|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
26.1.2006 8:18:20   
tina104
Dobro jutro!
Naš je danes spal od 19.30 do 5.30, vmes se je 2x zbudil, kar je super, niti ni kaj dosti jedel, pa sem že mislila, da ga moje mleko več ne nasiti dovolj, glede na to, koliko je zadnje dni spet jedel. Pa saj ni čudno, ko je skozi v gibanju. Prevračanje na trebuh zdaj ni več toliko aktualno, ampak samo na bok, pa prijemanje za nogice, pa brcanje. Brca pa res skozi, ne vem, od kod mu toliko energije.
Do kdaj so lahko v ležalniku? Nekje sem videla, da do 9. meseca, ampak ali je to omejeno tudi s kg? Naš sploh tako brca v njem, da se skozi guga, pa to že skoraj od rojstva.

Jessy in jaz sva imele CR, pa še katera?

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
26.1.2006 9:09:03   
Jessy
Dobro jutro!

Mi smo super spali, tako kot že.....dooolgo časa! user posted image user posted image user posted image  Sicer se je ob 22h zbudila lačna (jedla je pa ob 6h, 7h in 8h zvečer), sem jo nahranila in je spala vse do 8h! Zdaj se pa igra in nekej sitnari zraven.
Bo treba it mal animirat! user posted image

Drugače pa nič posebnega! Včeraj sva jedli za kosilo krompir in stročji fižol, za malico pa melono in banano. Za danes pa še razmišljam, kaj bova jedli. Verjetno riž pa še kakšna zelenjava.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
26.1.2006 9:23:25   
tea01
jst sm čist sesuta. Sploh ne bi smela brati takih stvari. Mi smo imeli v prvi nosečnosti tudi DS, je bila punčka, v 4. mesecu noseč sem pa rodila, ker je bil plod prevelik za navaden splav. Sva čakala 5. let da sva dobila Jureta.
Upam, da Edina ne bo predolgo čakala. Je pa res, da bolečina ne mine. Še danes me stisne pri srcu.

Nelči, ko boš dajala banano in melono, probaj dodati malo plazma piškotov.

Jessy, sem malo pozna z odgovorom, ko se Jure ponoči zbudi mu dam čaj in dudo. Danes in včeraj je pa pil iz joškeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Bom še diplomirala iz tega.

Danes ponoči potujemo v SLO. V Nemčiji pa sneži. Gremo ponoči zato, da bo Jure spal, zadnjič smo šli na pot ob 5ih zjutraj pa smo se mogli ene 6x ustavit. Je kar dolga pot od 10-15 ur. Odvisno od prometa in vremena.

Bom šla v šoping. Upam, da se bom malo potolažila.

lp

< Sporočilo je popravil tea01 -- 26.1.2006 9:24:02 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
26.1.2006 9:36:46   
zoya24
Dobro jutro,

tudi mene je ful ganila zgodba o Tii Lani in Ajši user posted image user posted image user posted image , se mi zdi, da sem včeraj cel dan žIgca sam k sebi tišala, si sploh ne morem predstavljati, kaj starši preživljajo...Tea pa tudi tvoja, po statistikah, ki jih navajajo ponavadi nimaš občutka, da je toliko DS. SE spomnim tudi enkrat pri moji ginekologinji, ko sem prišla k njej je bila čist fertik, kar na jok ji je šlo, potem pa mi je povedala, da ji je ena od njenih pacientk (to je postala tik pred porodom v 36 tednu) prišla povedat, da je rodila punčko z DS, res grozno, sem imela še kar en dodaten UZ, pa še ful dolgo mi ga je delala, se mi zdi, da jo je res pretreslo, mene pa seveda tudi, sploh ker je bil mali celo nosečnot (no nekje od 24 tedna) skoz na ritki......

