RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 9:18:02)

Izcedek imam pa jaz kar vsak dan :( sicer ni rjav, je pa ali prozoren ali pa mal na belo potegne. Ima še katera kaj podobnega? Moram svoji G rečt pri naslednjem pregledu, da mi svetuje kako in kaj.

nadinne -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 9:38:35)

Živjo.

Lepjedan, koliko si pa imela cukra? Jaz 5,2...sej meni je zato diabetologinja rekla, da v bistvu še nimam diabetesa, da pa imam veliko verjetnosti, da bo brez ohlapne diete narastel in bo po 24. tednu previsok, ker šele takrat se razvije diabetes. Zato so me dali na dieto...diatetik mi je dal strogo dieto, samo diabetologinja je rekla, da ni tako hudo in naj pač poskušam čim bolj zdravo jesti (torej nič sladkorja in bele moke, pa čimveč zelenjave), kar že itak velja za vse nosečnice...zame je bolj važno da imam čimveč obrokov in pravilno sestavo, niti ne toliko količina in pa kaj jem. Se trudim s črnim kruhom oz. temnim (taprav črn mi nikakor ne gre), pa sladkor sem ukinila, čeprav kadar me zeloo boli glava mi pomaga edino nekaj sladkega...tehtat mi še ni treba živil, moram pa si pisat, zato da bomo na kontroli konec oktobra videli kako je vse skup kaj vplivalo na cuker na tešče...ker samo ta je problem, po jedi imam pa super cuker (tud če jem sladko). Diabetologinja mi tudi še ni dala mašince za merjenje cukra, ker pravi da bi bilo to preveč stresno in bi mi stres dvigal cuker.
Jaz se zaradi velikosti otroka ne sekiram, ker kot sem napisala, v prvo sem imela identičen cuker na tešče pa nisem padla med diabetike...to so zej spremenili vrednosti za nosečnice. Da ne govorim da sem prejšnjo nosečnost vse poletje dobesedno živela od belega kruha in sladoleda ter drugih sladkarij...pa da sem po 12h sedela v službi za računalnikom, torej nič telovadbe itd. Pa sem rodila normalno punčko, s povprečnimi merami (54cm, 3250g)...zredila sem se pa v celi nosečnosti SAMO 4kg!!! Takoj po porodu sem jih izgubila 14kg v enem mesecu, brez hujšanja. No depresija me je pol sesula in sem se 30kg zredila, tako da zej sem pa štartala res debela. Itak pa tale nosečnost ni načrtovana...sem končno začela hujšat nazaj, zej pa ne smem več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja no, bom pa potem, itak otrok ne bo verjetno več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tako da bomo videli kako se bo vse skupaj odvijalo...trudim se po najboljših močeh...bolje bo ko me minejo slabosti popolnoma oz. ko mi bo hrana spet zadišala, ker zej je katastrofa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zej pa šibam kupit darilo za kolegovega sina, ki jutri praznuje 1. svečko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa pa

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 9:47:54)

Rozica983 tudi jast imam vsak dan izcedek in sicer se mi skoraj vsak dan pojavi nekje popoldne in je prozoren mogoče mal rumenkast. Sm vprašala G . kaj je to, me je pregledala in je rekla, da je to normalno v nosečnosti. Tko da ne delam neke panike.
Če te pa vseno skrbi pa pokliči G. in jo vpraši, da boš pomirjena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimna 88

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 9:52:39)

Punce, cisto divje ste - ze kar pri porodih.. Meni se to zdi se light years away - si sploh se ne upam razmisljati tako dalec..

Rozica983, glede prozornega/belega izcedka pomoje ni nobene panike. Tudi jaz ga imam ze celcas (kot malo mocnejsi beli tok), ampak kolikor vem ni nobenega problema, dokler ni krvav ali ne zacne mocno zaudarjati (okuzba).

Tippi in Pulha, hvala za dobrodoslico in vzpodbudne besede. Danes je dan D - drzite pesti zame!!

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 10:30:25)

Hvala za povratne informacije in pomiritev. [sm=smiley1.gif] Dokler ni rjavo/rdeče, ni za delat panike, se strinjam. Meni se pojavlja vsako jutro, ko vstanem...včasih tudi čez dan, včasih tudi zvečer...zjutri pa vedno.

