RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anon2012 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:07:03)

Tippi: v nobenem odnosu "morati" ne prinaša pozitivnih posledic.

Več pa ne bom razpredala.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:21:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Anon2012

Tippi: v nobenem odnosu "morati" ne prinaša pozitivnih posledic.

Več pa ne bom razpredala.

To je res! Se absolutno strinjam! Torej "priznavaš", da tudi s strani delodajalca tisti "morati" ni na pravem mestu?! In lahko ti rečem samo kapo dol, če si pripravljena v odnosu delodajalec-delavec iti tako daleč, da si pripravljena pustiti, da te "pohodijo". jaz nisem namreč v tej kategoriji in se bom vedno borila za svoje pravice! če imam dolžnost do delodajalca in jo tudi dobro opravljam, potem imam tudi pravice. pika.

Tudi jaz ne bom naprej razpredala, čeprav sem to vzela kot luštkano debatico, z razliko od tebe, kjer si kot kaže vse skupaj vzela preveč osebno, in se niti nisi poskušala postaviti v kožo delavca, ki je zatiran, izkoriščan, ali kako drugače šikaniran, ipd. Škoda.

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:22:30)

Anon2012, nobeden ni šel na nož. Jaz ko sem bila prvič noseča, sem to slučajno zasledila na enem forumu, pa sem vprašala v našo kadrovsko, če jim je kaj poznano. Gospa iz kadrovske je bila zelo vesela, ker tega do takrat ni vedela, in je bilo takoj jasno kako je s tem. Je pa res, da ima naše podjetje certifikat "Družini prijazno podjetje." Tako, da v mojem primeru, nisem se imela namena kregati, iti na nož, da bom dobila redno delo kljub temu da me ni v službi... Tudi če ginekologa vprašaš kako je s pregledi, a ti pripada bolniška ti pove za ta pravilnik, vsaj meni je... Pa kot si napisala, da si ne želiš sodelavke, ki bi te v nosečnosti tako izsiljevale... to ni nobeno izsiljevanje, če vprašaš samo za mnenje, tako, da ti predlagam, da drugič ne sodiš na prvo žogo in nas mečeš v isti koš...kot zafrknjene sodelavke, če ne poznaš zgodbe v celoti. Ni vsak delodajalec tako zajeban do delavcev, kot pa zgleda v vaši službi...

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:24:53)

Tippi lepo napisano! [sm=smiley1.gif]

Anon2012 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:29:45)

IZVIRNO SPOROČILO: top10

delodajalec ti mora omogočiti pregled in se šteje kot redni delovni čas, če pregleda ni mogoče opraviti popoldne. Pravice nosečnic določa Pravilnik o varovanju zdravja nosečih delavk. V njem je določeno (glej 7. člen), da ti mora delodajalec omogočiti odsotnost za preglede v nosečnosti (če ni možnosti pop pregledov). V tem času si normalno plačana. Pravilnik

sam citiram.

top10 -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:32:44)

[sm=smiley36.gif] Anon2012 se strinjam, da je bilo napisano bolj na grobo...zdaj vem zakaj je taka tvoja reakcija... Lepo nosečnost in AC ti želim!

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:39:12)

Tippi lepo napisano! [sm=smiley1.gif]

thx [sm=smiley1.gif]

ma men se ne zdi, da bi grdo napisala, čist lepo, po kmečko, tako da je vsakomur razumljivo [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:43:55)

