RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:13:06)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] punce res ste me nasmejale zdaj, sploh s temi mrežastimi hlačkami [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
mater ste se razpisale ej, sploh ne vem kje naj začnem [sm=jezicek.gif]

začela bom kr pri sebi, ker sem danes doživela en šooook in še zdaj malo po malo prihajam k sebi [sm=smiley36.gif]
namreč po nuhalni, po morfologiji, po še enem UZ-ju, mi danes pri 32.tednu nosečnosti izvemo, da dobimo fantkaaaaaa, ki je velik že nkej 33cm in tehta slaba 2kg [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Še dobro, da sem jo nafehtala za ta UZ, ker drugače bi verjetno na porodni mizi padla skupaj, ko bi rekli, čestitamo, imate fantka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sicer ne vem kdo je bil bolj šokiran jaz ali G, kr ni se mogla nehat opravičevat [sm=smiley36.gif]
samo sreča, da noben od naju ni mahnjen na roza in sva kupovala vse neutralno in sedaj bo le ena malenkost cotik neuporabnih [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aja, kaj se tiče nivee, jaz sem tisto njihovo navadno kremo najraje uporabljala za obraz [sm=smiley9.gif] pol pa mi je ena biologinja, ki se pač ukvarja z razvijanjem kozmetike rekla, da potem bolj da grem kr na črpalko in si natankam krnister nafte in jo uporabljam za obraz [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ker je baje v nivei sama nafta [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

sedaj pa uporabljam samo naravno kozmetiko in sem super zadovoljna. Edino kaj se mi je zgodilo pri eni kremi, ki sem jo kupila zdaj v nosečnosti proti strijam, sem od nje dobila po trebuhu takšne male gobe, kot nekakšna alergija. In točno vem da je od te kreme, tak da sem jo zdaj nehala uporabljat in je ok. Najbolj fajn mi je olje za nosečnice od sanosan mum-to-be-spray, ki si ga našpricam in vmasiram zvečer, čez dan pa se namažem s karitejevim maslom. Zaenkrat še ni nobene strije na vidiku [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

inigo super za voziček [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] se je vsaj splačalo čakat [sm=smiley1.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:22:29)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] punce res ste me nasmejale zdaj, sploh s temi mrežastimi hlačkami [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
mater ste se razpisale ej, sploh ne vem kje naj začnem [sm=jezicek.gif]

začela bom kr pri sebi, ker sem danes doživela en šooook in še zdaj malo po malo prihajam k sebi [sm=smiley36.gif]
namreč po nuhalni, po morfologiji, po še enem UZ-ju, mi danes pri 32.tednu nosečnosti izvemo, da dobimo fantkaaaaaa, ki je velik že nkej 33cm in tehta slaba 2kg [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] Še dobro, da sem jo nafehtala za ta UZ, ker drugače bi verjetno na porodni mizi padla skupaj, ko bi rekli, čestitamo, imate fantka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sicer ne vem kdo je bil bolj šokiran jaz ali G, kr ni se mogla nehat opravičevat [sm=smiley36.gif]
samo sreča, da noben od naju ni mahnjen na roza in sva kupovala vse neutralno in sedaj bo le ena malenkost cotik neuporabnih [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aja, kaj se tiče nivee, jaz sem tisto njihovo navadno kremo najraje uporabljala za obraz [sm=smiley9.gif] pol pa mi je ena biologinja, ki se pač ukvarja z razvijanjem kozmetike rekla, da potem bolj da grem kr na črpalko in si natankam krnister nafte in jo uporabljam za obraz [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ker je baje v nivei sama nafta [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

sedaj pa uporabljam samo naravno kozmetiko in sem super zadovoljna. Edino kaj se mi je zgodilo pri eni kremi, ki sem jo kupila zdaj v nosečnosti proti strijam, sem od nje dobila po trebuhu takšne male gobe, kot nekakšna alergija. In točno vem da je od te kreme, tak da sem jo zdaj nehala uporabljat in je ok. Najbolj fajn mi je olje za nosečnice od sanosan mum-to-be-spray, ki si ga našpricam in vmasiram zvečer, čez dan pa se namažem s karitejevim maslom. Zaenkrat še ni nobene strije na vidiku [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

inigo super za voziček [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] se je vsaj splačalo čakat [sm=smiley1.gif]

