|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
21.6.2012 19:20:38   
mamica03
Halo punce danes sem prisla iz Nuhalne in jupiiiiii vse je OK, dete normalno razvito in veliko(hvalabogu) trenutno meri 6,35 cm in PDP je ostal 29.12.2012.Kaksnega spola bo sicer ni mogel videti,ker je se premajhno ugibati pa tudi ni zelel.Se ne sekiram imam ze termin za naslednji ultrazvok 25 julija tak da bomo takrat mogoce izvedeli.
Jaz sem tak happy da je vse ok.

Cestitke tudi tebi helencica vidim da sta najini zogici isto veliki....

Mene ta vrocina full matra, lahko samo sedim pa iz mene lije kot iz najhujsega fizikalcauser posted image plus tega pa mi noge zatekajo tak da niti ne upam pomisliti kaj sele bo.

Pridne bodite in drzite se senceeee al pa KLIME

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 726
22.6.2012 9:10:05   
HeLenčica
Zdravo nosečke! Na srečo je danes ta vročina malo popustila, jaz čisto nič nisem več mogla, sploh ne morem dihat. Danes je veliko bolje.

m.piccolina, kar se tiče UZ - imela si zdaj NS (ki si jo plačala), potem bo zelo hitro minilo do morfologije, jaz na primer pa še planiram nekje med okoli 24. tedna še 3D/4D UZ, ki je pa tudi samoplačniški, ampak se baje splača.

nova_nosečka, jaz bom kar svoje kopalke nosila na morju. Računam na to, da se bo povečal samo trebuh (ok, pa joške), ne pa tudi rit user posted image . Spodnji del kopalk imaš tako pod trebuhom, pa še prilagajaš ga lahko, tako kot si rekla. Tudi jaz zaenkrat nisem dobila niti grama gor. Najbrž zato, ker sem pred N ful športala in sem imela veliko mišic, potem sem se pa slabo počutila in itak nisem nič mogla, zdaj sicer nekaj migam, ampak daleč ne toliko kot pred nosečnostjo, zato predvidevam da se mi na KG nič ne pozna, ker je špeh lažji od mišic.

Andromeda - ko si imela nosečniško sladkorno - imaš to kakšne znake, ali se počutiš čisto normalno? Jaz se bojim da sem potencialna za to, ker pojem pa res veliko sladkega. Pravzaprav skoraj živim od sladkega (če mi pa taaaak paše) user posted image

mamica03, čestitke za NS! Vidim, da sta res isto velika, saj zato pa imava na isti dan PDP, a ne? user posted image Naj le rasteta tako vzorno naprej user posted image .Letošnji božično - novoletni prazniki bodo pa res magični, kajne, punce?

Imejte lep dan, petek je! user posted image

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

Neposredna povezava do sporočila: 727
22.6.2012 9:24:46   
HeLenčica
user posted image

user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.12.

user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image
user posted image JANIEBLUE,33
user posted image ZALATM, 35, 3 user posted image ,2 user posted image , 1 user posted image

2.12.
user posted image
AISHA1, Koper, 6 user posted image , 4 user posted image

4.12.

user posted image Tenčica, okolica Cerknice, 1user posted image , 20.6.

6.12.
user posted image ČEBELI
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,1 user posted image

7.12.
user posted image CUKICA, 29, CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , user posted image

8.12.
user posted image  LaMAY32,VELENJE
user posted image   Polona19, 2 user posted image , 1user posted image , 20.7. 

10.12.
user posted image MALA BEJBA,29,TRBOVLJE,3 user posted image ,1 user posted image

11.12.
user posted image DECEMBERKA 2012
user posted image  Čirimbara, 28, Ljubljana, 3user posted image , 1user posted image , 20. 6.

