RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

san -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:56:16)

na hitrco vas pozdravim, dokler miška spi, jaz pa kuhalnico in lonce premetavam.

pikica, po moje je mislila tiste svečke za tri dni, si jih kot tampon daš notri, samo ne tako globoko.

dvigovanje otrok - jaz dvigujem redno 12,5 in 10 kg, nimam kaj, ampak nikoli do sedaj ni bilo nič narobe.

drugače pri meni vse po starem. počutje ok, brez slabosti - res hb, da so minile. no, še apetit me more mal, pa bo. meni tudi vedno kg kar letijo v višave. no, na srečo se potem vedno vrnem v dokaj prednosečniško stanje.

no, evo, tolje je bilo res na hitro.

lepo bodite[sm=smiley1.gif]

Pkica -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:56:29)

Joj... sej se mi je čudno vse skupaj zdelo... ampak ona je govorila vse skupaj kot da ni to nič takega! Tok mi je smotan še enkrat poklicat[sm=zmeden.gif]
ma za tablete ni govorila, ker mi je govorila prv o vložku..??? mah bom sla v lekarno in vprašala, upam da me ne bojo full čukast gledala... hihih
Če ne bom pa en navaden vložek kupla pa naredila 3 dnevno kuro s tem !!!

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:59:07)

ne spomnim se, katera je dala link, ampka hvala, zdaj vem, da nastopim porodniško 1. 3. 2013! :))) pa da se mi štejejo plače od JAN do DEC 2012, torej ravno celo leto ...

dopusti, služba, nadrejeni ...vem, da vas je tukaj nekaj v javnem sektorju, pa me konkretno zanima, je katera v šoli? me zanima, kako bo z mojim dopustom ... imam še par dni starega, novi mi bo pa ves ostal in ga bom kratko malo podarila, ker ne smem bit na dopustu, razen vpočitnicah (glede na na šolski koledar), sam zdej ne vem, v kater zakon moram gledat in JA, jaz imam zaj ... šefico, ki ne gre izven okvirov in se samo ozira na zakon, nič se ne da zmenit po človeško, po domače, ... :((( ve, katera, kam pogledat glede koriščenja dopusta PRED porodniško in kdaj se lahko stari porabi, koliko ga siatne itd itd itd ...?????

Čebelčk -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 14:08:44)

Sonosečke ;) če katero zanima, v Ljubljani v Šiški se začenja vadba joge za nosečnice: http://www.cityoga.org/index.php?page=joga_tecaji#joga_ljubljana_center

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 14:29:58)

pikicastonoga - poglej tale link - http://otrocarije.blogspot.com/2008/05/grem-na-porodniko-kaj-pa-moj-letni.html; zadeve še vedno veljajo... mogoče pa kaj dopusta porabiš med zimskimi počitnicami?
jaz bom pokoristila 10 dni dopusta 2013 in bom tako "počitnikovanje" začela 25.2.2013 - ravno idealno, ker so takrat zimske počitnice in ne bo problema za varstvo za našo prvošolko, ostali dopust pa po porodniški leta 2014

[sm=smiley33.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 15:49:40)

Dober dan [sm=smiley1.gif]

Kako ste kaj? Vidim, da zelo pridno cvekate.[sm=jezicek.gif]

Jaz sem spet sama do petka. Sem imela dober namen spinaco jest za kosilo/vecerjo ampak se mi je nenormalno zalustala pica. Na sreco imam vse sestavine doma. [sm=smiley36.gif]
Jem zdaj korencek, da malo vitaminov not spravim...
Sem pa ze bila pridno na fitnesu, delala vaje za hrbet in zdaj pocivam, kvackam in gledam filme. Jutri grem s kolegico vozicek sprobat![sm=bravo.gif] Tak cisto za firbec res, upam, da se mi bo tudi tako dopadel. Na sliki in po mnenjih na internetu je vredu.
Sem pa ze cisto navdusena za morfologijo naslednji teden![sm=smiley1.gif]

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 15:56:43)