KAAAAAJ?!?!?! fanta??? hahahah! ja čestitam! bote pa names punč, avtke kupoval [sm=smiley36.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:27:38)

ja inigo fantkaaaaaa. Mi je mogla kr 4 slikice sprintat in obkrožit lulčka pa jajčke, da zdaj lahko kažem okrog, ker itak nisem mogla verjet. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Saj vem, da se to dogaja, ampak nisem si mislila, da se bo meni zgodilo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ker smo bili prej tako prepričani, da bo punčka. Že imensko sva jo klicala in vse, čeprav še je meni vedno kdaj všlo, da morava za melage kupit še to in ono itd...pa me je moj vedno popravljal, kaj malega, maloooo misliš [sm=smiley36.gif]
Evo, materinski čut nardi svoje [sm=smiley1.gif]

inigo kolk je bil tvoj mali težek in velik zdaj na zadnjem UZ? Meni je rekla, da prehiteva tedne, ampak, jaz nič to ne verjamem [sm=smiley29.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:35:53)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

ja inigo fantkaaaaaa. Mi je mogla kr 4 slikice sprintat in obkrožit lulčka pa jajčke, da zdaj lahko kažem okrog, ker itak nisem mogla verjet. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Saj vem, da se to dogaja, ampak nisem si mislila, da se bo meni zgodilo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ker smo bili prej tako prepričani, da bo punčka. Že imensko sva jo klicala in vse, čeprav še je meni vedno kdaj všlo, da morava za melage kupit še to in ono itd...pa me je moj vedno popravljal, kaj malega, maloooo misliš [sm=smiley36.gif]
Evo, materinski čut nardi svoje [sm=smiley1.gif]

inigo kolk je bil tvoj mali težek in velik zdaj na zadnjem UZ? Meni je rekla, da prehiteva tedne, ampak, jaz nič to ne verjamem [sm=smiley29.gif]

no, sj tk se je nam zgodilo pri Brinu. smo mel tut punčko... nekje v 25 tednu sva takrat zvedla, da je u bistvu fant.. [sm=smiley36.gif]

naš pikolo ima zdj 1300g. sm pa noseča 29t4d. pač 30. teden...

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:35:55)

Ja čestitke za fantka, Vesper [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif].

Mi tudi fantka čakamo, sicer imam pa še en UZ, mogoče tudi nas presenečenje čaka [sm=smiley36.gif]. Čeprav jaz sem se zdaj že kar navadila da bo fant, ga tudi kličeva po imenu in tko.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:36:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Rose Bay

Ja čestitke za fantka, Vesper [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif].

Mi tudi fantka čakamo, sicer imam pa še en UZ, mogoče tudi nas presenečenje čaka [sm=smiley36.gif]. Čeprav jaz sem se zdaj že kar navadila da bo fant, ga tudi kličeva po imenu in tko.

midva pa kr drživa ime zase. kr če bi ga klicala po imenu, bi Brin vse sčvekal dalje [sm=smiley36.gif]

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:39:43)

Saj midva ga po imenu kličeva, ko sva sama, ker nočem da že zdaj vsi vedo pa komentirajo [sm=smiley36.gif].

Rose Bay -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:44:44)

Aja zadnjič me je tašča spraševala, če sva že izbrala ime, pa sem rekla da ne. Potem nama je tast navrgel nekaj predlogov, ampak on se tko bolj heca. No tašča pa reče, češ pusti ju, se bosta že sama odločila in v isti sapi še reče: Samo da bo normalno ime [sm=smiley36.gif]. Ja jaz ne vem kaj je zanjo normalno, no[sm=smiley36.gif]. Lahko da ravno to, ki sva ga izbrala ni.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:46:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Rose Bay

Aja zadnjič me je tašča spraševala, če sva že izbrala ime, pa sem rekla da ne. Potem nama je tast navrgel nekaj predlogov, ampak on se tko bolj heca. No tašča pa reče, češ pusti ju, se bosta že sama odločila in v isti sapi še reče: Samo da bo normalno ime [sm=smiley36.gif]. Ja jaz ne vem kaj je zanjo normalno, no[sm=smiley36.gif]. Lahko da ravno to, ki sva ga izbrala ni.

ja, kr imamo vsak svoja merila. kaj sta pa izbrala? lahko pošlješ na zs, da ne bo javno... [sm=smiley2.gif]

Pikica_82 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:46:39)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdaj pa si me prestrašla... Mi baje tudi pupo čakamo, vse fantkaste cotike sem že dala naprej, omara je cela v roza (kolegica posodla...)...

