|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
24.1.2013 9:15:15   
sara pia
Pozdravljene so user posted image

Da se malo javim po dolgem času, saj imam čas ker sem na dopustu. V torek sem imela pregled in samoplačniški UZ, vse je O.K. z našim fantom, razen tega da se je obrnil z ritko navzdol, upam da se obrne nazaj, če ne bom po vsej verjetnosti spet imela carski rez, pa primanjkuje mi železo, tako da sem dobila zdravilo. V materinsko šolo sva hodila prvič, tako da sedaj ne bova, potrdilo za očete pa velja 5 let, rodila bom v Trbovljah. CSD papirji: čakam da mi iz firme pošljejo potem pa jih nesem nazaj, mož bo pa pol ko rodim. Flaške in dude bom imela od Aventa, ke jih je tudi Sara najbolj sprejela. Šoping, pranje in likanje cunj, kozmetika,... to bom urejala drugi mesec ko začnem z dopustom, tko da mam še veliko dela.

Naslednji pregled: 18.2.2013

Lep zasnežen dan

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 926
24.1.2013 18:24:13   
Senait
Ojla!
No, pa je tudi za mano pregled. Fantič je obrnjen z glavo navzdol, tehta malo več kot 2200g, kar za 35.teden ni glih veliko, je pa še vedno v mejah normale..vsaj tako me je potolažil ginekolog. Vzeli so mi tudi bris za streptokok. In prav čudno..glede na to da mam občasno težave z nizkim pritiskom, sem imela danes dosti previsokega..no s tem pa G ni bil niti malo zadovoljen, tako da bo prveril še urin če bi ble morebiti prisotne beljakovine. Pregled mam pa spet naslednji teden. Tako da mam danes ful mešane občutkeuser posted image pa še glava me boli. Bo verjetno najboljše da grem spat..

Upam da ste ostale vredu.. Lepo božajte vaše bebije..meni ni lepšega ko mi odgovori z brcikamiuser posted image

(odgovor članu sara pia)
Neposredna povezava do sporočila: 927
24.1.2013 23:07:31   
Michelle12
Dober večer :)

Jaz sem se pa prehladila oz zbolela. Pa zdaj a mož ima jutri rojstni dan in sem mu mislila priprav it neko mini presenečenje tako pa upam, da mi uspe speljat vsaj en del, ker sem res čisto brez energije.

Mamaja če user posted image dobro pridobiva, ni nobene panike :) Jaz bi tudi rada šla kej dol al pa vsaj, da se ustavi. Sem res pravi zavaljeni slon s 98kg. In res ne razumem ljudi, ki imajo toliko pa še več kg v normalnem stanju. Kako jih ne boli vse? Kako se lahko dvigajo s postelje?? Jaz bi rabila dvigalo..komaj mi uspe.

jaz bi tudi rada doma rodila ali pa vsaj v teh porodnih hišah, pa saj bom nekega dne. Sem delala neke plane samo glede na to, da je v prvo šlo zelo hitro, bo šlo zdaj še hitreje in ne vem če bi nam uspelo do Avstrije. Vem, da je lahko v drugo počasneje ampak jaz razmišljam pozitivno in bo hitreje. In lažje! :D

meni zadnje čase ful pogosto teče kri iz nosa, danes se mi je 3x ulila. Pa sploh ne tikam oz si ne brišem nosa ali kaj takega..kar ulije se. Dobro, dokler sem doma ni neke panike, ma kje zunaj je pa to ful grdo videt :/ in nadležno, ker komaj ustavim... ima še katera take probleme? Tako pogosto'? kako "rešujete" ? :)
Sej vem, da je normalno pa vseeno..

Jaz sem planirala ta vikend likat pa ne bo nič od tega, sem preveč slaba... bomo pa naslednji teden. Na koncu bom še rodila preden se bom lotila likanja..pa šen une tetra plenice moram likat ..joooj, me mine volja sam, da pomislim.

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 928
25.1.2013 19:34:21   
caelia
PUNCE, DOBER VEČER...
se opravičujem ker smetim v temi.. sama sem marčevka 2012 :) in sem malo prebirala vašo temo in se spomnila....

za malo dodatnega zalužka šivam odejice z imenom otroka ali motivom po želji.. nekaj si jih lahko ogledate tu:

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=oa.10151365791514444&type=1

več info na zs..

hvala in lepo nosečnost vsem!!

mene je naš mali prehitel za 5 tednov!!

