|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
11.4.2012 14:01:50   
bumerang
Ja, izziv za vas, bi bila zelo vesela odgovorov, zakaj niste že sami začeli ta proces interno oz. mogoče ste, pa nisem zasledila

Smo, vendar o predlogih ni nobenega odgovora, vsaj kolikor je meni, ki glede odgovorov vlade sledim samo medijem, znano.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 351
11.4.2012 14:14:58   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Naše javno šolstvo ni v najboljši kondiciji, ker se je nekaj posameznikov spomnilo, da je treba uvesti devetletko in spremeniti učne načrte ter otrokom dati tisoč in eno pravico, pa ker že prej ne preveč bleščeče univerzitetno šolstvo zdaj filajo še z bolonjcem in še dodatno zmanjšujejo stopnjo znanja diplomirancev. Bo treba najprej šolstvo kot celoto reformirat in TEMELJITO razmislit, kaj pravzaprav sploh hočemo doseči (piflanje in tekomovalnsot nista lih fajn, bolj usmerjenost v sodelovanje, razvoj, inovacije). Srednjega poklicnega šolstva skorajda ni več, dobiti dobrega mojstra (mizarja, keramičarja, vodovodarja,..) je pa skoraj tako kot da bi iskal iglo v senu. Ampak obrtniška dela so razvrednotena. Danes bi starši in tudi otroci radi, da bodo otroci vsaj magistri menedžmenta, pri čemer so nobenemu niti približno ne sanja, kaj to pravzaprav pomeni. Samo dobro se sliši. Delo z rokami je razvrednoteno, učiteljem starši zbijajo avtoriteto pred otrokom, preden ta sploh prestopi šolska vrata (pomankanje avtoritete je dvosmerna ulica, da ne boste vso krivdo samo na učitelje prelagali). In potem imaš dobre učitelje, ki hodijo na raznorazne sestanke ministrstva, zavoda za šolstvo ipd., ki glasno in jasno opozarjajo ne nelogičnsoti, na birokratizacijo, zniževanje standardov, a bodo tisti na ministrstvu, ker so pač tako sveto prepirični v svoj prav, naredili vse, da te učitelje, ki bi vendarle radi naredili nekaj za svoje učence, čim bolj utišajo. Recimo jim med razpravo vzamejo mikrofon (true story).

In potem javno opozorijo na vse, kar je narobe (ne mislim tu na plače), pa jim drugi državljani po sistemu če je meni crknila krava, naj še njim, mečejo naprej zakaj pa tega niste prej opozorili, namesto da bi rekli, matr, a res, tu pa moramo nekaj skupaj narediti, da se to prepreči ali spremeni. Individualizem, nobenega sodelovanja.

Aja, delam pa v gospodarstvu, sama sebi šef in mi je zelo jasno, da smo v recesiji. Samo problem recesije niso učitelji. Niti naši otroci, da bi si zaslužili nižanje standarov. Zakaj recimo banke še vedno sedijo na tisočih stanovnajih in umetno držijo cene nepremičnin ne nerazumni ravni? Požrešnost?

Se povsem strinjam z večino kar si napisala...razen z odebeljenim delom.....nikjer nisem videla, da bi kdo od prizadetih učiteljev zdaj, v času stavke opozarjal na ta, dejanski problem šolstva, ki si ga izpostavila......nasprotno, g. Štrukelj je celo dejal "Zakaj spreminjati nekaj, kar je dobro?"

...in stavkajo predvsem zaradi nižanja plač in povečanja normativov, zaradi napovedanega zniževanja potnih stroškov, regresa za prehrano (med drugim to bo prišlo tudi v realni sektor, se nič ne slepim zaradi tega).....vsaj tiste učiteljice, s katerimi sem jaz govorila in ostali zaposleni v javnem sektorju, ki so stavko prijavili 10 dni prej (nekateri je namreč niso in zaradi tega bodo nekateri zavodi celo delali 18.4.2012user posted image )....nisem pa zasledila, da bi kdo zdaj, v tem času opozarjanja na probleme, opozarjal na dejanske probleme našega izobraževanja, ki masovno producira magistre menedžementa, kot si dejala, ko pač starši spoznajo, da pa njihovo dete kljub končani gimnaziji vseeno ne more biti dr. medicine in postane pač magister menedžementa......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 352
11.4.2012 20:22:08   
IvanaO
Jaz načeloma stavko podpiram. Je pa grozno, ko nedobiš dopusta pri delodajalcu, ker ti ga pač ne odobri, dedki in babice pa živijo bolj stran ali pa tako kot mi, še hodijo v službo. Sama bom naša dva peljala v Otroško akademijo (v LJ), ker jih poznam in jim zaupam in bodo takrat imeli organizirano varstvo. Ne bi želela svojih otrok pustiti pri nekom, ki ga ne poznam, pa četudi samo za en dan. Verjamem, da smo vsi v istem zosu in upam, da boste ostale našle varstvo za svoje malčke. Pa čimmanj štrajkov! lp