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:47:27)

pupam menda še rad zraste lulek, obratno menda se skoraj ne zgodi... tole napovedovanje je vedno rizik.

nitta -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:49:39)

Dejte nehat, da ne bo slučajno naš "fant" se v roza vozičku vozt :D pa atijeva punčka mu bo pisal na bodiju hehe. Tako so že težki ti naši škratki, ni čudno da mene vse boli zvečer, sm mislila da ma tam dobro kilo, ne pa da gre proti kili in pol :)

No, še malo pa grem domov, dela sm si za vikend pustila še pa še, ampak če bo takole vreme...bo kr lepo na ponedeljek počakalo. Sicer pa, izpit imam v ponedeljek tako da upajmo na deževno nedeljo :) Ajej dobila sva predračun za kuhinjo, dobro da sva oba sedela ko nama je cifro povedal :(

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:57:13)

punce hvala [sm=smiley31.gif]
ja, jaz ne vem, kje se je ta naš lulek skrival prej, ko pa je zdaj tak lepooo viden [sm=smiley36.gif]

ja, glede imen pa itak, vsak ima nekaj za povedat. Pa kaj, jaz se na to sploh ne oziram. Itak vsak bo nekaj najdel za kakšno ime in bo nekoga, ki mu je tako ime sovražil itd...Midva sva za fantka imela ime že zbrano preden sem zanosila in sva povedala, pa noben ni nikoli komentiral nič negativnga, ko pa sma recimo rekla da imava punčko in bo Zoja, pa je marsikdo rekel, joooj hvala bogu da bo punčka, da ne bo fantek in bo Jaka [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
hahahahahah zdaj komaj čakam, da vidim njihove obraze in rečem, da pride Jaka. Me zanima kako se bodo pa zdaj ven zmazali. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Midva se res požvižgava na to, nama je všeč in tako bo ostalo [sm=bravo.gif] Itak nima noben pravoglasanja, da se vtikuje v najinega otroka. [sm=smiley36.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 14:59:45)

hehe...tud mi cakamo pupiko. Sicer sem 100% da bo, ker je približno 2 mesca nazaj pokazala lulo z razprtimi nogami, ampak vsak ziher smo :) No upam, da ni zrastlo kaj drugega, ker drugace bo tud nas fant imel punckaste cotike :)

vesper. ce si kaj brala je tud meni rekla, da prehiteva v velikosti glavice, zato morem zdaj na dodatni UZ v bolnico, ceprav verjamem, da je vse ok. Ce ti ni nic drugega rekla, pol se nimas za bat.

Pr nas pa ze vsi vejo ime, tako da bi blo malce nerodno, ce bi bil naenkrat fant :) Bi se vsem zatikalo. Vsi so rekli, da jim je vsec, sicer pa mi dol visi, ce komu ni. glavno da je nama, saj jo boma midva do konc zivljenja tak klicala.

nic jaz se odpravljam domov, zelim vam lep vikend, upam, da katere ne zalije dezevna nedelja, ki je napovedana :)

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 15:26:32)

nusika2013 ja, veš da vem ko si pisala. Saj sem še te jaz spraševala kaj misli s tem tvoja G, da je glavica prevelika. Ne, meni ni nič druga rekla, razen to, da malo prehiteva tedne in je kr velik fant, ampak je vse super in ok. Mene je samo strah, da ne bo ful velik, ko grem rodit, ker si niti predstavljat nočem, kaj bom doživljala tam [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

saj midva sva tudi imena takoj povedala, nimam kaj skrivat in na druge se prav nič ne oziram. Si pridržujem vse pravice, da svojemu otroku ime izbereva samo midva, pa če je drugim všeč ali pa ne. [sm=smiley36.gif]

Inigo -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 16:43:30)

Jaka - [sm=smiley27.gif] men je super! sem imela sosedo, ki je imela Jaka in Metko. pomoje mi je že zarad tega Jaka tok ušeč. kr mi je mali zrastu k srcu že ko je bil dojenček.

