RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:24:33)

IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

pri obeh sem pa dobila umetne popadke

jst pri Sari tabletko,bolel ko hudič,trajal ful dolg. Pri Marku pa se je začelo z naravnimi popadki. Te so pravi balzam prot tistim umetnim, ni primerjave.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:34:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Kolegica je avgusta rodila z ultivo v Kranju v dveh urah...prvorodka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] carica,kapo dol. Se mi zdi da sm jst edini baksus ki rojevam po pol dneva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

EA je lahko pri težavah z ledvenim delom res vprašljiva..Ker ti dajo iglo direkt v hrbtenico.....A ne boš imela carskega?????

Si želim da ne. Razmišljam v obe smeri. Slabo kaže, ampak sem optimist do konca!! [sm=bravo.gif]

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:38:56)

Pozdravljene Aprilčice,
že nekaj časa vas spremljam, pa se nikakor nisem opogumila,da bi se vam še aktivno pridružila (ubistvu sem to planirala za čas po NS, ko bom malo bolj prepričana, da je vse OK). Moj PDP je 8.4., prvi pregled sem imela 29. avgusta (v 9. tednu). Takrat je bilo vse OK, zdaj pa že zelo težko čakam na jutrišnjo NS (v 12. tednu), ker me malo daje panika, če je še vse OK (berem po raznih forumih, kako so punce nič hudega sluteč in brez kakšnih krvavitev dočakale NS, kjer so ugotovili, da plod že nekaj tednov ni več živ[sm=smiley19.gif]). Pri meni pa so hujše slabosti in bolečine v dojkah prenehale že v okrog 10. tedna[sm=zmeden.gif], ampak je sestra v ZD rekla, da ni razloga za pregled, če ni krvavitev.. Mogoče sem malo bolj panična, ker je tole moja prva nosečnost, kej pa vem...Upajmo na najboljše - da ostanem tudi od jutri naprej z vami!

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:43:55)

Sončnica takih stvari se tud jaz bojim. po moje se jih čisto vse, ampak naredit itak nimaš kaj! Lahko smo samo optimistke in itak da bo vse štimal!! [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:44:32)

Aja pa dobrodošla med aprilčice in čestitke [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:44:53)

jst pri Sari tabletko,

Kakšna tabletka je to?

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:52:41)

Jutro punce!

Sem si morala uzet prav čas, da sem vas prebrala [sm=smiley36.gif] Jaz bi tudi samo spala [sm=smiley36.gif] Sšim čez dan. ampak zvečer sem ravno tako utrujena [sm=smiley1.gif]

Minka Tonka držim pesti, da bo vse v redu [sm=smiley31.gif]

Tiste, ki imate NS tudi držim pesti, da bo vse v redu. Meni so na urgenci rekli, naj se grem ta teden pokazat k svoji G, vendar kot nalašč ravno ta teden ne dela, tako da čakam na redni pregled v torek.

Berem vaše izkušnje z rojevanjem.. Ene imate vsaj že to izkušnjo za sabo, medtem ko ene ne vemo niti kaj pričakovat [sm=smiley1.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:55:33)

Lila moja prva izkušnja je bila taka, da sem komaj čakala, da grem rodit, ker me je vse bolelo. od hrbta, do nog (to je bilo pa tudi vse, kar je bilo neprijetnega med nosečnostjo, pa še to zadnje tedne) [sm=smiley36.gif] Tko da, sem bila bolj v pričakovanju olajšanja bolečin med nosečnostjo, kot pa v strahu pred neznanim [sm=smiley1.gif] In lahko si prepričana, da če bi bilo res tako grozno, bi vse ostale samo pri enem otročku, tako pa nekatere od nas, gredo zdaj rodit že tretjič [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:57:07)

aja še to. če imaš g na dopustu, pojdi h kakšnemu drugemu, ki ga nadomešča. načeloma bi te v takšnih primerih moral vsak pregledat. ampak po moje ima ziher kakšno nadomestilo. maš g v zdravstvenem domu? če ja, potem sploh ni panike in te lahko vzame katerikoli v istem zd. jaz bi šla, če bi se mi zdelo predolgo za čakat

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 10:12:19)

Verjetno je od vsake posameznice odvisno, ampak verjamem, da ko primeš otročka v roke ti odtehta vse bolečine [sm=smiley1.gif]

Ma sem klicala v ZD in nimajo nekaj urejenega nadomeščanja. Za nujne primere te kar naprej pošljejo. To je pa slabost manjših krajev [sm=smiley1.gif] Baje, da pa pride G jutri delat, tako da jo bom jutri poklicala. Verjetno je bila na bolovanju, ker v pon so mi rekli, da jo cel teden ne bo.