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 10:45:36)

Jaz sem staknila glivicno okuzbo, sicer res minimalno ampak sem sla do zdravnice in je tudi rekla, da je povecan izcedek nekaj normalnega.
Pac dokler te ne zacne vse srbet, pa tudi glivicna okuzba ni nevarna za plod.
Tako da, se morem zdaj do lekarne spravit.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 10:47:58)

Kolegica moje je tudi imela glivično okužbo...tko da je to čist nekaj normalnega v tem obdobju.
Katniss upam, da čimprej odstraniš to neprijetno zadevo.

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 10:49:54)

katniss in ostale, ki imate težave z glivicami tam spodaj:poskusite najprej par dni z navadnim jogurtom, ki ga namočite v tampon in čim večkrat zamenjate. Meni je to vedno pomagalo, v času nosečnosti je pa verjetno sploh fino, če se lahko izogneš vsemu nenaravnemu. Aja, pa sladkarijam se je treba (vsaj začasno) odpovedat..

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 11:48:35)

Moja izkušnja : odkar sem umivam z Lactacydom (intimno milo), že več kot pol leta nimam teh glivičnih vnetij. Se res obnese.

lepjedan -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 12:33:29)

Hojla

Nadinne, jaz sem tudi nekje tam (mislim da celo 5.08 ali nekaj podobnega), zato so me dali še enkrat na test .. Sem pa tudi jaz štartala s kakšno kilo viška in mi malo nadzora ne bo škodilo :) .. Zaenkrat še čakam nadaljnja navodila in se pač trudim po svoje. Se pa resnično bolje počutim ob takšni prehrani. Tudi o zaprtosti ni ne duha ne sluha. Zato tudi vsem ostalim, ki se mučite z Donati in podobnim, svetujem izločitev bele moke in čimmanj sladkorja .. Absolutno pomaga. Meni je v bistvu kakšen pravi pirin polnozrnat ali ržen kruh tudi prava poslastica. Pa še veliko hitreje se naješ, kot pri belem kruhu. Samo čokolado pa pogrešam, priznam. in tudi ta restriktivnost pri sadju mi sploh ne ustreza. Že prej mi ni šlo po grlu, zdaj pa samo neka kisla jabolka :P .. Ampak bomo vse dali skozi, tole sploh še ni najhujše :)

Glede porodnišnic sem pa ravno zadnjič slišala komentar ene medicinske sestre, kako je bilo včasih in kako danes. Smo menda kar težke pacientke, pridemo vse načitane, z neko popolno predstavo o vsem, kako mora biti in kako ne (neki porodni plani pa branje 1001 knjige ter forumov..), pa kdo nas sme kako pogledat in kdo ne .. In ker je vsaka porodnica primer zase, se seveda to zelo redko ujema. Včasih je gužva, pa ne uspejo nudit ravno vsaki vsega časa, ki ga imajo, spet drugič je lahko izkušnja povsem drugačna. Meni je pomembno samo to, da so tam usposobljeni ljudje in vse potrebno, da meni in mojemu [sm=duda.gif] pomagajo, če bi se (močno trkam na les) kakorkoli zapletlo. In če ima človek, ki reši mene ali pa moje dete, tisti dan slab dan in me ne bo cel dan držal za roko, bo pa absolutno tam, ko bo potrebna njegova pomoč, potem razumem, da smo vsi le ljudje.. Se poskušam psihično pripravit na vse [sm=bravo.gif]

En lep četrtek želim!

minka tonka -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 12:50:35)

Ojla, sm na hitr se javim, preden grem po malega v vrtec. Sej ne, da vas sploh prebrat nism utegnila, čvekice zlate [sm=smiley1.gif]. Bila sem včeraj pri G zaradi izcedka in menda ni videt nobene krvavitve, vse ok, uz, otročku bije srček [sm=bravo.gif]. Iiiii, pa sem vidla piki pokija [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]. No in smo kar prvi pregled naredle, k sem bla ravno tam, dobila novo materinsko, vse smo se pomenile. Uh, meni je tako odleglo, mojemu se mi zdi pa še bolj. Je bil ves živčen revež, dokler ga nism poklicala. Vidim, da ste že pri porodu. Mah ne vem, pri prvem sem bla od 6h zjutraj na oddelku, ob treh sem šla v porodno, tam bla 4 ure, zadnja ura je bla grozna, nisem mela EA ali ultive (če po resnici povem, še nisem niti vedla kaj to je), pa nekak je šlo. Po porodu pa tooooolikoooo energije, da bi lahko najbrž tud na Triglav splezala [sm=smiley1.gif]. Celo noč nisem spala, sem samo pikca gledala.
Tk da ja, je hudo, pa se zdrži, upam, da bo v drugo vsaj tko, če ne lažje.
Za kej več se pa zvečer javim.

