|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
25.1.2006 12:49:28   
nanka
Dober dan,
midve imava pa tretje cepljenje šele 17 februarja, takrat jo bodo zopet tehtali in merili.

Jaz ji že kuham kosilo in sicer krompir, bučke in korenček. Sem ugotovila, da ji že deset dni kuham zelenjavo z krompirjem. Ampak ima zelo rada, tako da je zaenkrat ne bom mešala s čim drugim.

Violinski, kako otrok dobi šesto bolezen? Naša dva je nista imela.

Ja o Ajši in Ti-i  Lani pa jaz spremljam že nekaj časa.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
25.1.2006 13:10:48   
violinski
Šesta bolezen ('roseola infantum', če boste iskale po netu) je nalezljiva, če me spomin ne vara, se prenaša kapljično (Lana ves čas ljubčka in liže Aljošo, včasih pa še malo zakašlja v njega, čeprav jo opozarjamo, naj kašlja v rokav), zbolijo za njo sam mali otroci (od 6m do 2 leti), po mojem jo je prinesla prav ona iz vrtca, ampak ona ni zbolela, ker jo je že imela, pa se jo preboli samo enkrat. Je nenevarna, edino kriza je lahko pri vročini, ki lahko doseže zelo visoke vrednosti, pa ker so nekateri otroci podvrženi vročinskim krčem, jih je treba pazit. Aja, traja 3-7 dni, potem se pojavi izpuščaj - drobne pikice po telesu, ki se jih ne otipa, samo vidi, ta ponavadi traja toliko časa, kot je trajala vročina. Otroci so sitni. Ampak nekateri so to tudi brez šeste bolezni user posted image user posted image user posted image

Peta bolezen je pa podobna, menda brez take vročine, edino na obrazu se pojavi tak izpuščaj, da zgleda, kot da bi otroku sedel na obraz metulj. Zbolijo za njo tudi večji otroci, ne samo dojenčki in malčki, je pa nevarna, če pride otrok v stik z nosečnico - nevarna je za plod, lahko pride celo do odmrtja ploda. Jaz moram reči, da imam izkušnjo, da je moja nečakinja zbolela za peto boleznijo ravno, ko sem bila jaz 14 dni noseča za Lano (smo kasneje računali za nazaj), ampak nismo imeli nobenih posledic, tako da zgleda, da z nečakinjo takrat nisva prišli v 'kapljični' stik, čeprav smo bili skupaj.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
25.1.2006 13:15:02   
violinski
Evo, ta članek sem iskala, pa sem ga šele sedaj našla:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=4&i=22829&t=22756#reply_22829

Neposredna povezava do sporočila: 2203
25.1.2006 13:15:41   
nanka
Violinski hvala, tole je pa zelo dobrodošla razlaga. Moja dva sta prebolela samo norice, ampak te so bile res hude, drugega pa nič, vsaj kar se nalezljivih bolezni tiče.

Neposredna povezava do sporočila: 2204
25.1.2006 13:19:54   
violinski
Tudi jaz sem kot otrok imela samo norice in tudi jaz tako hude, da sem Lano raje preventivno cepila pred njimi - tudi zato, da jih ne bo prenesla na Aljošo. Ko bo dovolj star, bom cepila tudi njega, upam, da se ne bo nalezel že pred tem.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
25.1.2006 13:37:34   
monja
Jessy,upam,da ti bo hitro bolje. Le počivaj!
Ja, sem se našla, vendar tvojih zvezdic si še hitro ne bom prislužila. Bi tudi rada kateri kaj odgovorila, pa sem večinoma na branju...kajti "našla" sem tudi zvezke, ki kar kličejo...tako, da imam še eno okupacijo. Gre po polžje, ko utegnem, je pa nekaj.user posted image

Sem pa prebrala o Ajši...Držim pestke, pa angelci naj bodo na njeni strani, staršem pa naj dajejo moči, saj sta je še kako potrebna. Se lahko samo zamisliš, s solzami v očeh... Žalostno in kruto! Bodimo srečne in hvaležne za naše otročke in se ne pritožujmo čez vsako malenkost.    

