vijolica80 -> RE: Januarke 2013 (11.11.2012 9:46:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Inigo IZVIRNO SPOROČILO: Renata81 Mene zanima naslednje? A imate že strije in ali se mažete? Jaz sem ful lena za te stvari. Po eni strani jambram in gleda, če je kaj, po drugi strani se mi pa ne da mazat. Zdaj sem se začela mazat pa sem noseča 35. tednov. Za enkrat ni še nič videt. Edino kar sem naredila je, da se ne tuširam z geli, ker mi preveč izsušujejo kožo. Uporabljam samo vodo in pustim koži, da vzdržuje naraven Ph. Tiste, ki že imate otroke, a so se strije že prej videle ali so postale izrazite šele po porodu? Sem slišala, da si je zelo pametno mazat trebuh tudi v porodnišnici, ker takrat jih baje največ nastane. No ja, kar bo bo! Bomo tudi to preživeli. jst mam strije že od odraščanja. kr sm naenkrat ful zrastla in so se nardile.. [sm=zmeden.gif] ampak te so drugačne od teh nosečniških. so horizontalne. tele nosečniške pa se naredijo vertikalno. imam jih par ja... in sicer na bokih. še od prejšnje nosečnosti. naredile so se mi pa v porodnišnici. ker se nism mazala tistih par dni, ko sm čakala tm, da se zgodi... sj vprašanje, če je to razlog, lahko da je, lahko da ni, vem samo to, da so takrat nastale. v prvi nosečnosti sm se na začetku mazala z eucerinovim oljem, pa sm dobla neko alergijo (malo nenavadno, glede na to, da je tok ok kozmetika...) in sm potem kupola čisto karitejevo maslo v L'occitane. in sm se s tistim mazala do konca. mastno ko hudič, ni mi blo všeč, ampak sm mogla požret. zdj sm se od začetka mazala z masažno kremo Babylove od DM. je z olivnim oljem in kao ful fajn. do pred kratkim mi je res pasala, zdj sm pa opažala, da sm mela kljub uporabi po trebuhu suho kožo... bolj kot ponavadi, no. kr jo že itak v osnovi mam. in sm dans kupila olje proti strijam in suhi koži iz makadamije od Afrodite. sm se dopoldan že prvič namazala, bolj iz fibrca, in koža je mehka in nč ne zateguje. bomo vidli kk se bo obneslo v naslednjih dneh. maš srečo, če se nč ne mažeš, da se še ni kaka naredila! [sm=bravo.gif] mogoč neb blo slabo, če bi se zdj vsaj zvečer mazala z nečim, da ne boš kake grde pokasirala. kr znebit se jih ne da in lepe niso. jih pa takoj opaziš, ker so nazačetku rdeče, potem ratajo vijolične in v končenm stanju so bele. sploh se lepo vidijo, ko si malo porjavela [sm=zmeden.gif] tut zatipaš jo, ker se čuti kot brazgotina, razpoč v koži. glede uporabe glea za tuširanje, te pa popolnoma podpiram. tut js ga ne uporabljam za celo telo. samo za pazduhe (da izperem deodorant) in podplate. to je vse. Jaz sem tud lena in se mi ne da mazat.Ssicer se nisem zasledila nicesar kar bi bilo podobno strijam, ampak verjetno to pride hitro, ce se ne negujes (se morem vzet v roke). Mazem se z mandljevim oljem od Galenskega laboratorija Rijeka, ki je 100 % olje in dodan samo AOX vitamin E (tokoferol). Cim manj kemije, ker imam tudi jaz potrjeno luskavico. Sicer je tako blaga, da je skoraj ni videt, samo malo po nogah, ampak nekak mi to olje najbolj odgovarja. p.s. umivam se tudi samo po najnujnesih delih telesa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|