Tudi jaz sem rodila s CR, v ljubljanski porodnišnici pod splošno norkozo, Tia, če te kaj zanima, lahko tudi mene vprašaš. Msn-ja nimam imam pa Skyp, lahko pa tudi kar prek RR-ja. Drugače pa predloga za boljše spanje nimam, mogoče bo boljše, ko bo imela goste obroke..... Mi zaenkrat odkar je v svoji sobici (že trkam) fino spimo, se prvič zbudi ob šestih, poje in spi do osmih, pol devetih.

Sem gledala napoved včeraj, baje bo čez vikend malo topleje, sicer pa snežink, ampak saj ven bomo lahko šli, je tole biti skoz noter že kar malo moreče.

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
26.1.2006 10:22:34   
MajaPRO
Lep pozdrav!

Tina, ne vem, kako je z ležalniki - po mojem je omejitev tudi glede kg... bom poiskala papirje od našega, mogoče kaj piše.

Natasaxy, kaksno špinačo si mu pripravila - zmrznjeno? Tudi jaz mu jo bom počasi skuhala, se mi zdi, da skozi enake stvari je.
Nisem vedela, da tudi stročji fižol lahko je.

Tudi jaz od včeraj Vida bolj cartam in lupčkam... me je ful pretresla zgodba o deklicah. Ajša je baje že na pediatriji, kar je menda dobra novica. user posted image

Tudi Vid je imel kar burno noč... kar nekaj se zbuja. 2x je jedel (kot ponavadi), 3x pa se je prebudil kar tako (da je mami morala vstat in ga na rokah uspavat).
Vedno pa pomislim na nesrečni mamici... onidve bi se najbrž z veseljem vstajali vsako uro, da bi le imeli zdravi deklici.

A tudi vaši user posted image glasno kakajo (pritiskajo), odkar so na gosti hrani?

Komaj čakam vikend in sprehod po dolgem času!!!user posted image user posted image user posted image

LP

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
26.1.2006 10:48:05   
zoya24
Nekateri ležalniki so omejeni do 9 kg, verjetno pa ne vsi. Pripenjam en link, kjer jih je nekaj pa boste videle.

http://b2c.baby-center.si/webclassification.asp?ClassID=32&ParentClassID=32

MajaPro, tudi naš se včasih naglas napenja, sploh kadar jeva, menda misli, da more kakat al kaj, tako kot je med dojenjem. Kadar pa se zares pokaka, se pa ponavadi ne napenja in sploh ne vem, da kaka, ponavadi samo zavoham user posted image .

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
26.1.2006 10:52:59   
Tiamo
Hojla, vse ki ste rodile s CR mi kar napišite kaj več, a ste vedele da boste imele CR, koliko časa so vas prej matrali in vam potem naredili CR, koliko časa ste bile na intenzivni in kdaj ste videle po porodu svojega user posted image , kdaj ste začele dojit, koliko časa vas je bolelo, kaj ste najbolj pogrešale oz. kaj ste potrebovale pa v porodnišnici niste dobile,... Jessy mi je že zaupala kako je bilo z njo, sva se fino prek MSN pogovorile, pa še Neja in Demi sta se prek spletnih kamer, hehe. Prijateljica je čist na tleh, pravijo da tri dni ne bo smela dojit, tamalčka je videla samo k je rodila, na intenzivno nobenega od svojcev ne pustijo, nič ji ne povedo,.... Ležalniki se uporabljajo kar dolgo časa, no saj moj se ima 3 naklone, in mizico za jest? ne verjamem da so delani za kg, prijateljica je bila pri meni z njenim 10 mesečnikom in je čist lepo not sedel in se igral. Demi kaka tako kot ponavadi, nič kaj več in nič kaj bolj glasno od kar ji dodajam, samo drekec ne smrdi več tako kot prej. Prej je celo sobo zasmradila, zdaj moram pa orgn povohat, da zafoham čez plenico drekca user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
26.1.2006 11:06:39   
Jessy
Joj, tea01, sploh nisem vedela, da si tudi ti imela eno tako grozno izkušnjo!!! To je res nekaj, kar si človek ne more niti predstavljat, če ne proba! Pa na to še pomisliti ne smem, ker mi je bilo že tako resnično hudo, pa deklic sploh še poznam ne! Jaz mislim, da si se dobro odločila, da si šla rodit. Mislim, da bi se sama enako odločila! Če ti ni prehudo, me zanima, kako so ugotovili, da ima punčka DS?
Čeprav je hudo, vama je pa Jure delno "poplačal" žalost!