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 353
11.4.2012 21:49:01   
pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ne, realnost je, da tebe delodajalec izkorišča, bogato krši zakonodajo, ti se pa žal tega ne zavedaš, ker misliš, da je to prav in mu takšno početje omogočaš in s prsom kažeš na ljudi, ki jim je dano delati 8 ur na dan in si dovoliš govorit, da so zaviti v vato. Storilnost delavca po 12 urah močno pade in nikjer v zelo uspešnih podjetjih se takšnega izkoriščanja ne gredo. Seveda, dela se 12 ur, če je stiska, zamuda. Sam dober direktor zna to nagradit, ja, tebe pa tvoj žal izkorišča.
Starši so pa dandanes tako zaverovani v svoje sončke, da dobremu učitelju ni nikoli lahko in si prekleto zasluži svojo plačo. Seveda so pa na svetu tud slabi učitelji in o teh tu ne teče debata.

Kot prvo: svoje delo rada opravljam. Kot drugo: v gospodarstvu najti službo, kjer se tvoj delovnik konča po osmih urah (in si zanjo kulturno plačan), je luksuz. In to JE realnost gospodarstva. Zato pravim, da se učiteljem ne godi nič slabega. O kršenju zakonodaje niti ne bi - nikjer nisem rekla, da nas nihče za to delo ne nagradi. Rekla sem samo, da nadur ne dobimo plačanih in nimamo možnosti, da bi jih koristili. Delodajalec je do nas korekten, sami pa se zavedamo svojih odgovornosti in zato delamo pač tako dolgo, da je delo opravljeno.
Učitelji pa imajo (glede na gospodarstvo) čisti luksuz. Zato ne podpiram stavke JS - ker stavkaš takrat, ko res ni drugega izhoda in je ogrožena tvoja eksistenca. v tem primeru pa sem prepričana, da ni tako.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   [Brisano sporočilo]
11.4.2012 21:54:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 355
11.4.2012 22:29:23   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Pa kaj kar naprej učitelji.. kaj pa vsi ostali v javnem sektorju.. ???? ki imajo mizerne plače.. ne vem zakaj se kar naprej govori o javnem sektorju kot o učiteljih.. Kot da so javni sektor samo učitelji..

No, evo, še en dokaz, kako so samo učitelji ves čas na tapeti, najbolj popljuvani, najbolj osovraženi ... stavkalo bo 29!!! sindikatov - Sviz je torej ena devetindvajsetina stavkajočih.
Aja, pa da še omenim, da je tudi predšolska vzgoja del Sviza - ampak tudi ob njih se nihče ne spotika, samo ob učitelje, učitelje in še enkrat učitelje.

Res, sploh nimam več besed.

Neposredna povezava do sporočila: 356
   [Brisano sporočilo]
12.4.2012 8:30:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 357
12.4.2012 8:32:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
stavkalo bo 29!!! sindikatov

Mogoče katera ve, katerih 29?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 358
12.4.2012 8:52:55   
enea
nekaj jih je tukaj,.. citirano iz 24ur.com
"Poleg sedmih sindikatov KSJS bodo nestrinjanje z vladnimi varčevalnimi ukrepi v primeru stavke 18. aprila glasno in jasno izrazili tudi Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva ZSSS, Sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije, Sindikat poklicnega gasilstva, Sindikat policistov Slovenije, Sindikat direktorjev in ravnateljev Slovenije, Sindikat carinikov Slovenije, trije zdravstveni sindikati iz Konfederacije sindikatov Slovenije, Sindikat državnih in družbenih organov, Sindikat vojske, obrambe in zaščite, Sindikat ministrstva za obrambo in Sindikat redarjev. Danes je svojo udeležbo potrdil tudi Sindikat varnostnikov Slovenije. Po nekaterih podatkih naj bi tako v stavki skupno sodelovalo že približno 80.000 javnih uslužbencev"

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 359
12.4.2012 8:54:09   
Kerensa*
Direktorji bodo stavkali?! user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 360
12.4.2012 10:04:14   
Norigarač
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Direktorji bodo stavkali?! user posted image

Ja seveda, ti imajo še premalo user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 361
12.4.2012 10:05:33   
Kerensa*
Madonca... da ne bom jaz proti stavki samo zaradi tega. user posted image

