vesper
|
dobro jutro punce nitta pošiljam ti tisoč verjamem da si žalostna, tudi jaz sem včeraj res upala da me pustijo domov, da ne bi bila na božični večer v bolnici. Ampak glej na to s pozitivne strani, da se bliža čas, ko boš prav kmalu v rokah držala svojo majhno štruco. sadrika_sadrika saj ne vem, če sem ti že čestitala za tvoji dve mali pikici. Čestitam ti iz srca lepo lepo se cartajte punce še moja porodna zgodba: V sredo sem torej ob 17h prispela v porodnišnico, nardili so mi vse potrebne preiskave, to pomeni CTG, EKG, vzeli kri. Nato sem odšla v sobo, kjer sem se vsaj malo naspala in naklepetala, kljub živčnosti, v pričakovanju četrtka. Za CR sem bila na vrsti prva, to pomeni zjutraj ob 8.15h sem bila že pripravljena na operacijski mizi. Pred tem mi je še dr.nardil UZ, da je pogledal točno lego mojega srčka in ga izmeril. Dali so mi klistir, vstavili kateter, namestili infuzijo za popadke, oz.neko tekočino, da je malega malo zbudila in ga pripravila na operacijo in ne bi doživel prevelikega šoka. Dragi je bil ves čas ob meni, do operacijske sobe. Mene so odpeljali noter, dragi pa je moral počakat zunaj do konca operacije. Punce to vse skupaj s pripravami na operacijski mizi, do mojega zbujenja, je trajalo vsega slabo uro. Osebje tako prijazno, da je to že neverjetno. Takoj so mi povedali, da je z otročkom vse ok, koliko je velik in koliko tehta. Ati pa ga je seveda tudi takoj videl in cartal. Nato so me po eni uri odpeljali na intenzivno nego, kjer sem bivala še z eno sostanovalko in sma prav fajn klepetale. Otročka sem dobila takoj ko sem rekla za njega, s tem da sem pač prvi dan preležal in so mi ga babice pristavljale v posteljo kolikor sem želela. Res neverjetno in zame je to bila zelo lepa izkušnja. Dojit smo se začeli takoj isti dan zvečer, sicer bolj malo, ker še mleka ni bilo. No, po vstrajanju imamo danes mleka za izvoz in prsi kot Pamela Anderson Drugi dan sem že odšla na oddelek in sva se že z mojim Jakecom cartala cele dneve. Bolečine prvi dan so bile kr čutne, ne prehude, ker imaš itak protibolečinske doze, ko sem ležala dejansko ni bolelo nič, ob premikanju pa. Prvo vstajanje je bilo hudo, drug dan že sto proti ena, danes že hodim kot da ni bilo nič. Malo še sicer tu pa tam zaboli, res malo, ampak sem že od predvčeraj popolnoma brez protibolečinskih tablet. Rana je kooooomaj opazna. Zares komaj. Sedaj pa smo že doma in se že razvajamo. Ati svojega sinčka razvaja tako, da mu je celo noč, to pomeni od 11h do 6.30h zjutraj prespal na njegovih prsih. No, pa mama je 2x mezmes dala papico in takoj zaspala kot hrček Smo zelo pridni, edino malo čutimo krčke med 18h in 22h uro, ampak potem se nekako uredi in zaajamo nazaj. No evo, to so moje izkušnje in moja zgodba. Punce zdaj pa hitro hitro za mano, da še ve poveste svoje lepe porodne zgodbe. Aja, še nekaj, tiste ki boste prvič postale mamice, ta občutek, ki ga doživiš ob stisku svojga otročka je tako neverjeten, da vam niti opisat ne znam z besedami. Ni je večje ljubezni, prav zares ne