|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
21.12.2012 12:58:48   
Mala BB
Ravnokar zvedela - streptokok B: negativno!user posted image . Sadrika kako pa ti?

A ja...tale plava barva ozadja....user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
21.12.2012 13:02:35   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: nitta
sm imela pa lepe sanje, da se je naša miša obrnila in da je bilo vse super fajn, no zdaj pa se naj samo še uresničijo pa bo to najlepše darilo za praznike.

A veš Nitta, da sem jaz tudi par dni pred pregledom imela sanje, no ali pa je bilo v bistvu res, še zdaj ne vem, v glavnem ponoči v sanjah sem prav občutila kako se je mali obrnil, tako kot sem občutila takrat na obratu glavico kako je šla navzdol. Čisto možno, da se ti je res obrnila, držim pesti user posted image Boš pa itak v pon.že izvedela na čem si

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
21.12.2012 13:04:42   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Ravnokar zvedela - streptokok B: negativno!user posted image . Sadrika kako pa ti?

A ja...tale plava barva ozadja....user posted image

Hehehehe, tud jst sm glih izvedela tud negativno user posted image user posted image user posted image
sva jo obe verjetno že na vratih ujeli, preden je odšla domov

Kaj pa ti HotCat, kako je bilo na akupunkturi?

Ja, ta modra je zakon user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
21.12.2012 13:08:47   
nitta
Ja jst mislim da se moja obrača čisto naokoli, ker enkrat čutim glavico desno spodaj, potem jo rine gor v želodec, potem spet je trebuh čisto spuščen in čutim noge tu gor, pa se spet obrne... Ma glede na to da je bol drobižek in dovolj plodovne vode si je pač zamislila gardaland v mojem trebuhu :) sm se odločla, pozitivnih misli naprej! mal sm skeptična za zunanji obrat ampak bom prepustila odločitev strokovnjakom, sej konec koncev tut carski nima samo slabe lastnosti :) dol spodaj je nepoškodovano hihi, najbol mi je hecno ko se ene sekirajo zaradi brazgotine-jst jo jemljem čist drugače, hvala bogu da je rešitev da otroček varno pride na svet, pa če me po sred trebuha prerežejo, mal se pa mormo mame žrtvovat :) tista ki se najbol sekira zaradi 10cm šiva pa je jezna na cel svet-taki se najraje zgodi da se ji pa recimo slepič vname (kar je itak zelo pogosto) in si na istem, no pa še brez bejbija :) vse je za nekaj dobro, če ta brazgotina, ki jo bom eventuelno mela, pomeni da se moja biba ne bo tako matrala pridet na svet (baje da se otročki ki so rojeni z rito naprej zelo utrudijo, sploh taki drobižki kot je naša) je to najmanjši problem. :)

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
21.12.2012 13:12:14   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Noč - danes pa lahko prvič rečem, da je bilo tudi pri meni hudo. Nisem skoraj nič spala, ful me je šikalo, kot da bi me z nožem rezali, pa neki čudni krči, tako da sem si pomagala z dihanjem....proti jutru se je končno umirilo. No, je pa mali podivjal in vadi neko božično koreografijo že celo uro. Se kateri to dogaja? Saj to še ne morejo biti popadki, a ne?

Tud mene že en teden šraufa, s tem, da je kak dan boljše in danes je eden spet slabših, ful imam krče, ampak res samo v spodnjem delu trebuha in v križu, pa medenične kosti bolijo za znort, baje pa pravi popadki bolijo v zg.delu trebuha in se spuščajo v spodnji del, ampak to sem nekje prebrala, vem tko ne user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
21.12.2012 13:15:05   
nikky887
vespre čestiitkee!!!user posted image user posted image user posted image

jst se pa dns že ceu daan tolk slabo počutim user posted image tolk slabo mi ni blo še prve mesce ne...že cel dan sem v pojsli...user posted image
upam da ste ostale kaj boljš...

