|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
17.7.2012 14:01:05   
_vanilija_
Evo tudi nas... user posted image

Včeraj nam je zaspala ob 22:30 user posted image To pa je res papredek!!! Kaj sem naredila drugačno je da sem namest navadnega kafeta popila brezkofeinsko (kafe pijem ob 15:00 in verjetno ona dobi dozo kofeina okrog 6ih - 7ih in jo drži do polnoči user posted image ). ?! Kopanje smo prestavili na 8 uro, sem jo dala na joško, malo se je pocrtala in zaspala. Seveda, zbudila se je po 30tih minutah, potem smo jo malo nosili okrog, na koncu je zaspala pri mojemu na rami. Spala je do 5ih zjutro. Tina se ne zbuja z jokom, ampak jo verjetno trebušček matra, ker se ful napenja, nogice dviguje in se premetava po postelji, z enega boka na drugi. Jst jo uzamem k nam v posteljo in se takrat zbudi, jo podojim in spimo do 7ih i spet papa do pol 8ih.

Naročili smo tiste knjige ki si Arwen poslala link, bomo prebrali in vidli če se da kaj naredit glede tega da bi se naučila sama zaspat. Ker zdej jo še lahko mamo na rokah ko ma 6,5kg, in jo nosimo 30min po stanovanju. Kaj bo ko bo imela več ?!

Dans je bla pridna v vozičku, pol urce smo se vozičkali v košari, sem strehico dala dol in je gledala drvesa. Jst sem ji pela (folk bo mislil da sem nora user posted image kaj me briga, važno je da me Tina slši) in je SAMA zaspala v vozičku ?!?!?!?! 1h sem hodila po Gorici in šla domov. Pred blokom se je zbudila, in je bla pridna dokler sem pospravila voziček. Niti ni jokala ko sem pršla v stanovanje, sem jo odložila v gugalnik in je počakala dokler sem vse končala v kopalnici. user posted image Dans je pa res pridna. Zdej spi že 2h user posted image

Jutri mamo posvetovalnico in jo bojo cepili. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Seveda, zbudila se je, divja.... Zdej je v igralnem centru ?! Arwen, ocitno je nekaj v zraku na primorskem user posted image Ali pa ti in jst popoldan začnemo red bull delat namest mleka user posted image

hehe, mogoče pa res. No, in pol je bla aktiva do kdaj? In kaj je zaspala pol pri tebi na joški nazaj?

Je bla aktivna do 11tih, zaspala je pri meni na joški okrog pol 12tih. Drugač itak ne zna zaspat user posted image Lažem, zna pri mojemu na rami user posted image

Btw, v Hofferju so znižane poletne spalne vreče, mi smo kupili včeraj eno, mi se zdi da je bla 5 ali 6 eur.

< Sporočilo je popravil _vanilija_ -- 17.7.2012 14:13:32 >

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 526
17.7.2012 14:20:21   
*bucka*
Ok, rutina - se strinjam., Moja kar ve, da greva po kopanju v spalnico, jest in spat...zvečer. Čez dan je to skoraj nemogoče, ker ne spi vsak dan enako čez dan...ker je dnevno spanje norišnica....hočem rečt, iz moje situacije, da je ne morem naučit, da je tiho, zapre oči in spi. Ker ona se pač dere prej - in to sem sprejela, se sprijaznila, v enem od tistih člankov piše, da nekateri so pač taki dojenčki. Upam samo, da ne bo trajalo..Kolikor spremljam je tvoj problem nočno spanjeuser posted image tu pa nimaš kaj veliko narediti, dojiti sede, jo prestaviti nazaj, ipd ali pa imeti ob sebi in vsaj vmes ti dremaš. Kakor ti je lažje oz. ljubše.
Glede zakonske postelje je pa baje dokazano, da so otroci, ki spijo pri starših (ne vem točno al v isti sobi ali postelji) celo ali del noči bolj čustveno stabilni. Ne vem, tko bom rekla -dokler vaju ne moti, naj. jaz sem se čisto navadila spat, z obema na svoji polovici posteljeuser posted image . Je pa res, da če bi naju ful motilo, bi ukrepala....
kakorkoli...vsak po svoje in vsaka verjetno prav. So le eni grobi nasveti za vse 'tipične' dojenčke user posted image
Aja, glede dojenja - meni recimo je dojenje ful bolj pomembno kot spanje, v smislu učenja spati. Sicer sem si pri 2. predstavljala, da pač dojenčka sitega in previtega odložiš in zaspi (novorojenčke naj bi, moja ni)...no in sem hitro spoznala, da nekateri pač ne. za dojenje bi pa tudi jaz naredila vse in še malo čez...za spanje pa...ne vem, ne morem poslušat jokat - torej bom/o malo nosili..mogoče bo pa sčasoma kar sama zaspala...ob belih šumih, ki ji v ozadju igrajo med dojenjem in nošenjem user posted image

