|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
20.6.2012 12:59:39   
_vanilija_
Dan!

Pri nas je katastrofalno vroče!!! Jst sem bla z Tino zunaj ob 6:30, ob 8ih smo ble nazaj, ker je že takrat blo ful vroče. Katastrofa... Zvečer sploh niti ne grem ven, ker je čez 30 stopinj ob 9tih ?! Včeraj mojega ni blo cel dan, pa sem še ob 9tih zvečer mogla peljat pesa ven, Tino sem imela v rokah, itak ne bi hotla biti v vozičku. Ma dobro, samo smo mali krogec okrog bloka naredile.

Jst že 2 dni mam klimo vklopljeno, ne vem kaj je hujše za dojenčka, vročina ali klima. Samo gledam da ko smo v jedilnici kjer je klima, da je takrat izklopljena. Ko smo v spalnici (zraven jedilnice) klima je prižgana. In mamo 26,3 stopinj z klimo user posted image Brez klime bi blo sigurno okrog 27-28. Oblečena je samo v body z kratkimi rokavi in nogavičke.

Pa je zdej že 2 dni ful pridna. Skoraj cel dan spi, zvečer pa jo okopam (včeraj sem mogla sama) in zanimivo, sploh ni jokala ko sem jo oblačila. Ponavadi se tolk dere da jo jst ne morem oblečt, plenice ne znam zamotat kako je treba, ful sem nervozna, ker ne vem zakaj tolk joka in vem da mora počakat dokler jo ne oblečem. Ja, in dodatno se še z mojim skregam, ker sva oba nervozna user posted image Ob pol 10tih je zaspala do 5tih dans zjutro. To je pa naš rekord user posted image Upam da bo tko ostalo...

Sem dobila wrap in še eno ruto za dojenje. Wrapa nisem še probala, ker itak ne gremo ven po teli vročini, samo se malo vozičkamo dokler spi. Ruta za dojenje je cool! Sem se prov spomnila Arwen tebe, mi se zdi da si rekla da ti ne moreš dojit zunaj. Pa tko izgleda:

user posted image

Tole nisem jst na sliki, sliko sam najdla na googlu user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 326
20.6.2012 13:00:12   
anglistka
joooj, kakšni grozni dnevi so to. zaradi vročine mislim. jaz jo sicer krasno prenašam, a jo moja mala ne user posted image . se mi je včeraj popoldne v eno drla. sem že ugotovila, da potrebuje popoldne vsaj eno rundo (2 - 3h) malo daljšega spanca, da je potem ok. včeraj pa se mi je zbudila po slabi uri in potem samo jok, jok, jok. po vrhu vsega je mene mantrala migrena in se mi je zdelo, da mi bo bučo razneslo. pravijo, da moraš v času migrene iti v temen prostor in počivat. ful mi je ratalo! pa ven nisva mogli it, ker jo vožnja v vozičku ful pomiri. šele potem zvečer sva šli malo naokoli, pa danes zjutraj ob sedmih sva že tudi bili na sprehodu (se zbudi okoli 6h). ponoči je seveda tudi slabo spala in ko se je zbudila za hranjenje (veliko hitreje kot ponavadi) ni hotela nazaj zaspati. meni pa šele zdaj glavobol popuščauser posted image .
jaz katarini pripravljam čaj, ki sem ga dobila v lekarni (bebival). ga pa res ne mara preveč, naredi komaj en ali dva požirka in je konec. danes sem malce popustila user posted image in sem v cca 50 ml čaja nakapljala 15 kapljic koroških vetrovnih kapljic in ji gre lažje po grlu.
kremo za sončenje sem kupila od bubchen in jo kar namažem, ker jo tudi v senci lahko opeče. nogice ji na sprehodu sicer pokrivam z pleničko, a to glih ni neka ful zaščita, pa še pridno jo dol zbrca.
zadnje dni postaja prava fuzbalerka. brca ko zmešana. ponoči jo najdem prečno v posteljici, se pravi, da se uspe zbrcat za 90 stopinj. in pol se z glavico buta ob letvice in se zbudi. ali pa se ji nogica ujame med letvice. včeraj sem ji naredila tako kačo iz odeje in naredila U okoli nje, pa se je zbrcala v drugo smer. danes moram vzeti še eno odejo in še okoli nogic naredit U.
ponoči je oblečena samo v bodi z dolgimi rokavi in pokrita z preloženo rjuho, čez dan pa je v kratkih rokavih in kratkih hlačah, nogavičke pa ima gor po potrebi.
dovolj za enkrat, lepo preživite te peklenske dni!

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 327
20.6.2012 15:02:45   
Kurumba
anglistka tudi moj se je ful obračal v posteljici in vedno ležal pravokotno, potem pa sva mu posteljico obrnila tako, kot se je ponavadi obrnil in je zdaj ok, ostane v istem položaju. Sem slišala, da se obračajo lahko zato, ker jim energija ne paše (vplivajo neki tokovi, ki so pod zemljo).

joj, ti čaji. Jaz sem danes poskušala s prekuhano vodo, pa se je tudi ob tem samo spačil, tisto enkrat, ko je celo potegnil iz stekleničke. Mislim, da ne mara/ne zna piti iz stekleničke, potem mu paše tekočina ni všeč. Včeraj, ko je jokal od žeje, mu sploh nisem mogla dati cuclja v usta, danes sem pa poskušala, ko je bil miren, pa tudi ni hotel zagrabit. ko sem malo vztrajala, se je pa vsak poskus končal z jokom. Tako da imam dvojni problem - ne mara flaške niti tekočine. Zaenkrat zadevo rešim z joško, vendar moram biti potem res skos na voljo, ker ne vem, kdaj bo žejen.

