|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
1.9.2012 19:40:05   
Sonček63
Zdravo,
Menda si ti mama fb- ja in da se je treba javiti pri tebi za fb ? Jest še nisem objavila te novice zato bom še malo počakala z fb-jam. Me pa zanima,
Če lahko poveš kje vas najdem na fb- ju ali se moram prej javiti pri tebi?

Hvala ter lep dan

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 551
1.9.2012 20:54:39   
Beba78
Dober večer, sonosečke!

Za nami je NS user posted image . Vidna nosna kost, slikica s profila, velik tudi nos, ne samo kost, heheh (po mamici, žal), rezultati OK 1:2219, velikost 46mm, nosečnost pa po zadnji M 11t2d, po velikosti pa 2 dni manj, tako da mi je postavila PDP 20. 3. 2013. Bom videla, kaj bo rekel moj G v ponedeljek, ko imam prvi pregled. Je pa ginekologinja pokomentirala, kako je miren in zaspan, pa sem ji odgovorila, da vsaj eden od treh ne rabi že na NS pokazat vse, kar zmore user posted image . In res je tako močno spal, da je želela preveriti še neke stvari in me je prosila, če lahko malo zakašljam oziroma pomigam z boki, da bi se premaknil, nakar premakne zgolj roko user posted image . No, slikica je ratala kul! Pa nekako smo prišli na spol in ji rečem "Kaj mislite, kaj si po dveh fantih želim slišat?" In je rekla "Vem, punčko. Pa saj je! No, vsaj sramna kost je izrazito vidna, ampak 100% pa še ne morem rečt." Ma, zdaj mi gre že 24h na jok ob misli, da bi se dvema fantoma pridružila še punčka...Mojim domačim se bo pa sploh odpeljalo od veselja (imam namreč štir mlajše brate)...mislim, da bo moja mama spet začela šivat, hahah....Aja, edino hitrost bitja srčka bi naj bila na zgornji meji (180 na minuto), ampak je rekla, da je to lahko posledica povišane telesne temperature, ki sem jo imela en dan prej. Pa sej bom že v ponedeljek ponovno videla dogajanje v trebuščku, ki lepo raste. Tale ohladitev mi zato tudi s tega vidika pride zelo prav (z jesensko obleko lažje prekriješ). Nama še ni, da bi povedala...No, jaz sem svojim prijateljicam, ker smo si prejšnji vikend umislile babji vikend in pol itak ob vsej pijači nisem mogla tajit, kaj je razlog, da mi ne paše niti mojito user posted image .

Nisem vas uspela prebrati, ker mi na službenem PC ne dela ringaraja, danes pa smo cel dan pohajkovali, ker je moj starejši fantič napolnil 4 leta user posted image , tako da se ziher še oglasim, ko preberem debato za nazaj user posted image .

lp

(odgovor članu Sonček63)
Neposredna povezava do sporočila: 552
1.9.2012 21:22:16   
Beba78
No, kot sem obljubila...evo mene spet user posted image ...

Imena - za fantka še nimava izbranega, za punčko, ki se obeta, je pa izbrano že od prve nosečnosti user posted image . Vsaj nekaj!

Mi2 tudi nisva poročena in imata oba otroka zgolj njegov priimek, tudi tretji se bo pisal samo po očetu. Ne vem, od kod fama, da imaš težave, če se otrok ne piše po tebi, v končni fazi, si lahko tako kot ime tudi priimek otroka ob rojstvu izmisliš (če se le strinjata oba s partnerjem).

Vonjanje - user posted image raje sploh ne omenjam...zadnjič sem sodelavki, ki je bila zelo diskretno naparfumirana zatežila, kako sovražim ta izostreni voh v nosečnosti. Pol je pa reva boga mislila, da mi smrdi, ampak meni tudi prijetni vonji delajo težave, ker so mi čist preveč intenzivni...precej bedno. vse zavoham na 100m.