12.12.
user posted image TINCA10, 25, OKOLICA LJUBLJANE, 2user posted image , 1user posted image
user posted image CARAMEL, 2 user posted image ,1 user posted image
user posted image  Lutko, 2 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Metuljcica_98, 21, Ljubljana, 4 user posted image , 0 user posted image , 29.6.
user posted image  Helen@, okolica Kranja, 1user posted image , 0user posted image

13.12.

user posted image  Cokoladka10, 1 user posted image ,0 user posted image , 2user posted image
user posted image   smoki3, 25, Maribor, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image
user posted image   Lisa01, 27, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image , NS 11.6.

14.12.
user posted image POLI_H, 29, MARIBOR, 3 user posted image , 1 user posted image

15.12.

user posted image BUUBIKA, 24, OKOLICA PTUJA, 1 user posted image , 0 user posted image  

16.12.
user posted image  NOVA_NOSEČKA, 29, 2 user posted image , 1 user posted image   

17.12.
user posted image MIŠKAMAŠKA, 23, LJUBLJANA, 1 user posted image
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image
user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

17.12.
user posted image  
Mejckena81, okolica Ljubljane, 1 user posted image , 6.7.

19.12.
user posted image Grahek, 37, Gorenjska, 9user posted image , 11.7.

user posted image  Poopsie95, 1 user posted image ,0 user posted image , 26.6., user posted image
user posted image  Violetaa, 1 user posted image ,0 user posted image ,  NS 5.6.

20.12.

user posted image ALFI, 34, DOMŽALE, 4 user posted image , 2 user posted image

21.12.
user posted image ROZKA. 1 user posted image ,0 user posted image
user posted image  Mišk, 30, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7.
user posted image Haram, 27, Domžale, 2 user posted image ,1 user posted image

24.12.
user posted image  Diduska, 29, Ljubljana, 2 user posted image , 1 user posted image

25.12.
user posted image  Inda_T, Primorska,  1 user posted image , 0 user posted image
user posted image   Andromeda , 3 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Wannabemommy, 29, Maribor, 4 user posted image , 1 user posted image ,
26.12.
user posted image  m.piccolina, 34, Celje, 2 user posted image , 1 user posted image , 1user posted image  , 10. 7.

27.12.
user posted image  Tissa12, 26, Ljubljana, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  user posted image  

29.12.
user posted image  HeLenčica, 31, Maribor,1 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image , 2.7.
user posted image  Annai, Koroška, 22.6., user posted image
user posted image  Kokica25, 25, Dolenjska, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image , NS 30.6.
user posted image   mamica03, 33, tujina, 3 user posted image ,2 user posted image , 25. 7.

30.12.
user posted image  Tulipancek3, 30, tujina, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image , NS 19.6.
user posted image  Ilenija, 34, tujina, 1user posted image , 0user posted image

31.12.
user posted image  Anonimna

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image :48
user posted image user posted image : 49
Pot z nami so začele:
Sara - Primorka user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 728
22.6.2012 11:08:52   
Nova_nosečka
Kopalke, sej mene tudi vedno bolj skrbi zgornji del, ker imam same bikinke, noben oni pravi moderc in mi prsi precej rastejo, tako da bo potrebno zaradi tega kaj nabavit.
Vročina je pa res popustila, super! Čeprav ti oblaki mi tudi niso dobrodošliuser posted image . Raje vidim sonček in normalnih 25user posted image

HeLenčica, od sladkarij jaz tudi živim, čeprav se probam kontrolirat, ker se potem kar hitro pozna. Jaz sem tudi telesno zelo aktivna (še vedno) in zato kg ne grejo gor. Raje ne razmišljam kak bo šlo, če bo potrebno it na kako bolniško.

Nosečniška sladkorna, mene niti v prvi nosečnosti ni testirala, ker je rekla, da ne spadam v rizično skupino (nisem pretežka in prestara), a imela sem v osnovi 6 kg več kot sedaj in se redila po 2 kg na mesec. Sedaj sem pri drugem ginekologu in bomo videli, če me bo testiral.

Sedaj pa kosilo kuhat, potem pa mičkeno počivatuser posted image

Uživajte punce!

