|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
14.2.2013 12:21:22   
rotty
Živjo.
Kako ste? Pa imamo pravo zimo a ne?
Jaz sem imela včeraj ctg, zaenkrat je vse ok. Jutri gremo v 38.teden, zdj ni več panike, če se kaj začneuser posted image
Čeprav kar verjet ne morem, kako je šlo vse hiter, kot bi včeraj zagledala+. Drugač se počutim v redu, sm grlo me nekaj daje, joj, zdj pa res ni čas, da zbolim.
Tud z lažnimi popadki nimam težav, je pa res, da še vedno vsak dan pijem magnesol, elevit pa itak vzamem.
A je katera kaj premišljevala o TENS za nosečnice?
Moj je čist navdušen, pravi naj naročim, sama pa nisem čist sigurna. Sj dianatal gel sem tud kupla, čeprav bolj psihološlo pomaga po moje.
Grem kuhat kosilo, lepo se mejte, pazte nase, da katera ne pade zunaj in pobožajte bušije, kmalu jih ne bo večuser posted image user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 976
14.2.2013 12:27:33   
Mamaja
Hojla,

Vsem zaljubljenim (v partnerja, svojo bebico, življenje ali pa vse skupaj) želim lep praznik user posted image .

Kleopatra86 dobrodošla med nami. Me smo vsake čveke vesele user posted image . Ker sem tudi jaz pred časom počistila seznam in z njega vrgla vse, ki niste sodelovale na forumu, mi prosim še enkrat napiši tvoje podatke (vsaj PDP, po želji pa tudi starost, kraj, št. otrok od prej in dan naslednjega pregleda, pa ali pričakuješ fantka ali punčko), da te ne iščem in da te dodam na seznam. Pa malo nas seznanjaj s tem, kako gre tebi in tvojemu otročku...

obseg trebuha - Beba78 dokler nisi omenila tega, mi niti na misel ni padlo, da bi ga merila. Zdaj sem pa ga, in to zjutraj in zvečer, ker je občutna razlika. Torej zjutraj 106, zvečer 110 cm. Čeprav če se primerjam s puncami, ki imajo približno takrat rok kot jaz, niti ne izgleda zelo velik.

nakupi ja mene tudi čakajo še zadnje drobnjarije, pa torba za previjanje mi je še ostala. Vse so mi tako grde user posted image , čeprav se bo treba počasi odločit. Da o ceni raje ne bi... Vem da ta torba sploh ni nujna, bi jo pa imela raje kot da vse dajem v nahrbtnik, ker se mi zdi bolj praktično. Pa glede na to, da bomo verjetno mi veliko na sprehodih, pa na poti, pa malo pri mojih na gorenjskem in pri partnerjevih na primorskem se mi zdi prav, da imamo eno tako torbo.

A gre še kateri na jetra, da se mora stalno nekaj odločat pri nakupu te opreme za otročka? Pri cunjicah nimam težav, razen da se omejujem, da jih ne nabavim preveč, ampak posteljica, pa voziček, pa previjalna miza, pa posteljnina, pa pazit, da vse štima (cena, mere, barve, kup reči)... Na koncu pa itak nisem nikoli ziher, ali sem oz. sva izbrala prav. To se bo vse še pokazalo. In sem bila čisto srečna, ko so se moji ponudili, da kupijo nekaj reči, ker sem mislila, da bom vsaj kakšno breme odločanja preložila na koga drugega, pa moja mama reče:"Veš kaj, ti nabavi tisto, kar ti je všeč, pa prinesi račune .." Ahhh.. Saj vem, da je to z najboljšimi nameni, ampak v bistvu mi že res dol visi, a bo posteljnina bež ali oranžna ali zelena ali črtastopisana, a bo gor žirafa al medved samo naj kdo gre v trgovino in se odloči in kupi namesto mene. Tudi denar mu dam.....Sem se izkašljala. In paše user posted image