da razložim tole z MO in dopustom - pregled imam res sredi dneva, ob 12h... s tem, da se v službo vozim pol ure.. kakorkoli obračam ne bi mogla oddelati več kot dobre 3 ure pred pregledom ali pač po njem, ker 2x se vozit v službo in nazaj v enem dnevu se mi pa res ne da [sm=smiley21.gif], za čas pregleda lahko dobim bolniško, mogoče bi mi jo moja osebna zdravnica dala celo za cel dan, ampak potem mi je to isto kot dopust, ker itak ne dobim malice in prevoza, pa še manj se obračuna tisti dan odsotnosti... meni drugače šefica (delam v državni upravi) v nobenem primeru ne komplicira in dovoli izhod med delovnim časom ali da pridem kasneje ali da prej grem, ampak za to pa moraš imeti višek ur - teh mi pa poleg dveh mulcev vedno manja (zjutraj kakšna minuta, pa popoldne kakšna minuta in sem vedno približno na nuli [sm=zmeden.gif]) ..
nisem hotla sprožit kaktnih "tekmovanj" v uveljavljanju pravic, pač svojo situacijo sem samo povedala... vsekakor se pa strinjam, da "lepa beseda lepo mesto najde" - če seveda obe strani sodelujeta, če pa je delodajalec malo trčen, pa podpiram to, da delavec iztreja svoje pravice!

ste se pogovarjale o dvigovanju - moja tavelika ima 21kg, pa jo še vedno kdaj nesem (npr. iz kavča v posteljo), tudi dvignem jo, če je pač treba, ta mali 3-letnik ima 16kg in se normalno hoče še kdaj nosit (npr. zjutraj iz avta v vrtec ali če je kaj slabe volje, da se pocrtlja), drugače pa bolj prakticiram, da se skupaj vsedemo in se pocartamo in da mi rajši na kavču v naročje zlezeta; če pa se kdaj bolj čudno počutim ali sem bolj utrujena, jima pa povedm, da mamica zdaj ne more in pokleknem k njima in se objamemo - navadno se tudi tako čisto lepo spelje...

[sm=smiley33.gif]

tijati -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 9:48:13)

dober dan...
včeraj sem si sposdla AS in poslušala pa iskala joj....potem pa le najdla utrip............in pa začutla malo bolj konkretno premikanje:-)
komaj čakam morfo in bom vprašala za spol samo za sebe:-)

vprašanje imam.....
sept. mi je potekla pogodba in sem sedaj prijavljena na zavodu (3 mesece)imam nadomestilo......do decembra.....
.kdaj moramo mi oddati vlogo na csd marca ali lahko že feb.? če bi bilo feb. bi bilo super ker se mi gleda eno leto nazaj .....in pa ali naj se zaposlim za ta en mesec januar ko mi zmanka??joj nič ne vem o tem....prosim za pomoč če katera ve....

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 10:18:08)

tijati pokliči na socialno, po moje bi ti znal tam povedat bolj natančno, če slučajno nobena tukaj ne bo vedela.

Je pa ful zanimivo to z AS. Takrat se pri meni še najbolj čuti otročička [sm=bravo.gif]

Jaz sem pa zdejle zmazala dva velika sendviča, pa dve mandarine in en japček, vse v šusu in zdej me bo razneslo [sm=smiley11.gif]

ROXY_ -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 10:34:29)

Dan [sm=smiley1.gif]
na hitrco pokomentiram par stvari....
glede delodajalca in mojih pravic- prejšnji šef je bil oprostite izrazu pravo govedo, do mene prav tako do sodelovke, ko sva bili noseči...in sva se žal morali posluževati tudi "pravilnika"..drugače enostavno ni šlo...je pa sedaj hvala bogu pesem čisto drugačna...se veselijo z menoj in nikoli ni noben pregled ali moja odsotnost problem...imam res super nadrejenega!
tako, da Tippi se popolnoma strinjam z vsem tvojim napisanim..

tijati izračunaj si, kdaj morš oddat papirovje na CSD http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
pa boš vidla al ti sfali še en mesec, drgač se ti vsekakor splača zaposliti,če imaš priložnost...ker se šteje v primeru brezposlenosti in ne prejemanja nadomestila, 55% minimalne plače..upam, da sem razumljivo napisala...
js tudi že čutim brcike, sicer takšne nežne, ampak so [sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif]...
lep dan vam želim, šibam delat nazaj [sm=smiley1.gif]

klavdyk -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 10:49:32)

hej sonosečke,

js sem pa tako utrujena, samo spala bi[sm=smiley13.gif]. ne vem kaj se dogaja ta teden, ampak res sem tako utrujena, kot sploh ne bi spala-pa spim ponavadi 8 ur čez noč pa čez dan se veliko tudi ne pretegnem[sm=smiley36.gif]. mah bo že

