|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo Avgusta
11.8.2012 12:05:41   
Night
Tiste, ki se trudite že leto ali dve ali še dlje ... Zanima me, če ste si kdaj merile bazalno temperaturo? Jaz zdaj berem eno knjigo o tem in je super razloženo, kako to poteka in kaj vse lahko razbereš iz tega. Tudi to, da imajo nekatere ženske prekratko lutealno fazo (po ovulaciji) in pomanjkanje progesterona, zato do oploditve ne more priti. A ima katera izkušnje s tem?

Novima nosečnicama iskrene čestitke!!

(odgovor članu MajaJulija)
Neposredna povezava do sporočila: 376
11.8.2012 12:10:24   
curly
JUHUUUUU, bravo za nove user posted image !!! Z vsako vašo lepo novičko dobim še več upanja, presrečna sem za vas in želim vam mirno, zdravo, predvsem pa lepo nosečnost! user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz si balzalne temparature nisem merila, sem pa že dolgo nazaj veliko prebrala o tem. Mislim, da pride v upoštev samo, če imaš redne cikluse in lahko na podlagi rezultatov za nazaj ugotavljaš, kdaj imaš O. Se pravi, kateri dan ciklusa imaš načeloma ovulacijo, kako dolga je tvoja lutealna faza ipd.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naj vam pujski prinesejo še več pluskov! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 377
11.8.2012 12:28:31   
Radenska_
Night, jaz imam izkušnje.
Že kakšne dve leti se opazujem, čisto iz firbca, tako da točno poznam vse svoje znake in dele ciklusa. Sem tudi merila bazalno ene dvakrat, samo se mi potem ni več dalo. Najboljše mi je opazovati sluz, to je najboljši pokazatelj za plodne dni.
Priporočam knjigo naravno in zanesljivo.
Drugače pa je pri meni tko, da en dan pred O me grozno boli jajčnik (za tableto vzet skorajda ampak potrpim), na dan O me začnejo boleti bradavičke in me bolijo še nekaj dni. Potem pride M.

Je pa težava, ker so moji ciklusi vedno daljši, danes je 41 dan...

Prejšnji je bil dolg 52.
Če splepam po prejšnjem bi morala biti v teh dneh v času O, na kar sicer nakazuje tudi sluz.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 378
11.8.2012 12:30:12   
curly
Radenska, kaj tvoj ginekolog pravi na tako dolge cikluse?

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 379
11.8.2012 12:48:50   
Radenska_
Septembra imam šele pregled. Nazadnje, ko so bili ciklusi še dolgi tm nekako 37-39 dni ni imel pripomb.
Zdaj pa imam tudi novega ginekologa in grem v septembru prvič tja. Malo bom priredila resnico o času delanja otroka, pa te dolge cikluse, ki jih je treba poštimat.
Nimam pa PCO niti nikoli nisem imela

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 380
11.8.2012 13:21:03   
curly
Jaz sem tudi imela zelo neredne cikluse in na neplodnostni so mi ugotovili PCO in povišan prolaktin. Redno jemljem tablete, ki nižajo ta hormon, vendar mi to ni uredilo ciklusa, ampak šele po prvem krogu jemanja Klomifena, se mi je ciklus uredil. Še sama ne morem verjet. Vedno jo dobim na 33. dan in za to sem ful hvaležna. Zdaj sem že 3. krog brez Klomifena in upam, da M vseeno pride točno. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 381
11.8.2012 13:53:38   
mamica deklicam
ČESTITKE NOSEČKAMuser posted image user posted image user posted image

To pa bo očitno naš mesec. Kar tako naprej in bo konec meseca seznamček zelo obarvan roza.

