RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:30:28)

voziček - bugaboo je bomba! ful zadovoljna [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je pa res mal drgačn kot prejšnji model. se mi zdi, da je res ojačan, bolj kompakten deluje. pa še vedno ima z vsem skupaj sam 8kg. barvna kombinacija je svetovna, kolesa so super, vodljiv je fenomenalno... zdj smo ga zapakirali nazaj v škatlo, da se ne bo prašil, konc decembra pa ga bova spet sestavila in da ga preluftamo, da ne bo smrdel po novem.

lulanje ponoč - včasih se mi zgodi, da grem v 15 minutah tut po 4x lulat. in presenetljivo imam kj lulat [sm=zmeden.gif] se pa takrat tut naš tamal zbudi.

vesper - že omehčan MV? se boš pa zdle mogla mal pazit. mal več počivat, nč dvigovat, nč naprezanja.

akupunktura - men nobena G še ni tega niti predlagala. verjamem, da zna pomagat. ampak 250eur mi je pa ful preveč. rodila bom tk al drgač, še vsak je ven prišel. z EA ti itak ful pomagajo, pomagajo tut s predrtjem mehurja... če ne gre nič od tega in pride do zapleta, ti pa tko nardijo CR. in pomoje ti takrat tut akupunktura nč ne pomaga. če imate možnost kar, bote poročale kako je šlo potem pri porodu [sm=smiley1.gif]

nitta - kateregakoli pediatra boš vprašala, vsak ti bo rekel velik NE šamponom in gelom za tuširanje itd. dojenček ima še nedoraslo kožo in je z njo treba ravnat temu primerno. sj piše, da je za dojenčke in da so najbolši... ampak vsemu pač ne moremo verjet. Nivea je tut super, ampak bolš da me ne vidiš kakšna jst postanem po uporabi kateregakoli niveinega izdelka. strah bi te blo! dojenček za svojo nego (do 1. leta sigurn, če ne še kaj zraven) potrebuje trdo milo (kupi sident, npr. od Avene - majo v lekarni), olivno ali mandljevo olje za nego telesa, ribodermin za nego pregibov in obraza (ščiti tudi pred mrazom in vetrom), hladilno mazilo za rito in to je to.

nusika2013 - vaša bejba ma iste kile kot naš pob [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] glede glavice pa brez skrbi. hvala bogu, da te je dala naprej, boš še enkrat zravn vidla svojo doječnico. a ni to fajn?! sicer si si pa že tk sama odgovorila - da je glavica čist ok. in tk ti bodo tut v bolnišnici povedali. brez skrbi! [sm=smiley1.gif]

vložki - za začetek sm jst nabavla od tosame za porodnice - te bom uporabljala sam v porodnišnici, kr so res plenice [sm=smiley36.gif] za pol sm pa kupla tut od tosame neke organske z zavihki - dnevne in nočne. obojne sm nabavla po dva paketa. so tut mal večji, ampak bodo pomoje za prvih 10 dni super, ko še čišča bolj teče. potem bom pa kupla ene iz mullerja, ki sm jih že prej tut uporabila. imena se zdle ne spomnem, so pa v belem ovoju in imajo črno rdeč napis al neki takega. so taki mehki, zgoraj majo čist papirnato plast in se ne limajo na kožo pa nč. glede na to, da sm ful občutljiva in mi tile odgovarjajo, mislim, da so kr ok.

mrežaste spodnjice - ne hvala! že za v P sm si pripravil svoje gate.

plenice - prisegam na karkoli razen papmers. pampers so ble za Brina strup. in jih še zdj ne morem videt. zdj smo kupli in pripravili od DMja. so pa super tut od mullerja. karkoli boš izbrala, mislim, da boš zadovoljna. jst sm tut na začetk hotla vse najbolš, kupla pampers... ne sam da je vsepovsod teklo in da so premočle... smrdele so za ****, Brinu pa se je rita tk vnela, da smo dobli antibiotik za mazat!!! [sm=smiley35.gif] ni ga čez obično papirnato plenico. sam ne pampers...

