|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
22.6.2012 14:06:26   
anglistka
Pozdravljene mamice! Danes pa je res slab dan, pa ura še dve ni. Malo je zjutraj ful napenjalo in sva se vstale ob 5.50. Pri jutranjem pretegovanju sem dobila "heksenšus" in to tak, da sem komaj v avtu pogledala mrtvi kot. S Katarino sva šle na telovadbo (vsaj tam sva se v redu imeli) potem pa na slikanje za osebno. Plačam parkirnino, zložim ven vozek, se odpravim do foto studia in tam ugotovim, da so na dopustu. Pol pa me še lubi kliče in potoži kako štalo imajo v službi in kar vem kako slabe volje bo ves vikend, pa še podaljšan je user posted image .

Sem že enkrat omenila, da je pri meni črpanje neuspešno, pa ne vem zakaj. Dobila sem električno od aventa in mislim, da delam vse prav ampak očitno ne spodbuja pravega refleksa pri meni. Sem se kar nekaj časa trudila, pa nisem omembe vredne količine spravila iz sebe.

Kopam jo jaz tudi vsak dan. Vsakih nekaj dni jo namilim in šamponiram laske, takrat jo kopam v banjici. Ostale dni pa v čebričku. Sem ga tudi dobila in sem mogla na začetku na youtubu pogledat kako v njem kopaš dojenčka do 3, 4 mesecev, ker bi kao naj bil od rojstva naprej. In sem vidla, zdaj pa prakticiram to. Mi je lažje čebriček pripravit kot pa banjico (moram stojalo in vse skupaj not prinest in sestavit). Mala ful uživa v obojem. Morda za malenkost bolj v čebričku.

Uspavanje: vsak dan med sedmo in pol deveto. Kopanje, hranjenje, cartanje, po potrebi ponovno dojenje. Zaenkrat uspešno. Neuspešno le ob redkih dnevih, ko pač kaj ne štimauser posted image . Aja, pa kadar jo uspava ati. Ampak vztrajava, jaz jo takrat tolažim ob strani. Res bi rada, da se enako navadi njega kot mene. Že tako ful veliko dela in ko pride domov je ponavadi že sitna in jokava, potem pa tako gre spat. Tako pa lahko imata skupne trenutke pa tudi če samo pol ure dnevno. Tudi njemu je to pomembno.

Jaz ji dajem Biogaio dopoldne (vseh 5 kapljic), včasih tudi zvečer. Se mi zdi,da deluje (ne glede na čas dajanja). Občasno pa dobi še Lefaxin in Koroške vetrovne kapljice. Se mi pa zdi, da je res vedno manj tega napenjanja in krčev zaradi prebave. Vendar to ne pomeni, da je manj joka user posted image . Zdaj joka zaradi utrujenosti ali pa ker je ne nosim naokoli ali pa ker je ne uspavam jaz ali pa ker ... Pa bo že. Se mi zdi, da mi je prve tedne vsak jok bil takoooo naporen, zdaj pa ohranjam mirno kri in razmislim kaj bi lahko bilo narobe, to poskusim in če ne gre se sprijaznim in jo samo tolažim dokler ne mine.

Nič nisem zaščitniška in ljubosumna, če jo ima kdo drug v rokah. Pri nas je to prva dojenčica (po obeh straneh) in so babice, dedki,itd. čisto paf, da jo imamo. Pol pa je jaz ne bi dala iz rok?!? Pa še krog zelo odbrih prijateljev imava, ki jo redno obiskujejo (in mene, ker jaz ne morem ven). Dokler je pri njih mirna in dobre volje me nič ne moti. Če pa ni, jo pa tako jaz dobim v rokeuser posted image .

Dovolj za danes, lepo se imejte!

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 351
22.6.2012 23:46:06   
caelia
user posted image ooo, punce!

evo, po dolgem času spet malo mene user posted image user posted image

Rožle je super dečko, jaz mislim, da mam dobesedno največjo srečo na svetu s tem našim otrokom.., res!!

Ne joka, pomoje sem ga v treh mesecih in pol slišala jokat ene trikrat, spi cele noči ( no se zbudi enkrat na noč za jest, ampak pojeva v 10 minutah in že vmes zaspi) in vse skupaj spi od 8h zvečer in do 8h-9h zjutraj....

Mi je pa zmanjkalo mleka... sem dobla angino in potem še dvakrat alergijo in neke tablete..user posted image user posted image user posted image  in že po enem mesecu menstruacijo... zdaj jo mam že tretjič, pa še ni 4 mesece staruser posted image

no, tako da smo zdaj na AN, najprej smo meli NOvalac, pa je začel polivat in full malo jest,zdaj pa mamo babylove mleko in je super. sem  se full presekirala zarad tega mleka, zdaj pa pravim.. mi vsaj črpat ni treba..

ker je zaradi nedonošenosti itak bil brez sesalnega refleksa in ni mogel vlečt, sem bla na vsaki dve uri na črpalki.. ročni...user posted image  in je blo nekaj časa res obup.... ampak sem vztrajala dva meseca in pol, pa še bi, če mi nebi zmanjkalo mleka..

najbrž sem bla preveč utrujena... faks, Žan, doma vse .... uglavnem, zdaj je mimo....

berem, da vam je vroče.. no, jaz pa sem full vesela vročine.. ker mam še pri dvajestih stopinjah mrzel nos user posted image user posted image user posted image  tak da zdaj prav uživam, pa Rožle tudi.... no, mogoče samo spi malo manj...

anglistka: evo, jaz sem črpala dva meseca in pol.... moraš si nastavit tesno na joško, da potegne "vakum".. če ne gre drugače, "oplakni" nastavek za na joške z zelo toplo vodo, pa si daj gor....

no, kar se pa vsega ostalega tiče.. saj pravim... mam full srečo.. Rožleta lahko skopam jaz al pa moj mož, mu je vseeno, za jest mu dajeva oba, če ma mož le čas mi pomaga....zaspi sam.. še dude nima najraje.. ma pa eno dekco, k se stiska k  njejuser posted image

jaz upam, da zdaj, ko se tako hvalim, se ne bo vse skupaj skvarilo...

greste kaj na morje?

Mi mamo jutri ohcet, se sestra od mojega poroči.. moj možek je šel h kolegu na žur, je žena rodila, jaz pa še kar pokonc...iuser posted image

nič , se moram spravit spat
fajn bodte, pa se še kaj javimuser posted image

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
23.6.2012 22:17:53   
_ada_

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Danes sem bila končno pri ginekologinji, je dala zeleno luč za vse, se bova počasi lotila, čeprav me je malo strah. Pregled me ni bolel, bomo videli. A prvič ful boli? user posted image

Glede pijače pa smo zdaj na prekuhani vodi po žlički. Čaja ne mara, cuclja od flaške pa tudi ne. Ampak vsaj to, da vodo pije, da dojim na 3 ure, ne pa še 2x vmes, ker je že začel zameševati, kdaj se doji zaradi žeje in kdaj ima obrok! Naenkrat popije kakšnih 10 ali 20 ml vode večkrat na dan. Koliko popijejo vaši?