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
21.12.2012 13:21:57   
Mala BB
Sadrika - super, evo pa je še to za nami. Ampak me pa vse skupaj malo jezi....meni o tem ni nič rekla, vse kar vem sem prebrala tukaj in še kje drugje. Niti nočem pomisliti kaj bi bilo, če bi bila pozitivna, pa tega ne bi vedela in....eh, brezveze

Očitno je danes dan, ko smo vse nekaj sesute in nas vse boli. Počasi se začenja očitno.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
21.12.2012 13:30:06   
nikky887
ja verjetno je res neki na tem dnevu in na prihajajočih dnevih,da nam neki ne paše...user posted image
moja pikica pa že ceu dan miga sem pa tam,tak da pol še ona malo premiksa moj želodec,da je še slabš...user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
21.12.2012 13:49:45   
Sadrika
Ja, Mala BB, enako, tudi jaz sem vse izvedela tukaj. Saj ne vem... a veš, če pa bereš Pušenjaka, mu je pa ta test BV, kot laik pa mi je čist težko razumet zakaj ja in zakaj ne user posted image kao, da tud če si poz., ima otroček ful malo možnosti, da se okuži, če se rodi donošen, če pa se že okuži, se znaki hitro pojavijo in dajo pravočasno zdravilo, da je kao bolj nevarno v državah jer se veliko otrok rodi nedonošenih in hitro zapustijo P (po 24H). Po drugi strani pa berem zgodbie mami, kako se jim je zakompliiralo zdravljenje otročkov in koliko jih niso rešili, ... Ojejoj, zdej sem pa zabredla, pa ni glih pozitivna tema, sorry.
Hotela sem pa le reči čisto na kratko- od G dobimo veliko premalo info. In prvič niti ne veš kaj vprašati, za veliko stvari sem sploh prvič slišala od vas tu

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 21.12.2012 13:50:16 >

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
21.12.2012 13:54:16   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Ja, Mala BB, enako, tudi jaz sem vse izvedela tukaj. Saj ne vem... a veš, če pa bereš Pušenjaka, mu je pa ta test BV, kot laik pa mi je čist težko razumet zakaj ja in zakaj ne user posted image kao, da tud če si poz., ima otroček ful malo možnosti, da se okuži, če se rodi donošen, če pa se že okuži, se znaki hitro pojavijo in dajo pravočasno zdravilo, da je kao bolj nevarno v državah jer se veliko otrok rodi nedonošenih in hitro zapustijo P (po 24H). Po drugi strani pa berem zgodbie mami, kako se jim je zakompliiralo zdravljenje otročkov in koliko jih niso rešili, ... Ojejoj, zdej sem pa zabredla, pa ni glih pozitivna tema, sorry.
Hotela sem pa le reči čisto na kratko- od G dobimo veliko premalo info. In prvič niti ne veš kaj vprašati, za veliko stvari sem sploh prvič slišala od vas tu

v tem se strinjam s tabo...jst lih nism tolk pridna v branju raznoraznih člankov itd...sam re sploh ne veš kaj vprašat k si prvič noseč-jst sm se na momente počutla ko zlo mlada najstnica, k komi ve kako otrok nastane ;)

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
21.12.2012 13:58:31   
Pikica_82
Končno sem se spomnila geslo za RR user posted image  

Tak da vesper sicer z zamudo ampak vseeno: ISKRENE ČESTITKE!

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
21.12.2012 14:55:59   
araucaria
Sadrika - s hojo po stopnicah gor in dol je tako, da moras hoditi bocno. Tako gre medenica bolj narazen.

Druge zadege, za katere sem slisala, da pomagajo sproziti porod:
- sex pri cemer je treba paziti, da se lepo sprostis in da telo sprosti v sistem cimvec hormona relaxina, po moznosti orgazem, in partner mora obvezno pustiti v tebi spermo, ki pomaga odpreti maternicni vrat;
- svezi ananas : jih je treba pojest nekih 12;
- curry ali druga pekoca hrana ali karkoli, kar te pozene: ker priprave na porod se zacnejo tako, da se telo ocisci, to pomeni tudi debelo crevo.

Drugega se trenutno ne spomnem. Veselo na delo user posted image  Tiste, ki so ze rodile, bi znale povedat kaj vec.

