|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
16.8.2012 11:22:05   
Anonimen
Brezposelna ja.. Ah, bomo že.. Moj pa je ravno menjal na boljšeuser posted image
Mislim da mi par eurov itak pripada kot nosečnici, se še morm it bolj podrobno pozanimat na CSD, ker nimam pojma, če morem bit tut na zavod prijavljena al ne.
Ah, jaz sem bla prej nora na meso, zdaj ga pa videt ne morem. Pečeno kuro si samo predstavljam pa lahko grem bruhatuser posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 176
16.8.2012 11:24:10   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Brezposelna ja.. Ah, bomo že.. Moj pa je ravno menjal na boljšeuser posted image
Mislim da mi par eurov itak pripada kot nosečnici, se še morm it bolj podrobno pozanimat na CSD, ker nimam pojma, če morem bit tut na zavod prijavljena al ne.
Ah, jaz sem bla prej nora na meso, zdaj ga pa videt ne morem. Pečeno kuro si samo predstavljam pa lahko grem bruhatuser posted image
Urša

Pečena kura user posted image user posted image

Ja, nekaj ti zagotovo pripada! kar počasi. Ko bo čas, se boš že pozanimala. Zdaj raje na hrano misli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 177
16.8.2012 11:34:17   
Anonimen
Hahahahaha user posted image
ZAj sem se lih najedla in danes sem se začela tehtatuser posted image  Me zanima kolko kil bom pridelalauser posted image  Upam, da več kot 12 neuser posted image  Glede na to, da se ogromno gibam- tudi 6km na dan, ker pač kuža rabi dolge sprehode- upam, da te številke ne bom presegla.
Imam pa točno 53,8kguser posted image
Me je moj včeraj presenetil z izjavo, da bo verjetno njemu bolj hudo v porodni sobi kot meniuser posted image  resenetil zato ker je skos trdil, da on pač ne bo šel zraven, ni šansuser posted image  SEm namreč na youtube gledala posnetek ženske ki je rojevala doma v banji s pomočjo babice in je moj skoraj bruhal poleguser posted image user posted image
KAkšno je vaše stališče glede tega- partner kot podpora pri porodu- in kaj na to pravijo vaši partnerji?user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 178
16.8.2012 11:46:07   
Tippi
Ti si pa suhica! Srečkica! No, jaz manekenka nisem, sem pa žal ena tistih, ki sem vedno na meji. In bom morala to nosečnost še posebaj paziti. Več kot 10 kilc (ajd kakšna več, tud ne bo problem) si ne smem privoščit. Sladkor sem pa že zdaj ukinila. Razen pač pri sadju se ga ne morem izogibat. Pa še tam se nekako trudim ne jest tropskega sadja, ki je precej sladko. Ma, bomo videli kako bo šlo s kilami. Upam, da ok!

Glede poroda in partnerjev pri porodih. Midva oba to zelo podpirava! Gre za čustveno podporo. Fizično itak težko pomaga user posted image Včasih je dovolj samo prisotnost, četudi te ne drži glih za rokco in ne gleda ravno med noge. Tako da, midva oba ZA user posted image Sicer pa, tudi če je moški bolj nežna dušca, in težko prenaša kri (bolečino ženske itak vsak moški, ki ima rad svojo žensko, težko prenaša), je pač lahko prisoten toliko časa, dokler se zares ne začne. Saj ta del je za nosečnico tudi najbolj pomemben. Potem, ko se začne, gre pa itak vse zelo hitro naprej, tako da, če ma res probleme, se lahko pač za tisti kratek čas odstrani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 179
16.8.2012 11:58:09   
Anonimen
Sem mu rekla, da jaz ga itak rabim poleg sebe in ne spodaj med nogamiuser posted image user posted image  Pa je rekel, da če bo že tam bo itak mogu pogledat tudi kaj se dogaja tam spodajuser posted image  Vglavnem, je bil prav smešenuser posted image
Meni je itak glavna čustvena podpora, da imaš nekoga ob sebi, ki ga poznaš, če pa je to partner pa še toliko boljšeuser posted image
Mi je mami včeraj pisala iz morja, da ati že komaj čaka, da prideta nazaj, tolk je veseluser posted image user posted image
Jaz pa že počasi odštevam dneve do UZuser posted image  Še en tedenuser posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
16.8.2012 12:02:59   
Tippi