Ja, tale vročina je grozna. Midva vstaneva nekje ob 7h (danes ob 8h) in preden se zrihtava, je že prevroče, da bi šla ven. Gremo pa vsak večer okrog 19h do 20.30, potem pa kopel, hranjenje in spat. Zvečer se vsaj malo shladi (no ja, na 29 stopinj v Tivoliju) in je fino. Čez dan pa sva noter za spuščenimi roletami.

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 328
20.6.2012 15:21:57   
Arwen_84
Zdravo punce,

...smo iz drugega pregleda...punca je bla pridna res, na poti tja bla budna (v avtu jauser posted image ), pot nazaj prespala. V glavnem naša se je zredila za 1300g (sedaj ima 5740g, odpust 3100g) in zrasla še za 6cm (sedaj ima 65, odpust 51)user posted image Je rekla zdravnica da imamo konkretno punco...hja, lička ma full polna...sem jo prašala, če je to ''''preveč'''' oz morem pait, d aje podoj na 3h, blabla..je rekla da NE - da otroku naj dam kadar hoče (ali je to lakota ali hrana), brez čajov, itd....No, vidite kako so mnenja drugačna. Da otrok ne bo pil, če mu to ne paše....ammm...pri nas je tale problem, ker dude nima in že ko rabi neko ''''cartanje'''' pri tem je, ker je priklopljen name...tko, da je in pije sigurno pogosteje kot na 3h. Bom pa jaz tudi dajala čaj (od janeža) tko čez dan, ko je budna in vmes ko bo kaj tečnarila. Cuclja žal še ne prime prav, tko da ji jaz malo šprickam not da pogoltne, drugače se pa bolj igra z njim...(enako dela z dudo) se pa ne kremži zaradi okusa, meni se zdi tale čaj že sam po sebi malo sladek, dodajala pa nebom.

_vanilija_ veš, danes se je mala pred pregledom zbudila, lačna seveda...in sem jo sredi Kp podojila (toliko o moji ''''sramežljivosti'''')user posted image V avtu je blo 44C, v čakalnici kup starejših ljudi...in sem šla rajše v senco, malo je pihljalo, ćez tetra pleničko...sicer pa okoli ni blo ljudi...pol mi je na kolenih zaspala ko kladauser posted image . Sicer je ruta fajn, damo zdej poleti bo kar kuhala menda, sicer smo pa kupli tisti šotorček za na plažo, ki se tudi zapre tko da nebom glih vsem na očem in bo lažjeuser posted image

Glivice: so se ji na riti spet pojavile...smo dobili daktrin..je rekla pediatrinja, da naj namažemo, pol z oljem čez (ker se širijo po vlagi), pa še hladilno gor (da plenica ne pobere vsega dol takoj)....prvič smo jih uspešno dali vija, zdaj pa spet...baje ta vročina, vlaga, itd....samo nevem, če bomo zdej skozi s tem mi (jaz sem prej tudi vedno mela problem z belim tokom, blabla), jaz več kot si spucat bradavico po podoju in namazat z daktrin gelom tko ne morem, a ne?user posted image

Danes je bla ob 7h zjutraj, vse skupaj zbujena 1huser posted image ....ampak kaj, čće se zbudi, poje, malo smehlja in čez 10min je tečna in kaže znake zaspanosti...pol se umirim in je...pač naj spi...naša je grozno tečna zadnje čase...če pri 1h budnosti, ne odspi vsaj 45min...je bla vćeraj budna od 14-23h...in seveda tečna skozi, a zaspat neuser posted image . Sva že midva bla tečna drug drugemu, ker je nisva znala umirit - a igrat, pog. se ni hotla....guncat na rokah pa ja, samo to tudi mine. Kamorkoli smo jo dali je jokala, prav napor. Danes se sprošča od včeraj pomoje.

kapljice in spanje ponoči jaz sem prej dajala Biogaio zjutraj, kot sem omenila sem probala dat zvečer in je boljše...ponoči načeloma sploh ne kaka (kar za nas pomeni, da spimo, ker ne prda in se ne zbudi), kaka prvič okoli 5-6h, drugič 10-11h, tretjič okoli 13h in ponavadi še enkrat popoldne. Tko, da jokanja ob prdcih nimamo več, ponoči sicer od 4h naprej nekaj muvi, ampak ne joka in se nič ne oglaša...je pa tudi še ob 3h in ob 6h sem jo ponavadi malo zbudila (oz. dala jožka v usta), ker sem mislila da bom eksplodirala...- menda to tudi narava stabilizira, ne? Pač je en obrok manj, mleka pa ista...črpam nekaj malega (glih da bom mela pol pri uvajanju GH v pomoč), ampak se ne mislim še s tem nekaj obremenjevat. Imam pa zjutraj eno jožko čisto trdo, vozlato...in pomoje ne manjka dosti, da se mi kej vname...tegale mastitisa pa zdej glih nebi rada fasala.

Oblečena je samo v bodiju s kratkimi - ponoči damo še kratke hlačke in nogavičke...

