|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
17.1.2013 15:09:20   
Mamaja

nick, spol otroka (če je znan), starost, lokacija, število user posted image doma, naslednji pregled (NP)

SKUPNO 59 user posted image

1.3.2013
čiba
senait, 25, NP 24.1.
aiya, 1user posted image

2.3.2013
anau, 2 user posted image ,

3.3.2013
Michelle12, user posted image , 20, Izola, 1 user posted image , NP 22.1.
anseV85, KP
fluf

4.3.201
M*a*n*c*a, 29, KR, 1 user posted image ,,
Patsy
pipika 13, NM, 39 let, 1user posted image
Coolgirl, 26, Mb-Cerkvenjak
Danie, 26, 31, KR. 0user posted image

5.3.2013
Pattaya, 26, okolica MB, 1 user posted image

6.3.2013

7.3.2013
Milli*, 31, okolica MB

8.3.2013
nika92, Koroška, 0user posted image
kleopatra86, 0user posted image
dogas, 24, 1user posted image

9.3.2013
rotty, 28, Dolenjska
Lili82, 29, Štajerska, 1 user posted image ,

10.3.2013
marčevka.marec, 2user posted image
zvezdica.zaspanka, 2user posted image ,
anch23, 21, okolica Mb, 0user posted image ,

11.3.2013
spelamohar, user posted image , 22, 0user posted image ,

12.3.2013

13.3.2013
*BellaLuna*
tuintam,
l1881, 31, 0user posted image ,
Ksenya

14.3.2013

15.3.2013
Mina81, 0user posted image

16.3.2013
Mamaja, 35, LJ, 0user posted image , NP 6.2., UZ 21.1.
Čebelica11, user posted image , 1user posted image
tralalala
tutti frutti, 33 let, Dolenjska, 0user posted image

17.3.2013
mojcacasa
lorencia
nipo, 25 let, okolica Mb, 0user posted image

18.3.2013
mavrica77, 35, 1 user posted image

19.3.2013
SweetNovember
tafi, 28, okolica Celja, 1user posted image
Tincy_24, MB

20.3.2013
Ateya, 25, LJ, NP 21.1.
Beba78, user posted image , 34, Lj, 2user posted image
lady87, 25, okolica Tržiča, 0user posted image ,
zakajpane, 31, okolica MB, 0user posted image ,

21.3.2003
abc123, 32, Lj okolica, 1user posted image
levi, 27, okolica MB, 0user posted image

22.3.2013
Didi*, 30, LJ, 1 user posted image
Karlinak, 0user posted image

23.3.2013
xocoatl
lalyka, 23, MB
PinaColada, 28, okolica Postojne, 0user posted image
Noela, Sevnica, 0user posted image
mity, Gorenjska, 1 user posted image

24.3.2013
nsmateja, 24, Brežice, 0user posted image
yourmissy, 25, Medvode, 0user posted image ,

25.3.2013
87mala, 25, 1user posted image
drejcisu, 32, okolica LJ, 0user posted image , NP 23.1.

26.3.2013
sandry_ca, KR

27.3.2013

28.3.2013

29.3.2013
sara pia, 1user posted image

30.3.2013
NiNiBo, user posted image , 34, Nizozemska, 1user posted image

31.3.2013

< Sporočilo je popravil Mamaja -- 17.1.2013 15:13:48 >

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 901
17.1.2013 15:12:27   
Mamaja
Tako, posodobljen seznam je zunaj user posted image

Zaenkrat so gor še vse, ki so se kdaj pofočkale, a resno razmišljam, da naslednjič izbrišem tiste, ki ne sodelujejo v tej temi.