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 527
17.7.2012 16:32:03   
Kurumba
Moj problem ni toliko nočno kot dnevno spanje (čeprav ga je tudi ponoči začel sračkat). Podnevi že zaspi, pa ga čez par minut nekaj (verjetno krč) zmoti in začne jokat. Nikoli zadnje čase se ne zbudi zato, ker bi se naspal, ampak se zbudi z jokom čisto nenaspan, ker ga zvija. Sem danes ugotovila, da se od nedelje vlečejo res hudi krči, zaradi katerih ne more zaspat oz. spat, posledično je zaspan in utrujen in še manj zaspi, če pa že, pa ima spet krče. Danes je tudi res hudo, ful kriči in čisto nič ne pomaga, zdajle sva ga zavila v dekico in spi pri mojem na rokah, ko ga je hotel odložiti, je ful spet začel jokat. Tako hudih krčev še ni imel kakor tehle nekaj dni. Do zdaj tudi če jih je imel, niso bili tako zelo hudi. Zdaj pa kar skupaj jokava, tako kriči in brca in se zvija in čisto rdeč je in solzice mu tečejo, da tega kar ne prenesem. Nisem si mislila, da me bo jok mojega otroka tako prizadel. Vedno sem si mislila, da dojenčki pač jokajo, big deal, zdaj pa res trpim, ko ga gledam tako razburjenega, a vendar zaspanega. Ko je srečen in se smeji, sem noro srečna, ful bolj kot sem si kdaj mislila, da bom, ko pa joka, se mi trga srce. Upam, da bodo ti krči kmalu minili (star je 11 tednov), sicer pa vem, da bo potem takoj sledilo nekaj novega, npr. preskok v rasti, potem zobje, potem ne vem kaj. Skos je nekaj, da ne moreš res 100% uživati z otrokom.

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 528
17.7.2012 18:37:44   
cacao
jaz se strinjam z obema metodama, res sem prebrala vse te članke že dolgo nazaj, in jih skoraj vsak teden preberem, da se opomnim da ne delam nič narobe. Vendar enostavno, sem vsake toliko totalno zmozgana in ne morem več. Sem se odločila, da bom temu naredila konec, treba je začet z neko rutino tudi čez dan.. nekako se moramo poklopit. Zdaj sem si sposodila to knjigo: brez joka v sanje.. in jo res kar hlastam. Vidim totalno sebe v tem.. bom prebrala, vse od začetka in se šele nato lotila dela.. počasi in vztrajno.

Mora biti boljše, saj res nikomur ne koristi tale zmoganost: otrok je tečen, mama pa zmatrana in nima energije za igranje z njim.

Aja, vanilija: vem, da si imela ti probleme z vozičkom in da ti mala ni hotla biti notr. A dons je pa kar zaspala, a kar tako da si ji samo pela??' Joj ne morem verjet, pri nas mu je fino v vozičku (košari cca 15 min, ko gleda drevesa, ali pa se igra), pol pa rata tečka in zaspan. In seveda, ker ne zna zaspati sam ( brez mene_ njegove dude) se dereee!!! Danes sem ga nosila cca 45 min, in se je skoz jokal.Sva očitno predaleč odkruzala, ko sva šla na sprehod.. in ko sva se vračala je bil pa jok.
Skratka: zaključek dneva: zmozgana.
Nič gremo se kopat, pol pa knjigo brat.

Aja še to: se keri dogaja, da ko pridete kam na obisk, da so tamali kar čist iz sebe. Naš je doma čist umirjen, pa sva šla dons k meni domov, kjer je vedno dost ljudi... in se je čist razhudil. Potem, sva pa prisla domov (vmes ni nič spal), pa čist vesel. Ne štekam, a je to tud kaka razvojna stopnja? Mogoče je preveč vsega.. ful enih ljudi, glasov, novo okolje. Doma pa vse pozna..

pozdravček

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 529
17.7.2012 20:52:25   
Kurumba
Ja, čisto možno, da jih razburi obisk. Nam se tudi zgodi, da če je več ljudi in bolj glasno, da mu je preveč vsega.

Očitno smo tole knjigo Brez joka v sanje vzele ful resno, jaz sem jo kar kupila, ko sem jo ravno videla v baby centru ravno danes. Če bi jo vzela v knjižnici, je itak ne bi uspela prebrat v 3 tednih. Zdaj mi jo je pa moj vzel in mi že soli pamet, da je na prvem mestu varnost user posted image .

Danes sem pa čisto konec. Poleg enournega žuranja ob 4.30 zjutraj me je tale jok čez cel dan čisto zmozgal. Uspavat sem ga morala kar štirikrat, vsakič ko sem ga (zaspanega, a budnega) odložila v posteljico, je začel javkat, potem pa jokat, potem se pa dret (očitno krči) in jaz seveda na koncu na joško, ko nošenje ni pomagalo. Pa spet postal zaspan, pa spet preložila, pa spet javkanje, jok, dretje, joška... Na koncu je na joški zaspal, jaz pa sem samo preložila, kaj pa naj bi, ga budila? Sem srečna, da je sploh zaspal (če je res, bomo videli). Pa še to ga očitno zmoti, da ga zdaj (spet) vztrajno polagam na bok, on pa hoče biti na hrbtu in se zbudi, ko se rita ali pa ker mu položaj ne paše.

Včasih je pa res težko, a ni? A ste si predstavljale materinstvo tako, kot sedaj dejansko je? Jaz si nisem predstavljala niti tako velike sreče niti tako velikih skrbi oz. tega, da sem tako nesrečna, ko joka.

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 530
17.7.2012 21:01:20   
_vanilija_
Ja, dans je zaspala sama. Nikoli mi se ni zgodilo da je v košari sama zaspala (1x ali 2x je zaspala v lupinici). Mi se zdi da se bo počasi navadila na voziček user posted image Dans smo šli tudi z mojim ven ob 19ih in smo se 40 min vozičkali, je gledala drvesa, ko jih ni blo se takoj začela pritoževat user posted image Mislim da ji je prej blo ful vroče, zdej so temperature zjutro in zvečer mal bolj normalne. Ne vem,... Btw tudi naši Tini je vse zanimivo samo 15min potem moramo zamenjati okolje. Tole vozičkanje je pa prov lepo presenečenje.