Tia, upam, da ne boš huda, ker bom kar jaz nemsto tebe povedala, kaj te je zanimalo o CR-ju! Tio zanima, če ste v Lj porodnišnice bile kaj brez otrok, ko ste rodile? Kdaj so vam prinesli otroke, da ste lahko dojile? Takoj ali čez nekaj dni? Meni so v PO porodnišnici prinesli Nejo že po parih urah, tako da sva se že od ta prvega dne dojili.

Zoya, drgač sem se pa jaz prepričala, da mlečne kašice tik pred spanjem učinkujejo! Prejšnji večer ji nisem dala mlečne kašice, ker nama je čas utekel in je bila preveč zaspana, da bi jo še s tistim morila, tako da sem jo samo podojila in dala spati. Malo pred osmo zjutraj je že fuuul jokala v posteljici, tako da sem vstala in mi je jokala še v naročju, vse dokler je nisem podojila. Po moje je bila res lačna. Kadar pa zvečer poje kašico, se pa tudi zbudi ob 8h, ampak samo čeblja in vriska, joče pa ne.

Tudi jaz ne vem, kako je z ležalniki. Jaz imam Nejo v njem samo takrat, kadar jeva, drugače pa je na tleh. Če je teža omejitev, skor ne bi rekla, ker se na ležalnik vsede tudi moj nečak, pa je star 2,5 let, pa še zmerej ležalnik stoji skupaj.
Moja sestra je imela sina v ležalniku kar veliko časa in tudi dolgo. S tem je naredila napako, ker se je začel sam sklanjati naprej in pobirati igračke s tal. Zamudila je v razvoju, tako da sta mogla hoditi na fizioterapijo, ker se zaradi tega ni znal postavljati na vse štiri. Tega sta se mogla naučiti. Zato sem se pa jaz zaklela, da te napake ne bom ponovila in je ležalnik res samo za hranjenje.

Ja, naša tudi kaka na glas. Se ji morem včasih prav nasmejat, ker ima take izraze na obrazu, pa en kup stokanja zraven. Se mi zdi, da je isto delala, kot novorojenček, le da je takrat kakala skoraj da vodo! user posted image

Midve danes še zmerom ne bova šli ven, bova pa namesto tega šli k mojim staršem na obisk, da zamenjamo malce prostor. Jutri pa upam, da gremo tudi ven. Je res kar ubijajoče to prekladanje po stanovanju. user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
26.1.2006 12:09:37   
tea01
Jessy, ugotovili so z nuhalno svetlino. Prvo leto je bilo, ko so jo začeli uvajati. Potem  sem šla še na  Horionsko  biopsijo. Stara sem bila 25 let, tko, da jaz mislim, da leta nimajo nič pri tem.  Pri Juretu sem šla tudi na genetske preiskave.

Jurčke je res naše veliko sonce.

Jure, kaka pa tko, kot mi veliki.user posted image user posted image user posted image Napenja, napenja, rdeč v obrazuser posted image , rezultat majhen drekec. Serje pa do 6x na dan. user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tea01 -- 26.1.2006 12:12:47 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
26.1.2006 12:26:24   
zoya24
Evo Tia, moj izčrpen odgovor:

