|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
14.5.2012 14:05:23   
smoki3
Pozdravljene!

HeLenčica, počutje je grozno :). Občutek imam, kot da imam že en mesec najhujšega mačka. Se tolažim, da je potem z otrokom vse OK in da je velika možnost, da se po treh mesecih konča. Sem pa v 11. tednu po ZM.

Pa ostale? Kakšen nasvet za slabost?

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 451
14.5.2012 14:54:38   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: smoki3
Občutek imam, kot da imam že en mesec najhujšega mačka.

Bolje ne bi mogla opisati.
Pri meni je počutje isto, ni dneva, da bi bila čist okej. Zadnji teden sem pa sploh ful utrujena, tudi če nič takega ne delam in potem vsako popoldne mal spim in spuščam predavanja... in imam slabo vest. Malo me heca tudi želodec in kislina.

A bolj klepetate na zasebnem forumu, ker tukaj je res bolj zatišje?

(odgovor članu smoki3)
Neposredna povezava do sporočila: 452
14.5.2012 16:05:31   
Čirimbara

IZVIRNO SPOROČILO: smoki3

počutje je grozno :).

Pri meni tudi ... Ampak niti ne slabosti, bolj utrujenost. Najraje bi cele dni samo spala.

Meni pri slabosti pomaga, če jem večkrat po malem, da nimam nikoli praznega želodca. Pa ingverjev čaj.

Saj bo kmalu minilo. user posted image

A se je katera že kaj zredila? Jaz sem k sreči še vedno na začetni teži. Prvič sem dobila 18 kg, zdaj jih imam pa že v štartu par več in me malček skrbi, kaj bo do decembra. Sicer imam normalno postavo, samo številke na tehtnici postanejo v nosečnosti grozljivo visoke. user posted image

(odgovor članu smoki3)
Neposredna povezava do sporočila: 453
14.5.2012 17:36:23   
HeLenčica
Uboga smoki user posted image Saj bo minilo! Nimam nekih nasvetov za slabosti, ker tudi mene dajejo, pravijo pa, da pomaga ingverjev čaj in kakšni krekerji. Meni se sicer zdi, da se mi počutje popravlja, ali pa imam samo dober dan user posted image . Smoki, ti je slabo cel dan? Meni je npr. slabo od jutra do večera s kakšno uro pavze vmes. Na srečo slabosti niso prav hude in lahko funkcioniram.

Utrujenost, ja....mislim da je ni user posted image ki se ne bi s tem soočila. Jaz sem kak dan tako utrujena da me boli, če nimam opcije spati....to kar otežuje normalno življenje in pravijo, da bi se morala gibati ampak bolj sem aktivna, bolj mi je slabo, itak pa sem tako utrujena da se mi še do trgovine ne da it peš (meni to ni podobno, ker sem ful zagrižena športnica, no, vsaj bila sem pred N).

Punce, jaz se tolažim da bom vse potrpela, samo da bo pikica zdrava. Danes sem imela prvi pregled pri G in sem kar malo razočarana. Ni me niti stehtala, kaj šele da bi mi zračunala PDP ali dala materinsko knjižico. Naredila mi je UZ, pikica je 11mm, srček pridno bije, to je itak najbolj pomembno, ampak zakaj me je sploh naročila? No, naslednji pregled imam 4.6., ko bom 10t2d in upam, da se mi bo takrat bolj posvetila.

Čimbara, jaz se še na srečo nisem nič zredila, sem pa te dni opazila, da je začel trebušček rast. Kako je kaj pri vas? user posted image

A seznamčka nimamo, Cukica, ga še urejaš? :D

< Sporočilo je popravil HeLenčica -- 14.5.2012 17:41:56 >

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Čirimbara)
Neposredna povezava do sporočila: 454
14.5.2012 17:58:55   
aischa2
Evola danes sem imela pregled.Vse v redu me je samo pregledal krvavitev ni več nosečnost 10t. Razz :bravo
Sedaj pa počakamo 28maj nuhalno a sej bo hitro tukaj.Ker imamo 27maja poroko in krst najmajše in imamo še zadnje priprave.