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 531
17.7.2012 21:27:58   
Arabella1
pozdravljene pupe,
samo na hitro, danes smo imeli uz kolkov, komentar: 1a, boljše ne bi moglo bit user posted image user posted image pa danes sem šele videla kakšen velikan je naš user posted image pa čupavi, ostali v čakalnici, majhni, tisti, ki sta bila hkrati v ordinaciji, majhen, se je njegova mamica čudila, da naš zgleda star 1 leto user posted image user posted image

aja pa še enkrat se je pokazalo, da če ne spi zjutraj najmanj do 10ih da je vojna... itak, zmatran kot hlodek je bil.. več pa jutri napišem

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 532
18.7.2012 7:31:56   
Kurumba
Ojoj, zdaj pa ne spimo več ne podnevi ne ponoči. Zaspal je ob 20.30 (na joški in bil prestavljen), potem pa se je zbudil in jedel (čeprav sigurno ni bil skos lačen) ob 00.00, 2.30, 5h, nato je zaspal pri nama (spet na joški) do 6h, ko se je odločil, da ne bo več spal in je jokal vsakič, ko ga je moj hotel dat v posteljico, na rokah mu je pa skoraj zaspal. Čisto zmeden ritem, midva pa oba čisto neprespana. Sigurno ni ponoči na 2 uri lačen, ne vem, kaj se je zdaj to navadil. Če mu ponoči dam dudo, pa se premetava naprej in jo pljuva ven. Včasih je ponoči max 2x se zbudil (od lakote) in jedel in spal naprej, pa ponoči je spal vsaj 2 uri v kosu, zdaj pa takole. Grem brat uno knjigo.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 533
18.7.2012 10:35:41   
Arwen_84
zdravo punce,

jst bi lahko provizijo za tole knjigo pobirala, heheuser posted image ...No, sej hvalabogu, če bo keri rišla vsaj malo prav...

No, naša je danes prvič ugotovila kako je prespati vso noč...(5,5h v kosu, da se razumemo) ...ampak glede na to, da je tole prvič od rojstva je zame ogromen uspehuser posted image (zdej ciljamo seveda še dlje, hehe). No, kopanje imamo po novem ob 18.30, zaspi (prestavljena v svojo pojstlo) ob 20h - spala v kosu do 1.30 (potem ostala pri meni v pojstli), potem bujenje ob 3h (sem jo jaz ponesreči zbudila, ampak sem pri podoju zaspala) je spet malo jedla...potem bila prestavljena v svojo posjtlico in spala do 5.30 in potem še pri meni do 7.45h!
Torej izkupiček noči - spanje 11,5h (kar je v primerjavi s prejšnjimi nočmi ravno 2x), sicer z 3x bujenjem ponoči, ampak enkrat sem bla jaz kriva - še en dokaz, da jo morem vsakič obvezno prestavit v svojo pojstlo. Še vedno sem jo ob 3h podojila, da se je umirila...ker je to sedaj edini način...uvajamo pa tudi drugo (uspavalne besede, blabla...tiste, ki berete knjigo boste vedle o čem govorim-pač, da ni treba takoj joške dat, če se vmes brezveze razbudi, sama pa tko še ne zna nazaj zaspat).

Čez dan tudi pridno lovimo rutino, ki se je oblikovala kar nekako naravno...jaz samo poskrbim, da če moremo kam it gremo v tistem času, ko lahko in ne takrat, ko ima ona ''''daljši spanec'''', pač življenje naj bo prilagojeno user posted image , svet bo že počakal. Nekako okoli 7h smo out (je ne, ker je ob 5.30h in tega ne zahteva), se previjeve, igrave na previjalni, pol jo dam na telovadno podlogo, potelovadive, jo obrašam, pasenje kravic, pol nekaj igračk...okoli 9h rata lačna, potem jo fliknem v voziček...tam ponavadi po ****kanju malo zadrema, okoli 11h smo nazaj, ji berem knjigice, ob 12h spet je in se umiri - to je čas za ''''popoldnaski spanec'''' se potrudim tudi jaz...ponavadi greve v pojstlo (ki je pa dnevna svetloba not) in zaspi nekje za 1,5h...vmes jo mogoče morem kdaj dvignit ali set_ dat joško not...in odspi še kako uro....ob 15--16h spet jemo in se zbudi...potem je pa do 18.30 (kopanja) spet igra, igranje klavirja, trgovina in ostale ztadeve če moremo kam it, ter vozičkanje...potem sledi večerni obred in zaspi ob 20.30. Nekako e blo tko zdej zadnje 4 dni...upam, da tako tudi ostane...user posted image .
Sedaj je tako kopanje ful zgodno in vozičkanje ob 18h ful hitro in kratko...ampak očitno ji tako ustreza, ker smo jo do 20h tečno držali pokonci in se ni obrestovala, ker pred 22-23h ni zaspala nikoli. Če pomislim pozimi bo pa to super ura, ker bo vozičkenje še prej, ker bo ob 17h že tema...No, v glavnem to je to. Ponoči še kakšno bujenje stran (tisto ob 3h bi blo idealno) in že danes sem recimo polna energije, da bi lahko gore premikala...bom pač hodla s kurami spatuser posted image

aja, pa bistvena sprememba - v svoji pojstlici spi na trebuhu...smo si sposodli angel care, da vidimo, če ji pač tako bolj ustreza...tudi ponoči, ko tisto ''''krili'''' in brca z nogami ji je tako malo bolj onemogočeno in hitreje zaspi nazaj, ker se zaradi tega sama sebe ne zbuja tolko kot na hrbtu...

nič, gremo z vozičkom en giret...oz. zdje smo že nazaj, ker mi posta prej ni obajvilo...in mala pridno spi v vozičku 8vedno se malo pizdi na začetku, pol ji pojem pa kar mrkne)

lepo se mejte

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 18.7.2012 10:36:59 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 534
18.7.2012 10:40:44   
Arwen_84
Pa še neki..včeraj sem v baby centru dobila tisti cd -rokovanje z dojenčkom (zastonj z zbranimi 10-imi točkami) in je full OK (sicer je že malo večjo - drži glavo že samostojno) ampak je opisana, nega, oblačenje, igra...in res tisto dvigovanje nog pri previjanju posebej reče, da se ne sme....ampak samo malo medenico...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 535
18.7.2012 13:56:53   
_vanilija_
Arwen user posted image ! Zelo sem vesela da vam je uspelo malo odspat!!!

