RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (18.9.2012 22:43:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Jolic

Pozdravljene Punce :)

Lepo prosim še enkrat, če mi pošljete vabilo na fb :) Imam pa še eno vprašanje, če je katera že imela kaj podobnega. Pojavil se mi je rjav izcedek in po pregledu na UZ so ugotovili, da ima plod premalo plodovnice. Ima katera izkušnje na tem področju ? Zelo sem v skrbeh, upam da se bo vse dobro končalo :)

Hm glede plodovnice morš baje veliko pit če se ne motm velik počivat pa beljakovine jest

Cherish -> RE: Aprilčice 2013 (18.9.2012 23:00:32)

IZVIRNO SPOROČILO: minka tonka

Rjav izcedek[sm=smiley13.gif]. Jutri bom poklicala G pa vprašala kaj naj ...

Meni je moja ginekologinja svetovala, da naj ob prvi krvavitvi grem v bolnico, tako sem tudi dvakrat šla, pa je zaenkrat še vse v redu. Jaz sem tudi imela rjav izcedek, sedaj jem dabroston, se je ustavilo po nekaj dneh. Ti svetujem, da greš čimprej k svoji ginekologinji ali v najbližjo bolnišnico... Držim pesti, da bo vse v najlepšem redu [sm=bravo.gif]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 7:41:28)

Dobro jutro sonosečke!

Rjav izcedekuser posted image . Jutri bom poklicala G pa vprašala kaj naj ...

Stiskam pesti da bo vse ok[sm=smiley27.gif]!! Sporoči, kaj prravi G!

Mene pa muči zgaga. Tud ponoči. [sm=smiley13.gif] Komaj čakam da grem k svojemu dohtarju, da se zmeniva, kako je zdaj z jemanjem mojih zdravil. Tako se bojim, da brez njih ne bo šlo. že zdaj crkujem. Da o bolečem želodcu sploh ne govorim [sm=smiley26.gif]

A vas še kaj špika po jajčnikih? mene še vedno občasno in to kar precej močno. prej me je skoz raztegovalo, take blage bolečine, zdaj me pa na obroke zagrabi, pa mine. Še kateri?

Folna in vitamini Danes končam s tifolom in jutri začnem z elevitom, ker so vmes še vitamini. Ga jemlje še katere? kakšni stranski učinki?

Jolic -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 7:46:53)

Pozdravljene! Jaz že sedaj jem elevit pa nimam nekih težav. Sem pa slišala že od veliko nosečk, da jim je slabo po njih. Jaz sem sedaj v 9 tednu in nimam nobenih težav, sploh ne vem da sem noseča, no razen rjavega izcedka in skrb da vsak dan pojem še Dabroston :)

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 7:48:51)

No, če je samo slabost, bom preživela. To zdej prenašam že skoraj tri mesece, če jo še kakšn dan več, tud ne bo hudga [sm=smiley36.gif] Upam pa, da se potem itak navadiš. Danes sem kupila manjše pakiranje, jih bom že pojedla. če mi ne bo dobro jih pa potem, ko jih zmanjka (po enem mesecu) zamenjam za kakšno drugo.

Hvala da deliš izkušnjo :)

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:15:08)

Jutro.

Jaz pa jem od Fidivit Mami http://www.lekarnar.com/izdelki/fidivit-mami-tablete kjer so najpomemnejši vitamini in minerali še zraven in mi prav ustrezajo. Sicer so ogromne velikanke, ampak takoj zjutraj pojem po obroku.

Včeraj sem pa se mi zdi da po 20 letih jedla čokolino [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] še vedno je fajn... prav spomini so mi padli na otroška leta... Noro!

Anonimen -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:16:13)

Jutro....

Evo dons vstala z rahlo slabostjo vednar brez bruhice.... počasi se bo pa le uredilo[sm=smiley1.gif]

haha Sisy in Ana jst tud že zaspim mal po osmi kot dojenček, pa spim do 5 zjutraj kot ubita, razen če kdaj šibnem umes na WC....mene grizno daje utrujenost[sm=zmeden.gif]

minka tonka.... sporoči kako je stabo. Držim pesti da je vse v nalepšem redu[sm=smiley31.gif]

No ko je že govora o filni tudi jst jemlem elevit in mi je čist uredu po njemu. Nobenih stranskih učinkov. Do katerega tedna pa mate namen jemati folno?

Tippi tudi mene kr pošteno še špika po jajčnikih pa v spodnjem delu me mal trga popoldne. Zvečer pa zjutraj me pa pošteno boli v križu....