Sem pa pri vnašanju datumov pregledov ugotovila, da bo naslednji teden teden pregledov :)

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 902
17.1.2013 15:15:48   
PIKA POKA*
hejla...
mene zanima, že nekaj časa nazaj sem marčevki poslala če me doda na fb-ju...bi lepo prosila če je katera od vas že na fbju da ji prnese inf.

sicer pa tako imeli smo pregled ta teden in je zaenkrat vse ok...dete lepo raste in se razvija..komaj čakam naslednj pregled da spet vidim to našo kepico...
a ma že katera težave z otrdevanjem trebuha...? pri meni je bil včeraj kot kamen...ampak danes je boljše=)

bodite pridne, lp

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 903
17.1.2013 19:41:49   
Ateya
No se spet jaz malo javim, samo za seznamček jaz imam PDP 19.3. in ne 20.3. (sicer pa en dan gor ali dol user posted image )
Tudi midva pridno obiskujeva šolo za starše, sicer bolj sama, moj je bil zraven samo na tistih, ki so obvezni zaradi prisotnosti pri porodu. Hodim pa kar v staro porodnišnico, in je tko tko. Nekaj bolj zanimivega in nekaj brezveznega user posted image , ampak škodit ne more user posted image V ponedeljek imam pregled, tako da bom vidla kaj bo rekla, počutim se ok z občasnim otrdevanjem trebuha, sploh če malo pretiravam. A mogoče še katero boli v spodnjem delu trebuha in dimljah, če dlje časa sedi in potem vstane? Mene tako boli da morm mal počakati in počas par korakov pa je ok. Tko da morm še to na pregledu oment da vidim kaj bo rekla. Drugače pa se počasi pripravljava na novo članico user posted image hitro bo marec tu user posted image

(odgovor članu PIKA POKA*)
Neposredna povezava do sporočila: 904
18.1.2013 15:40:20   
Mamaja
Ojla!

Ob dopolnjevanju seznama sem naletela na več zanimivih iztočnic, ki pa smo jih malo spregledale. Zato jih porivam v ospredje, mogoče se razvije kaka debata, glede na to da je spet malo mrtvo v naši temi.

otrdevanje trebuha moj je sicer ves čas zelo trd, boleč pa le občasno, takart ko pretiravam in se preveč utrudim.zadevo rešujem tako, da poslušam telo in skušam pravi čas odnehat in počivat. To težavo imam najpogosteje zvečer.

akupunktura moja sodelavka je hodila v kr na akupunkturo in je imela neproblematičen porod. Sicer tudi sama pravi, da ne ve, ali je to le posledica akupunture ali še česa a očitno ji ni škodilo. Sandryca a si ti morda vprašala kakšna je cena in koliko seans priporočajo? Se bom pa jaz tudi pozanimala o tem v šoli za starše ko bomo šli v porodnišnico.

zelo nizek pritisk naj ne bi bil škodljiv, problem je, če zaradi njega padaš skupaj. Pomagala naj bi kaka kava in sprehodi na svežem zraku. Senait a si ti zdaj kaj bolje? Si bila pri zdavniku?

CSD in papirji - ste že uredile? Jaz grem prihodnji teden.

A ste že izbrale porodnišnico? Meni je bilo kmalu jasno, da bom šla v KR, ker imam tam ginekologinjo in kersem bila tam že ob enem zapletuin sem imela dobre izkušnje.

Glede materničnega vratu me pa zanima, kako so vam ugotovili, da je kratek. Mene G nikoli ne pregleda vaginalno, zadnji UZ sem imela pred 12 tedni tako da ne vem, kako bi sploh vedela, da je kratek.

Toliko za zdaj... Uživajte in pridno gnezdite naprej!

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 905
19.1.2013 1:21:58   
Michelle12
Pozdravljene!

Otrdevanje trebuha ja, nonstop! Zato se tudi bojim, da bom rodila prej. Ne mislim par dni prej ampak več kot dva tedna prej. No, ma važno, da rodim po 37. tednu, da bo fantič donošen:D

Porodnišnica jap, Izola. Raje bi šla v Postojno ampak je malo daleč, da bi se moja dva srčka vozla 5x na dan h meni tako, da bomo v Izoli.

Nizek pritisk imam tudi jaz. Ne tako, da bi padala skupaj ampak me začne glava bolet. In ko spijem kavo je ok. Tako, da pijem kar lepo vsako jutro kavo in potem ni problema. Čeprav mi ne paše vsakič.