služba- v prejšni nosečnosti sem imela službo oz. pogodbo za 1 leto-ko se izvedeli, da sem noseča-čeprav sem želela delati, so kar prišli z novo pogodbo na plan-kao za 3 ure (prej sem bila zaposlena 8 ur). seveda nisem podpisala in mi je rekel, da če ne bom podpisala naj grem v bolniško, da me imajo oni za 1m potem pa zavod-hb za vredo gin, da me je kljub netežavam dala v bolniško in da komisija ni komplicirala-imeli so pa v službi ful neke čudne- je privlekel delodajalec nekega kadrovnika (delala sem v zasebni firmi z 5 zaposlenimi), ki mi je kao neki tvezil, da me kljub podpisani pogodbi za 1 leto lahko dajo dol in mi pogodbo kar prekinejo, bla bla bla.... res se mi ni ljubilo ubadati s temi norostmi zato sem šla do gin. ji povedala situacijo. ona je itak rekla, da na komisjo lahko da samo predlog (kao pretežno stoječe delo, pa dvigovanje bremen,..) in če bodo ugodili bodo, če ne pač ne. sploh ne pomišljam nazaj. kar je bilo pa v sedanji službi, ko sem se v skladišču službe poškodovala in so mi isto kar takoj hotli pogodbo prekinit, pa še iz bolniške so me potegnili, ker kao če grem iz bolniške, mi bodo pogodbo za določen čas podaljšali,...mah ne verjamem nobenmu več!!!!no zdaj je kar je[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

tako zdaj pa se stuširat in glavo umit. moram it na nek seminar preko zavoda za zaposlovanje in imamo tako butaste ure od 12-16[sm=zmeden.gif].

uživajte pa lep dan še naprej
Klavdy

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 12:05:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tijati
sept. mi je potekla pogodba in sem sedaj prijavljena na zavodu (3 mesece)imam nadomestilo......do decembra.....
.kdaj moramo mi oddati vlogo na csd marca ali lahko že feb.? če bi bilo feb. bi bilo super ker se mi gleda eno leto nazaj .....in pa ali naj se zaposlim za ta en mesec januar ko mi zmanka??joj nič ne vem o tem....prosim za pomoč če katera ve....

moj primer - PDP je 8.4., nastop porodniške je 11.3., najzgodnejši možni datum oddaje vloge na CSD je 8.2. (tj. 60 dni pred PDP) - to pomeni, da se mi šteje še januarska plača (ki pa je izplačana 5.2.) - kolikor razumem, ti bo dejansko zmanjkal en mesec, saj se kot zadnja upošteva plača za januar

[sm=smiley33.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 12:39:47)

Kje je ta koledarček? jaz bi si tud rada zračunala?
Jaz bom verjetno šla na porodniško 42 dni prej...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 12:41:10)

A še katero boli pod trebuhom???? user posted image Mene skoraj vsak dan na šihtu in traja skor cel dan, razen ko počivam me neha. Tega je pa bolj malouser posted image

Mene redno boli, vsak dan! ponoči me je popustilo, pa do zdejle sem imela kar mir, zdej se je pa spet začelo. popoldnevi so najhujši.

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 12:48:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Kje je ta koledarček? jaz bi si tud rada zračunala?
Jaz bom verjetno šla na porodniško 42 dni prej...

na tem linku, ki ga je dala roxy - v prvo okence vpišeš datum PDP, drugega pustiš praznega, spodaj pa vneseš št. dni, kolikor prej hočeš na porodniško, klikneš pošlji in potem ti izpiše datum nastopa porodniške, spodal pa okenčke za vpis bruto plač, ko si lahko izračunaš predvideno porodniško

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

[sm=smiley33.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 12:53:33)

tippi sorry - sem prehitro pisala - ne pusti vnest več kot 28 dni, sem šla probat [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley33.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 12:56:00)

Ja,sem opazila. nič hudega. hvala [sm=smiley1.gif]

trixxy -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:02:41)