Neposredna povezava do sporočila: 729
22.6.2012 11:13:45   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Andromeda - ko si imela nosečniško sladkorno - imaš to kakšne znake, ali se počutiš čisto normalno? Jaz se bojim da sem potencialna za to, ker pojem pa res veliko sladkega. Pravzaprav skoraj živim od sladkega (če mi pa taaaak paše) user posted image

Kar naprej sem bila žejna in se kar nisem mogla odžejati. Pa taka čudna sem bila, kot v stilu "da mi je cuker padel", v bistvu pa mi je narastel. Sem najprej mislila, da je vsega kriva poletna vročina, no pa ni bilo tako...Drugače je pa tudi meni tako pasalo sladko, sem tudi po škatlo piškotovo pojedla zvečer pred tv-jem in podobno, prej pa sploh nisem bila nek sladkosned. So mi pa najprej v 28. tednu odkrili glukozo v urinu, potem pa so me na dodatna testiranja poslali. Res upam, da mi bo to sedaj prhranjeno, probam uživat čim več polnozrnatih izdelkov, no kaj sladkega si pa tudi privoščim, ampak ne vsak dan in seveda ne v takšnih količinah. Tudi gibanje pomaga pri zniževanju KS, pa čim manj stresa, če se da. Pa pravijo, da tiste, ki nosijo fantka, da so bolj na sladko nore user posted image

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 22.6.2012 11:14:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 730
22.6.2012 11:18:46   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Nova_nosečka

Nosečniška sladkorna, mene niti v prvi nosečnosti ni testirala, ker je rekla, da ne spadam v rizično skupino (nisem pretežka in prestara), a imela sem v osnovi 6 kg več kot sedaj in se redila po 2 kg na mesec. Sedaj sem pri drugem ginekologu in bomo videli, če me bo testiral.

Jaz sploh nisem sodila v rizično skupino, takrat sem imela 27 let in sem suhica, v nosečnosti sem zelo počasi pridobivala kilograme, no potem sem pa poleti v 4 tednih pridelala 6 kg, kar je bil tudi eden od znakov za NS. Sem pa v celotni nosečnosti pridelala 9 kg, s tem, da po sladkorni dieti nisem pridobila nit grama več, ko sem pa ob tisti hrani skoraj stradala user posted image

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 731
22.6.2012 12:46:06   
annai
haj sonosečke. kako ste kaj? :) danes imela pregled.vse je ok. naslednjega imam 20.7. :)

danes zjutraj spet nisem imela sreče...s hčerkico sva imeli prometno nesrečo in sicer na parkirišču v stoječem avtu, ko naju gospa ni videla in naju je zadela "rikverc" v voznikovo stran avta.še sreča, da je bila tamala na drugi strani.....avto sicer ni več v voznem stanju, z nami pa je vse ok...pas me je vredu zategnil čez trebuh tako, da imam spet strogo ležanje...ah kaj vse še bo? user posted image

Lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 732
22.6.2012 13:04:34   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: annai

haj sonosečke. kako ste kaj? :) danes imela pregled.vse je ok. naslednjega imam 20.7. :)

danes zjutraj spet nisem imela sreče...s hčerkico sva imeli prometno nesrečo in sicer na parkirišču v stoječem avtu, ko naju gospa ni videla in naju je zadela "rikverc" v voznikovo stran avta.še sreča, da je bila tamala na drugi strani.....avto sicer ni več v voznem stanju, z nami pa je vse ok...pas me je vredu zategnil čez trebuh tako, da imam spet strogo ležanje...ah kaj vse še bo? user posted image

Lepo se imejte!

Ojoj, nesreča pa res nikoli ne počiva...ne sekiraj se, z otročkom bo vse OK, so zelo dobro zavarovani, znanka je imela kar hudo prometno nesrečo v 35. tednu, vanjo se je zaletel bager, pa je bilo z obema vse OK, le dete je malce šokirano in je bil 1 dan bolj miren kot ponavadi. Je pa tudi ona morala 3 dni strogo mirovat, pa saj bo...

