|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
21.8.2012 20:06:32   
Coolgirl
Ja sem res zelo žalostna zanjo. Pa tako sma se veselile, da boma skupaj nosečke. No pa očitno ni bilo namenjeno.

Drugače sem pa trenutno v MB pri mojem, dokler si ne uredima stanovanja. Potem se pa preselima v Cerkvenjak.
Sma trenutno pri njegovih starših in se vsi štirje bašemo v 2 sobnem stanovanju user posted image

Aja sem pa na teznu, od kje si pa ti?

Ginekologa imam pa v Slovenskih Konjicah. Sem drugače od tam doma, pa se mi sedaj ni za menjavat pa iskat tak da bom kar pri njem ostala. Čeprav se bom vrjetno kar navozla sem in tja.
Imela sem pa samo en pregled v 9. tednu, naslednjega imam v 14. to je čez dva tedna. Pa še to ker je (spet) na dopustu. Ma se ne sekiram, sem pa bla prav vesela da sem imela tako pozno prvi pregled. Se je vse tako lepo videlo in me ni nič prestrašu v smislu nič se ne vidi.

No sem pa ravno iz enega sprehoda in sem si malo zbistrila glavo. Pa odločla sem se, da bo z mojo pikico vse vredu user posted image Tako, da se je črvek za nekaj časa skril.

< Sporočilo je popravil Coolgirl -- 21.8.2012 20:13:35 >

(odgovor članu lalyka)
Neposredna povezava do sporočila: 401
22.8.2012 8:46:27   
tralalala
punce dajte mi nekaj rečt jutri grem na morje ..pa me zanima kaj se ve v tako vročih dnevih pijete ...ker skoz na navadni vodi mi ni biti...čeprau sem doma kar na navadni vodi ....=)))user posted image

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 402
22.8.2012 9:19:29   
lili82
Glede strij user posted image - jaz sem v prvi nosečnosti uporabljala Eucerinovo negovalno olje, za kožo med nosečnostjo - sicer je drago, ampak meni ni bilo žal.. Nisem dobila nobene strije, kljub temu, da sem sicer kar nagnjena k nastajanju :P

(odgovor članu tralalala)
Neposredna povezava do sporočila: 403
22.8.2012 9:26:57   
anch23

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

anch23 ob kateri uri pa imaš NS, ker imam tudi jaz na ta datum NS pri Pelkičevi. Jaz imam ob 16.

Anonimen ob 17.30 mam... Tak da boš ti malo prej vidla svojga srčka! =D

lalyka tudi jaz sem iz mb.. no bližnje okolice. =)

Coolgirl če do zdaj ni blo nič narobe, si najhujše tedne prebrodla in bo s tvojo pikico vse vredu. Tut jaz upam da je z mojim srčkom vse ok, čeprav so ble nekakšne krvavitve, sam so zdravniki vedno rekli da je vse ok. Tak da zdaj komaj čakam da mine že ta teden, pa da vidim srčka na NS. :)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 404
22.8.2012 11:43:41   
Michelle12
Meni najbolj paše navadna voda. V prejšnji N mi pa sploh ni!! Moj mož je sploh ne mara, Michelle niti...pa mogoče zto :) Je po njemu .. tako, da sem pila cedevito, soke za mešat z vodo in bezgov sok. Jaz sem bezgovega spila ogromno. Pa je bilo vse ok. Šele par mesecev nazaj, sem videla, da je ful nevaren? za nosečnice..
Pa ogromno pomarančnega soka sem spila. Sem si stisnila pomaranče, malo vode , brez sladkorja..njami :)

Ko sem rodila, mi je pa najbolj pasala voda..in še vedno je tako. Na začetku sem imela obdobja tangerine :) ma mi ni več do nje...vsake toliko si kupim nestea mango, mi je ful dober:) ampak voda prevladuje :)

že, ko smo pri tem..danes imam pregled, me prav zanima kakšni so izvidi. Glede na to, da se malo goljufala..sem šla okoli 13ih tam, a zjutraj sem jedla. Sem šla kar takoj po pregledu, ki bi bilo nemogoče it tam zjutraj kakšen drugi dan..tisti teden. Ma bodo ok... morajo bit. Da me da na uni dolg test sladkorne....zavrnem. Komaj zdržim kakšno uro brez hrane zjutraj...a tri ure in toliko, ni šans :/
Že tko upam, da tudi na kratkega ne bo potrebno.samo itak dajo vse :/

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu anch23)
Neposredna povezava do sporočila: 405
22.8.2012 11:51:18   
Beba78
Zdravo!