pikice po koži - se tut men delajo. to je zarad raztezanja. kr mam po trebuhu res čist napeto kožo... mažem se trenutno z masažnim gelom za nosečnice od DM. pa bom mogla očitno neki bolj na hard kupit [sm=smiley36.gif] bom probala s kakim oljem proti strijam. mogoč bo bolš. sam ko mi tk ni všeč, ko se pol cel svetiš in vse je mastno... [sm=zmeden.gif]

bradavice - mene že od začetka bolijo. še preden sm vedla da sm noseča [sm=smiley36.gif] res! mažem jih sicer ne posebaj, pač koliko potegnem po njih, ko se mažem po tuširanju. itak pa si vsak teden delam piling iz morske soli in mandljevega olja (imam noro suho kožo, ki se lušči in samo tko rešim, da ne leti od mene [sm=smiley36.gif]), in jih takrat mal podrgnem. ni fajn filing, pravijo pa da pomaga. isto kot je rekla nitta za brisačko. sj je isti efekt.

blazinice za prsi - sm kupla od DMja, pa so ful smotane, kr so take debele in se vidijo skos modrc [sm=zmeden.gif] pol mi je pa dragi prnesu od Tommee tippee. te so pa fantastične. ful so tanke, so mal večje in majo še lepilni trak gor, da se fiksirajo na modrc. zakon!

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:37:50)

Vložki -Vir80. Jaz sem na začetku tega ful porabla, po moje kak paket na dan. Potem pa sem neke bombažne kupovala (ne spomnim se več, katere), ker mi Always par mescev po porodu ful niso odgovarjale.
Mrežaste hlačke so zakon, sploh, če maš tolk močno čiščo, da sta včasih še 2 vložka premalo. Se spomnim, da sem mela od začetka še neko podlogo pod vložki (dobiš v P). Ja, prvih par dni si res, kot da maš plenice, žal. Pa če si šivana, ti to kr ustreza, verjemi, čeprav je glup filing za znoret.

Pleničke - mi smo sprobali vse, kar se dobi na trgu. Pristali smo na Hoferjevih. So bile edine, ki niso premočle (še pri 3 letih ponoči ne, pa je nalulal tolk, da je mela plenica ziher par kil), pa edine, po katerih ni bil pikast. Pampers men tud grozno smrdijo (pa smo meli Mullerjeve), isto Babylove (sam so pol nekaj linijo spreminjali, tak da zdaj ne vem, kak so). Ponavadi velja, 100 ritk, 100 pleničk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tak da za začetek ene izberi, potem pa boš vidla, če bodo ritki ustrezale al ne.

Grobo brisanje bradavičk - tega proti koncu raje ne počni več, ker lahk popadke sprožiš. Resno, brez heca.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:45:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

Vložki -Vir80. Jaz sem na začetku tega ful porabla, po moje kak paket na dan. Potem pa sem neke bombažne kupovala (ne spomnim se več, katere), ker mi Always par mescev po porodu ful niso odgovarjale.
Mrežaste hlačke so zakon, sploh, če maš tolk močno čiščo, da sta včasih še 2 vložka premalo. Se spomnim, da sem mela od začetka še neko podlogo pod vložki (dobiš v P). Ja, prvih par dni si res, kot da maš plenice, žal. Pa če si šivana, ti to kr ustreza, verjemi, čeprav je glup filing za znoret.

Pleničke - mi smo sprobali vse, kar se dobi na trgu. Pristali smo na Hoferjevih. So bile edine, ki niso premočle (še pri 3 letih ponoči ne, pa je nalulal tolk, da je mela plenica ziher par kil), pa edine, po katerih ni bil pikast. Pampers men tud grozno smrdijo (pa smo meli Mullerjeve), isto Babylove (sam so pol nekaj linijo spreminjali, tak da zdaj ne vem, kak so). Ponavadi velja, 100 ritk, 100 pleničk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tak da za začetek ene izberi, potem pa boš vidla, če bodo ritki ustrezale al ne.