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 733
22.6.2012 13:36:43   
tissa12
Annai, pomiri se, vse je in bo vredu. Ti pa verjamem, da si se ustrašila. Kar lepo počivaj in stran odženi slabe misli. Bogica, si imela pa res nesrečo s tole gospo.
Moja pikica ima pa od glavice pa do ritke kar 8 cm user posted image Je velika in zdrava user posted image
Noge otekajo na polno, sploh zvečer. Me je kar groza kako šele bo. Pa tale vročina me ubija. Bi kar pod klimo stala user posted image
Kar se tiče kopalk, si moram pa še probat lanske. Je že res, da si jih lahko naravnam ob strani, ampak prišle bodo zelo nizko, kar mi pa ni preveč všeč. Pa vprašanje, če mi bo prav zgornji del user posted image Drugače bom šla pa spet do h&m pa malo pogledala. Mogoče jih bom pa lahko še kasneje nosila. Saj ne rabim kupit enodelnih babiških kopalk, sigurno imajo tudi kake bolj mladostniške dvodelne. Bomo videli user posted image
Jaz sem imela pa včeraj drugi pregled pri ginekologu, pa je samo izvide pogledal. Vse je vredu, sva obe zdravi, od zadnjega pregleda sem se zredila za 1kg. Mislim, da sem pridobila od začetka ene 3-4 kg, pa mal špehka po trebuščku user posted image Jem stalno in vse. Včasih mi bolj paše sladko, drugič slano. Sem pa prejšnji teden v 2 dneh pojedla 2 taveliki milki z lešniki in zelo veliko sladkega sadja, tako da me ne čudi, da se redim user posted image Naslednji pregled bo morfologija, 10.avgusta.
Helenca, jaz tudi komaj čakam letošnje praznike user posted image Bodo prvi v troje in naaaaaaajbolj posebni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 734
22.6.2012 14:45:17   
aischa1
No danes se pa da tudi pri nas malo lažje dihat.
A katera že kaj čuti tiste prve metuljčke od user posted image .Meni se zdi da ta dva dni nekaj čutim.user posted image

Gaja 04.07.2000
Klarisa 15.04.2003
Aischa 26.04.2005
Nataly 13.12.2010

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 735
23.6.2012 13:12:39   
cokoladka10
hoj hoj,

no pa smo dočakali malo ohladitve. Čestitke za uspešno NS. Punce zanima me, če še katero zjutraj bolijo podplati, verjetno zaradi zatekanja o nog oz. ali je to normalno, da zjutraj podplati tako pečejo, če gre za zatekanje? Bom hvaležna za vaše informacije. Lep vikend vsem skupaj!

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 736
23.6.2012 14:28:05   
poopsie95
Helou!

Ja, tale ohladitev je pri nas kr, sej na soncu je toplo, ampak piha pa burja. Mene je danes prav zeblo zunaj.

A še katero boli križ in kolki? Nisem nikoli prej imela problemov s tem in nasploh s hrbtenico, zdej pa vsako jutro komaj vstanem, ker me boli križ. Sej pol mal neha, malo delam vaje za hrbet, mogoče tud to pomaga. Kolki me pa nonstop bolijo. Se zgleda že začenja vse širit.

Še vedno me daje nizek pritisk, ga mam okol 60/90, včasih tud nižjega. Danes sem se v trgovini skoraj zložila po tleh, se mi je vrtelo in sem bla čist paf, nisem niti več vedla, kaj moram kupit.

Lep vikend vam želim, če se odpravljate na morje, pa upam, da ne boste obstali v gužvi!

(odgovor članu cokoladka10)
Neposredna povezava do sporočila: 737
23.6.2012 19:17:36   
Nova_nosečka
poopsie95
, mene tudi hudo boli spodnji del hrbta. ne bolijo me kolki ali medenica, ampak izključno hrbet oz. križ, vendar je to zaradi konstante drže pri delu. Zvečer ko se vležem v posteljo me grozno boli ko se raztegnem, pojnoči več ne spim dobro in zjutraj se zbudim tako kot da bi spala na samih kamnih. Mislim, da bom mogla kak lekadol vzet, da bom spala normalno brez bolečin, ker me to nenormalno utruja.

