RE: Januarke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:00:50)

sadrika - jst nism nč čutla... možn da je blo kdaj ponoč, ko sm spala...

nitta - kdaj te je pa prvič naročila? mene je šele v 12. tednu... in tk mam ful čudno preglede. zdj mam nasledn pregled v 33. tednu.

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:10:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

nitta - kdaj te je pa prvič naročila? mene je šele v 12. tednu... in tk mam ful čudno preglede. zdj mam nasledn pregled v 33. tednu.

Sej tile tedni smo že ugotovile da so čudni, jst mam pdp 17-19.1. in bo v soboto 30 tednov, torej bo 20.11 ko imam pregled 32t in 3dni....prvi pregled sem imela pa 1.6. v 6 tednu in 6 dni. Šele v 12. tednu si imela prvi pregled? jst sm imela v 13t in 3dni že drugi pregled--tako gledam sedaj po materinski.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:14:16)

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Sej tile tedni smo že ugotovile da so čudni, jst mam pdp 17-19.1. in bo v soboto 30 tednov, torej bo 20.11 ko imam pregled 32t in 3dni....prvi pregled sem imela pa 1.6. v 6 tednu in 6 dni. Šele v 12. tednu si imela prvi pregled? jst sm imela v 13t in 3dni že drugi pregled--tako gledam sedaj po materinski.

jst sm si računala po tem koledarčku: http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Mini%20nosecniski%20koledarcek.html sm vpisala PDP (21.1.2013) in sm dans noseča 29t 3d. tko da sm v 30. tednu. v tvojem primeru si 29t 5d oziroma 29t 7d.

ja jst sm mela ful pozn pregled... ne me vprašat zaka. tk me je naročila. sj sm pol mela par dni za prvim pregledom pa že kr NS. smotano do amena! tk sm čakala ta prvi pregled...

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:20:00)

ja verjamem ja, že jst sm ga komaj čakala, tist mesec se je tk vleklo :) ko sploh ne veš al je zihr al ni, noben ne ve razen tebe (pa pač partner) in res ni luštno. V bistvu si ti imela potem en pregled manj kot jst, meni je rekla da bomo sedaj naslednjič neke meritve delale, pa vem da na zadnjem pregledu sem imela prav pregled-čist ginekološki, tak ko pred nosečnostjo, prvič sedaj med nosečnostjo. Ti je delala UZ? tudi naša je med manjšimi, na zadnjem pregledu je mela malo manj kot kg, baje ima trebušček bol raven :D pa dolge noge-to še jst vem, ker ko brcne in boksne na enkrat je povsod :D

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:30:47)

ja verjamem ja, že jst sm ga komaj čakala, tist mesec se je tk vleklo :) ko sploh ne veš al je zihr al ni, noben ne ve razen tebe (pa pač partner) in res ni luštno. V bistvu si ti imela potem en pregled manj kot jst, meni je rekla da bomo sedaj naslednjič neke meritve delale, pa vem da na zadnjem pregledu sem imela prav pregled-čist ginekološki, tak ko pred nosečnostjo, prvič sedaj med nosečnostjo. Ti je delala UZ? tudi naša je med manjšimi, na zadnjem pregledu je mela malo manj kot kg, baje ima trebušček bol raven :D pa dolge noge-to še jst vem, ker ko brcne in boksne na enkrat je povsod :D

ja jst sm tut zdj mela čist ginekološkega. pa tut UZ. zdj bo preverjala, če bi bla eventuelno kj že odprta. zdj bo pomoje kr vedno še ginekološki pregled zravn.

vaša pupa bo očitno manekenka [sm=bravo.gif]

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:39:55)

Inigo ti si pa res mela pozno privi pregled. Jaz sem ga mela v 9 tednu, pol pa me je sele cez 2 mesca narocla, sem pa mela v 14. NS. Meni je najprej rekla, da imam rok 2.2. (ne vem po kaki logiki), tak da me je pol Pelkiceva na NS sprasevala po kaki logiki moja G racuna to. No na NS mi je naracunala 30.1., na zadnjem pregledu pa mi je rekla, da po velikosti ustreza roku 25.1....tak da jaz racunam, da bo okoli 25.1. Ze od samega zacetka imam v glavi ta 25.1. in mi ni jasno zakaj :)
Meni moja G cisto na vsakem pregledu naredi vaginalni pregled, da pogleda MV, in UZ. Zdaj mi je na UZ ze dvakrat stela kaj vse je vidla in mi vse zapisuje v materinsko, tako da sem fuuuul zadovoljna z njo. Sem kr pomirjena pol ko grem od nje in vem, da je vse pregledla. Sicer pa men to sploh ni jasno zakaj tega vsi ne delajo. Saj G drugace nima nobenega stika s otrokom...niti ne ve kak je obrnjen, ce je ok. Ne vem no...3 UZ so definitivno premalo za moje pojme.