Žana23 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 17:20:10)

uuuu Vesper si sploh ne znam predstavljat tvojega pogleda ko so ti povedali da boste fantka imeli :) [sm=zmeden.gif]
Apak jaz pravim ni važno kaj je glavno da je živo in zdravo [sm=smiley36.gif].
Meni so pa v sredo tud sto procentno potrdili da je punča,..upam da na porodni mizi ne doživim kakšnega šoka :) Sicer pa tud nisem kupovala nič kaj v roza al pa modri ampak vse nevtralno...so mi takšne bele pa bež stvari bolj všeč :) [sm=smiley1.gif]
Tud voziček sem izbrala v bež barvi...in lupinco :) sem rekla ziher je ziher [sm=smiley36.gif]

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 22:26:10)

inigo hvala [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

žana saj meni je tudi itak najbolj pomembno, da je zdrav, ampak vseeno je šok. Sploh, ko imaš že itak vse nakupljeno itd...pa navadiš se po tolkem času pogovarjanja z otročkom skozi trebušček. Je rekel moj, sem kar malo žalosten, da ne bo Zojike sedaj, ampak vseeno ful vesel, da bo fantek [sm=smiley27.gif] Sem rekla, ja bo pa v drugo Zoja [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bijoux -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 22:35:33)

Ufff zdj sm se pa nabrala, mislim, da sm se mogla čez ene 6 strani prebit, tok ste ble pridne [sm=jezicek.gif]

To pa je šok, da že tako pozno zveš, da ubistvu ni punčka, ampak je fant...pa je res vseeno bolš zdj kot na porodni [sm=smiley36.gif] Pri naju so pa na nuhalni rekli, da je pupika, pa se je potem že na morfologiji izkazalo, da je fant. Tako da je sicer bilo presenečenje, ampak nič pretiranega.
Sem pa jaz že od vsega začetk zagovornik tega, da kupujem za začetek nevtralne barve cotk in voziček je zeleno siv, kar je lahko za oba spola..nikoli ne veš [sm=smiley36.gif]

Zdj bom malo nazaj še po temah pogovora skakala:
Kar se kozmetike tiče, sem jaz čisto navdušena nad afrodito, je res super. Za Niveo so tudi meni rekli, da je nafta in od takrat naprej se ne dotaknem ničesar njihovega več. Za trebušček pa malo mešano uporabljam olje od afrodite (prav proti strijam) in eno doma narejeno kremico s karitejevim in kakavovim maslom, ki mi jo je mami naredila. Sicer zeeeeloooo mastna krema, ampak naredi pa tako gladko kožo..res fajn. So se mi pa kljub rednemu mazanju že začele strije delat [sm=smiley13.gif]....kaj čmo...nekje se bo očitno moglo poznat da sm rodila..

Plenice....jaz sem že 5 let cela poletja preživela v vrtcu z jasličnimi malčki in smo skoz uporabljali lumpijeve plenice. Super pleničke, 99% otrok ni imelo nobenih problemov z njimi. Glede pampersk sem pa tudi jaz slišala, da je to sama kemija in jih niti pogledam ne.

Inigo, malo pozno...pa vseeno čestitam za vozek [sm=bravo.gif]

Vijolica, jaz hodim v LJ v materinsko šolo...v stavbo stare porodnišnice. Na kateri termin pa hodiš? Midva sva kar ob 9h...sva se odločila, da se ne bova gužvala na kasnejših terminih, glede na to da je zdaj ravno taka situacija, da imava čas zjutraj.