Hej, PikicaStonogica:)
Če se prav spomnim: malo starega boš "ponucala" še med božično-novoletnimi, kar se pa dopusta za 2013 tiče pa ga dobiš z odločbo v celoti, samo ga seveda v tem slavnem svetu šolstva ne moreš porabiti. Tako da se ti po zakonu prenese v 2014, s tem, da moraš spet o zakonu porabit 10 dni v 2013, se pravi, da ti teh 10 dejansko propade (ali kak dan porabiš med zimskimi počitnicami), ostalo ti gre v 2014 in to lahko izjemoma v šolstvu porabiš do konca avgusta 2014 (drugje do konca junija 2014). Preverjeno,, ker sem na Ministrstvo spraševala v prejšnji nosečnosti.
Kej boljše:)
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

ne spomnim se, katera je dala link, ampka hvala, zdaj vem, da nastopim porodniško 1. 3. 2013! :))) pa da se mi štejejo plače od JAN do DEC 2012, torej ravno celo leto ...

dopusti, služba, nadrejeni ...vem, da vas je tukaj nekaj v javnem sektorju, pa me konkretno zanima, je katera v šoli? me zanima, kako bo z mojim dopustom ... imam še par dni starega, novi mi bo pa ves ostal in ga bom kratko malo podarila, ker ne smem bit na dopustu, razen vpočitnicah (glede na na šolski koledar), sam zdej ne vem, v kater zakon moram gledat in JA, jaz imam zaj ... šefico, ki ne gre izven okvirov in se samo ozira na zakon, nič se ne da zmenit po človeško, po domače, ... :((( ve, katera, kam pogledat glede koriščenja dopusta PRED porodniško in kdaj se lahko stari porabi, koliko ga siatne itd itd itd ...?????

drugič nosečka -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 21:38:44)

Hojla!

Še ena aprilčica tukaj. PDP 5.4. in doma že en malček. :) Sicer vas redno berem,ampak včlanila sem se pa šele danes, ker se mi po pravici povedano ne ljubi redno pisat. :) Izvem pa veliko koristnih informacij tako da hvala vsem. ;)
Na vas se pa obračam tudi z enim vprašanjem. In sicer..... Zaradi dvakratnih krvavitev sem pristala na bolniški. Po prvi sem šla še vseeno delat, po drugi krvavitvi pa mi je ginekologinja rekla, da zdej me pa res ne spusti več v službo. In smo poslali izvide ipd. na komisijo. Zdaj me pa zanima, če ima katera izkušnje kako je kaj s tem. A komplicirajo pa zavračajo predloge ali jih upoštevajo? Drugače pa delam v predšolski vzgoji in to, da bi dvigovala samo do 5kg ne pride v poštev. :) Pa tud križ me precej boli. V prvi nosečnosti res ni bilo nobenih težav, zdej pa očitno čist brez ne gre. :) Hvala za odgovor in lep večer vsem.

minka tonka -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 22:23:31)

Ojla!
Kako ste pridne, čvekice!!! [sm=bravo.gif]. V ponedeljek sem bila na pregledu in mi je G napovedala punčko [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Čiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiist vesela [sm=smiley1.gif]. Sicer vem, da je možno, da se je kak lulček kje skril, ampak imam občutek, da je res pupika. Iiii, pa bi imeli parček pri nas [sm=smiley36.gif]. Pa itak bi blo isto veselje, tudi če bi bil pobček, samo da so otročki zdravi. Sicer pa sem vsa vesela, ker mi ni več slabo in malo manj vesela, ker imam apetit kt kit. Ogromno pojem, pa niti se ne skušam bremzat [sm=smiley30.gif]. je pa res, da dosti sadja in solat pojem tk da se ne počutm tko grozno, ko eno milko zbašem vase [sm=smiley1.gif].
Dvigovanje otročk ... ja meni je kar malo neprijetno včasih, me začne špikat, ampak nimam kaj, sinko se še kar precej nosi, ima pa okoli 14, 15 kg.
Bolečine ... levo spodaj me špika občasno, pa včasih me tišči dol ves trebuh, ampak ni hujšega.
Lepo bodite, drage so[sm=nosecka.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 23:16:34)