Neposredna povezava do sporočila: 455
15.5.2012 9:13:40   
Čirimbara
Aischa2, super, da ne krvaviš več! Potem se ti zdaj ni treba več toliko pazit in počivat? To bo pa res kmalu, uživaj v zadnjih pripravah user posted image

HeLenčica, trebušček je, ampak po mojem samo od napihnjenosti. A ni še malo prezgodaj za pravega? Pri meni drugače še skoraj nihče ne ve za nosečnost, mogoče bom počakala, da kar sami opazijo. user posted image
Škoda, da te je pregled razočaral, očitno bo res šele naslednji tisti ta pravi. Jaz imam pojutrišnjem čisto prvi pregled, pa bom že 10t2d. A sem že omenila, da komaj čakam? user posted image

(odgovor članu aischa2)
Neposredna povezava do sporočila: 456
15.5.2012 11:52:48   
HeLenčica
Čestitke Aischa še tukaj in uživaj v pripravah user posted image

Čimbara, tudi jaz imam naslednji pregled ko bom 10T2D :) Poročaj kako je bilo! To pa, da komaj čakaš ti čisto verjamem.

Kar se tiče trebuščka....ne vem od česa bi bila napihnjena, ker mi dela prebava kot ura user posted image , še bolj kot pred N. Začel je rasti pa pika user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 457
15.5.2012 13:01:46   
Anonimen
pozdravljene

pri meni so se slabosti rahlo umirile in niso čez cel dan, res je da ko imam prazen želodček so najbolj izrazite.user posted image
Komaj čakam petek da vidim svojo pikico in da se prepričam da bo vse ok, joj kako me je strahuser posted image .  Trenutno sem v 8 T, v prejšnji nosečnosti sem že krvavela v 7T pa je bilo vse ok, valda bo tudi zdaj.

Zredila se do sedaj nisem še nič, hvala bogu, saj jih imam tako ali tako že preveč. V prejšnji nosečnosti sem se zredila le 6 kilogramov, to je blo super ker sem tako al tako predebela, in sem med nosečnostjo zgledal bolj suha kot sicer, vsi so mi govorili, da če sem shujšala jaz pa ne ne sem se zredila poglejte trebušček, a je tudi ta bil bolj majhen.

Joj ta petek je tako blizu a meni se zdi še cela večnost do takrat. Upam samo da bo vse ok.....a je še katero tako strah.

že par dni opažam, da ko sedim predvsem v službi, pisarniško delo, me začne špiakt v dimljah, a ima še katera takšne probleme?

Vsem želim čim bolj sproščeno in uživajočo nosečnost!!!!user posted image

primorka

Neposredna povezava do sporočila: 458
15.5.2012 14:25:31   
HeLenčica
Evo, dokaz, da je v 8. tednu že lahko trebušček: http://www.countdownmypregnancy.com/photos-babybump/gallery_week.php?w=8

Jaz se danes fantastično počutim! Ni mi slabo, utrujena nisem pretirano....takšni dnevi so super user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 459
15.5.2012 14:49:07   
Anonimen
HeLenčica_ res je da se lahko že pozna trebušček, tudi meni se pozna pa sem šele v 8 tednu, najbolj ko sem v sedečem položaju z stegnjenimi nogami, prav skoči ven.

aischa2  sem vesela zate, da so se krvavitve ustavile in da je s pikico vse ok.

upam da bo tui z mojo, v petek 1. pregled

primorka

Neposredna povezava do sporočila: 460
15.5.2012 18:47:45   
HeLenčica
Primorka, držim pesti, itak da bo v petek vse ok, videla boš srčka in to bo najlepša stvar na svetu user posted image

Naj vam še nekaj povem s kakšno brzino rastejo naše pikice. Slučajno se je zgodilo da sem imela dva UZ-ja s točno enotedenskim razmakom in je bila pikica najprej 3,6mm, čez 7 dni pa 11! Neverjetno, da zraste za 3x svoje velikosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 461
15.5.2012 18:59:48   
poopsie95

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Naj vam še nekaj povem s kakšno brzino rastejo naše pikice. Slučajno se je zgodilo da sem imela dva UZ-ja s točno enotedenskim razmakom in je bila pikica najprej 3,6mm, čez 7 dni pa 11! Neverjetno, da zraste za 3x svoje velikosti user posted image

Jaz sem prebrala, da zdaj zrastejo približno do 2mm na dan! user posted image

Tudi jaz komaj čakam petek, ko imam pregled. Vsak dan sem bolj živčna. Na prvi pregled se verjetno ne sme še vzeti partnerja s sabo, ker itak naredi ultrazvok vaginalno?