Kar se tiče moških in rihtanja stvari - moj tudi ponavadi čaka na zadnji trenutek. Se tudi njemu ne mudi pospravit stvari iz sobice, kjer bo otrok. Čeprav včeraj je izvedel, da ga bodo tik pred zdajci poslali na službeno pot v tujino za 10 do 14 dni in da ni možnosti pogajanja da ne bi šel, in je začel prav na hitro in brez komentarja urejat vse, kar v stanovanju še ne štima. Mislim, da mu je jasno, da bo pa tudi moje pregovorne potrpežljivosti konec, če slučajno rodim, preden se vrne in soba+ ostalo ne bo pripravljeno oz. če bom morala čisto sama poskrbet za to. Prosim držite pesti skupaj z mano, da bo dete počakalo, da se dragi vrne domov (predvidoma pride nazaj 14 dni pred PDP). Saj vem, da zmorem rodit tudi sama in da je tudi njemu hudo, ker mora it, ampak ob misli, da bi bil nekje v treh krasnih in daleč od naju z user posted image , ko bomo postali družina, me kar stisne. user posted image .

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 977
14.2.2013 13:35:57   
abc123
Mamaja kaj pa tele torbe, pa še pretirano drage niso
http://www.vozicki.net/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=38&virtuemart_category_id=7

Jaz imam tudi eno staro in premišljujem če bi nabavila kar eno modno torbo za čez ramo in ji dodala nepremočljivo podlogo in je toto. Cene gredo res v nebo,razlika je pa edino ta, da imajo zraven previjalne podloge ter da so notri narejene iz nepremočljivega materiala - no mi prvič torbe nismo nikoli zmočili, niti se nam notri ni nič polilo, polulanopleničko daš v vrečko in v torbo, če ne gre drugače.... torej ne vidim smisla.

To je približno tako kot s stvarmi za poroko.... takoj ko npr.pri cvetličarju omeniš da je šopekporočni, je dražji kot pa če bi rekel da ga rabiš za kajdrugega.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 978
14.2.2013 15:08:01   
Michelle12
Dober dan:)

Moj pametni moz hodi po svetu brez telefona danes tako, da ga ne morem dobit, ce se zacne. Ker Michelle bom itak pustila prvemu ki mi bo prekrizal pot do P. Ja, pameten je zelo. Odlicno Valentinivo, jaz bom dobila torto' on si bo pa se kosilo sam kuhal:)

To nakupovanje, mi je slo na zivce bolj v prvi nosecnosti. Gospod je itak vse meni prepustil..skupaj sva hodila po nakupih ampak naj kupim to kar je meni lepse, pa vzorec ta ki je meni bolj vsec ...vcasih mi je slo to ze posteno na zivce. No, tokrat pa ne kompliciram, kupujemo itak vecinoma oblacilca, ostalo je doma. Pa nov vozicek bova verjetno kupila:) Ampak cez kak mesec. Zdaj imamo itak dva, oba sva midva kupila.

Previjalna torba- DM. Poceni je, lepa in trpezna. Jaz jo perem v stroju na 40 in je se vedno ko nova. In tudi prostora je dovolj.

Zime pa pri nas ni. Okoli 7-8 stopinj je, mogoce se vec. O snegu ni sledi, edino piha. Danes je pa ful lep soncek :)

Ja, jaz lahko komot rodim ma nisem psihicno pripravljena se. Donosen pa je ze :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 979
14.2.2013 20:03:59   
spelamohar
Živijo punce,
spet se vam oglašam, danes sem imela pregled,sem v 36. tednu, z punčko je vse v redu, težka je 2850g, zredila sem se od prejšnega pregleda,ki sem ga imela pred tremi tedni samo 1,1,kg, men se je zdelo čudno, k ponavadi sem se zredila za ene 4 kg, ker v začetku nosečnosti sem imela 59 kg, sedaj jim imam pa 78kg. Sedaj bom imela pregled vsak teden, drugi teden imam tudi CTG( 21.2).