Vas berem in ugotavljam, kakšne hude zgodbe se skrivajo za vašimi "niki". Potem pa ja jamram, da že pol leta ne rata pa ne rata. Se nimam kaj za pritoževat, saj imam že dva sončka doma. Pa čeprav je hiša kot da bi bomba padla, zvečer sta umazane tako, da bi jih kar z oblačili dal v banjo. Da ne govorim o tem, ko bi zjutraj rada malo pospala, a se najmlajša odloči, da je moja postelja zelo primerna zanjo in seveda zleze k meni.

Tako da navijam za vse nas sploh pa za tiste, ki morate šele prvič postati mamice, da nam rata. SAJ NAM MORE, JE TOLIKO POZITIVNE ENERGIJE TUKAJ, DA BO USPELO

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 382
11.8.2012 14:38:54   
Radenska_
Koliko pa ste kaj stare vse tiste, ki v prvo želite zanosit?
Jaz sem 25.
So mi pa na laparo rekli, da je z mano zdaj vse ok, jajcevodi so bili prehodni, maternica lepe oblike, endometrioza pa izolirana na jajčniku.

Jaz čestitam vsem, ki ste zanosile :)

Men bi blo fino, če bi uspelo do konca leta, ampak nikoli ne veš :) Jesenski čas bo še bolj idealen, zdaj imam ful stvari in ful dogaja.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 383
11.8.2012 14:45:52   
Anonimen
Jaz sem 30.

Neposredna povezava do sporočila: 384
11.8.2012 15:28:56   
niinii
Tud jaz jih imam 30 in delamo na prvem otročku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 385
11.8.2012 16:21:40   
črtica1
js jih mam 21 in delamo na prvemuser posted image ..

anonimna user posted image js sm tut mela dons rjavo piko na papirju..lahko naredimo klub vgnezditvenihuser posted image user posted image
mam pa dober občutek da bo v ponedeljek naš dan user posted image user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 386
11.8.2012 16:53:52   
Anonimen
Črtica1, ne seri. Ti si že roza! Pika! user posted image

(odgovor članu črtica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 387
11.8.2012 17:20:38   
črtica1
ja samo potrditev rabm, močne črticeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 388
11.8.2012 18:12:38   
curly
Jaz sem v 27. letu, ko sva se odločila za otroka, sem bila stara 23. user posted image

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 389
11.8.2012 18:27:02   
Anonimen
Precej mlada, curly ...
Jaz imam sicer že od nekdaj zelo rada otroke (še posebej dojenčke), ampak šele s sedanjim fantom sem si res zaželela imet svojega. Si ne predstavljam, da bi ga imela s katerim od bivših. Odločitev za otroka sem vedno odlagala na nek datum v daljavi. Zdaj pa že komaj čakam avgustovsko menstruacijo, da lahko začneva delat na user posted image .

(odgovor članu curly)
  Neposredna povezava do sporočila: 390
11.8.2012 18:41:37   
curly
Uf, jaz bi ga imela že pri 17ih, ko sva začela hodit, ampak sem precej realen človek, hotela sem najprej dokončat srednjo šoli in faks, se hkrati skupaj preseliti, šele nato imeti otroka. Vedno sem govorila, da če bi se nama "ponesrečilo" bi otroka definitivno obdržala. Zdaj že 3 leta živiva na svojem, hišo sva zapolnila z mačkom in kužkom in če do pomladi ne zanosim, bomo verjetno nabavili še kakšno zverco. user posted image
Moje mnenje je, da so otroci nekaj najlepšega na svetu, še posebej, ker so tako iskreni in posrečeni. user posted image
I LOVE THEM! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 391
11.8.2012 19:19:41   
*viva*
Curly midve sva pa isti letnik, kot kaže :) Tudi jaz 27, za otroka sva se odločila okrog mojega 24 rojstnega dneva, tako da bo sedaj počasi začelo 4 leto teči... Najbrž bo pri nama veljalo v četrto gre rado user posted image

Drugače pa sem tudi jaz poskušala z merjenjem bazalne temperature ampak nisem dosegla krivulje iz katere bi lahko razbrala plodne dneve. Se mi zdi da je, vsaj pri meni, najbolj zanesljivo opazovanje sluzi ali O testi...