Nakupovanje za bebico - imam vse, razen banjice, ki sva jo zaradi prostorske stiske prodala takoj, ko je nisva več rabila. Za prve mesece imam skoraj vsa oblačilca nevtralne barve, čeprav ne vem, kako se bom zadržala, če se bo tudi 100% izkazalo, da je punčka. Mogoče mi bo dobra motivacija šparanje za nov voziček, ker bi našega starega v primeru fantka uporabila tudi v tretje, pri bejbi, pa si želim res enega takega čist nič nevtralnega, ampak prav po babje kičastega, hahahaha...pa bom nakupovanje volančkov in mašnic prepustila sorodnikom user posted image .
Jao, samo upam, da ne izgubim razsodnosti, če je res bejba user posted image .

Imejte se fajn. Upam, da mi uspe pogosteje se javljati.
user posted image

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 553
2.9.2012 11:40:15   
marčevka.marec
sonček63, ja prvo se javi meni na zs, tukaj ali pa če ti je katera povedala kako mi je ime me kar na fb poišči,.. smo skrita skupinica tako da ne boš našla marčevk tam gor:)

(odgovor članu Sonček63)
Neposredna povezava do sporočila: 554
2.9.2012 14:34:13   
Sonček63
No zmenjeno ko se bom odločila, da je čs za na fb ti pa sporočim user posted image .
Lepo nedeljo ti želim

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 555
3.9.2012 12:04:02   
Michelle12
Da se še tu malo javim :)

Danes je spet lepo vreme, piha, sonček se je nekam skril, odlično :)

Danes imam NS, ob 16.00..komaj čakam. Gremo vsi trije. Upam samo, da ne bo ta moj mali vragec preveč živahen in bo hotela hodit okoli. Držte pesti, da bo mirna :) To, da je z sinčkom vse ok že vem tako, da tu niso potrebne pesti, hehe :) Resno, nisem nič živčna, niti malo, ki vem, da vse štima :)

Kolko vas je danes šlo v vrtec/ šolo? Kako je bilo ?:)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Sonček63)
Neposredna povezava do sporočila: 556
3.9.2012 19:42:28   
Coolgirl
Da se malo oglasim po dolgem času user posted image

Danes sem bila na drugem pregledu. So se pregledali vsi izvidi in vse je tako kot mora biti oz sem negativna, edino na tokso sem pozitivna kar pomeni, da sem prebolela. Na vagi sem pokazala 51 kg oblečena (na prvem pregledu 50,5 tudi oblečena). Pritisk sem začuda imela kar nizek, ampak še v mejah normale.
Drugače pa UZ mi ni naredil, predvidevam, da zato ker sem imela prejšnji teden nuhalno in je bilo tudi tam vse vredu.

Drugače sem pa že par dni tako utrujena ampak mi popoldanski počitek vedno nekako uide in potem zvečer, ko bi naj šla spat, sem tako utrujena, da niti ne morem zaspat.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 557
3.9.2012 20:50:41   
Michelle12
Prišli z NS. Vse super, PDP ostaja 6.3. in se ne spreminja več :) Ni nam hotel/a pokazat, če imam prav, da je fantek :)
Rezultati so drugače ok in tako...

Naslednji pregled imam šele 9.10. namesto 25.9. ..

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 558
4.9.2012 6:15:20   
abc123
Tudi jaz sem včeraj z drugega pregleda, veliko okoli 5cm, starost 11t5dni. Vse OK. Imam še NS ta teden, naslednji pregled pa šele nato novembra - morfologijo. Ali so še kateri preskočili pregled okoli 15 tedna? Se mi zdi full dolga zdej dva meseca? Je rekla, da če bo pa kaj narobe se pa itak slišmo in da ni potrebe prej.user posted image

Drugače sem pa že v službi......... sredi nočiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 559
4.9.2012 7:35:10   
Mili*
Dobro jutro,

kako ste kaj? Jaz čakam in čakam na tisto odlično počutje, ki se bi naj zgodilo že v 13. tednu, pa nič od tegauser posted image . Težave s spanjem, potem pa sem cel dan čisto zanič. Stanovanje je katastrofalno, ampak se ne morem pripraviti, da začnem pospravljati.

