RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 10:33:29)

tukaj sm pisala nekaj o oblačilih...

glede kozmetike si preber kak moj post nazaj... sm že razlagala na dolgo in široko. mogoče ti kaj pomaga. glede cotk pa bi jst rekla nekak tkle: teden ima 7 dni... za vsak dan potrbuješ (pol pa pomnoži s 7):
2 pajacka (ker bo zima, pomoje najbolš plišaste z dolgimi rokavi),
2 bodija z dolgimi rokavi,
pižamico (al plišek al navadno bombažno - ponoč je itak še pokrit, ne rabiš tolk srbet),
spalno vrečo (Brin je spal do 2 leta skos v vreči, mu je blo najlepš, nikol se ni odkril, nikol se ni čez glavo pokril al kj - men se zdi najbolj praktično in varno),
par debelih zoknčkov,
par copatkov,
kombinezonček za ven (ali kombinezon vrečo, da ma nogice skupaj ne vsako posebej - meni se zdi to bolj primerno za novorojenčka, pa lažje jih je oblačit, mogoče je tut celo bolj toplo),
1 tanka kapica (za po kopanju, če ma veliko laskov, sicer je ne potrebuješ),
1 plišasta kapica za ven,
par rokavičk (lahk so kr tanke bombažne, kr ponavad majo tk kombinezončki tk rokave narete, da so rokavičke že kor pršite).

to maš za prva dva meseca sigurn dovolj. vzam predvsem številko 56, mogoče po dve stvari številko 50 - več ne. enako kupi še številko 62. za 62 lahk kupiš tut kak plišast pajac brez rokavov pa bodi z dolgimi rokavi za spodaj. pr dveh mesecih že znajo uravnavat temperaturo in jih ni treba več tok pazit pr oblačenju. za naprej pa je skor brezveze nakupovat. boš potem sproti. itak bote že lahk šli ven in boš vsak teden kje kaj kupila. tudi glede na to kakšne bodo temperature. včasih je že april tako topel, da je noro, včasih pa zna presenetiti tudi še kakšna pošiljka snega.

če ti kj koristi še nasvet z moje strani... jst sm pr Brinu kupla tut neki kavbojk in take stvari... ej, ful brezveze. a mi ti lahk poveš kk fajn se more počutit dojenček pr 1 al pa 2 mesecih v jeansu??? no, pomoje mu ni kj udobno. tut za oblačit je smotano in jih je brezveze in brez potrebe mučit s temi cotami. izberi udobne stvari. za šminkarijo bo cajt ko mal gor zrastejo. jst priznam, da sm tu ful brezveze zapravla.

sj sm mogoč še kj pozabla, pa itak boš nakupla še kj ekstra, kr ti bo blazno všeč in se ne boš mogla upret vse smo iste!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 10:40:29)

glede opreme pa mislim, da nism nč pisala tk v obliki seznama. to itak ima vsak svoje ideje in potrebe.

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:21:14)

Glede gela za tuširanje-tukaj sem za sebe mislila, ker imam res čudno kožo na trebuščku in sem dobila neko milo brez vonja je pa full na neki oljni osnovi in imam res tako mehko kožo na otip po tuširanju. Glede Niveje-ne govor, jst sm mela tonik od njih in sem se zbujala zjutraj z zabuhlimi očmi kot en kitajc, sploh nism nič vidla tok sm mela zatečene veke. In ko sm menjala tonik (sedaj imam mislim da od Loreal, saj zihr niso ne vem kak bolši ampak meni odgovarja) je tut to zginlo. Od Niveje ne kupim čisto nič več!!! še za motoristični kombinezon sm Soleo vzela za mazat :D hehe

Ok, torej Pampers sm tako že izločila, verjetno bom probala z Mulerjejevimi al pa od DM full hvalijo plenice... Vložke bom šla iskat v Domžale, mislim da je tam Tosama, baje so fini, upam da mi ne bo treba tistih plenic nosit :( pa mrežaste hlačke bom preživela, samo plenic ne :) a te mrežaste hlačke so za enkratno uporabo al...

hvala vsem za en kup koristnih informacij!

araucaria -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:33:43)

Zivjo punce,

Sem se odlocila, da se vam pridruzim, ker so se skoraj vse 'Februarke' preselile na FB, meni pa je tale anonimnost tukaj povsem vsec. Rok imam predviden za 04/02/2013, tako da nisem dalec od vas.