Črtica1 komaj čakam ponedeljek da nam zanesljivo sporočiš, da sta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 392
11.8.2012 19:23:57   
Radenska_
curly in viva, kako pa to da še nista šli nič naprej v kakšne postopke (ali sem kaj zgrešila...?)

Upam da vama čimprej uspe, to je pa RES dolga doba...

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
11.8.2012 20:54:56   
PrincipesaD
Pozdravljene!
Se malo javljam po dolgem času.. Vidim, da je že kar nekaj rozik, vsem iz srca želim vse najlepše in dočakan plusek tudi tistim, ki se že tako dolgo trudite, mi je tako nepoznano to vse kar berem - res vam privoščim!!! Midva sva v prvo imela srečo, se odločila za, prenehala s kontracepcijo kao s preventive prej, planirala čez kake tri mesece +, pa se je že takoj po prvi M prijelo, pa še to je bil šok, ker nisva pričakovala! To je sicer najin prvi krog tokrat, test pa bi naj delala po izračunih predvidoma čez 5dni. Imam FS, a mislite, da bi pokazal kaj prej? Glede na znake bolečin, ki jih čutim v sp.delu trebuha imam občutek, da prihaja tetka - no bomo videli. Želim vam čimveč rozik, držite se punce!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 394
11.8.2012 21:12:23   
brioš
Jeeejjj vsem user posted image iskrene čestitke user posted image

(odgovor članu PrincipesaD)
Neposredna povezava do sporočila: 395
11.8.2012 21:24:10   
*viva*
Radenska sama sem mislila, da včsih pač traja dalj časa in se glede na mojo starost nisem pretirano obremenejvala s tem. Lani, ko pa sem se odločila da le grem po napotnico za ambulanto za neplodnost pa sem ravno takrat zanosila. No, potem sem po SS imela aprila prvi pregled v tej ambulanti in sedaj sem dobila klomifen predno gremo dalje raziskovat zakaj ne gre, če nam ne bo prej uspelo.

Sem pač taki tip, ko ne delam "panike" prehitro, čeprav sedaj vedno svetujem puncam da če nimajo dobrega občutka naj grejo čim prej po napotnico, da se prepričajo da je vse ok... nep a da se vleče v nedogled...

Prepričana sem, da nam bo vsem uspelo... tak kot sem že večkrat napisala: za vsako od nas obstaja dete le zbralo si nas še ni...zato trjaa tako dolgouser posted image user posted image

Lep sobotni večer!

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu brioš)
Neposredna povezava do sporočila: 396
11.8.2012 22:16:16   
mamica deklicam
HeHE, potem sem jaz po starosti tukaj med najstarejšimi. Edino Tippi je starejša, a nas je glede lulanjauser posted image zapustila. Ja no, kakor veste imam 38, delamo pa na tretjemuser posted image .

Je pa že ena predhodnica pred mano zapisala, da si s prejšnimi ni želela imeti otrok. Meni se je malenkost obrnilo, Pri 31 sem hotela, da si končno ustvariva družino. A se je izkazalo, da je z mano samo zato, da ima nekoga za izlete, smučanje...
No in sem ga brcnila v rit. Skoraj dobesednouser posted image user posted image

Sedaj imam pa šest let možička (no v.d., ker nisva še poročena), a sva si v tem času ustvarila družino in uredila hiško.

In pri 34 končno prvič dobila v roke svojo štručko.

Tudi vi jo boste in to veliko prej, boste videleuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mamica deklicam -- 11.8.2012 22:18:48 >

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 397
12.8.2012 13:42:42   
witch
Pozdravčki še od mene user posted image
Tudi pri nas se je dopust končal in že migamo v ritmu realnega življenja. Sem pa prav vesela da se bo spet nekaj začelo dogajati. Na faksu bo konec počitnic, novi izpitni roki, zaogovr diplome.. To bo pestra jesen.