Michelle12
čestitke za uspešno nuhalno...sicer pa si tak vedela. Kako pa veš, da je fantek? Jaz tudi nekak mislim, da bo, ne vem zakaj. Na nuhalni je sicer na punčko namignila, čeprav se ni videlo. Jaz sem bila včeraj v šoli, pa danes spet, pa tak do februarja, dokler ne grem v porodniškouser posted image . Delam tam. Kje je še čas, ko bom šla s svojim otrokom...

abc123 Mogoče res malo čudno, da nimaš še tretjega pregleda pred morfologijo, ampak verjetno se ginekologu ne zdi potrebno. Koliko sem slišala, tak nič kaj takega ne naredjo na tem pregledu: pregledajo urin, tehtajo, pritisk, poslušajo srček in zmerijo, do kod sega maternica...ni nobenega ultrazvoka. Jaz ga imam čez 10 dni, pa ti poročam.

Lep dan vsem!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 560
4.9.2012 8:17:23   
anseV85
oojlaaa =) jz imam eno vprašanje,... a ima katera doma "angelsound" za poslušat srček user posted image ? Kdaj se srčke lahko že sliši? jz sm namreč učiraj probala pa nism še nič slišala user posted image ,...verjetno je še prezgodaj.....al pa je podedovan aparatek fuč :P?!

Naj potolažim tiste, ki komaj čakajo da minejo slabosti in da se vrne energija in preneha utrujenost....Mili* sama sem v 15t in se končno počutim super =) utrujenost pojenja, zaspanost tudi in tudi več energije imam =) slabosti ni več, juupiiijjeeejjjjjj user posted image user posted image user posted image  tako da potrpet še malo in boš super user posted image .

u petek 31.08. sem imela spet pregled in uz,...vse ok srček bije in user posted image   je niiiinal/a user posted image  Za spol ne bova vprašala.
Naslednji pregled imam 28.09. in 18.10. morfologijo user posted image user posted image user posted image  
Zdej se mi pa zdi da kr bežijo tedni in mesci,...kooončnoooo user posted image  ker sva že fuuuul neučakana user posted image  

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 561
4.9.2012 9:00:27   
tafi
Zdravo punce, jaz bi se vam tudi pridružila.
Doma imamo že enega mulčka, razlike bo 2,5leti. Rok imam tokrat 18.3. Sem bila že pri prvem aktivna na RR, vendar sem si zdaj izbrala nov profil, ker... dolga zgodba. Ena me sigurno mora poznati iz sept.2010, čeprav sem v pogovoru prvo rekla, da se na RR temi ne bom pridružila ampak me je končno premamilo :P

Počutim se že od vsega začetka super, imela sem kakšen teden težave s pritiskom ampak je šlo "mimo".
V ponedeljek imam 2.pregled in popoldne še NS.
Bi se pa pridružila na FB, če mi na zs katera pošlje link ali kako to gre. Mi je FB nekako "bolj pri roki" kot forum sam.
To bi bilo za prvič to; zdaj grem pa brat za nazaj, da pridem "na tekoče" debate.

(odgovor članu anseV85)
Neposredna povezava do sporočila: 562
4.9.2012 9:03:49   
sinya
hey, hey punce sonosečkeuser posted image

včeraj bla na drugem pregledu, oz. tretjem če prištejem preteklo NS. malenkost se mi je prestavil rok in sicer iz 3.3. na 7.3... tak da sem po novem PDP 14teden in 1/7... amneza: bp, vsi izvidi ok, tak ko trebajo bit...
na kilaži sem pridobila, sem vredna veliko več kamel kot sem bla prejuser posted image šment, morem mal ustavit konje in se merkat, bom na 100 prišla na koncu če bo šlo tak naprejuser posted image

jaz bi se vam pa rada na FB pridružila. a lahko? če ja, mi lahko da katera napotke kako?

(odgovor članu Sonček63)
Neposredna povezava do sporočila: 563
4.9.2012 9:15:52   
Beba78
Dobro jutro user posted image !

Jaz sem imela včeraj prvi pregled pri svojem G, ki mi je rekel, da vidi spol, vendar ga ni želel razkriti na glas, ker je kao še vseeno prezgodaj...Sicer so pa vsi izvidi OK, edino izcedka imam precej, tako da sem dobila vaginalne svečke. Naslednji pregled imam v 16t, in sicer 11. 10. 2012, potem pa že morfologija 8. 11. 2012. Tako, da moj G nobenega pregleda ne preskakuje, pa po novem se baje pregled sladkorja priporoča že ob prvem pregledu, tako da so mi tudi to pregledali in je glukoza OK. Un test okoli 24t, ko moreš pit sladkano vodo, pa ni več obvezen, ga pa moj G vseeno priporoča, je pa za plačat (cca 10€). A je pri vas tudi tako?? Se mi zdi, da ste že vse imele prve preglede in da sem bolj med tazadnjimi s PDP, ki ostaja 20. 3. 2013.