Glede prvič,nisem bila šivana ali karkoli pa me je zategovalo pa peklo ful prvič da sploh nisva do koncauser posted image .

Am moja kokr kdaj,kdaj spije 2-krat po 100ml,kdaj pa nardi sam par požirkov čez dan in to je to.Sej se itak prilagajaš ane user posted image ,ker itak sami čutijo svoje potrebe.

Drugače pa ne obupat takoj ko zavrne nekaj,večkrat je treba poskusit,magar počakaš dan dva pa zopet poskusiš s flaško in čajem,mogoče mu bo pa všeč sčasoma.Ne prehitr obupat.Moja tud na začetku je pljuvala čaj ven,pa sem bla vztrajna in zdaj ga pije ane.

Spanje čez dan...v njeni pojstlci ali pa na najini pojstli,čez dan pa itak tv dela,pa sesam tud zraven ko spi pa jo ne moti.Ko je zaspana bo spala kjerkol.Mislim da jih ni dobr navajat na neko tišino,ker če ne pol ne moreš nikamor z user posted image .
Uspavanje...no imamo srečo,trkam na lesuser posted image da nam zankrat najraj zaspi sama v svoji pojstlci,kdaj ji pa tam ne uspe pa jo preložim na najino in pol tam sama zaspi,ker če je kdo zraven jo vse zanima.Edino če je nervozna pol jo pa moram uspavat v naročju.

Aprilcek2012...ni za kej.Ja naša ima tud ves čas te dlani čist slinaste,pa not se take mucke nabirajo,zadnjič me je tašča sprovocirala,češ da ji ne umivam rok,pa sem čist ven padla da kaj naj ves čas stojim z njo pri umivalniku.Sploh nevem od kje se to tok hitr nabere vmes.

ljubosumnost do drugih...am no je prva vnukinja z obeh strani,potem prva punčka v družini z njegove strani,majo same fantke in so vsi ful veseli ker ona je pa punca.In je itak ves čas pri drugih ko smo skupaj,jo imam jaz zelo malo,toliko da jo pocrkljam,nahranim.Ko smo pa pri mojih,jo moja mami in hrani,previja si jo moram prav izborit ker jo nočjo spustituser posted image .Drugače jo pa rade volje prepustim tud drugim v roke,naj se navadi ljudi.

Moja pikca je tako zvedava,ona bi kar poletela iz rok če bi lahko,glavco obrača naokol da ja vse vidi,če je ne nosimo tako da ona gleda naprej se pritožuje.Pa ko držiš v bolj ležečem položaju se napne in se sama nagne naprej,me tok straši s tem,sem misnla da mi bo iz rok padla kako je nemirna.

Dlesni...am našo zadnje dni srbijo ful dlesni in jokca zarad tega po deset minut,sem komaj ugotovila zakaj joka in nakoncu ji je moja mami začela masirat dlesni in se je umirila.Tako da se nam je to ful zgodi začelouser posted image .

No zdej grem pa spat,sem napisala cel roman.user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 353
25.6.2012 17:36:28   
Kurumba
Živjo punce,

kakšen je bil vaš praznični podaljšan vikend? Mi smo šli na prvo "potovanjce", vendar ni bilo tako idilično kot sem si predstavljala. Ne vem, ali je bila kriva sprememba okolja ali kaj, ampak naš je včeraj cel dan jokal in sitnaril in niti minute čez dan ni spal. Videlo se mu je, kako je zaspan, odpovedale so pa vse metode uspavanja. Danes za malenkost bolje, je pred eno uro končno zaspal.

Jaz pa tudi napol v razsulu - še vedno boli grlo, malo imam pa tudi poporodne krize - nikoli več ne bova samo midva z možem, ne moreva kar tako iti na potovanje, v kino, na večerjo, nimava časa drug za drugega itd. A se keri dogaja podobno (oziroma se je dogajalo pri prvem otroku)? Mene je zdaj malo zadelo, čeprav je moj user posted image seveda najbolj zaželen in ljubljen in čudovit itd. Samo na trenutke me zvije in pogrešam svoje prejšnje življenje.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 354
25.6.2012 18:27:30   
Arwen_84
Pozdravljene,

na hitro...

No, tko pa smo doma. potovanje je blo odlično. Mala je pot prespala in en del bla budna - sem se z njo pog., ji malo z igračkami animirala...v glavnem, v celju smo jedle in to je bilo to. Super! Tam je blo pa itak tko, da sem jo komaj vidla...no, ko je bil čas za hranjenje ali če jo niso znali pomiriti...je prva vnučka (pa še večino so vsi fantki sinovi), tko da je naša punca v očeh vseh res princeskauser posted image . Niti me ni motilo, spočila se pa tudi nisem...ker sem se ob vsakem joku razbudila, itd....kar je blo super je tudi to, da sem mela kosilo vedno na mizi in mi ni blo treba nič pospravljat - tole bi pa res kdaj prav prišlo...user posted image .

Drugače je bla tudi bolj pridna...prespala večino dneva in smo jo komaj kdaj slišali jokat (itak je bla skori non-stop po rokah) - sedaj, ko smo doma se tole že pozna, ker je že cela živčna, če je 10min v gugalniku...ampak se bo pač navadila, ker mami in oči enostavno nimata moči in časa imet skozi na rokah.

jutri imamo tole prof. fotografiranje...me prow skrbi kako bo naša budna preživela preoblačenja, nastavljanja, itd...si ne predstavljam heheuser posted image

Jaz pa tudi napol v razsulu - še vedno boli grlo, malo imam pa tudi poporodne krize - nikoli več ne bova samo midva z možem, ne moreva kar tako iti na potovanje, v kino, na večerjo, nimava časa drug za drugega itd. A se keri dogaja podobno (oziroma se je dogajalo pri prvem otroku)? Mene je zdaj malo zadelo, čeprav je moj user posted image seveda najbolj zaželen in ljubljen in čudovit itd. Samo na trenutke me zvije in pogrešam svoje prejšnje življenje.

