barbara_s -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 8:58:15)
|
Včeraj sem (no, smo: potem sem se odločila in smo šli vsi skupaj) bila na nuhalni. Vse v redu, vidi se, kar se za tak plod mora videti; nuhalne je 1.5 mm, preračunano v tveganje pa ne vem, ker dobim izvid po pošti. (Mi je sicer povedal, ampak sem si od številk zapomnila edino to, da je tveganje dokaj majhno in da mi niti ne priporoča nadalnjih raziskav - za katere se verjetno itak ne bi odločila.) V bistvu je bilo prav zanimivo. Tavelika je po pregledu rekla: "Mami, jest ŽE mam bratca al pa sestrico, samo da je ŠE ZMERI v tvojem trebuščku." Se mi zdi, da se ji je do zdaj zdelo, da to ni nekaj realnega, ko je pa slikico videla, je pa ugotovila, da je ona ŽE ZDAJ sestrica. Prav simpatično se mi je zdelo. Je pa tale otrok malo večji zaspanček, vsaj tako zgleda - pri nuhalni za teveliko je komaj uspela vse zmeriti, ker se ni umirila. Tale je pa lepo spal in se sploh ni ganil. Telovadba: trenutno je vsa moja telovadba to, da ne uporabljamo avta. Da gremo peš/z busom, če se le da. Je pa res, da živimo v centru Ljubljane, tako da se da preživeti tudi brez avtomobila. Tako smo se navadili v Italiji, kjer je bil avto res za tisto, nujno. Še v trgovino smo hodili peš :) Bi se pa z veseljem priključila kakšni vodeni telovadbi, po drugi strani se mi pa sploh ne da... (Pa zdi se mi, da res nimam časa še za take stvari.) Porodna izkušnja: vse je bilo v redu, rodila sem v Ljubljani. Ene trikrat sva šla nazaj domov, ker sem sicer imela popadke, ampak ker živiva dovolj blizu, so rekli, da naj grem rajši domov in pridem čez par ur. Tako da mi potem zaradi tega niso dali nobenih umetnih; sem pa prepričana, da če bi me vzeli takoj zjutraj, bi me sigurno imeli dovolj, da jim delam gužvo v porodni in bi "pospešili" zadevo. Tako da sem prav vesela, da tisti dan niso imeli proste porodne sobe že zjutraj :) Tamal se ni znala dojiti, naučila se je pa takoj, ko sva prišli domov. Prej je sicer močno močno močno sesala, ampak ni znala prav obrnit jezička in je vse steklo mimo. Kaj češ, eni so malo bolj nerodni :). Jolic: žal mi je. Res. [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|