Pa vsem čestitke za lepe rezultate na NS user posted image .

Moja dva falota že oba hodita v vrtec, vendar pa je tamanjši letos (včeraj) menjal vrtec - smo končno dobili tudi za mlajšega isti vrtec, kjer je že starejši - in je bil včeraj skupaj s tatijem zelo navdušen, danes zjutri, ko sem ga pa jaz peljala v vrtec, se je pa drl (ne jokal) in ni želel v igralnico. Upam, da se bo kmalu navadil, bučko moj mali. Je pa tudi res, da je zdele totalno v obdobju "mama"...skoz samo mama, mama, mama....

(odgovor članu anseV85)
Neposredna povezava do sporočila: 564
4.9.2012 10:33:35   
čiba
Čestitke vsem za pregledeuser posted image user posted image

AS: trebuh si je potrebno namazat s kakim oljem (in ne šparat z oljemuser posted image ) in potem se super slišiuser posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 565
4.9.2012 12:24:26   
Michelle12
Oo ,ma ste ble pridne :))

AS jaz mažem z gelom za ultrazvok:) V prejšnji N sem mazala z Aloevera gelom. Lahko tudi z oljme, kot pravi Čiba:) In moralo bi se slišat. Jaz slišim od nekje 11. tedna!

FB pišite zs marčevka.marec ali beachgirl, napišite ime in priimek, pa kakšno imate profilno slikico, da va lažje najdejo in vas bodo dodale kot prijatelja, sprejmite in potem vas dodajo v skupino. :)

Spol :) Jaz imam pač tak občutek..ne znam opisat. Čutim, da bo fant :) Želje nimam posebne, vseeno mi je ali je punčka ali fantek. Po eni strani si želim punco, ker z njimi z nam..po drugi strani fanta, ker ga še nimam. Tako, da je isto :) Hočem povedat, da psiha ne vpliva na tale občutek. Sa pa ni hotel pokazat! Lump! Je imel popkovino med nogami tako, da se res ni nič videlo. Kot, da bi imel pleničko je zgledalo :))) Pa takoj, ko mi je začel delat UZ, je mož rekel, da je fantek! Smo ga kr čudno pogledali po čem to sklepa, sej so vsi isti in pravi, da se mu tako zdi :) In spet je bil full navdušen in vesel kljub temu, da ni prvič :) Pacel dan sva se pogovarjala o tem :)

Pregledi Jaz imam enega čez 5 tednov ( 9.10.), to bo nekje skoraj 19 t. V bistvu bo 18t6d. In pol med 20 in 25 še morfologija. Nisem pa še datuma dobila.

Sladka voda :) Ni obvezno, moj G tudi pošlje vse tole pit. Tole kratko. Vzamejo kri, spiješ, čakaš eno uro in spet daš kri. Ni pa potrebno nič plačat. Vse kar se tiče N, se ne plača. Razen NS in če hočeš kakšne dodatne teste ( sterokok al kaj je že in podobno)..ostalo je zatonj. Oz plača zzzs. Čisto nič ni zastonj, kar dosti plačujemo vsak mesec.
Pa tudi materinsko se pri njem dobi zastonj in slikice..ki nekateri plačajo.

Aja, stalno imam ta vnetja in em včeraj dobila 3škatle tablet canesten, dve kremi in diflucan za moža :) Je reku, da mi ne rabi vsakič pisat, da bom imela za neki časa:)
Moj G je zakon, res :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 566
4.9.2012 13:47:40   
Mili*
anseV85
Jaz bom tudi kmalu v 15. tednu, pa nič kaj ne kaže, da bi bilo utrujenosti konec...verjetno zato, ker ponoči slabo spim in še vedno hodim tudi 4 do 5 krat na WC. A je pri vas to pogosto lulanje že prenehalo?
Za AS imam gel za ultrazvok, ampak zadnje čase uporabljam kar olje proti strijam, se lepo sliši srčka, potem pa kar razmažem po trebuhu in ubijem dve muhi na en mah user posted image . AnseV85, si probala poslušati čisto spodaj pri sramni kosti? Jaz ga ponavadi tam najdem.