Sem mu rekla, da jaz ga itak rabim poleg sebe in ne spodaj med nogamiuser posted image user posted image  Pa je rekel, da če bo že tam bo itak mogu pogledat tudi kaj se dogaja tam spodajuser posted image  Vglavnem, je bil prav smešenuser posted image
Meni je itak glavna čustvena podpora, da imaš nekoga ob sebi, ki ga poznaš, če pa je to partner pa še toliko boljšeuser posted image
Mi je mami včeraj pisala iz morja, da ati že komaj čaka, da prideta nazaj, tolk je veseluser posted image user posted image
Jaz pa že počasi odštevam dneve do UZuser posted image  Še en tedenuser posted image
Urša

Ta teden bo švignil, tud dojela ne boš kako hitro!! Jaz mam pa še dolgoooo. Men se zdi, da bi lahko z lahkoto vsak teden visela pri gineku na UZ user posted image user posted image user posted image To bi blo fajn! Mene zadnje čase skrbi, da bo srček nehal biti. Kar naprej mam eno paranojo!! In potem še berem po forumih, čist depresivna ratam. Ah ja, hormončki user posted image

A si prvič nosečka? Verjetno sem spregledala...sori

< Sporočilo je popravil Tippi -- 16.8.2012 12:03:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 181
16.8.2012 12:11:58   
barbara_s
Evo, najprej statistika za seznam:
PDP 2.4., druga nosečnost, doma že ena (velika) pošastka (pa prooooosim, ne se zdaj obesit na to pošast, je njeno ljubkovalno ime), prvi pregled 5.9. (jeeeeej, sem se potem končno naročila in ni nič bolelo!)

Kar se tiče partnerja pri porodu: moj "revež" je bil prvič zraven, pa zdaj bo tudi, pa če bo še kdaj treba, bo tudi... Ne vem, jaz si ne predstavljam rodit brez njega. Jasno, sem ga vmes pošteno ozmerjala (in se še zdaj za vsak rojstni dan od pošastke temu pošteno nasmejiva), pa pošteno stiskala... pa on je bil tisti, ki se je z babicami pogovarjal. Mislim, nekih hudih zahtev in želja za porod jaz nisem imela, tako da je bilo vse super; ampak če pa njega ne bi bilo zraven, bi pa verjetno kar vstala in šla domov, ker se mi ne bi dalo biti več tam.

Kar se kil tiče: prvič sem se zredila kar precej, enih 16 kg, ampak glede na to, da sem štartala iz ubogih 50 kg niti ni bilo panike. Zdaj sem malo bolj "orng" baba (mam rit, boke in joške), tako da 16 kg bo preveč, ampak računam, da bi na koncu imela enako težo kot sem jo imela v prvi nosečnosti - to bo ravno prav. Se pa (dokler sem zdrava, se v redu počutim in nimam problemov, seveda!) ne sekiram kaj dosti - sploh zdaj še ne.