Jaz pa grem cez pol urce na pregled...se ze veselim, upam, da je vse ok [sm=smiley1.gif]

Sadrika -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:43:02)

A ve katera kako je s sobnimi necvetočimi rastlinami v dojenčkovi sobici? Namreč rož imam vsepovsod po stanovanju in prav tako v bodoči dojenčkovi, kjer še posebej lepo uspevata benđi in kalateja. Ko pa pomislim, da bo novorojenček v tem prostoru spal, mi nekako ne gre skupaj, vendar ne vem zakaj. Je katera kaj poučena s te smeri? Saj bi prestavila te rože v drug prostor, pa imam vse polno in pa še ful sta razraščeni. Stran ju tudi ne bi zabrisala, sem pa že ponujala tašči, pa mami, pa svakinji, pa nekako ni interesa, nobena ni nekako za sobne lončnice in jih tudi nimajo,  medtem, ko imajo zunanje lepo negovane in jih imajo tudi rajše, ja, to pa je dobra stran bajte, lohk imaš rož kolker češ, ja, no, zato mam pa jst tolk več sobnih, a ne

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:44:10)

ja jst sm tut zdj mela čist ginekološkega. pa tut UZ. zdj bo preverjala, če bi bla eventuelno kj že odprta. zdj bo pomoje kr vedno še ginekološki pregled zravn.

Manekenka-tega se ati najbolj boji, že raziskuje v katero lovsko društvo se bo včlanil [sm=smiley36.gif] no če bo po meni potem ne bo dovolj velika ker sem jaz majhna, če bo pa bol po atiju bo pa lahko ja :)
No, potem si ti imela sedaj tak pregled kot jaz nazadnje in mi bo dala papirje na tem pregledu ki me čaka. Mah men se zdi tok na redko da so ti pregledi, me zanima kaj bo potem naprej, če bodo že kaj pogosteje... Glukozo si pa že pila ane?

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:52:32)

Jst mislim da nima bit kaj, sploh ti dve ki jih imaš, nista alergeni, v bistvu ni nobena roža sama po sebi, recimo da bi bujno cvetela in imela posledično veliko cvetnega prahu ali pa močan vonj, bi lahko bilo moteče ja. Jst bom tudi imela svoje orhideje v otroški sobici, med cvetenjem sicer ne, tako pa. Verjetno bom Difembahijo tut dala v otroško sobo, saj konec koncev proizvajajo kisik :) No, nisem zasledila da bi bile rastline (zelene) moteče za dojenčka, potem ko se že plazi in gre hitro kaj v usta je seveda druga stvar, moja kolegica ko je bila majhna je en dan mamici cel lonček zemlje pojedla :) in so ugotovili da ji je tako manjkalo železa da si ga je sama poiskala :)

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 13:56:59)

V ponedeljek sem oddala papirje na CSD, danes sem že prejela odločbo. Sem pa prejela odločbo samo od 19.11.02 do 3.3.13. To predvidevam da je porodniška, ki se obračunava 100%. Kaj pa potem? Moram spet kaj vlagat ali mi bodo sami poslali izračun za naslednje mesece, ko se porodniška obračunava 90%.

HeLenčica -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 14:00:10)

Meni je na CSD rekla, da pride naslednja odločba avtomatsko, ni treba nič vlagat.

Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 14:11:49)

Manekenka-tega se ati najbolj boji, že raziskuje v katero lovsko društvo se bo včlanil [sm=smiley36.gif] no če bo po meni potem ne bo dovolj velika ker sem jaz majhna, če bo pa bol po atiju bo pa lahko ja :)
No, potem si ti imela sedaj tak pregled kot jaz nazadnje in mi bo dala papirje na tem pregledu ki me čaka. Mah men se zdi tok na redko da so ti pregledi, me zanima kaj bo potem naprej, če bodo že kaj pogosteje... Glukozo si pa že pila ane?

ja ja, sm že mela ja. ni blo nč. je blo vse ok.

