, ne smem vprašat direktno), to je posledica takih odnosov...

Mi je dvignilo pritisk....

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 8:51:56)

Anon dobrodošla [sm=smiley1.gif]

Kaj ti je u bistvu dvignilo pritisk? Ne razumem najbolje [sm=zmeden.gif]
Dejstvo je, da so nekateri delodajalci zajebani, in enostavno moraš iti "na nož", če želiš sebi in svojim najboljše. Verjemi mi, sem že imela takšno delodajalko, kjer sem se razdajala na polno, na koncu pa vsakič znova dobila prstek v ritko. Tako, da jaz ne bi tako ostro obsojala tistih, ki se zavzemajo za svoje pravice, pa magari s pravilnikom in z zakoni, če drugače ne gre!

preveč si posplošila vse skupaj (mogoče celo vzela preveč osebno?) in resnično ne vem, kaj te je tako zelo zmotilo?

Tako kot obstajajo tisti dobri delodajalci, kjer se lahko vse zmeniš (pri meni je že tako, sem ful hvaležna), ampak poznam pa primere, celo doživela sem jih, kjer pa ne gre drugače kot po sistemu, kar daš, to dobiš.

Moje skromno mnenje [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>