Ajša-bodi močna!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dominik spi, ati tudi-nočna; hitim kuhat. Ko se zbudita bo LAKOTA!user posted image

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
25.1.2006 13:53:30   
monja
Zdaj sem prebrala link od violinski. Dominiku se je tak rdeč "metulj"-izpuščaj naredil prvič pred 4 tedni, potem nam je v posvetovalnici zdravnica dala kremo, češ da je to od velikega slinjenja-nonstop vlažna koža, saj smo to tudi mi sklepali, pa je bilo 3 dni boljše in se je spet ponovilo, smo kremo mazali nekaj dni, boljše, od včeraj pa se spet rahlo ponavlja...

Saj ne vem, če je zdaj to ta 5.bolezen, a prej sploh nisem razmišljala, da bi to lahko bila bolezen... Zakaj pa zdravnica ni nič omenila o tem??!!

Če ne bo boljše, greva nazaj, se pokazat!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
25.1.2006 14:07:53   
MajaPRO
Pravkar sem prebrala debato o Tii Lani in Ajši, potočila nekaj solz user posted image , njunim mamicam pa poslala sporočilce z lepimi željami.

Vid me zadnja 2 dni med dojenjem stiska za bradavico in to z dlesnimi ali z ustnicami (ne vem, točno), boli pa kot user posted image .....aaaaaauuuuaaaaaaaaaa! Sem se odločila, da ko mi bo naslednjič to naredil, mu bom vzela. Začne pa stiskat po enem času (najbrž ko je že malo sit in ne ve, kaj bi si zmislil). Pravi navihanček je že.

Zanimivo, da mu zelenjava bolj tekne kot sadje user posted image . Še posebej cvetača s korenčkom. Danes je prvič pojedel porcijo 200g, tako da ga nisem nič podojila več. Me zanima, če bo zdržal do 16h (ko ima navadno naslednje dojenje).
A ve podojite vaše user posted image po obroku, če pojejo 150 g ali več? Vid običajno poje 100 g kašice, pa se še malo mleka napije.

lp

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
25.1.2006 14:30:45   
Jessy
Jaz Neje ne podojim več, če mi poje 150 ml kašice. Mi pa komot zdrži 3 ure brez hrane. Midve namreč jeva na 3 ure, da ima 5 obrokov čez dan, ker ponoči pa ne jemo!

A je mamica od Tie Lane tudi RRjevka?

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
25.1.2006 14:32:27   
natasaxy
Ja našemu včasih zadošča, da se naje za cel obrok. Včeraj in danes pa se je po dveh urah zbudil - ker gre ponavadi ob 12-ih spat in je bil zelo lačen, tako da sem mu morala dati še mleko. Včasih sploh ne vem koliko naj mu dam za pojest goste hrane da bo res sit za 3-4 ure. Ja rastejo pa očitno vse več porabijo.

Danes sva pa midva jedla špinačo in jo je imel zelo rad. Jo je kar veliko pojedel, pa še malo krompirja zraven, ima zelo rad. Ker mu mleka nisem ponudila - je tako takoj čez dve uri hotel še mleko.

Za Tio-Lano sem pa tudi jaz malo poste prebrala. Groza. Res smo lahko vesele, da imamo zdrave otročke. Naj tako tudi ostane, vse ostalo se že uredi.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
25.1.2006 14:40:54   
nanka
Ja Jessy, mamica se javi pod nickom Edina. Na forumu otroci, otroci s posebnimi potrebami. 

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
25.1.2006 15:04:18   
Jessy
OBUP!!! Da se kaj takega dogaja!!! Vsa sem v solzah! user posted image user posted image user posted image , ker sem videla slikce Tie Lane! Prehudo je za gledat! Kakšne težave je pa imela Tia Lana? Nisem vsega brala, ker sem preveč user posted image !
Sem bila pa tudi presenečena, da ima Ajša DS, ker po slikcah tega nisem opazila! Upam, da se bo vsaj zanjo dobro izteklo!