< Sporočilo je popravil araucaria -- 21.12.2012 14:59:06 >

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
21.12.2012 15:52:32   
sandra_sandra
vesper čestitke še od ene ponosne mamice dvojčkov, mi smo danes stari 8 dni! mamo enga drobižka in eno bajsiko ki že pridno pridobivata na teži! vsem ostalim bodočim mamicam pa želim da jim čas do crkljanja z njihovimi user posted image čim prej mine! včasih kr jokam od sreče ko jih gledam- NEPRECENLJIVO

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
21.12.2012 15:57:56   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Sadrika - s hojo po stopnicah gor in dol je tako, da moras hoditi bocno. Tako gre medenica bolj narazen.

- sex pri cemer je treba paziti, da se lepo sprostis in da telo sprosti v sistem cimvec hormona relaxina, po moznosti orgazem, in partner mora obvezno pustiti v tebi spermo, ki pomaga odpreti maternicni vrat;
- curry ali druga pekoca hrana ali karkoli, kar te pozene: ker priprave na porod se zacnejo tako, da se telo ocisci, to pomeni tudi debelo crevo.

Drugega se trenutno ne spomnem. Veselo na delo user posted image  Tiste, ki so ze rodile, bi znale povedat kaj vec.

sj ne vem kje bi začela... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
21.12.2012 16:12:28   
Sadrika

Oooo, to pa je čist neki novga, sploh tole o stopnicah, nisem še nikjer zasledila, da je treba bočno, ups... to pa res nisem.

Neposredna povezava do sporočila: 2940
21.12.2012 16:17:19   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: sandra_sandra

vesper čestitke še od ene ponosne mamice dvojčkov, mi smo danes stari 8 dni! mamo enga drobižka in eno bajsiko ki že pridno pridobivata na teži! vsem ostalim bodočim mamicam pa želim da jim čas do crkljanja z njihovimi user posted image čim prej mine! včasih kr jokam od sreče ko jih gledam- NEPRECENLJIVO

Čestitke tudi tebi sandra_sandra in obema zakladkoma user posted image user posted image user posted image
Kako je pa pri tebi potekal porod, glede na to, da si imela spinalno? In kako sta dvojčka? Je dosti dela z dvema? Kaj pa ponoči? A se skupaj zbujata, ali ko eden zaspi, je potem drugi na vrsti? Kako pa ti okrevaš?

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
21.12.2012 16:19:39   
sandra_sandra
NUSIKAja saj to mi je ravno najhujse, ker ne bom mogla kaj dosti sama delat. moj bo doma na zalost samo 2 tedna (ocetovski), pol pa bom sama. drugega nimam nobenega, ker so vsi se v sluzbah, on pa tud prihaja vsak dan ob 5 komaj domov

Nič se ne sekirat, jst sem ta teden sama z user posted image user posted image ,ker moj še ta teden dela pol je pa na dopustu..sem pa tud po CR pa še ponoči sem dežurna za user posted image user posted image da se moj lahko naspi ker zjutri ustaja ob 5h, ni take panike..vcasih mi tud po 4-5h spita v kosu..npr.danes-zdej..od pol 12 že spita,sam jst jih ne zbujam zarad hranjenja,ker pol ful malo spijeta ker spita napol zraven!
Kar se tiče CR jst sem izbrala zadnji moment lokalno anastezijo da sem jih lahko takoj videla..ni neke bistvene razlike med okrevanjem ene in druge anestezije..razen da jst nisem smela ustati iz postelje 24 ur druge so pa lahko..pa one so bile malo omotične jst pa ne..po 3h urah noge in ostale organe čutiš normalno..tko da ne vem kaj naj vam svetujem tiste ki ste v dvomih za katero anast. se odločit..približno vseglih..razen da v mojem primeru ti ne morejo ukrastuser posted image user posted image user posted image pa takoj jih vidiš in veš da je vse ok!!! BOLI PA NIČ! - MED CR

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
21.12.2012 16:22:44   
sandra_sandra

Nič se ne sekirat, jst sem ta teden sama z user posted image user posted image ,ker moj še ta teden dela pol je pa na dopustu..sem pa tud po CR pa še ponoči sem dežurna za user posted image user posted image da se moj lahko naspi ker zjutri ustaja ob 5h, ni take panike..vcasih mi tud po 4-5h spita v kosu..npr.danes-zdej..od pol 12 že spita,sam jst jih ne zbujam zarad hranjenja,ker pol ful malo spijeta ker spita napol zraven!
Kar se tiče CR jst sem izbrala zadnji moment lokalno anastezijo da sem jih lahko takoj videla..ni neke bistvene razlike med okrevanjem ene in druge anestezije..razen da jst nisem smela ustati iz postelje 24 ur druge so pa lahko..pa one so bile malo omotične jst pa ne..po 3h urah noge in ostale organe čutiš normalno..tko da ne vem kaj naj vam svetujem tiste ki ste v dvomih za katero anast. se odločit..približno vseglih..razen da v mojem primeru ti ne morejo ukrastuser posted image user posted image user posted image pa takoj jih vidiš in veš da je vse ok!!! BOLI PA NIČ! - MED CR

