top10 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 8:00:37)
|
Jutro! IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen moj po vsej verjetnosti ne bo šel zraven na MO, je bil v prvi nosečnosti na MO in v prejšnji na NS, zdaj pa ne vem, ker je to dopoldne in je vse skupaj malo zoprno zaradi službe, že jaz bom morala vzet dopust [sm=smiley33.gif] delodajalec ti mora omogočiti pregled in se šteje kot redni delovni čas, če pregleda ni mogoče opraviti popoldne. Pravice nosečnic določa Pravilnik o varovanju zdravja nosečih delavk. V njem je določeno (glej 7. člen), da ti mora delodajalec omogočiti odsotnost za preglede v nosečnosti (če ni možnosti pop pregledov). V tem času si normalno plačana. Pravilnik Meni pa nosečnost ni ne vem kaj, tak kot ene pišejo in pravijo, da je najlepša stvar... Mogoče bi bila drugačnega mnenja, če bi bila brez bruhanja in slabosti... Pa že v prvo skos neki problemi prvo tromesečje itak bruhanje in slabosti, drugo mi je vse tiščalo dol, slabi izvidi urina, sladkorja, zadnje tromesečje, ko je bilo o.k., sem pa mesec prehitro rodila.... Težav zdaj trenutno nimam, razen utrujenosti in slabega okusa. Vse ostalo zaenkrat vredi. Punce povejte mi tiste, ko že imate otroke, sama imam doma dvoletnika, pa ga še vedno normalno dvigujem, nosim... a se to še lahko, vedno pozabim ginekologinjo vprašat kako je s tem, ima pa 12 kg. Dans bo pa zgleda sonček, lep dan vam želim.
|
|
|
|