Jaz imam težave samo z zgago, tako da veliko pijem Donat. Trebuh me že pošteno ovira, komaj normalno sedim za mizo in jem, tako da že komaj čakam po eni strani da grem rodit. Včeraj sva z mojim končno zrihtala papirje, namreč sedaj živiva skupaj in sva se šla na občino prijavit, tako da sem mogla dat še delat novo osebno in vozniško, ker imam drug naslov.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 980
14.2.2013 20:39:27   
kleopatra86
Hey, hey!

Jp neka čistilna akcija je bla na FB pa so nas neki vn pometal al neki. V glavnem hočejo bit manjša skupina. Kr neki v glavnem. Čez par tednov se tak ne bom mela časa več s tem obremenjevat user posted image .

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 981
14.2.2013 22:50:05   
Michelle12
Dober večer :)

Super za preglede:) Jaz ga imam jutri :) Pol pa gremo na kosilo :)

No, moram reč, da koliko sem bila prej jezna in slabe volje, sem zdaj vesela in dobre volje :) Upam, da bom tako dokler ne grem spat :)

Smo bili v BCju, našli slučajno posteljico tisto manjšo in smo rezervirali. V naslednjih dneh jo gremo iskat..komaj čakam :) Bo pa priključena na našo posteljo tako, da bomo še naprej vsi v spalnici skupaj :)

Lupinico in košaro sva zrihtala...zdaj počakm še to posteljico, operem posteljnino in grem res lahko rodit :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu kleopatra86)
Neposredna povezava do sporočila: 982
15.2.2013 11:10:31   
Senait
Da se vam malo ogasim, mam glih par minutk časa..
V glavnem..v ponedeljek 11.2. se nama je narodil 49 cm velik in 2600g težek Urban.
Je mali drobižek,ampak tako rad je, da bo kar hitro nadoknadiluser posted image
Porod je potekal brez težav, bila sem tudi hitro konec, ob 3h zjutraj mi je odtekla voda, nato hitro do porodnišnice in ob osmih sva že zaslišala prvi jokuser posted image
Rodila sem v mb, in bila zadovojna z babico, ki me je znala res dobro voditi skozi porod, kot tudi z vsem ostalim osebjem, saj so se maksimalno trudili da je dojenje steklo in da meni in malemu ni nič manjkalo.
včeraj so prišli domov in zdaj upam da čimprej nekako ujamemo ritem, ker spimo bore malo..pikec je namreč cel čas lačen in pokakanuser posted image
Kaj več o samem porodu vam napišem ko bo malo več časa, do takrat pa lepo božajte svoje trebuščkeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 983
15.2.2013 11:17:32   
Mamaja
Ahoj!

Rotty in Spelamohar čestitke za fajn preglede user posted image , Michelle ti pa danes fajn opravi! U, spelamohar, vi boste pa imeli krpko punčko, kar je super! Kar se tiče pridobivanja kg je pa meni ginekologinja rekla, da je čisto normalno, da ne pridobiš vedno enako.

Rotty TENS in dianatal gel sta tudi mene mikala, a sem se potem odločila za akupunkturo, dianatal pa v KR dobiš v porodnišnici, če želiš (in to za 40 eur z aplikacijo vred), tako da imam še čas, če ga bom ravno hotela. Jaz bi kar vse te alternativne variante skombinirala pri enem porodu, a so nam v porodnišnici rekli, da dvomijo v uspeh oz smiselnost teh množičnih kombinacij user posted image

Michelle super za posteljico!

Kje sta pa kaj PinaColada in Senait? Upam, da sta v redu, ko sta imeli neke težave...