Pulha -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 10:14:22)

Pri meni pa so hujše slabosti in bolečine v dojkah prenehale že v okrog 10. tedna

Tudi meni se je vse to končalo v 9. ali 10. tednu. Sem pa v 13.tednu bila na NS in je mali mož prav veselo brcal, tako da brez panike :))

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 10:20:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

jst pri Sari tabletko,

Kakšna tabletka je to?

za sprožanje poroda. ker sem bila že čez rok.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 10:28:00)

A ne dobiš tega v žilo? očitno obstaja tudi tabletka. joj jaz res nič ne vem [sm=smiley36.gif]

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 10:37:09)

Jaz pa sem se v prvo tako veselila poroda, komaj sem čakala, da pridem tja in rodim!!! In je bilo super. Res imam zelo visok prag bolečine in še ultivo sem imela, ki je res super super! Valda me je bolelo, ampak jaz sem to bolečino pričakovala in se je veselila, pa kakorkoli mazohistično se to sliši. In zdaj tudi komaj čakam, da grem v porodno sobo. Tako da ne vem, a je kaj na tem, da si pač sproščen in pozitiven, ampak jaz imam samo lepe spomine na porod. Dobila sem par šivov, tisto šivanje mi je bilo še najhuje.

Edino, česar si res ne želim, je carski. Oseba, ki ji najbolj zaupam, mi je rekla, da je to najbolj neoseben, hladen in grozen način rojstva za mamo in otroka. :( Ampak kaj čmo, včasih je neizbežno, zato res upam, da se ne bo v drugo kaj zapletalo.

PS: čestitam vam, čvekice!!! [sm=bravo.gif] Mislim, da smo tudi že januarke prehitele po številu postov. Vsakič, ko pridem gor, smo na prvem mestu. Nore ste, res, v dobrem smislu!

Pulha -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 10:38:39)

*Lila imaš nekaj pod zs :)

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 11:08:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

A ne dobiš tega v žilo? očitno obstaja tudi tabletka. joj jaz res nič ne vem [sm=smiley36.gif]

Ja umetni popadki so v žilo, ona je dobila za mehčanje matrničnega vratu kar tudi sproži porod pač popadki se začnejo

*Lila -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 11:28:07)

Pulha, če mi ne bi povedala, ne bi niti videla, ker mi vrže obvestila od RR pod vsiljeno pošto, kamor niti ne gledam. Vedno označim, da to ni vsiljena pošta, ampak še vedno. Buo [sm=smiley1.gif] Imaš odgovor [sm=smiley36.gif]

Uglavnem punce.. Pojedla sem dva sendviča s poli, sirom in kumaricami, sedaj moram it pa kar počivat [sm=smiley36.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 13:43:10)

Punce, kaj vse rabiš imet sabo na NS, razen materinske knj. in $ ??

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 13:44:05)

No, zdaj se bo pa pri meni začelo bolj intenzivno dogajat tole s pregledi. po svoje sem kar vesela, ker bom večkrat pregledana in bolj ziher, da gre vse kot mora it.

nuhalno danes teden (komi čakaaaaam [sm=smiley36.gif])
10.10. ponovni pregled pri svojem G
16.10. imam pa že AC in genetsko posvetovalnico (ful hitro) [sm=bravo.gif]

če bi bilo po moje, bi mela še vmesne ultrazvoke [sm=jezicek.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 13:45:36)

A se še kakašna aprilčica najde, da dela v centru Lj.?

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 13:48:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983

A se še kakašna aprilčica najde, da dela v centru Lj.?

Jaz grem prvič na NS, ampak po moje ne rabiš nič drugega, kot MK.

jaz delam blizu centra [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 13:55:28)

Lila mmmmm najmi sendvič s poli salmo, sirom in kumaricami... tud jst nora na tooooooo

Uglavnm jst pa dons neki napihnjena tok se mi trebušček pozna.. jejjj a še keri[sm=smiley1.gif] ? Komi čakam da pridem dam in mal počivat.... čist fuč[sm=zmeden.gif]

Anonimna 88

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 13:58:06)

Tippi - blizu centra :) Blizu ZD Bežigrad... potem si bolj un konc bež. dvori?

Men se tut danes tako spi, komi čakam, da grem domov in kr ležat. K cunja sm...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 14:07:04)

Kakšen preobrat sem doživela v pol ure. Slabo mi je za umret. Šla bruhat [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
Kaj je zdej to, pa čist ok sem že bla [sm=zmeden.gif]

ja rožca, blizu dvorov[sm=smiley1.gif]

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 14:10:53)

Ojeejjj [sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif] ja, kaj pa je zdej to Tippi? :( Pojdi počivat, revčka.

Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>