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 14:23:34)

Super!

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Meni je na CSD rekla, da pride naslednja odločba avtomatsko, ni treba nič vlagat.

vesper -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 14:27:40)

hej punce

inigo - suuuuper za voziček, zelo vesela zate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] poročaj kakšen je. Eh, itak je mega [sm=bravo.gif]

lulanje ponoči - tudi naša babika se prebudi ko grem lulat čist vedno in potem ni šans da nazaj zaspim, ker ima takšne batke da je joj [sm=smiley29.gif]

patronažna - itak valda da sem danes pozabila vprašat na pregledu, kako je s tem. Ja nič, vsekakor upam, da bo poklicala preden pride, ker drugače me ne bo našla [sm=smiley36.gif]

in še moje poročanje iz pregleda. Naša babika je že obrnjena na glavo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] vzela mi je bris in pregledala maternični vrat, ter me opozorila, da moram počivat. Namreč MV imam že malo omehčan. [sm=zmeden.gif] Ni rekla, da je znak za rdeči alarm, ampak malo pa me je opozorila. Smo pa v 32.tednu.
Aja, sem bila pridna glede kilc, smo v 5tednih pridelali samo 1kg [sm=bravo.gif]. Jutri še grem nazaj k njej v privat ambulanto, kjer boma nardili še en UZ in bova izmerili našo pupo in izvedeli koliko smo približno težki. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Drugače pa imam naslednji pregled čez 3 tedne. Aja, mi pa je predlagala akupunkturo in EA [sm=smiley1.gif]

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 14:29:37)

http://www.click2chic.si/sl/Kopanje/GEMMA-nezni-sampon-za-lase/

http://www.click2chic.si/sl/Kopanje/TPFER-gel-za-umivanje-za-lase-in-telo/

pozna mogoče katera te izdelke, so v redu?

vesper -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 15:16:02)

joooj jaz sem tudi čist zmedena, glede teh mil za dojenčka. [sm=zmeden.gif] namreč v šoli za starše so nam ful polagali na srce, da ne uporabljat nobenih mil in šamponov itd...razen tega navadnega trdega mila [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif], pa še ta, naj bi bil čist naravno in milo brez vonja. [sm=zmeden.gif]
Ne vem, si sploh ne predstavljam kako bom to izvedla, ker jaz sama obožujem kreme, mila itd... [sm=smiley36.gif] Res kupujem več ali manj vse bio oz.izdelke ki niso testirane na živalih, ampak brez njih pa ne morem. Nočem si pa potem učitat da sem že na začetku "uničla" otrokov naravni Ph, zaradi nekih dišečih izdelkov

HotCat -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 18:17:12)

sadrika: ti kr vprašaj kaaaarkoli te zanima [sm=smiley1.gif]...na telovadbo se ni potrebno prijaviti, samo prideš in se nam pridružiš...meni paše sproščanje, sploh po težkem dnevu v službi [sm=smiley1.gif]. Vsak ponedeljek ob 17 uri, lokacija je v ZD na enakem nadstropju kjer so ginekologi, prva vrata levo (tam ko je materinska šola)

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 19:14:22)

hei hei...no evo jaz nazaj iz pregleda. Se vedno je obrnjena na glavico. Teza je 1300 g, velikost pa mi ni povedala. Drugo je sicer ok, samo je pa rekla, da ima malo veliko glavico in da me more dati se na pregled v bolnico. sicer ni vzganjala nobene panike, pa koliko sem brala je vec takih, ko jim to recejo, sploh okoli 30 tedna, ampak vseeno pa nisem glih cist mirna. Sem jo vprasala, ce je kaj narobe, pa je rekla, da ne, ampak da pac more dat napotnico za drugo mnenje. Kaj je imela katera tak primer?

Me je ful presenetlo, ker mi je priporocala, da grem na akupunkturo, da baje se priporca, ceprav sem slisala, da stane okoli 250 EUR, kar se mi zdi ful veliko. Sem jo vprasala kaj ona misli glede masaze presredka in je rekla, da priporoca, da nikakor ne more skoditi. Baje je veliko takih, ki jim pol ne rabijo rezati presredka.

aja kaj se pa tice patronazne, pa sem dans vprasala eno kolegico, ko je januarja rodila in je rekla, da jo je obiskala patronazna pred porodom. Mi nikoli ni nic omenila, tako da nisem vedela. Baje se malo pogovorita kako se rokuje z otrokom in kak kaj poteka...

vesper -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 19:39:11)

nusika2013 meni je tudi moja G predlagala akupunkturo. Jaz sem bila že itak odločena, da grem, zdaj pa mi je to še samo potrdila. Je res drago, ampak pomaga [sm=bravo.gif]
Jaz sem že prej hodila na akupunkturo za druge zadeve in mi je vedno pomagala [sm=smiley1.gif]

Kaj pa bi lahko bilo narobe zaradi glavice? Mislim, kaj je mislila, da rabi glede otročka drugo mnenje ali zaradi tebe in poroda?