Tako, danes sem dobila pa še datum za NS - 31. 8. 2012 ob 17.00 pri dr. Pušenjaku. Mi je prav hecno, ker bom imela NS prej kot prvi pregled, tako da bom izvide že lahko nesla na prvi pregled. Tudi jaz upam, da je s pikico vse vredu. Ravno prejšnji teden je bratova prijateljica šla delat splav, ker na NS niso našli nosne kosti, potem je pa amniocenteza pokazala DS user posted image ....

Tralalala, jaz sem večino za žejo na vodi, sicer pa tu in tam tudi kakšne mehurčke (ful imam željo po Fanti oz. brezalkoholnem grapefruit radlerju), ali pa šumeče magnezijeve tablete.

Kožo mažem z navadnim mandljevim oljem, sicer pa v nobeni nosečnosti nisem dobila strij, tako da jim verjetno nisem glih podvržena.

Trebušček se že napenja, ampak to opazi samo moj, ostali niti ne...al pa opazijo, pa nočejo komentirat user posted image . So pa začele joškice rasti...to tudi opazi najbolj moj user posted image .

Coolgirl, jaz imam tudi G v domačem kraju, ki je od Lj oddaljen cca 75km, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi ga menjala samo zaradi vožnje...raje sedim v avtu in se peljem eno uro ob dobri glasbi, kot v Lj čakam v čakalnici na pregled 2 uri...pa še sicer sem s svojim G zelo zadovoljna. Moj G tudi dela prve preglede nekje po 9. tednu, kar mi je bilo vedno super, ker se je vse lepo videlo, ampak tokrat je pa sestra se mi zdi vseeno pretiravala s poznim naročanjem user posted image ...po zadnji M bom že v 12. tednu. No, ja, bo pa zato drugi pregled zelo kmalu po prvem, heheh...kar je pa tudi fajn ;-)...

(odgovor članu anch23)
Neposredna povezava do sporočila: 406
22.8.2012 12:33:33   
Coolgirl
Ja jaz sem tudi večino časa na vodi. Še posebej od kar sem si kupla Aladdin stekleničko. Jo vsepovsod zraven vlačim.
Drugače pa mi full pašejo vse mehurčkaste pijače z okusom pomaranče. Najraje imam Fanto al pa Orangino.

Sem pa še kakšna dva tedna nazaj spila dosti baby čaja. Sem si skuhala cel liter, dala notri tri vrečke da ni bil premočen, eno in pol veliko žličko sladkorja (po možnosti rjavega) in takega pila hladnega. Mi je zelo pomagal pri slabosti pa napihnjenosti in zaprtju. In še zdaj ko čutim, da se nekaj "kuha" v želodcu si na hitro naredim ta čaj.

Kar se pa tiče mazanja trebuščka pa sem si jaz kupila Sanosan mama kremo. Je zelo masna ampak se hitro vpije. Mažem se pa nekje vsak drugi dan. Ostale dni pa uporabim kar kakšen losion oz kar pač imam pri roki. Sem pa slišala dobre stvari o kremi Fruits of the earth s karitejevim malslom. Tako, da bo to vrjetno moj naslednji nakup.