Neposredna povezava do sporočila: 984
15.2.2013 11:21:34   
Michelle12
Senait CESTITKE!!!!! Pa se je zacelo, katera bo naslednja? user posted image V katerem tednu si pa rodila? Ima pa RD na isti dan kot moj svak :))

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 985
15.2.2013 11:22:54   
Mamaja
O Senait jaz sem pa ravno spraševala po tebi... Si pa odprla "marčevsko sezono" user posted image . Iskrene čestitke za Urbana user posted image ! Sem prepričana, da se bo kmalu okrepil in bo zrasel v krepkega fanta. Tudi moj bratranec je bil tak drobižek, zdaj ko je odrasel, mu pa manjka nekaj cm do dveh metrov user posted image . Lepo se crkljajte in uživajte! Pa še kaj se nam oglasi...

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 986
15.2.2013 12:04:58   
NiNiBo
senaituser posted image user posted image cestitke, o madonca se je zacelo, sezona marcevk je odprta!

mamaja Kako je na akupunkturi, ti je vsec?

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 987
15.2.2013 13:15:34   
rotty
Senait iskrene čestitke tudi v mojem imenu!!!

Samo, da sta zdrava in že doma, vse bo v najlepšem redu, boš vidla!

Kr ne morem verjet, da se je začelo, le katera slediuser posted image

Jaz sem drugač v redu, samo mal prehlajenauser posted image , me ta zamašen nos tako moti, pa še kaplc ne smem upirabljat,

Glede alternativ je pa verjetno res bolš, da ne mešaš vsega. To je pa super, da so v KR tko prijazni in majo tako ceno za gel! Jaz pa sem dala 100e, upam, da bo vsaj pomagal. Drugač se pa še odločamo kam it rodit, Ljubljana ali Trbovlje. Pa ostale, že vse veste, kam boste šle?

Lep vikend, pobožajte trebuščke in se beremo!user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 988
15.2.2013 18:47:10   
spelamohar
Senait iskrene čestitke ob rojstvu sinčka Urbana:).

Zdej smo lahko vsak čas naslednje na vrsti:).
Zanima me, če kj veste ali imaš lahko v porodnišnici gel na nohtah ali ne? A boste v porodnišnico nesle vso potrebno dokumentacijo (papirje) in za osebno higieno, kar rabimo s seboj, ali tudi za preoblečt, ali to potem partner prinese zadnji dan, ko greš domov. A tvoje obleke partner odnese domov, ali jih spravijo v omaro, da greš v njih domov?

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 989
15.2.2013 23:00:14   
Michelle12
Dober večer :)

Moj fantič je še vedno na glavici, težek je 3100g. Vse je kot mora bit. Naslednji pregled imam v petek, je CTG. Če ne bom prej rodila :))

Glede gela na nohtih ne vem kako gre ampak vem, da ne smeš imet polakiranih. Mislim, da zaradi tega, ker spremljajo barvo nohta..če je vse ok in to...raje povprašaj še Gza vsak slučaj kakšna so pravila glede tega.