Rodila 4 dni čez rok. V soboto 6.8.2005 (en dan pred rokom) imam cel dan močen izcedek, ne vem ali gre za plodovnico, zato grem v porodnišnico, kjer mi naredijo test (primarij Cerar), ni šlo za plodovnico, me pošljejo domov, z napotilom, naj se kar oglasim v četrtek, ker bom 4 dni čez rok, na pregled. Medenično vstavo sem imela od 24 tedna naprej. Žiga je bil v soboto še zelo visoko, imela sem ga dobesedno pod pljučami, od 30 tedna sem ga z lahkoto vsak dan pobožala po glavici, saj sem točno vedela, kje je in tudi premikal jo je tko (oziroma izbočeval), da sem mislila, da bo včasig kar čez trebuh pogledala. No v torek 9.8. (dva dni čez rok) sem imela pri nadomestni ginekologinji (moja je bila na dopustu) pregled, vse OK, odprta 1,5-2 cm, vrat še ni izginil. Še vedno medenična vstava (AJa Pušenjak mi je delal v 37 tednu ZO pa ni uspel, ful fajn ginekolog). No torej v četrtek se zbudim, grem v kopalnico, se stuširam, ko pa se hočem obleč, mi nekaj spolzi po nogah, par kapljic je na tleh, prozorna voda z belimi nitkami, pa rečem mojemu, mislim, da mi je odtekla voda. Greva počasi v porodnišnico, tam pridem mal do osmih, kjer zgotovijo, da je res šlo za plodovnico, me pošljejo na klistir...., potem sem bila v porodni okoli 9 me priklopijo na CTG, nič nisem imela popadkov (no mogoče mal po klistirju), mali visoko, CTG OK, in so se do pol dveh odločeval, kaj naredit, al CR, al sprožitev poroda. NO ob pol dveh mi pridejo povedat, da bom imela CR, me dokonca obrijejo, dajo barvilo, kateter v mehur, ga pred operacijo odstranijo in potem v operacijsko. Po moje sem tam dobila pulza 200, ker me je začelo bit ful strah, potem sledi narkoza, prijetem občutek, sam na koncu preden sem zaspal sploh nisem mogla zadihat, mi dajo na obraz tisto masko in zaspim. Mali se rodi 14.01, jaz sem prišla po kakšni uri k sebi (KAO). Me peljejo po hodniku, mi kažejo malega in povejo da je fantek (smo že vedeli prej da najverjetnejo bo). Slabo mi je bilo kot hudič, malega sploh pgledat nisem mogla, ker oči nisem mogla odpret, mi ga je pa dala tako, da sem se ga dotaknila z obrazom (moj obraz - njegov obraz) in spomin na tisto gladko kožico pomoje ne bo nikoli minilo. Najlepše kar je bilo takoj po porodu. Potem me peljejo na intenzivno, rana me ful skali, še vedno mi je slabo, hočem na bok, pa me ne pustijo, vlajda. No to mine po kakšne pol ure. Mal čez 15.00, ko pridem čisto k sebi imam malega pri sebi (v posteljici) in mojega (v LJ porodnišnico so obiski za partenrja v intentivni od 15-18), torej sem ujela dober čas za CR. Moj je pol šel domov, midva z malim sva zaspala.... Ob šestih so ga odpeljali, pripeljali spet ob devetih, ko sva se prvič probala podojit (al je bilo pa drugi dan takoj zjutraj, sem ne spomnim). Je kar šlo. Aja po štirih urah po CR sem mogla it prvič na WC (torej se vstat, lahko bi mi kdo omenil, da to hudo boli). Prvič mi ni ratalo, se mi je zavrtelo na WC- ju. V drugo pa. Aja pa še to, v petek (torej manj kot 24 ur po CR, sem se mogla it prvič stuširat, ob sedmih zjutraj, sem mislila, da bom kar umrla, ampak je šlo. Nato smo se vedno tuširale 2x na dan. Itak sem začela tretji dan švicat kot konj, tako, da sem bila tega prav vesela). Prvo noč sem bruhala zaradi tramala ene trikrat, sem mislila, da mi bo rana počla, tako me je bolelo tisto napenjanje.