CSD papirji urejeni :) Moj jih je v sredo nesel nazaj na CSD, samo še na davčno mora nest nek papir za svoj-očetovski ampak se ne mudi..je s.p. zato na davčno. :)

Materični vrat meni ga je izmeril na UZju. Se da tudi čez trebuh lepo izmerit.

Seznamček kar skrajšaj ga user posted image

Kombinezonček sem dobila, malo mi deluje velik pa dobro.
Likat se pa še nisem spravila..sem bom enkrat ta teden.

Moje spanje je katastrofa, ponoči komaj zaspim in čim enkrat vstanem za wc, težko zspim nazaj.

Črka A mi neki slabo dela...

Zdaj pečem jabolčni štrudel, pol pod tuš in probat zaspat.
Lahko noč! :D

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 906
19.1.2013 11:33:14   
Senait
Pozdravljene!

Otrdevanje-imam kar težave s tem zadnje dni. Ob otrdelosti se pojavljajo še bolečine v intervalih in trajajo kako minuto in potem popustijo. Sem se včeraj zvečer že res ustrašila in nisem vedla ali so to zdej že pravi popadki ali le lažni. user posted image Tudi pri meni so težave bolj izrazite če pretiravam, tako da poskušam zdaj malo več počivat.

Nizek pritisk-na srečo res naj ne bi bil škodljivuser posted image , čeprav se res ustrašim ko mi tako pade. Pr zdravniku nisem bila, sem pa ga poklicala in je rekel, da nič nevarnega, razen če bi se pripetilo da bi izgubila zavest..Tako da si pomagam s kako kavo, poskušam se čimveč gibat zunaj..zadnji teden sicer malo manj, pločniki so neočiščeni, jaz vedno bolj nerodnauser posted image , tako da si ne upam tvegati kakega padca.

Porodnišnica-naverjetneje kar Celje, morda tudi Mb, ptuj pa sem že izključila.

Maternični vrat-mene je ginekolog vaginalno pregledal pred dvema mesecama, ko sem mu potožila zaradi otrdevanja in tiščanja navzdol. Takrat je bilo vse v mejah normale. Mi je pa na zadnjem pregledu rekel, da me bo vaginalno pregledal spet na naslednjem pregledu, ki ga imam naslednji teden.

Tudi moje spanje ni najboljše, sprehodi do wcja so kar pogosti, tudi kung-fu treningi, za katere se mali odloči ravno sredi noči znajo biti kar bolečiuser posted image

Včeraj sva šla še kupovat manjkajoče stvari in še kar nimava vsega. V Tosamini trgovini imajo zdaj 20% popust na vse to.to izdelke, tako da se, v koliko se boste odločile za njihove izdelke kar splača nakupiti in narediti manjšo zalogo.
Nisem pa še kupila stekleničke in dude..Kakšne imate kaj izkušnje tiste ki ste že mamice? Katere se najbolše obnesejo? Sicer je verjetno odvisno od vsakega dojenčka posebej kako mu odgovarja, ampak vseeno..kak nasvet ni nikoli odvečuser posted image
Kaj pa prsna črpalka ali kako se že reče.. boste to že kupovale? Jaz bom veretno počakala do poroda in bom pol vidla kak bo steklo dojenje. Konec koncev lahko še potem vedno gre kupit moj dragi če bom rabila.

lepo bodite!

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 907
20.1.2013 10:56:54   
tam45
Otrdevanje trebuha se tudi pri meni pojavlja, jasno, ko delam in sem na nogah. Takrat večinoma neham in se uležem (itak imam polno knjig za prebrat ;) in mine. Je pa res da včasih, redko, čutim Braxton-Hicksove kar tako, pa se preveč ne obremenjujem, je samo predpriprava.

Porodnišnica bo verjetno Ptuj, razen če bo veliko prezgodnji, bomo šli pa kar v Maribor (se mi zdijo dosti bolj profesionalni, na Ptuju pa dosti bolj mirno). Če smem vprašati, Senait, zakaj si izključila ptujsko porodnišnico?

Za akupunkturo ne bi vedla. Sigurno ne more škodit. Hodila pa ne bom, mam dovolj vaj in drugačnih priprav na porod.