Minka tonka supeeer za lepe novičke [sm=smiley1.gif]
Drugič nosečka, tebi pa lahko jaz odgovorim, ker sem bila v dokaj podobni situaciji. Ko sem prvič krvavela me je že dala na bolniško z dabrostonom, vendar se je kljub počivanju čez dva tedna zgodba ponovila in sem spet krvavela. Po enem mesecu bolniške smo dali predlog za podaljšanje na komisijo. Meni so odobrili še en mesec bolniške z mirovanjem na domu, tako da nisem mogla nikamor hodit, ker me je bilo strah, da pride inšpekcija. V četrtek mi poteče bolniška in velikokrat dajo potem spet predlog za podaljšanje na komisijo. Mene je G vprašala kako se počutim in če bi šla delat. In glede na to, da krvavitev nisem imela več, drugih izrazitih težav tudi nimam, grem predvsem na mojo željo delat. Ne vem niti če bi mi podaljšali glede na to, da v tem mesecu nisem imela težav. Meni je po dveh mesecih začelo malo presedat, da sem zaprta v stanovanju [sm=smiley1.gif] Mislim pa, da na komisiji ne komplicirajo, sploh pri nosečnosti. Edino poznam kar precej primerov, ko so jih potem prišli domov preverjat [sm=zmeden.gif] upam, da se ti te krvavitve ne ponovijo več in da boš lepo uživala v nosečnosti naprej [sm=smiley1.gif]

Pkica -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 7:48:29)

Jutro [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ekola mene. Včer sm sla v lekarno... haha me mal čukast gledal in sm se pol odločila da vzamem multy gyn gel. Mislim, da mi pomaga saj ni več tok nadelžno tm spodaj[sm=smiley1.gif]

ja včasih mal panike naredimo za brez veze :)

me pa zanima ali katera še jemle elevit. Meni je G. rekla, da ga lahko jemlem celo nosečnost. Zdej ga jemlem vsak drug dan ali tret dan, ker pojem tudi veliko sadja in zelenjave.

Dobrodošla DRUGIČ NOSEČKA..... [sm=bravo.gif] in minka tonka bravo za punčko.... tud jst komaj čakam, da zvem kaj bomo mel me fulllll ferbc matra. Upam da se bo na MO. vidl, da končno ztačneva mal imena zberat[sm=smiley36.gif]

Šibam delat in se še javim [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 7:55:25)

Dobro jutro nosečke srečke!

Najprej čestitke novi nosečki! [sm=bravo.gif] Res se mi zdi, da bodo aprila porodnišnice pokale po šivih! Ful fajn [sm=smiley36.gif]

Jaz sem včeraj opravila pregled. Človeček je sedel kot buda. Sem vprašala spet po spolu in je rekel, da ni drugega videti kot da sedi, razmišlja in se redi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Tako da očitno res ni druge, kot da počakamo na izvide AC [sm=bravo.gif]

Drugače pa, vse štima. vprašala sem tudi po hitrosti srčnega utripa dojenčka, ker je bil na NS kar visok 174, pa ni povedal številke, ampak samo da se je utrip zmanjšal. Vprašala sem tudi kako je s tem "tiščanjem dol" in nenehnim menstrualnim bolečinam in me je pregledal še vaginalno, preveril kako je zaprt materični vrat, ustje, pravi da je vse zaštopano, kot mora bit [sm=smiley36.gif] Vprašala sem ga tudi kaj je s tem trzanjem/vibriranjem trebuha, ki ga od včeraj zjutraj konstantno čutim na levi strani, v višini kjer je plod, pa je rekel, da nekatere prve gibe opisujejo tudi tako. Sem rekla, da sem gibe čutila drugače, kot mehurčke znotraj, da je to zdaj pa drugače. pa ni temu posvečal preveč pozornosti. Skratka vse štima. tudi urin bp. [sm=bravo.gif] Naslednji 6 pregled 5.12. - za seznamček, kjer naj bi opravil tudi MO, ampak jaz se bom na MO naročila samoplačniško, ker ma moj ginek predpotopne aparature [sm=smiley36.gif]

Datum MO pa javim naknadno.

To je to zaenkrat. Danes me čaka zelo naporen dan...dela čez glavo. To je pa zabušavanje v začetku tedna [sm=smiley36.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:00:12)

Evo, sem ful hitra. Morfologijo imam 30.11. [sm=bravo.gif]

ps. aja pa pozabila povedat, da sem že drugo noč zapored sanjala luliko [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] zdej sem jo pa že tokrat sanjala, da sploh ne dvomim več, da imam punčico [sm=bravo.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:15:55)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sicer me hoče začet bolet glava, ampak se ne dam! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A veste, da mene tud od prejšnega tedna nekaj špika v nožnici in imam občutek kot da se začenjam odpirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. To se mi zgodi, če sem predolgo pokonci in ne počivam. Počivam pa nikoli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Upam, da je vse kul tam spodaj.

Tippi super za lep pregled. Pa kolk jih boš še imela, vau, sem kr mal fouš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Jaz sem pa že 2 dni tolk napihnjena, da dol padeš, pa se niti ne sprašujem zakaj. Itak isto sranje, zaprtje. Ah BZ.