Tle mamo 35C, res je vročina...not mamo že klimo seveda, če ne imamo 28C (popoldne imamo sonce direkt v naši bajto), pa še z user posted image .po rokah, žogi...tole je šele fintes+savna v enem. Ven itak da ni za it pred 19h....smo meli danes pregled ob 11h, pol veste kako smo gagali vsi, soncu je pa tko izpostavljena, ker pač kdaj hodiš v smer ko glih sonce not nabija, smo jo pokrili s tetra pleničko ampak vprašanje glede zaščite, 100 % ziher ni, zato kremo JA....

držte se, pa čimveč mirnih živcev tud vam v teh vročih dneh...user posted image V petek potujemo na drug konec Slo, pravi podvig, več kot 3h vožnje...pa še v tej vročini jao...se bomo tko ustavljali, pa upam, da se bo tko lepo zbujala če že da bo kakša benzinska al mesto, na tistih odstavnih pasovih pri 33C zunaj res nebo luštno...
itd..ah, nič grem pakirat....

UŽIVAJTEuser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 20.6.2012 15:34:08 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 329
20.6.2012 15:39:45   
Arwen_84
aja, pa še nekaj...komarji...brrr, nadležen mrčes (mene sicer ne pikajo, HB) mi bomo glih namontirali komarnike, ker jih je že zdaj polno....ampak zunaj bodo še vedno...pa me zanima, če boste ve (tisti, ki jih imate) kaj user posted image mazali proti temu ali doma uporabljale kakšne tiste tablete, itd?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 330
20.6.2012 19:37:54   
_vanilija_
Komarji - mi uporabljamo Raid, ker jih je ful pri nas. Tudi naprej ga bomo uporabljali, ker mene ful pikajo, upam da njo ne bojo... Edino ne vem kako bo ko bomo šli ven, če ne bo hotla biti v vozičku (za voziček mamo tisto mrežo).

Jst res moram potrkat da že 2 dni ful lepo spi tudi čez dan. Večinoma je in spi, nekaj ni raspoložena za igro, verjetno ji je ful vroče.

Čaje in vodo ji jst še nisem začela dajat, zaenkrat jo podojim ko je žejna (ne vem a je žejna ali lačna, ma mi se zdi da jo zdej bolj pogosto pristavljam, ker začne jočkat, tudi če jo mam na rokah).

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 331
20.6.2012 21:54:33   
anglistka
Kurumba: če so res ti energijski tokovi problem, potem ne vem kaj naj naredim. najina spalnica je do mm natančno postavljen in posteljica je lahko samo tam, kjer je zdaj. upam, da je samo faza. zdajle spi v nekem takem O-ju znotraj posteljice user posted image in bo tako ostalo dokler se ne bo zmožna sama tudi umaknit od ograjice.
ste že opazile kako so se otročki že navadili na nek ritem in osebe. katarino namreč v glavnem uspavam jaz, zadnjič jo je enkrat moj user posted image in se je začela ful jokat in sem jaz prevzela, takoj je zaspala. danes pa sem ga spet prosila, če jo lahko on spravi spat, ker sem bila že ful lačna. že čez pet min je bil tak jok kot da bi ji kdo kožo odiral. in sem rekla naj vztraja. revež jo je mogel tako vreščečo več kot pol ure tolažit, da se končno umirila v njegovem naročju in zaspala. človek je res v dvomih ali dela prav v takih trenutkih, pol pa si le rečem, da je njen oče in je prav, da je tudi njega vajena čeprav ne more biti z njo ves dan. in sva se dogovorila, da ja bo 2x do 3x na teden on spravljal spat.
ker smo mali dodajali in še zdaj dobi kdaj pa kdaj flaško, zame ni noben problem oditi od doma. sem nekajkrat skočila do trgovine, pa ginekologa sama. sicer ne za več kot urco ali dve. če jo bo lubi še uspešno uspaval, pa sem sploh na konju. ful bi rada šla en večer na kakšno predstavo na festival lent. sem vsako leto redno hodila in mi bo letos fuuuul manjkalo. in sem že rekla, da si bom en večer vzela zase. zato pa je fajn, da je mala vajena obeh enako.
lep večer še naprej!

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 332
20.6.2012 22:53:18   
ovnica7
dojenček na žogi - mene pa zanima kako držite user posted image ko ste na žogi, ali v tem najobičajnejšem položaju, ko ima glavico naslonjeno na komolcu in se zibate na žogi gor in dol ali kako drugače?

_ada_ - kako pa ti tuširaš user posted image , ker jaz si ne predstavljam kako bi to lahko sama izvedla?

Drugače pa ko pravite, da vsak dan kopate user posted image , a to pomeni, da vsak dan kopate v banjici? Ker jaz sem user posted image vsak dan le umivala s krpicami na previjalni, kopala pa ne. Najbrž bom zdaj, ko je bolj vroče in se vsi bolj potimo.

Tole glede zaščite pred soncem pa tudi ne vem kaj je najbolje za user posted image ; eni pravijo naj bo zaščiten z obleko, da sonce ne pride zraven, drugi, da je treba uporabljat kreme z visokimi faktorji, tretji pa, da je malo podlage s strani sonca tudi zdravo.. Zdaj pa naredi pravuser posted image .

Ja, mene so danes uspešno popikali komarji, user posted image pa je bila v košari in čez plenička in ni prišel noben komar zravenuser posted image .