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 20:07:57)

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

nusika2013 meni je tudi moja G predlagala akupunkturo. Jaz sem bila že itak odločena, da grem, zdaj pa mi je to še samo potrdila. Je res drago, ampak pomaga [sm=bravo.gif]
Jaz sem že prej hodila na akupunkturo za druge zadeve in mi je vedno pomagala [sm=smiley1.gif]

Kaj pa bi lahko bilo narobe zaradi glavice? Mislim, kaj je mislila, da rabi glede otročka drugo mnenje ali zaradi tebe in poroda?

rekla je da ima moja pupika za 2 tedna preveliko glavo, kao da bi bila sedaj v 31 T, sem pa v 29. In da me zaradi tega more dati na dodaten UZ, kao da dobi drugo mnenje. Ne vem kaj bi lahko blo narobe sploh. sem prebrala odgovor od Pusenjaka, ko je eni nosecnici odgovarjal na taksno vprasanje in se je ful razburil, ces, da so to cist normalne vrednosti, da to sploh ni nic cudnega in da G delajo prevec panike. Ne vem lej...vesper kam pa gres na akupunkturo?kaj ceno za seanso ves?

nitta -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 20:25:56)

Danes sem več ko pol ure stala v Mulerju pred polico z ženskimi vložki, o marija sveta kolko je tega, sploh nisem vedela da vse to obstaja. In potem odšla iz trgovine brez ker nisem vedela katere vzet... Torej lepo lepo prosim, sploh tiste ki ste to že dale skos, katere si naj kupim za po porodu, da bojo v redu in da ne bom glih plenic mela na sebi (al je tut to treba). Videla sem tudi take mrežaste spodnje hlačke kao za enkratno uporabo, to je tisto ko ste rekle kompresijske al kako... Joj jst sm taka buča, dobr da sm blond da mam izgovor :) hihi

nooo, potem sem stala še pred polico s plenicami, Ok, Pampers poznam, potem imajo še neke Hugies in pa še eno znamko-verjetno Mulerjevo. Katere hudirja je pa tukaj fajn vzet? nisem niti hodila v BC al pa kak DM ker sem bila že tako utrujena....

No kupila pa sem kremico da bomo mazali presredek (če bo bolše al pa ne, škodl ne bo ane) pa en tuš gel za nosečnice (ko se po trebuščku popraskam se mi kar krvava sled pozna (take male pikice krvi) pa mažem s tisto kremo proti strijam :( zgleda je tako tanka kožica in nameta na trebuščku... pa kremico za bradavice (včasih me mal bolijo, saj ne fejst, tak čudn občutek je, pa bom raje malo prej že mazala, baje tut ni slabo z brisačko drgnit da se pripravijo na trpljenje [sm=smiley36.gif] in blazinice za dojenje sm kupila, mi že zdaj kaka kapljica priteče, da se vidi na modrčku.

lepooo prosim za kak nasvet, al sm čisto zgubljena glede teh zadev :( ....

nusika2013 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 20:26:57)

ceprav tukaj ko gledam vrednosti, pa ima moja pupa cisto normalne...

http://www.noseca.com/29teden.html

moja ima HC 28,4cm...kr nekaj ej!

Renata81 -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 20:45:24)

Jaz sem danes ugotovila, da pri plenicah nekaj ne profitiraš. Sem mislila koliko so DM ali Muller plenice cenejše pa niti niso. V najboljšem primeru profitiraš 0,03 € na plenico. Če pa Pampers kupiš v akciji, kot je zdaj v Mullerju pa še to ne.