Glede oblačil je pa tako..govorim za porodnišnico Izola. Kako je drugje pa ne vem. Jaz imam v torbi oblačilca za user posted image , tetra pleničke, pleničk navadnih nimam, ker jih dobimo tam. Blazinice za dojenje in modrc. Pa nogavičke :) Kot bom šla v P oblečena, bom šla tudi ven. Alora, jaz sem bila sprejeta večer pred porodm, prespala na oddelku in zjutraj takoj, pred zajtrkom na pregled in v porodno. Ko sem zvečer prišla, sem torbo že imela s sabo. Pred porodno, se gre na klistir, britje. V Izolski so tako "kopalnice" in tam not je tudi omarica..tam sem pustila torbo in vsa oblačila. V porodno sem vzela samo telefon, mož je imel digitalca :) Po porodu, sem šla nazj v taisto kopalnico, se stuširala in vzela torbo. Na oddelku pa so potem tudi omarice in tam spraviš vse. Če hočeš, ti lahko tudi partner prinese...V bistvu je na dan poroda pomembna samo materinska in zdravstvena kartica. Drugega ne rabiš.
No, upam, da sem kaj pomagala :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu spelamohar)
Neposredna povezava do sporočila: 990
16.2.2013 12:15:54   
dogas
Živjo punce!
Da se vam na hitro javim - opravičim, ker me že dolgo niste brale. V sredini januarja sem zakrvavella in bila hospitalizirana v P, kjer so mi odkril da mi preko ustja poteka žila ki oskrbuje mojga sončka s krvjo. HB nisem zakrvavela iz nje.
Tako, da sem bila tam do spontanih popadkov in potem nujni carski, ker bi bilo prevelik riziko da rodim po naravni poti. 9.2. se nama je pridružila najina sončica 2830g težka in 48 cm velika bejba, rojena v 36t 1/7.
Po točno mesecu dni sva zapustili P in se že doma razvajamo in crkljamo. Ob porodu ni potrebovala nubene pomoči, na dojko se mi je brez težav priklopila, edino kar me je skrbelo za njo - zgubila je kr neki porodne teže. Hitro se utrudi na dojki, tako, da pumpam mleko, ker nisem ravno navdušena nad dodatki - ne da sem proti ampak če imam svojega mleka dovolj, zakaj bi dodajala??
Uglavnm punce, božite bušije - jaz ga že malo pogrešam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 991
16.2.2013 15:29:22   
Mamaja
O, lej jo, še ena bebica! Čestitke dogas user posted image ! Škoda za zaplet, ampak zdaj je vse poplačano, aneda. Tvoja punčka je bila pa že kar velika in krepka, ko se je rodila, skoraj kot bi bila v trebuščku do konca. Saj res, kako sta ji pa dala ime?

Lepo se crkljajte pa malo sporočaj, kako vam gre.

Kako gre pa ostalim? A misli katera počakat marec a boste vse že februarja rodile user posted image ? Moram posodobit seznam in dodat user posted image gor.

(odgovor članu dogas)
Neposredna povezava do sporočila: 992
16.2.2013 17:03:38   
spelamohar
Iskrene čestitke dogas ob rojstvu hčerke:). Ja zgleda, da bomo kr prej rodile,hehe, dve so že:)

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 993
18.2.2013 13:07:02   
Beba78
Pozdravljene vse!

Ker sem danes ponoči dobila sms od prijatelja, da je dobil sinčka, sem si rekla, da morem it pogledat še malo moje marčevke, če se že kaj dogaja user posted image . Juuuhuuu, dogaja na polno, kolikor vidim.

Čestitke za nove družinske člane:
Senait za Urbana user posted image
dogas za punčko user posted image

Jaz se javim za marec, druga polovica user posted image . Upam, da me bo ta naš pamž kej upošteval user posted image .
Sva pa ta vikend pripravila vse pohištvo, zdaj je samo še na meni, da vse operem in zlikam. Danes sem bila tudi v lekarni. Kar bo sfalilo, bova pa sprot. saj moj ni tak levak, da ne bi vedel kaj kupiti.
Čez dva dni napolnim 36t in tudi uradno začnem s porodniško. Res je šel tale čas hitro mimo...

Ko greš rodit, je fajn met s sabo:
- materinsko knjižico
- zdravstveno izkaznico
- napotnico za porodnišnico, ki ti jo napiše G
- potrdilo o opravljeni šoli za starše (baje v nekaterih porodnišnicah težijo pri prisotnosti očeta, če nimaš tega potrdila user posted image )
Vse ostalo ti lahko dostavi kdo od bližnjih naknadno /tudi zgoraj naštete stvari, ampak je manj komplikacij, če jih imaš s sabo/.
v Ce porodnišnici obleke, v katerih prideš, spakiraš v vrečko in jih kasneje partner odnese domov. Tudi stvari za dojenčka prinese partner ob odpustu iz P. Zato je najboljš, da vse stvari pripraviš doma v en predal in mu samo poveš, iz katerega predala naj jemlje, ko bo prišel pote in bebico user posted image .