Na intenzivni sem nato vstala do sobote (torej dobra dva dni) do 12, nato smo šle na oddelek (dvoje vrata naprej). Prvič smo za jest dobile v soboto zjutraj, tekoč zajterk (najbolj dober v šestih dneh, kar sem bla tam). Na intenzivno so male pripeljali ob 6 -7 zjutraj, nato od 9-12, od 15-18, od 21-22, da smo jih lahko dojile. MOj mali se je že v petek, torej drugi dan znal priklopit in vleč na obe dojke. Naval mleka sem dobila četrti dan in sva se lepo dojila in takrat se je začel tudi fino redit. V soboto torej tretji dan so ga še čez noč odpeljali, potem sem pa do srede sama skrbela zanj, podnevi in ponoči. Vstajanje je bilo malo krizno, ampak, ko se enkrat vstaneš ni panike. Tablete sem nehala jemati četrti dan, saj sem imela nek napad gastritisa, ali pa hormonov in sem od četrtega dneva spet veliko bruhala, pa še potem ko sem prišla domov sem vsako jutro bruhala kak teden, kot bi bila noseča. Ko je videl primarij Cerar, kaj so mi vse prvi dan dali, je rekel, da je dobro, da se mi ni zmešalo user posted image .

V bolnici mi ni bilo prijetno (komu pa je). Hrana mi je bila ogabna, spala sem v šestih dnevih zelo malo. Prvi dan se je ponoči z eno, ki je tudi imela CR, kar naprej nekaj dogajalo, pa sa skoz doktarji okoli nje laufali. Čez dan se je tudi veliko dogajalo. Pa ob desetih zvečer še inekcije in infuzije, pa spet ob šestih zjutraj. .....pa še smrčanje user posted image ................

No ja smo preživeli, ampak smo res vse komaj čakale, da gremo domov. Aja šesti dan pobirajo šive, mene ni čisto nič bolelo, še cukalo ne, je pa trajalo kar ene 5 mesecev, da sem začela normalno čutiti predel okoli rane. NO zdaj je vse OK. Boleti me je nehalo pri vstajanju 9 dan (ko hodiš te itak ne boli, samo pri vstajanju ali podobnih gibih), pol me je še kakšnih 14 dni bolelo pri naprezanju (če sem dolgo stala, niti ne bolelo, ampak bolj zategovalo ). Aja v petek, torej osmi dan po CR, sem bila že na Centru za socialo z Žigom in mojim, da sva podpisala očetovstvo.

Sestre so bile res ful OK, pediatri so samo poleteli mimo, bog nedaj, da si ga kaj konkretno vprašal, razen pol ko so prišli predzadnji dan za odhod, je prišla ena ful luštna mlada pediatrinja, ki smo jo vse zaslišale.

Po nekaj urah sem gledala malega in sem si mislila, mislim, da si mi ti zadnji, sploh ne bom več ne noseča, ne bom rodila še enkrat, še najman s CR. Če me pa zdaj vprašate, bi pa že zdaj mela še kakšnega, pa tudi CR ne bi bil problem. Torej vse pozabiš ni kaj....., saj jaz sem.

Ko smo pa že glih pri tem, a ve kaj razmišljate, kdaj bi imele drugage. Jaz (midva) nekako planirava, da bi jaz šla za kakšno leto v službo, pol pa bi se začeli spet delat še na eni bebici.