am...jaz sem že pisala o tem, da se kdaj počutim ''''ujeto''''...to je verjetno en delček tega kar čutiš...jaz ne pogrešam prejšnjega življenja...ampak trenutke zase in za user posted image ''''sama skupaj''''....v smislu, da bi si lahko kdaj zvečer privoščila kak film, kino, malo razvajanja, kakšno kopel, itd...vse tole je sedaj že zdavnaj minilo...ker sva enostavno zvečer preutrujena za karkoli....podnevi se pa še nisva navadla izkoristit trenutke očitno, ker je vedno še kaj drugega za narest....mi moj že potoži, da me pogreša, naju, itd...in včasih imam po vrhu še slabo vest...ampak jaz vem, da bo boljše. user posted image raste in tudi mene ne bo potrebovala vedno 24/24 v pripravljenosti...ritem se uvaja, pa tudi počuval jo bo lahko kdo drug in bova midva lahko skočla kam malo ''''na svoje'''', pa četudi za 2h....jaz vem, da je zdaj tole še nemogoče ...ampak bo šlo mimo in bo boljše, midva pa moreva najt trenutek zase, ker tako kot naju je tole vse še bolj združilo v smislu spoštovanja, sodelovanja, itd...naju je malo odtujilo in to je samo najina naloga, da bova znala sfurat tudi to. Ne imej slabe vesti, ker je to popolnoma normalno...vsaj tako jaz mislim.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 25.6.2012 18:28:18 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 355
26.6.2012 8:54:13   
Kurumba
Hvala Arwen, saj danes se že boljše počutim. V bistvu pozabim na vse in se ne bi več vrnila nazaj, saj ni lepšega občutka, kot ko se ti tvoj otročiček zasmeji. Je pa drugače in se je treba navaditi. jaz si vzamem vsak dan posebej, nič ne razmišljam, kaj je bilo včeraj ali kaj bo jutri. Enkrat spimo malo več čez dan, enkrat malo bolj ponoči, enkrat imamo slab dan, drugič krasnega... Malo sta me vrgla zadnja dva dneva, ko ni spal čez dan in je ful jokal. Danes pa smo spet doma in je spet ustaljen ritem. Sicer sva pa pogruntala, da sva ga očitno prepozno dajala spat, zdaj že par dni zapored zaspi ob 21h in to je krasno, ker imava potem z mojim user posted image celo urico zase. Upam, da tako ostane. Sicer se potem ponoči prej zbudimo, ampak vseeno.

profesionalno fotografiranje: midva sva ga peljala, ko je bil star 10 dni (vem, da se sliši noro, ampak mi ni žal) k Petri Nuzdorfer in je naredila krasne fotke. Tako na začetku smo šli, ker takrat največ spijo, na teh fotkah mora namreč spat. Je bil pa nagec, zato smo porabili 20 tetra pleničk user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 356
26.6.2012 13:15:59   
_ada_
Živjo...
No jaz sem se danes zbudila zelo slabe volje,ponoči od pol 2 smo mel pestro,sem na začetku vzrajala da je v posjtlci,vstajala dajala dudiko ampak nikakor zaspat.Potem mi je pa moj reku da jo dam h nama in sem ji vsakih deset minut dajala dudo not,potem se je spomnla da bi se ona igrala in se je smejat začela.Tako da smo okol 5 mal zaspale in čez eno uro zopet vstale za jest,spet komaj zaspala do 8.In povrh vsega ko sem s ezbudila hočem da si pripravim da jo umijem,preoblečem ugotovim da smo brez vode.In sploh ni bilo obvestila in potem z otrokom v pižami pred blok gledat če je kaj napisano,in ja bilo je napisano a dano šele zjutraj,ker obvestilo ki so ga dali v petek gor je en starejši gospod strgal doluser posted image .To človk ne more vrjet da si ena starejša oseba to dovoli,sem se pogovarjala s to ko ima čez vse v bloku in je bla čis zgrožena,da imamo take p.... v bloku.Če bi bli otroc bi še razumela ampak en starejši...user posted image No hvala bogu tašča živi pet minut stran in sem ob 8.30 pakirala sebe in otroka da smo šle h tašči da sem jo lahko umila in nahranla.
No pa sem dala ven iz sebe,zdaj sem pa doma in voda je končno prišla.Šele tkole vidmo kako vodo iz pipe premalo cenimo.Si bom morala kupit kako navadno vodo pa dat v klet za krizne situacijeuser posted image .

No ja jaz sem tud mela izpade da nikol ne bova več midva ampak da je še nekdo,pa ne v slabem smislu,sam ni več uno oblečeš se pa greš kadarkoli,kamorkoli.Zdaj vedno pomisliš najprej na otročka.Drugače sem tudi jaz na začetku namesto da se posvetiva en drugmu ko sva imela čas vedno pospravljala pa me je moj možek kregu da naj se sprostim in ne letim takoj vsake stvari pospravljat,rihtat ampak da izkoristim mir za naju,oz.sebe.

Neposredna povezava do sporočila: 357
26.6.2012 13:18:38   
_ada_
Aja pa dobila sem menstrouser posted image .

Pa še en uspeh imamo danes mi se je user posted image obrnila s trebuha na hrbetuser posted image .

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 358
26.6.2012 13:33:43   
danijela1987
dober dan user posted image
tudi jaz sem že imela izpade, da nimava z mojim user posted image nobenega časa več zase, da se znava pogovarjat le še o mali, plenicah itd ... pa saj gre čas tok hitro naprej,da jo bova kmalu lahko kje pustila in šla vsaj na pijačo sama ... user posted image ob nedeljah greva na kosilo h mojim staršem, ki živijo 10 min stran, pa jo pustiva pri moji mami in greva za pol urce sama na sprehod. pašeeee ... za malo je itak ob taki uri čist prevroče zunaj, pa še v košari noče bit ...

se mi je pa ob treh ponoči zbudila, jedla, potem pa orng pokakala, tako da sem jo mogla it previt ... pa se mi je začela smejat na previjalni in čebljat. js pa ššššššš, pa itak ni palilo, sem ob 5h zjutraj sedela in skakala na žogi, da jo je uspavalo in sva še za 2 urci zaspali ... ajme ... zdaj pa že cel cajt spi user posted image

bodite lepo user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 359
26.6.2012 14:57:14   
_vanilija_
Dan mamice!!!!

Kako ste? Jst sem dans ful vesela, smo imeli podaljšan vikend, moj je bil doma 3 dni in smo ful uživali! Smo šli vsak dan pred blok v senco, sedeli dol, Tino smo mal nesli okrog, potem sem jo podojila in je zaspala, jo dali v voziček in mi2 pila kafe in pivo. Joj, kot da sem bla na počitnicah!!!!