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 13:51:34)

Rozica: ja, upam da bo slo stran. Predvsem srbecica je nadlezna.. se posebej na kakem javnem mestu! Je pa rekla zdravnica, da ni nic nevarnega, tudi v lekarni isto povedala.
Zelo lepo skrbijo zame, res [sm=smiley1.gif]

Sem imela vedno tezave z glivicami, ko sem tabletke jemala. Ko sem pa nehala, pa so tudi glivice zginle.

Uf.. o porodu pa jaz tudi se ne razmisljam! Verjetno pa bova kmalu mogla... bi sla rada pogledat kako imajo to tukaj urejeno (nisem v Sloveniji) in baje, da dobis sobico za sebe z tvjem in vsemi temi zadevami. Ceprav ne vem kaj ti to ravno koristi hehe.
Sem pa predvcerajsnjim kri oddala, naslednji pregled pa imam sele 11.oktobra. Takrat ne bo UZja, upam pa, da bom slisala srcek. :)

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 14:11:18)

Katniss 11.okt. bo to tvoj 2.pregled? jaz imam namreč isti datum :))

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 14:36:27)

V bistvu bo to moj.. 4. pregled. [sm=smiley1.gif]
Cisto na zacetku sem imela 2 pregleda zaradi krvavitve. Nazadnje sem imela pregled 13.sept. kjer so mi dolocili rok.

Ne zivim v Sloveniji in v bistvu ne vem tocno, kaj bo na naslednjem pregledu. Zaenkrat so mi povedali, da se bodo z mano pogovorili o nacinih hranjenja dojencka, dali nasvete.. pise pan tudi, da na vsakem pregledu poslusajo srcek, te stehtajo, pritisk zmerijo.. [sm=smiley1.gif]

A ti imas takrat nuhalno Rozica? :)

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 15:28:23)

Katniss luksuz! čeprav jaz ne vem kaj bi s tvjem v sobi, ob malem cukrčku [sm=smiley36.gif]

Meni je še kar slabo, z vmesnimi oddihi, tko da sem danes službo nekako pregurala. Sem pa tud veliko jedla, ker sem imela občutek, da če več jem, da mi je manj slabo. kaj pa vem[sm=zmeden.gif] Uglavnem jutri je petek, to pa zame pomeni, že konec garanja [sm=bravo.gif]

Rožica sem se vpisala na pilates, za bežigradom. začela naj bi 2. oktobra ob 18.30. Greš zraven? Mogče še kakšna iz ljubljane, ki bi se mi pridružila?

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 15:51:46)

Tippi: je luksuz ja, ampak je menda to samo porodna soba. Domov gres po parih urcah, ce je vse okej. Doma te pa ze caka negovalna sestra, tako da imas tudi doma luksuz. [sm=smiley1.gif]

Meni je le se obcasno slabo, ocitno sledim 'navodilom' [sm=smiley36.gif] Torej, da se slabost neha v 12. tednu, jutri bo pa polnih 12. tednov.
Tudi utrujenost se je za danes umaknila, bomo videli kak bo za naprej.
Vsi ti razgovori o vadbah in me je zamikalo,da bi se jaz malce zacela migat. Sem do zdaj mela feeling, da bi mogla pocivat, zdaj pa se pocutim malce bolj 'pogumno'...

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 17:08:30)

Punce kje ste? [sm=smiley36.gif] Jaz trenutno čajčkam in čakam, da pride ena prijateljica malo na obisk. Sem že tri tedne na bolniški in mi je že ful dolgčas doma. Drugače zelo rada berem knjige, samo sem se tudi tega že naveličala [sm=smiley1.gif]

Minka tonka super novička! Si dobila Dabroston ali kaj takega?

