RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 14:38:11)

Jaz grem tud k Pušenjaku in sem vesela, da veliko pove. Pa sej važn mi je, da mi pove, da je vse vredu ;-)

Anonimna [sm=racka.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 18:36:23)

Uf, docakala 12. teden. Se mi zdi, da sem si malce oddahnila, se posebej zaradi tiste zgodnje krvavitve med petim in sestim tednom. [sm=smiley1.gif]
Zdaj pa novim 'ciljem' na proti... [sm=bravo.gif]

Se ze kateri pozna trebuscek?
Jaz sem pri tistih, ki smo zacele nosecnost z malce prevec lastne teze (in posledicno z trebuhom). Sicer nihce ni nic rekel, da bi bila teza ovira, ne zelim pa se prevec zrediti.
Na sreco sem pred nosecnostjo uspela shujsat za 5kg, se mi zdi, da to tezo se kr drzim. Tehtnica je par dni nazaj izdahnila.. [sm=jezicek.gif]
Cutim pa, da bo treba kake bolj udobne hlace nabavit. Moje vse sedijo ravno na tistem mestu, kjer se sirim in ni prijetno. Tako.. zategnjeno in napeto se pocutim.
Trebuscek ze malce vidim, se mi zdi.

No, lep vikend vsem :)

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 19:37:12)

Meni je moj rekel včeraj zvečer, da se mi trebušček že konkretno pozna, je pa res da niti nimam odvečnih kilogramov (mogoče ene 2, sam ni omembe vredno). Tak da upam, da še do srede zdržim, da me ne pogruntajo v službi, potem pa jim itak povem. Upam, da bodo normalno sprejeli.

Anonimna [sm=racka.gif]

lana83 -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 20:02:16)

katnisse se Majčica 2013 sem sem ravno zasledila da si imela v 5-6. teden krvavitve...sem na istem, noben mi nič ne pove---glede na ss v juniju sem še bolj panična. Imam le rahel rjav izcedek, včasih ja včasih ne.

Hvala!!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 20:42:49)

Pozdravljene Aprilčice 2013 [sm=smiley1.gif]!

Sem prišla do 12. strani in ko sem ugotovila, da ste napolnile že skoraj 50 strani, sem kar obupala, da bi bila na tekočem [sm=smiley36.gif].

Tudi jaz imam rok aprila, še ne vem datuma, noseča sem pa cca 8 tednov. Doma že imam eno aprilčico, letnik 2009, moj letnik rojstva pa je 1976, tako da zna bit, da sem med najstarejšimi [sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif].

Pregled imam drug teden, ko bom najverjetneje izvedela PDP, pa predvidevam, da se bo tudi že videl srček, ker pri zadnjem pregledu še računalnik ni hotel sprejeti 8mm velike pikice [sm=smiley36.gif].

Znaki: slabost čez cel dan, ful ful utrujena, komajda preživim službo, doma bi pa samo počivala, občutljive bradavice, napihnjena sem pa že tako kot bi bila v 4. mesecu [sm=jezicek.gif]. V juniju sem imela ss, tako da sem prejšnji mesec hodila preverjat na wc vsak minimalni izcedek, toda sedaj sem se že umirila, verjamem, da smo čez najhujše [sm=smiley1.gif].

Vsem sem povedala takoj, tudi takrat, ko sem imela ss, imam teorijo, da želim deliti tako veselje kot žalost, saj težko vsa ta čustva držim v sebi. Tako da vsi vejo že od dveh modrih črtic [sm=smiley36.gif].