< Sporočilo je popravil Jessy -- 25.1.2006 15:05:02 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
25.1.2006 15:17:53   
nanka
Tia Lana je tudi imela Downov sindrom. Mamica je napisala, da je nosila dvojčka. En plod je že v nosečnosti odmrl, Tio- Lano pa je donosila.  

< Sporočilo je popravil nanka -- 25.1.2006 15:18:25 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
25.1.2006 15:50:10   
MajaPRO
Vid je zdržal brez mleka slabe 3 ure in mi s tem porušil cel urnik hranjenja. Za kosilo je jedel cvetačo in korenček. Ne vem, koliko je ta zelenjava kalorična v primerjavi z mlekom...

Tudi jaz sem prebrala debato o Tii Lani in Ajši. Ne morem verjet, da sta deklici stari približno toliko kot naši user posted image , Ajša pa tako drobna...še 3 kg nima...uboga deklica, koliko je že dala skozi in kaj vse jo še čaka... user posted image
Sta pa mamici zelo močni, da tako vse poročata na RR, sploh pa te slike (jaz osebno tega ne bi dala gor).

Vid je po obrazu ves pikast (rdeče pikice), tudi pri očeh. Po telesu ni videt nič. Mu umivam s kamilicami, mogoče bo jutri boljše.

A katera daje svojemu user posted image rižek, ki se pripravlja z vodo (in ne z mlekom)? Je okusen? Meni se ni svojega za črpat (ne vem, če bi ga sčrpala za celo flaško, Vidu gre to bolje od rok user posted image ), po Aptamilu pa je bil zadnjič ves flekast (vsaj zdi se mi, da od mleka).

Zunaj je -7, nisva bila zunaj.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
25.1.2006 16:03:34   
nanka
Maja jaz ji kuham navaden riž z vodo, tako kot za nas, samo solim ga ne. Zraven ji dodam zelenjavo in vse skupaj zmiksam. Rada poje, samo ima s krompirjem rajši. Jessy tudi kuha navaden riž Neji in tudi doda zelenjavo.  Midve tudi nisva bile zunaj, bom počakala, da se temperatura dvigne za kakšno stopinjo.

< Sporočilo je popravil nanka -- 25.1.2006 16:05:04 >

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
25.1.2006 16:57:55   
Kety
Joj, zdej sem šla pa še jaz brat o Tii-Lani in Ajši!user posted image user posted image user posted image  Ne bi smela it brat, ker sem tako čustvena pa še utrujena zraven in me je čist povozilo. Nisem nič odgovarjala na poste, ampak je res KRUTO! Na slikicah je videt tisti brihten pogled, ki točno ve kaj se dogaja,....vsaj jaz sem imela tak občutek. In ravno to me je spravilo v jok! Tiste lepe očke....

Sem šla takoj Timončka polubčkat, čeprav spi in mi je vseeno če rzgraja celo noč, samo da je zdrav!!!

Danes namreč že drugi dan zapovrstjo ne spi...zbuja se d polnoči naprej vsako uro. Jedla sva do 7ih 2x. Jaz mislim, da bi mogla že dodajat gosto hrano, ker ima očitno premalo,...ali pa ga res zobki matrajo. Si skoz z jezičkom drgne dlesni. Ampak videt ni nič, niti pikice rdečine ali beline od zobkov.

Zoya, včeraj sem dala novo slikico...hvala za pohvale! Albuma mi pa še ni uspelo narest user posted image ! Grem knjižit,...upam, da ne bo preveč napak....user posted image  

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
25.1.2006 17:00:58   
Kety
Nanka,...jest bi pa tudi tvojo Zojo pogledala pa nimam gesla! A bi mi ga poslala?!user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
25.1.2006 17:08:19   
Kety
Sorry, spet jaz,...Nanka, sem našla tvoje geslo....grem gledat slikice!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
25.1.2006 18:44:59   
Tiamo
E da vas malo razveselim, prijateljica je danes rodila fantka Gala, 3700g in 53 cm. Hudo mi je samo to k je mamica na intenzivni in nista skupaj. Imela je CR, prej so jo pa mučili 5 ur in na koncu ugotovili, da ne bo šlo po naravni poti

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
25.1.2006 19:01:34   
monja
Sem malo pogledala v albume! Luštni ste!