UF....zdaj sem pa naložila, a ne?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
26.1.2006 13:01:47   
zoya24
Tia v kateri porodnišnici pa je tvoja kolegica. SE mi zdi skoraj neverjetno, da ga ne vidi. Kot sem napisala, se mi zdi, da je bil pri nas zelo veliko (cca 8 ur). Pa še sestre so nam ga dajale v in iz posteljice, ker smo se same s težavo vstajale, vsaj na intenzivni, pol smo že same, dojila sem pa meni se zdi že prvi, ali pa takoj ob šestih drugi dan.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
26.1.2006 13:07:17   
zoya24
Sem glih kar prebrala od Jessy post, sploh ne morem verjet, da ga nima pri sebi, Jaz sem ga itak takoj dobila, ker sem rodila ob 14.01, ob 15.00 so mi ga pa pripeljali, ker so takrat na intenzivni obiski za partnerje (vsak dan) in trajajo do 18.00. Tretji dan, ko smo šle na oddelek, smo ga imele celi dan pri sebi, samo od 22-06 zjutraj ne, nato pa od četrtega do šestega dneva 24 ur na dan.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
26.1.2006 14:44:30   
Kety
Zoya, a ti si tud mela CR?! Nisem vedla. Ja, naš je bil tud skoz na ritko, tko kot od Jessy Neja. No, nam je vseeno uspelo rodit po naravni poti, začelo se je pa isto kot pri tebi. Ampak, kaj vse bi lahko šlo narobe, ker se je mali rojeval 4 ure od začetka ta močnih popadkov, drugač pa je vse skupaj trajalo 13 ur! V glavnem glavica je bila ful dolgo še not, medtem, ko je bila ritka zunaj že ene 3 ure!

Grem delat!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
26.1.2006 15:38:33   
Tiamo
Me je prijateljica klicala, čist objokana...od sreče, so ji prinesli malega in sta se malo podojila. Danes so še očka spustili k njej, tako da je zdaj presrečna. Več mi ni povedala, ker je jokala k dež in je rekla, da me bo kasneje poklicala. Jaz kar podoživljam moj porod in prve dni z Demi. Še jaz sem skoraj zajokala, hehehe. Hvala Zoya za izčrpne informacije, da jo bom lahko malo mirila in ji rekla, da so bolečine normalne. Tea, samo da je Jurček zdrav...si mogla bit ful močna med nosečnostjo k si imela tako slabo izkušnjo. Pri nas se ne pogovarjamo o naslednjem otroku k je očka proti, pravi da je en dost. Jaz pa pravim, da bi mogli imet še enega, da mi popravijo šiv spodaj..k so me tako grdo zašili, hehehehe. To je hec, jaz bi imela še enega, bomo videli, čez kakšno leto ali dve, ko se očka omehča. Danes je Demi protestirala in ni hotela pojest jabučka in hruške, sem ti rekla Jessy. Prave borbe imam, na koncu sem ji dala v flaško, pol je pa vse zmazala. Jessy sem probala, tako kot si mi povedala, kako naj postavim žličko, pa je kričala k nora. Pa tako lepo mi je že jedla...nevem kaj jo je pičilo. Sej bo ugotovila, da je hrana njam.  

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
26.1.2006 15:48:40   
nanka
Tea, ti si bila pa kar močna in pogumna, da si prestala vse to.

Vidim, da vas je imelo kar nekaj CR, Kety, ti si pa sploh dobra. Moji porodi so bili mala malica, vsi po vrsti, sploh pa trtji. Sem rodila v 40 min, od takrat ko sem prišla v porodno. Sploh mi niso delali CTG, nobenega. V porodni mi ga je hotela pripet, pa jim ni delal. Predno so našle delujočega, sem jaz že rodila.

Tia, boš vidla, da bo možek poustil, sploh ko bo Demi malo večja, pa bo prosila za bratca ali sestrico.

Pri nas se tudi še nismo odločili ali smo zaključili z otroci . Bomo videli.

Sem dobila obisk, se slišimo...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
26.1.2006 16:05:11   
tina104
Tea, tudi jaz nisem vedela, da se je tebi to zgodilo. Res grozno, ob tej zgodbi, ki smo jo včeraj brale, pa sem tudi dobila čisto solzne oči - še bolj grozno. Jaz se verjetno po taki izkušnji ne bi mogla več odločit za otroka, ali pa vsaj dolgo ne. Slik raje nisem šla gledat.