Neposredna povezava do sporočila: 462
15.5.2012 19:10:45   
annai
haaj. kako ste kaj? js že nestrpno čakam pregled, ki pa je šele čez 2 tedna...zdi se mi da nikamor ne mine...se mi je pa že začela zgaga, ki se je verjetno do konca nebom več znebila, kot da to nebi bilo dovolj sem še zbolela in imam vnetje ušes. :/ čista srečnica. Upam da se ostale ok držite in upam da ne uporabljate klime. :) js je verjetno nebom več prižgala do naslednje pomladi. :) pozdrav vsem. :)

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 463
16.5.2012 9:07:53   
sarazajc
annai  tudi mene zgaga muči, pol pa dam kaj malega v usta pa je boljše, podobno kot za slabost, če imaš prazen želodec ti dela še bolj slabo, poskrbeti da nimate nikoli prazen želodček.

HeLenčica hvala, ja ma so res zelo napredni tej naši otročki, tudi ko berem ravoj otroka od tedna do tedna ne moreš verjet kako se hitro razvijajo in kaj se iz dneva v dan razivje.... super so tej naši otročki

vsem želim čim bolj sproščen dan, še posebej ob takem dežku!user posted image

primorka

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 464
16.5.2012 9:39:31   
nincek5
Pozdravljene, punce!

Sem rekla samo toliko, da vas pozdravim:). Jaz sem bila decemberka 2010. In vam izkusenj povem, da je to noro praktičen mesec za rodit. Prve 3 mesece si itak bolj na hitro zunaj, potem pa pomlad in poletje... Jeeej. Sem rekla, da bomo naslednjega imeli tudi decembra... Samo smo bili tako pridni, da bo kar novemberček:)))...

Upam, da dobro prenašate vse nosečniške tegobe... Lepo in veselo nosečnost (nam) želim...
n

Letos pa že vem, kaj dobim za rojstni dan:).

(odgovor članu sarazajc)
Neposredna povezava do sporočila: 465
16.5.2012 9:55:39   
annai
sarazajc, ti povem, da zelo skrbim, da nimam praznega želodca. :) jem jem jem. :) sem pa v prvi nosečnosti imela tako hudo zgago da sem po porodu dobila rano na želodcu in dvanajsterniku, upam da bo tokrat v bolj mili obliki... pozdrav user posted image

(odgovor članu sarazajc)
Neposredna povezava do sporočila: 466
16.5.2012 12:47:05   
smoki3
Čirimbara - mogoče sem se zredila za kakšen kg, ampak mi sicer vsak reče, da se mi že pozna (mogoče napihnjenost user posted image ).

HeLenčica - krekerji mi ne pomagajo kaj ekstra. Je pa res, da mi hrana sicer olajša slabost, čeprav je ta prisotna ves dan. Če imam srečo, da je dopoldan vredu, je potem popoldan dvakrat slabše (kot da bi se dopoldan nabiralo in potem vse naenkrat vsipalo user posted image ).

annai - klime se tudi jaz izogibam trenutno, očitno dobra poteza :).

Po ZM končujem 11.teden, tako da bi se morala slabost čez 1t končati, kajne user posted image ? Trije meseci bodo mimo user posted image . Tako vsaj večina reče, ko te želijo potolažiti.

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 467
16.5.2012 19:03:24   
Čirimbara
HeLenčica, še vedno ne verjamem, kljub dokazom. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Upam samo da bo vse ok.....a je še katero tako strah.

Ja, tudi mene. Na začetku si sploh nisem upala veseliti nosečnosti, pred časom sem imela ss pri desetih tednih, potem tisti rjavi izcedki ... Zdaj si pa nekako mislim, da že mora biti vse v redu. Sicer bova pa obe že zelo kmalu pomirjeni. user posted image

Poopsie95, po mojem je odvisno od ginekologa, eni menda pustijo, drugi raje ne (čeprav ne vem zakaj ne).

Annai, pazi nase in hitro se pozdravi!

Nincek5, hvala za tole! user posted image Jaz se pa tako sekiram, ker sem (po lastnih izkušnjah) bila vedno prepričana, da je idealen čas za rodit spomladi. Sploh si ne predstavljam, kako je biti noseča v vročini in imeti novorojenčka v mrazu.

Smoki3 - optimistka! Ja, točno čez en teden bodo vse težavice čez noč izginile. user posted image

(odgovor članu smoki3)
Neposredna povezava do sporočila: 468
17.5.2012 10:20:53   
annai
čirimbara, hvala, vendar še nebo tako kmalu. me je napadel še bronhitis...in kot da to ni dovolj je zbolela še hčerkica, tako da ponoči skupaj jokava. :) nevem kaj je bolje da grem po antibiotike ali kaj? :/

upam da ste druge kaj bolje..ker vreme je trenutno zelo ugodno za kak prehlad...