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 929
26.1.2013 17:41:19   
Mamaja
Ojla!

Ja madonca, v vzadnjih postih pa same težave user posted image ... Upam, da kmalu ozdravite, ker je precej tečno bit bolan v nosečnosti. Jaz še zdaj nekaj kašljam, a bo že...

Senait držim pesti, da bo vse Ok s tabo.

Michelle kot sem gledala na strani od postojnske porodnišnice http://www.bolnisnica-po.si/porod-v-babiški-hiši, je po konceptu porodnih hiš tudi babiška hiša v Postojni. Imaš svoj apartma, pa še družino imaš lahko zraven. Sicer to stane 100 evrov na dan+babica, a če ti to veliko pomeni in zaradi tega ne bi bankrotirali, je mogoče za razmislit. Pa tudi če se ti bo mudilo rodit, Postojna ni tako zelo daleč od Izole - dobre pol urce pa si tam.

kar se tiče krvavitev iz nosu, so menda običajne v nosečnosti. Jaz sicer s tem nimam težav, sem jih pa imela v puberteti in vem, kako nadležno zna biti. Lahko se tolažiš, da bo kmalu konec nosečnosti :)

kile uf verjamem, da se z 98 kg počutiš kar okorno. Tudi to bo kmalu lažje, potem boš pa postavljala hitrostne rekorde z vozičkom od Izole do Kopra , pa bodo kile kar letele dol user posted image . Mogoče se ti še jaz kdaj pridružim, ko bomo na obisku pri tašči v KP, pa bova ob klepetu še hitreje hodili (in hujšali) :)

gnezdenje jaz sem danes zlikala vse cunjice, čaka me še pranje in likanje plenic in odejic, a moram najprej oprat in posušit najine zadeve, ker se v naši kopalnici perilo tako počasi in slabo suši, da je ta teden vse ostalo zastalo, ko so se sušile cotke za dojenčka. Sem pa ugotovila, da je dojenčkaste cunje kar luštno likat, veliko lepše denimo kot srajce za službeno pot user posted image . BTW: če kateri ne bo uspelo zlikat, se lahko potolaži s tem, da so nam v materinski šoli rekli, da cunjic ni treba likat, naj bodo le oprane z manj praška in izprane z več vode.

Danes sva kupila blago za še eno posteljnino in rjuhe, da jih tašča zašije, prihodnji teden pa nabavim še higienske potrebščine, dudo, stekleničko itd. Sem se vpisala v DM babybonus in čakam, da mi pošljejo kupončke, da vidim, če se da kaj porabit oz. prišparat (ne morem iz svoje gorenjske kože ;)).

Uživajte v vikendu in lepo okrevajte!

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 930
26.1.2013 19:37:49   
Mamaja
Posodobljen (in skrajšan) seznam. Tu gor smo tiste, ki se bolj ali manj redno oglašamo zadnja dva meseca. Če sem slučajno katero pomotoma vrgla s seznama, naj sporoči...

BTW: tam45 tebe ni na seznamu, ker nisem našla tvojega PDP. Sporoči svoje podatke, da te dodam

nick, spol otroka (če je znan), starost, lokacija, število user posted image doma, naslednji pregled (NP)

SKUPNO 17 user posted image

1.3.2013
senait, user posted image , 25, NP
aiya, 1user posted image

2.3.2013

3.3.2013
Michelle12, user posted image , 20, Izola, 1 user posted image , NP

4.3.201

5.3.2013

6.3.2013

7.3.2013

8.3.2013

dogas, 24, 1user posted image

9.3.2013
rotty, 28, Dolenjska

10.3.2013

11.3.2013
spelamohar, user posted image , 22, 0user posted image ,

12.3.2013

13.3.2013

14.3.2013

15.3.2013

16.3.2013
Mamaja, 35, LJ, 0user posted image , NP 6.2.

17.3.2013

18.3.2013

19.3.2013
tafi, 28, okolica Celja, 1user posted image
Ateya, user posted image , 25, LJ, NP

20.3.2013
Beba78, user posted image , 34, Lj, 2user posted image

21.3.2003
abc123, 32, Lj okolica, 1user posted image

22.3.2013
Didi*, 30, LJ, 1 user posted image

23.3.2013
PinaColada, 28, okolica Postojne, 0user posted image

24.3.2013

25.3.2013
drejcisu, 32, okolica LJ, 0user posted image , NP 23.1.