Dans mi je ratalo iti z njo pred blok, ni hotla zaspat pa sem jo malo nosila okrog, na koncu sem jo budno dala v voziček, peljala 1 krogec okrog bloka in je seveda začela jokat pa smo moglli iti domov. Ma je to ful napredek, ker je bla 15min v vozičku in gledala sonček ki igra (smo ga dobili s telegarmom, ful je lep). In potem smo pršli domov in mi je ratalo se kosilo skuhat user posted image user posted image user posted image Ma prov sem vesela!!!! In zdej Tinčka spi, mama pije kafe in ne ve kaj bi delala. user posted image Ja, seveda mam ful dela po stanovanju, cujne pospravit in njene polikat, posodo pomit. Ampak mi se ne da.

Mi se zdi da je ta otrok vsak dan vse boljši in boljši, vsak dan je več časa v igralnem centru, gleda igrače, pogruntala je da lahko igračo z roko prime user posted image In se smeje, nekaj govori, ... Ma res je ful lažje vsak dan.

Ste govorili o tem da nimate časa za svojega... Jst tudi nimam... In ful pogrešam recimo da skupaj na kauču pogledamo kakšno serijo ali film (ja, smo skenslali tisti paket L za televizijo, zdej mamo samo SLO kanale, itak ne gledamo TVja, bomo prišparali 8 eur na mesec user posted image ), da gremo ven za več kod 1 uro, da mi ni treba razmišljat a bo Tina začela jokat in če bo potrebno jo nosit na rokah do doma. Pogrešam iti ven na kosilo. Ma po drugi strani ko vidim tega otroka kako mi se nasmeje ko se zbudi in jst jo pridem pogledat, ali ko mi se smeje in govori z mano ko jo previjam... Ma vse drugo pozabim user posted image Sem opazila da samo o otroku razmišljam in kaj je najhujše nič drugega me ne zanima user posted image Ko moj začne nekaj govorit o službi zelo hitro mu jst začnem govorit o otroku, kako se je pokakala ali polulala :D

Zdej pa morem it, zbudila se je :D

Fajn se mejte!!!!!

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 360
26.6.2012 16:55:58   
Arwen_84
Dan,

mi smo meli tudi naporno nočuser posted image Bujenje vsako uro, prdanje, jokanje, kakanje, hranjenje, itd...sem šla spat v dnevno (da je nebom slišala tisto muvit in bom uletela šele, ko bo jok za hranjenje)...me je moj vsake 45min hodil iskat, da joka...nič jasnouser posted image . Pol sta oba lepo ob 5h zaspala do 8h, jaz pa ždela v pojstli, gledala u luft in razmišljala kaj sem jedla oz. zakaj je zdaj celo noč kakala, če pa prej nikoli ni...v glavnem katastrofa.

Pol smo meli še tole slikanje....je blo kr solidno, mala sicer jokala vmes smo jo nekaj mirili ampak mislim, da bodo vsaj ene slikce ok...drugi del pa kasneje, ko bo vsaj še sedela pa kje zunaj ob morju. Sem se prav smejala, ko je kje bolj klampasto ležala...pa še kar buckasta zgleda (ima okrogla lička) ....je na momente res malo zavaljena zgledalauser posted image . Sicer pa je res ali tole slikaš še čisto mičkenega, ki skozi spi..al pa pol ko vsaj sedi, hodi...da mu kaj lahko dopovešuser posted image . Zdaj je glih tako obdobje vmes, ki še glih ne razume kaj more...spi pa tudi ne.user posted image

Amm...ja, saj pri meni je tudi nekako tko....jaz imam na smrt rada svojega user posted image in vse kar spada zraven...ampak potožit, da ti je kdaj naporno pa ni greh...obratno, mislim, da mi je lažje, če kdaj kako solzo potočim že zaradi tega, ker sem tako utrujena a naša gospodična noče zaspat....v tem ni ničesar slabega in zaradi tega ne odbijam nobenega...Lajf se ti tko in tko obrne na glavo...pri nama pa sploh, ker sva prej veliko bila okoli (vsak vikend izlet drugam, sobotni večeri zunaj s prijatelji, žurke, dolge noči na plaži, itd) zdaj pa smo skozi doma, ob sobotah nas kolegi ne kličejo več (itak ne moremo kam it, pa še noben nima otrok), vikende skočimo v trgovino po plenice, če nam rata skupaj it, na plažo bomo šli, ko sonca nebo več in domov, ko bo kopanje...hehe...ampak je to pač del vsega. Ko bo večja bo drugače, še pri vseh je blo...res, da ''naju'' nikoli ne bo več, ker smo sedaj ''mi'' ampak verjamem, da v vsem tem kažinu vedno lahko najdeš trenutek zase...že včeraj sva ga tudi midva, ko je mala zaspala....deci penine in cartanje user posted image ...in ko sem vmes pogledala po stanovanju in vidla kup igrač, ki ležijo vsepovsod sem se še zjokala, da kako mi je v tem trenutku lepo, pa še najin user posted image je v bližini in lepo spi....v glavnem, neprecenljivouser posted image . Tako kot je vanilija napisala, da je vsak dan boljše....otrok dojema stvari, z njo se da ''ukvarjat'', ne samo previt, jest in uspavat...čas gre še hitreje mimo in nasmehi, novi zvoki, gibi,...se vrstijo. Jaz mislim, da zanimivo šele prihaja (pustimo zobke, vzgojo in vse ostale bolj naporne stvari, ki spadajo zraven). Jaz osebno pa si najbolj od vsega želim, da bi spala 4h v kosu skupaj...nisem že od 7 meseca nosečnosti in dejansko nevem niti več kako to zgleda....

_ada_ ćestitke za obratuser posted image .

Razmišljam, da bi skočili na plažo...drekec, če bom odlašala s tem ''kako bo mala v avtu'' se tko nebomo nikamor premaknili...sicer je pa zadnje bla vedno pridna tudi tam, tko da nevem kaj kompliciram....jaz bi si pa tko zbistrila glavo v morju. Zdaj sicer spi (vedno ima spanje v ''kosu'' od ca. 14-17h) pol je pa do kopanja ponavadi tečna, ker je v stanju ''pol spim, a ne zaspim...'', tko da sem se navadla, da jo morem prav zbudit...tko, da glasno muziko poslušave in plešem z njo, itd...ker pol ko je lepo zbujena je tudi igriva, sama v gugalniku, na blazini telovadive, itd...če jo pa ima kdo po rokah popoldne, pa napol spi...a če jo odložiš kam takoj v jok....tko, da nikakor ni prav. Pa včeraj sva se ji tko režala...ko jo požgačkaš ob strani trebuha začne tko dvigat noge in brcat, da res zgleda kot en hroščekuser posted image , tko se ji malo energije pokuri, hehe....

uživajte in pazite nase

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 361
26.6.2012 17:30:34   
Kurumba
Danes je bila očitno za vse čudna noč, naš je zaspal sicer brez problema ob 21h, potem pa smo vstali ob 00.30, jedli, ni podrl kupčka in se je zato premetaval do 4.30, ko sem ga vzela iz posteljice (do takrat itak nisem spala, ker sem poslušala, kako se premetva), potem pa sploh kot da je konec spanja, je bilo že svetlo, hecal ga je nosek, ob čiščenju se vedno itak čisto zbudi, potem je imel polno plenico, sem ga še previla, potem se je sploh zbudil, potem pa je v postelji pri nama spal še do 7h. In tp je praktično vse, kar je danes spal.