< Sporočilo je popravil Mili* -- 4.9.2012 13:48:52 >

Neposredna povezava do sporočila: 567
4.9.2012 15:57:14   
anseV85
uuuuuu jz pa ponoči fuuuuul dobro spimuser posted image  hodim tudi jz ponoči lulat 3x, 4x na noč, ampak ko se ponovno uležem zaspim u sekundiuser posted image  tooo mi je fuuuul všeč user posted image  Pa tudi čez dan še vedno ful pogosto lulam ja,...to se še ni končalo user posted image

glede AS pa nism vedla da je treba namazat user posted image  ....tako da bom danes probala z mandljevim oljem s katerim si mažem buši in če tudi s tem ne bom nič slišala bom šla po gel za UZ,...bom mal premikala gor pa dol in upam da slišim srček mojega user posted image ....

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 568
4.9.2012 16:54:01   
sinya
wc,wc, bi blo najboljše če bi se kar vselile tja-pri meni isto...

jaz napravice za poslušanje srčka sicer nimam, mi je pa včeri poslušal G, ker ni blo nič slisat se je z aparatom pomaknil čist dol, pa spet ni blo nič. je rekel da je verjetno še premajhno dete da bi se slišalo in mi potem prevetil preko UZ-ja... je tudi veliko menda odvisno od debeline trebušne stene:) nič bat, še boste slišale, čutile,... vsega bo...

(odgovor članu anseV85)
Neposredna povezava do sporočila: 569
5.9.2012 8:07:13   
lili82
Evo še mene z mojim obširnim poročilom...

Včeraj najprej pregled pri moji ginekologinji (ki je prejšnjič, ko sem krvavela, ni bilo) - skoraj jo je kap, ko je slišala, da me niso v bolniško dali... Sem takoj dobila 14 dni bolniške, čeprav sem ji razlagala, da sem sedaj pa že ok :) Pa Dabroston tablete za preventivo, kao v podporo nekim hormonom posteljice... No, pa vseeno so dobre novice - krvavitev ni več vidna, naredila mi je tudi UZ in je vse v najlepšem redu...

In potem me je vprašala, če sem že bila na zgodnji morfologiji pri njih v porodnišnici - pa sem lepo povedala, da sem klicala, da se naroči in da mi je ena zelo pametna sestra na naročanju povedala, da nima smisla na to hodit, če grem samoplačniško na NS, ker itak ne bom nič drugega izvedela.. sem si mislila, da ona že ve, pa sem rekla ok, potem pač ne... In ko je g. to slišala, je že drugič dobila živčni izpad (ni bilo nič proti meni usmerjeno), kaj se imajo sestre zdravnike za igrat.. in je rekla, da moram v petek pred njeno uradno službo k njej na oddelek in da mi ga bo sama naredila, ker sem itak zamudila normalno naročanje, ker sem že 12t in 3/7.

In potem sem šla lepo domov ležat :P

Zvečer pa še na NS... Rezultati so sicer nižji kot sem jih jaz pričakovala (1:1703), ampak mi je zdravnik zatrdil, da je vse v najlepšem redu in da me nima bit kaj strah...je pa bilo naše dete tako obrnjeno, da mi je moral vaginalni UZ delat, ker drugače NS ni mogel izmeriti...

Aja, kaj sem že povedala, kak me jezi, da so vse dodatne preiskave v nosečnosti plačljive? res, glede tega pa sem besna na naš zdravstveni sistem... imamo denar za zdravljenje vseh "primerkov", ki si svoje stanje povzročijo sami (metadon za enega povprečnega odvisnika stane letno približno 15.000€ - jaz osebno poznam take, ki ga jemljejo tudi po 10 let - popoldne pa si seveda še kak "priboljšek z injekcijo" privoščijo)user posted image , za preiskave NS, pa mogoče kaki hormonski test ali pa kaj podobnega, pa lahko sami denar skupaj spravljamo... Da ne govorim potem o cepljenju otrok.. koliko denarja lahko tam "zapraviš" :P

Tako da imam sedaj lepo počivanje do naslednjega tedna, potem pa bomo videli, kako in kaj naprej...