Mi2 sva se odločila, če bo vse potekalo v nekem normalnem ritmu, da bom rodila v Ce. Če naju pa kaj preseneti in bi se vse skupaj odvijalo prehitro, nama pa itak ne preostane druga kot Lj oz. najbližja porodnišnica.

Uživajte še zadnje dni oz. tedne z migajočimi trebuščki.

LP.

Neposredna povezava do sporočila: 994
18.2.2013 13:23:29   
Senait
Ojla!

Michelle-rodila sem v 37t 3/7.
Dogas iskrene čestitke tudi v mojem imenu. Kljub težavam, ki si jih imela, sem prepričana, da si najsrečnejša mamica na svetuuser posted image
Tako kot jazuser posted image vse bolečine so bile v trenutku ko so mi položili mojega fantka na trebuh, čisto pozabljene. Res je bolelo, hudo bolelo, ampak se da preživeti. Punce le upoštevajte vsak sleherni nasvet babice, četudi se vam bo zdelo še tako hudo nemogoče..meni je to res pomagalo! Res da sem imela srečo, da sem se zelo hitro odpirala in tudi popadki so bili dovolj pogosti in močni, tako da je šlo zelo hitro. In ker je naš pikec tak suhec, tudi nisem rabila biti šivana..v glavnem vse je potekalo kot je treba.
Danes nas je že drugič obiskala patronažna..lepo napredujemo saj e že dosegel porodno težouser posted image tudi popek je že odpadel, tako da se bomo četrtek najverjetneje že kopali. Imamo pa težave s cotikami-vse mu je prevelikouser posted image ampak tudi to kmalu več ne bo težava.
Moje kile so tudi kar skopnele, 9 jih je že šlouser posted image se mi pa zdi da kar pogrešam moj trebušček, mi je kar čudno ko se pogledam v ogledalo pa ga ni več nikjeruser posted image Po drugi strani pa mi je kar všeč, da me je vse skupaj malo presenetilo, ker bi bila sicer zdaj verjtno že kar na trnih in odštevala ne sam dneve ampak tudi ureuser posted image
Uživajte še zadnje tedne s svojimi trebuščki!!

Neposredna povezava do sporočila: 995
18.2.2013 15:12:00   
Mamaja
Ojla!

No, pa mi je tale ringaraja končno dovolila, da kaj napišem. Zelo nagaja

Senait zelo sem vesela, da sta z malim fajn. Sta že v drugem svetu kot me user posted image .

Glede na to, da se nas bolj malo javlja, sumim, da je šla še katera rodiit. Beba 78 jaz se tudi javim za marec. Nekje na sredi, lahko pa tudi takoj po 3.3. Samo da ne bo prej. Moj dragi gre jutri za 12 dni na službeno pot v tujino in samo molim, da dete ne bo hitelo na svet. Zaradi tega bom tudi torbo za v porodnišnico pripravila v teh dneh in to tako, da bo v njej vse zame in za otročka. Da ne bo prehudih presenečenj.

Priprave: Midva sva včeraj končno sestavila košek oz manjšo verzijo posteljice. In ugotovila, da zaradi malo drugačnih podbojev ne gre skozi vrata user posted image user posted image . Sfali dober centimeter.... Za znoret... Bomo nekaj nagruntali, ker je mišljeno, da bi ta košek vozili po stanovanju. Bom svojega očeta zaposlila s tem..

Danes sem bila na prvi seansi akupunkture. Ninibo nisem ravno uživala, ker ti v vsako nogo med gležnji in koleni zabodejo po tri igle. In vsakič, ko zbodejo v pravo točko, zaboli, kot bi te nekdo res močno brcnil v koleno ali bi nekam fajn pribil s komolcem. K sreči bolečina takoj popusti, ti pa potem ležiš na postelji z iglicami v nogah še dobrih 20 minut. Tisto je že Ok, nič ne boli. In potem igle vzamejo ven, toi pa se oblečeš in obuješ in greš. Ni nobene bolečine, nobenih vidnih vbodov, ničesar. Izredno zanimivo, zame je bilo to prvo srečanje z akupunkturo....