Maternični vrat in nizek pritisk sta lahko problem. Za MV se priporoča počitek, brez stresa! Za nizek pritisk bi odsvetovala kavo, zelo pa pomaga kak sprehod več na dan, razgibavanje in če še kera spi na hrbtu - raje ne.

CSD še midva nisva uredila. Bova kmalu, predvidoma v februarju, "šolo" sva pa že dala skoz. Zakaj je v narekovajih? No, da ne bom napadena, ampak meni je blo to popolnoma premalo informativno in premalo koristno.

Glede flašk: nabavila sva dve mali (150) in eno veliko (250) ml, pomembno mi je bilo da so steklene in ne plastične. Upam, da jih ne bomo pretirano rabili, če pa že, pa je dobro met vsaj eno malo za čaj, ker se zgodi, da se ga mora dodajati v večini primerov zaradi hidracije.

Aja, pa še glede prsne črpalke: jaz jo imam, Aventovo, nisem je nove kupovala ampak dobila. Je za vsaj slučaj, saj ne vem kako bo potekal porod in hranjenje, in definitivno, vztrajam pri tem, da otrok pije moje mleko v vsakem primeru. Je pa v porodnišnici možnost izposoje, oziroma črpalko dobiš tam v času, ko si noter, tako da je ta, ki jo imam samo za doma, pa tudi upam, da ne bo dosti v uporabi. Če bi morala kupiti novo je verjetno ne bi in bi počakala do poroda, tako kot ti.

< Sporočilo je popravil tam45 -- 20.1.2013 11:03:02 >

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 908
20.1.2013 14:40:50   
abc123
Otrdevanje: začelo se je že v 19. tednu in je vse pogostejše. Tak je bilo tudiprvo nosečnost. Pijem MG in dobila sem tudi tablete za kritične dni.

Porodnišnica: LJubljana, najbližja

Nizek pritisk: imam že celo življenje, sedaj se mi je pa celo malo povišal. Kavo pijem redno, dve dopoldne, ne glede na pritisk, tak je moj obred.

CSD: nisem še nič, na naslednjem pregledu dobim papirje in potem v akcijo

Materničnivrat: meri ga na morfologiji. Jaz sem ga imela prejšnjo nosečnost močno skrajšanega, zato mi ga je to večkrat preverila, vendar je vse OK in v mejah narmale. Težava je, če se ti močno skrajša do 25. tedna.

Spanje: obiski WC dvakrat na noč, enkrat me pa zbudi otroček s svojimi nogometnimi vragolijami. V Zadnjem tednu pa imam še krče.

Dojenje/flaške/črpalka: jaz sem bila prvič slabo pripravljena, nekako sploh nisem razmišljala, da ne bom mogla dojit, potem pa kot strela z jasnega. Ja nič, naknadno smo šli v akcijo - nakup flašk, cucljev, sterilizator, mleko v prahu..... zdej bom nabavila in pripravila en mini komplet (flaša, cucelj) in upam na dojenje oz. vsaj delno dojenje. Prej pa ne bi kupovala, ker so stvari precej drage in je lahko potem to stran vržen denar.

V naslednjih dneh bom skupaj spravila seznam potrebnih stari, potem pa parnje, likanje in šoping (zloženec, hladilno mazilo, termometer...).

(odgovor članu tam45)
Neposredna povezava do sporočila: 909
20.1.2013 17:41:59   
Senait
Tam45-ptujsko porodnišnico sem izključila predvsem iz vidika profesionalnosti osebja, ki naj bi bilo precej pod nivojem. Pogovarjala sem se z dvema znankama, ki sta se odločili roditi na ptuju in je bila ena bolj razočarana od druge. Obe sta izpostavili predvsem odnos osebja..bili so baje zelo neprijazni. Sicer lahko naletiš na kako tečno babico ali sestro kjerkoli..ampak to je res zadnje kar pričakujem in želim ko bom rojevala. Pa tudi najdlje mi je do ptujske porodnišnice, tako da je to še eden razlog.