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 333
21.6.2012 8:09:21   
_ada_
ovnica7...am jo držim z levo roko pod pazduho in njena prsa so na podlakti,si jo spustim dol da z nogicami se rahlo dotika podlage oz.ona se ponavad pokrči in zgleda kot da kleči in jo tako na hitr stuširam,in jo ohladim še ane,ker je problem če ji je prevroče noče jesti in edin to je najlažji način.Ko pa je moj doma sva tud preizkusla metodo glavnega kopanja,se jaz najprej stuširam in mi jo prnese v banjo jo jaz na namilim na kolenih,on mi jo pa pomaga pol splahnit.Zraven mam brisačo na pralnem stroju jo sam uvijem not se ta čas zbrišem, oblečem in pol še njo zrihtam.Mi je ful lažje tko v teh vročih dnevih,pa še švicam ne zraven,ker če ne sem čist mokra dokler jo zrihtamuser posted image .Drugače sem jo pa kopala v banjici prej vsak dan,sej tud zdej jo ane da se mal čofota,sam ne več vsak dan ker tud ful časa vzame pa pol mam še tok stvari za pospravljatuser posted image ,tako da bova zdaj kar tak prakticirala,oz. kombinirala.

Am zaščita za sonce....senca,tetra plenica ni dovolj,majo prosojno kožico in bog ne daj da se opečejo.Jaz sem kupla kremo v lekarni in itak dobiš navodila,da dojenčka je treba zaščitit,dat v senco,to je čist logično sej noben ne misli sončit otroka.
Krema z visokimi faktorji...jaz imam sicer faktor 50 zanjo,a krema mora imet vsaj 30 faktor,pa treba je gledat da vsebuje malo teh kemičnih filtrov.

Komarji...no jaz sem jo sinoči našpricala s sprejem od fitobimbija,am na začetku ima kar dost močan vonj,ker vsebuje eterična olja,ampak ji ni nič motilo,popikana pa ni bilauser posted image .

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.6.2012 10:50:41   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7

dojenček na žogi - mene pa zanima kako držite user posted image ko ste na žogi, ali v tem najobičajnejšem položaju, ko ima glavico naslonjeno na komolcu in se zibate na žogi gor in dol ali kako drugače?

jaz jo držim najprej tako ja, vendar imam spodaj tisto blazino za dojenje, ker mi tako ni treba držat roke v zraku in imam naslonjeno - tako je tudi lažje in več časa zdržim...tako ona leži cela na blazini in ji noge ne binglajo dol....potem, ko se umiri dam še drugo roko stran in tako cela leži na tej blazini, jaz pa pozibavam malo....tako je dejansko čisto poležena in ni v nepravilnem položaju...

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 335
21.6.2012 10:55:46   
_vanilija_
Jst tudi kopam user posted image vsak dan, ne zaradi tega ker je umazana, ampak da se navadimo na rutino. In od kadaj sem to uvedla, okopam je ob 9ti uri, do pol 10ih to traja, potem jo dam na joškico in mi zaspi do 10tih ali pol 11tih. Prej se je znalo zgodit da ni hotla zaspat do 12ih ali 1ih in sva oba z možem bla čist fertig.

Vsak dan jo damo v banjico, ampak je vsak 2 ali 3 dan z milom okopam (mam trdo milo od DMa).

In čez dan, ko jo preoblačim, ji z vodo in krpivo umijem rokice (ker jih ful tlači v usta), nogice (ker se poti da se boljše počuti) i obraz (ker ful slini in vidim da je tudi malo mleka v slini).

Kako me je malo prej ustrašila user posted image Sem jo dala v igralni center na kauču, usedem se zraven in pogledam na drugo stran ker se je nekaj umirila. Naenkrat slišim tolk močen prdec, da sve obe skočile user posted image Seveda, pokakala se, 15min po tem ko sem je preoblekla user posted image

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 336
21.6.2012 11:33:23   
danijela1987
ufff ... tole vreme je katastrofa ... na malo čisto grozno vpliva - včeraj je v 15. urah spala po koščkih lih kaki 2 uri, ostalo je bla pa precej sitna. sam položila sem jo v zibko (ko je že spala), se je zbudila in začela jokat. posledično je bila cel dan na rokah, sva bili obe mokri user posted image . danes je situacija malce boljša - ob 7h sva bili zunaj, pa mi je že spala najprej pol ure, potem malo akcije, zdaj pa spet spi. in upam, da bo nekaj časa ...

sva nabavila kapljice bio gaia, ker jo ponoči grozno napenja - danes je bila pokonci od 4h do 6h, potem pa se je končno pokakala. hodim kot zombi okrog in si želim slabšega vremena user posted image ... kako ve uporabljate kapljice (tiste, ki jih)? vseh pet kapljic naenkrat ali postopoma čez dan?

kar se žoge tiče, jo jaz držim v osnovnem položaju in pod komolec zatlačim kako blazino, da nisem čist hin. ko je zaspana, celo dudo sprejme user posted image , drugače jo vztrajno pljuva ven user posted image ... že ve, da je to samo "en kos plastike" user posted image in ne (.) (.) ... ko pa trdno zaspi, ji dudo vzamem, saj se drugače zbudi, ko ji sama pade ven user posted image hehe ...

kako ostale preživljate to vročino?

Neposredna povezava do sporočila: 337
21.6.2012 11:40:40   
Kurumba
Tudi midva ga kopava vsak dan zaradi rutine in zato, ker ful uživa v vodi (čeprav potem pri oblačenju ponavadi joka - ne vem zakaj, podnevi ne). Potem pa dojenje in spat. Tudi ure imamo nekako kot pri vaniliji, ok 20.45 kopanje, poskušava ga dajat ob 21.30 spat, da imava potem vsaj pol urice zase (ob 22h sem jaz konec in samo še za v posteljo), včeraj pa kar ni in ni šlo, se je premetaval, zaspal ob 22.30 potem, ko sva ga trikrat vzela ven in dala na joško, pa tudi spal je nemirno inse zbudil prej. Verjetno vročina. Ne verjamem, da bi ga zmedlo samo to, da sva ga 15 minut kasneje dala kopat kot ponavadi.

