caelia
|
ojla,mamice!! me že dolgo časa ni blo z vami, sem pri marčevkah, ker je pač moj aprilček pohitel in je bil zelo zgoden marček No, Rožle je star "že" dva meseca in dva dni, kako gre hitro.. imava 4200g, meni se zdi pravi bajsek Tako, da super napredujeva s težo, (porodna je bla 2420 in odpustna 2330g) rojen pa je bil 5 tednov prezgodaj. Sva zdaj na št. 56., počasi bo že kak bodi premajhen Nisva preklopila na dojenje, je pa na mojem mleku. Je pač tako, da se sesalni refleks razvije v zadnjih tednih in to je mopj sonček prehitel, se mu je mudilo ven, pogledat mamico Sva na flaški, ampak izključno na mojem mleku, si pridno črpam, zato sem tudi zdajle na RR, ker sem ravno odčrpala nočno dozo Včasih ga pristavim na joško, kadar vem, da jhe čisto polna in je tudi že spil po 100 ml pri meni, ampak se revež tako namuči.. da ga ne matram vsakič. enkrat na dan pa vsaj, da se jaz malo pocertam sam da malo pokomentiram.. krčki: jaz sem tudi brala pri svetovalkah, da krče povzroča nerazvitost črevesja in ne prehrana mamice, kar je tudi logično- če bi jih povzročala prehrana, jih otroci ki so na AM nebi imeli. naš starejši je bil izključno na AM (zamenjali par različnih) pa je imel grozne krče. jaz dojim- no, si črpam, in jem vse. Res da ne pretiravam s sadjem ampak pojem kako jabolko, banano, jedla sem breskov kompot.. pa ni blo panike.. kapljice: Krispin je opmenila, da gre mož po Olepvit za krče- Oleovit so kapljice z vitraminom D3 za razvoj kosti (to ste doble v porodnišnici ali posvetovalnici recept za Plivit kapljice- slovenska izvedba Oleovita), ki naj nebi povzročale dodatnih krčev, niso pa namenjene preprečevanju krčev. Najbrž si mislila Sab Simplex ali Antiflat kapljice iz Avstrije- te pa so proti krčem, slavne avstrijske No, Rožle je mel tudi krče, revček.. smo mu začeli dajati Coli Prev- zlata vredne kapljice-drage, ampak.. bi dala tud več. če bi blo treba.. Pridobivanje/nepridobivanje kg: Midva sva v prvem mesecu pridobila 800g, v drugem pa 1000g! je pa od sestrične sin (10 dni mlajši odd rožleta, ampak donošen) v enem mesecu pridobil 1800g in so ji tudi rekli, da je preveč, da naj mu omeji obroke. Ker po zdravi pameti je tudi nekako logično, da je malo preveč.. je imel revček čisto napihnjen trebušček in trd. Samo, zdaj imata pa jok in dretje Upam, da bosta zrihtala... je pa psihiranje tole s kg... jaz sem bla cela živčna od začetka.. sem bla najbolj srečna, ko sva končno presegla 300g! zbujanje ponoči: Ovnica jaz sem morala Rožleta zbujat na 3 ure od začetka, ker je imel tako močnho zlatenico in še nedonošen je bil, bi kar spal.. Sem ga zbujala do teže 3000g, potem pa ne več. Ker je včasih kar težko kaj pojedel, ker najbrž še ni bil lačen. sem pa mela izpsojeno tehtnico in sem ga tudi potem vagala vsak dan, da sem videla, če zgublja na teži, pa se je prav lepo redil. Sem ga pa najprej nehala zbujat ponoči (da sem se še jaz malo naspala) potem pa počasi še čez dan in zdaj imava že nekaj časa prav lep ritem. Pač presodi.. sej boš videla... Čez dan ima menjavanje budnega in spanca.. Ponavadi je zbujen tam okrog 10h-12h, potem spi z vmesnim zbijanjem za hrano in je spet pokonci od 5h-6h popoldan do 9h, ko gre spat. Ponoči spi od 9h do 3h-4h, se najeva in zaspi nazaj do 7h-8h.. spet jeva in spi do 9h-10h.. odvisno pač kdaj se prebudi za jest. res je priden!! Upam, da se zdaj ne skvari, ko ga hvalim No, morava pa se naročit za posvetovalnico, kontrola rasti pri dveh mesecih, pa so imeli prejšnji teden kar dopust med prazniki, bova šla ta teden. Drugače sem pa full vesela,ker še mam svoje mleko, sem vztrajna in črpam.. kakšen dan mi za kak obrok sfali, ker se preveč naprezam in premalo pijem , pa potem vzamem en lonček iz skrinje (hvalabogu za naval mleka na začetku ). No, upam, da ste se že navadili eden na drugega in se pridno certate... mi res uživamo... Fajn vas je brat, ker maste ista vprašanja in pogovore kot pri marčevkah, samo z mesečnim zamikom Se še kaj oglasim, če vas ne moti preveč ker vdiram nazaj k vam...
|