Danes sem več ko pol ure stala v Mulerju pred polico z ženskimi vložki, o marija sveta kolko je tega, sploh nisem vedela da vse to obstaja. In potem odšla iz trgovine brez ker nisem vedela katere vzet... Torej lepo lepo prosim, sploh tiste ki ste to že dale skos, katere si naj kupim za po porodu, da bojo v redu in da ne bom glih plenic mela na sebi (al je tut to treba). Videla sem tudi take mrežaste spodnje hlačke kao za enkratno uporabo, to je tisto ko ste rekle kompresijske al kako... Joj jst sm taka buča, dobr da sm blond da mam izgovor :) hihi

nooo, potem sem stala še pred polico s plenicami, Ok, Pampers poznam, potem imajo še neke Hugies in pa še eno znamko-verjetno Mulerjevo. Katere hudirja je pa tukaj fajn vzet? nisem niti hodila v BC al pa kak DM ker sem bila že tako utrujena....

No kupila pa sem kremico da bomo mazali presredek (če bo bolše al pa ne, škodl ne bo ane) pa en tuš gel za nosečnice (ko se po trebuščku popraskam se mi kar krvava sled pozna (take male pikice krvi) pa mažem s tisto kremo proti strijam :( zgleda je tako tanka kožica in nameta na trebuščku... pa kremico za bradavice (včasih me mal bolijo, saj ne fejst, tak čudn občutek je, pa bom raje malo prej že mazala, baje tut ni slabo z brisačko drgnit da se pripravijo na trpljenje [sm=smiley36.gif] in blazinice za dojenje sm kupila, mi že zdaj kaka kapljica priteče, da se vidi na modrčku.

lepooo prosim za kak nasvet, al sm čisto zgubljena glede teh zadev :( ....

vesper -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 7:14:25)

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

rekla je da ima moja pupika za 2 tedna preveliko glavo, kao da bi bila sedaj v 31 T, sem pa v 29. In da me zaradi tega more dati na dodaten UZ, kao da dobi drugo mnenje. Ne vem kaj bi lahko blo narobe sploh. sem prebrala odgovor od Pusenjaka, ko je eni nosecnici odgovarjal na taksno vprasanje in se je ful razburil, ces, da so to cist normalne vrednosti, da to sploh ni nic cudnega in da G delajo prevec panike. Ne vem lej...vesper kam pa gres na akupunkturo?kaj ceno za seanso ves?

po moje tudi delajo preveč panike ja. Ful mi gre na živce, ko začnejo govorit o nekih odstopanjih, ki to dejansko niso in zaženejo celo paniko za brezveze. Nardijo te itak samo živčno, razložit ti pa potem problema dejansko ne znajo. Začnejo saj nič ni takega, samo preventiva itd...ampak ok, saj lepo in prav, da so tako natančni in pozorni, samo potem naj tudi zadevo razjasnijo tako, da se me ne bomo sekirale in iskale odgovorov po forumih [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
glede akupunkture pa, jaz grem tukaj pri nas v MB k Gostenčnikovi. Stane pa enako 10 obiskov 250eur.

Punce glede pampers plenic, baje so totalen drek. Ja, res je, so že zelo trpežne in nepremočljive, ampak v njih je največ kemije kaj je sploh možno. Saj vsaka po svoje, da me ne bo katera kregala zdaj, kaj pišem, ampak moram vam povedat [sm=smiley36.gif]

Žana23 -> RE: Januarke 2013 (9.11.2012 8:19:34)

Nitta nič ne kompliciraj glede vložkov po porodu...najboljši so VIR 80. Tistih kupiš 2 paketa in maš dovolj.[sm=smiley36.gif]
tw vložke ti vi priporočajo in vsi jih res ful hvalijo. Glede Pampers plenic pa tako...meni je kolegica povedala da jih če jih uporablja samo ponoči ker so baje katastrofa...vse preko pride...ful pa hvalijo babylove planičke...nevem to je pol od vsakega posameznika odvisno kaj mu paše...[sm=smiley36.gif]
Nusika2013 boljše da te tvoja G da se na dodaten pregled...nima kaj škodit...za velikost pa se ne sekirat...meni že 3 mesece govorijo da je moja pupa za par tednov večja...ampak PDP pa še vedno niso spremenili, ker ne upajo...in moja pupa je zdaj v 33t težka že skoraj 2kg. [sm=smiley1.gif]. tako da panika je čist odveč [sm=smiley36.gif]
Innigo super za voziček :) pa si ga le dočakala [sm=bravo.gif]
Vesper z DR. Gostenčnikovo si se že kaj pogovarjala? Jaz ji morem zdaj izvide iz uz poslat okoli 1.12. pa bom začela a akoponkturo [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>