Nekaj casa mi bo vzelo, da se prebijem skozi toliko vasih postov, se mi pa zdi, da se ze lotevate tem, ki tudi mene ze zanimajo.

Pocutim se drugace super, zadnji teden ali dva me dajejo srbece prsi (ima me, da si oblecem modrcek za hlajenje, ce bi tak l obstajal), obcasno krci v nogah med spanjem in malce tudi zgaga.

Bodite lepo:)

Araucaria, 28. teden, 1. nosecnost, potrjen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:34:06)

Lahk jih večkrat uporabiš, pač dokler niso že čist razvlečene ko črevo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa kaj vam grejo tolk na živce, čist fajne so no (meni so v tistem stanju res) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa še sexy, uf... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:34:35)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Glede gela za tuširanje-tukaj sem za sebe mislila, ker imam res čudno kožo na trebuščku in sem dobila neko milo brez vonja je pa full na neki oljni osnovi in imam res tako mehko kožo na otip po tuširanju. Glede Niveje-ne govor, jst sm mela tonik od njih in sem se zbujala zjutraj z zabuhlimi očmi kot en kitajc, sploh nism nič vidla tok sm mela zatečene veke. In ko sm menjala tonik (sedaj imam mislim da od Loreal, saj zihr niso ne vem kak bolši ampak meni odgovarja) je tut to zginlo. Od Niveje ne kupim čisto nič več!!! še za motoristični kombinezon sm Soleo vzela za mazat :D hehe

Ok, torej Pampers sm tako že izločila, verjetno bom probala z Mulerjejevimi al pa od DM full hvalijo plenice... Vložke bom šla iskat v Domžale, mislim da je tam Tosama, baje so fini, upam da mi ne bo treba tistih plenic nosit :( pa mrežaste hlačke bom preživela, samo plenic ne :) a te mrežaste hlačke so za enkratno uporabo al...

hvala vsem za en kup koristnih informacij!

jst uporabljam milo oziroma gele za tuširanje kr od Brina (trenutno ima nekega vijoličnega od bubchen). pa še to samo pod pazduho in podplatih. vse ostalo izpustim in je samo voda ok. te stvari itak tok obremenjujejo kožo... sploh pr takih kot sm js [sm=zmeden.gif]

Tosama je pred Domžalami, na Viru. Baje je zdj tut trgovina v MB na Jezdarski.

mrežaste hlečke dobiš v P. vsak dan ene. glede velikih vložkov pa... raj plenico, kot da boš vsake 3 ure umazano po pižami. verjem! in pol je umazana pižama in postla in ti morjo še to preoblačit. sj 2x še rečeš, pol je pa že teb bad rečt. tiste 3 dni v P bom pač nosla te tavelike vložke, sam da mi ne curi vsepovsod za mano in da ostanem čista. pol se pa že tok umiri, da daš gor "normalno" velikost.

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:35:14)

Araucaria oj! Jaz sem uradno tudi februarka, 3.2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:35:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Lahk jih večkrat uporabiš, pač dokler niso že čist razvlečene ko črevo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa kaj vam grejo tolk na živce, čist fajne so no (meni so v tistem stanju res) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa še sexy, uf... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pa dj nehi no! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] men so ble tok grozne... nism jih mogla gor met! fuj in fej!

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:38:34)

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Zivjo punce,

Sem se odlocila, da se vam pridruzim, ker so se skoraj vse 'Februarke' preselile na FB, meni pa je tale anonimnost tukaj povsem vsec. Rok imam predviden za 04/02/2013, tako da nisem dalec od vas.

Nekaj casa mi bo vzelo, da se prebijem skozi toliko vasih postov, se mi pa zdi, da se ze lotevate tem, ki tudi mene ze zanimajo.

Pocutim se drugace super, zadnji teden ali dva me dajejo srbece prsi (ima me, da si oblecem modrcek za hlajenje, ce bi tak l obstajal), obcasno krci v nogah med spanjem in malce tudi zgaga.

Bodite lepo:)

Araucaria, 28. teden, 1. nosecnost, potrjen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pozdravljena! [sm=bravo.gif]

srbeče zize - tut jst. zgaga - zelo jst! [sm=smiley36.gif]

za zize še nism našla rešitve. pač mažem s kremo... zgaga pa rennie tabletke. smo postale best frendice. [sm=jezicek.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:40:21)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aja, a ziherco mamo na seznamu (od Inigo nisem šla podrobno skozi, sem našla zdaj enga svojega)? Ker one spalne srajčke v P so ogromne, jaz sem skoz svoje modrčke okoli razkazovala... Neprostovoljno seveda (še dobro, da ti za dojenje bolj nikakvo zgledajo, drugač bi se ko kaka pleh pupica tam počutla...).

