Poka -> RE: Za tiste, ki še... (17.5.2012 18:54:13)
|
OK bom prilepila seznam najprej kaj imam jaz v zmrzovalniku, sam zraven so stvari, ki ne spadajo na dieto, sam jih občasno naredim za mojega ali pa jih zelo redko sama tudi jem. Potem bom napisala za vsako stvar kaj s tistim kombiniram in kake jedi naredim ven, količine in koliko kcal je vsak obrok pa enkrat drugič, ker nimam vse narejeno. Pa sicer so količine odvisen od tega, kako velik in težek si... in kak je tvoj metabolizem, koliko treniraš, kdaj treniraš... bla bla. JEDI ZA V ZMRZOVALNIK • krompirjevi svaljki • sadni cmoki ali z marmelado • mini pice • muffini • palačinke • pica žepki • kruh – narezan na kose • toast • lazanja • makaroni za gratiniranje • panirani piščančji zrezki • meso za golaž • palačinke z mletim mesom • mleto meso za hamburgerje • čufti • mesni polpeti • sojini polpeti • krompirjevi polpeti • riž • polenta s skuto • paniran sir • panirane ribje palčke • mleto meso – bolonjska • kuhano zelje ZMRZNJENA ZELENJAVA • stročji fižol • grah • koruza • bučke • paprika • por • špinača • gobe -šparglji -naribane kumare -brokoli -cvetača • solatni prelivi • paradižnikova mezga ZMRZNJENO SADJE • jagode • maline • borovnice • ananas • marmelade • pomarančni sok • sladoled – domači... MESO IN MLEČNI IZDELKI • suho meso – porcije • sir • skuta • maslo • kisla smetana • sladka smetana ZAČIMBE • peteršilj • zelena • bazilika • začimbe v vinu NA POL PRIPRAVLJENE JEDI MESO ZA GOLAŽ Na olju oziroma kokosovem maslu prepražim neko količino čebule in gor vržem goveje meso narezano na kocke. Ko se malo popraži, posolim in zalijem z vodo in kuham do mehkega. Ko je kuhano in ohlajeno, nadevam v porcije - plastične posodice za enkratno uporabo se kupijo v Šparu. Začimbe se dodaja ko vzameš ven, odvisno od jedi. Ven se lahko naredi: • golaž • ričet z mesom • rižota • obara z zelenjavo • boranja • segedin Vse jedi o primerne za hujšanje, ričet, rižota moraš pazit, da si ne skuhaš res ogromne porcije riža, ker OH delajo zaloge tam ko ni treba, če jih ne porabiš. Pač tisti dan več telovadiš. MESNI POLPETI, sojini, krompirjevi... Naredim večjo količino za zmrznit in jih prej tudi spečem. Če lahko v pečici, še boljše. Pa da je kak recept z manj kakega kruha... Ali ap celo 0. Kombiniram z - • čufti v paradižnikovi omaki + pire krompir čufti z gobovo omako (smo malo čebule, česna in gobe, jušna kocka...) • špinača + pire krompir • pražen krompir + sladko zelje • riž + zelenjavne omake • fižolova solata • krompirjeva solata • zelena solata • testeninska/riževa/ješprenova, čičerikina... • z gratiniranimi šampinjoni MLETO MESO V bistvu bolonjska omaka - mleto meso na čebuli, zalijem z vodo, solim, kuham... - razdelim na porcije. Dokončam potem. • bolonjska omaka - klasična • bolonjska omaka z zelenjavo • bolonjska omaka z mehiško zelenjavo – tortilije • mineštra • ričet • nadev za palačinke, kanelone • lazanja • musaka Lazanja in musaka nista za dieto... To je tako, za mojega. Razen, če se naredi s polnozrnatimi testeninami ali pa da se res poje mali mali mali košček... Jaz jo kdaj, zato jo pa dam zmrznit, da se ne silim s pol lazanje iz pekača. Palačinke se pa naredijo pirine, npr... Tudi tortilije se dobi kak bolj zdrav recept. POLENTA S SKUTO To je ena polenta, recept imam nekje, s skuto za več B... Nadevam v modelčke za muffine in