Beba78
|
Oj, oj! Že gnezdite, ptičke ? Fino, jaz bom počakala do konca meseca, ko bom šla na dopust, porodniški se mi pa začne "šele" 20. 2. Včeraj sem imela pregled. Mi je naredil tudi UZ (mi ga vedno!). Naslednjič je pa kao samoplačniški - neke vrste morfologija pri 34t, ko je lahko zraven tudi partner. Ga bom plačala, ker tudi sicer vedno pogleda bebico od nog do glave, pa mi je kar nerodno, da bi rekla, da ne bom imela tega UZ samo zato, ker je za plačat. Pa še moj si želi bit zraven, da vidi, za koliko je zrasel lulček . Zaradi prezgodnjega drugega poroda mi je včeraj pregledal maternični vrat, ki je zaprt in primerno dolg, tako da upam, da ne bo ponovno kakšnih predčasnih presenečenj. Fantič se je že obrnil na glavo, kar se pozna pri brcah, ki so zdej bolj močne v zgornjem delu trebuha, okoli mehurja pa malo nežnejše. Ocenjena teža pa je v dopolnjenem 30. tedni 1450g. Je rekel G še štiri tedne, potem pa lahko vsak dan pričakujete...Jaz upam še na 10 tednov . V materinsko šolo oz. šolo za starše mi2 ne greva...Jo imava vsak dan zadnje 4 leta in pol . Sicer sva jo pa prvič tudi obiskovala. Spreminja se pa vedno zelo veliko. Jaz sem pri prvem in drugem sinčku imela na obiskih isto patronažno sestro, ki mi je dajala čist kontra navodila. Sem jo pol hecala, kdaj vmes ji je uspelo spremeniti mnenje. Pa se je samo smejala in rekla, da je dolžna dati navodila, ki so trenutno aktualna, sicer pa tudi vse kar mi je povedala že prvič drži in naj se ravnam kar po občutku. Največje spremembe so bile pa pri uvajanju goste hrane - o, marička, kako so pa to v dveh letih obrnili na glavo, da je res neverjetno. No, nekaj stvari so pa tudi sedaj že spet spremenili. Sem se hecala s sestro pri G, da je to verjetno zato, da tudi nam, ki pričakujemo že v tretje, ne postane vse skupaj prevelika rutina . Tako, da jaz se z vsako nosečnostjo in z vsakim porodom naučim nekaj novega. Očitno neke dogme res ni in je pomembno samo to, da vse skupaj odgovarja tebi in dojenčku. Saj nekaj, kar malčku ne odgovarja, se to hitro pokaže. Pa tudi mamice hitro ugotovimo, kaj našim malčkom res paše in kaj ne - pa ni važno, al je to kozmetika, hrana, igrača, glasba...Samo pogum in samozavest sta potrebna. Ne smeš pustiti, da ti vsaka teta, ki ima minuto časa pametuje, kaj je zate in tvojega malčka najbolje. Razen seveda, če prosiš za nasvet! Pa tudi takrat je najbolje, če se vedno obrneš na isto osebo oz. da iščeš čim manj oseb, ki ti talajo mnenja. To so moje izkušnje. Bodite lepo...
|