Že tri dni čez dan ne spi! Sem mislila, da je sprememba okolja, ker smo bili za vikend drugje (no, včeraj popoldne je celo za 3 ure zaspal), danes pa sem ga cel dan samo uspavala in uspavala, saj se je videlo, da je zaspan, zaspat pa ne. Spal je zjutraj ob 8.30 komaj pol ure, nato ob 12h eno uro tako, da se je skos premetaval, nato pa še 20 min na sprehodu. Jokal je pa manj kot prejšnja dva dneva, ampak tole je postalo ful naporno. Kako naj ga še uspavam?! Saj mi že na rokah zaspi, potem pa takoj, ko ga odložim, se pa zbudi in je spet ves zbujen. Jaz sem ga pa prej eno uro uspavala.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 362
27.6.2012 8:50:18   
krispin
Ojla punce,
zadnje cajte sem tako malo doma, da sem zdajle porabila cele pol ure, da sem prebrala, kaj se vam kaj dogaja. :) Midva z Domnom veselo šibava naokrog, ga preprosto vzamem s sabo, če hočem kam it in ne kompliciram kaj dosti. Če so problemi, jih pa rešujeva sproti in mam filing da je tak pristop kar uredu, ker če bi skoz razmišljala v smislu "kaj pa če..." ne bi nikamor šla. Pa še navajam ga na različna okolja in ljudi, da ne bo čisto prestrašen vsakič, ko bo videl kaj novega.

Spanje
- čez dan spi bolj malo, popoldne mu uspe odspat 2 uri v kosu, sicer pa po urco/pol urce. Včeraj je bil skoraj cel dan buden, vmes je odkinkal po 15 minutk, ko so se baterije nafilale, pa je takoj spet začel rogovilit. Zvečer zaspi skoraj točno ob 22.00 in spi nekako do pol šestih zjutraj, ga podojim in potem zaspi še do sedmih.

Čaji itd - jaz ga dojim, se mi ne da zaj***vat s temi flaškami in sterilizacijo. Pristavljam ga ko vidim da bi pil/jedel in nimava problemov.
Črpanje mleka - ga bom začela konec tega tedna, ampak bolj za vsak slučaj. Rada bi šla tečt tudi po kakšnem bolj razgibanem terenu, pa v klanec, to pa je z vozičkom bolj težko. Tko da bom šla laufat takoj, ko bo mali podojen, in če bi v času moje odsotnosti spet ratal lačen, mu bo lubi lahko dal za jest. Sva do prejšnjega tedna uspešno delala po sistemu, sej je glih kar jedel in zdaj vsaj uro ne bo lačen - pa sva se uštela in je moj skor živčnega fasu tiste pol ure, ko je čakal da pridem nazaj. Sicer sta se s tamalim uspešno zamotila z igračko, ampak nočeva da bi se to ponovilo.

Arwen - jaz sem se tudi odločila, da mali ne bo sam na hodniku, okrog mačjega wc-ja. Isto sem gledala tiste "hiške" z loputko in so bile vse po vrsti premajhnega za našega mačkona... user posted image user posted image

Pestovanje pri drugih ljudeh - mene kar malo trga, ko kdo hoče malega vzet k sebi itd... Še posebej če ga odnese v sosednjo sobo, tko da ga ne vidim. Če je pri očiju mi sploh ni panike, vsem ostalim pa ne zaupam kaj dosti, ker vidim, kako ga nosijo. Mali včasih visi ko en štrukelj ali pa je čisto zvit, pa mu ni fino, začne tečkat oni pa oooo, kok luštno... user posted image user posted image In bolj ko jim govoriš, kako naj ga popravijo, bolj so pametni... Jao.

Evo, fantek se je zbudil, šibam jest. Uživajte. Konec tedna bo spet vroče... :/

< Sporočilo je popravil krispin -- 27.6.2012 8:51:09 >

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 363
27.6.2012 9:46:16   
_ada_
krispin...jaz sem s etud na začetku zgražala kako jo kdo prime,najbolj je bil tast pameten za vse,češ kako je pa on svoje otroke vzgojil,pa sem povedala kar je treba in zdaj je mir,ker se jo boji tud držat zarad tega,pa ne zdrži lih pri njemu dolgo ker ji ne paše položaj in začne jokcat.Tako da pol hitr jo da tašči.

Dopust...gremo čez dva tedna na dopust za 14 dni in me je malo strah,kako bo preživela 5 ur vožnje + postanki,tako da se bo sama pot razvlekla.Drugače je med vožnjo ful pridna,spančka.sem tud sama z njo se vozila od velenja do ljubljane že parkrat pa se je zmeraj dobr izteklo.Potem moram začet pisat kaj vse rabimo da nebom kej pozabila ker gremo za tako dolgo,čeprov sej se da vse kupit,sam AM ji pa v tujini lih ne upam kupovat.No sej prvič je najhuj pol pa bo vsakič boljšuser posted image .Zdaj pa nevem glede prve pomoči za tok male,glede sredstev proti zbijanju vročine,moram vprašat zdr. če mi lahko napiše recept,da imam za vsak slučaj s sabo.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 364
27.6.2012 9:54:08   
Arabella1
pozdravljene pupe
spanje, ma jaz moram rečt, da je naš user posted image priden, ok čez dan spi malo, če je dve uri v kosu je to luksuz, spi pa ponoči, ob šestih zjutraj ga ponavdi dam k sebi v posteljo, da spiva skupaj še kakšno urico, ponavadi je hranjenje še okrog osmih in potem spi sam naprej do cca desetih user posted image

smo imeli pa včeraj sprehod, ki je zgledal na poti nazaj tako, da je user posted image vozil prazen voziček jaz pa nesla user posted image .... očitno mu je bilo preveč dve uri in pol asfalta, pa še ustavili smo se vmes...

pestvanje pri drugih, jaz se s tem ne obremenjujem, ker user posted image vsakega ojoka... pač noče bit pri drugih, tako,da ga dobim po hitrem postopku nazaj user posted image enostavno ne mara, da kdo rine v njega z raznimi buci buci in podobno, rad je pri ljudeh, ki se mu ne silijo in ga ne žokajo preveč.

midva s user posted image vsak večer tv pogledava, imava čas zase, ko user posted image zaspi po kopanju, ni isto kot prej, ma nekaj pa je. Tudi meni rata težko, ko pomislim, da sem večino dneva za vse sama...res da živijo starši v spodnjem nadstropju, ampak bi bil isti učinek, če ne bi. jaz skuham sama, pospravim, likam.....če je user posted image bolj slabe volje, pač jemo kosilo bolj pozno in ja... sem imela tudi jaz momente, ko sem jokala doma sama s sabo, ampak je šlo mimo user posted image

_ada_ user posted image

user posted image user posted image čestitke za obrat

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 365
27.6.2012 9:58:12   
krispin
_ada_ Za zbijanje vročine, bolečino je za tamaučke Calpol, mislim da se ga dobi brez recepta. Če prideš do kakšnega dobrega seznama prve pomoči, pa se priporočam še jaz. S pikcem greva čez slaba 2 tedna praktično za celo poletje na morje in tudi jaz sestavljam "seznam".