(odgovor članu sinya)
Neposredna povezava do sporočila: 570
5.9.2012 8:25:48   
Beba78
Dobro jutro user posted image !

Jaz že v polnem zagonu, v službi, dela čez glavo, ampak še prej se morem pa še tu malo pofočkat user posted image .

Lili82, čestitke za pregled. Rezultat pa tudi ni tako slab, tako da samo lepih misli naprej. Kar se NS tiče, je glavno, da je bila vidna nosna kost in pa da je lahko zmerila NS...tako, da veselo naprej user posted image .

Mene tudi pojezijo plačljivosti storitev, katerih rezultati so pomembni za razvoj ploda nasploh...sladkorna je že ena takih stvari...po drugi strani imaš pa brezplačen test za sifilis...a ne bi raje tega zamenjali, za kakšnega bolj potrebnega...saj ne rečem, da sifilis ni huda bolezen, ampak kolk nosečnic je pa bilo pozitivnih na ta test, ne da bi tega vedele že prej...narobe svet.

Sem pa včeraj svojega 2-letnika peljala na cepljenje za ušesa, ker je v zadnjem pol leta imel 6x vnetje ušes in posledično vedno AB, in če bo to pomagalo, da se vsaj malo ta vnetja umirijo, bom zelo vesela. Tako da sem se odločila, da pač dam 2x po 50€ (še eno cepljenje čez en mesec). No, pa sem bila včeraj prijetno presenečena, ker mi je sestra po telefonu prosila, če imam lahko točen znesek s sabo, zdravnica ji je pa ob cepljenju rekla, naj to zapiše pod prognozo, ker je malček tolikokrat že bil bolan in sva dobila cepivo brezplačno oz. naju je zdravnica dala v tisto kvoto, ki jo zavarovalnica krije, ker so indikacije zelo močne in cepljenje priporočljivo tudi od zdravnika. To sem bila pa na koncu kar vesela. PA še nekaj, kar sicer ne pričakuješ. Lepo.

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 571
5.9.2012 9:38:21   
Olivija*
Punce, pozdravljene!

Pridružujem se vam tudi jaz, čeprav vas že par tednov spremljam, a se nisem mogla odločit, ali naj se pridružim vam ali aprilčicam, saj imam sedaj dva datuma in sicer 30.3. in 1.4. in mi še nobenega niso dokončno potrdili. Doma že imamo eno skoraj 4-letnico in ker sem prejšnjič rodila en teden čez rok, sem se odločila, da tokrat želim roditi en teden pred rokom, zato se vam pridružujem.

Veseli me, ko berem, da se večinoma že bolje počutite. Upam, da se bom tudi jaz kmalu.
Tam nekje do 8. tedna sem se počutila dobro, že pridobila en kg, potem pa se je začelo to user posted image  zeleno počutje in bruhanje. Ko bi bile vsaj jutranje slabosti, a meni je slabo ves dan, tako da sem izgubila kake 3 kg. Pristala sem na bolniški in že odštevam dneve do 12. tedna, ko naj bi večini bilo bolje, da lahko grem spet nazaj v službo in med ljudi.
Moa ginekologinja je na dopustu, tako da kakšnih podrobnejših pregledov še nisem imela - zgolj potrditev nosečnosti v začetku avgusta. Na NS grem naslednjo soboto k dr. Pušenjaku, ki nam je že prvič pravilno napovedal spol, tako da računamo, da bo tudi tokrat. Glede na to, da je počutje povsem drugačno kot prvič, pričakujem da bo fantek. Želela bi pa mogoče malenkost raje punčko, kot je že napisala Michelle, ker že vem, kaj se pri punčkah pričakuje. Fantek bi bil pa novo poglavje in razlog za temeljit soping, saj v roza mašnicah in volančkih res ne more biti user posted image
Z veseljem se vam pridružim na fb, če mi boste poslale kak invitation.
lp

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 572
5.9.2012 11:27:09   
md13
Pozdravljene, še ena srečna marčevska nosečka med vami :)

Spremljam vas že nekaj časa, končno sem pa se morala tudi oglasiti :)

Danes je napolnjenih 13t, nuhalno smo imeli v ponedeljek, vse izgleda ok, pdp 13.3.2013 - smo že preverjali, če je petek 13., pa ni :) Počutim se odlično, ni bilo slabosti, še naprej jih ni, malo je bilo le utrujenosti, ki pa je že pošla. Sva pa oba res vzhičena nad vsem novim dogajanjem, saj je prva nosečnost :)

Toliko za prvič, vsem pošiljam tople pozdravčke ;)

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 573
5.9.2012 11:30:36   
čiba
Pozdravljene noveuser posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke za pregledeuser posted image

user posted image user posted image

Meni pa se zdi, da mi je začel trebuh rastiuser posted image Mislim, da ne bova mogla več dolgo skrivatiuser posted image .

