Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 21:38:17)
|
No, da še jaz svoj piskerček pristavim kar se porodov tiče [sm=smiley36.gif] 1. porod - kot v knjigi [sm=bravo.gif] res pa, da sem bila doooooolgo doma pri popadkih, sem si jih zapisovala kakšni 2 uri in ko so prišli na 3 minute, sva letela [sm=smiley36.gif] ob polnoči sem prišla v porodnišnico, ob 2.33 se rodila [sm=bravo.gif] pa prej še klistir, dokumentacija itd., tako da se mi zdi da sem res hitro rodila, pika na i pa to, da še šivana nisem bila [sm=smiley1.gif] babica mi je rekla, da ne more verjet, da sem prvorodka. No, ta porod mi je ostal res v lepem spominu. Bila sem pa 1 teden po roku, za seboj sem mela že 3 amnie [sm=smiley29.gif] 2. porod - 1 dan čez rok, pridem na amnio, mi reče, mal ste odprta (2 cm) greste v porodno. Brez popadkov, brez vsega, sem bla čist šokirana, moj pa tudi [sm=smiley36.gif] ok, mi našopajo umetne okrog 9h. Rodila ob 12.56 (ali pa ob 13.56, zdaj pa res ne vem [sm=smiley9.gif] - bom šla gledat). V glavnem, vmes se je pa dogajalo čudno... otrok še ni bil spuščen v porodni kanal. Valjda, če so me preterali, sploh nisem bla še za rodit. In potem sem mogla stoje predihavat in v leže z enim čudnim zvitkom pod hrbtom da bi se tamal spustu. Ko se je končno spustil, sem mogla ostat v takem položaju, da ne bi zdrsnil nazaj [sm=zmeden.gif] grozno je blo. Še zdaj mi grejo kocine pokonci. Gledale so me mislim da ene 3,4 zdravnice, v glavnem, kateri koli je prišel mimo porodne, je sestra zavpila, pridte pogledat in so me šlatali 100 na uro non stop tam spodaj. Ok, grem naprej. Mi reče babica, uf, vi pa še dolgo ne boste rodili, pomoje bo CR ali pa vakum. Ni šans! Potem pa kar naenkrat dobim popadek, pritisnem in se vidi glavica! In kaj mi reče babica - počakaj! Halooooooooooo[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] kako naj čakam? Valjda, ni imela ne inštrumentov ne nič pripravljeno, in potem vpije, pridte hitro, rodila bo, jaz pa dobim vaginalni krč - ni šlo več naprej. 4 sestre so se mi metale po trebuhu, mož je skoraj jokal, meni pa ni šlo[sm=smiley13.gif] no, potem pa končno rodim, mali je bil ves plav, ampak hvala bogu ok, sem ga mela čist mal na trebuhu, so ga mogli takoj pregledat če ma kaj zlomljeno. Tako da ne bodo me več preterali, ni šans! Lahko bi se končalo tragično. Mali je bil brez kisika. Kr neki, pa vas nočem nič strašit. No, pa da se še pohvalim [sm=smiley36.gif] obakrat rodila brez pomoči tablet[sm=smiley1.gif] No to je to... če pa še katero kaj zanima, pa kar [sm=smiley1.gif] Anonimna [sm=pikapoka1.gif]
|
|
|
|