Danes sem bila končno pri ginekologinji, je dala zeleno luč za vse, se bova počasi lotila, čeprav me je malo strah. Pregled me ni bolel, bomo videli. A prvič ful boli? user posted image

Glede pijače pa smo zdaj na prekuhani vodi po žlički. Čaja ne mara, cuclja od flaške pa tudi ne. Ampak vsaj to, da vodo pije, da dojim na 3 ure, ne pa še 2x vmes, ker je že začel zameševati, kdaj se doji zaradi žeje in kdaj ima obrok! Naenkrat popije kakšnih 10 ali 20 ml vode večkrat na dan. Koliko popijejo vaši?

Neposredna povezava do sporočila: 338
21.6.2012 11:52:40   
Arabella1
pozdravljne pupe
mi ga tudi kopamo vsaki dan, če le ne prespi kopanja.... kakor npr. včeraj, ko je spal od 19ih do 2., vsak tretji dan ga namilimo s trdim milom, drugače pa samo malo s krpico in vodo da se osveži.
včeaj je user posted image prinesel čaj od hipp-a, smo imeli spet pogajanja ampak je user posted image le spil 50ml user posted image user posted image danes sem mu ga pripravila spet, ker rabi se odžejat, ne more bit stalno na (.) (.)
vročna je pa res grozna, ponoči se ni v hiši shladilo nič, pa so bila okna na stežaj odprta user posted image user posted image

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 339
21.6.2012 12:27:17   
danijela1987
aja, kopamo se tudi mi vsak dan ... nekako nimam srca, da bi jo drgnila z mokrimi krpicami, saj v vodi blazno uživa user posted image čez dan je itak naporno zaradi vročine, naj vsaj v vodi uživa kot se spodobi. imamo pa trenutno 26 stopinj notri - rolete so vse dol, ventilator laufa že od 5h zjutraj (obrnjen v steno), ponoči sem imela vse odprto, pa je še kar kap ... dns vsaj malce spi - včeraj je bila budna 10 ur sigurno v kosu in ni pomagalo NIČ ...1

kar se pa čaja tiče, sem ji včeraj začela dajati trobentico (nabrano spomladi na našem vrtu) - malce se nakremži, vendar spije. ji pa dan cca 10 ml in če je še žejna, dobi še mleko user posted image

kar se pa "prvič" tiče, je bilo dejansko kot prvič ... sem imela namreč epiziotomijo .... vendar sva šla lepo počasi, me je od začetka kar fajn bolelo, potem pa sem začela uživat user posted image ... sem malce krvavela - pojma nimam, od kje se je vzela kri, saj so šivi zaceljeni, vendar pa je zdaj že ok user posted image ... je treba sam nabrat energijo, pa mala mora spat ... kar podvig user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 340
21.6.2012 14:02:12   
CAC
Hojla!

Prava vročinska katastrofa. Sve bile danes že ob 8h zunaj. 

Jaz jo kopam vsak večer, tako mi je bilo vsaj povedano, da ima neko rutino in da potem nekako ve, da se gre spat. Moram povedati, da sedaj, ko več ne vrešči od krčev vsak večer, da se je lepo navadila, rada se kopa, vmes med oblačenjem se sicer včasih dere, potem jo podojim in jo malo nosim ter pocartam na rokah, pa jo dam, včasih budno, včasih že zaspi, v posteljico in ji vklopim, če je budna uspavanko in sama lepo zaspi. Do sedaj še nisem imela nekih problemov, da ne bi hotela zaspat in upam, da tako tudi ostane user posted image   Edino kar mi gre še na živce, da jo vsako jutro tam med 5 in 6 uro tako zvija in mučijo prdeci ter stoka, da ne morem več spat. Sirota  user posted image  bi rada še spala, ker se ji vidi, da ima oči zaprte, ampak po kakšni uri mučenja se razbudi.
Tudi danes jo že cel dan nekaj mučijo ti prdeci- zaspi, potem pa zaslišim, da se čez kakšnih 10 min zajoka narahlo in se zvija, ji hitro dudo porinem in spi dalje. Tak da če vmes kaj delam, letam do stajice in spet nazaj... user posted image

Jaz ji dajem sedaj v tej vročini za pit čaj Hippov bio filter vrečke po flaški in vmes, predvsem popoldne, ko je res vroče tudi že v hiši, rada spije, sicer ne ne vem kako dosti, ampak očitno ji malo prija.

Še danes ta neznosna vročina, potem pa upam, da bo boljše...

