Inigo -> RE: Januarke 2013 (8.11.2012 8:41:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica IZVIRNO SPOROČILO: Inigo IZVIRNO SPOROČILO: nitta Ko se ravno pogovarjate glede porodnišnic na dolenjskem koncu, jaz sem bila v ponedeljek prvič v šoli za starše v Brežicah in sem navdušena nad prijaznostjo osebja, pa novo je vse tam, nov oddelek. V ponedeljek imamo spet predavanja in sedaj z babico, tako da poročam naprej. Mene mikajo Brežice, čeprav imam Novo mesto bližje. Moj me pa, po tem ko je videl filmček poroda, nagovarja da greva v Postojno pa da me na epiduralno priklopijo brez pardona :) no epiduralna v Postojni je recimo 180€, v Brežicah je pa zastonj...in porodnica je v porodnišnici 4 dni, drugje pa slišim da tut po dveh dneh domov pošljejo. Jst imam PDP 17 in 19. 1. pa mi po materinski piše da bom v soboto imela 30 tednov. Ma niti ne bom gledala tisti koledarček, dete se bo tako samo odločilo kdaj pride na svet :) če mene vprašaš, se neb iz NM vozila v Postojno... čist preveč. če so ti Brežice kul, praviš, da je nov oddelek, da je osebje prijazno in še EA imajo... jst sploh neb oklevala. Škoda časa in benza za vožnjo pa še 180€ za EA. rajš kj lepga bebici kupta [sm=smiley2.gif] glede dnevov v porodnišnici se pa gibljejo med 3 in 4. nikjer ni 2 dni. vsaj kolko sem zadnjič gledala v baby book, piše vsepovsod od 3 do 4 dni. če ma pa mali zlatnco pa še kak dan dlje. V MB po vaginalnem porodu odpuščajo po 48 urah. 100%. Patronažna - Vesper, kot naročeno. Mene je včeraj klicala patronažna, da bi se oglasila, pa sem ji povedala da še hodim v službo in da se zmeniva za začetek decembra. Tako da ja, pride enkrat pred porodom, ni pa nujno. madonca! ta je pa kr mal kruta... sj je fajn it čimprej domov, ampak počitka imaš sigurn več v P kot doma. v SG je še pred časom bilo tako, da 2 dni sploh nisi previjal pa nič, so ti ga sestre rihtale na 3 ure, da si si spočila. potem tretji dan pa sama. no, tut tukaj se pozna šparanje. jst sm včeraj mela pregled. vse je ok. MV je kul in ni videt kakšnega odpiranja. me je pa ful kregala, da takrat nism šla v P pokazat situacijo. je rekla, da se pri 28 tednih lahko samo par prstov odpreš in rodiš. par popadkov in je konc, ne tk kot pri polnih 40. tednih... pol sm se res mal ustrašla in oblubla, da naslednjič grem kr v P. pa sj bi najbrž tut takrat šla, če neb bla sama z malim doma... drgač je pa naše dete bolj miceno - za 28 tednov (po mojem koledarju je 29) in ima 1300g. za kile mi pa zdj ni nč rekla. pa sm povedala kr to kar je kazal. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|