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:42:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aja, a ziherco mamo na seznamu (od Inigo nisem šla podrobno skozi, sem našla zdaj enga svojega)? Ker one spalne srajčke v P so ogromne, jaz sem skoz svoje modrčke okoli razkazovala... Neprostovoljno seveda (še dobro, da ti za dojenje bolj nikakvo zgledajo, drugač bi se ko kaka pleh pupica tam počutla...).

hahaha! jst sm mela srečo, sm mela vredi srajčke. drug dan sm si nafehtala celo hlače in sm zgoraj mela svojo majico.

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:44:04)

Vidiš, ideja...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:46:52)

Vidiš, ideja...

kr jst talentka v spalni srajci ne znam spat. in se zbudim z vso nagužvano pod pazduhami... [sm=jezicek.gif][sm=zmeden.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:48:47)

Jaz si jo tud skoz nazaj čez rit vlečem, pa zgoraj joške pokrivam... Ne vem, al sem res taki štopl al kaj, al majo v bolnici same ogromne št...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:51:55)

Jaz si jo tud skoz nazaj čez rit vlečem, pa zgoraj joške pokrivam... Ne vem, al sem res taki štopl al kaj, al majo v bolnici same ogromne št...

majo sam ene dve velikosti: velike in zelo velike [sm=jezicek.gif] kr mala ženska si veliko lahk da gor, velika pa si male ne more gor navlečt.

jst si bom kr nesla zravn 2 ali 3 majčke, in tam nafehtala hlače. če je pred 4 leti šlo, bodo pa zdj že našli te ene hlače zame [sm=smiley1.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:55:37)

Ja tosamina trgovina je na Jezdarski...potrjeno :)

Mene sicer prsa nic ne srbijo, me pa vcasih trebuh tako, da bi si lahko kozo odrla dol. Pa opazla sem, da odkar sem noseca, se cisto malo pocoham po trebuhu in ze imam take rdece fleke kot, da bi nevem kaj delala. Se je zadnjic moj kr zgrozil, je mislil, da sem znorela. Da ne govorim o tem, da sem se enkrat malce bolj pocohala in so mi kr one rdece pikice nastale, kot pokjene zilice...kr nekaj. Se zdaj poskusam zadrzat in takoj olje v roko in mazi :)

tud jaz bom verjetno kupla te mrezaste hlacke. Upam, da bodo ok, pa svoje si bom poleg nesla, in bomo sprobavali. Itak pa je ful noro, ko mors imet oni vir vlozel, pa zgleda kot da ti se nekaj ven visi odspodaj, da so pozabli kak del odstraniti...kaj ces :)

jaz se od kozmetike nimam nic. ne zase, ne za pupiko. pa saj se imam cas...

neko pametno podlogo za previjanje morem kupiti (tako bolj mehko). ima ktera kaksno idejo kje bi jo dobla, za normalno ceno...imajo kje kaksne akcije?kaksne imate ve?

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:59:24)

Mi mamo tako http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=208164 Kak se bo obnesla pa ne vem, pri prvem mi jo je mama nardila kar fiksno na desko od mize...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 11:59:29)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

Mene sicer prsa nic ne srbijo, me pa vcasih trebuh tako, da bi si lahko kozo odrla dol. Pa opazla sem, da odkar sem noseca, se cisto malo pocoham po trebuhu in ze imam take rdece fleke kot, da bi nevem kaj delala. Se je zadnjic moj kr zgrozil, je mislil, da sem znorela. Da ne govorim o tem, da sem se enkrat malce bolj pocohala in so mi kr one rdece pikice nastale, kot pokjene zilice...kr nekaj. Se zdaj poskusam zadrzat in takoj olje v roko in mazi :)

tud jaz bom verjetno kupla te mrezaste hlacke. Upam, da bodo ok, pa svoje si bom poleg nesla, in bomo sprobavali. Itak pa je ful noro, ko mors imet oni vir vlozel, pa zgleda kot da ti se nekaj ven visi odspodaj, da so pozabli kak del odstraniti...kaj ces :)

neko pametno podlogo za previjanje morem kupiti (tako bolj mehko). ima ktera kaksno idejo kje bi jo dobla, za normalno ceno...imajo kje kaksne akcije?kaksne imate ve?

