Sadrika
|
IZVIRNO SPOROČILO: HotCat mala BB in Sarika: mislim da imamo vse 3 enako ginekologinjo ...tudi meni je čudno da ne da na CTG; ampak ja..pravi da je merjenje pretokov še bolje. Sadrika: po 37 tednu, kako naroča, a na teden dni? Ker jaz imam naslenji pregled ko bom polnih 36 tednov in bom šla v 37...me pa potem zanima ali bom hodila enkrat na teden....tako večinoma naročajo druge. Bom pa šla na CTG atovi partnerki ki je tudi ginekologinja, da vidimo če se mali počuti ok. sadrika: naš še tudi ni obrjen na glavo, bomo videli 27,12 ali se je odločil da se bo obrnil...kako poteka ta obrat pri dr. Korenu? a to so te naročili in si morala kej čakati? je boleče? veliko vprašanj a ne hihi...in kaj te je potem naslednjič naročila, čez en teden ali dva? Aha, za tebe sem vedela HotCat, za MalaBB, tebe pa ne.. .Torej imamo vse tri isto G. Ja, glede CTG, je tudi meni blo čudno, sicer sem pa vedno tko hitro gotova in grem vedno razočarana, ker se nikoli ne zavzame, če ji kaj omenim in resno razmišljam, da se bom potem prestavila, ko rodim. Samo ne vem, če sploh še kdo jemlje na novo. Nazadnje, se pravi prejšnjo sredo sem ravno vztopila v 37.teden, pa je samo pogledala, če je mali še na glavici (no, da ni bil, že veš in mi je takoj začela pisat napotnico za obrat, še preden sem čisto dojela, da ni glavi, kaj šele, da bi se strinjala) in pretoke, kar je trajalo vsega skup 1 min. Sem ji rekla, kok otekam, pa sploh ni dala nobenega komentarja na to. In očitno tudi naša G špara, ker me je naročila čez 14 dni (to je naslednjo sredo, ko bom v 39.tednu), je pa res, da bo to že 9.pregled in verjetno mi bo dla dtm. še okoli PDP. Se je še sestra čudila, kok to, da me je dala čez 14 dni, ko pa grem na obrat in se ponavadi čez 1 teden preveri, če še drži lega (če je obrat uspel). Sam obrat mene sicer ni bolel, je pa Dr.Koren res en ful dober zdravnik, sploh, ko sem navajena na mojo G in njeno aroganco, sem bila nad njim čisto navdušena. Skratka, v sredo sem bila na pregledu, mi G napiše napotnico za obrat in me napoti v P h Korenu. Ta seveda sprejema naročene pacientke v ambulanti, pa me kljub temu sprejme, naredi UZ, da preveri, če imamo sploh pogoje ga izvest (dovolj plodovnice, dovolj zrel plod, popkovina dovolj dolga, posteljica na pravem mestu..), pove mi vse mogoče scenarije, kako poteka ta poseg, pa fajn bi bilo, da ostanem tešča. Nato sva se dogovorila, da pridem ob 14h nazaj v P, ko bo tudi končal z delom v ambulanti. Ko sem prišla ob 14h, me je babica najprej dala na CTG, vmes popisala vse podatke in v primeru, da se nič ne zgodi in grem domov in pridem šele, ko grem rodit, te papirologije ne rabimo več popisovat. Ko je prišel Dr., je pogledal CTG, ki je bil "lep" in naročil naj me pripravijo. Aja, podpisat sem mogla pa ful enih papirjev, da se strinjam s posegom, pa da vem kakšen je rizik, pa tko... Sem šla lulat, pa umit, preoblečt v njihovo srajco ter v porodno, kjer so me zopet priklopili na CTG ter pred posegom odklopili, dr.je še preveril lego, če je še ista -itak je bila, nato mi je povedal, da me bodo malo spustili z glavo navzdol, če mi je to ql, pa mi je blo, ni blo prehudo, nato me ful namazal z gelom, ter se z obema rokama ful naslonil na spodnji del trebuha, da sem mislila, da ga bom in pokakala in polulala. No in pol čaka, da se mali od pritiska rok sam pomakne višje, pa se je kar hitro in nato pritisne zopet višje in tako naprej. Sam obrat je trajal ca. 10 min, pol sem bla pa še skor 1 uro priklopljena na CTG in ko so videli, da mi ni hudega in se spodaj ne dogaja nič, razen, da mali brca kot zmešan, so me poslali domov- to je bilo ob ca. 16h. Ampak naslednji dan je mali še bolj norel po trebuhu in čutila sem podobno kot pri obratu, kako se premika, zato mislim, da se je zopet obrnil, čeprav ni pa nujno in potem sem začela razmišljat, joj kaj sem ti naredila, te neki premetavamo, ko pa ti ne paše bit na glavi, zato mislim, da če bi se še morala 1x odločit, verjetno ne bi šla in čakala, da bi se sam ali pa pač rodila s CR. Mi je pa kolegica razlagala, da se je pa njej obrnil 3 dni pred porodom, sam ji njena G sploh omenjala ni obrata. No, zdej sem se pa ful razpisala in natančno opisala kako poteka obrat, Bila sem pa res ful navdušena nad Dr.Korenom in vsemi babicami, ki so bile skoz navzoče, pa sem prišla na jutranjo smeno in tudi ko se je ta menjala, se pravi popoldanska, so bile fenomenalne, res, kapo dol. sandra_sandra ful mislim na vas 3 in sem zlo vesela, da se boste lahko že danes cartali. Javi se, ko boš lahko in poročaj! Tudi ti Vesper , ko boš v pon.šla, upam, da nam boš javila in poročala vse. Pogrešam pa eno punco, ki je, če se prav spomnem rekla, da bo imela minuli ponedeljek sprožen porod, mislim, da Renata81 Jst pa navijam za datum - 20, samo po mojem tako ne bom pred rokom rodila. Datum mi je pa res všeč, se tak fajn vidi, ko se ga napiše 20.12.2012, pa še za božička bi bili vsi trije lahko že skupaj doma. Ah, sanje. Sicer mi je bil fajni datum tud včerajšnji, no, ta je že mimo.
|