Čakam na sonček v LJ, a bo kej danes? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:17:04)

me pa zanima ali katera še jemle elevit. Meni je G. rekla, da ga lahko jemlem celo nosečnost. Zdej ga jemlem vsak drug dan ali tret dan, ker pojem tudi veliko sadja in zelenjave.

Jaz sem najprej jemala tifol, prve tri mesece, potem sem prešaltala na elevit, pa mi niso pasali, sem imela čist črno črno blato in mi to ni bilo nikakor všeč, zdaj sem pa vzela materna centrum in sem več kot zadovoljna. jemala jih bom do konca, ker mislim, da kljub temu, da pojem kar precej zelenjave in sadja in ostalih vitaminskih in mineralnih zadev, mi ne bo škodovalo če jemljem še dodatne vitamine. kakšen dan tabletko tudi pozabim, ampak v osnovi jih kar jemljem. zvečer pred spanjem.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:21:28)

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sicer me hoče začet bolet glava, ampak se ne dam! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A veste, da mene tud od prejšnega tedna nekaj špika v nožnici in imam občutek kot da se začenjam odpirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. To se mi zgodi, če sem predolgo pokonci in ne počivam. Počivam pa nikoli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Upam, da je vse kul tam spodaj.

Tippi super za lep pregled. Pa kolk jih boš še imela, vau, sem kr mal fouš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

Jaz sem pa že 2 dni tolk napihnjena, da dol padeš, pa se niti ne sprašujem zakaj. Itak isto sranje, zaprtje. Ah BZ.

Čakam na sonček v LJ, a bo kej danes? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Trixxy jaz pregledana sem pa kar pogosto. vsake štiri-pet tednov, z vmesnimi temi acji in nsji, in moji [sm=smiley36.gif] čeprav mislim, da manjkrat ko si naročen, manj "kritičen" si. Tko da vzami to kot nekaj dobrega.

Glede bolečine tam spodaj. res je, da smo nosečnice med sabo različne, ampak po besedah mojega gja včeraj, naj bi to bilo vse raztezanje maternice. Bolečine se pač prenesejo na vse dele. nožnico, medenico, križ.... Vem pa, da če bi mene pretirano skrbelo, bi šla na pregled, če ne drugega da se pomirim.
Napihnjena sem pa jaz tudi, predvsem zvečer.

jaz pa danes bolj navijam na oblačke, kot na sončka. ker če je sonce, ne morem delat [sm=smiley36.gif]

aja pa včeraj me je glava zvečer bolela za znoret! [sm=smiley7.gif] Večji pretok krvi...tako pravijo...

tijati -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:24:24)

JUTRO

se mi zdi da bolj ko jih čutimo OTROČKE....BOLJ NAS ZANIIMA KAJ IMAMO.....:-=)
jaz zato res že odštevam do mo in upam da slišim da bo [sm=modricrtici.gif]....joj sploh ne vem kaj mi je
pri prvi mi je bilo čisto vseeno...sedaj pa kr ne vem kaj se dogaja z mano [sm=hudicek1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:27:41)

jaz zato res že odštevam do mo in upam da slišim da bo user posted image ....joj sploh ne vem kaj mi je

Midva tud navijava za fantka [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] čeprav vse sledi, ki jih je človeček do danes pustil, kažejo na luiliko! bo pač še ena piška [sm=smiley36.gif]

Nč se sekirat. Želja po določenem spolu je lahko zelo velika. jaz to zelo dobro vem. zato pa se mi zdi, še bolj pomembno, da prej vzeva, da se pripraviva. ampak bolj ko sem prepričana da je punčka, lažje mi je in bolj jo sprejemam in si na trenutke sploh več ne predstavljam da bi bil lahko fantek. to misel sem u bistvu globoko v sebi, že porinila na stran. in moj dragi tudi.

vse to je po moje čist normalno in naravno. sploh če že imaš punčko in si zdaj želiš drugi spol. normalno! štekam te ful [sm=smiley31.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:29:46)

tijati kdaj imaš MO? povej, da bom držala pesti za [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:33:12)

Jaz se pa bojim, da spet do konca ne bom izvedela spola, vsaj pri prvi je bilo tako. Sploh ni hotla dat narazen nog. Piša mala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
So pa želje po spolu nekaj normalnega. V prvo sem si noro želela punčke in sem se prepričevala, da bo fantek, samo zato, da ne bi bila na koncu razočarana. Zdaj pa se ne bi branila še ene punčke, sam nimam pa izredno močno željo.