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 341
21.6.2012 14:22:06   
Kurumba
Kje vam spijo čez dan? Midva ga imava kar v košari od vozička, ki jo položiva na kavč, ampak zadeva se je nekako razmajala oz. se zdaj toliko premika med spanjem, da zleze čisto dol in ima čisto skrčene noge, ki jih tišči ob rob košare. No, itak bi bila košara samo še za par mesecev, ampak na njej tudi priše, da ni primerna za daljše spanje. Tako da bom danes mojega prepričala, da kupiva premično posteljico in zložljiv jogi, itak rabiva za na morje, pa bi lahko v tem tudi čez dan doma spal. Ker spalnica, kjer je posteljica, je čez dan najbolj vroča, ker je na jug, pa tudi brala sem, da naj bi podnevi drugje spali kot ponoči.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 342
21.6.2012 19:01:36   
Aprilcek2012
Joj tale vročina je pa res obupna...meni so vsi govorili kok je fajn, da se bo Aljaž rodil aprila, da bom lahko potem celo poletje z vozičkom zuni, emmm pa ni lih tko. Itak je vroče za znort, tko da gremo sam zjutri ven pa zvečer, edin če bi bla v kakšnem gozdu cel dan user posted image pa še ko se doji dobesedno teče od njega...od mene pa tudi user posted image

Meni je tudi pediatrinja rekla, da je moje mleko dovolj, da ne rabim nič dodajat, ko bo vroče, ampak ga bom mogla več imet na joški. Jaz mu vseeno dajem malo prekuhane vode ali pa od dm-a komarčkov čaj v filter vrečkah. Včasih noče pit, hoče nujno joško, včasih pa res lepo zagrabi in kar dosti spije. Imamo pa flaško Tommee tippee anti colic (k je bla z dm kuponi 50% znižana). Imamo tudi aventovo (sem jo dobila) pa ne zna piti iz nje.

Na telovadbo še vedno pridno hodiva, zdej sem se vpisala v "nadaljevalni" tečaj, ker mu je ful fajn tam user posted image

Mi se kopamo vsak dan oziroma zdej sem ga dva dni kar stuširala (hvala ada za idejo) user posted image Aljaž ima dlani skoraj ves čas stisnjene v pest (razen ko spi) in so čist potne in umazane in smrdijo user posted image Tako da mu jih potem parkrat na dan obrišem z vlažno krpico, ampak ne pomaga kaj dosti user posted image

Arwen v čem pa shraniš mleko, ki si ga načrpaš?

A imate vsi pregled tudi pri dveh mesecih? Mi smo ga imeli pri enem mesecu, pri dveh mesecih samo uz kolkov, pri treh mesecih imamo pa spet pregled pa že prvo cepljenje...

Aja moj tudi kar veliko prdi, ampak mu pomagam, da čimveč spravi ven user posted image

Aha še to, Aljaž je oblečen samo v bodi s kratkimi rokavi. Sicer bi ga imela samo v plenički, ampak se potem kar zalepiva en na drugega, tako pa bodi vsaj malo vpije user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 343
21.6.2012 22:25:31   
Arwen_84
Helo lejdis,

IZVIRNO SPOROČILO: danijela1987

sva nabavila kapljice bio gaia, ker jo ponoči grozno napenja - danes je bila pokonci od 4h do 6h, potem pa se je končno pokakala. hodim kot zombi okrog in si želim slabšega vremena user posted image ... kako ve uporabljate kapljice (tiste, ki jih)? vseh pet kapljic naenkrat ali postopoma čez dan?

Jaz ji dajem zvečer, na žličko malo mleka in 5 kapljic ja...se nam je boljše obneslo kot dajanje zjutraj, ker se mi zdi da prvič kaka šele okoli 6...prej je pa kar nekaj čez noč.

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Glede pijače pa smo zdaj na prekuhani vodi po žlički. Čaja ne mara, cuclja od flaške pa tudi ne. Ampak vsaj to, da vodo pije, da dojim na 3 ure, ne pa še 2x vmes, ker je že začel zameševati, kdaj se doji zaradi žeje in kdaj ima obrok! Naenkrat popije kakšnih 10 ali 20 ml vode večkrat na dan. Koliko popijejo vaši?

Uh, dobro pije po žlički...ma naša ko začne jokcat in ji s prstom probam, če hoče vlečt...(če ne, potem prsta ne prime) in je takrat kar sila s tem, da jo moram pristavit...po žlički bi pomoje živce zgubila....ji zato samo iz cuclja ven špricam, ker ga ne prime prav. Drugače pa spije - nič, par ml...pol začne še bolj jokat in histerično zgrabi jožka,...amm, ona že veuser posted image .

kopanje: tudi kopamo v banjici vsak dan, milimo vsak 3 dan...prvo zaradi vročine, drugo zaradi rutine...sicer ob 20h, zaspi pa med 21.30-22h ponavadi pa ne na jožki, ampak na žogi...

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Kje vam spijo čez dan? pa tudi brala sem, da naj bi podnevi drugje spali kot ponoči.

Jaz sem tudi na začetku striktno ločevala, pojstlica-noč, košara-čez dan, ki smo jo imeli v dnevni sobi...takrat je bla še bolj ''zaspanček'' in je lepo spala, tudi če smo vsi kolovratili okoli nje...Sedaj je drugače...mislim, da ima rada mir - ker se kdaj malo predrami in če je tišina pol zaspi nazaj, če ne bi pa rada seveda vse videla in slišala...tko, da jo umikamo v spalnico, kjer je tišina. Spi pa ponavadi kar v najini pojstli, ker ima tam največ placa in se tam kdaj zaključi najina aktivnost, pa je pol ne premikam...vem, da ni glih fajn zaradi navade, ampak...mislim, da je zdaj še prav, da naredimo tako, da je nam najlažje (če bi jaz upoštevale vsa ''pravila'' in nasvete bi šla že zdavnaj v idrijo, skupaj z user posted image )...