Soncnica12 kako je bilo na NS? [sm=wink.gif]

Tippi meni so slabosti zelo popustile, v primerjavi z dvema tednoma nazaj. Se trudim, da skozi po malem nekaj jem in se mi zdi da se obnese. Včeraj od kosila nisem nič jedla in mi je bilo proti večeru tako slabo, da sem komaj nekaj na silo v sebe spravila [sm=smiley13.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 19:18:19)

No še ena, ki je prehlajena. Za popenit. Slabost pa pride pri meni samo, če dolgo ne jem, kar mi pa vsakodnevno uspe, da štrajkam. Jao, pol pa itak nič ne paše, pa ni nobene pametne stvari v hladilniku, salame mi smrdijo, paštete tud itd. Kar lahko dobim v rit, je nutella [sm=smiley36.gif].

Jaz vsak dan odštevam do NS in se komaj kam premakne ta dan. Pol pa ko bo NS konec, bom pa štela do naslednjega pregleda pri G. In če takole delaš, kmalu prideš do porodne sobe [sm=jezicek.gif].

Anonimna [sm=racka.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 20:52:13)

Čer!

Sem sama, mulčka spita, moj pa še dela zunaj.
Uf ja, komaj čakamo tele preglede, pa boste videle kako bo vsega tega hitro konec. Saj vem da se čudno sliši, ampak 1,2,3 bomo v porodni in doma s [sm=duda.gif] ko sem 2. prišla iz porodnišnice mi je tašča pred hišo rekla, boš vidla kako hitro boš šla delat. Ja, pa še prav je mela, leto je tako hitro naokoli da uf... zdaj pa odštevamo dneveeeeeeeeeeee [sm=smiley36.gif] vse bo prehitro za nami! Jaz bi rada le uživala v [sm=nosecka.gif] ker nisem še v nobeni in se mi res nikamor ne mudi [sm=smiley36.gif] teden gre pa itak tako hitro naokoli da komaj še sledim[sm=zmeden.gif] zdaj čakamo na NS, še mal, pa bomo čakale na morfologijo [sm=jezicek.gif]

Mal še film pokukam, upam da čimprej še možek pride, čeprav vem, da bo danes še dolgo zunaj[sm=smiley13.gif] priden je, ni kaj.

Nočko vsem!

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

Jolic -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 20:52:44)

Pozdravljene aprilčice, na žalost se danes poslavljam od vas [sm=smiley13.gif] . Moji pikici je danes prenehal biti srček, žalost je velika. Želim vas vse lepo, bodite zdrave in srečne nosečke [sm=duda.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 21:11:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Jolic

Pozdravljene aprilčice, na žalost se danes poslavljam od vas [sm=smiley13.gif] . Moji pikici je danes prenehal biti srček, žalost je velika. Želim vas vse lepo, bodite zdrave in srečne nosečke [sm=duda.gif]

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] žal mi je, bodi močna!

Anonimna [sm=pikapoka1.gif]

izalina -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 21:33:10)

Hej hej čevekice [sm=smiley36.gif]

zadnje dneve delam do 17h in mi nekako ne znese sproti brat. Sem si pa danes vzela čas in eno uro [sm=smiley17.gif] brala kaj ste napisale. Pri meni je počutje ok, slabosti ni, samo utrujena sem noro...ampak kot sem prebrala nisem edina, ki zaspi že pred 20h.

Porod - ko sem naredila test je bila prva reakcija o super fino ful veseli, druga pa o ne šit, rodit bom morala. Pri prvem porodu mi je ob 22h odtekla voda in sem šla v PO v porodnišnico. Na porodnem oddelku ful prijazno osebje, na bolnišničnem pa katastrofa. P od prijaznosti ni bilo od sester....pa sem bila pred porodom tam, ker se nisem odpirala pa popadkov tudi ni bilo ter potem po porodu spet katastrofa. Non stop si jim moral težit in bit za vratom, da kaj pa to pa kaj pa ono. O pripravljenosti za pomoč pri dojenju raje ne bi.... Porod sam je bil ful naporen: nisem se odpirala, popadki so bili tako tako. Ker sem bila pozitivna na streptokok so mi dajali antibiotik prek katertra, ki me je ful bolel in noro živciral. Potem sem dobila umetne in protibolečinske, če ne bi bilo mojega zraven, ki mi je noro stal ob strani, bi sredi poroda rekla stop ne grem se več tega. Babicam ( babice, študentke, praktikantke) v porodni pa kapo dol, res so bile s srcem pri delu. Sem potem šele zvedela (moj mi je šele potem povedal, ker sem jaz to preslišala), da je porod vodila ena babica, ki je to delala prvič. Bila je zraven itak še mentorica, ki ji je skos svetovala. Tako da razmišljam, da bom šla rodit v PO, vendar da bi po porodu ostala tam samo en dan. Če ne bo kakšnih drugačnih nepredvidenih situacij po porodu.