Grobo brisanje bradavičk - tega proti koncu raje ne počni več, ker lahk popadke sprožiš. Resno, brez heca.

hoferjeve smo tut mi meli vmes. so ble tut ful fajn. včasih so mel sicer sam večje - za čist male jih niso mel. zdj pa ne vem kk je. hoferjeve so kul, ker so blazno tanke, pa nikol ni nč čez šlo. [sm=bravo.gif]

brisanje bradavičk - če je spodaj vse pripravljeno za porod, boš mogoče res kaj sprožila. če pa ni, pa lahk ti drgneš pa drgneš, ko se ne bo zgodilo nič. isto velja za hojo po stopnicah, spolne odnose...

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:48:43)

To se strinjam, sam sem vseeno raje napisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hofer ma zdaj tud namanjšo št., sem gledala zadnjič. Včasih jih niso meli. Se pa jih splača v Avstriji kupovat, tam je bil paket 80 plenic mislim da okoli 12€, pri nas pa pol manjši paket (odvisno od št.) menda okoli 7€. Govorim cene za par mescev nazaj, ne me za besedo držat.

Inigo superca za voziček! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:53:23)

To se strinjam, sam sem vseeno raje napisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hofer ma zdaj tud namanjšo št., sem gledala zadnjič. Včasih jih niso meli. Se pa jih splača v Avstriji kupovat, tam je bil paket 80 plenic mislim da okoli 12€, pri nas pa pol manjši paket (odvisno od št.) menda okoli 7€. Govorim cene za par mescev nazaj, ne me za besedo držat.

Inigo superca za voziček! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

a reees?! to pa fajn. bom šla še po en paket hoferjevih pa bomo vidli kk bodo pasale na ritico [sm=smiley36.gif]

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:55:18)

Ja voziček je res fajn. Čeprav jaz še čakam tekstil. Ne sem se pa nič pritoževat, ker sem komaj konec septembra naročila. Upam, da pride kmalu. Bo pa vseeno mal vprašala, da ne pozabijo name. Imam pa par stvari še naročenih tako, da ko bo bo.

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

voziček - bugaboo je bomba! ful zadovoljna [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je pa res mal drgačn kot prejšnji model. se mi zdi, da je res ojačan, bolj kompakten deluje. pa še vedno ima z vsem skupaj sam 8kg. barvna kombinacija je svetovna, kolesa so super, vodljiv je fenomenalno... zdj smo ga zapakirali nazaj v škatlo, da se ne bo prašil, konc decembra pa ga bova spet sestavila in da ga preluftamo, da ne bo smrdel po novem.

lulanje ponoč - včasih se mi zgodi, da grem v 15 minutah tut po 4x lulat. in presenetljivo imam kj lulat [sm=zmeden.gif] se pa takrat tut naš tamal zbudi.

vesper - že omehčan MV? se boš pa zdle mogla mal pazit. mal več počivat, nč dvigovat, nč naprezanja.

akupunktura - men nobena G še ni tega niti predlagala. verjamem, da zna pomagat. ampak 250eur mi je pa ful preveč. rodila bom tk al drgač, še vsak je ven prišel. z EA ti itak ful pomagajo, pomagajo tut s predrtjem mehurja... če ne gre nič od tega in pride do zapleta, ti pa tko nardijo CR. in pomoje ti takrat tut akupunktura nč ne pomaga. če imate možnost kar, bote poročale kako je šlo potem pri porodu [sm=smiley1.gif]

nitta - kateregakoli pediatra boš vprašala, vsak ti bo rekel velik NE šamponom in gelom za tuširanje itd. dojenček ima še nedoraslo kožo in je z njo treba ravnat temu primerno. sj piše, da je za dojenčke in da so najbolši... ampak vsemu pač ne moremo verjet. Nivea je tut super, ampak bolš da me ne vidiš kakšna jst postanem po uporabi kateregakoli niveinega izdelka. strah bi te blo! dojenček za svojo nego (do 1. leta sigurn, če ne še kaj zraven) potrebuje trdo milo (kupi sident, npr. od Avene - majo v lekarni), olivno ali mandljevo olje za nego telesa, ribodermin za nego pregibov in obraza (ščiti tudi pred mrazom in vetrom), hladilno mazilo za rito in to je to.