ja ja, to se men tut nardi, ko se čoham. koža je ful prekrvavljena in še bolj občutljiva...

podloga za previjanje - misliš za previjalno mizo? ne sme bit premehka, veš. tut ful mehek jogi odpade. pa tut na mehkem bi težko previjala. jst sm včeraj z vozkom vred kupla od troll-a. tole: http://b2c.baby-center.si//Article.asp?articleid=244615

araucaria -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 12:02:17)

Pikica_82 : Odlicno! Verjetno nisva edine februarke :)

Inigo : Mene ima, da bi se praskala in praskala, pa se ne. Pac trpim. Nekje na netu sem zasledila, da to traja od 25. do 30. tedna, se pravi bo kmalu konec. Upam. Danes sem nekje na netu zasledila sem tudi, da naj bi pomagal aloe vera gel, kakavovo maslo, krema s kalendulo (ognjicem), mandljevo olje. Nekaj od tega imam doma, je treba pogledat, drugace zacnem najprej z aloe vero, ki zna lepo ohladiti in pomiriti kozo. Bomo videli.

Aja, pa hvala za vse sezname, kaj je treba nest s sabo v porodnisnico, kaj kupit za dojencka, ipd. - tale najina zaba je prva na poti, pa sva povsem relax; vecje zadeve (vozicek, posteljica, previjalna) imava namen kupit konec decembra, ko bova oba imela vec casa. Le zaba naj lepo pocaka na toplem do februarja.

Drugace pa sem opazila, da sem zelo za vami. Jaz sploh se nisem zacela z nakupovanjem. Se bo treba brcnit v tazadno, tko k je ena rekla tle na forumu:) V soboto!

Aja, pa se tole. Vcasih, ce prehitro hodim, se mi zdi, kot da bi se mi mala zaba z nohti oprijela maternice, da je slucajno ne bi izgubila... neprijeten obcutek, ha ha, ampak me vsaj malo upocasni:) A sploh ze imajo nohte male zabe sedaj?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 12:14:30)

Inigo : Mene ima, da bi se praskala in praskala, pa se ne. Pac trpim. Nekje na netu sem zasledila, da to traja od 25. do 30. tedna, se pravi bo kmalu konec. Upam. Danes sem nekje na netu zasledila sem tudi, da naj bi pomagal aloe vera gel, kakavovo maslo, krema s kalendulo (ognjicem), mandljevo olje. Nekaj od tega imam doma, je treba pogledat, drugace zacnem najprej z aloe vero, ki zna lepo ohladiti in pomiriti kozo. Bomo videli.

Aja, pa hvala za vse sezname, kaj je treba nest s sabo v porodnisnico, kaj kupit za dojencka, ipd. - tale najina zaba je prva na poti, pa sva povsem relax; vecje zadeve (vozicek, posteljica, previjalna) imava namen kupit konec decembra, ko bova oba imela vec casa. Le zaba naj lepo pocaka na toplem do februarja.

Drugace pa sem opazila, da sem zelo za vami. Jaz sploh se nisem zacela z nakupovanjem. Se bo treba brcnit v tazadno, tko k je ena rekla tle na forumu:) V soboto!

Aja, pa se tole. Vcasih, ce prehitro hodim, se mi zdi, kot da bi se mi mala zaba z nohti oprijela maternice, da je slucajno ne bi izgubila... neprijeten obcutek, ha ha, ampak me vsaj malo upocasni:) A sploh ze imajo nohte male zabe sedaj?

najprej dobrodosla :) ja ocitno imamo res vse iste probleme s tem praskanjem.

kaj se tice opreme pa ti jaz priporocam, da malce prej zacnes vsaj vozicek kupovat. Ce ga bodo meli na zalogi bos srecnica. No midve z Inigo nisma mele te srece. Jaz sem na mojga cakala vec kot 9 tednov, Inigo pa menda celo 14 oz. 15...tako da kaj se tice teh vozickov bi jaz kr malo prej pogledala. skor vsepovsod ti bodo rekli 4 tedne, tako kot so tud nama, pa je blo konkretno vec. da ne bos prej rodila preden ga dobis :)

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 12:16:54)

najprej dobrodosla :) ja ocitno imamo res vse iste probleme s tem praskanjem.