Mi smo dans bli na pregledu, cepili so jo (ne bomo jo cepili proti rotavirusu - nekakor razmišljamo da jo zaenkrat ne filamo z bacili) in zdej spančka. Zredila se je za 1kg od prejšnjega pregleda in zrasla za 4,5cm!!! Zdej ma 6520 in je velika 63,5cm. Moj je dans šel letet v Tolmin z padalom (Arwen, mi se zdi da je tudi tvoj padalec, da si rekla par dni prej....), jst pa mu delam tortico, dans ma rojstni dan. Sem že spekla biskvit in naredila kreme (malinova in vanilijeva) in bom torto zložila ko se Tinčka zbudi, itak moram počakat da se kreme ohladijo.

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 536
18.7.2012 14:04:44   
Arabella1
pozdravljene pupe
arwen user posted image user posted image user posted image super, odlično, bravo user posted image user posted image mi smo sprehode kar ukinili zdaj, ker zjutraj spi user posted image do cca 10.30, ko je že prevroče za zunaj bit, zvečer pa spet, ko rata temperatura normalna je čas za kopanje... tako, da se "sprehajamo" edino po terasi, ma bolje tako, kot pa da bo cel siten neprespan, kot včeraj, ko mu je prav manjkalo tiste 4 ure zjutraj, jutri pa posvetovalnica, me prav zanimajo dimenzije od našega korenjaka.

Tinkara hvala za nasvet user posted image včeraj smo mu prvič oprali s to mustello peno in je že vidno manj temenc, je pa pri teh čupavih user posted image to hudič česat masirat... ker je vse lasato user posted image pa včeraj prvič do zdaj ni kričal, ko smo mu laske umili, čudež.....

to knjigo, ki jo ti arwen priporočaš moram pa tudi jaz naročit, informacij ni nikoli preveč user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 537
18.7.2012 14:44:19   
Kurumba
Punce, preskok v rasti - 3. mesec?! Je to to, da moj tko histerično joka? Danes že dvakrat, ko še ni bila "ura" za hranjenje (to je na 3 ure), ful začel jokat, sem mislila, da so ful hudi krči (rdeč v obrazek, brcal z nogicami), nosila sem ga, vedno huje jokal. Nato dala za jest in čudežno pomagalo. Zdaj se ves zadovoljen igra v igralnem centru in prepričuje opico, naj mu zaigra in pokaže lučke user posted image . Po moje je to to in tudi ponoči se zato večkrat hoče hraniti in večkrat vstanemo (upam da se ne slepim)

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 538
18.7.2012 15:26:31   
frinina
helo punce,

tudi mi zadnje dni jemo na 2,5 ure čez dan, včasih pa 3 ali 4, odvisno kako mali princ spi.
pomoje želijo in rabijo vedno več mleka za razvoj zato ga jaz pač pristavim in je potemm celi srečen.
Moj se sedaj že prav veseli joškice, se začne smejat in je čist vznemirjen ko se pripravljva, da potemon končno potegne....
No malo še pa začnemo z uvajanjem goste hrane tako, da bo vsak kosilo malo bolj pestro.

Imamo pa napredek pri nočnem spanju. Dojenje sede in nato posteljica njeova in spi kot mali polhek user posted image .

Pridne bodite in se še javim,....

Lp

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 539
18.7.2012 16:38:49   
Kurumba
Jaz ne vem več, kaj naj naredim. Ponoči zbudil ob 00.00, 2.30, 5h in 6h, ko ni hotel več zaspat. Nato še kar ok volje, malo sva se igrala, jedel ob 8h, jokal ob 9.30, zato spet jedel. Na sprehodu sitnaril, zaspal za pol ure, nato zbudil in spet jokal, dokler ni ob 12h spet jedel. Nato ok do doma, vmes zaspal za pol ure. Doma pol ure dobre volje, nato histeričen jok, zato spet jedel ob 14h. Pol ure ok, nato spet histeričen jok, zato spet jedel ob 14.45. Ob 15h zaspal za 15 min, zbudil z jokom, ki je spet preraščal v histeričnega, na rokah se mi je noro zvijal, čisto se je usločil nazaj, nisem vedela drugega kot spet na joško, tokrat drugo. Jedel kot da ni še nikoli (ob 15.30), takoj polil, zaspal za par minut, spet jok, dvignila za kupčka, ful bruhal, ful jokal.... Čudežno zaspal na rokah za 20 min. Res ne vem, kaj naj, a mislite, da je kaj narobe? A ma še katera take grozne dneve? Pri nas je že od nedelje tako. Čez dan nič ne spi, čez noč vedno manj, kronično neprespan, čim zaspi za par minut, ga nekaj zmoti in se zbudi in začne jokat. Sploh se ne zbudi več drugač kot z jokom. Včasih ga res kam preložim, dostikrat pa ostane npr. na postelji. Zadnje dni skos joka, sploh ne vem, zakaj. Niso krči, lačen ne more biti, v naročju se mi zvija in še huje joka...

danes sem ga hotela k pediatru peljat, pa me je moj prepričal, da ni treba, ampak res ne vem več, a je tako obdobje ali kaj. In v nedeljo naj bi šli za 14 dni na morje, ko mi je pa še doma težko biti...