Lajšanje bolečin - v času prvega poroda so ultivo ravno prepovedali, ker kao ni bila še dovolj preizkušena [sm=zmeden.gif] Tako o njej nisem razmišljala, o EA tudi nisem. To pa bolj zaradi finančnega vidika in želje po naravnem porodu. Ki je pa ostal samo želja.
Tippi - kaj pa CR v spinalnem bloku. Ker tole v splošni anasteziji je tako kot je ena prej napisala 'hladna izkušnja'. Vsaj tako jo opisuje veliko mamic. Če pa drugače ne gre pa tudi to potrpiš....za škrate itak.
NS - tudi jaz že odštevam dneve. NAslednji ponedeljek [sm=bravo.gif] V sredo imam pa pregled pri G. Me prav zanima kaj bo s temi cistami ter kaj bodo pokazali izvidi[sm=zmeden.gif]
Jaz sem ta teden v službi računala kdaj nastopim s porodniško [sm=smiley36.gif] ter da bom imela nekje v začetku decembra morfologijo [sm=smiley36.gif] . Jao za kaj imam čas, ko otroci v vrtcu spijo [sm=jezicek.gif] .
Prehrana - tudi meni kdaj zapaše kakšna taka nora stvar. Kebab mi je danes, včeraj pa milka z lešniki. Mogoče se kateri ne bo zdelo nekaj ekstremno to, ampak mi2 sva bolj v veganskih, vegetarijanskih vodah.
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] vsem za uspešne preglede ter [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] za vse , ki jih potrebujete.

Nočka....danes sem popoldne spila kavico in sem čisto budna [sm=smiley36.gif].

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (20.9.2012 22:00:51)

Porod - ko sem naredila test je bila prva reakcija o super fino ful veseli, druga pa o ne šit, rodit bom morala. Pri prvem porodu mi je ob 22h odtekla voda in sem šla v PO v porodnišnico. Na porodnem oddelku ful prijazno osebje, na bolnišničnem pa katastrofa. P od prijaznosti ni bilo od sester....pa sem bila pred porodom tam, ker se nisem odpirala pa popadkov tudi ni bilo ter potem po porodu spet katastrofa. Non stop si jim moral težit in bit za vratom, da kaj pa to pa kaj pa ono. O pripravljenosti za pomoč pri dojenju raje ne bi.... Porod sam je bil ful naporen: nisem se odpirala, popadki so bili tako tako. Ker sem bila pozitivna na streptokok so mi dajali antibiotik prek katertra, ki me je ful bolel in noro živciral. Potem sem dobila umetne in protibolečinske, če ne bi bilo mojega zraven, ki mi je noro stal ob strani, bi sredi poroda rekla stop ne grem se več tega. Babicam ( babice, študentke, praktikantke) v porodni pa kapo dol, res so bile s srcem pri delu. Sem potem šele zvedela (moj mi je šele potem povedal, ker sem jaz to preslišala), da je porod vodila ena babica, ki je to delala prvič. Bila je zraven itak še mentorica, ki ji je skos svetovala. Tako da razmišljam, da bom šla rodit v PO, vendar da bi po porodu ostala tam samo en dan. Če ne bo kakšnih drugačnih nepredvidenih situacij po porodu.

PODPIŠEM!!! V porodni super, res odnos pomoč, vse. Na oddelku pa bi te najrajši zdrobile. Pa da še kaj vprašaš? Ajoj, mene je čakala tabletka in nsiem vedla za kaj gre, pa sem jo vprašala in mi je zabrusla, ja gospa drugič pa ni treba na wc, ko se delijo zdravila???? A naj voham, če jih prinesejo zdej al čez 2 mmin. In z dojenjem...ja, ja, vi kar pokličte, bomo pomagali, ma bodo pomagali ja. Ma ja , bodo rajši prinesli dodatek, da se ne bo treba njim martrat.
Sem pa itak slišala, da zdej ful hitro pošibajo domov, tko da upam da res.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 6:33:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Jolic

Ne noooo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Sploh ni pravično [sm=smiley13.gif]

Žal mi je za vas [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 7:26:34)

Ampak res ni fer........[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Jolic pošiljam ti veliko[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] in drži se[sm=smiley13.gif]

Anonimna 88

Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>