Glede CR pri meni - voda mi je odtekla ob 23.00, ni bilo nekih popadkov, so mi dali umetne in ob sedmih zjutraj sem bila popolnoma odprta, potem se dve uri ni zgodilo nič, porod ni napredoval, spraševali so o moji teži in višini  - pred nosečnostjo 55 kg in 159 cm, ugotovili so, da je plod velik in da porod ne bo šel, zato so se odločili za CR. Cr so mi naredili ob devetih zjutraj, potem sem mogla v sobi čakat do 15.00, da so se začeli obiski, takrat sem prvič videla Aljaža, takrat je prišel na obisk lahko samo moj dragi. On je Aljaža lahko videl takoj po CR. Dojit sem lahko začela komaj tretji ali četrti dan po CR, zato ker sem dobivala močne antibiotike, ker so se bali, da bi prišlo do kake okužbe zaradi zelo zgodnjega razpoka mehurja. To na hitro, če še te kaj zanima, Tia, kar vprašaj.

Midva danes ne greva ven.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
26.1.2006 16:07:25   
tina104
Aja, še to Aljaž je bil tako prvi dan pri meni samo med obiski, pa še potem kako uro (torej nekje med 15. in 17. uro), potem pa vsak dan več, čez noč so ga odpeljali. Na oddelku je potem bil seveda skozi pri meni.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
26.1.2006 16:14:11   
tina104
Pa še en odgovor sem pozabila. Ja, jaz razmišljam o več otrocih. V bistvu sem pred Aljažem razmišljala, da bi imela tri, potem me tudi porod ni tako izmučil, da zaradi tega ne bi šla še 1x rodit. Je pa moj dragi rekel, da nobenega več, ko prvi mesec nismo skoraj nič spali, no zdaj ni več tako odločen o tem, jaz pa bi tudi še imela kakega, čeprav ko imam res slab dan, si rečem, da ne, ko pa vidim ta smeh, veselje..., bi imela še vedno tri... vsega skupaj. Ne bi pa imela še sedaj naslednjega, ne vem, čez kaka 4 leta...Bomo videli.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
26.1.2006 18:40:49   
violinski
Evo mene, z mojim miškotom od zdravnika (no, to je bilo že ob 8h zjutraj), brez pikice od cepljenja - to bomo naredili 10.2., ampak s pikicami od 6. bolezni, ki pa že izginjajo. Tukaj so vse mere mojega pikolinota: ob rojstvu 52 / 3690, ob 1. mesecu 55,5 / 4965, ob 3 mesecih 62 / 6270, ob 4,5 mesecih 64 / 6920, ob (skoraj) 6. mesecih=danes pa 66 / 7550. Se tudi napenja, ko ima za kakat in to kar glasno.

Se pravi, da sva bila po enem tednu končno zunaj - tako jaz kot Aljoša, pa sem kljub mrazu ful dobre volje zaradi tega. Je mraz ja, ma je manj mraz, kot je bilo včeraj in sem bila fino napravljena, še posebej, ker sem svoj novi stari avto šla preobut v nove zimske 'škornje'. Je Koprski avto, pa ni še nikoli videl snega user posted image user posted image user posted image .

Tea, tudi jaz nisem vedela, da si imela tako izkušnjo za sabo, verjamem, da vam je Jure v toliko večje veselje... Zdaj ti pa zaželim še srečno pot in da bi jo Jure čimveč prespal - mi smo to pot dali skozi, ko je imela Lana 7 mesecev in je večino prespala, ko pa ni spala sem jaz sedela zadaj z njo. Vozila sem malo, samo tistih par ur preko Avstrije, ker je bil mož čisto buden, edino okrog 4h zjutraj ga je začela premagovati zaspanost in smo se za ene tričetrt ure ustavili, da smo vsi malo zaspali.

Ta noč je bila očitno noč lačnih, Tia je morala dvakrat hrano pripravljat, jaz sem pa zvečer in ponoči Aljošo dojila na obe dojki, kar se ne zgodi ravno pogosto.