Drugače pa tudi jaz tamalega dobim hitro nazaj, če me ne poslušajo. Jih je hecno gledat, ko so vsi pametni, pa da kompliciram, ko me pa končno ubogajo in primejo malega kot sem jim rekla, pa je čudežno dobre volje... Sej se počasi popravlja. Sam trga me pa vseeno, če nisem v isti sobi z njim. :D

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 366
28.6.2012 9:59:21   
Kurumba
Živjo,

mi smo očitno čez dan nehali spat. Mogoče za pol urice dopoldne, če imam srečo, čez dan pa po 20 minut v vozičku, če se vozimo po makedamu ali koreninah, takoj, ko se ustavimo, pa se zbudimo. Da bi spal dve uri v kosu čez dan, lahko samo še sanjam. Že zaspi, pa ga vedno kaj zmoti, npr. zamašen nosek, treba podret še en kupček, ga zvija, je že čas za naslednje hranjenje, je žejen... Ali pa mu zaspi v naročju, pa se zbudi takoj, ko ga odložim. Tako da je kar naporno. Kuhat ne morem začet, dokler user posted image ne pride iz službe.

Včeraj UZ kolkov, na srečo vse ok.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 367
28.6.2012 12:57:32   
_vanilija_
Kurumba, super za kolke! Jst komaj čakam da nehamo z telimi plenicami, bogi otrok se ne more premikati, ko jo odpakiram začne brcat kot nora user posted image

Včeraj je lepo zaspala ob 10tih in potem se je zbudila ob 1ih (se ne spomnim kdaj je na zadnje ?! ponavadi spi do 5ih ali 6ih), jokala ?! Ma to nam se nikoli ni zgodilo, ponavadi se zbudi ker jo zvija in še spi dokler jo jst dam v našo posteljo da jo podojim. Mi se zdi da ni mogla dihat, ker ji je nos bil zamašen. Sem ji dala malo fiz. vode, boga je tko jokala Auuuu, auuuu, sem še jst začela jokat. user posted image Komaj je zaspala ob 2 in se spet zbudila ob 5ih. Potem več nismo spali... Zdej spi, oz. se zbuja počasi, spet jo trebuh matra.... 2 dni nazaj smo šli v McDonalds na kosilo (ponedeljek) in sem pila Coca Colo, očitno jo moti :S Bye, bye Coca Cola....

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 368
28.6.2012 13:12:52   
Kurumba
Ja, tale fiziološka je groza jim jo v nosek tlačit, meni je tudi vsakič hudo, ko tako joka. Potem pa se še s sesalcem spravim nanj... Groza. Ampak ven pa vlečemo take smrklje, da ni druge. Boljše malo joka, kot pa vneta ušeska. Zdaj mu dajem fiziološko samo še jaz, ker se mi zdi, da pri user posted image še huje joka. On mu stekleničko stlači čisto v nos in potem špricne, jaz pa mu jo držim pred noskom in špricam. Sicer gre veliko mimo, ampak se mi zdi, da mu je malo manjša travma. Sem se pa danes kar ustrašila, ker sem mu jo dala res kar precej in mu je šla v grlo, da se kar zakašljal in je potem tudi bruhal bolj vodeno.

A ma katera izkušnje s Pedosano? http://www.pedosana.si/ - razvojno gibalne urice za dojenčke. Jaz bi mogoče poskusila kaj takega. Včasih ne veš, kaj bi se igral z dojenčkom, da mu npr. ob pravem času ponudiš pravo igračko. Moj je danes star 2 meseca in v tem času naj bi mu ponujal mehko igračko živih barv, da se jo nauči prijemati. In danes je že zagrabil svojega "čiv čiva"!

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 369
28.6.2012 14:53:16   
anglistka
Kurumba: Tudi Katarina eno obdobje ni nič spala, pa se je na srečo vrnilo obdobje spanja.
Sicer pa se zelo trudim z nekim redom spanja, ko gre za nočno in popoldansko spanje, ker je tisočkrat boljše volje, če se naspi. Čeprav je to prvi otrok sem trdno prepričana, da če bom vztrajala z nekimi uram spanja, se bo otrok tega navadil. Tako, da se vsako popoldne nekje okoli 1h potrudim, da zaspi in spi vsaj dve urci (tukaj nisem vedno uspešna) in zvečer ob osmih enako. Vedno enaki obredi in brez popuščanja. To pomeni, da jo brez pogovarjanja in nepotrebnih stimulacij uspavam tako dolgo dokler ne zaspi. Včasih traja 15 min, spet drugič 1 uro ali več. Rezultat je dvojen: otrok je naspan in zadovoljen, jaz pa imam čas kaj postoriti ali pa se odpočiti. Vse ostalo spanje prepuščam njej sami, ponavadi spi kakšne pol urce še dopoldne in pozno popoldne.
Nič zdaj pa moram it, je konec popoldanskega spanja: spala je točno dve uri user posted image .

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 370
28.6.2012 15:49:36   
Arwen_84
Pozdravčke punce,

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Zdej spi, oz. se zbuja počasi, spet jo trebuh matra.... 2 dni nazaj smo šli v McDonalds na kosilo (ponedeljek) in sem pila Coca Colo, očitno jo moti :S Bye, bye Coca Cola....

Misliš, da je res od coca-cole? Kot ste tukaj ene napisale je tale pot hrana-mleko kar hitra (ene 3-5h odvisno od prebavljivosti)...za tekočino je pomoje še hitreje...tko da 2 dni po pitju coca cole...se mi zdi malo dolga, ali? Tudi za deci vina pri kosilu recimo je fajn čimprej po podoju, da se do naslednjega že izloči...(torej po 3h ni ničesar več - no sej pomoje gre že prej to k nam v čiščenje ampak ok)...

IZVIRNO SPOROČILO: anglistka
Sicer pa se zelo trudim z nekim redom spanja, ko gre za nočno in popoldansko spanje, ker je tisočkrat boljše volje, če se naspi.