Meni se pa zdi da imam majši trebušček user posted image Namreč od začetka sem bila tako grozno napihnjena, je pa res da je bil takrat bolj napihnjen zgornji del trebuha, sedaj pa se je izbočil bolj spodnji del, pa izgleda dosti lepše in napeto kot pa prej. user posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 407
22.8.2012 14:16:53   
Pattsy
naprej kako je bilo na NS, na fb sem napisala ampak ker vem da vas še ni vseh tam vam bom še tu napisala. user posted image z najinim otročkom je vse super, vlki smo 6cm, možnosti za katerikoli sidrom pa praktičo ni. vse meritve in razultati so bili idealni. user posted image user posted image sem imela zraven narejen še dvojni hormonski test da je nuhalna bolj ziher! dr. Lukman mi je rekel da bo otrok zdrav ko riba.user posted image aja pa punčko nosim pod srcem! user posted image
glede trebuha, ma men se vidi vsak dan bolj. trdega že imam celega, oblika se že lepo vidi tako da se prav bojim kako me bo razneslo do konca nosečnosti user posted image mažem pa se z oljem od eucerina. sicer je malo dražje ampak sem čula vse pohvale zanj. pa še koža je res cel dan mehka.
trudim se pit največ vode, vendar mi ful pašejo sladki naravni sokovi. mmmm. pa kakav!!user posted image
jedla bi pa samo sadje, fejst kisle solate pa čokolešnik! user posted image
aja pa moj PDP se je preselil v februar ampak saj je vseeno. user posted image

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 408
22.8.2012 14:31:47   
Mili*
Čestitke Pattsy user posted image . Jaz jo mam pa jutri...me je že malo strah. Včeraj so me klicali iz ordinacije, da mi prestavijo nuhalno. Sem se že ustrašila, da bom morala še kakšen teden čakati, pa mi jo je prestavila za eno uro prej. Hvalabogu.

Jaz pijem bolj vodo...sem navajena že od prej...se mi pa zlušta cockta :)
Trebuh pa je še vedno napihnjen..nič kaj lepo izbočen.

(odgovor članu Pattsy)
Neposredna povezava do sporočila: 409
22.8.2012 14:34:21   
Mili*
Vidim, da si že naložila slikico...iiii kak lepo

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 410
22.8.2012 14:42:28   
tralalala
pattsy čestitke samo da je vvse uredu ....kolk si noseča
mili* tebi pa zelim tudi zelo dobre rezultate ....seveda pa tudi vsem ki nas še to čaka

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 411
22.8.2012 14:43:50   
tralalala
zanima me še kak se reče skupini na fb =))

Neposredna povezava do sporočila: 412
22.8.2012 14:56:14   
87mala
Pozdravljene,
Didi* mi dve pa imava na isti dan nuhalno :-) Komej čakam- to bo lepo videt našega sončka.
Jst sm bla v prvi nosečnosti na nuhalni pri dr. Pušenjaku in to čisto slučajno- je blo okoli božiča in nisem drugje dobila. Šele pol sem zvedla kako je priznan in dober zdravnik. Sem bila pa zelo zadovoljna. Naročila sem CD in so mi dali slikico- pomota. No na koncu sem pa dobila oboje za isto ceno :-)
Coolgirl hvala za odlično idejo o pitju čaja. SEm že hotela vprašat za mnenje, ker me grozno muči zaprtost in krči. Pol ugotovim da so črevesni krči.... Kaj za zgago tudi kej preverjeno pomaga? Nočem lih Ruporutov jest :-(

Glede pitja imam tudi jst najrajši vodo in cedevito.

Mi2 sva povedala samo babicam in dedkom ostalim pa še ne. Zdej sem 9 tednov, trebuh imam pa že zelooo velik. Nevem če bom zdržala do NS, mislim da bojo že usi prej pogruntali, sploh ker so v pričakovanju kdaj bo drugi otrok :-)

Jst sm glede let lih zlata sredina- 25. Prvega otročka sem pa imela pri 23.

Tiste ki gredo še na morje veliko uživancije, mi pa noge v bazenček pa bo lažje :-)

Neposredna povezava do sporočila: 413
22.8.2012 15:30:55   
Beba78
IZVIRNO SPOROČILO: Pattsy

mi ful pašejo sladki naravni sokovi. mmmm. pa kakav!!user posted image
jedla bi pa samo sadje, fejst kisle solate pa čokolešnik! user posted image

Tudi jaz user posted image ! Pa sladoled! Pa nutello!