Trebušček se mi še vedno ni nič pokazal. Nekako mi ni več toplo ob srcu, ker začenjam dobivat pomisleke, da ni vse ok. Bebica je do 12 tedna normalno rasla, NS je bila super, tak da sem pomirjena glede tega. Mogoče me tudi križ tako boli, ker osim zadaj, pa zraven še šiht in je super kombinacija. raje ne mislim na to, kako bo to čez kaka dva meseca na šihtu.

Drugače pa je res super, da je vročina popustila, glavno, da je še vedno normalno toplo (vsaj pri nas), za kratke hlače in rokave.

Lepo preživite vikend!

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 738
26.6.2012 7:08:27   
Helen@
Dobro jutro punce, upam da ste se lepo spočile čez podaljšan vikend.

Za vse, ki imate probleme s križem priporočam vaje trebušnih in hrbtnih mišic. Jaz sem malo bolj zgodaj hodila na šolo za starše in nam jih je fizioterapevtka pokazala, res pomagajo. Kolegici so pa za bolečine v kolkih in spodnjem delu medenice v lekarni dali magnezijeve tabletke in tudi opazi občutno izboljšanje.

Lepo se imejte

Neposredna povezava do sporočila: 739
26.6.2012 10:22:19   
Nova_nosečka
Tudi jaz sem že razmišljala o kakih vajah ali pa da bi se vpisala na jogo za nosečnice. Magnezij sicer pijem po potrebi.
Drugače pa hvala za nasvet. vse prav pride an kar nas kdo spomniuser posted image

No trebušček se mi že majčkeno pozna.

Poslušam srček z AS tu pa tam in ugotavljam da je esktremno nizko za ta čas. Ste pisale, da ste ga slišale na sredini med sramno kostjo in popkom. No jaz ga slišim ful dobro vedno čisto nad sramno kostjo. Tako da ali je bebica obrnjena navzdol z glavico ali pa leži ful nizko. Ne vem. Ko bom imela pregled bom to omenila ginekologu. Je pa res, da se je v prvi nosečnosti premikal ta zvok normalno gor z rastjo tednov in da me tak ekstremno ni tiščalo na wc. Zdaj tudi če malo spijem, me že tišči, ali pa če slišim vodo tečt. Kak je lušno primerjat prvo in drugo nosečnost.user posted image

Komaj čakam naslednji pregled. Ta teden se bo verjetno kar zavlekel, ker sem že nestrpnauser posted image

Uživajte!

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 740
26.6.2012 10:31:45   
HeLenčica
Hej nosečke! Nekam slabo smo čvekale te dni, se vidi, da je bil podaljšan vikend. Ste bile kje?

Mene je čez vikend mučil hud, res hud glavobol, glava mi je kar utripala, pomagat pa si nisem mogla, razen da sem si čelo namazala s kitajsko mastjo, kar pomaga za 5 minut. Lekadol sem vzela, pa je bilo isto kot če ga ne bi. Resnično moram vprašat G kako si lahko pomagam, ker to sigurno čuti tudi plod, ko se jaz tako slabo počutim. Noge mi na srečo (še) ne otekajo, tehtnica pa počasi kaže 1 kg več user posted image . Tako da se je začelo. Zdaj pa samo upam, da jih do decembra ne naberem ravno 20. Začela bom hoditi na vadbo za nosečnice ter na jogo za nosečnice.