nusika2013 - vaša bejba ma iste kile kot naš pob [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] glede glavice pa brez skrbi. hvala bogu, da te je dala naprej, boš še enkrat zravn vidla svojo doječnico. a ni to fajn?! sicer si si pa že tk sama odgovorila - da je glavica čist ok. in tk ti bodo tut v bolnišnici povedali. brez skrbi! [sm=smiley1.gif]

vložki - za začetek sm jst nabavla od tosame za porodnice - te bom uporabljala sam v porodnišnici, kr so res plenice [sm=smiley36.gif] za pol sm pa kupla tut od tosame neke organske z zavihki - dnevne in nočne. obojne sm nabavla po dva paketa. so tut mal večji, ampak bodo pomoje za prvih 10 dni super, ko še čišča bolj teče. potem bom pa kupla ene iz mullerja, ki sm jih že prej tut uporabila. imena se zdle ne spomnem, so pa v belem ovoju in imajo črno rdeč napis al neki takega. so taki mehki, zgoraj majo čist papirnato plast in se ne limajo na kožo pa nč. glede na to, da sm ful občutljiva in mi tile odgovarjajo, mislim, da so kr ok.

mrežaste spodnjice - ne hvala! že za v P sm si pripravil svoje gate.

plenice - prisegam na karkoli razen papmers. pampers so ble za Brina strup. in jih še zdj ne morem videt. zdj smo kupli in pripravili od DMja. so pa super tut od mullerja. karkoli boš izbrala, mislim, da boš zadovoljna. jst sm tut na začetk hotla vse najbolš, kupla pampers... ne sam da je vsepovsod teklo in da so premočle... smrdele so za ****, Brinu pa se je rita tk vnela, da smo dobli antibiotik za mazat!!! [sm=smiley35.gif] ni ga čez obično papirnato plenico. sam ne pampers...

pikice po koži - se tut men delajo. to je zarad raztezanja. kr mam po trebuhu res čist napeto kožo... mažem se trenutno z masažnim gelom za nosečnice od DM. pa bom mogla očitno neki bolj na hard kupit [sm=smiley36.gif] bom probala s kakim oljem proti strijam. mogoč bo bolš. sam ko mi tk ni všeč, ko se pol cel svetiš in vse je mastno... [sm=zmeden.gif]

bradavice - mene že od začetka bolijo. še preden sm vedla da sm noseča [sm=smiley36.gif] res! mažem jih sicer ne posebaj, pač koliko potegnem po njih, ko se mažem po tuširanju. itak pa si vsak teden delam piling iz morske soli in mandljevega olja (imam noro suho kožo, ki se lušči in samo tko rešim, da ne leti od mene [sm=smiley36.gif]), in jih takrat mal podrgnem. ni fajn filing, pravijo pa da pomaga. isto kot je rekla nitta za brisačko. sj je isti efekt.

blazinice za prsi - sm kupla od DMja, pa so ful smotane, kr so take debele in se vidijo skos modrc [sm=zmeden.gif] pol mi je pa dragi prnesu od Tommee tippee. te so pa fantastične. ful so tanke, so mal večje in majo še lepilni trak gor, da se fiksirajo na modrc. zakon!