Neposredna povezava do sporočila: 2943
21.12.2012 16:25:53   
sandra_sandra
Hotla sem sam NUSIKO citirat..sej bo enkrat boljš..enkrat mi bo ratal!
komi čakam da še ostale postanete mamice..da doživite ta občutek ki se ga ne da z besedami opisat..mislim da bi preživela CR tudi na živo za ta občutek in dobitek!

Neposredna povezava do sporočila: 2944
21.12.2012 16:29:30   
nusika2013

NUSIKAja saj to mi je ravno najhujse, ker ne bom mogla kaj dosti sama delat. moj bo doma na zalost samo 2 tedna (ocetovski), pol pa bom sama. drugega nimam nobenega, ker so vsi se v sluzbah, on pa tud prihaja vsak dan ob 5 komaj domov

o sandra_sandra hvala za porocilo :) jaz bi se tud za lokalno odlocla. ce bom mela CR, bo to definitivno to, ker jo hocem tud takoj videt. saj zdaj sem se ze malo pomirla, ko ste tak napisale, da ni tolko hudo po CR. po eni strani mi je to celo boljse, ker ves kdaj se zacne in kdaj konca :) pa ni ti treba muk prezivljat. moja pikica pa se je definitivno nekak obrnila, ker zdaj kolcanje cutim cist drugje, kot sem prej. sam se vedno ne vem kak lezi, ker glavica pa se mi zdi, da je na istem mestu. bomo vidli 28.12. ko imam pregled, ce se nic ne spremeni do takrat.

Neposredna povezava do sporočila: 2945
21.12.2012 16:31:29   
nusika2013
jaz se bom tud cmerla ko dez, ko jo bom prvic vidla. to ze zdaj vem :)

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
21.12.2012 17:42:29   
HotCat
sadrika: na akupunkturi je bilo super. Malo je razložila kje so začeli to uporabljati itd. Dr. Ocvirk je mislim da prva to prinesla v slovenijo in se s tem že ukvarja vrsto let. Potem se uležeš na levi bok, in da iglo v glavo (sploh ne čutiš), v desno roko (med palcem in kazalcem) ter eno v vsako nogo (mečo), in tam lepo dremuckaš in se sproščaš pol urce. Plačilo je pa bilo 20 eur. In sedaj sem zopet naročena 27.12. Priporoča se kakšnih 5 obiskov. Držžimo pesti, da bo pomagalo user posted image
Jaz pa za streptokok izvem konec naslednjega tedna, upamo da je negativen! Aja drugače je pa meni to svetovala od ata partnerka (ginekologinja), je ona tudi bila pozitivna. In nikoli ne veš, tako da je bolje da se testiraš. Ravno prejšni teden je bil tukaj rojen dojenček ki je zaradi okužbe s streptokokom doživel sepso in je moral iti v LJ porodnišnico na zdravljenje...Je pa res škoda da G sami od sebe ne svetujejo to testiranje!

vesper: Še enkrat iskrene čestitke, in tudi jaz menim da je Jaka res prelepo ime! super da lepo okrevaš po CR, upam da gresta čimprej domov!!!

sandra_sandra: a ti imaš pa tako pridne punčke, ja izreeeedno lepo!! Le tako naprej user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
21.12.2012 17:58:35   
araucaria

Oooo, to pa je čist neki novga, sploh tole o stopnicah, nisem še nikjer zasledila, da je treba bočno, ups... to pa res nisem.

Ojla,

Tudi jaz nisem vedela, da je treba bocno hodit po stopnicah, pa sem slisala od uciteljice joge. Je za probat, skodit ne more. Sam drz se ograje, da ne pades...