kaj se tice opreme pa ti jaz priporocam, da malce prej zacnes vsaj vozicek kupovat. Ce ga bodo meli na zalogi bos srecnica. No midve z Inigo nisma mele te srece. Jaz sem na mojga cakala vec kot 9 tednov, Inigo pa menda celo 14 oz. 15...tako da kaj se tice teh vozickov bi jaz kr malo prej pogledala. skor vsepovsod ti bodo rekli 4 tedne, tako kot so tud nama, pa je blo konkretno vec. da ne bos prej rodila preden ga dobis :)

točno tako. začni z nakupovanjem. tudi stroški se ti bodo porazdelili. kljub temu, da nisem potrebovala veliko nove opreme, ker še imam stvari od sina... sem zapravila ogromno. se ful hitro nabere. poleg tega se na opremo res dolgo čaka. drobnarije pa že nakupiš zadnji mesec, če misliš, da da še imaš čas.

jst sm bolj na zihr in morem met vse pripravljeno preden me karkoli preseneti. sem totalen ziheraš!

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 12:17:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

ja ja, to se men tut nardi, ko se čoham. koža je ful prekrvavljena in še bolj občutljiva...

podloga za previjanje - misliš za previjalno mizo? ne sme bit premehka, veš. tut ful mehek jogi odpade. pa tut na mehkem bi težko previjala. jst sm včeraj z vozkom vred kupla od troll-a. tole: http://b2c.baby-center.si//Article.asp?articleid=244615

ja za previjalno ja. saj v bistvu ne vem kaksno naj kupim...ne vem al bi bombazno, al ono ko je malo plastificirana, ceprav ta mi je malo mimo, je pa lazja za ciscenje. mam pa od lip poljcane previjalno, ki ima kar veliko previjalno povrsino, tak da bi imela pol tud malo vecjo podlogo. nebi teh ozkih...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 12:21:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

ja za previjalno ja. saj v bistvu ne vem kaksno naj kupim...ne vem al bi bombazno, al ono ko je malo plastificirana, ceprav ta mi je malo mimo, je pa lazja za ciscenje. mam pa od lip poljcane previjalno, ki ima kar veliko previjalno povrsino, tak da bi imela pol tud malo vecjo podlogo. nebi teh ozkih...

ne ne, ti kr kup največjo. previjalne od lip poljčane so zakon! [sm=bravo.gif] kamot kupiš plastificirano in čez kupiš prevleko, ki je iz frotirja ali bombaža. pa še čez tisto boš najbrž pokrivala tetra plenico, da ne bo vsak dan za prat prevleka. tko sm jst delala.

tele prevleke sm jst pred 4 leti kupila v Kiku. mogoče jih še imajo tam. so ble ful pocen. v BC jih pa tut zihr majo...

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 13:06:19)

srbečica - sama imam ful občutljivo kožo in me je začela srbeti že zelo hitro, ko sem zanosila, okoli 10 tedna in sem se praskala do krvi, ampak ne samo trebuh, še najbolj roke in noge, čeprav sem se vedno mazala po tuširanju, vendar z mlekom za telo. Potem sem si kupila v lekarni neko Aloe Vero 100%, drago kot žefran, pa sem jo ponucala v 14 dneh, vendar se mi je srbečica ustavila, od 4.meseca naprej sem pa za trebušček začela uporabljati čisto karitejevo maslo za vse ostalo pa še vedno uporabljam Aloe Vero. In pri tem mislim ostat, ker ne samo, da ne poznam več srbečice, tudi koža ni več tok občutljiva.
previjalna podloga - tudi jaz sem kupila taozko in imam veliko komodo zato, da imam še prostor za vse nujno potrebščine pri roki. Za kasneje bom pa še kupila taširoko.

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 13:44:27)

Araucaria jaz sem tudi od februark sem pobegnila [sm=smiley36.gif]. Rok imam sicer uradno 27.1. 2013, ampak me, ki smo na koncu ali pa na začetku meseca imamo itak več možnosti, da bomo januarja ali pa februarja rodile.

Praskanje- joj včasih bi si ga kar spraskala, potem se pa čudim kaj so te rdeče pike in praske [sm=smiley36.gif]. Res zadnjič sem se že ful ustrašila, ko sem jih zagledala. Drugače se pa mažem z mandljevim oljem, sem pa malo lena, moram priznat [sm=smiley9.gif].

Jaz imam previjalno od Lip Poljčane in eno previjalno podlogo, ki je kot ulita za to površino. Zadnjič sem pa v Ikei kupila še prevleko in je spet ravno prav velika.

Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>