Sem pa malo urejala svoje in jih, po želji, lahko pogledate.

P.S. Nekatere slike sem po pomoti podvojila, zdaj pa, kako to popraviti. da ne bi zbrisala celega albuma...Sorry!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
25.1.2006 19:35:27   
Jessy
Monja, ful je cukrček, ta vaš Dominik!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
25.1.2006 20:04:07   
Tiamo
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, kak cot je Dominik

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
25.1.2006 20:27:25   
nelči
Pozdrav

Tudi jaz sem brala poste o Tii Lani in Ajši. Sploh si ne morem zamisliti ........ GROZA, RES!!!!!!
Ko sem gledala fotke Ajše, kjer je na zadnji sliki tudi mamica sem 99%, da sva v času nosečnosti z mamico v čakalnici enkrat čvekale pri ginekologu. Nič posebnega se nisva pogovarjale, spomnim se le, da takrat še ni vedela otrokovega spola in se je spraševala kaj bo. Človek ne more verjet kakšne grozote se lahko zgodijo, dokler se ne zgodi nekomu tako blizu. user posted image  Držim pesti za malo Ajšo in starše!!!!!!! Ob takšni zgodbi se pa res zamisliš .............

Maja tudi jaz sem Janu že kuhala riž (po navodilih Jessyuser posted image ). skuhala sem ga na vodi, ampak ker mu še ne dajem zelenjave, sem zraven riža zmiksala jabolko. Za boljši okus sem dodala še malenkost cimeta in je ful rad jedel.
Sedaj, ko Jan poje že 200ml sadne kaše, mu ne ponudim več mleka in kar vzdrži brez hrane najmanj 3 ure. Recimo, danes je ob 11h jedel kašo iz melone, banane in jabolke (200ml) in je imel naslednji obrok komaj ob 15.30, ko se je zbudil. Ampak danes res ne vem kaj mu je bilo, da je tako dolgo spal. Drugače se zbudi skoraj punkt, ko potečejo 3 ure od prejšnjega obroka.

Nekaj me zanima glede bučk. Kako jih pripravite? Jih skuhate kar zraven npr. krompirja in ali jih olupite?

Grem gledat malo vaše albuma, če je kaj novega!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
25.1.2006 21:46:43   
Jessy
Nelči, jaz sem bučke skuhala kar neolupljene. Enkrat sem jih skuhala s krompirjem, naslednjič pa še s cvetačo, kolerabo in krompirjem (kot zelenjavna juha). Oboje je jedla! Po moje nimaš kaj falit, s čimerkoli jih boš naredila. Jaz sem ta prvič izbrala krompir, ker ga ima rada, pa še mleko sem vmešala vmes, naslednjič sem pa brez mleka delala in uporabila kar vodo v kateri se je kuhala zelenjava.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
26.1.2006 7:19:14   
Tiamo
Jutro spet sem prva, Demi mi ga je začela prav sračkat..včeraj je zaspala ob 20, se zbudila ob 00:30, ni pomagala duda ne čaj, popila 170ml mleka in zaspala, ob 4 je bila že pokonc in spet popila 170ml mleka..evo zdaj ob 7:15 pa že vriska v sobici. A imate kakšen predlog, kaj naj naredim? Nočno zbujanje pomeni, da je lačna, ker sve zeksa oz. vse popije in zaspi?!? Zvečer sem ji dala v mleko rižek, pa nič ne pomaga?  Jessy, če boš imela danes kaj časa se mi javi na MSN. Par vprašanj imam zate o CR.  Grem popit kavico, zdajle je pri nas -11, ponoči ob 4 je bilo pa -7?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......