dam zmrznit in pojem en hlebček ali pa dva... Odvisno. Poje s e zraven golaža ali solate, ali pa s pečenim paradižnikom s sirom, lahko pa s čimerkoli drugim. ZELJE - KUHANO • jota • praženo zelje • segedin Lahko da ima še katera od vas kako idejo. RIBJE PALCKE Mišljene so one kupljene. Jaz jih popečem kar v toasterju brez maščobe, itak... Dve ali tri gredo med dva toasta z žličko ajverja in kislo kumarico, lahko še en listič sira za toast. To imam jaz za kosilo - en tak sendvič - fishburger TOAST Toast in kruh imam jaz na reznie narezan v zmrzovalniku. Spečem en ovsen kruh, malo sicer razpade... Potem eno rezino kruha ali toasta pogrejem v toasterju na minimum. Ker na dieti se ne poje veliko kruha in da ne mečem stran... • fishburger • topli sendvič • šnite • zajtrki Pa še hamburger naredim iz tega... V zmrzovalniku imam po 100 g mletega govejega mesa, ki ga oblikujem v krogljice in potem sploščim s krožnikom - na peki papirju. Te dam pa zmrznit - nezačinjene. To gre v toaster, posolim in pojem v hamburgerju. Gotovo v ene dveh minutah... Hamburger pa delam iz polnozrnatega toasta... Doda se poljubna zelenjava. Šnite - en toast in ena razžvrkana jajca, spečeš na keramični ponvi, lahko čisto brez olja, pa vso jajco porabiš, tudi če mal mim steče. Ker jajce so B in je škoda stran metat... Topli sendvič - eh, to ne jem na dieti, ponavadi... Za zajtrk kdaj kak toast, pečen, s skutnim namazom. PALAČINKE Imam tudi v zmrzovalniku, ponavadi s skuto napolnjene... In da so iz pire. Sicer pa ne uporabljam na dieti, če pa že, pa pojem eno... PANIRAN SIR Strogo prepovedana stvar na dieti, na žalost :) Sam napišem, če rabi kdo ideje za kosila na splošno... Ker men je tist od MU ful drag in ga raje sama naredim doma, sam sproti ni časa. HAMBURGERJI To so ti sploščeni mleti hamburgerji... Potem imam v zmrzovalniku še doma narejene kruhove cmoke, svaljke... V hladilniku pa imam: vedno radič (za kunce [sm=jezicek.gif] in en predal ej peteršilj (za kunce) - ne resno: zelena solata narezana na koščke oprana in posušena korenček nariban za solato ali juho na koščke narezan paradižnik narezane gobe narezano papriko Ostalo zelenjavo odvisno... kaj rabim. Ponavadi imam cel predal opranih jagod, ker jih vsak teden kupim in na koščke narezan ananas. Juhe, ki jih kuham zvečer - kremne npr. brokolijeva, špargljeva, korenčkova, špinačna, porova - to imam vse zmrznjeno in narezano in sam dam v lonec, olupim en krompirček, dam vodo in kocko, spasiram in to je to. Če delam za kosilo krompir, ga imam nekaj za solato drug dan - naredim jo mojemu za službo... Da se pa ful light pražen krompir naredit na keramični ponvi. Sam mal kokosove M... Pa čebula. Sam to je tako, ne pojem veliko. Imam še zmrznjen riž v zmrzovalniku, to pa zato, ker mi nikoli ne uspe, da ga ne bi preveč skuhala. Dam ga v vrečko, pa vrečko oblikujem po modelčku in zmrznem take kepice... To je v glavnem to - sam ni pa niti 1/4 cod receptov, ki jih delam na dieti. Ker so možne pač 1001 kombinacije z zelenjavo. Tako da kar se tiče klcal, B, OH, M - imam neke izračune, ampak si še nisem vsega naredila. Ko imaš to, je treba vedet kaj se lahko kdaj je... Sam je potem čisto enostavno kar vsak ve - zvečer manj kcal in čim manj OH. Lahko bi brez skrbi zvečer jedli kk npr... piščanca s solato. Ali "golaž" (sam ta moj, čist brez moke) z zelenjavo.
|
|
|
|