Sem si pa prebrala tudi tisto o akupresuri z linka, ki si ga dala pri aprilčicah, in izgleda kul. Mislim, da bom to sprintala dragemu za čtivo na letalu, da bo lahko med porodom pritiskal na prave točke user posted image . Če bo doma...

Uživajte s trebuščki ali novorojenčki, vseeno :)

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 996
18.2.2013 18:44:16   
tam45
No pozdravljene še z moje strani. Oglasila sem se ravno parkrat v celi nosečnosti, ampak vas večkrat berem. Ko pridem do zadnjega posta, preprosto ne vem kaj naj sploh napišem ((:

Nosečnost poteka b.p., uspel mi je težak izpit na faksu konec januarja, tako da sedaj samo še čakam na dan D, ko se naš gospod odloči videti ta svet.

Mi smo včeraj bili donošeni, upam, da zdržimo do roka (17.). Namreč se še nič ne dogaja, razen zelo redkih lažnih popadkov, ki pa hitro izzvenijo in tudi niso na vsak dan. Gin. prav tako pravi, da smo še zelo visoko in tudi sama nimam občutka, da bi se dojenček spustil.

Glede "miselnih priprav" (verjetno je očitno, da sem prvorodka, hehe). Za sabo imam že nevemkoliko knjig, te so mi tudi bile važne, ker se nerada izobražujem po internetu user posted image Od Hebbammen- in Schwangerschaft- sprechstunde, indijske masaže od Leboyerja pa Modrost rojevanja, Dojenje in materinstvo iz srca do prehrane dojenčka od Kühnejeve pa tudi kakih manj "uporabnih" knjig kot je Moj malček, ki jo je brala še moja mama (informacije so prastare, je pa fun to read, da malo primerjaš prakse takrat in danes). Vseh niti ne bi naštevala ...

Glede ostalih priprav. Vse za porodnišnico je v dveh nahrbtnikih, en zame, en za user posted image . Ostalo kar rabimo je preprano, zlikano, samo čaka na uporabo. Posteljico bo bodoči ati sestavil ko dobimo še en manjkajoč vijak :)
Porodnišnico sva si že ogledala, ctg-je začnemo 25. februarja pri krasni porodničarki, ki me bo spremljala do poroda in najverjetneje tudi pri porodu. Babice v porodnišnici so super in se že veselim, čeprav verjamem, da bo naporno. Sama se čimmanj sekiram, pijem čaj iz malinovih listov, masiram presredek, se sprehajam, pišem dnevnik in dopolnjujem spominsko knjigo za bibota, fotografiram čudne oblike trebuščka ...

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 997
19.2.2013 11:37:20   
sara pia
Pozdravljeneuser posted image

Čestitke Senait za Urbana in čestitke Dogas za punčko user posted image

Mi smo imeli včeraj pregled, vse O.K.; smo 34/3 teden, težki 2214g in končno spet obrnjeni z glavo navzdoluser posted image . Naslednji pregled je 4.3.

Vidim da ste že vse tako pridne da imate že vse pripravljeno tako doma kot za v porodnišnico, no jaz se bom tega zdaj počasi lotila, da me kaj ne preseneti user posted image . Me pa zanima punce ko ste kupovale za oblečt ali ste bolj kupovale iz pliša ali bombažne kompletke, dolge ali kratke body-e?

(odgovor članu tam45)
Neposredna povezava do sporočila: 998
19.2.2013 20:55:46   
Mamaja
Pozdravljene,

kako vam gre? vam je današnji sonček vlil kaj dodatne energije? Meni jo je in je kar prav prišla, ker sem se zadnje dni vlekla kot kaka cunja, sploh zvečer. Tudi meni so se začeli lažni popadkioz. otrdevanje trebuha, a so tako kot pri tam45 redki in ne vsak dan ter hitro izzvenijo.