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:55:33)

glavica Ja saj tud jaz mislim, da ni zdaj neke panike za vzganjat, samo pac malo sem se vstrasla vceraj, ko je tak rekla. Saj zdaj sem se ze pomirla. Pa tak kot ste rekle, boljse se eno mnenje in se en obisk, da jo spet malo vidim :)

vlozki Tud jaz sem ze kupla te VIR80 kot ste priporocale. upam, da bodo ok. sicer pa verjetno vsaki svoje pase.

plenice Sem ful vesela, da lahko kaj glede plenic preberem. Ker me ful zanima kaksne izkusnje imate in kaj kupujete. tu jaz sem prebrala ze parkrat, da so te pampers strup in jih tud nimam namen kupit. Bom po moje od vsake firme kupla ene, pa bomo pol vidli kako bo. sicer pa to kaj najbolj oglasujejo je potem lih drek, tak kot je ze inigo napisala za niveo. Baje je to najvecji s[sm=smiley35.gif] kaj ga lahk kupis. Da ne govorim kaksne probleme sem jaz imela z dnevnimi vlozki always. Skozi neka vnetja in beli tok, pa nikoli mi ni blo jasno zakaj...pol pa mi G rece naj kupim kaksne bombazne, pa sem vzela od femine in je blo zakon. Sicer niso ono mega vpojni, ampak ce je nekaj takega, pol ze tako ves, da je sam umetn material in strup.

bradavice tud jaz ne izvajam nekih vaj glede bradavic. Mislim, da jih tud ne bom. Po moje nekaj ful tak ne mores narediti prej. Baje pa priporocajo, da ze ko dojis vcasih das gor al hladne obkladke al pa vroce (ne vem tocno kaksna je razlika)

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:58:38)

Tople obkladke uporabljaš, ko maš polne dojke, da ne fašeš mastitisa (tega pa res ne privoščim nobeni, sem ga žal mela). Hladne pa menda za pomiritev bradavičk. Naj me katera popravi, če sem falila...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:09:33)

Tople obkladke uporabljaš, ko maš polne dojke, da ne fašeš mastitisa (tega pa res ne privoščim nobeni, sem ga žal mela). Hladne pa menda za pomiritev bradavičk. Naj me katera popravi, če sem falila...

ja, topli obkladki so za sprostitev mlečnih vodov in mleko pol bolj teče. tut zamašenost vodov se tko odpravi. kr termoforček gor za 10 minut, pol pa malega na zizo in teče kot za stavo [sm=smiley36.gif] za hladne pa ne vem... za boleče al poškodovane bradavice so najbolš multi mam kompresice. jst sm jih mela že pr prvem in so res zakon. v enem zavojčku je ena večja kompresica, jst sm jo prerezala na pol in dala na vsako bradavico gor, čez pa blazinico za prsi in nikol nism mela nč vneto, nč razpokano... je pa res, da sm jih že kot preventivo uporabljala. takoj ko smo se začel dojit, sm tko nardila in sm to delala dokler nism vidla, da ni potrebno več in je dojenje/pristavljanje popolnoma steklo. tko bom tut zdj nardila.

so pa nardil celo reklamo pr nas v materinski šoli s temi multi mam izdelki. očitno so se ful prijeli. smo dobili tut neki testerčkov [sm=bravo.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:11:14)

vir80 - so super, ker so totalno bombažni, ampak so tk štorasti, kr so dolgi pa ozki pa nč se ne primejo na gatke. men se je pol vse mučkalo med nogami.. [sm=zmeden.gif] groooozn. se še ful spomnem kk sm bentila okoli tega...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:13:35)

joj kk sm smotana!!! malinov čaj - moja G pravi, da ja in da v zdanjem mesecu [sm=bravo.gif] tko da po 36. tednu... pa tut če je 35. teden najbrž ne bo nč narobe. jst ga prvič nism pila. mogoč bom zdj probala. a ga je že kera pila? a je dobr?

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:16:59)

Me veseli, da odpiramo takšne debate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ugotavljam, da se moram prekleto potrudit, da se enih stvari spomnim za nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Na koncu sploh pojma ne bom mela, kak se katere zadeve lotit...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:18:02)

Me veseli, da odpiramo takšne debate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ugotavljam, da se moram prekleto potrudit, da se enih stvari spomnim za nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Na koncu sploh pojma ne bom mela, kak se katere zadeve lotit...

ej, pa jst isto! zdj tok bolj kompliciram in kr neke strahe mam kk bom kj... prvič nič, zdj pa. sploh ne vem kaj mi je. namest, da bi mi blo lažje... [sm=jezicek.gif][sm=zmeden.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:22:15)