26.3.2013
sandry_ca, user posted image , KR

27.3.2013

28.3.2013

29.3.2013
sara pia, user posted image , 1user posted image , NP 18. 2.

30.3.2013
NiNiBo, user posted image , 34, Nizozemska, 1user posted image

31.3.2013

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 931
28.1.2013 20:28:21   
abc123
Danes sem imela pregled, vse OK, obrnjen na glavo, maternični vrat zaprt, plodovnica OK, edino železo je še mal slabo, ampak jemljem tablete in se počasi zvišuje. Uredila sem vse papirje na CSD-ju za porodniško, dobila napotnice. Naslednji pregledčez 14 dni.

Ali še katera kupuje rabljen voziček in kje gleda za oglase oz. če pozna katera trgovino z rabljeno opremo. Jaz kupujem košaro navetta XL od peg peregota, ker podvozje imam pa še staro in popolnoma OK?

Kako boste oblekle dojenčka za domov? Jaz ne vem spola in bom nekaj nevtralnega kupila, sem pa dobila en pliš belkombinezon tko da bo spodaj ali v pajacu do ramen ali pa v hlačah, še ne vem. Cunje začnem prat počasi ta teden - najprej dekice in posteljnino potem oblačila.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 932
28.1.2013 22:59:59   
Michelle12
Pozdravljene!

Tale ideja z babiško hišo se mi zdi kar dobra, bom povedala možu pa bomo videli kaj meni :)) On financira vse...
Nam pa rabi malo več kot pol urce, mora vozit maj kot 100, ker jaz se bojim vožnje in pol me raje uboga kot, da mu celo pot težim. Sam si je kriv, kaj je pa divjal in sva zletela s ceste...to že čisto na začetku in popolnoma brez poškodb, brez praske..strah je pa ostal. No, saj če bi par cm nižje šli, bi umrla oba...

Nisem pa vedela, da imaš taščo tu..pol sta pa večkrat tukaj? Kje pa je, prav v centru ali bolj okolica? :)

Moje krvavitve so se ustavile..že ene 3 dni ni bilo nič. Sem prav vesela in upam, da tako ostane.

Zlikala pa jaz še vedno nisem, še vedno me roba čaka..mogoče bom danes, mam malo več volje kot ponavadi. Pa še trebuh se je malo spustil in res ne želim, da me kaj preseneti.
Moj bo imel za iz P hlačke, so take podložene... body z dolgimi, majčka in čez ena taka debelejša jopica, kapica, nogavičke in čeveljče ali copatke, nisem se še odločila. Žabice bo imel le, če bo res mrzlo, ker itak bo pokrit... in kombinezona ne bom vlačla s sabo. V primeru minusa, ga bo pa mož prinesel.

Zlikat se bom pa potrudila zato, ker sem lepo nametala v omaro in bi rada, da ni zmečkano :) Če bi takrat lepo zložila, pol najverjetneje ne bi niti zlikala... zdaj, ko vidim, da ni potrebe :))

abc123 super za pregled :)
Si pogledala na mojalbum, gugu, bolho? na FBju po tistih straneh?

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 933
29.1.2013 11:01:54   
Mamaja
Hejhej,

no, pa ste se le malo zbudile. Sem se že ustrašila, da ste pa zdaj res čisto vse pobegnile na FB in da bom počasi imela monologe v tej temi user posted image .

abc123 me veseli za pregled

Za rabljeno opremo lahko pogledaš na bolhi, guguju ali FB, kot ti je svetovala že Michelle, od trgovin pa jaz vem le za Smrkolina ob Celovški v LJ (nasproti LPP oz. Mc Donaldsa). Sicer še nisem bila tam, se pa vsak dan vozim mimo in vem, da je tam. Voziček bom imela nov, ker so se moji starši prijazno ponudili, da ga kupijo, sem pa prek bolhe kupila posteljico, preko guguja pa nosečniški plašček in obakrat imela zelo dobre izkušnje.