Aischa, jaz komaj čakam da bom čutila premike, ampak je za to še fuuul prezgodaj (pri meni). Bom morala počakat vsaj še en mesec če ne dva user posted image

Križ - mene še vedno boli, če sem dolgo na nogah ali če veliko prehodim. Morda mi bodo pa res pomagale kakšne vaje.

nova_nosečka, po mojem je tudi odvisno od tega, kako se otrok premika. Enkrat sem ga našla blizu popka, največkrat pa ga slišim tam pri meji poraščenosti in sicer na levi strani. Zadnjih nekaj dni je zmeraj na istem mestu, tako da naslonim AS pa že poslušam user posted image . Jaz imam čez 6 dni spet pregled. Upam, da bo naredila UZ da vidim pikeca spet user posted image . In če bom imela srečo, bom tokrat le dobila materinsko knjižico user posted image

Imejte lep dan!

p.s. o imenih že kaj razmišljate? Midva sva imela za punčko že izbranega, za fanta pa nimam pravih idej.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

Neposredna povezava do sporočila: 741
26.6.2012 11:14:40   
poopsie95
Ojla!

Evo, jaz sem pa glih s pregleda, imam novo slikco! Če mi ne bi naredil uz, bi bla kar malo razočarana. Je zanimivo primerjat te slikice, zdaj se res že vse vidi. Drugače sem mu pa pojamrala zaradi alergije in je rekel, da naj jem tablete, je boljše kot da jih ne in strinjal se je, da za sinuse jemljem sinupret, ker je kolikor toliko naraven. Morfologijo bom imela pa šele čez cca. 8 tednov, nekje v 23. tednu. Tehtnica mi je tam pokazala skoraj 55 kg, ampak sem bila oblečena in obuta, doma mi kaže 53kg, se skoz na isti vagam, se mi zdi, da se bom raje na to zanašala.

Premiki- jaz sem nastopila 16. teden, ampak mislim, da bom še kr čakala, pa čeprav sem suha. Si ne predstavljam kako to zgleda, meni se nonstop po črevih pretaka in to čutim, ne vem, če bom takoj zaznala razliko.

Imena-to bo še zanimivo! Jaz sem zmeraj hotela Aleks za fantka, potem ga je hotel moj brat, ampak ga je "prepustil" meni in je izbral drugo ime, mojemu se Aleks absolutno ne dopade, tako da za fantka nimava nič. Ker so nama na NS napovedali punčko, jo zaenkrat kličeva kar Lejla, bolj za hec, "zares" ne bi dala tega imena, ampak mogoče se pa do konca še navadiva na to in bo res ostala Lejla. Meni je to res težko, ker bi rada eno ime, ki ni prav zares čudno in hkrati prepogosto.

Zdej grem pa mal pomalicat, ker mi že kruli. Lep dan! Pri nas tako lepo hladno pihlja, da ni vročine.

Neposredna povezava do sporočila: 742
26.6.2012 13:02:48   
metuljcica_98
Živjo!

No pa se še jaz javljam po današjem pregledu-vse je super user posted image otroček je na idealni teži in velikosti, srček mu lepo bije (kok lep zvok je to!! user posted image ), nosim pa ga očitno zelo nizko in tudi rahlo zadaj, zato se mi še ne pozna nevem kako..
vmes sem mislila, da je trebušček zrasel zaradi otročka,potem pa je vmes kar izginil, očitno je blo to od prebave user posted image spol je rekla da se zelo lepo in razločno vidi, vendar sva se z mojim odločila, da naj bo kar presenečenje ob porodu... user posted image na nuhalni je sicer rekel, da naj bi bila punčka,vendar je bila slika zelo motna in tudi v pravi legi ni bil tako, da je rekel, da je šlo bolj za ugibanje, občutek imam pa za fantka user posted image pa saj je čisto vseeno! samo da je/bo živ in zdrav otrok user posted image imena imava pa že izbrana za oba spola user posted image

PDP ostaja isti, naslednji pregled imam čez 5 tednov user posted image
jaz sem očitno shujšala od prvega pregleda vendar sem se potem tudi nazaj zredila ampak nisem pa še presegla stare teže..torej iz 55kg sem padla na 51kg in zdaj sem na 54..gin.pa s težo ni bila ravno zadovoljna...user posted image upam da bo šlo zdaj počasi navzgor..

hvala vam za odgovore o angel sound-u!! je kar zanimiva zadeva, vendar pa si je ne bom omislila, ker že čutim premike! user posted image

želim vam vsem prekrasen dan, lepo božajte trebuščke!!