Danes mi je končno uspelo oprat in posušit vse cotike, ostala mi je edino še posteljnina. Zdaj me čaka pa cel kup za likanjeuser posted image
Joj, ko gledam te male cotke, postanem tako..ne najdem niti izraza..raznežena..sploh si ne predstavljam da bo čez malo več kot mesec mali pikec že z nama..neskončno se že veselimuser posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 910
21.1.2013 11:13:18   
tam45
No, glede na to da imam sama Mb in Ptuj enako blizu bom šla po začrtanem postopku. In sicer da se oglasim na obeh koncih, si malo pogledam, pa bom že sama pretehtala kakšno je vzdušje ter osebje. Iz zgodb drugih se nerada učim. Sploh pa mi je bolj pomembno da se čimbolj držijo mojih želja kot pa karkoli drugega.

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 911
21.1.2013 22:33:31   
Mamaja
Hejhej!

Kako vam gre? Upam, da vam čim manj otrdeva trebuh in da ste fajn.

Meni je danes dan minil čisto v znamenju bebice user posted image . Najprej sem šla zjutraj po papirje na CSD. So bili proti pričakovanjem zelo prijazni.

Potem sem imela UZ. Otroček že obrnjen z glavo dol, tehta cca 1920 gramov, mi je pa G napovedala eno bolj drobčkeno in nedebelo dete, ki ga bo prav fajn rodit. Iz njenih ust v božja ušesa user posted image .

Zvečer smo pa imeli še šolo za starše. Tokrat o porodu. Nama je bilo zanimivo in poučno, je pa res, da gre seveda za osnove in je lahko komu, ki se bolje spozna in ga je ta tematika že prej bolj zanimala, premalo izčrpno.

Aja še glede prsne črpalke:meni jo bo posodila sestra, če bo treba.

Pa glede na to, da ste že čisto v pripravah, kakšne plenice boste imele? Jaz resno razmišljam o pralnih. Ima katera izkušnje z njmi?

To je to za danes. Jutri se pa tudi jaz vržem v pranje cunjic....

(odgovor članu tam45)
Neposredna povezava do sporočila: 912
22.1.2013 8:44:46   
sandry_ca
AKUPUNKUTRA; Ja mislm da pride okol 5-6 seans 80€. Sem že klicala da se prijavim, pa so mi rekli da naj kar v 36t pridem tja, ter da pokličejo anesteziologa, in mi naredi.

Drugače sem super, jutri imam UZ, popoldan pa starševsko šolo, skratka jutri bo pestro :D
Trebuh mi vedno bolj otrdeva, ponoči pa je najbolj pestro.

Lepo bodite!user posted image

Življenje je kot ogledalo; smeje se ti, če ga gledaš nasmejano.. <3

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 913
22.1.2013 9:26:52   
drejcisu
Pozdravljene souser posted image

Tud jst že komaj čakam jutri, ko imam pregled in Uz da vidim kako kaj napreduje dete v mojem bušiju :-) Glede na brce težko ocenim njegov položaj saj se mi včasih zdi da ga čutim po celem trebuhu.
Sem si ogledala Tosamino internetno trdgovino...pa imajo res kar nekaj dobrih stvari ki jih bomo rabile pa tud cena je kar ok,tko da mislim da bom kar preko neta naročila.
Pri nas je otroška sobica še vedno v fazi dela tko da še kr čakam likanjem otroških oblekic, oprala sem jih sicer že.
Glede pleničk sem se odločla kar za enkratne, kaj pa vem kar ni mi za pralne.
Zvečer pa spet v šolo za starše...včeraj je blo res kar zanimivo poslušat kako bo zgledal porod..da si vsaj malo predstavljaš kaj vse te čaka :-)

lep dan vsem...

(odgovor članu sandry_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 914
22.1.2013 12:01:09   
tam45
Mamaja mi gremo na racmanove bambuske, razen dokler bo še premajhen zanje. O izkušnjah pa je še prehitro govorit, ker bom prvič mamica :)

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 915
22.1.2013 12:25:14   
abc123
Mamaja in tam45 - vse pohvale za tako odločitev.user posted image Jaz si sploh ne predstavljam še s tem imetopravka, že tako al tako se mi zdi da samo peremo in likamo in potem še totam namakt pa prat. Mi je pa ideja blazno všeč, vendar to pomeni veliko več dela za mamico - ne samo pranje, tudi opazovanje kdaj je čas ko bo lulal oz kakal.Te znake potem hitro prepoznaš, pa kasneje kahlica, pa preoblačenje. Naša je bila podnevi suha pri letu in pol, sicer bolj po naključju kot načrtno, vendar vseeno. Da se rajš ne spomnim kolk enga dela je to blo - med vožnjo, v trgovini ipd. sej doma je še nekako šlo.