Toliko zaenkrat iz moje strani, pa naj slabosti minejo, trebuščki pa pridno rastejo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Lahko noč,
[sm=muca.gif]

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (21.9.2012 20:54:54)

lana83: sem ti poslala zasebno sporocilo[sm=smiley1.gif]

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (22.9.2012 8:06:37)

NenaLena dobrodosla na klepetu z nami[sm=bravo.gif] Naj te potolazim da nas je veliko tukaj ki se ubadamo s hudimi slabostmi in smo cist boge...Tko da dobrodosla pri odstevanju dni do 12. tedna,menda takrat mine[sm=smiley36.gif]

Punce,Chatarinchy me je dodala v Fb skupino vendar je ne najdem????? Kako se imenuje?

Jolic -> RE: Aprilčice 2013 (22.9.2012 9:58:25)

Pozdravljene punce! Današnje jutro je bilo boljše! Mislim, da mi je zmanjkalo solz, ker sem jih preveč potočila od četrtka. Nočem vas srečnic morit o vsem pa vendar nekomu moram vse to povedati. V četrtek sem bila pri zasebnem ginekologu na UZ. Moram vam povedati, da sem imela občutek, da je vzdržal samo še toliko, da je pokazal zadnje utripe srca. Po prihodu v UKC jih več ni bilo. Najbolj me boli to kako te obravnavajo in da češ to se zgodi 20% nosečnicam in da pol je že moralo tako bit. Jaz vse to razumem pa vendar hormoni naredijo svoje in nobena beseda ne zaleže. Sedaj me še najhuje čaka saj v ponedeljek moram po abortivno tabletko in čez 2 dni na ginekologijo. Sploh si ne znam predstavljat kaj me še čaka malo sem prebirala forume in punce pišejo da so bolečine bile kar hude. Upam na najbolje. Bila pa sem v 9 tednu, rjav izcedek sem imela že v nedeljo in na UZ so potrdili da ima plod premalo plodovnice ter me tudi pripravili na to da se večina takih nosečnosti konča z SS. Sedaj bom času dala čas in upam, da bom še zanosila, čeprav sva se tokrat trudila eno leto. Bodite lepo vašim srčkom pa vse dobro. [sm=smiley19.gif]

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (22.9.2012 10:38:14)

Jolic kar zmrazilo me je, ko sem to prebrala. To se res ne bi smelo dogajati [sm=smiley19.gif] Vem, da ti zdaj ne pomagajo toliko naše besede, ampak jaz ti res želim, da bi bila močna, da bi se vse čim hitreje in čim manj boleče končalo, predvsem pa da bi vama čim prej spet uspelo. En velik [sm=smiley31.gif] in drži se!

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (22.9.2012 10:51:59)

Jolic [sm=smiley31.gif]! Vem, da ti nihče ta trenutek ne more odvzeti bolečine, ampak vedi, da punce tukaj razumemo in sočutstvujemo s tabo. Drži se, me pa držimo pesti, da se ti čim prej spet prikaže sonček!

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (22.9.2012 16:51:34)

Jolic....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] hudo mi je...s tabo...zate...jaz sem.sla cez to lansko leto...ne vem koliko te bom vsaj glede bolecin potolazila ampak z abortivno tabletko bolecin NI....pri meni je bilo manj kot pred menstruacijo...Ta grozni del je dino tisti na ginekologiji...tisti prostori,odnos osebja,nacin kako te obravnavajo.....[sm=smiley19.gif] pa pol dejstvo da potem dejansko doma splavis....iz mene so se cel teden letele zadeve nenormalnih kolicin in oblik.....[sm=smiley19.gif] pa vseeno bolje kot bolecine.Ne vem ce sem te kaj potolazila....kakor koli obrnes je cas edini ki ti bo zacelil rane...Jaz sem rabila kar dolgo,upam da se postavis na noge cimpreje....objem....

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (22.9.2012 16:54:33)

Punce,danes sem se v bc zaljubila v ta vozicek:

http://quinny.com/strollers-buggy/moodd/

Minimalisticna ultra moderna zadeva....ki.me je cisto prevzela.....no cena me pa ni navdusila.