Michelle moja tašča je v centru KP, sva pa na Obali res kar pogosto, še posebej poleti in jeseni, ker oba kot pravi ribi obožujeva sonce in morje. Glede na to, da bomo, kot kaže, dobili še eno ribo v družino (je tašča komentirala, da bo pri nas akvartij user posted image ), bomo poleti ziher precej dol. Pa že spomladi, če bo lepo toplo.

Oblačilca iz porodnišnice imam določena bolj okvirno. Ker tudi pri nas nismo čisto ziher glede spola, bo naša mala žaba zagotovo oblečena v zeleno user posted image . Verjetno bo dete oblečeno v kavbojke in spodaj žabice, pa nogavičke in copatke, zgoraj pa bodi ali dva oz. bodi in majčko, čez pa jopico, pa še kapico. Če bom manj lena kot sem zdaj, bom do prihoda našega otroka končno spletla svojo prvo jopico, ki jo bo bebica imela za iz porodnišnice. Si zelo želim, da bi mi uspelo, samo še kaj bo treba narest v tej smeri. Upam, da ne bo preveč amaterska user posted image . Bo pa zelena, kajpak. Zadnje čase mi zelo na zeleno vleče, tako pistacija zeleno... In ker je na Gorenjskem sredi marca lahko še kar hladno, imam pripravljen še en H&M topel kombinezon, tak rjav na medveda, da noter zapakiramo vse skup. Bundastega kombinezončka pa upam da ne bomo rabili. Če ga bomo, bomo ukrepali ad hoc.

Zdaj nas je verjetno že precej doma in ne hodimo več v službe, pa me zanima, če se še kateri zdi, da je padla v eno tako smotano rutino in da se dnevi kar ponavljajo. Moja služba je precej dinamična in zahtevna in ko sem ostala doma, je najprej šlo, ker sem si morala odpočit in sem "pucala zaostanke" pri pripravah na bebico, pa čiščenju, pa še nekaj stvari je ostalo za preselit. Zdaj po skoraj enem mesecu sem pa s temi zadevami prišla na zeleno vejo in čeprav se trudim, da bi bilo vsak dan malo drugače, se mi zdi, da samo pospravljam in čistim, opravim še kaj za sproti, kaj potelovadim ali se sprehajam, a se vseeno počutim strašno nekoristno. V petek je bilo tako hudo, da sem se kar zjokala mojemu, pa sva potem naredila tako, da je bila nedelja čisto drugačna, ker sem malo zamenjala okolje in šla na sneg in sonček v Kranjsko Goro, pa še plavat v bazen. Kako se druge spopadate s tem? Ne gre za dolgčas, meni ni doma nikoli dolgčas, ampak za občutek nekoristnosti.

Joj sem se razpisala. Nič, grem malo k mojim na Gorenjsko. Menda imajo lep sonček gor, tu v Lj je pa oblačno...

Neposredna povezava do sporočila: 934
29.1.2013 19:27:48   
PinaColada
Živjo punce! Naj vam najprej malo pojamram, da mi bo lažje user posted image .. včeraj sem imela pregled ( 32t2d) in moja ginek.ni bila zadovoljna z velikostjo našega user posted image . Naj bi bil premajhen user posted image Namerila je 1600g, dala mi je napotnico za kontrolni uz v porodnišnici in naslednji pregled pri njej v ponedeljek. Koliko pa so vaši user posted image kaj težki? No upam, da ne bo hudega, je pa zeloo neprijetno iti od pregleda v dvomih ali je vse ok ali ne.. Držim pesti za vse naše štručke, da se rodijo zdrave. Danes sem se tudi jaz lotila pranja oblekic, likanje pa bo tudi kmalu prišlo na vrsto. Se mi je tako smejalo, ko sem obešale tiste majčkene oblekice. Kar ne morem verjeti, da bo marec kmalu tu. Voziček sva že kupila, sva se odločila za maxi cosi mura plus 3, tudi v Tosamo sem se že namenila in nabavila cel kup robe, moram nbavit še previjalno podlogo in posteljnino ter še nakaj malenkosti. Nalepke za otroško sobico sem naročila preko ebaya, se mi zdi da se jih da dobiti kar dosti ceneje kot pri nas .. počasi bom prišla do konca user posted image . Sedaj pa me že čaka večerja, da malo poredim našo pikico user posted image uživajte, vsak dan smo bližje..user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 935
29.1.2013 20:06:29   
NiNiBo
pinacolada Ne sekiraj se, ker nekaj moras vedeti (pa tudi G bi lahko), da UZ ni natancen in se lahko kar konkretno zmotijo pri oceni teze. Tako, da lepo se pomiri in pocakaj na kontrolni UZ!