Sem pa enkrat naročila nepremočljive racmanove spodnje hlače, pa so ble tako ogromne in "plastične na zunaj", da sem nazaj poslala.

Mi bomo kar na tstih za enkratno uporabo, verjetno DM, ker so precej ugodne, pa z njimi imam dobre izkušnje.

(odgovor članu tam45)
Neposredna povezava do sporočila: 916
22.1.2013 15:30:41   
Michelle12
Pozdravljene sonosčke :)

Črpalko imam jaz še od Michelle, sem jo ful malo potrebovala. Največ takrat, ko sem začela z GH..sem ji delala pire z mojim mlekom, pa v špinačo sem dala malo mleka..za take primere, no. Drugače je bila skoz z mano oz jaz z njo in je mleko bilo vedno sveže, direkt iz dojke :) Sem jo pa naročila po porodu na mimovrste in sem jo dobila direkt na dom :))

Dudice smo imeli Aventove, te smo kupili in te je sprejela. Smo imeli srečo :) jih je pa imela samo dokler so bili krči, potem jih ni hotela več.
Flaško sem eno sicer imela kupljeno v naprej ampak tokrat ne bom nič kupovala, ne bo potrebe, ker se bo fantič dojil. Razmišljam pozitivno :)

Pleničke bomo imeli tiste za enkratno, DMove, če bo le vse ok. Če bo slučajno potreba, bomo šli na pralne ampak jaz upam, da ne bo problemov, ker sem glede tega rada na komot :)
Je pa bila pred kratkim na tej strani :http://www.facebook.com/groups/200859493266179/?fref=ts
ena debata, pa preberite si, če vas zanima..je malo bolj dol na strani :)

No, moje cunjice so še vedno v čakanju za likanje :)) res se mi ne da! Ma se bom potrudila te dni. Moram do konca tedna, je že skrajni čas! Jutri bo polnih 34. in glede na moje pogosto otrdevanje me je res strah, da bo kej prej..

Včeraj sem kupila še dva bodyja, en kompletek in ene hlačke trenirko..ma tako so lepe te trenirkice za fantke! A tudi za punčke imajo zdaj ogromno lepih stvari! Po eni strani bi imela kar oba spola na enkrat :))
Danes sem pa naročila ene čeveljčke, tiste mičkene za v voziček.. komaj čakam, da jih dobim :) Jih bo verjetno imel kar za z P :)

Zdaj se pa grem pripravit, imam pregled čez eno uro ...se kar malo bojim koliko bo pokazala tehnica :/

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 917
23.1.2013 9:59:19   
Senait
Ojla!
Sem zadnjč ko sem šla po nakupih vidla te racmanke. Mi je ideja kar všeč, ampak še se nisem odločila če bi jih probali uporabit. Zdaj čist na začetku pravgotovo ne, kasneje pa morda, sploh če bodo kake težave z izpuščaji.
Zaenkrat sem se odločila, da kupim par paketov različnih znamk, da vidimo kak se bodo obnesle, potem pa se bom odločila.

Punce, poročajte kak ste zrihtale na pregledih. Upam da je vse super. Jaz mam regled jutri in že komaj čakamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 918
23.1.2013 11:27:03   
NiNiBo
otrdevanje trebuha Pomoje bo postalo to sedaj kar normalno saj se organizem pocasi pripravlja na porod. Tako, da brez panike malo bolj na easy pa bo! Je pa baje to super nacin priprave na sam porod, torej ko zacne napr. trebuh otrdevat, da se skusas umiriti, lepo pocasi dihati.. - torej je lahko tudi pozitivna stran vsega skupaj.