Me veseli, da odpiramo takšne debate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Ugotavljam, da se moram prekleto potrudit, da se enih stvari spomnim za nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Na koncu sploh pojma ne bom mela, kak se katere zadeve lotit...

ej, pa jst isto! zdj tok bolj kompliciram in kr neke strahe mam kk bom kj... prvič nič, zdj pa. sploh ne vem kaj mi je. namest, da bi mi blo lažje... [sm=jezicek.gif] [sm=zmeden.gif]

Ja ja, poznano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Se počutim ko en lolek...

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:24:17)

S tem, da se mi zdaj niti ne da ubadat z določenimi pripravami... Lenoba na višku. V prvo sem mela vse tipi topi pripravljeno, zdaj pa... Še v Muller se mi ne ljubi po baby bone it... Da ne bo pomote, veselim se dojenčka pa vse, sam priprave pa so mi muka...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:29:53)

S tem, da se mi zdaj niti ne da ubadat z določenimi pripravami... Lenoba na višku. V prvo sem mela vse tipi topi pripravljeno, zdaj pa... Še v Muller se mi ne ljubi po baby bone it... Da ne bo pomote, veselim se dojenčka pa vse, sam priprave pa so mi muka...

to sm jst mela ful veselje in mam že vse pripravljeno. zdj mamo že res čist vse. kak paket plenic, da mam neki zalogice, ostalo pa je vse ready steady. ta vikend bom mal začela prat... tetra plenice, dekice... vsak vikend bom neki oprala. da ne bo gužve. že itak mamo cot od nas zdj cel kup, pa preden se posuši...

jst mam zdj neke prebliske, da se ne spomnem več kk sm malega kopala pa te finte. eh... pomoje so tole sam nosečniški možgani krivi [sm=jezicek.gif] ko rodim, mi bo vse jasno.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:30:22)

pikica, zdle se nama prvorodke zihr smejijo... kk sma smotane [sm=smiley36.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:35:52)

He he, z istimi vprašanji se ubadaš kot jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zadnjič sem študirala, da bi šla spet v materinsko, da mi še enkrat pokažejo, kak se malim očke umiva, ker se ne morem spomnit, al od noska navzven al obratno. Kr neki, ko ti itak pokažejo sestre pa še pol patronažna.

Saj mamo že skoraj vse pripravljeno, kaka 2 pralna stroja mam še za oprat, pa postlico mormo pripravit, ko jo dobimo nazaj. Sva malo pohitela, ko sem iz bolnice prišla, drugače bi po moje na januar čakala al kaj. Kupit pa moram še samo neko flaško za vsak slučaj, ostalo mamo (upam, saj se ne spomnim, kaj vse rabimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]; šedobro, da ste sezname dale gor). Ampak sva oba mogla dobit brco v rit, da sva se v trgovino premaknila. Še dobro, da sem večino oblekic dobila, ker to mi je šele muka hodit po štacunah (ja, saj pravim, da sem čudna).

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:36:59)

Hja, ni lahko tud ne bit drugorodka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sploh ko misliš, kak že vse obvladaš, ker si enkrat že dala skozi - itak ja...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:43:52)

He he, z istimi vprašanji se ubadaš kot jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zadnjič sem študirala, da bi šla spet v materinsko, da mi še enkrat pokažejo, kak se malim očke umiva, ker se ne morem spomnit, al od noska navzven al obratno. Kr neki, ko ti itak pokažejo sestre pa še pol patronažna.

