Inigo
|
IZVIRNO SPOROČILO: araucaria IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika IZVIRNO SPOROČILO: araucaria Sadrika - s hojo po stopnicah gor in dol je tako, da moras hoditi bocno. Tako gre medenica bolj narazen. Druge zadege, za katere sem slisala, da pomagajo sproziti porod: - sex pri cemer je treba paziti, da se lepo sprostis in da telo sprosti v sistem cimvec hormona relaxina, po moznosti orgazem, in partner mora obvezno pustiti v tebi spermo, ki pomaga odpreti maternicni vrat; - svezi ananas : jih je treba pojest nekih 12; - curry ali druga pekoca hrana ali karkoli, kar te pozene: ker priprave na porod se zacnejo tako, da se telo ocisci, to pomeni tudi debelo crevo. Drugega se trenutno ne spomnem. Veselo na delo Tiste, ki so ze rodile, bi znale povedat kaj vec. Oooo, to pa je čist neki novga, sploh tole o stopnicah, nisem še nikjer zasledila, da je treba bočno, ups... to pa res nisem. Ojla, Tudi jaz nisem vedela, da je treba bocno hodit po stopnicah, pa sem slisala od uciteljice joge. Je za probat, skodit ne more. Sam drz se ograje, da ne pades... Sedaj, ko sem doma, se sla se pogledat v knjige, kaj se priporocajo za zacetek poroda. Ekola; - stimulacija bradavic in klitorisa, celo samozadovoljevanje predlagajo, za sprostitev hormona oxytocina (ne relaxina kot sem napisala zgoraj). Pise, da to privede do krcenja maternice, posledicno v porod. - refleksologija: masiranje tocke ob gleznju lahko spodbudi maternico, da se pricne krciti. Tocko najdes tako, da pritisnes s palcem na notranjo stran gleznja, hkrati pa s kazalcem pod peto. - preprosta hoja lahko spodbudi dojencka, da se spusti nizje in pritisne na maternicni vrat. Osebno ne poznam nobene, ki bi rekla, da je to ali to pomagalo; midva bova sla za prvo varianto in za refleksologijo glede na to, da moj zna masirat Inigo - a si ti kaj probala od tega? pr prvem sm fuuuul velik hodla. na velenjski grad sm hodla vsak dan zjutraj in zvečer... mela sm tok kondicije, da sm pršla gor, pa je fuuuul šteng, da niti zadihana nism bla. mama se je kr križala no, pa ni pomagal drugih stvari še nism probavala. verjamem, da pomaga seks in vse povezano s tem. ker ponavadi sm cela trda v trebuhu... to bi res znal bit. ampak si nikkr ne predstavljam, da bi se rajcala na porodni bom pa še dans najbrž šla do vrha bloka in nazaj. po strani, seveda 8 nadstropij bo kr konkretna telovadba sandra_sandra - čestitke za punčici! pa kk sta pridni... neverjetno! naj ostane tako. še posebaj zato, ker boste babike hitro ostale brez pomoči. saj bo kakšen težek dan, ampak ker se boš sprifala bit sama z njima, boste tako najbolje funkcionirale. bodi brez skrbi. če boš pa kdaj potrabovala pogovor, da se nam izkašljaš, smo pa punce vedno tu. sj to pa tk veš midva z Brinom sva tut ful dosti sama, ker ima ati tak šiht, da ga vsako sredo in soboto sigurn ni cel dan, v času lige prvakov ma pa še ful tujine... in sva se navadila, da sva sama in nama včasih kr narobe hodi, da je doma
|