CSD - bo sla sestra v ponedeljek oddat, upam da imajo vse kar rabijo. Sem bila tam in se pozanimala, tako da ne bi smelo nic manjkati.

flaske&co Moram se pogledat kaj imam doma. Pri Neu jo nisem uporabljala, ker sem dojila, potem smo sli pa direkt na kozarec. Enako umetnega mleka ne, ga niti kupila nisem oz. mislim, da ga je potem enkrat moj moz, ker je bil sam doma pa ga je bilo strah, da bi bil mali lacen.

crpalka Jo moram se nekje dobiti, al bom pa kupila kar rabljeno. Jaz sem si nacrpala mleko, tako da ce sem mogla kam it, da je bilo mleko na razpolago in nismo dajali umetnega, tako da sem jo rabila. Mi je bila pa bolj vsec rocna kot pa elektricna. Aja pa imela sem kar tezave, ker enostavno mleko ni priteklo user posted image , ampak dobro sem vztrajala, tako da sem malo pa po malo nacrpala dovolj, da smo imeli rezervo.

Pri nas vse OK, sem sedaj v 32 tednu. Danes sem imela pregled, ker je seveda tu veliko manj stvari pregledanih vem to, da srcel bije uredu, obrnjeni smo navzdol, in smo OK velikosti. Aja pa najpomembnejse, lahko izbiram kje bom rodila, doma, porodna hisa ali pa v bolnici user posted image , pomoje bo padla porodna hisa!

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 919
23.1.2013 11:27:12   
Ateya
No jaz sem imela pregled v ponedeljek, ker sem imela obseg trebuha prevelik za te tedne, mi je delala UZ, ampak potem ugotovila da je dojenček prave velikosti in ni nič večji kot naj bi bil, tako da je vse ok. Naslednji pregled imam čez 14 dni, tako da očitno bom sedaj bolj pogosto pri g user posted image . Jutri pa tudi zaključujem šolo za starše, pa počas bo treba vse pripravit bolj zares user posted image zdej imam vse pokupčkano. user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 920
23.1.2013 14:10:54   
Michelle12
Pozdravljene :)

Pritisk imam ok, sem na +15 kg. Nekaj od tega je vode, ker vedno bolj zatekam.. pa niti ne toliko v noge kot v roke. Pa pijem ogromno-vode že zaradi tega, ker sem imela tiste bakterije in nočem spet antibiotikov. Sem pojedla čisto dovolj tablet oz še preveč v tej nosečnosti. Najprej tista koprivnica, potem zobobol in na koncu še tej antibiotiki.
Soli tudi ne uporabljamo dosti... Sej bo boljše, ko rodim :D

In imam še en UZ! v bistvu naj ga ne bi imela samo sem tega imela malo zgodaj in glede na to, da sem drugi noseča, ima več placa (se vidi tudi po trebuhu) in se vseeno še lahko obrne tako, da 15.2. spet preveri, če je na glavici in če vse štima :) Mene je samo strah, da se ne bo zdaj našel še ta drugi ali druga glede na velikost trebuha user posted image

13.2. oz 10.2. po zadnjem UZju, bo polnih 37. tednov, naš fantič bo donošen in lahko že rodim. Sploh ne morem verjet, da je tako hitro minilo... da rodim 20. ali 21. bi bila prav zadovoljna, da je vodnar kot možek :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 921
23.1.2013 17:58:08   
Mamaja
Hojla,

vidim da je teden pregledov v polnem teku user posted image . Sem vesela, da ste doslej vse fajn opravile.

otrdevanje trebuha Ninibo imaš prav, očitno se telo pripravlja na porod. Je pa nadležno. meni je recimo včeraj kar ajn zagrenilo večer user posted image . Mah, če bo samo to, bo OK.