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 743
26.6.2012 13:20:02   
Nova_nosečka
Joj ta teža. Jaz moram priznat, da me je kar strah. V prvi nosečnosti sem bil cca. 6-7 kg že v začetku nad svojo težo in potem še 20 poleg. Groza. zdaj sem komaj komaj prilezla na skoraj mojo težo in zanosim. Zaenkrat je ob normalni prebavi (daje me zaprtost) teža ista oz kakih 200g gor. Res postajam obsedena s tem. Ampak je samo bolj v glavi. Da bom nekaj manj jedla ali kaj podobnega niti približno, ker dete mora rast. Pazim, da jem sadje in zelenjavo, kosilo in hitro večerjo. Pač po 19 uri ne jem. Jem pa zjutraj ob 6.45 zajtrk in potem 2 mini sadni malici s kosom kruha v službi. Potem kosilo in hitra večerja. Zdaj če bo ta teorija zalegla bomo vidli, da se ne redim pretirano. ne bi rada ponovila prve nosečnosti, ko mi tudi zdravje več ni služilo ker sem se precej zredila. Ampak sladko pa vseeno tak paše, sploh sladoled. sem en tak odvisnik od sladkih stvariuser posted image

Pri imenih bo še zanimivo. Zaenkrat se še nisva kaj ekstra pogovarjala in tudi nimam idej. Mogoče bo lažje ko izvema kaj nosim.

(odgovor članu metuljcica_98)
Neposredna povezava do sporočila: 744
26.6.2012 15:31:57   
Andromeda
Živjo, nosečkice!

Ja res je bilo bolj mirno med podaljšanim vikendom tu, mi smo bili bolj malo doma - v nedeljo smo se šli potepat na svež zrak na Jezersko, včeraj pa smo bili pri moževih sorodnikih na obisku. Ta teden ima mož še star dopust, jaz sem pa tako na sončni upravi in bomo tudi malce naokoli šli, jutri se bomo do našega morja na izlet in kopanje zapeljali user posted image

user posted image user posted image user posted image vsem za opravljene preglede!

bolečine v križu sem imela v 1. nosečnosti že od 7. tedna dalje, je pa res, da sem bolj zadaj nosila, poleg tega sem 8 ur za računalnikom sedela, kar tudi ni dobro za križ. No, še med porodom so mi popadki takogrdo v križ sekali, sem mislila, da bom kar skozi hrbtenico rodila user posted image V tej nosečnosti pa bolečin v križu praktično nimam.

helenčica - ne sekiraj se zaradi glavobola, bo le še slabše, na plod prav gotovo ne vpliva oz. ga ne more čutit. Verjamem, da je zoprno, žal nimam nobenega nasveta, kako ga omiliti, je pa tudi mene v 1. nosečnosti večkrat dajal, amapk je potem samo od sebe minilo, poleg tega se mi je še večkrat kri iz nosa ulila - sedaj se mi je še enkrat in to v spanju.

angelsound - imam še od 1. nosečnosti, ampak slabo dela, sem tudi druge slušalke namestila, ampak srčka od bebice sploh ne zazna, sliši se edino mojo prebavo user posted image Tudi svoje srce komaj slišim, tako, da je očitno aparat "fuč", škoda pa taka. To, da tako nizko slišite srček, pa niti ni čudno, maternica je do 16. tedna res čisto spodaj, po 20. tednu pa se naenkrat znajde nad popkom:

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 745
27.6.2012 8:14:04   
Helen@
Živijo punce!

Včeraj sem se odločila naredit konec mukam okoli garderobe in sem šla v šoping. Na spletu preberem, da imata v Qlandiji H&M in C&A nosečniška oblačila, zato grem tja. V H&M so me prav trapasto gledali in povedali, da imajo takšno trgovino samo na Rudniku. V C&A nato najdem cela dva obešalnika skrita med XXL modo, kjer pa je v razponu številk od 38 do 44 samo še jeans mini krilo, zvončasto 3/4 krilo, neki kombinizoni in fine svetleče hlače, nobenih lanenih hlač oz. kavbojk ravnega kroja, kaj bolj mladostnega... Že tako ne maram po trgovinah hodit ampak včeraj sem pa prav slabe volje domov prišla. Kje boste ve kupovale?