(odgovor članu Norigarač)
Neposredna povezava do sporočila: 362
12.4.2012 11:05:55   
enea

zakaj si pa ti proti stavki,..user posted image
kot je že ena rekla, ne vrti se samo okoli učiteljev in vzgojiteljev in ravnateljev,... smo tudi javni sektor tehnično osebje, ki je prisotno na vseh šolah, vrtcih, občinah,... kuharji, čistilke, hišniki,... in meni ( dotično), ki delam po 4 ure, vzamejo še regres, prevoz in malico,... a nimam pravice štrajkat,.. ne delam pa 8 ur- zato ker me toliko ne potrebujejo, in imam pravico uveljavljat še od otrok,...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 363
12.4.2012 11:08:10   
Kerensa*
Nisem proti stavki na splošno.

Sem pa absolutno proti temu, da stavkajo direktorji. 15% njihove plače ali 15% minimalca... da ne bi o vsem ostalem...

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 364
12.4.2012 11:09:59   
enea
a no dobro, saj sem tudi jaz proti temu da stavkajo ravnatelji, kiimajo 5x višjo plačo kot jazuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 365
12.4.2012 11:12:26   
Kerensa*
Čeprav načeloma... sem proti temu, da kdorkoli dela več za manjšo plačo... ampak v recesiji oz. vsaj za poskus izhoda iz gospodarske krize je vsaj začasno to logično... stavkati pa se, po mojem mnenju, ne gre vsakič, ko človeku nekaj ni prav, temveč takrat, ko je ali dobesedno ogrožena eksistenca ali pa, ko ti želijo neupravičeno standard znižati do te mere, da padeš na prag ali celo pod prag revščine.

Za ljudi, ki so plačani nad povprečno slovensko plačo (netto), pa to v veliki večini ne velja.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 366
12.4.2012 11:25:57   
cimi
IZVIRNO SPOROČILO: enea

zakaj si pa ti proti stavki,..user posted image
kot je že ena rekla, ne vrti se samo okoli učiteljev in vzgojiteljev in ravnateljev,... smo tudi javni sektor tehnično osebje, ki je prisotno na vseh šolah, vrtcih, občinah,... kuharji, čistilke, hišniki,... in meni ( dotično), ki delam po 4 ure, vzamejo še regres, prevoz in malico,... a nimam pravice štrajkat,.. ne delam pa 8 ur- zato ker me toliko ne potrebujejo, in imam pravico uveljavljat še od otrok,...

žal se res vse debate vrtijo okoli učiteljev, vzgojiteljev itd nihče pa ne pogleda širše.
Jaz podpiram stavko, ne želim da država ki je vse zapufala sedaj krči in špara na račun mojih otrok, da jim vzame znanje itd
kaj pa JU- občine, razni kur**vi uradi... poznam osebno par deklet ki so zaposlene na Upravni enoti- pridejo kadar se jim zljubi, žigosajo, pokafetkajo in ob 11:00 uri so že v Mercatorju in polnijo vožiček s fasungo... vmes skočijo še na kafe ali pa na frizurouser posted image user posted image
in takšni bodo štrajkali, ko že celo leto štrajkajo in nič ne delajo.!!
takšnim naj vzamejo, ne pa čistilkam v vrtcih, hišniku, kuharci, varuški itd

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 367
12.4.2012 11:51:46   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: cimi

žal se res vse debate vrtijo okoli učiteljev, vzgojiteljev itd nihče pa ne pogleda širše.
Jaz podpiram stavko, ne želim da država ki je vse zapufala sedaj krči in špara na račun mojih otrok, da jim vzame znanje itd
kaj pa JU- občine, razni kur**vi uradi... poznam osebno par deklet ki so zaposlene na Upravni enoti- pridejo kadar se jim zljubi, žigosajo, pokafetkajo in ob 11:00 uri so že v Mercatorju in polnijo vožiček s fasungo... vmes skočijo še na kafe ali pa na frizurouser posted image user posted image
in takšni bodo štrajkali, ko že celo leto štrajkajo in nič ne delajo.!!
takšnim naj vzamejo, ne pa čistilkam v vrtcih, hišniku, kuharci, varuški itd

Pomojem se boš morala malček dodatno informirat koga vse se tičejo varčevalni ukrepi v JU, pa ti bo mogoče malo lažje pri srcu.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 12.4.2012 11:52:44 >

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 368
12.4.2012 15:39:16   
zelda35
za stavko mi dol visi user posted image
Če že moram kaj dodat.....marsikdo mora preživet z veliko manjšimi dohodki, pa ne stavka za vsak drek....

Glede otrok, jih bom imela doma....s tem, da dam vsem jasno vedet da jih v primeru nadomeščanja obdržim doma.
Niso otroci krivi za "izpad ur"....kaj več se pa v tem enem dnevu tudi ne bodo naučili.