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012

Arwen v čem pa shraniš mleko, ki si ga načrpaš?

jaz imam od aventa posodice za shranjevanje z pokrovčkom na navoj, gor še datum napišem in dam v zmrzovalnik...

krispin: glede mačjega wc-ja (sem se spomnila)...mi ga imamo na hodniku in je tista cela hiška-vrata smo dol vzeli, ker se že tko naša user posted image not naguzi, ker je tko velikauser posted image ...pa je reku user posted image , da bomo dali pol gor jih zaradi user posted image ...sm rekla, če zna maček not prit s tistim gor...bo pa ja otrok še prejuser posted image ...nevem, v glavnem nebo sama na hodniku, da se res nebo spomnila potičke delat.

vročina: Ja res ubija. Sej če bi ležala na terasi in imela vse štiri od sebe, zraven pa bazenček...ali pa še boljše - bla na plaži, bi mi čisto pasalo...ampak bit doma in telovadit, nosit, itd user posted image pa glih ne prija...pa še ven bi šel, pa nemoreš....in še nek povečan ozon je tu...ah, ah

Naša je včeraj dan prespala skoraj...tko smo meli ponoči bujenje na 1,5h, ob 3h previjanje, itd...v glavnem cel žur....ampak je skozi nekaj prdala...tko da pomoje ni bla menjava dan/noč...je blo danes čez dan super...spala bolj malo - no ene 3,5h po delih seveda...drugo je bla tudi bolj mirna in pridna v primerjavi s prejšnjimi dnevi...je res gledala, se smejala, spuščala zvoke...tudi v gugalniku je bla medtem, ko sem jaz kuhala (sem jo dala kar na mizo, tko je lahko opazovala) in potem še 1h nekaj mrmljala in zaspala....ker je bla ura 19h in še vedno peklensko vroče, za ven it nišansuser posted image ...smo se spokali in šli v center (jah, vem...-''svež zrak'' in touser posted image ) ampak smo vsaj vozičkali, pa še hladno je blo...ona pa je mirna, zbujena, ker gleda lučke, itd...samo se mi zdi, da bom kmalu tko ostala brez evrčkovuser posted image

tko, še ena slika, da je res krizna vročina...naša user posted image si je našla novo pojstlico, pa ni ljubitelj vodeuser posted image

user posted image

Ju3 pa po prvem hranjenju gasa v Prlekijouser posted image . Uživajte!

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 344
22.6.2012 8:29:29   
Kurumba
Dobro jutro!

Aprilček, na kakšno telovadbo hodita?

BioGaia: jaz mu jih dajem dopoldne in se mi zdi, da tako za nas funkcionira.

Črpanje: a mate ročno črpalko al električno? jaz imam sposojeno ročno, pa ne vem, ali ne znam, ali ne dela več - sploh ne potegne nič ven.

Spanje čez dan: midva sva včeraj kupila premično posteljico, ampak je jogi čisto na dnu in se moram ful sklanjat, da ga dam noter. Verjetno bom kupila še tisto zadevo, ki se naštima na stranice in je potem višje, če veste, kaj mislim, da se ni treba tok sklanjat.

Uspavanje: sploh nam ne uspe ga pred 22 spravit spat. Smo včeraj že ob 20.30 začeli s kopanjem, hranjenjem, uspavanjem, pa je zaspal šele ob 22h. Ne vem, ali je to njegova ura ali kaj. Res pa je, da sem jaz celo nosečnost hodila spat ob 22h (in sedaj tudi). No, včeraj po dojenju sva ga še budnega položila v posteljico, pa seveda ni šans, da bi zaspal, je mjavkal, potem pa začel jokat, sva ga dvignila, drugič samo pomirila, tretjič spet dvignila, četrič mu prižgala lučko, petič uspavanko... nič palilo. Na koncu je seveda izposloval joško in ob njej zaspal. Saj zdaj mi še ni panike, ampak na dolgi rok bi ga pa rada navadila, da se sam uspava. Danes ga ne bom kopala, da vidim, ali ga kopanje pred spanjem mogoče ne vznemiri, to je baje tudi možno.

Pregled pri dveh mesecih: mi smo imeli prvo posvetovalnico pri petih tednih, UZ imamo drug teden pri osmih tednih, nato pa moram šele po 15.7. poklicat za drugo posvetovalnico in cepljenje (tudi zaradi dopustov). Tako da drugega pregleda pri dveh mesecih nimamo.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 345
22.6.2012 9:03:17   
danijela1987
črpalko imam jaz ročno od aventa ... od začetka si je nisem znala dobro namontirat na (.) in ni priteklo skoraj nič mleka. sem se pa zverzirala že v porodnišnici, saj je imela Manca zlatenico in je šla za 16h pod lučko, pa nisem hotela, da jo hranijo z umetnim mlekom user posted image - sem si ga načrpala in jim odnesla, da so ji ga sestre dale, ko je bila lačna. user posted image po moje rabiš samo prakso in potrpljenje ...

kar se uspavanja tiče, gre med 20.30 in 21.00 spat. okrog 19:30 jo skopam, pol se pa preseliva v spalnico, kjer je tema, da jo še nahranim in ponavadi tako zaspi. pa med dojenjem ji eno pesmico zapojem, pa se čisto umiri. če pa se zbudi, ko jo položim v posteljico, jo malce pobožam, pa zaspi nazaj. da bi jo položila in bi sama zaspala, lahko samo sanjam ... saj po eni strani itak prehitro zrastejo otročki, tok da niti ne bom več poskušala, ker je zalo hitro začela jokat.

mi bomo pa drug teden stari 2 meseca, tako da nas čaka spet posvetovalnica. sem jo danes zvagala (najprej sebe brez nje, nato naju skupaj in odštela user posted image ) in ima cca 5600 g user posted image ...

se je pa zunaj shladilo ... sva bili ob 7h na sprehodu in je bilo božansko sveže ...