tijati -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:42:18)

MO imam pa šele 28.11 joj kok se to vleče ko kajhočmo....[sm=smiley36.gif]

tippi ali so tudi že na nuhalni povedali za spol?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:42:52)

Jaz sem si v prvo želela fantka, pa se mi je vedno bolj dozdevalo da je punčka. nisem vedela do rojstva. in moram priznat, da ko sem vrtela film nazaj, tudi ta želja po fantku ni bila tako zelo močna in mi je bilo na nek način vseeno. ampak ker so si vsi nekaj želeli, sem si pač jaz tudi, da ne bi izpadla čudna [sm=smiley36.gif]

Zdaj v drugo, pa želje u glavnem izhajajo iz tega, kaj si imel v prvo. vsi bi nekako parčke. da bi izkusili še tisto drugo plat materinstva. no, vsaj jaz tako čutim. ampak zanimivo pa je, kako te želje, ko končno izveš kaj imaš, pa četudi ni po tvojih željah, nekako izhlapijo, ker nam je vsem v osnovi itak najbolj pomembno, da je otrok zdrav.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:44:27)

IZVIRNO SPOROČILO: tijati

MO imam pa šele 28.11 joj kok se to vleče ko kajhočmo....[sm=smiley36.gif]

MO imam pa šele 28.11 joj kok se to vleče ko kajhočmo....user posted image

ooo jaz pa dva dni za tabo. to se bova še načakali [sm=smiley36.gif] vmes dobim še rezultate AC, tako da sem v dvojnem čakanju hahaha

ne, na nuhalni sva imela še željo, da sploh ne vprašava po spolu in tud nisva. prvič mi je pušenjak na AC omenil, da bi lahko bila lulika, ampak da ni ziher in da bo na žalost treba počakat izvide. ginek pa itak ni nič videl, ker otrok drži noge skup in se nič ne vid. bezat ga pa ni hotel, tako da...čakamo pač [sm=smiley36.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:48:12)

Meni se zelja po enem ali drugem spolu se sploh ni 'zbudila'. Se zacenjam pocutit kar malce smesno, ampak jaz bom res najbolj vesela, ko mi bodo povedali, da je z detetom vse v najlepsem redu. Zdaj, ce bo puncka ali fantek mi je pa skorajda vseeno, je pa res da sem par dni nazaj ZELO jasno sanjala puncko. V vsakem primeru se bo vozil/a v rdecem vozicku[sm=smiley36.gif]. Imena sva tudi ze nekako dorekla, verjetno bo pa postalo bolj zanimivo, ko se bo treba za ziher odlocit. Me pa matra firbec za spol... To pa ja! Tako, da si poleg tega da bo dete zdravo, zelim tudi, da bi kaj pokazalo [sm=smiley36.gif].

Glede bolecin sem tudi jaz imela pestro noc. Me je okoli ustja noznice vse spikalo in sem bila cisto zaskrbljena... Vsake pol ure na wc letala ampak ni nic. Verjetno se mi je tudi zdelo, da je huje, kot pa je v resnici bilo, se posebej zato, ker se je bolecina pojavila obcasno, zelo na kratko. Tudi trebuh ni otrdeval. Vcasih se mi tudi to ze dogaja, predvsem zvecer ko sem utrujena. Se kateri? V bistvu prav cutim, kako se mi vezi okoli maternice/v trebuhu zategnejo in potem spustijo. Traja res kakih 15 sekund in ne boli.

Tezave s krizom in hrbtom pa uspesno saniram![sm=bravo.gif] Sem morem pohvalit, da vsak dan telovadim ali grem na dolg sprehod.

Lep dan vam zelim!

tijati -> RE: Aprilčice 2013 (8.11.2012 8:56:15)

pri prvi nosečnosti se tudi jaz nisem obremenjevala kaj bo....sam da je zdravo

ja sedaj tudi da je zdravo....pa vse ok, ampak v meni je skos kar pomislim na tega otroka-fantek... ste prve ki vam to zaupam , mojmu in mami tega nočem da jih ne obremenjujem........je pa pol še tuki hčerkica 4 leta, ki kar sama od sebe govori da bo bratec omg[sm=smiley36.gif]

vrjamem pa da se bom sprijaznila tudi če bo obratno......

Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>