(odgovor članu PinaColada)
Neposredna povezava do sporočila: 936
29.1.2013 21:09:38   
abc123
Pina Colada ne sekiraj se in počakaj na kontrolni UZ, velikokrat se zmotijo pri takih napovedih, poleg tega imaš še skoraj dva meseca časa, do takrat se bo v vsakem primeru poredil toliko, da bovse OK.

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 937
30.1.2013 9:01:56   
drejcisu
Jutro...

Tudi jaz vas redno berem...samo sem bila zdaj čisto preveč slabe volje nekaj dni saj se mi prehlad vleče če skoraj 10 dni....tako da sem se včeraj odločila in končno vzela Lekadol C in moram rečt da se danes kar dosti bolje počutim.
Sem gledala malo Tosamino spletno trgovino...pa sem si rekla da bi se lahko tudi do tja zapeljala samo ne vem kako mi bo časovno uspelo pridet do tja do sobote ko imajo znižano.
Mene še vse glavno delo čaka glede priprave na prihod našega malčka.Imam samo oprano kar sem dobila. Čakam da bo očka naredil sobico pol pa mislim da bom imela več volje, ker sedaj nimam niti kam zložit stvari če bi jih šla kupit.
PinaColada Zdi se mi da tole računanje teže preko Uz tudi ni čisto točno, pa saj lahko da se motim. Meni je prejšnji teden ko sem bila 31t 3/7 noseča in je izračunal da tehta mali v trebuhu skoraj 2300g. Bo treba počakat do naslednjega pregleda da vidimo kaj bo takrat.
Kar se porodniške tiče sem v ponedeljek vse oddala na csd, zdaj morava samo še z mojim tja glede očetovstva in očetovskega dopusta.

Lep dan želim vsem....

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 938
30.1.2013 11:05:28   
Verita
Se pridružujem Marčevkam 2013 (bila sem že Marčevka 2008), in sicer

PDP: 8.3.2013

Verita, user posted image , 36, Štajerska, 1user posted image

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Verita -- 30.1.2013 11:06:24 >

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 939
30.1.2013 19:04:06   
Michelle12
Oi Oi user posted image

Mamaja si se pa razpisala :) Taki posti so mi všeč, še več takih :)

Spomladi je tu pri nas res najlepše..jaz obožujem spomlad. Edino pajki mi niso všeč ampak se jih da spregledat.

Tudi meni se že vleče ta prehlad..mislim, da je danes en teden..gre na boljše ampak navadno bi bila v tem času že popolnoma zdrava. Ne jem pa nobenih tablet za šrehlade nikoli. Edino za boleče grlo in če imam poln nos. Ma tokrat nisem nič od tega.

Danes je polnih 35t. Še 2 tedna pa lahko rodim, bo fantič donošen :) Bomo videli kako bo..se mi je pa trebuh že malo spustil in tudi on je bolj miren. Včeraj sem ga komaj čutila, me je bilo že strah, da ni kaj narobe, pa smo ga probali zbujat in na koncu se je le odzval :) Danes me je tudi že pozdravil :)
Komaj čakam 15., ko imamo UZ... me prav zanima koliko je težek. No, bolj tako kot zanimivost itak to ne drži kaj dosti...so včasih kar velika odstopanja tudi do kg in pol...kar pa ni malo v teh starostih.