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 346
22.6.2012 10:30:58   
Kurumba
Ja, zjutraj je zgledalo, da bo danes bolj sveže in oblačno, zdaj pa je pri nas spet sonce in vroče. Bomo šli zvečer ven na sprehod, pop pa k tašči na kosilo. Kako kaj zaupate ljudem svoje user posted image ? Jaz sem včasih kar malo ljubosumna in zelo zaščitniška, če ga ima kdo drug kot jaz ali mož v rokah user posted image .

V porodnišnici sem bila jaz na električni črpalki, ker še nisem imela dovolj mleka (da bi ugotovili, koliko ga imam) in mislim, da mi je to spodbudilo njegovo "izdelavo", čeprav je bolelo. Z ročno bom pa še poskušala, čeprav se mi zdi, da je tale sposojena že malo dotrajana.

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 347
22.6.2012 11:49:59   
danijela1987
tole sem našla na netu - upam, da ne drži, previdnost pa vsekakor ne bo odveč: http://wearechange.si/rakotvoren-sampon-za-dojencke-otroke/

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 348
22.6.2012 12:11:09   
Arabella1
pozdravljene pupe user posted image

črpanje, jaz sem si morala par dni črpat, ker me je user posted image scukal do krvi... da se je malo zacelilo sem lepo črpala, je pa to zelo zamudno, z ročno črpalko od avent-a mislim, da sem si cca 70-90 ml iz ene (.) zdaj si ne črpam več, niti si ne bom delala neke zaloge, preprosto, ker se mi ne da.

kopanje: naš user posted image ima rad kopanje, druga zgodba pa je z umivanjem las... je čupavi user posted image že od rojstva in očitno občutljiv na svoje lase.... ok česanje ima rad, ma umivanja pa ne mara user posted image

čaj.... jao jao... bom počasi obupala... včeraj mislim, da mi ga je uspelo prepričat da je cel dan spil 10ml čaja... ali pa še kak ml manj user posted image user posted image pa sem probala z uno flašo od tommee tippee, ki je anti kolike, pa z navadno z navadnim cucljem.... nič kot bi mu dala kaktus za grist...

kar se uspavanja tiče, midva gledava, da ga tam okrog 8ih okopava, vsake toliko se zgodi, da pač kopanje prespi, ma bomo preživeli. Po kopanju ga prinesem nazaj v dnevno sobo, ker se še malo nahraniva, ponavadi zaspi na (.) ga dam v košaro od vozička in tam spi, zdaj je bila že par dni praksa da sva ga nesla v košari do sobe, tam sem ga preložila v posteljico in je spal naprej, do cca treh zjutraj. jaz imam zanalašč prižgan tv čez dan, da je šunder, ker tako se bo user posted image navadil bolj trdno spat in ga ne bo vsaki najmanjši šum motil. Ko še ni bilo takšne vročine sva šla dopoldne na sprehod, se ustavila na kavi pri moji noni, ki ima hišo ob glavni cesti, prometa je ogromno, motorji, kamijoni..... ko je user posted image spal je šel lahko tudi tank mimo ga ni zbudilo user posted image
ko bo prevelik za v košari bit bo spal pa tu v nadstropju v najini bivši spalnici, trenutno pa temu rečemo "soba za goste"

vročina: tu še vedno kuha!!!! zgodaj zjutraj so padle dobesedo tri kaplje dežja, ohladilo ni nič, je pa zato še večja vlaga v zraku in je obupno, ni za dat nosa iz hiše...

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 349
22.6.2012 12:38:01   
CAC
Dan!

No, pri nas pa je danes malo bolj znosno- je sicer še vedno soparno, ker je dopoldne malo rosilo, nič dosti, zdaj pa je oblačno, ampak vseeno ni tako vroče kot prejšnje dni, kar se pozna tudi pri naši user posted image . Sva šle ob 8.30 že v mesto in je kar v jajčki zaspala in spala cel čas, sva prišle ob 10.30 domov, sem jo nahranila ker se je malo zbudila, potem je kar na (.) zaspala in spi zdaj še vedno. Ne vem, ali ji vreme to kaj pomaga ali kaj? Sicer pa hvala bogu da spi user posted image . zgleda da mora nadoknadit od jutra, ko se je spet več kot 1 uro premetavala, zvijala in stokala ter prdela.
Jaz dajem Bio gaio dopoldne, včasih popoldne, pa nisem opazila neke razlike, da bi manj prdela. Vsako jutro je ista zgodba user posted image . Zaradi tega se zbudimo ob 5h user posted image  .

Črpanje-  zakaj pa črpate? A morate ali kako? Ker mene so že v porodnišnici ustrašili, ko sem že 2 dan imela tak naval mleka in total trde (.), da bom mogla po vsakem hranjenju črpat, ker je user posted image  tako mala in ne bo pojedla vsega. Sem si sicer nekajkrat res črpala, pa ne po vsakem hranjenju, potem pa se je nekako to uravnalo in čeprav mi skoraj nikoli ne poje vsega iz ene (.) si jaz ne črpam. Pa je zaenkrat vse ok.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......