(odgovor članu Pattsy)
Neposredna povezava do sporočila: 414
22.8.2012 15:50:24   
DiDi*
Ojla,

87mala; men se tut že ful trebuh vidi in isto razmišljam kako naj to skrijem do NS. Nočem pa še preveč okol razglašat, če bo slučajno kaj narobe, čeprav komaj čakam, da lahko povem.

Jaz bom tud probala bebe čaj, če bo kaj pomagalo. Imam tudi grozne probleme z zaprtjem, se mi zdi da je to celo krivo da sem se zredila že za 1,5 kile, čeprav od nenehne slabosti nič ne jem. Pa res skor nič. Pašejo mi samo navadni jogurti in sadje. Moja prebava se zbudi vsake 3 dni in se mi zdi da ima v teh 3 dneh telo čas da absorbira vso hrano, ki sem jo vmes zaužila. Pred nosečnostjo sem pojedla 10X več.

Michelle12 tole s tem kolcanjem so pa očitno naše mame učili, ker meni je tud moja mami skoz to govorila in mi tud ni blo jasn kaj ma to veze z mrazom, sploh sred poletja.

lalyka: baje ti zavarovalnica prizna le 3 UZ v celi nosečnosti, pol je pa odvisno od tvojga ginekologa kolk ti jih bo naredil. Eni ga naredijo vsakič. Jaz hodim v LJ v leonišče, kjer so res škrt s temi UZji. Sem mela pa v prejšnji nosečnosti to srečo, da so me vključil v eno raziskavo, kjer sem mogla kar naprej hodit na UZ, kjer so merli ene pretoke žil, tko da sem dobila ful slikic. Pa še zastonj sem mela dvojni hormonski test ob NS.
Zdej moram pa plačat 43 eur za dvojni hormonski. Se mi zdi da to kar mal preveč računajo. A je to vsepovsod tolko, al sam v LJ?

(odgovor članu 87mala)
Neposredna povezava do sporočila: 415
22.8.2012 16:26:55   
Coolgirl
87mala: Za zgago ne vem, ampak po moje bi vrjetno tudi lahko pomagal. Ker itak pomirja želodec, torej le ta izloča manj kisline. Za probat je definitivno. Drugače pa sem se spomnila na ta čaj, ker sem ga že kot otrok ogromno spila. Pač imam že od vedno občutljiv želodec.
Aja pa najboljši mi je ta od Teekane. Pa nikakor ne pusti vrečke dalj časa v vodi kot pa je priporočeno.

Drugače me pa že drugi dan rahlo muči glavobol od te vročine. Tako, da komaj čakam na ohladitve.

Z zaprtjem pa skoraj nimam več problemov. Imam namreč kar veliko željo po sadju, predvsem kakšna jabolka in se mi zdi, da mi res pomagajo. Grem vsaj 2x na dan na taveliko.

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 416
22.8.2012 17:50:28   
Michelle12
Oi OI Oi :))

Tralalla skupina na Fbju je zaprta tko, da pošlji ZS marčevka.marec al beachgirl. Mislim, da sem prav napisala...napiši ime in priimek pa te bodo dodale..
Mislim, je zaprta in skrita... tko, da je ne moreš najt.

ZA zgago meni pomagajo mehurčki..al pa soda. No, jaz po sodi še nisem rabla posegat, mi je deci radenske takoj pomagal.. al pa nečesa kar ima mehurčke. Ima pa moj očim ful s tem probleme in ko je hudo, mu radenska ne pomaga, pije sodo.

Mogoče pa res, glede kolcanja. Sej jaz sem pol prašala patronažno, če ni slučajno res kaj na tem..pa je tudi že malo starejša ženska in se mi je smejala. Kje sem to slišala.