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 540
18.7.2012 17:00:20   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Arwen user posted image ! Zelo sem vesela da vam je uspelo malo odspat!!!
(Arwen, mi se zdi da je tudi tvoj padalec, da si rekla par dni prej....),

Ne, ne...moj je šel samo 1x skočit, ker sem mu kupla za darilo za rd...heh, jaz noseča pa s takim darilom...staši so popenli, ampak sva si to res oba že neki časa želela. Sicer pa jih več umre na cesti kot s padalom.

Pa super za dobro napredovanje tamaleuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

pozdravljene pupe
arwen user posted image user posted image user posted image super, odlično, bravo user posted image user posted image

ja, sej glede spanja je blo zame v končni fazi isto, ker sem bla budna do 23h. Se morem navadit izkoristit spanje prej očitno. Je pa danes spustila tisti popoldanski spanec danes in se mi kar pozna, ker sem 1x vmes tko živce zgubila, da sem jo mogla odložit, ker niri na wc nisem mogla it brez da bi se histerično začela dret (ker sem gospodično dala v gugalnik za 3min)...ker zaspi pol pa po 20min se zbudi in spet uspavanje, tko da se mi zdi da jo do 12h samo uspavam - zakaj?-zato, ker drugega noče počet kot bit na žogi, joški in mene poslušat kako pojem. Zaspana je v nulo, a očitno je nekak ponoči malo nadoknadla....in čez dan mi je spala 3x po 30min....ah, ah...upam, da je izjema in da včerajšnja noč ni bilauser posted image . Mislim, da postajam zahtevnauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Punce, preskok v rasti - 3. mesec?! Je to to, da moj tko histerično joka? Danes že dvakrat, ko še ni bila "ura" za hranjenje (to je na 3 ure), ful začel jokat, sem mislila, da so ful hudi krči (rdeč v obrazek, brcal z nogicami), nosila sem ga, vedno huje jokal. Nato dala za jest in čudežno pomagalo. Zdaj se ves zadovoljen igra v igralnem centru in prepričuje opico, naj mu zaigra in pokaže lučke user posted image . Po moje je to to in tudi ponoči se zato večkrat hoče hraniti in večkrat vstanemo (upam da se ne slepim)

hm, če mu ''čudežno'' pomaga hranjenje...očitno to potrebuje...mogoče si povečuje obrok, pa tudi tebe na to pripravlja...pojma nimam. Smo pa mi imeli take dneve ene 3 tedne nazaj, ko se mi je zdelo da skori cel dan joče in ji je ok samo na joški...nevem, mi je šlo prow na živce...sva se z mojim pog., da imava pač tečnega otrokauser posted image a problem je bil res v spanju, ker manj kot spi - slabše je. To velja za vse...in če se ponoči ni tvoj naspal in spal slabše kot ponavadi pol mu sigurno manjka...ko pride do ''kroničnega pomankanja'' pa se še težje umiri in tudi čez dan manj spi - začaran krog. Posledično histerični joki, mamica na dnu, itd itd. Nimaš kaj...pristavljaj ga, če mu to paše. Če je kej bolj zdravstveno narobe pa nemorem vedet, ampak, pomoje, če bi blo ne bi pol en čas bil v centru zadovoljen ampak bi kar čez dan trajalo to jokanjeuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 541
18.7.2012 17:36:17   
Arwen_84
Aja, neki sem pozabla uprašat...a vaši user posted image kaj prdijo? Nevem, če je to normalno in to OK ali ne in je pri naši še vedno malo problem tale prebava, tko da boljše, da malo pazim da glih ne jem vseh neumnosti...sicer ne joka zraven in podobno, jo pa ponoči in čez dan to prebudi...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 542
18.7.2012 18:22:54   
Kurumba
Ja, naš tudi prdi (zelo na glas, tako da včasih kakšni obiski kar osupnejo - no, saj tudi jaz nisem vedela, da dojenčki tako na glas prdijo in kakajo, moj se še glasno napenja, preden se pokaka, kar se ful smešno sliši) in se tudi zbudi, ko ga napenja. Vendar praviloma potem ni nič boljše in se premetava naprej.

Ja no, kot sem napisala prej, je bil danes kar peklenski dan, zdajle se moj malo ukvarja z njim in je ok, prej je imel še malo krčev in je spet jokal, ampak ne tako histerično. Arwen ti vsaj veš, kaj jo umiri (žoga, petje), meni se na noben način noče umirit, razen na joški, ampak potem preveč poje in bruha ali pa ga mučijo krči. Tisto hranjenje, o katerem sem govorila kot o "čudežnem" je zaleglo za pol ure, potem pa spet jok, naslednje hranjenje že čez pol ure je zaleglo za 15 min (to sigurno ni bila več lakota), naslednje pa samo, dokler je bil na joški, potem je pa bruhal in takoj začel jokat.

Sem bila čisto sesuta in lačna, za 10 min sem se ulegla, nato pa skuhala in pojedla, pa sem takoj boljše volje. Od petka naprej ima pa tudi moj že dopust. Pa tudi upam, da se bo tale histeričen jok, ki ga ne morem pomiriti, kmalu polegel, ker je ful frustrirajoče zame, da semi na rokah zvija, po joški pa bruha in se takoj začne znova dret. Poleg tega, da se mi jasnotrga srce in da je to ful naporno.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 543
18.7.2012 18:24:59   
anglistka
Kurumba: mislim, da je kar oboje - poskok v rasti in neprespanost. Verjetno ima obdobje, ko ga vse zanima in vznemirja in tako ne more zaspati. In ker ne spi, je siten in tečen in vse ostalo. Saj bo minilo. Na morje pa kar pojdite, mnogi pravijo, da zaradi morskega zraka spijo kot ubiti. Pa malo jo poskusita namočit, voda ga bo dodobra izmučila.
Arwen_84: Sem že v enem od prejšnjih postov pisala, da ima naša mala še vedno probleme s prebavo. Čez dan jo sicer ne zmoti preveč, če pa je v polsnu pa ful, ker se zbudi ob vsakem prdcu. Pa vsakič, ko ne kaka vsaj enkrat na dan, že vem, da bomo imeli bolj tak tak noč. Katarina namreč kaka najmanj enkrat na dan in če ne ... pol je ful slabe volje, slabo spi, če kaka ponoči se čisto zbudi :(