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 8:07:16)

Jutro, drage moje! [sm=smiley36.gif]

Spet zatišje ;)

Kako ste kaj, kaj kej počnete za vikend? Jaz pospravljam ... med tednom mi ne uspe narediti NIČ poleg službe (še kuham ne) in potem ležim cel dan, za vikend pa potem malo pospravim in skuham kaj na hitro iz skrinje ;) še vedno so parkrat na teden prisotne slabosti in bruhanja, tri dni nazaj in dva dni nazaj sem bruhala ko vidra ... :( včerej sem bla ok in je bil za mano krasen dan (malo poravljanja in družinsko popoldne zunaj; mala je rolala, potem pa druženje s sosedi).

Danes bom tudi malo pospravila, pa na hitro skuhala, popoldne pa gremo na en RD :) Drugače sva se lotila urejanja delove sobe in ene sobe v kleti, ki je bila do včeraj rumpkamra in bova eniih par dni rabila, da jo izprazneva ;) in urediva, da bo končno uporabna ...
Še vedno pa sem utrujena in nimam nobene energije in ne vem, kdaj se to vrne!!! [sm=hudicek1.gif] Se katera med vami že počuti fajn in polna energije in nen hodi s kurami spat? Jaz n vem, kaj bom, če se to ne zgodi kmalu ... ker imam ene zadeve nujne za oddat in jih moram še naredit ...sem si podaljšala rok za oddajo sicer samo dela je pa kr nekaj (jaz pa zmorem samo osnovno službo kaj šele kaj dodatnega ...) tko da dejmo no, lepa jesen jepred nami, kdaj bomo OK???? :))))

Ravno se popila sveže stisnjem pomarančni sok njami ... :) so ožemalnik od danes naprej kar na pultu ... :)

Jutri je pa dan D! :) Ne veselim se toliko zaradi NS, nekako sem pozitivna, da je vse OK, da malo bitjece raste in je vse ok :) Jutri je dan, ko bo najina miš izvedela, da ima mami v trebuščku ŽE dojenčka!!! :))) To bo veselje pri hiši ... pa še zraven bo šla na pregled!!! res NORO!!! Tega se veselim! :)))) In potem kot je rekla bebika 1 lahk napišem transparent ;)

In potem bo konec anonimnosti - KONČNO ... no vsega tega se veselim za jutri! :)))))
Ana
Pozdravček ...

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 8:08:12)

Jolic ... [sm=smiley19.gif] nimam besed, ki bi te potolažile! [sm=smiley19.gif] Drži se, za vsakim dežjem posije sonce!!!
Ana

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 8:09:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Punce,danes sem se v bc zaljubila v ta vozicek:

http://quinny.com/strollers-buggy/moodd/

Minimalisticna ultra moderna zadeva....ki.me je cisto prevzela.....no cena me pa ni navdusila.

luškan!!! men voziček, ki ga imamo ni všeč :( samo kaj naj zdej, če je še ok, samo hčerkico je dal skoz, bom za dušico kaj drugega kupila, kar rabim ;) pa bo ... :))))
Ana

summer11 -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 12:55:38)

Joj, nekaj časa me ni bilo gor pa ste že na 50 strani. Sem v 10. tednu in če se le da ležim, ker me dajejo te zoprne slabosti. Upam, da kmalu mimo, ker moj 14 mesečnik ne razume, zakaj mami leži [sm=smiley1.gif]

nadinne -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 15:13:32)

Živjo!