No, jaz sem s pregleda. Sem imela UZ, wiwiwiwi :) Velik je za 12t2d, 56mm. Tko za hec mi je izmerila še NS, že ki sem tolko čakala ( več kot dve uri) in je 1,6 kar je ok :) Nosna kost vidna in ostalo tudi...samo ona nima licence in tega programa na računalniku, ki potem še izračuna...tko, da samo po meritvah je možnost za DS in ostalo, zelo majhna.
Pa premikal se je :) Izvidi krvi so pa super, kljub dojenju :)

Tudi mene daje rahel glavobol.....pol grem malo na plažo. Hočem plavat ! Da se malo osvežim....

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 417
22.8.2012 17:53:39   
lalyka
Coolgirl - jaz sem v košakih... drugač pa originalno primorka... študiram tu, ampak pač sem tu večinoma časa... tut tu bova iskala zdaj stanovanje...tak da zato iščem kake ko so mb in tu okrog :)) hihi :)

saj je prav, da se je črvek skril, ker bo vse ok! :) pa poročaj :)

anch23 - rees? kje pa? sem te dodala med prijatelje tu na ringaraji :)

mene tut zanima kaj je z fb skupino? sm sicer pisala marčevka.marec :) pa ne vem če je že vidla.... verjetno ma gužvo :) hihi :)

drugač pa sem danes spet malo bolj v skrbeh in komaj čakam pregled naslednji teden... zdaj pa sem imela močan temno rumen izcedek... ponavadi imam samo blagega, danes se je pa kar vsulo. tolaži me to, da ni rjav, rdeč ali roza,.... :/ ima katera podobne izkušnje?

Moram pa začet pazit pri hrani....sem se zredila 2kg že... pa ne da se sekiram, ampak ni zdravo, ker imam že tak malo prekomerno težo.... in nočem da je kaj narobe z bejbijem... pašejo mi pa sam pice, čokolade, pijače z mehurčki (pomaranča okus, ipd), ok pa hvala bogu jogurti.... :/

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 418
22.8.2012 17:59:46   
Michelle12
Še to sem pozabila..datum naslednjega pregleda je 25.9. :)

Rumen izcedek je ponavadi znak glivičnega vnetja...tko, da kar lepo kliči G in pojdi gor, da ti da ustrezno kremo. Ker, po prebranem, ne priporočajo vsi Canestena.

Jaz sem pa neki malega gramov zgleda zgubila :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu lalyka)
Neposredna povezava do sporočila: 419
22.8.2012 18:24:29   
Coolgirl
lalyka, mogoče se pa res zmenima kakšen dan za pijačko, kaj praviš?

Michelle12 user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 420
22.8.2012 18:50:54   
lalyka
Coolgirl... sem za :)) z veseljem. ti pišem na privat sporočila.

govorila z ginekologom (ne svojim, ampak očetom od kolegice) in rekel da naj canesten vzamem, da škodi ne...dalje bo pa videl kasneje ginekolog na pregledu. da ni nujno letet zdaj... blo pa bi treba it če bi bil rjav.

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 421
22.8.2012 19:45:50   
misstanja
oila nosečke da se vam spet jaz malo oglasim danes sem bila na nuhalni in je blo vse v redu napovedala pa mi je tudi fantka kar sem tudi že vedela juhu jooooj kok je biu fletkan pa še srčka sm slišala :9 predviden porod so mi prestavili za 8dni prej ker je že tok velik. a ve že kaj razmišljate o vozkih, oblačilih??

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 422
22.8.2012 20:03:28   
marčevka.marec
joooj,.. punce ja gužva:) sama doma in utrujnost ne gresta skup:) grem zdaj hitro pogledat sporočila  in na fb:) ,..

(odgovor članu misstanja)
Neposredna povezava do sporočila: 423
22.8.2012 20:04:59   
marčevka.marec
aja, pa skupine na fb neboste našle ker je skrita,.. tak da podatke meni na zs pošlite pa vas poiščem, dodam kot kolegico in kasneje v skupino,..

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 424
22.8.2012 20:09:28   
marčevka.marec
pa še nekaj, dajte zraven napisat kakšno slikco mate na fb, ker ene "ne morem" najt vas je namreč vsaj 10 z enakim imenom in priimokom:)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marčevka.marec)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?