Sedaj, ko sem doma, se sla se pogledat v knjige, kaj se priporocajo za zacetek poroda. Ekola;
- stimulacija bradavic in klitorisa, celo samozadovoljevanje predlagajo, za sprostitev hormona oxytocina (ne relaxina kot sem napisala zgoraj). Pise, da to privede do krcenja maternice, posledicno v porod.
- refleksologija: masiranje tocke ob gleznju lahko spodbudi maternico, da se pricne krciti. Tocko najdes tako, da pritisnes s palcem na notranjo stran gleznja, hkrati pa s kazalcem pod peto.
- preprosta hoja lahko spodbudi dojencka, da se spusti nizje in pritisne na maternicni vrat.

Osebno ne poznam nobene, ki bi rekla, da je to ali to pomagalo; midva bova sla za prvo varianto in za refleksologijo glede na to, da moj zna masiratuser posted image

Inigo - a si ti kaj probala od tega?user posted image

< Sporočilo je popravil araucaria -- 21.12.2012 18:00:15 >

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
21.12.2012 19:13:17   
Inigo

Ojla,

Tudi jaz nisem vedela, da je treba bocno hodit po stopnicah, pa sem slisala od uciteljice joge. Je za probat, skodit ne more. Sam drz se ograje, da ne pades...

Sedaj, ko sem doma, se sla se pogledat v knjige, kaj se priporocajo za zacetek poroda. Ekola;
- stimulacija bradavic in klitorisa, celo samozadovoljevanje predlagajo, za sprostitev hormona oxytocina (ne relaxina kot sem napisala zgoraj). Pise, da to privede do krcenja maternice, posledicno v porod.
- refleksologija: masiranje tocke ob gleznju lahko spodbudi maternico, da se pricne krciti. Tocko najdes tako, da pritisnes s palcem na notranjo stran gleznja, hkrati pa s kazalcem pod peto.
- preprosta hoja lahko spodbudi dojencka, da se spusti nizje in pritisne na maternicni vrat.

Osebno ne poznam nobene, ki bi rekla, da je to ali to pomagalo; midva bova sla za prvo varianto in za refleksologijo glede na to, da moj zna masiratuser posted image

Inigo - a si ti kaj probala od tega?user posted image

pr prvem sm fuuuul velik hodla. na velenjski grad sm hodla vsak dan zjutraj in zvečer... mela sm tok kondicije, da sm pršla gor, pa je fuuuul šteng, da niti zadihana nism bla. mama se je kr križala user posted image no, pa ni pomagal user posted image user posted image user posted image

drugih stvari še nism probavala. verjamem, da pomaga seks in vse povezano s tem. ker ponavadi sm cela trda v trebuhu... to bi res znal bit. ampak si nikkr ne predstavljam, da bi se rajcala na porodni user posted image

bom pa še dans najbrž šla do vrha bloka in nazaj. po strani, seveda user posted image 8 nadstropij bo kr konkretna telovadba user posted image

sandra_sandra - čestitke za punčici! pa kk sta pridni... neverjetno! naj ostane tako. še posebaj zato, ker boste babike hitro ostale brez pomoči. saj bo kakšen težek dan, ampak ker se boš sprifala bit sama z njima, boste tako najbolje funkcionirale. bodi brez skrbi. če boš pa kdaj potrabovala pogovor, da se nam izkašljaš, smo pa punce vedno tu. sj to pa tk veš user posted image midva z Brinom sva tut ful dosti sama, ker ima ati tak šiht, da ga vsako sredo in soboto sigurn ni cel dan, v času lige prvakov ma pa še ful tujine... in sva se navadila, da sva sama in nama včasih kr narobe hodi, da je doma user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2949
21.12.2012 19:20:44   
sandra_sandra
pa punceeeuser posted image mi mamo tud fantka-on je drobižek ker mu je bajsika papala hrano! ona je pol kile težja se rodila a velika sta pa enak! tko da ona zgleda taka velikaa punčara v primerjavi z njim!
NUSIKA Jst sem tud jokala k dež..oz.niti ne jokala kokr so mi solze lile
INIGO Vem točno kako vama jeuser posted image tud men je tko..pol k pa pride pa skoz hodim za njim in pospravljam pa težim seveda..ampak kaj čmo..sej me razumeuser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?