Jolic...objemček!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Catarinchy...jaz sem z Gorenjske [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tippi...glede AS...jaz sem v prvo srček slišala nekje v 12 tednu, tik pred NS, sem ga pa iskala zihr 3 tedne...išči pa res tik nad sramno kostjo, pa kr fajn pritisni AS na trebuh...verjetno boš prej našla samo pretoke (popkovina se mi zdi da se tako sliši, ne vem več točno)...srček se pa sliši kot en hitri vlakec...ne znam drugače opisat...je pa res zelooo hiter in ga ne moreš zamenjat z ničem drugim. Jaz ga sedaj tudi ne najdem, ampak se ne sekiram...v sredo imam že NS in bom itak videla ali je vse ok...potem pa ga bom že našla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Uporabljam pa jaz samo olje, pri meni je bilo z gelom čist enako, pa mi je bilo enostavno čist brezveze ekstra kupovat gel, če je z oljem šlo lepo. Kako se pa tvoje srce sliši, si pa poslušaj kar pri srcu...dol na trebuhu se ne sliši tako...no vsaj pri meni ne :-)

Tako punce moje...zunaj je tako lepo sonce, zato grem svojo mipko zbudit iz lepotnega spanca in jo mahneva na en špancir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa lepo nedeljo vsem!

rožica5 -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 15:29:08)

Po dolgem času se vam spet javljam. Služba, delo doma, utrujenost, slabosti ... vse to je privedlo do tega, da nisem vsakodnevno sledila forumu, potem se pa nabere 20 strani in ne sfolgaš :) Za mano je prvi pregled, rok imam 12. 4., ta teden me pa čaka še nuhalna. Upam, da bo vse o.k. in da lahko že končno povem v službi, ker imam že kar velike težave z oblačili. Na srečo so se pa moje slabosti pred dobrim tednom ustavile, sem le ša utrujena, ampak sam da mi ni slabo. Aja, pa pravega teka tudi nimam, dopoldne še lahko jem, popoldne pa kar ne več ...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 17:24:19)

Ojla.

Jaz zbolela. Grlo, nos, ni da ni. Jutri grem k zdravniku, da vidiva kaj lahko, vsaj kakšen lekadol [sm=zmeden.gif]

Nadine hvala za razlago okrog AS. No, jaz sem bolj matematični tip [sm=smiley36.gif]in sem seveda takoj vedela, da to ni pravi utrip, ker je prepočasen in je lahko samo moj. Dojenček ima utrip med 140 in 170 udarcev na minuto. Ta utrip, ki sem ga slišala od sarcy jih ima približn 80 na minuto, kar je normalno za povrečni srčni utrip odraslega človeka,za dojenčka pa je to premalo, če seveda podatki, ki sem jih izbrskala na netu držijo. Možna so pa seveda tudi odstopanja. Kot nismo enaki odrasli, tako tudi niso doječki. itak [sm=smiley1.gif]

jaz bom zdej z AS počakala do srede, ko imam NS, zvečer pa potem spet poskusim. Ker drugače se samo po nepotrebnem sekiram, to je pa zdej ko smo nosečke, čist nepriporočljivo [sm=smiley1.gif]

Vsem želim lep začetek tedna!

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 19:37:02)

hm se mi zdi da bom po 2 otrocih vedla kak zvok moram iskati :)

nadinne -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 20:15:18)

Večer.

Uh, moje dete je zaspalo...zej ima pa mamica čas zase...sem sama doma, ker moj dela...imam čas za net [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tippi, a v sredo imaš NS? Jaz tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A nimava midve še celo enak PDP? Jutri dopolneva 12 tednov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] kam pa greš na nuhalno? K Pušenjaku? Jaz v Domžale k Strahovi. Glede prehlada...jaz sem vedno lahko vzela samo lekadol...in nič drugega...zame je bila to nočna mora, saj ko imam zamašen nos (otečena sluznica) ni pogojev, da spim. In pol komaj živim. Tako da mene je teh prehladov groza. Upam samo da mi jih mala z vrtca čimmanj prinese, ker lče bo kot lani, ko sem bila vsake 3 tedne prehlajena, bom do aprila umrla! Tako da pikepoke da se čimprej pozdraviš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

sarcy21...ko enkrat slišiš utrip otroka, ne pozabiš kako se sliši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Itak si pa že veteranka.