Neposredna povezava do sporočila: 469
17.5.2012 14:29:08   
poopsie95
Živjo user posted image !

Moje slabosti nimajo nobenega urnika, včasih me celo ponoči zbudijo in moram nujno nekaj malega pojest, da lahko zaspim nazaj.

Je še katera, ki ima težave z alergijo?? Jaz sem alergična na tisoč stvari, cvetni prah me grozno muči. Prej sem jedla tablete in so mi ful olajšale zadevo spomladi in poleti, zdaj sem jih pa nehala, ker jih nosečnice ne smejo jemat in sem samo na kapljicah za oči in sprejčkih za nos. Saj pomaga, ampak ne dovolj. Glava me boli neprestano že dva tedna, nič ne pomaga.

annai, čimprej se pozdravite obe!

Komaj komaj čakam jutrišnji pregled. Moj bo šel z mano, ampak bo zunaj počakal. Bo bolj za oporo, da ne bom tolk živčna. user posted image

Lep dan!

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 470
17.5.2012 20:40:28   
lutko
Pozdravljene punce... mal z zamudo pa vseen!
Tudi nosečke smo na polno zaposlene, a ne? ;))

Čirimbara jst srčno upam, da tale ura ne bo uspela, ker pol bo pa tale naš otrok mal preveč na 12! user posted image Če pa bo, pa pač bo, nimamo kej!user posted image

Naj vam še jst povem kako se kaj počutim!
Naj začnem z grozno... Slabosti se še pojavljajo, ampak bistveno manj kot so se, me pa živcira, da sploh nimam apetita, tudi ko mi ni slabo! Za trenutek si zaželim npr. pizze, pa je čez 5 minut sploh nebi več jedla! Tak da upam, da hiter mine tole vse skupaj, da lahko resnično začnem uživati v hrani!user posted image

Mi pa pri slabosti pomaga katerokoli sadje! Ko mi začne biti slabo jem npr. jagode,ananas, jabolko... Ampak mi res pomaga. V službo si nesem narezano sadje, da ga imam vedno pri roki! user posted image

Drugače pa trebušček raste in čakamo na nuhalno!

Lep pozdravček vsem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 471
17.5.2012 20:55:38   
Anonimen
poopsie95 _ joj ja že jutri ja imava obe, ob kateri uri imaš ti, jaz imam ob 8:10, tako sem živčna in napeta, da me je tudi zaprtost zapustila, me je prav poženlo. user posted image

drugače se moje slabosti kakšen dan zelo umirijo in mislim da bo vsega konec ko je drugi dan še za prejšnji.
meni tudi pomaga da dam kaj v usta ampak ne vedno, kakšenkrat mi naredi še bolj slabo. Vožnja v avtu je obupna če nisem za volanom, mi dela tako slabo, da je groznouser posted image .

lep pozdravčk iz primorske

sara-primorka

(odgovor članu lutko)
  Neposredna povezava do sporočila: 472
18.5.2012 8:02:46   
tulipancek3
pOZDRAVLJENE noseckeuser posted image

Tako lepo je brati vase misli, komentarje, spodbude..

V nedeljo bo 8 tednov, pa se kar nobenih user posted image simptomov (razen rahlo bolecih prsi na dotik).. Ima katera podobne izkusnje?

(odgovor članu smoki3)
Neposredna povezava do sporočila: 473
18.5.2012 8:03:23   
poopsie95
primorka, srečno! Jaz imam ob desetih, zbudila sem se že ob 6ih, ni šans, da še spim. Tako da si bom zdej nardila zajtrk, preden mi rata slabo in potem za knjige, ker so izpiti že skoraj tu.

Lep dan vsem, upam, da bo danes mal lepše vreme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 474
18.5.2012 8:13:56   
HeLenčica
Poopsie in Primorka, srečno na pregledu!

Slabosti popuščajo, zdaj mi je slabo samo še vsak drug dan, pa še to ne več cel dan user posted image , tudi utrujenost je malce popustila, zdržim že brez popoldanskega spanca user posted image . Me pa kar močno zbada, prav čutim maternico in ob hitrih gibih ali kašljanju me ostro zaboli. Je to normalno, občutite tudi ve? Lep dan nosečke, petek je!

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?