Neposredna povezava do sporočila: 746
27.6.2012 8:43:54   
smoki3
Jaz sem do sedaj kupovala le v H&M-u. Če ti Rudnik ni predaleč, pojdi še tja, ker boš ziher našla kaj zase. V tem času imajo tudi znižanja in imajo hlače po 10,00 in 15,00 EUR (znižana cena za 50%). Imajo lanene, pa elegantne hlače, pa take vrečaste udobne :). Vse vrste. Majic in srajc si še nisem kupovala drugih, tako da za te stvari ne vem, kako stojijo.

Glede kilogramov - jaz imam že 4 več kot na začetku, ampak ginekologinja nikoli nič ne komentira. Mogoče bi jih imela 8 več, če ne bi toliko bruhala! No, ali pa tudi ne, ker jem včasih zato, da ne bi potem bruhala :)) (da mi ne bi bilo slabo).

Če je kaj narobe, se vedno vležem na hrbet in pogledam, kako se mi trebuh dviga in vem, da je s user posted image  vse OK :).

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 747
27.6.2012 10:03:03   
poopsie95
Meni so tudi nosečniška oblačila po vseh trgovinah ogromna. Tudi številka 36. mi je res velika, bi se lahko še kdo stlačil v hlače poleg mene. Verjetno bo kej tazga prišlo v poštev šele na koncu. Sta me pa s cunjami založili sestrična in punca od brata, tako da za jeseni imam, zdaj poleti pa nosim svoje majčke in kratke hlače, imam vse na elastiko. Kavbojke sem že tri tedne nazaj pospravila na vrh omare. user posted image

Glede kg se jaz ne sekiram, sem si pa smotana, ko se zvečer trudim pojest kej "lahkega", najraje solato ali pa kosmiče z mlekom, potem pa ob desetih zvečer brskam po hladilniku. Včeraj sem jedla čokoladnega ježka pred spanjem. Se zavedam, da je to čist brezveze in, da se od teh bedarij najbolj redim...

(odgovor članu smoki3)
Neposredna povezava do sporočila: 748
27.6.2012 10:20:20   
cukica
Pozdravljene! Najprej en lep sončen pozdrav vsem. Jaz sem v redu,otročiček pridno miga. Sem se pa zakopala v posravljanje in moj pravi,če se mi je zmešalo. Mi pač paše. Nekaj morem počet,da se zamotim. Jutri grem v službo imam varstvo pri delu.

Kg jaz sem na +2. Zaenkrat kar v redu.

Obleke jaz imam nekaj cunj sem si pa kupila v mani kapri hlače brez elastike in v h&m pajkice tričetrt.

Tiste,ki greste na morje že kaj odštevate. Jaz komaj čakam,da bomo en teden skupaj z družinico.0

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu mamica03)
Neposredna povezava do sporočila: 749
27.6.2012 15:32:21   
metuljcica_98
lep sončen pozdrav!
danes je bil zame že kar poln dan vse od zgodnjega jutra..sem že kar malo utrujena, se vidi da nisem več vajena takšnega polnega ritma..
joj kaj bi dala da bi šle kile tudi meni tako gor ja user posted image vedno sem se mogla noro trudit, da ne bi zgledala PREsuha user posted image in če bo šlo vse normalno se bom med nosečnostjo prvič v življenju zredila nekoliko več (upam!) user posted image
zadnje tri dni se tudi moj sprašuje, če je z mano vse ok, saj stalno pospravljam in čistim stvari okoli sebe-prav obsedena sem s redom in čistočo kot še nikoli prej user posted image dopust bo pa na žalost še kar malo počakal.. user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?