Night jaz sem si merila BT kar nekaj časa. In vska mesec mi je lepo zaznalo O. Niso bili tisti šolski grafi, ampak se je iz njih lepo videlo kdaj je O. Čeprav je BT meni kazalo O, je v neplodnostni niso zaznali. Tak da... jaz sem tej metodi kar zaupala, zdaj pa ji ne več. In si je tudi ne mreim več.

Leta... evo tudi jaz bom 27 user posted image uhh so nas starši tistega dobrega leta kar nekaj naredili user posted image jaz pravim, da je to najboljši letnik user posted image Sva pa midva začela tudi pri mojih 24. hja hitro je šlo....

Pri meni ni nič novega. Ko sem dobila M sem klicala cele 3 dni v MB da sporočim datum in mi ni noben dvignil. Potem sva šla pa na dopust in iz tujine nisem več klicala. Tak da ta mesec za laparo ne pridem na vrsto, in sploh nimam pojma kaj bom na pregledu delala. Ker je ta pregled kao branje izvidov. Jaz ga pa imam že 24.8. Sem pa ta cikel od ene kolegice, ki je zanosila, dobila klomifen in sem ga na lastno pest jemala. Pričakujem... mah saj ne vem če naj upam ali ne...

viva si ti že imela pregled? Da ne grem nazaj brat. Kaj so rekli? Kako naprej?

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 398
12.8.2012 14:50:29   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_

curly in viva, kako pa to da še nista šli nič naprej v kakšne postopke (ali sem kaj zgrešila...?)

Upam da vama čimprej uspe, to je pa RES dolga doba...

Hej, Radenska. Po letu neuspeha sem šla do svojega G v upanju, da dobim kakšne tablete, ampak sem dobila napotnico za neplodnostno. Čakala sem 5 mesecev (čakalna doba) na prvi razgovor, potem naslednjih 5, da sva oba dobila rezultate, 1 mesec na operacijo, 2 meseca na prvo M po operaciji, aprila 1.IUI - neuspešen, 1 mesec pavze, junija 2.IUI, neuspešen, v avgustu bi morala zopet na IUI, vendar so še dopusti, tako da me v septembru čaka 3. IUI/zadnji, ter hkrati razgovor za IVF/ICSI. Tako da nismo križem rok sedeli doma. Če bi vedela, bi še prej šla. Saj sploh ne vem, kako mi ni kliknilo, ko pa sem imela tako neredne M. Ampak se nisem poglabljala preden sva začela delati na tem oz., sem se šele takrat, ko je bilo za nama že par mesecev neuspehov.

witch, poskusi jih spet poklicati, da ne bodo mislili, da si že user posted image . Samo povej, da jih nisi mogla dobit pa da naj te imajo še v evidenci za operacijo. Tako so naročili moji kolegici, ko je rekla, da po M gre ravno na morje in so jih povedali, da naj vseeno pokliče na tisto številko in da bo ostala planirana za naslednji mesec. Držim pesti, da ti ne bo treba it. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 399
12.8.2012 14:54:17   
tana01
Nove dvojne črtice :)) Čestitam!! Kako fajn je to prebrat, prav novo energijo da za naprej.

Drugače imam 31. let...zdej teče tretji krog in upam, da jih bo čimmanj. Otroka sem si sicer vedno želela, ampak nekako ni bil nikoli pravi čas za to. Pa sem končno ugotovila, da praktično ni pravega časa...vedno je nekaj, kar bi še doživel, dokončal ali karkoli, kar je razlog, da odložiš plane za povečanje družine. Kar sam od sebe je prišel nek občutek - da je zdej čas za to in se enostavno temu nisem upirala. Moj me je pa tudi presenetil, ker nisem vedela kako bo reagiral na moje razvetljenje-pa se mu je zdelo prav fajn. Pol kaj čmo komplicirat ;)

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?