Mamaja
|
Pozdravljene vse nove! Lili82 me veseli da je vse OK Včeraj imela pregled NS. Čeprav sem bila po pogovorih po telefonu sprva skeptična do Porodnišnice Ljubljana, so bili včeraj izredno prijazni z mano, pregled so opravili profesionalno, dobila sem slikico in res nimam nobenih pripomb. Pa nič niso komplicirali, čeprav nisem imela materinske knjižice niti opravljenih pregledov, ki so jih po telefonu hoteli od mene.... Še najbolj me pa veseli, da je plodek izgledal OK - nosna kost super vidna, NS 1,5, kar je po besedah zdravnice zelo dobro in tudi sicer je rekla, da je vse lepo in tako kot mora bit. Sem super vesela, ker me je zaradi starosti kar skrbelo. Zdaj čakam še rezultate dvojnega hormonskega testa, a sem po pregledu že zelo pomirjena. Se pa kar ne morem nagledat slikice najinega otročka - zdaj je velik 6 cm, zdravnica mi je pokazala vse - srček, možgane, stopalca, trebuh, notranje organe, vse... Joj, to so res izredno čustveni trenutki... Sem se kar tresla od vznemirjenja :). Spola mi zdravnica ni omenjala, vprašala je pa tudi nisem. Naslednji pregled pri G imam 24.9. Mi je kar Ok, da pregledi pridejo na nekaj tednov, ne da je vse na kupu. splošno počutje: slabosti se na splošno umirjajo in sem kdaj pa kdaj tudi že več dni skupaj brez slabosti. pride pa tudi kak grozen dan, kot je današnji, ko mi je slabo in sem zanič. Danes izjemoma celo bruham - doslej sem bruhala le trikrat. Sem pa strašansko utrujena zadnje dni in spim tudi do 10, 11 ur dnevno , pa kdaj pa kdaj me kar zmanjka, ne morem biti več budna. Upam, da to kmalu mine, ker je zelo nadležno. Voh se je pa tudi meni okrepil, in sicer na način, da so vsi vonji intenzivnejši. Kar mi je prej dišalo, mi diši še bolj, kar mi je smrdelo, je zdaj na meji znosnega... Najbolj od vsega mi pa diši vino . Včasih mojemu ob večerji ukradem kozarec in voham vino, ob tem se pa počutim kot najhujši alkoholik, čeprav sem pred nosečnostjo od alkohola pila le zelo občasno vino ob dobrem kosilu ali večerji, pa po več mesecev lahko nisem spila niti kapljice. Zdaj pa takooo lepoo dišiiii.....Najbrž tudi zato, ker vem, da ga ne smem A je med nami še kaka alergičarka? če ja, kako se spopadaš z alergijami, ker so med nosečnostjo antihistaminiki prepovedani, nosečkam dovoljenih nadomestil pa ni? Jaz sem zadnjič po nekaj dneh hudih dihalnih stisk zaradi pršic v odejah v planinskih kočah v lekarni vprašala, če je kak nadomestek za antihistaminike, ki ga lahko jemljejo nosečnice, pa me je lekarnarka pred vsemi tako nadrla, da sem skoraj bruhnila v jok. Češ da sem neodgovorna, pa da moram za spremembo mislit na otroka, ne nase in da naj se pač mažem, če me srbi. Ko sem rekla, da ne gre za srbenje ampak težave z dihanjem, je samo ponovila, naj mislim na otroka. In potem sem šla. Z gromozanskim moralnim , v avtu so se mi pa solze ulile....
|