Sem kar v redu - malo občutljive prsi imam, pa včasih mi je slabo, pa trebuh me boli - ampak nekako ne morem določiti ali zaradi zaprtja ali me boli maternica al kaj, ker nimam pojma, kaj me boli in kje. Je pa tako: kadar me nič ne boli, kadar mi ni slabo, se sprašujem, če je vse v redu - kadar mi je pa slabo, mi je pa slabo in se slabo počutim zaradi tega. Tako da... dokler ne vidim srčka, je zame ta nosečnost precej v virtuali - se niti ne kaj dosti ukvarjam s tem, da bi se "navezala" na otročka in delala plane za naprej. Bo, kar bo...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 182
16.8.2012 12:12:22   
Anonimen
Prvič nosečka jauser posted image user posted image
Ah, jaz bi tudi vsak teden šla na UZ, če bi blo možnouser posted image
NAj te tega ne bo strah, itak bo vse vreduuser posted image
Mene pa malo skrbi, kaj če se še zdaj ne bo nič videlouser posted image user posted image  Le bežna misel o kateri sploh nočem razmišljat bolj poglobljeno... Potem me je še strah, kaj če slučajno ta mesec pride menstruacijauser posted image user posted image
Same take butaste in nore stvari mi hodijo po glavi....
Hormončki ja... Jaz sploh ne morem več v avtu poslušat CD od Dragojevića, ker potem ne vidim več na cesto, hahahauser posted image user posted image user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 183
16.8.2012 12:15:51   
Anonimen
Jaz si sploh ne predstavljam it rodit brez možeka ... in prvič ne vem, kako bi zmogla bez njega celo noč v porodni, mi je bil 150% v oporo :)))) In sploh pomislim ne, da bi tokrat šla sama ... sploh ne bo imel izbire hihi ... ma ne, sej on je ZA ... pa ITAK da NI treba med noge gledat!!!

Mal te bo masiral križ, se s tabo pogovarjal, na kavču vmes malo zaspal, pa bil spet ob tebi ... ;)

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 184
16.8.2012 12:21:53   
Tippi

Prvič nosečka jauser posted image user posted image
Ah, jaz bi tudi vsak teden šla na UZ, če bi blo možnouser posted image
NAj te tega ne bo strah, itak bo vse vreduuser posted image
Mene pa malo skrbi, kaj če se še zdaj ne bo nič videlouser posted image user posted image  Le bežna misel o kateri sploh nočem razmišljat bolj poglobljeno... Potem me je še strah, kaj če slučajno ta mesec pride menstruacijauser posted image user posted image
Same take butaste in nore stvari mi hodijo po glavi....
Hormončki ja... Jaz sploh ne morem več v avtu poslušat CD od Dragojevića, ker potem ne vidim več na cesto, hahahauser posted image user posted image user posted image
Urša

Jaaaa, meni tudi raznorazne krvavitve skačejo pred oči. Joj res smo hecne s temi hormočki! vse bo OK!! Mora bit, črne misli pa stran!

Po moje se bo pa videlo. Če se je pri meni, pa sem bila v komaj začetku sedmega tedna, potem se bo tudi tebi. Saj si približno glih a ne?

hahahahaha

< Sporočilo je popravil Tippi -- 16.8.2012 12:22:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 185
16.8.2012 12:23:06   
Anonimen
Jaz si tudi ne predstavljam da bi šla rodit brez njega. Bo to moj prvi porod, ampak dvomim, da bi šlo brez njega.
Njega bo firbec tako matral da bo mogu med noge pogledat, hahahaha user posted image user posted image
Jaz se še tudi nočem nič kaj navezovat na pikico v meni, ker dokler ne vidim na UZ, tudi sama ne morem verjet, da se kaj dogajauser posted image
Urša

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
16.8.2012 12:23:54   
Tippi
Barbara super za prvi korak! In priznaj si ali ne, tudi tebe že dajejo nosečniški hormončki, ko praviš, da dokler ne vidiš srčka, se nočeš vezat na otročička. Itak da srček bo!! user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 187
16.8.2012 12:29:07   
Anonimen
Ja, nekje v 7. tednu bom naslednji teden in reeeeeeees molim, da se bo videla pikicauser posted image
Par dni nazaj sem imela tak čist nežno roza izcedek, pa še to samo enkrat ko sem šla lulat in nič več, pa me je že malo panika grabilauser posted image
Ja, ja, ti se kar smejuser posted image  Sej meni je tudi smešno pol ko se spomnim kako sem tulila celo pot do Mariborauser posted image user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 188
16.8.2012 12:35:15   
Tippi