Za tiste iz štajerskega konča, ki ste brez babi/dedi servisa pa ponujajo varstvo na dan štrajka tukaj:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150793149200767&set=a.10150760407380767.465283.172066020766&type=1&theater

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 369
12.4.2012 16:48:03   
Frodo Bisagin

Sem pa absolutno proti temu, da stavkajo direktorji. 15% njihove plače ali 15% minimalca... da ne bi o vsem ostalem...

Je sploh kaksna moznost, da vsaj za trenutek odlepis misli od denarja in pomislis, da ni plača tisto, kar je vodilno pri stavkah...?
A so se ljudje prodali v toliksni meri, da ne vidijo nic drugega kot denar?

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 370
12.4.2012 21:36:53   
pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Pa kaj kar naprej učitelji.. kaj pa vsi ostali v javnem sektorju.. ???? ki imajo mizerne plače.. ne vem zakaj se kar naprej govori o javnem sektorju kot o učiteljih.. Kot da so javni sektor samo učitelji..

Učitelji so/ste najbolj glasni in najbolj "bogi". Se pa strinjam, da bi bilo potrebno naredit čistko po celotnem JS in kolikor razumem, je to tudi v planu.

Neposredna povezava do sporočila: 371
12.4.2012 21:38:25   
pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Je sploh kaksna moznost, da vsaj za trenutek odlepis misli od denarja in pomislis, da ni plača tisto, kar je vodilno pri stavkah...?

Kaj pa je vodilo te stavke, ki jo je napovedal JS? Ves čas se poudarja predvsem znižanje plač.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 372
12.4.2012 21:49:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Seveda je.
Ampak nikjer še nisem zasledila, da bi zaradi česarkoli drugega jamrali bolj, kakor zaradi znižanje in/ali ukinitve financ. Jamrajo zaradi marsičesa, ampak zaradi financ pa najbolj. Vsakdo je pripravljen sprejeti več dela in večjo odgovornost - nihče pa manj denarja.

Za druge ne vem - ampak jaz sem se. Za denar in seks. Ampak tokratna stavka (menda?) ni zaradi seksa. Kvečjemu zaradi je*anja določenih v določen del telesa (bolj zgoraj). user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 373
12.4.2012 22:53:53   
nejcko
Ravnatelji so v bistvu direktorji.
In kot že tulimo ves čas, pa še kar nabijate in nabijate svoje - v šolstvu se stavka zaradi vseh ostalih ukrepov, plače so na zadnjem mestu!!!

Mislim, a se zafrkavate al kaj ali res ne znate brati user posted image

In še to - čudno ne, da bojo varčevalni ukrepi v šolstvu (zviševanje normativov, zmanjševanje ur OPB,   ukinjanje jutranjega varstva, povečan obseg dela, združevanje zavodov) prizadeli samo JAVNE šole.
Za privatne ti ukrepi niso predvideni. Zakaj že? Aja, oni so zasebni sektor ... ja, ja 80% financiran iz državnega proračuna user posted image
Fino ne ... ja, ja, kar nabijajte ... pa pač plačujte onim, ki imajo že itak dovolj denarja in ki k sebi spustijo samo one, ki imajo denar ... kar dajte, ja user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 374
12.4.2012 23:20:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In še to - čudno ne, da bojo varčevalni ukrepi v šolstvu (zviševanje normativov, zmanjševanje ur OPB,   ukinjanje jutranjega varstva, povečan obseg dela, združevanje zavodov) prizadeli samo JAVNE šole.
Za privatne ti ukrepi niso predvideni. Zakaj že? Aja, oni so zasebni sektor ... ja, ja 80% financiran iz državnega proračuna user posted image

Ja sej toliko casa, da bo treba za kakrsnokoli spodobno solstvo placat...tko kot v ZDA. Ce pa nimas pa v javno solo, ampak tam ni nobene prihodnosti niti znanja. Sej potem se bo pa kolcalo po dobrih uciteljih...ampak ne, dokler majo kaj za v skledo dat naj ne strajkajo a ne? Ce jim pa kaj ni ok, naj pa grejo drugam. In vam povem, grejo. Ogromno visoko izobrazenega kadra se seli v tujino, veliko naprednih raziskav slovenski studentje opravijo v tujini. Zakaj ze? ker jih za to dobro placajo. In nudijo druge ugodnosti. A znanje ostaja tudi v tujini. In vec kot bo taksnih 'krcenj sredstev' vec bo ' bega mozganov'. Kdo bo pa nastradal? vasi krofeki in sonceki...

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?