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 544
18.7.2012 21:50:05   
Hinata
O, ja...danes je tak dan ali pa gre lahko še malo reakcije na cepljenje, ki je bilo včeraj. Tudi naša se je danes ponoči bolj pogosto zbujala, dopoldne se je skoraj 2 uri jokcala in je nič ni zamotilo za dalj časa....še jedla mi je bolj malo...sem jo komaj pripravila do dojenja...že tako se ne mara dojiti drugače kot leže, danes pa je še pri tem štrajkala. Po tretji uri je bilo malo bolje, je vsaj odspala lepo, po kopanju pa takoj zaspala po dojenju, ki sem jo prav tako težko pripravila, da se je umirila za jesti. Očitno jo kopam ravno pravšnjo uro (malo po sedmi) in mi zdaj že par dni nekako do pol osmih, osmih zaspi (za 3-4 ure)

Kurumba...ste imeli tudi vi mogoče cepljenje in bi lahko bruhanje bila posledica tega? Če ne, boš pa videla če bo v naslednjih dneh še vedno tak in veliko polival (če prej recimo ni), bi pa tudi jaz poklicala malo pediatra in se posvetovala, kaj bi lahko bilo. Ob tretjem mesecu pa pride ponavadi tudi do poskoka v rasti in se zato pogosteje dojijo. Naša se je kak teden nazaj tudi veliko dojila, potem pa je en dan zelo dolgo spala v kosu (8ur) in od takrat naprej se mi zdi da se tudi preko dneva doji na daljše razmake kot prej....no, danes pa itak za moje pojem skoraj nič ni pojedla...

Včeraj smo imeli prvo cepljenje....so vsi mislili, da je že drugo, ker izgleda tako velika....skoraj 6 kg in 64 cm....pa skoraj 4 tedne prezgodaj se je rodila user posted image Pediatru sem omenila vsa opažanja glede drže in ostalega (rokice tišči nazaj, palci večkrat v pesti...), pa ni nič kompliciral, pravi da je vse še v redu ali pa da se bo kmalu nehalo. Ma kaj jaz vem....opažam neke nepravilnosti, pa sama ne znam ocenit resnosti, pediater pa se mi zdi, da premalo "komplicira"...bi rajši videla da jo kaki razvojni pediater pogelda in oceni, pa mi pokaže vaje itn. Nekako nisem preveč zadovoljna z nejgovo obravnavo....je niti ni ne vem kako natančno pogledal....ni je dal kravice pasti itn, kar ponavadi pogledajo.user posted image Na cepljenje včeraj nisem opazila reakcije, razen če je danes zaradi tega malce bolj tečna in neješča....upam, da se naslednje dni znormalizira.

Sicer pa sem zadnje dni spet kar precej utrujena in skoraj nič ne počijem (en popoldanski spanec bi bil prav koristen) čez dan in se me od včeraj še nekaj loteva....me je zvečer začelo boleti grlo in imam pordelo žrelo, vročine nisem imela...samo počutje je slabo. Tablet za grlo si ne upam vzeti, ker skoraj vse odvetujejo pri dojenju, potem pa raje ne vzamem in se zato že cel dan nalivam z otroškim čajem. Zaradi dojenja ta mali verejtno ne bo nič hudega, saj dobiva protitelesa preko mene, ampak sem bila danes kar malce zadržana do nje...nisem upala preveč vanjo govoriti, da ne bo še njo grlo bolelo. Pri tako malih, sploh ne vem, kako bi pogledala v grlo, da bi videla, če je vneto... user posted image

Ja,naša tudi prdi :) ampak pri njej je ponavadi to znak, da jo tišči kakat....in ker se grem alimination communication, je tudi to moj znak, da jo postavim nad posodico, kjer se ponavadi tudi pokaka. Ponoči pa tudi kar precej prdi, ko jo dvignem za hranjenje...samo ponoči je ne previjam in zjutraj opravi svojo potrebo. Je pridna punca in večinoma poskrbi, da pralne pleničke ostanejo manj umazane user posted image

Tudi pri naši opažam temence (ima rumene oblogice in tudi suhe luskice. Sem ji danes malo namazala lasišče z mandljevim oljem in ji razčesala...malo je šlo stran...preostalo pa upam, da med umivanjem glave....sicer pa ni nič narobe, če jih malo ostane gor.

Aja, pa danes sem jo poskusila malce zmasirat med previjanjem, pa ji je bilo kar všeč. Sem jo imela sicer kar v bodiju, ampak je kar uživala brez pleničke in v mini masažici. Bom poskusila preko dneva ali pa dopoldne uvesti kako masažno urico, da se malo sprosti, ko ji je tak težko user posted image Zvečer se mi ne zdi pravi trenutek za masažo, saj se med oblačenjem po kopanju ponavadi že začne jokati in moram kar pohiteti, da jo še podojim in lahko zaspi. Samo še jaz se moram naučiti, da grem čez dan tudi počivat ali pa vsaj zvečer malo prej spat....Še zadnji stavek tukaj in lahko noč :)

< Sporočilo je popravil Hinata -- 18.7.2012 22:04:12 >

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 545
18.7.2012 21:54:01   
_vanilija_

danes sem ga hotela k pediatru peljat, pa me je moj prepričal, da ni treba, ampak res ne vem več, a je tako obdobje ali kaj. In v nedeljo naj bi šli za 14 dni na morje, ko mi je pa še doma težko biti...