Ja, nekje v 7. tednu bom naslednji teden in reeeeeeees molim, da se bo videla pikicauser posted image
Par dni nazaj sem imela tak čist nežno roza izcedek, pa še to samo enkrat ko sem šla lulat in nič več, pa me je že malo panika grabilauser posted image
Ja, ja, ti se kar smejuser posted image  Sej meni je tudi smešno pol ko se spomnim kako sem tulila celo pot do Mariborauser posted image user posted image
Urša

Hahahah če si pa tako simpatično napisala, sem od smeha skoraj s stola padla user posted image
Pa daj nehaj psihirat (kdo ti to pravi user posted image ) itak da se bo videl srči. Če se pa ne bo, potem pa naj te naroči čez en teden še enkrat, če te pa ne bo želel, pa plačaj tistih 30-40 eurov za potrditev nosečnosti - uz, pri privatniku, pa boš mirno spala in lahko mirno naprej pekla jajčka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 189
16.8.2012 12:37:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Hahahah če si pa tako simpatično napisala, sem od smeha skoraj s stola padla user posted image
Pa daj nehaj psihirat (kdo ti to pravi user posted image ) itak da se bo videl srči. Če se pa ne bo, potem pa naj te naroči čez en teden še enkrat, če te pa ne bo želel, pa plačaj tistih 30-40 eurov za potrditev nosečnosti - uz, pri privatniku, pa boš mirno spala in lahko mirno naprej pekla jajčka user posted image

Hahahahahhaha user posted image user posted image user posted image user posted image  Zaj pa sem jaz skoraj s kavča padlauser posted image user posted image user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
16.8.2012 12:41:41   
Tippi
Ja no user posted image user posted image
Kdaj pa maš UZ, mislim, kateri dan? Pa še uro povej, da si zračunam, kdaj boš približno nazaj in da bom v nizkem štartu na forumu čakala vesele novičke!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 191
16.8.2012 12:50:07   
nejkec
Jaz pravim, da mora bit partner nujno zraven v porodni, že za to, da vidi kaj morš dat skoz in te potem mal bolj spoštujeuser posted image . Drugač je pa res v izjemno čustveno oporo pa roka za stiskat ti bo tud prav prišla. Ko gre pa zares pa itak ne veš ne kdo je zraven niti zanima te neuser posted image .

Jaz sem danes otvorila sezono bruhanja, tako da gre vse tako kot v prvouser posted image . No upam, da bo tokrat boljš, če ne me čaka še zelooooooo dolgih 11 tednov.

Če si brezposelen ti pripada cca. 200EUR 'porodniške'. Bolje kot nič, I guess.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
16.8.2012 12:54:30   
Anonimen
UZ imam točno danes teden- 23.8. ob 15huser posted image
Moj pa že karavane gledauser posted image  Me je ravno klical, da je nekaj pametnega našeluser posted image  Pa sem mu rekla, da sem jutri še doma in še ne grem rodituser posted image user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 193
16.8.2012 12:57:30   
*ninchy
hoj hoj.... pa se vam tudi jaz pridružim....pdp naj bi po izračunih imela 15.4..
pregled pa imam 28.8...doma že imamo 3 letnega nagajivčka.
maja nam pikica ni bila usojena,zato upam da bo sedaj vse ok...

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 194
16.8.2012 12:59:38   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: nejkec

Jaz pravim, da mora bit partner nujno zraven v porodni, že za to, da vidi kaj morš dat skoz in te potem mal bolj spoštujeuser posted image . Drugač je pa res v izjemno čustveno oporo pa roka za stiskat ti bo tud prav prišla. Ko gre pa zares pa itak ne veš ne kdo je zraven niti zanima te neuser posted image .

Jaz sem danes otvorila sezono bruhanja, tako da gre vse tako kot v prvouser posted image . No upam, da bo tokrat boljš, če ne me čaka še zelooooooo dolgih 11 tednov.