(odgovor članu md13)
Neposredna povezava do sporočila: 574
5.9.2012 12:32:26   
Mamaja
Pozdravljene vse nove!

Lili82 me veseli da je vse OK

Včeraj imela pregled NS. Čeprav sem bila po pogovorih po telefonu sprva skeptična do Porodnišnice Ljubljana, so bili včeraj izredno prijazni z mano, pregled so opravili profesionalno, dobila sem slikico in res nimam nobenih pripomb. Pa nič niso komplicirali, čeprav nisem imela materinske knjižice niti opravljenih pregledov, ki so jih po telefonu hoteli od mene....

Še najbolj me pa veseli, da je plodek izgledal OK - nosna kost super vidna, NS 1,5, kar je po besedah zdravnice zelo dobro in tudi sicer je rekla, da je vse lepo in tako kot mora bit. Sem super vesela, ker me je zaradi starosti kar skrbelo. Zdaj čakam še rezultate dvojnega hormonskega testa, a sem po pregledu že zelo pomirjena.

Se pa kar ne morem nagledat slikice najinega otročka - zdaj je velik 6 cm, zdravnica mi je pokazala vse - srček, možgane, stopalca, trebuh, notranje organe, vse... Joj, to so res izredno čustveni trenutki... Sem se kar tresla od vznemirjenja :). Spola mi zdravnica ni omenjala, vprašala je pa tudi nisem.

Naslednji pregled pri G imam 24.9. Mi je kar Ok, da pregledi pridejo na nekaj tednov, ne da je vse na kupu.

splošno počutje: slabosti se na splošno umirjajo in sem kdaj pa kdaj tudi že več dni skupaj brez slabosti. pride pa tudi kak grozen dan, kot je današnji, ko mi je slabo in sem zanič. Danes izjemoma celo bruham - doslej sem bruhala le trikrat. user posted image
Sem pa strašansko utrujena zadnje dni in spim tudi do 10, 11 ur dnevno user posted image , pa kdaj pa kdaj me kar zmanjka, ne morem biti več budna. Upam, da to kmalu mine, ker je zelo nadležno.

Voh se je pa tudi meni okrepil, in sicer na način, da so vsi vonji intenzivnejši. Kar mi je prej dišalo, mi diši še bolj, kar mi je smrdelo, je zdaj na meji znosnega... Najbolj od vsega mi pa diši vino user posted image . Včasih mojemu ob večerji ukradem kozarec in voham vino, ob tem se pa počutim kot najhujši alkoholik, čeprav sem pred nosečnostjo od alkohola pila le zelo občasno vino ob dobrem kosilu ali večerji, pa po več mesecev lahko nisem spila niti kapljice. Zdaj pa takooo lepoo dišiiii.....Najbrž tudi zato, ker vem, da ga ne smem

A je med nami še kaka alergičarka? če ja, kako se spopadaš z alergijami, ker so med nosečnostjo antihistaminiki prepovedani, nosečkam dovoljenih nadomestil pa ni? Jaz sem zadnjič po nekaj dneh hudih dihalnih stisk zaradi pršic v odejah v planinskih kočah v lekarni vprašala, če je kak nadomestek za antihistaminike, ki ga lahko jemljejo nosečnice, pa me je lekarnarka pred vsemi tako nadrla, da sem skoraj bruhnila v jok. Češ da sem neodgovorna, pa da moram za spremembo mislit na otroka, ne nase in da naj se pač mažem, če me srbi. Ko sem rekla, da ne gre za srbenje ampak težave z dihanjem, je samo ponovila, naj mislim na otroka. In potem sem šla. Z gromozanskim moralnim user posted image , v avtu so se mi pa solze ulile....

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?