Glede imen za malčke....ravno danes sem zvedela za eno bivšo sodelavko, da je imela že izbrano ime za fantka (po naključju enako kot midva [sm=jezicek.gif], ampak ni pomembno, ker se ne družimo), no zdaj ji je pa dva meseca nazaj njen brat "ukradel" ime, ko je dobil sinčka. In zdaj je odločena, da nikomur več do rojstva ne pove izbranega imena..

vesper -> RE: Januarke 2013 (10.11.2012 7:47:06)

dobro jutro punce

evo, mi smo nardili selekcijo cotik in sma ugotovila, da se moramo odpovedat zelo malemu procentu oblekic, ki jih ne bo mogel naš pubec oblečt [sm=smiley36.gif] Pa še to bom dala eni kolegici, ki ima rok zdaj decembra in dobi punčko [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mi smo tudi naročili voziček v jeans varijanti, tak da ni problema zdaj [sm=smiley36.gif]

kaj se tiče afrodite je meni tudi zelo fajn kozmetika, pa še na živalih ni testirana [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jaoo bijoux ta tvoja sodelavka je mogla kr fajn preklet svojega brata. Mal čuden brat no [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif]

HeLenčica -> RE: Januarke 2013 (10.11.2012 9:04:45)

Vesper, najprej [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za fantka [sm=smiley1.gif]. More bit kr šok, ja, meni so že na nuhalni rekli da bo fantek, tako da sem se kar malo bala morfologije, da bi rekli da je punčka ampak je ostal lulček do danes [sm=smiley36.gif]

Pa še en veliki [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za bojkotiranje kozmetike, ki je testirana na živalih.

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (10.11.2012 10:29:20)

Jaka

Lepo ime, tudi pri nama je v ozjem izboru. Edini pomislek, ki ga moj dragi ima je to, da imajo trenutno doma eno veliko mrcino od psa - novofunlandec in da mu je ime Jaka [sm=smiley36.gif]

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (10.11.2012 10:31:25)

Midva hodima na MŠ termin ob 16 uri, ker sem zelooo pozno klicala in mi je po telefonu takrat sestra rekla, da je kasneje ze zasedeno. In mislim, da sma se vreji odločila glede na guzvo tako, kot ti.

vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (10.11.2012 10:34:01)

V prostem casu sem se 2 dni nazaj odločila, da malo preberem stare objave, ki ste jih napisale in povzamem kaksne pametne nasvete [sm=jezicek.gif] in snoci oz. ob 2 vjutro se prebijam blizu strani 75 in ugotovim, da ste objavile sezname, ki sem jih iskala se enkrat. Ce bi sproti brala kaj piste, me to ne bi doletelo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. No, hvala vseeno, da ste se enkrat dale gor! :) lp

Inigo -> RE: Januarke 2013 (10.11.2012 15:40:29)

Afrodita - men ma tut fajn reči. Sm včasih dost uporabljala. tut moja mami... ko so se mi začel problemi na obrazu z mozolji, sm pa menjala za Clinique in pritem ostajam. sm si pa dans kupla njihovo olje iz makadamije proti strijam in suhi koži. sm se že nazamazala z njim in mi je zaenkrat kul. bomo vidli kk se bo obneslo [sm=smiley1.gif]

zvečer bom pa dala prvo rundo cot prat. začela bom pr tetra plenicah in krpicah iz gaze. drug vikend pa spalne vreče in dekice, pol se bodo začele pa cotke [sm=bravo.gif]

imena - to je tk smotano! če poveš, ti ga lahko ukrade, če pa ga ne poveš pa ga lahko da, ker ne ve, da imaš ti izbrano... zdj se pa odloč! [sm=jezicek.gif] mi bomo kr tih. sma se nekak že na začetku odločla, da povemo spol, imena pa ne. to bodo pa počakal na rojstvo.

plenice lumpi - ja so tut ful ok. so jih mel tut v našem vrtcu in sm jih jst še tut proti koncu, ko je bil Brin še sam ponoč v plenici, kupla parkrat. in niti enkrat niso premočle, so papirnate in so super! [sm=bravo.gif] sj se mi zdi, da so kr po večini zelo ok vse te "nizkocenovne plenice"... zdj če poštudiramo smo naštele: DM, muller, hofer, lumpi-mercator. a smo še kake rekle?

Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>