A se ne gre uradno en mesec prej na porodniško? No četudi se da jit prej, sem raje en mesec dlje na porodniški kot pa da bi mogla jit prej delat. Prej bom koristila dopust, mogoče bolniško, če ne bom zmogla več delat in tko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:08:39)

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

A se ne gre uradno en mesec prej na porodniško? No četudi se da jit prej, sem raje en mesec dlje na porodniški kot pa da bi mogla jit prej delat. Prej bom koristila dopust, mogoče bolniško, če ne bom zmogla več delat in tko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja, je tko. obstajajo pa tudi druge opcije, recimo, da te po končani porodniški ne čaka več delovno mesto, je čisto vseeno a greš prej, kar se tiče časa, preživetega z otrokom. tako ali tako ostaneš doma. je pa res, da ti zmanjka ena plača, oziroma ena porodniška. tist pa ja.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:10:18)

Jaz sem si preračunala, da bi delala največ do konc februarja. če bo to vse izvedljivo, bo super! upam pa, da bom zdrava do konca!

Pkica -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:15:01)

Punce eno vprašanje!!!

Zdej sm klicala G. in sm ji povedla za moje težave tm spodaj pa je sestra rekla da si nej kupim cenesten vložke???? za VLOŽKE!! Prvič slišm. Je rekla da se to dobi v lekarni! A mi zna kera kej povedat o tem al sm jo jst kej narobe razumela??? sM ISKALA NA INTERNETU PA NISM NIKJER VIDLA!!
Nej bi si na ta vložek namazala kislo mleko zvečer za kake pol ure. kao nej bi pomagalo v 3 dneh!!

Hvala

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:20:55)

Pkica prvi slišim [sm=smiley36.gif] Možno da je res kaj novega, ampak to mora bit potem res ful ful novo [sm=jezicek.gif] daj če in ko boš izvedela kaj več, pridi sporočit. sicer pa, kislo mleko si lahko namažeš na kateri koli vložek, ne vem v čem je keč tega canesten vložka, če ni glih premazan s canesten kremo?

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:48:03)

mogoče je pa mislila canesten vaginalne tablete, ki se sedaj dobijo tudi brez recepta v lekarni in si jih potem vložiš v nožnico, ker za druga (razen canesten krema) še jaz nisem slišala, so pa te tablete pakirane v varianti 1 ali 3 tablete ali pa v kombinaciji s kremo..
čeprav ne vem, zakaj bi plačevala, če jih lahko da G na recept?!

[sm=smiley33.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (7.11.2012 13:53:14)

Meni pa nosečnost ni ne vem kaj, tak kot ene pišejo in pravijo, da je najlepša stvar... Mogoče bi bila drugačnega mnenja, če bi bila brez bruhanja in slabosti... Pa že v prvo skos neki problemi prvo tromesečje itak bruhanje in slabosti, drugo mi je vse tiščalo dol, slabi izvidi urina, sladkorja, zadnje tromesečje, ko je bilo o.k., sem pa mesec prehitro rodila....

Težav zdaj trenutno nimam, razen utrujenosti in slabega okusa. Vse ostalo zaenkrat vredi. Punce povejte mi tiste, ko že imate otroke, sama imam doma dvoletnika, pa ga še vedno normalno dvigujem, nosim... a se to še lahko, vedno pozabim ginekologinjo vprašat kako je s tem, ima pa 12 kg.

Dans bo pa zgleda sonček, lep dan vam želim.

se podpišem pod tole ... v prvi nosečnosti sem se dosti boljše počutila in res bolj uživala v nosečnosti, res pa je da se lepih trenutkov spomnim predvsem tam od dopolnjenega 6. meseca dalje, prej so me matrale slabosti in bruhanje, tako kot zdaj ... bomo videli, kaj še bo , trenutno je moja nosečnost ena sama zgaga [sm=smiley36.gif]

moja štiriletnica ima 20 kil ... in jo včasih, po potrebi dvignem, nosim in se ne obremenjujem s težo, ker sem ok in nimam rizične nosečnosti ...

Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>