Kurumba, jst bi ga peljala k pediatru user posted image Meni se ne zdi OK da tolk histerično joka in to cel dan in celo noč. Lahko ma uneto uho ali nekaj in on ti ne zna povedat da ga boli. Posebaj bi to naredila preden greste na morje. Ne vem, jst bi čakala recimo 3-4 dni, to je ok za preskok v rasti, več pa ni OK.

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 546
19.7.2012 8:58:51   
Kurumba
Ne, sej ne joka histerično cel dan in celo noč, samo podnevi včasih od nedelje, pa ne vem, zakaj. Čisto lahko, da so krči, vendar hujši kot do sedaj, ker se čisto steguje. Ponoči pa je danes nekaj jokal ob 5h, tudi ne vem zakaj, ampak ne histerično, do sedaj ponoči ni jokal. Ampak sem ga previla, sčistila nos in podojila in je potem spet zaspal. Se pa tudi vedno začne jokat med oblačenjem po kopanju - mogoče mu ni všeč, ker ve, da gre potem spat?! Danes smo spali boljše kot včeraj, ampak ne idealno. Včasih je jedel 1x, max 2x na noč, no res je kasenje zaspal, ok 21.30. Zdaj pa zaspi med 20h-20.30, nato pa se zbudi 00.00, 3h in 5h. Danes je potem celo potegnil do 7.15, včeraj samo do 6h. Ne vem, ali se ponoči vedno zbudi zaradi lakote.

Je pa včeraj zaspal sam. Sem ga podojila na eno stran in je zaspal, nato smo podrli kupčka, se je zbudil, sem ga dala še na drugo stran, je skoraj zaspal, ampak sem ga odstavila in budnega prestavila in mu dala dudo. Enkrat mu je padla ven, sva mu jo dala nazaj not, potem je bilo pa vse tiho. Tako da bom kar vztrajala pri tem, da zaspi sam. Ni pa spal zato nič dlje. Še pred par dnevi je spal vsaj do 2h, potem pa sem mu enkrat dala še ob 22h jest, od takrat se pa že ob 00.00 prvič zbuja.

Grlo: jaz sem imela skoraj cel mesec virozo z bolečim rdečim grlom in kašljem. Sem nekaj dni nosila masko pri dojenju in previjanju (dokler ni postalo peklensko vroče), jemala sem sirup islandskega lišaja proti kašlju, ki najmanj vpliva na dojenje (ampak ni pomagal) in jemala Granobil. Neoanginov, septolet itd. ne jemat, ker vplivajo na dojenje! Pa sem morala to izvleči iz farmacevtke v lekarni, ko sem iskala nekaj za grlo, čeprav je videla, da sem z vozičkom!?

Neposredna povezava do sporočila: 547
19.7.2012 12:54:24   
Arwen_84
Pozdravčke,

Zdaj pa zaspi med 20h-20.30, nato pa se zbudi 00.00, 3h in 5h. Danes je potem celo potegnil do 7.15, včeraj samo do 6h. Ne vem, ali se ponoči vedno zbudi zaradi lakote.

Ja, pri nas je tole blo (še pred 4-imi dnevi) nekaj čisto običajnega...spat ob 22h, bujenje ob 1h,3h,5h,max7h ouf...user posted image . Ampak, če je to sedaj samo zadnje dni in je drugače jedel samo 1x ali 2x pol že nekaj ni OK...user posted image .

Naša je zaspala včeraj ob 19.30 spala do 1 (torej 5,5h), jedla, spala do 4h (3h) in potem je ful neki kolovratila in brcala (mela odprte učke) ma je kar nisem pustila da bi se damica zbudila do konca...tko da se je umirila do 5h, pol vajo ponovila in potem do 6,5h, ko sva vstali. Nevem, tole bujenje vmes (ponavadi 3h, danes 4h) in pol kolovratenje še kar ne moremo dat stran, pol je pa ne znam drugače umirit kot z joško...ker ob 5h sigurno ni bla lakota...sej mam na uvajanju ostale stvari...samo dokler se ne navadi je seveda joška še edina stvar. Upam, pa da bo kdaj sprejela tudi drugo in bomo lepo odspale tudi od 4h do vsaj 7h v kosu...potem se lahko zarad mene zbuja tudi 2x na noč, če ji tako pašeuser posted image .

pediatri: ah, ja...pri drugem pregledu sem jo v naročju držala je prašala, če je vse ok in reče moj, da ja...in reče no lepo, naslednjič mamo verjetno cepljenje...in ka da lahko gremouser posted image . Mislim, res ful se temu lahko reče ''pregled'', stehtam in zmerim jo lahko doma sama...pol sem jaz glih za rit prašala, pa je pogledala...drugače pa nič od nič. Tko, da če zdej na tretjem ne bo bolj temeljita ji bom kar rekla...menda se zdej (ne)napredek v razvoju more že kaj poznat, da znajo ocenit, če je vse OK oz. bi blo boljše kaj drugega povadit...ker pol se bo do naslednjih pregledov lahko napačen vzorec ponavljal...pol bodo pa vsi začudeni zakaj je kaj narobe, nevem no...meni tole šalabajzerstvo res ni všeč user posted image . Moj brat je bil ''normalen'' otrok do 2 al 3 mesca starosti, ocenjen po abg. z 10, itd...dokler ni moj oče sam prepričeval pediatra, da je s tem otrokom nekaj hudo narobe in da ni samo ''počasnejši'' v razvoju...no, pol mnogih pregledih in prerekanj mojih staršev so ugotovili, da ima okvarjeno desno stran možganov in diagnoza:cerebralna paraliza...mislim, halo. Sicer nebi blo nič drugače, če bi tole ugotovili kmalu po rojstvu (zgodilo se je med prebolevanjem zlatenice) bi pa verjetno moja dva bla bolj pripravljena in mu čisto od začetka pomagala, da čimbolj razvije kar lahko za njegove možnosti.