Anonimna 88

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:18:18)

Včeraj sem pa se mi zdi da po 20 letih jedla čokolino

Čokolino je zakon! Jaz sem ga jedla v prvi nosečnosti in zdaj ga spet po dooooolgih letih spet v drugi [sm=smiley36.gif] Ko mi gre vse na bruhico in mi nič ne diši, lačna sem pa ful, v teh primerih mi čokolino res paše!

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:19:22)

Nobenih stranskih učinkov. Do katerega tedna pa mate namen jemati folno?

O ful dobr. Jaz bom elevit, če se bo obnesel tale prvi mesec, jemala do konca!

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:27:37)

Jaz sem tudi ob 20h že ležečki, ob 21h pa me že ni več... utrujena full. Danes sem šla ponoči kar 2x na wc. In potem začnem še kihat, nos me srbi in ne morem nazaj zaspat :( kriza. Kdaj se bo to kaj umirilo, ker sem res navajena lepega spanca skoz celo noč?

Tippi - ti pa točno danes teden NS ... jeeejjj... se že veseliš, a ne? Jaz tudi zelo. In upam, da bo vse OK.

Špikanje - da bi jaz kaj čutila...bolj slaba.

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:34:05)

heheh rožica, na nespanje se kar pripravi. če že, je najbolj idealen čas, da se spočiješ zdaj, v drugem trimesečju. če ti rata seveda [sm=smiley36.gif]
Jaz hodim tudi kmalu spat, ampak vstajam pa tudi že pred petelinom in gledam ko čuk [sm=smiley23.gif]

Jaaaaaaaa, jaz imam NS danes teden[sm=bravo.gif]. Ti tud a ne? Čist sem že neučakana! Jutr teden imam pa še predgled v ukc-ju zarad drugih stvari. Sem govorila z eno med. sestro, ki pravi, da je v primerih, kot je moj (pa ne bi zdej na glas razlagala težav), CR skoraj neizogiben. ma sam še na to mislim, da bova z mulčkom preživela, pa bom vse potrpela [sm=smiley1.gif] Sicer mi G še nič ni konkretnega rekel, ampak je tako cmokljal in zavil z očmi, tako da bo zgleda res neki na tem [sm=smiley13.gif] ah ja.

Rozica983 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:40:08)

Jaz močno držim pesti, da bo res vse v redu. Jaz imam v torek, 25. Dravlje ... ti pa en dan za mano. Sporočim, kako bo...

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 8:59:04)

Joj oprosti, čist sem zamešala datume. Seveda, ti imaš en dan pred mano! Ja, nujno sporoči! Kaj si že rekla, boš vzela s cedejem al brez?

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:01:18)

IZVIRNO SPOROČILO: 1bebika

Evo, samo še ena noč nas loči od NS. Sem tako nestrpna! In takoooooo utrujena! In tako zaostajam za delom, da imam slabe vesti za en kamion.[sm=smiley36.gif]

Sem pa pravkar tudi jaz nekaj zelooo zdravega zmazala-pohan sir[sm=smiley36.gif] . Res, same packarije mi dišijo.
In slabosti popuščajoooo! Samo ko mi kaj zasmrdi (npr. gel za pranje perila ali gel za tuširanje-kar mi je prej dišalo) me mal zvije.

Grem zdaj pridno "čakat", da pride že ta jutri.[sm=smiley1.gif]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]poročaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:01:52)

Bebika jaz tud čakam na poročilo! [sm=bravo.gif]

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:02:58)

IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

Hehe ja no nam tudi :P Prva dva sta Reševa :P

a resno? wow še ena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kaj pa tokrat? Ljubljana?

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:07:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

ki pravi, da je v primerih, kot je moj (pa ne bi zdej na glas razlagala težav), CR skoraj neizogiben. ma sam še na to mislim, da bova z mulčkom preživela, pa bom vse potrpela [sm=smiley1.gif]

malo za šalo malo za res... vsaj trpela ne boš...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]  jst sem si ga včasih celo želela...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  sem hotela da bi mi ga naredil zarad dioptrije,...pa seveda ni šlo skos...samo ob iztisu sem mogla fejst mižat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:08:06)

Jaz imam pa vprašanje za tiste, ki ste že dvakrat rodile. ko sva se z mojim G pogovarjala, je sicer rekel, da se ta druga nosečnost pri meni sicer pozna na prožnosti maternice in mat. vratu, ampak da je vmes toliko let minilo, da se skoraj tretira kot prva. zdaj pa vprašanje. Kaj mislite, je to res? oziroma ali lahko pričakujem, če bo šlo po naravni poti, da bo drugi porod hitrejši? namreč zelo si želiva it v postojno in se bojim, da če bo šlo res hitreje kot v prvo, (ko sem rojevala od devetih zvečer do osmih zjutraj), da mogoče sploh ne bova uspela prit do porodnišnice [sm=smiley36.gif] A gre v drugo res hitreje?