Midva z user posted image sva danes pospremila dragega na letališče in tam smo se še enkrat zatrdno zmenili, da beba ostane v trebuhu, dokler se ne vrne in da ga jaz pričakam še v enem kosu. Sem mislila, da bom težje prenesla slovo, kot sem ga, ker me je zadnje dni grabila panika in danes ponoči skoraj nisem nič spala zaradi tega, a je šlo presenetljivo gladko. Upam, da me to razpoloženje ne bo izpustiilo, čeprav se zavedam, da utegne bit kriza, sploh, ker imava tako jaz kot moj dragi vmes rojstni dan.

Sarapia jaz sem za zdaj kupila le manjše cunjice, št. 50 in 56, in te so vse z dolgimi rokavi, pri kompletkih je pa mešano - nekaj bombaža, nekaj pliša. Sicer sem dobila veliko stvari od sestre, tako da imam tudi precej cunjic št. 62. Te sem oprala le bombažne, ker predvidevam, da bo takrat že pretoplo za pliš. Bodije imam pa tudi 62 vse dolg rokav, ker sta oba sestrina otroka rojena decembra, naš bebi bo pa marčevski. Tu bom videla sproti, kako pridno bo naše dete raslo in ali bo zunaj za kratke rokave takrat, ko bomo mi pri št. 62 ali pri 68. Bom kupovala po potrebi, pa takrat bo že znano, katerega spola je otrok in bo lažje user posted image ...

Kar zadeva priprave, jaz še vedno čakam frdamano previjalno mizo. Menda pride jutri, a ne verjamem, dokler ne bo stala v sobi. Pa stvari za v porodnišnico so na kupčku v omari, ker še iščem primerno torbo (rukzaka nočem, ker ni praktičen, kovček je prevelik za tiste omarice v porodnišnici, jaz pa rabim nekaj, kamor bodo šle stvari za oba z otrokom, če slučajno mojega še ne bo doma).

Še nekaj: a še katero boli med masažo presredka? Mene čisto zdela, prav utrujena sem od bolečin po tistih treh minutah, pa vrti se mi, tako da sem jo opustila. Kar bo pa bo.

Pridno božajte user posted image , tiste, ki jih še imate, ostale pa crkljajte svoje user posted image

(odgovor članu sara pia)
Neposredna povezava do sporočila: 999
20.2.2013 7:40:12   
drejcisu
Pozdravljene user posted image
kako ste kaj?
Čestitke vsem, ki že držite svoje sončke v objemu...user posted image
Evo meni je komaj danes ratalo vam kaj napisat....sem imela kar pestro obdobje izpitov...danes še enega potem pa komaj marca še enega če me tale živahnež v trebuhu ne prehiti.
Sem imela v petek pregled...vse ok...baje da ga dobro redim...pa čeprav sem jaz v treh tednih zredila samo za 0.4kg. Upam da mi bo naslednjič nardil še kakšen uz , saj je bil že prejšnji mesec kar dost velik in me zelo zanima kakšen je zdaj :-)
Tud pri nas se vse dogaja zadnji mesec.....upam da mi rata vse spravit na svoje mesto do dneva D. Moškim se včasih res nikamor ne mudi in ti dajo samo odgovor da je še dost časa....
Sem včer rekla svojemu da bom mogla počas pripravit ruzak za v porodnišnico me je sam mal čudno gledal...se sploh ne zaveda da je lahko to en dva tri...
Sem pa zelo jezna saj mi je v zanjem tednu začela pokat koža na trebuhu...samo nimam kaj več kot mazat se ne morem...očitno imam res tako slabo elastično...

Lepo se smejte in čuvajte tiste v bušiju :-)

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?