dražanje glavice: a vaši user posted image že držijo glavico al jim še kar pleše? naša drži, če jo imamo recimo v letečem položaju (jo drži gor), ko je bolj pokončno postavljena pa ji še opleta sem in tja, pa nevem če je boljše malo kdaj pustit in ji sam mičkeno držat, da glih ne preveč, da se nauči sama neka občutka in počasi pogrunta, da jo drži gor ravno ...ali naj ji še vedno strogo delam oporo?

mini masažica jaz jo tudi po kopanju (takrat, ko se ne joka seveda), ko jo z oljem mažem po telesu malo zmasiram (se smejeva z mojim , ki ma celo telo ''celulitasto''). Drugače, pa jo zjutraj z tisto masažno žogico, ki sem jo mela med nosečnostjo...predvsem podplate (ker imajo ful točk in so zdej še ful časa v ''neuporabi'').

nič, letim kuhat kosilo...

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 548
19.7.2012 13:25:07   
Aprilcek2012
Hey!

Mi smo imeli v ponedeljek cepljenje pa stehtali in zmerili so ga. No naš fant ima že 7 kil, velik je pa 63,5cm user posted image
Moram se pohvalit, da ponoči spet spi 9 ur v kosu, potem poje, ga nesem nazaj v posteljico in spi še 2 ali pa 3 ure. Spat gre okrog 21ih, delam pa zdaj tako kot je napisala anglistka, da gre v zatemnjeno spalnico, no midva greva kar v njegovo sobico po kopanju (je že ruleta dol), ga oblečem, se naje in gre spat. Včasih moram biti sklonjena nad njegovo posteljico in se z mojim obrazom malo dotikati njegovega in dihati blizu njegovega ušesa (ne v uho) in zaspi, včeraj sem mu pa recimo samo dudo dala in je potem očitno zaspal user posted image no meni pa skoraj nikoli ne zaspi na joški, sicer včasih zadrema, ampak čim ga dam stran odpre učke. Če ga pa ne dam, pa kakšnih 15 min tako spi in se pol zbudi... Vidim pa, da je to kar je Arwen prebrala v knjigi čisto res - da se vmes ful "zbuja", tko sam učke odpre in če je recimo v vozičku, ga poguncam in zaspi dalje, če je pa recimo situacija, da je bil doma buden, v avtu zaspal in smo nekam ta čas prišli in ga pač v lupinici odložili nekam, pa čez par minut odpre učke in ugotovi, da je drugje, potem pa noče zaspat nazaj. Ugotovi, da smo zamenjali okolje...

Včeraj smo imeli pa tudi mi naporen dan. Spal je do 10ih, potem sem ga pa na žalost mogla zbudit, ker sva šla na telovadbo. Potem je pa čez dan spal 2x 15 min in 1x 30 min in seveda je bil tečen kot driskica user posted image pa ful je prdel, tako da sem mu potem skuhala čajček pred spanjem (prej se na žalost nisem spomnila) in je spil kakšnih 5 žličk. No ponoči je potem fino spal od 21ih do 6ih zjutri, potem pa še do 8ih user posted image

Zdej se kr držim, da naj bi približno na 3 ure jedel, ker on ko začne jokat, vedno mislim, da je lačen, mu dam joško in je tak požrešnež, da jo vedno sprejme user posted image potem pa sam še bruha...

Zdej pridno spi v vozičku, vmes je odprl učke, pa sem samo malo poguncala voziček in je zaspal naprej (res drži ta teorija o menjavi okolja med spanjem), jaz sem pa polna energije, kar je super user posted image ponoči sicer ful dobro spimo, ampak če podnevi cel dan joka, sem čisto izmučena...kaj šele če nebi spala user posted image

Kurumba, če ti sprejme flaško, lahko tiste dni, ko ful joka, poskusiš s čajem, če bo kaj pomagal?
A v vozičku ti spi? Jaz kadar je res kriza, da nič več ne pomaga, ga popokam v voziček in mogoče kakšno minuto joka, potem pa skoraj vedno zaspi...Včeraj popoldne, ko ni in ni hotel zaspati, sem ga popokala v voziček in sva šla na sprehod in je lepo zaspal.

Cacao nam se dogaja, da ko pridemo na obisk in vsi "navalijo" nanj, da začne kar jokat...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 549
19.7.2012 13:36:55   
tulpek
Arwen, pri 2m ni sistematike, samo tehtanje, zato mogoče ni naredila pregleda. Pri nas celo P nič ne pogleda otroka, samo sestre ga stehtajo, edino če imaš kakšne težave.... no privič smo bili drugje in tista ženska je pa vsakega user posted image vedno pregledala, ima rada dojenčke, se mi zdi...

Glede glavice... se mi zdi, da je tudi tvoje dete bolj zavaljeno... no, meni je rekla, da je to verjetno razlog, da glave še ne obvlada tako in da ga ne smemo nič silit (kravice ipd... kolikor zmore, kar itak počnem tako). in obvezen hendling odlaganja in dvigovanja z boka. glavico pa kar pazi. če nisi sigurna.

če hoče katera videt naše zavaljeno dete (8,8kg, 69cm) me naj doda me prijatelje, sem dala slike v album in ga zaklenila, da ni kar prosto na forumu.
je pa P najprej mislila, da SEM ga prinesla na pregled pri 6 m user posted image user posted image user posted image in se ji je zdelo čudno, da ga ležeče držim in ne protestira.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 19.7.2012 13:37:51 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?