Pišem tale post že od dvanajste popoldne :))

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Verita)
Neposredna povezava do sporočila: 940
31.1.2013 10:59:07   
abc123
Jest sem pa danes končno začela s pranjem - najprej oblogo za posteljo, nato dekice, drug teden cunje. Nabolhi sem našla eno košaro za voziček in jo bom šla jutri pogledat. Sem šla včeraj v Pikapolonico in sem novo košaro poskusila dat na naše staro podvozje in je čist OK. Res da je košara za nekaj cmkrajša in ožja ampak tako velike kot jo imamo mi ne delajo več. Naša je bila več kot pol leta v košari, ker je imela tolk prostora, pa še naklon ji lahko dvigneš.

Michelle - 35tednov - ti si že skoraj tik pred porodom. Jaz sem pa danes 33 tednov, pa mam še mal fore.

V soboto bi se šli za en dan mal kopat - kaj kej priporočate? Jaz se kopala ne bom, ker mislim, da toplice in tista voda tam niso ravno zame v takem stanju, bo pa tamala uživala.

Zunaj je tolk lepo kosveti sonček.

Neposredna povezava do sporočila: 941
31.1.2013 12:29:16   
Michelle12
Dober dan!

Meni je končno uspelo zlikat oblačilca! user posted image user posted image user posted image user posted image
Danes bom dala prat pol tetra plenic, čez par dni še pol..pol me čaka likanje še tega. In oprat moram še dekice pa voziček, lupinico in ležalnik. To bo počakalo še kakšen teden, deset dni.

abc123 Sej se lahko komot kopaš, še koristilo ti bo. Sam paziš, da ne greste lih nekam kjer je res svinjsko :)
Kam bi pa lahko šli, pa ne znam pomagat, jaz se kopam samo v morju poleti :) Pa včasih gremo v službo h materi ampak tam nismo bli od začetka prejšnje nosečnosti...

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 942
31.1.2013 12:52:31   
aiya
En pozdravček vsem user posted image !
Kako lep sončen dan je danes!
A že kaj odštevate? Še malo, pa bo...mislim, da se ne zavedamo, kako hitro bodo naši user posted image tu. user posted image
Tudi jaz imam en kup dela s pranjem, do likanja pa še nisem prišla. Včeraj sem oprala še voziček, čaka me še počivalnik (imamo vse še od prej, tako da nismo kupovali nič novega). Tudi spalnico sem ponovno pretvorila v baby sobico user posted image Je spet polna stenskih nalepk, pa previjalna ... je kar lepo. Upam pa, da bo to dete kaj spalo ponoči.
Kar se bazena tiče, tudi mene vleče. G mi je rekla, da če imam tampon, se nimam kaj bati. Se strinjam z njo.
A papirje za csd že imate urejene? Jaz jih imam doma, izpolnjene, čakajo le še na prilogo - rojstni listuser posted image

Lepo bodite, pa čimveč gibanja na sončku bo premagalo prehlad!

Neposredna povezava do sporočila: 943
31.1.2013 13:36:30   
spelamohar
Pozdravljene,
spet se vam malo oglašam, sedaj sm v 34. tednu, danes grem še enkrat v laboratorij, ker morm oddat urin, ker imam vnetje, sm bila na antibiotikih, pol morm pa jutr poklicat za izvide, če je v redu al morm še naprej jemat antibiotike. A je kera imela tudi vnetje?
Pa imam tudi sirup, ker mi primankuje železa.
Naslednji pregled imam 14.2. A mogoče veste, a to sama ginekologinja predlaga še en ultrazvok, un k je za plačat 3D al kako se reče, al ji morm sama omenit da bi imela?
Ja pomoje bom šla danes v tosamo nabavit mal stvari za nego, kok zaloge ste kj vzele sm vidla da ste napisale da je 20% ceneje v tosami, pa še tako je ceneje kot v baby centru. Drugi teden dobim previjalno, mi jo bo brat naredil za rojstni dan, tako da bom potem vse zložila in pospravila v predale.

(odgovor članu aiya)
Neposredna povezava do sporočila: 944
31.1.2013 14:26:53   
Michelle12
Spet jaz :)

spelamohar jaz sem tudi imela te bakterije in to, sem dobila antibiotike in navodila, da moram več pit:) In več pijem, ful več...po koncu antibiotikov pa me niso poslali na ponovni "pregled"..ma je bilo bolj malo pa verjetno za to.
Za 3d pa mislim, da si malo zamudila. Ponavadi delajo tam do 28.tedna, ker se najlepše vidi. Greš pa to samoplačniško in se sama pozanimaš.