Saj mamo že skoraj vse pripravljeno, kaka 2 pralna stroja mam še za oprat, pa postlico mormo pripravit, ko jo dobimo nazaj. Sva malo pohitela, ko sem iz bolnice prišla, drugače bi po moje na januar čakala al kaj. Kupit pa moram še samo neko flaško za vsak slučaj, ostalo mamo (upam, saj se ne spomnim, kaj vse rabimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]; šedobro, da ste sezname dale gor). Ampak sva oba mogla dobit brco v rit, da sva se v trgovino premaknila. Še dobro, da sem večino oblekic dobila, ker to mi je šele muka hodit po štacunah (ja, saj pravim, da sem čudna).

ojoj, zdj si me spomnila na posteljico!!! mormo še po njo v klet k naši babici! pa prevleko od jogija oprat... ajme ajme! na kinderpet sm pozabla [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:49:59)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Bi lahko še enkrat popoln seznam dobile prosim? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 9:56:59)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Bi lahko še enkrat popoln seznam dobile prosim? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 10:02:34)

pikica, zdle se nama prvorodke zihr smejijo... kk sma smotane [sm=smiley36.gif]

A daj nehaj, no, nič se ne smejimo [sm=smiley36.gif]. V bistvu sta dale zdajle cel kup uporabnih informacij glede plenic, vložkov, krem in podobno. Res je fajn slišat izkušnje drugih [sm=smiley20.gif].

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 10:07:46)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

tud jaz se ga nebi se enkrat branla. Sicer sem si nekje zapisala, ampak smotka nekje zalozla listek.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 10:29:09)

tole mogoče? to sm pisala neki časa nazaj za P.

Torej, seznam za P:

- vložki (jst sm kupla une tosamine za porodnice. Vzela sm en paket, samo za v P, ker so v velikosti plenic in mislim, da jih bom rabla samo v prvih dneh, kasneje pa ne. Potem bom uporabljala organske z zavihki, ki so tudi od tosame. Sj dobiš nekaj tudi v P, to ne skrbet. Ampak včasih so pa tk šparovni, da glava peče. Zato jih bom vzela s seboj, da ne bom prosla za njih, ampak jih bom menjala ko bo men pasal, ne ko mi jih bodo oni dali.)
- prsne podlogice (sm dala kr celo škatlo not. Še vedno jih lahko domov prnesem. Ni fajn če ti jih zmanjka in jih pol čakaš do naslednjega obiska. V P jih ponavad nimajo…)
- kroksi (al pa copatki)
- labelo (jst mam rada suhe ustnice. Pa tut med porodom se ful posušijo zarad dihanja…)
- krema za telo
- suhi šampon (jst ga uporabljam kadar se mi ful hitr zmastijo lasje. V P si jih sigurn ne bom prala in sušila, zato bom nesla tega sabo in sm v 5 minutah s frišno glavo)
- krtača za lase
- zobna ščetka
- pasta
- deodorant (jst sm že zadnjič za probo kupla nekega z zelo mild vonjem. Po porodu namreč ni dobro uporabljat parfumov in močnih deodorantov. Zaradi vonja po mami – to dete rabi. Z dišavami pa to zakamufliraš.)
- gel za tuširanje (najbolš kaka otroška varianta, ravno zaradi vonja spet. Jst ga že zdj uporabljam samo pod pazduho, tam spodaj in za noge. To pa zato ker imam nenormalno suho kožo… in mi vse škodi. Mama pa z Brinom skupaj nekega vijoličnega od Bubchen. To tamali zbira, men je tk vseen ☺ )
- 2x po pol litra vode
- polnilec za telefon
- fotoaparat in baterije
- 3 modrčki za dojenje (za vsak dan enega)
- 3 pari nogavic
- 3 spodnjice (jst jih bom vseen vzela, čeprav ti dajo tam tiste mrežaste hlačke. Meni niso ble kul… so mi ble ful smotane.)
- papirnati robci (al za nos obrisat al kj… teh ni nikol preveč.)
- nastavki za dojenje (sm jih prvič potrebovala, zdj jih mogoče ne bom. Ampak jih bom vseen nesla kr seboj, da ne bom spet čakala na naslednji obisk. Pa tut niso tak strošek proti temu kako ti lahko pomagajo…)
- lanolin in kompresice (jih pa še nism kupla. Najbrž bom šla kr dans, da do konca napolnim kufer in potem sem rešena vsaj s tem)

Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>