Ninibo sem vesela zate, da lahko izbiraš, kje boš rodila. Kako pa izgledajo te porodne hiše na Nizozemskem oz. kakšna je razlika med porodnišnico in porodno hišo?

kile Michelle očitno so tvoje kile res delno posledica tega, da zatekaš. jaz imam drugačen problem. Meni gredo kile DOL, ne gor. Zdaj sem na +7,5 (domače tehtanje), kar je slabe dve kili manj kot pred tremi tedni. Ko sem nehala hodit v službo, sem začela precej manj jest, ker očitno manj rabim. Sem jedla redno vse obroke, imela apetit, a pojedla približno pol manjše poorcije kot prej. Pa malic sploh nisem več jedla, ker nisem čutila potrebe. Potem sem bila pa še nekaj brez apetita ob prehladu. Sem ob UZ to povedala ginekologinji, pa je rekla, da sem k sreči prej kar precej pridobila na teži in da ni panike, ker si otrok sam vzame, kar rabi... Me je kar potolažila, ker me je že skrbelo. V bistvu sem vesela, da ne komplicira glede teže in me ni natulila niti takrat, ko sem v enem mesecu nabila 5 kil, ne zdaj, ko izgubljam težo v času, ko jo otrok najhitreje pridobiva.

Lepo se imejte, poročajte o pregledih, sporočite datume novih pregledov za posodobljen seznam, pa pazite na otročke!

Neposredna povezava do sporočila: 922
23.1.2013 19:11:35   
NiNiBo
Mamaja Tu ni tako porodnisnic kot pri nas, torej da bi imeli bolnico samo za rojevanje. Ali imajo oddelek v bolnisnici, ali pa posebej hiso kjer lahko rodis, ali pa rodis doma. Naceloma je point v tem, da je porodna hisa nekako bolj v domacem stilu, v porodni sobi imas poleg postelje, potem se vse kar pase k "obicajni sobi" ter pripomocke za rojevanje kot je npr. velika kad. Tam kjer imam jaz moznost iti zraven priporocajo se aromaterapijo, tako da imas tam nekoga ki nudi masazo med porodom ipd. Bom sla pa na informativni vecer in upam, da izvem vec. V bistvu je to podobno sedaj na razpolago tudi v Postojnski porodnisnici kot mi je znano.

velikost E na to je pa preko tipanja danes komentirala tudi moja babica in sicer, da bo povprecen in ne prevelik. Meni je to tako super, ko samo s tipanjem ugotovi polozaj otroka. In potem je imela enega tudi tam, torej imela je lutke dojencke razlicnih velikosti, ga vzela in mi pokazala kako moj lezi in kako se obraca - lustno!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 923
23.1.2013 20:46:03   
sandry_ca
Hey hey :)
Smo danes imeli kar paster dan, zjutraj UZ in popoldan materinsko šolo.
Na UZju je bilo vse ok, punči ima ful dolge nogice, se hecamo da bo manekenka user posted image . Tako kot sem predvidevala, sem danes dobila dokaz da je že obrnjena z glavico na vzdol.

KILE; Uf super, do zdaj sem se zredila 8kg, kar sem zeeelloo zadovoljna. Od 27t do 32t sem nisem niti gramčka zredila.

Danes pa smo imeli prvič meterinsko šolo...je bilo kar zanimivo. Jutri nadaljujemo. user posted image
Lepo bodite nosečke...se kmalu spet slišimouser posted image user posted image user posted image

Življenje je kot ogledalo; smeje se ti, če ga gledaš nasmejano.. <3

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 924
24.1.2013 8:34:03   
drejcisu
Jutro...

Da vam malo poročam moj včerajšnji pregled oz. Uz. Mi je moj G rekel, da dobr hranim malčka v trebuhu, saj ma že skoraj 2300g sem pa v 31 tednu.Pravi da je vse ok in da leži v pravi legi.

Ko sem stopla na vago sem bila kar presenečena...pokazalo je samo 1,5kg več ...sm bla kr vesela ker se res nisem v tem času kaj dost gibala z mojim zvitim gležnjem...bo treba zdaj ko je že ok nadoknadit s kakšnim sprehodom več.
Šla sem tudi v laboratorij tako da upam da bodo tudi izvidi vsi ok ....

Zvečer naju čaka še zadnjič šola za starše potem pa doma malo bolj intenzivne priprave na našega malčka , da nas ne preseneti :-)

Lep sneženi dan vam želim..

(odgovor članu sandry_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?