Se strinjam....moja že da na 2h budnosti odspi 45min je čist drugačne voljeuser posted image ....in je nekako že sama okoli 14h tečna, če je glih čas za hranjenje toliko boljše, ker je tako najlažje...se z njo uležem v pojstlo, dojim...in vmes zaspim še jaz...tko da čez dan obvezno odspim tudi jaz 1h ali 1,5 z njo.

spanje:Čez dan mi tako zaspi od 7h 2x po ene 45min in potem odspi od 14-17h ponavadi v kosu ali z vmesnim hranjenjem/cartanjem....od 17h-22h smo pa potem budni večino, čeprav je velikokrat tečna in bi spala, tko da zadrema za kakih 30min na rokah ali gugalniku...sem ugotovila, da če je taka tečna imam dve možnosti - da jo razbudim (se pravi previjalna, telovadba, glasba, center, blabla) in potem kdaj rata in je dobre volje....ali pa pustim bolj v miru, da drema (problem tega je, ker zadrema površinsko in čim se jo odloži se začne jokat/dret...po rokah pa je midva tolko ne moreva več vlačit...in smo potem vsi popoldne že živčni do kopanja)-sem tudi ugotovila, da je najbolj fajn, če kam gremo...ali na plažo, ali v trgovino, itd....ker si tako zamotimo čas, ona se načeloma ful razbudi in je pridna in čas do kopanja gre mimo....kot pa da si jo tu tečno doma podajava iz roke v roko in vsakič poskušava kam odložit, ko že misliva da spi - v glavnem tole nima smisla.

ponoči: še vedno spanje ob 21-22h, bujenje ob 1h, 5h in potem vrtavkanje do 7h (ali 6h).

čiščenje nosa: še nikoli nismo...ker še ni blo treba...tiste ta trde šmrkljiče pa dam s palčko ven....A to daste user posted image na bok, v zgornjo nonico fiz. in potem se spodnjo zapre in zgornjo z sesalcem (babyvac) al kako?

prijemanje: kurumba superuser posted image ...naša še ni prišla do tega...se sicer ful z njo igram, sledi tudi lepo...to da lahko prime pa še ni pogruntala....user posted image

ljubosumje: jaz nisem in tudi dovolim vsem da jo nosijo....jih pa popravim pri dviganju, drži, itd...tale naša je tko prva in je cel rompompom okoli nje, jaz pa ne bi rada izpadla neka nevem kaj...pa še paše mi, da je nimam skozi jaz....in mi je fajn, da se navadi tudi pri komu drugemu umirit in zaspat...mi je pa fajn gledat koliko so eni (tašča,...) vstrajni in kdaj jo prinesejo meni....je pa res, da morem bit vedno nekje v okolici in jo grem tudi sama iskat, če vidim da ****ka in da je neznajo umirit....imam nek čuden občutek ...prav neprijeten, če vem, da je ni kje zraven (vsaj v isti bajti)...smo bli na sprehodu recimo, ki je zaspala...in pol so oni še malo hotli it, jaz pa domov....sem na poti nazaj prav zbirala pogum, da grem in bom 1km narazen...no, so prišli nazaj po 15min ampak že tole je bil ''''uspeh''''. Res je neka nevidna vez mama-otrok karkoli že kdo reče.

nič, grem jest kosilo dokler tamala še drnjoha:)

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 28.6.2012 16:03:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 371
28.6.2012 21:41:26   
anglistka
Tako, zdaj pa lahko nadaljujem.
Arwen_84: Zakaj pa je ne poskusite dati spati prej, če je večerne ure tako nemirna? Morda pa je potem že res preutrujena in še težje zaspi. Katarino spravljamo spat okoli 8h, se zbudi 1 - 2X na noč (če je ne muči prebava), je pa res, da se zbuja precej zgodaj, okoli 6h, 7h user posted image . Vendar so mi te večerne ure miru, ko sva z mojim malo sama, več vredne od jutranjega spanja. Že dvakrat sva pustila babyfon pri tašči in skočila na pijačko s kolegi potem, ko je zaspala. Vedno pa sva ostala dovolj blizu, da sva lahko bila v 5 min doma. Na srečo prve ure skoraj vedno zelo trdno spi. Sicer pa te jutranje ure hladu izkoristim za dolg sprehod.

Prijemanje: Naša še nič ne prijema razen tetra pleničke in pa mojih oblačil.

Čiščenje nosu: Hvala bogu še ni bilo potrebno.

Lekarna za na dopust: Osnovne zadeve bom vzela s seboj, drugače pa gremo v družbi enega para in ker je on reševalec ima vedno v prtljažniku precej "službene opreme".

Pohajanje naokoli: tudi jaz poskušam zbrati čim več poguma za samostojno vandranje. V sredo sem šla s tamalo v službo in sem bila res skeptična kako bo prenesla cirka 40 sodelavk željnih cartanja. Sem mislila, da bom morala zgolj odložiti pecivo s katerim sem pogostila sodelavce ob rojstvu ter oditi, pa je bila mala tako super, da sem se lahko še naklepetala. Sicer pa je fajn, da se privadi, ker gremo naslednjo soboto na poroko.

lp do naslednjič, ko se pišemo!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 372
29.6.2012 8:39:37   
Kurumba
Dobro jutro mamice!

Se moram malo pohvalit z novim rekordom, spali smo od 21h do 5h! Nato pa še do 7h, ampak s premetavanjem in se zbudili z jokom. Tudi mi imamo zvečer rutino, na začetku sva ga prepozno dajala spat, ok 22h, enkrat sem se z njim pregovarjala do 23h, kar je tudi zame absolutno prepozno. Tako da smo zdaj obvezno ob 20h doma, kopanje, hranjenje na eno stran, podiranje kupčka, hranjenje na drugo stran, podiranje kupčka, vmes pa že zadrema. Čez dan pa je čisto odvisno, poskušam ga malo dat spat zjutraj po hranjenju, včasih uspe vsaj za pol urice (še prejšnji teden je uspelo za 3 ure). Saj včeraj je tudi čez dan več spal, samo bolj po delih, dvakrat po pol ure, nato eno uro, nato še 45 min v naročju in proti večeru v avtu in na obisku, na sprehodu pa je malo zadremal. Sem mislila, da pol ponoči ne bo spal, pa je še boljše in dalj časa. Rabijo spanje tudi čez dan.

čiščenje nosa: je travma tudi zame. Nič, na previjalni ga imam na hrbtu, brizgam mu not fiziološko, medtem ko joka, pol gre mimo, malo gre v nos, nato pa vključim sesalec in mu z baby vacom poskušam prit v nos, čeprav se jasno premetava. Se poskušam temu izognit, kolikor se le da, ampak včasih je nujno. Ena izmed možnosti je, da mu med dojenjem špricam mleko v nos in otem kiha. Ampak ne pomaga vedno.

