Arwen_84
|
Pozdravčke lejdis, Prej sem bila kar pridna čveka, ko so sekunde minevale kot tedni...no, zdaj je obratno Sem se že 3x lotila tole pisat, pa me vmes vedno zmotla naša . Pridno vas berem, za napisat pa se bom še potrudila, ker vem, da bo kera imela kakšen nasvet. Drugače smo kar ok...začetek je bil kar naporen. Dojenje: Tamalo sem mela v porodnišnici skozi priklopljeno, sicer je več al manj spala...ampak kolostrum je curil, tako da sem se kar trudila (je pa dobila 1x na dan dodatek zaradi delovanja ledvic, nevem, če je bilo res potrebno ali ne...ampak sem bila vsaj mirna, da nekaj poje). Sem imela naval mleka 4 dan, (.)(.) sem imela kot dva balona - res komaj sem hodla , trda ko bat...tamalo nisem več mogla priklopit gor, ker so se mi bradavice čisto sploščile , mleko pa kar ni priteklo...res sem mislila, da me bo razneslo...Potem sem začela črpat...zraven sem masirala ko zmešana...trajalo je 1h, da sem jo pripravila da je začelo tečt...pol pa še 2-3h črpala na električno črpalko NUK-ki je en velik drek, tko da sem si z svojimi rokami mastila (.)(.) - No, iz obeh 150ml, kar malo ni...sem si vsaj oddahnila..na koncu pa bila tako izčrpana, že razmišljala o tem kako se mi bo tako zmešalo, da je to res kar nekaj in da bom (.)(.) nekam poslala in šla na umetno, ker bom vsaj imela kaj od mojega ...en lep začetek depre pomoje...izgubila apetit, slabost, nekaj vročine, itd....Potem je moj dan zgledal takole: črpanje 3h, mala se zbudila dobila moje mleko 50ml + dodatek (ker sem se bala, da mi bo mojega zmankalo), ko je zaspala sem šla spet črpat, itd..tko, da sem 6-8h/dan črpala....No, male nisem mogla priklopit niti z nastavki (ker padajo dol in nisem imela prave velikosti). Moja odrešitev je prišla s patronažno, ko mi je rekla da naj neham. Najprej sem se zjokala in spoznala, da kar delam je res neumnost. S črpalko mora biti nekaj narobe...in res, ko sem probala z ročno je v 30min priteklo enako kot sem prej rabla 3h . Res je, da mi fuulll težko priteče..in rabi prej masažo, toplo vodo, itd...Tko, da črpalko bomo vrnili al jo bom prodala, ker je res slabo zasnovana. Tko od te moje odrešitve se je sistem spremenil....jaz si najprej malo ščrpam, tko da sprostim (.)(.)...in mi to tudi bradavico malo iztisne, tko, da malo lahko gor priklopim in pol lepo pije...kar sicer zna trajat 30min-1h ampak ok...Sedaj me bolj moti to, da sva prej vedla točno kolko je spila...zdaj pa jo nekaj tehtava, nekaj ne...ampak na koncu važno, da bo porejena. Tko, da smo zdaj 2 dni brez dodatka...ponoči sem ji dala moje s flaško in pol jožka, ker ko je živčna je nikakor ne morem dat na (.)(.) (še zaradi bradavic težko prime). V hladilniku imam kar nekaj načrpanega, tko da ni straha, da bo zmanjaklo . Nekako se skupaj učimo in upam čimprej najdemo nek svoj ritem Drugih težav nimamo. Malo se je začela luščit, pa jo kar z mandljevim oljem malo namažem. Bele pikice še ima po obrazku ampak to bo samo šlo stran...drugače flekasta nič ni, očke ok, pridno kaka in lula (med previjanjem tudi. Sploh pa gre tako-je malo pokakana, jo previjeva, gre jest, vmes prda in kaka, še enkrat previt... , pa spet jest, da se pomiri...), popek še ni odpadel (ima 10 dni), tko še to čistim...pa tudi krćkov še nič nima (držim pesti, da tako tudi ostane...sicer jaz jem več al manj vse zaenkrat...no, razen tistih res napenjalcev). Punčke; tisto belo snov v luliki se ne sme brisat stran a ne....razen, če ni kaj popakano...Naša ima še kar to noter, je rekla patronažna, da samo malo zgori pobrišemo...ni pa treba nekaj razpenjat in not hodit...a ne? duda: A vaši že majo dude? Naša ne in sploh nevem kdaj naj bi se to dalo?-a ko veš da ima vse - previta, najeta, ..in še joka?-takrat daš za se pocartat?...enkrat sem ji jo dala ma kar ni bila navdušena in jo je ven metala...(je bla moja (.)(.) boljša) - samo to navadit tudi ni najboljše. omejevanje hrane: Prej je spila 50ml mojega+30ml dodatka v povprečju...če se je še jokala smo ji še dali - pol so začeli eni, da ne bo prenajeta, ker je hudič pol hujšat - a je to res? A ni, da je prav da je, dokler je lačna?...ZDaj, ko je priklopljena je drugače, ker nevem točno kolko dobi...ji pač dam obe (.)(.)...če še joka (išče hrano) pa še moje s flaške oz. dodatek? Mamamia sem se razpisala, zdej pa grem....nekaj jamra . Sončen pozdrav iz Kopra