No, če te ne spoštuje pred porodom, potem na spoštovanje najbrž tud porod ne bo veliko vplival user posted image Ok, malo za hec, malo zaresuser posted image . Jaz pravim, da moškega silt, če mu ni do tega iz razlogov fobije pred krvjo, bolečino itd. potem je več škode, kot koristi. Tako zanj, kot za nosečnico. Tako da, takšen egoist jaz nisem, da bi mu rekla, nujno moraš bit zraven, ne glede na to, kako se boš počutil. Po mojem mnenju je tud to, a bo zraven al ne, stvar dogovora, nikakor pa to ne sme biti v smislu NUJNO MORA

Upam, da ti bruhanje ne bo delalo preveč preglavic. Bogica user posted image

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 195
16.8.2012 13:01:05   
Tippi

UZ imam točno danes teden- 23.8. ob 15huser posted image
Moj pa že karavane gledauser posted image  Me je ravno klical, da je nekaj pametnega našeluser posted image  Pa sem mu rekla, da sem jutri še doma in še ne grem rodituser posted image user posted image
Urša

Hahahaha karavane gleda! user posted image user posted image To je tipično moško, ko imajo v genih, da zdaj pa morajo poskrbeti za ženo in otroke. Ko bo kupil avto, lahko pričakuješ kakšne večje spremembe v obnovi stanovanja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 196
16.8.2012 13:07:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejkec

Ojoj, ti nisem nič faušuser posted image  Držim pesti, da čimprej mine.
Tudi če je 200 eur, samo da nekaj je...
Urša

(odgovor članu nejkec)
  Neposredna povezava do sporočila: 197
16.8.2012 13:11:52   
Anonimen

Hahahaha karavane gleda! user posted image user posted image To je tipično moško, ko imajo v genih, da zdaj pa morajo poskrbeti za ženo in otroke. Ko bo kupil avto, lahko pričakuješ kakšne večje spremembe v obnovi stanovanja user posted image

Karavan bi bil res super izbira, ker imam doma še nemško dogo in dost manj svinjarije po avtu, če mu samo prtljažnik odpreš in je to touser posted image
Glede bajte pa itak.. Sva imelav planu drugo leto polagat tlakovce, delat fasado, višat in širit + menjat streho, pa pridem zadnjič domov in že čakajo palete polne tlakovcevuser posted image user posted image  V enem tednu je prekopal celo dvorišče, polaga že stopnice, dva dni nazaj pa pridem zvečer iz službe in vidim, da je ena stran hiše že cela oblečena v 15cm stiroporuser posted image user posted image user posted image  Stopim v bajto in mi pokaže še, da je kupil lučke za zunaj, za v tla, da se bo z vozičkom dalo lepše prit do vhodauser posted image user posted image
Tippi, tako da mislim, da še bolj pa me res že težko presenetiuser posted image user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 198
16.8.2012 13:20:21   
Tippi
hahaha ta z lučkami in vozičkom je ful posrečena user posted image
Ja nič, potem ostane samo še, da ti presenetiš njega in mu sporočiš, da sta mogoče dvojčka. Potem pa naj se naprej ubada, kako bo moral dovoz z lučkami, malček razširit za večji voziček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 199
16.8.2012 13:24:38   
Anonimen

hahaha ta z lučkami in vozičkom je ful posrečena user posted image
Ja nič, potem ostane samo še, da ti presenetiš njega in mu sporočiš, da sta mogoče dvojčka. Potem pa naj se naprej ubada, kako bo moral dovoz z lučkami, malček razširit za večji voziček user posted image

Hahahahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Dvojčki jauser posted image  Pomoje nimam te srečeuser posted image  Bi pa znalo bit zlo zanimivo, če bi ratalouser posted image
Joooj, kako se pa meni ne da it v službo...user posted image user posted image  Še uro in pol... Bi raj pečeno kuro pojedla, res!user posted image
Urša

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ime za punčko
mala mama

Kaja (15%)

Klara (21%)

Lara (38%)

Tija (26%)

Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!