Papirji, vloge..vse je že na CSDju. Rojstni list itak rabimo samo za tisto od občine, za CSD se sporoči samo točen datum poroda :) No, za to kar jaz rabim..edino za otroški nisem več sigurna ma to se tako in tako odda šele kasneje v vsakem primeru.

Glede plavanja pa Pušenjak pravi, da niti tampon ni potreben. Sem enkrat slučajno brala, nisem se pa neki poglabljala, ker jaz imam itak najraje morje..uni zaliv kamor hodiva z možem :)

Zdaj gremo pa kosilo kuhat z Michelleko pol pa na sprehod, ko pojemo :) Vsi trije, jaz sama itak nisem več sposobna teč za njo :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu spelamohar)
Neposredna povezava do sporočila: 945
31.1.2013 18:44:01   
Senait
Ojla!

Moram najprej malo pojamratuser posted image Danes sem imela pregled, in tlak je spet previsok, še višji kot prejšnji teden. Zdaj moram redno merit, tako da bomo vidli kak bo. Me je G danes čist prestrašil, ko je govoril o hospitalizaciji in sprožitvi porodauser posted image ..Jooj upam da bo vse ok, in da mali ostane še vsaj nekaj časa v trebuščku.
Upam da ste ostale ok, da vas prehladi in viroze ne mučijo preveč. Upam, da danes nisem česa staknila v laboratoriju, vsi so kašljali, smrkali..in ljudje, ki niso toliko dobri, da bi dali robček ali vsaj roke pred usta..groza.

Vidim, da ste pridne in lepo napredujete s pripravamiuser posted image . Tudi jaz sem uspela že vse zlikat in zložit, razen posteljnina mi je še ostala. Tudi vse drobnarije so nakupljene, manjka samo še alkohol. V prihodnjih dneh bom pripravila torbo za v porodnišnico, če bi me res slučajno kaj presenetilo.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 946
31.1.2013 20:18:56   
Mamaja
Ahoj!

vidim, da vam kar dogaja, čeprav enim ne samo fajn stvari...

PinaColada upam, da bo kontrolni pregled pokazal, da se je G zmotila. Sicer sem pa ravno včeraj s sestro primerjala materinsko knjižico in je bila njena hčerka pri 32 tednih težka 1700g, kar ni bogvekaj, ko se je rodila , je pa imela skoraj štiri kile, čisto malo manj. Tako da je tudi možno, da se tvoje dete še krepko poredi. se pa strinjam, da je najbolj mučno čakat na razne kontrole in izvide.

Senait kar dopovej malemu, da je v trebuščku najbolj fino in da naj bo še malo tam user posted image . Pa zoprna reč, tale tvoj pritisk. Držim pesti, da se umiri.

papirji na CSD - tiste za porodniško je treba oddat min 30 dni pred PDP (brez rojstnega lista seveda), po rojstvu oddaš le za pomoč občine in pomoč države ob rojstvu ptroka (če ti pripadata glede na cenzus oz. kriterije občine) , pa oče odda obrazec za očetovski dopust (15 dni). Če je treba uredit še priznanje očetovstva (=pri tistih, ki nismo poročeni), so meni na CSD svetovali, naj to urediva pred rojstvom, ker morava bit prisotna oba starša, poleg tega je pa precej manj papirologije in birokracije s tem kot po rojstvu otroka.

plavanje - moja G pravi, da je OK, če malo gledaš, kakšen je bazen. Pa da ne rabiš tampona. Jaz to upoštevam. Recimo v toplicah oz. wellnessih izbiram bazene, kjer ni otrok in so namenjeni v glavnem tistim, ki se želijo naplavati. Tam običajno ni prav nobene gužve in so zato po mojem mnenju verjetno tudi precej bolj čisti. Na primer jaz sem zadnjič v hotelu Špik v Gozd Martuljku pol ure plavala čisto sama v bazenu, naslednjo polurno rundo smo bili pa v bazenu 10_x_15 metrov v glavnem trije do štirje user posted image , sami taki, ki smo kot naviti plavali gor in dol, nihče se ni samo namakal. Tja kjer je veliko otrok, sploh majhnih, pa ne bi šla.