Lep večer vsem!

nadinne -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 21:01:19)

nick, starost, lokacija, število doma, prvi pregled (PP), drugi pregled (DP), nuhalna svetlina (NS)

28.3. (4.4)
Anonimna Ana, 32, 1 , DP: 1.10

1.4.
Ejla, 2
*lala*, 23, Logatec, 1 , DP: 27.9, NS: 14.9

2.4.
copi_87,
barbara_s, 1 , PP: 5.9.
pulha, 25, PP: ?, NS: 17.9
3.4.

4.4.

struckaa
doberdan, Ljubljana, 31,

5.4.
Mincaa
Nataša31, 30, Ljubljana, 2 ,
1bebika, 1, NS: 19.9

6.4.
anonimen 2011, 27, 1 ,NS: 25.9
7.4.

8.4.
*mavrica*, PP: 10.9.
Tippi, 39, 1 , DP:12.9., DH: 7.9., NS: 27.9.
nadinne, 29, 1, NS: 26.9.

9.4.
Anonimna , DP: 16.10, NS: 25.9

10.4.

Ircomp, 1

11.4.
Nejkec, 2 , PP: 4.9.
skorpijonka3,

12.4.
izalina, 26, 1 , PP: 5.9.

13.4.

14.4.
mateja5354, PP:17.9

15.4.
bilabong
ninchy, 1 

16.4.

17.4.
tijati, 1 , PP:11.9.

18.4.
Cherish, 28, 0 , PP: 4.9.

19.4.
oska, 31, okolica Domžal, 1
DP: 13.9.

20.4.
Minka Tonka, 27, 1 , PP: 25.9.

Sisy, 33, 2 , DP: 15.9

21.4.

22.4.

23.4.

24.4.
summer11, 31, 1 , PP:10.9.

25.4.
chatarinchy, 23, PP: 11.9

26.4.
PrincipesaD

27.4.

28.4.

29.4.

30.4.

x.4.
PikicaStonoga
rožica5,
mijska
sarcy21
Anonimna 2011
jeanitte, PP: 3.9.
anonimen, 31, 1
pramski, 23, PP:?
sarcy, 27, Ljubljana 2 , PP:3.9.,
nadinne
katrin***, 1 , PP: 25.9
anonimen88, DP: 15.4

Skupaj: 43

z nami so pot začele:
anonomna urša

moja sončka
allstarka
jolic

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 21:19:39)

Nadinne,mi pricakujemo tretjega,no tko za seznamcek...pa sej ni ful.pomembn,ce boste kej popravljale...

Pr AS je ful.pomembn kje isces utrip...in ce ga kdaj ne zaznas je najslabs da se sekiras....zato sem ga jaz pr Marku raje prodala[sm=smiley36.gif]

daya -> RE: Aprilčice 2013 (23.9.2012 21:37:08)

Živjo!

Se opravičujem, ker sem uletela, ampak mogoče bo kateri prav prišlo namreč prodajam dve stvari, ki jih boste vse "kmalu" rabile :-)

Prodam avtosedež lupinico od 0 do 13 kg Maxi Cosi cabrio, turkizno modre barve, lepo ohranjen za 40 eur. Lahko se jo uporablja tudi skupaj z vozički Quinny.

Otroško posteljico 120x60 z dvema nastavljivima višinama, ter pomično stranico, ki se jo lahko tudi odstratni, bele barve za 70 eur. Zraven po želji podarim tudi jogi.

Za slike in več info pišite na ZS.

Uživajte v nosečnosti in lp,

Daya

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (24.9.2012 6:47:18)

IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

hm se mi zdi da bom po 2 otrocih vedla kak zvok moram iskati :)

Ej, verjamem itak! [sm=bravo.gif] Jaz zase pravim, da bom še iskala, ker se mi ta utripek, ki sem ga našla, ne zdi pravi. Mislim pa, da bom itak prej dočakala NS in če se bo tam slišal utrip, potem bom vse vedela kako pa kaj [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>