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:09:05)

Nobenih stranskih učinkov. Do katerega tedna pa mate namen jemati folno?

O ful dobr. Jaz bom elevit, če se bo obnesel tale prvi mesec, jemala do konca!
a ti ni po njem nič slabo? jst ne upam razen čisto navadne folne nobenih dodatkov jemat...so lahko težki za želodec....

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:12:27)

Ne vem še. [sm=smiley36.gif] Za danes imam še eno tabletko Tifola, jutri začnem pa z Elevitom. jaz Tifol jemljem zvečer pred spanjem, glih zato, da se izognem slabosti. in enako bom naredila z Elevitom. zvečer, predno grem spat ga čvoknem, potem bomo pa videli [sm=smiley36.gif] bom poročala

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:14:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica983

Jutro.

Jaz pa jem od Fidivit Mami http://www.lekarnar.com/izdelki/fidivit-mami-tablete kjer so najpomemnejši vitamini in minerali še zraven in mi prav ustrezajo. Sicer so ogromne velikanke, ampak takoj zjutraj pojem po obroku.

Včeraj sem pa se mi zdi da po 20 letih jedla čokolino [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] še vedno je fajn... prav spomini so mi padli na otroška leta... Noro!

V dm imaš mama a-z čisto iste vitamine v isti količini po 4 nižji ceni

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:14:32)

Jaz imam pa vprašanje za tiste, ki ste že dvakrat rodile. ko sva se z mojim G pogovarjala, je sicer rekel, da se ta druga nosečnost pri meni sicer pozna na prožnosti maternice in mat. vratu, ampak da je vmes toliko let minilo, da se skoraj tretira kot prva. zdaj pa vprašanje. Kaj mislite, je to res? oziroma ali lahko pričakujem, če bo šlo po naravni poti, da bo drugi porod hitrejši? namreč zelo si želiva it v postojno in se bojim, da če bo šlo res hitreje kot v prvo, (ko sem rojevala od devetih zvečer do osmih zjutraj), da mogoče sploh ne bova uspela prit do porodnišnice [sm=smiley36.gif] A gre v drugo res hitreje?

Ni res. Pri meni sta bila oba poroda enako dolga...V drugo sem takoj letela v Postojno da ja ne bi bila prepozna...pa sem potem še tam celo noč do jutra predihavala da sem se odprla do tistih 5 cm da so me vzeli v porodno. Morš pa vedet da EA upočasni porod ker nisi tako odzivna kot brez EA. Vsaj taka je moja izkušnja,pa tudi znanstveno je to dokazano. Pa odprta moraš bit 5 cm da ti jo dajo. Do takrat predihavaš brez in pač tut boli. Jst sem vsakič že težila kdaj jo bom že dobila...Tko da dejansko pomaga vmes kako urco, dve. Ampak bolje to kot nič.

Sem pa slišala da gre lahko naprimer tudi v tretje najpočasneje. Tko da ni pravila.

Moje kolegice ki so rodile v drugo v Lj brez vsega pa govorijo da je šlo v drugo bistveno hitreje. Pri meni ni bil tako. Pa ne vem, a je to res zaradi EA ali ne. Ampak takšna je moja izkušnja. Postojna je vseeno tako blizu da zihr nč ne zamudiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sarcy21 -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:15:30)

Hehe no ja res je šlo hitreje pri nas v drugo čeprav tud v prvo nismo lih rabili dolgo, v drugo je šlo še mesec prezgodi in je bila Naja čist mala je kr vn padla, oba poroda brez vsega aja brez vsega proti bolečinam, pri obeh sem pa dobila umetne popadke

Tippi -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:17:48)

Po posvetu pred par dnevi, smo se odločili da ne bom vzela EA, ker nisem primerna zaradi .....ledvene hrbtenice. tako da, ultiva bo tista taprava. tist pa ja. če bo šlo seveda po naravni poti.
Midva imava iz ljubljane do postojne ene pol ure a ne? torej v pol ure pa res težko rodim [sm=smiley36.gif]
Hvala za izkušnjo! [sm=smiley1.gif] Torej je res vse odvisno od porodnice do porodnice. pa ja, sej logično, ampak sem vseeno raje vprašala.

Sisy -> RE: Aprilčice 2013 (19.9.2012 9:22:09)

Kolegica je avgusta rodila z ultivo v Kranju v dveh urah...prvorodka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] carica,kapo dol. Se mi zdi da sm jst edini baksus ki rojevam po pol dneva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

EA je lahko pri težavah z ledvenim delom res vprašljiva..Ker ti dajo iglo direkt v hrbtenico.....A ne boš imela carskega?????

Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>