priprave danes sem bila v Tosami, pustila tam kar nekaj denarja in prinesla domov vrečo stvari. Je pa res ugodneje kot v ostalih trgovinah. S količino mislim da nisem pretiravala - v glavnem sem vzela po en zavitek (vata, krpice za umivanje, zložence za popek, tetra plenice, plenice za enkratno uporabo za začetek, hladilno mazilo, zase pa blazinice za dojenje, mrežaste hlačke, vložke za čiščo, pa še ena kapica in en lušten bodi sta skočila v košaro user posted image ).
Zdaj pa tudi meni ne manjka več veliko reči. Že prav težko čakam, da pride previjalna miza, da bomo dokončno zrihtali sobico in da bom lahko vse otrokove stvari pospravila vanjo, ker je to zdaj začasno naseljeno v spalnici. In potem bo itak že počasi čas, da končno postanemo družina...

Aja, saj res: a že kaj veste kaj boste naredile glede lajšanja bolećin med porodom? jaz sem bila včeraj na predavanju o tem v okviru šole za starše in je bilo res zanimivo. Glede na to, da ponavadi bežim od zdravil, mi je še najbolj všeč ideja o akupunkturi kot pripravi na porod (lahko pa tudi med porodom) in se bom kar prijavila. Me pa izredno zanima tudi metoda hipnoze oz. avtohipnoze, a glede na to, da je anesteziolog rekel, da dvomi, da bi bila kombinacija obeh kaj bolj učinkovita kot ena sama, bom kar pri akupunkturi ostala.

Lepo se imejte, pridno božajte trebuščke pa čim manj težav vam želim!

< Sporočilo je popravil Mamaja -- 31.1.2013 20:19:32 >

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 947
31.1.2013 20:34:25   
Michelle12
Dober večer :)

Senait upajmo, da ne bo potrebna sprožitev, vsaj ne pred 37. tednom :) Naj bo kar lepo še malo pri mami na toplem :)

Kultura bolanih ljudi pa je itak na višku. Jaz ne vem ampak ali res mislijo, da če so oni bolani, da morajo bit še vsi ostali?!

Papirje za očetovski sva midva tudi že odnesla, po porodu pa mora on itak takoj gor, da sporoči datum za starševski in očetovski..
Očetovstvo sva tudi midva v prvo urejala pred porodom, tokrat pa ne bo potrebe :)) Sem prav vesela, da ni bilo meni potrebno hodit gor, je lahko vse on uredil. Oz šel po vloge, jaz sem jih izpolnila in on jih je odnesel. Manj kot jih gledam, bolj sem vesela :D

Rodila bom jaz tudi tokrat naravno. Me je ful strah in bolečine in vsega skupaj ampak se tolažim, če je šlo v prvo tako hitro, bo šlo zdaj še hitreje:)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 948
1.2.2013 12:22:21   
rotty
Živjo!

No, po dolgem času se pa še jaz malo javim.
Smo že v februarju. Kok je šlo vse hiter a ne? Še mal pa bomo pestval, mi gremo jutri že v 36.teden.
Drugače sem kar v redu, sicer malo zatekam, sploh noge.
Pripravljeno pa imamo že vse, tud zlikano in torbo zame ter za malega, ko naju pride oči iskat. Prejšnji teden sva imela 4D. Ful so lepe slikice, še bolj kot pri 3D. Pa k fotografu sva šla in mamo zdaj album za spomin. Res prisrčno.

Po zdravstvenih domovih in bolnicah pa res ni za hodt, jaz si skoz roke razkužujem, ko sem tam, vsi kašlajo vse po čezno, da bi te pa kdo naprej spustu pa bog ne daj.

Včeraj pa sem dobila še Dianatal porodni gel, tok časa nisem vedla, če bi ga kupla al ne. No zdj ga mam in upam, da bo kaj pomagaluser posted image

Lep vikend vam želim, pa lepo pripravljajte za naše otročke!

Neposredna povezava do sporočila: 949
1.2.2013 13:40:57   
spelamohar
Pozdravljene,

rotty zanima me kje si imela 4D ultrazvok in koliko si plačala, jaz sem v 34. tednu, a potem še ni prepozno za ta ultrazvok?

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?