Pohajanje: jaz se počutim, kot da me pol manjka, če sva ločena user posted image . Jutri imam od prijateljice dekliščino,me ne bo dve uri,ampak na srečo živimo 5 minut stran. Čez dva tedna pa je poroka, kjer sem njena družica, ampak gre user posted image seveda zraven, tako da bo joška skos pri roki.

Aja pa še en upeh - včeraj smo spili 10 ml janeževo-kamiličnega-komarčkovega čaja po flaški. Mu je bolj všeč kot samo komarček, ker je sladek. Samo dati mu ga moram, preden začne jokat od žeje, sicer ne zagrabi cuclja.

Neposredna povezava do sporočila: 373
29.6.2012 9:53:01   
Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: anglistka

Tako, zdaj pa lahko nadaljujem.
Arwen_84: Zakaj pa je ne poskusite dati spati prej, če je večerne ure tako nemirna? Morda pa je potem že res preutrujena in še težje zaspi. Katarino spravljamo spat okoli 8h...

Sej mi tudi začnemo ob 20h (prej skoraj ni mogoče, ker je zunaj do 19h pasje in gremo pol šele ven, na teraso...pa tudi na plaži bomo do 19.30h nekje verjetno...Ob 20.15h je punca že skopana, oblečena...sledi hranjenje/cartanje nekje do 20.45-21h...včasih zaspi vmes in je ok...če pa se razbudi, pa jo je treba uspavat z nošenjem, žoga, itd...in traja nekje glih 1h, tko da zaspi 21,45-22,15h vedno. Včeraj se je tudi razbudila okoli pol devetih, sva rekla, da se danes nebova mučla z uspavanjem 1h....smo šli vsi na teraso gledat sončni zahod, midva sva si pir odprla, mala je pa ležala na fotelju....(je pa včeraj nismo kopali) okoli 21.30 je začela pizdit in ob 22h zaspala...tko da je trajalo 30minuser posted image ...je pa res da smo prekinli rutino s tem, ko smo jo po umivanju še dajali aktivnost...ampak očitno pred 22h ne bo spala, tko da se mi ne zdi smiselno da jo 2h uspavamo....če bo med podojem zaspala uredu, če ne pa naj bo še zbujena in sledi uspavanje, ko rata tečna....ker da jo nosimo, gugamo in se ne vse moči tridmo da jo uspavamo...ona pa se veselo smeje in oglaša...se mi ne zdi smiselno. Sploh pa zdaj poleti, ker so tko lepi in svetli večeri, da se mi zdi škoda jih v mukah preživet zaprti noter in jo ''''silit'''' spat. Itak zaspi ob 22h, pa če mamo kopanje ob 21h al ob 19h.

Se moram malo pohvalit z novim rekordom, spali smo od 21h do 5h! Nato pa še do 7h, ampak s premetavanjem in se zbudili z jokom.

superuser posted image jaz ne vidim več dneva, ko bo naša takouser posted image Je pa spustila en obrok...tko da smo sedaj budni še ob 00,30 in potem okoli 5h.

aja, glede črpanja sem takrat pozabla kometirat...jaz sem prej imela od nuka eektrično in je za en velik drek (kot sem že napisala), sedaj imam od aventa ročno in si načrpam takoj....moreš pa res pazit, da se nardi dober vakuum (tisti bel čepek noter more bit čisto zaprt - sem na začetku imela neko smetko not in mi tudi ni prijelo, tko kot treba), z drugo roko si pa dojko še dodatno stiskam, masiram v istem trenutku ko iztisnem...moreš tudi pazit, da ne delaš neprekinjeno, ampak 2-3sek vmes počakaš...Si pa vsake tolko sčrpam, ker se parkrat zbudim s tako trdimi, da me že vse boli (ali mala ponoči manj spije, al pa nevem kaj je - ko ponoči ful vode spijem s emi zdi da je še huje)...in itak eno spije, drugo pa si en del ščrpam - ne vsega...je kolegica pri 5ih mesecih zdej fasala mastitisuser posted image . Aja, pa grškega sena tudi ne pijem več, tko da...je pa res, da glede na to da mala nima dude in da včasih zvečer cuza, ker se carta (na bolj ''''prazni'''') mi verjetno ful spodbuja nastajanje....

nič, letim...

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 29.6.2012 9:54:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 374
29.6.2012 15:55:02   
danijela1987
spanje ... kaj je že to? user posted image moja frajla spi od cca 21h do 1h, potem se zbudi ob treh, ob pol 5 pa noče več spat in se kaj kmalu začne bunit na vsa usta ... do ene 6h se ne dam, ampak jo poskušam uspavat (pali lih za kake pol ure, če), potem pa vstaneva ...

sva imeli včeraj pregled - stara je bila 2 meseca - in imamo 5800 g in 59cm. je bila zdravnica čisto navdušena nad klobasicami, kot je poimenovala njene debele rokice user posted image ... imamo pa soor user posted image , tok da smo dobili daktarin - se mi je zdelo, da bel jeziček ne pomeni nič dobrega user posted image ... ampak bomo že zrihtali user posted image

je pa to vreme spet kap ... pa še hujše bo user posted image ...

imam pa problem - frajla spi samo v rokah čez dan. če jo še tako nežno nekam položim, refleksno stegne rokice in se zbudi ... ponoči ni problema - na srečo ima noč svojo moč in jo po uspavanju na žogi user posted image lahko odložim v posteljo user posted image vsaj to ...

ja pa tudi moja danes približno pogruntala, da se da stvari prijemat user posted image parkrat sem ji mini ropotuljico podturila v rokico, da jo je prijela - ji ni bli nič jasno user posted image ... potem pa ji je ratalo zagrabit eno igračko in jo vzdignit brez moje pomoči - no, uspelo ji jo je vrečt v glavo user posted image hehehehehe .... po nesreči, seveda user posted image zdaj pa spi vsa zadovoljna v mojih rokah ... itak, kje pa drugje user posted image

aja, v eni knjigi sem prebrala,da povijanje umiri dojenčka in posledično dlje časa spi. ima katera izkušnje? z mojim sva poskusila dva dni nazaj, pa je kako minuto ležala zavita v dekico, potem pa začela tok jokat, da sva jo debelo uro nosila okrog, se ji opravičevala in jo tolažila user posted image , ona pa neutolaćžjiva. nikoli več, bilo je grozno .... drugače je dobrovoljček, ta jok me je pa čist iz tira spravil. jao ... user posted image

bodite lepo, pa uživajte kje na hladnem user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......