Kar se ležalnika tiče - not so lahko do takrat, ko postanejo dovolj močni, da se iz njega dvignejo in ga potegnejo za sabo. Aljošo namreč že nekaj tednov zvežem, ko ga dam v ležalnik, ker toliko miga, pa rito dviga, da bi tudi ven lahko 'skočil'. Ga imam preko dneva veliko v ležalniku (dopoldne namreč večinoma not prespi), vendar je veliko tudi na tleh - ravno zaradi tega, kot je rekla Jessy, da se vseeno pravilno razvija. Lano sem nekje po 6. mesecu dala ven iz ležalnika, potem je pa bila veliko na kavču - ko je sama sedela se je hitro navadila, da je lepo na kavču, če ima vse ogračke okrog sebe, še več pa na tleh, še posebej, ko mene ni bilo zraven. Na kavču je seveda bila samo v moji prisotnosti. Potem sem jo kmalu navadila še, kako se pravilno zleze iz kavča in od takrat je prava plezalka. Tudi ponoči prepleza ograjo svoje posteljice, da pride k nama in ne leze skozi luknjo, ki se jo lahko naredi v posteljici tako, da se odstrani dve palčki.

Moj mož je danes po mojem navodilo nakupil en kup riževih in sadnoriževih Milupa kašic, ki se pripravljajo z vodo, pa še nekaj Hippovih 'nočnih' že pripravljenih kašic (za pred spanjem), da bom počasi poskušala večerno 'malico' nadomestiti s tem, v upanju, da se Aljoša ne bo zbujal lačen ponoči, kot to počne sedaj.

Pa še o številu otrok - jaz imam dva, med njima je skoraj 21 mesecev razlike, oba sem rodila naravno, Lano sem rojevala 10 ur (od odteka vode doma do poroda), Aljošo pa dve uri. No, dve uri sem bila v porodni sobi. Ostalo je bilo urejanje papirjev v sprejemni ambulanti user posted image user posted image . Drugi porod je bil tako na easy, da komaj čakam še tretjega user posted image . No, pretiravam, do tretjega otroka zaenkrat še ne bomo prišli, ker jih ne bi mogli hendlat, predvsem pa nimamo dovolj prostora za to. Želim pa si, to pa. Medve s sestro sva bili dve, pa mi je vedno manjkal še eden, da bi bil za mano. Takrat, ko sta se z mamo odločala za tretjega, pa je oče zbolel, potem pa je hodil še na radio- in kemoterapije, pa so jima odsvetovali. Tako smo ostali pri naju. Pa nama ni hudega. Odkar sva obe ven iz pubertete se strašno dobro razumeva. Upam, da se bosta mojadva otroka tudi.

Joj, zdej imam pa še vprašanje: če otrok začne delat dežek z usti med hranjenjem -ko je kašico, ne, ko se doji - a to pomeni, da mu ta hrana ni všeč, ali se samo kaže, kako je iznašel nekaj novega? Lana namreč tega ni nikoli počela in je pojedla vse do dna, Aljoša pa je zadnje dva dni delal dežek od sredine kašice dalje. Nimam čisto nobene izkušnje z zavračanjem hrane......

Ok, zdej pa grem. Spet sem pretiravala.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
26.1.2006 18:44:10   
violinski
Še za tiste, ki jim seja poteče, medtem ko pišejo odgovor (kot se je maloprej zgodilo meni, ampak sem rešila): Preprosto, kliknila sem puščico za nazaj/Back in že je bilo vse tu. Označila sem svoj tekst, ga kopirala v clipboard (Ctrl+C), se na novo prijavila, kliknila za odgovor in priklicala tekst nazaj v pogovorno okno (Ctrl+V).

Je pa res, da uporabljam Opero, ne vem, če bi delovalo, če bi to delala v Internet Explorerju.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
26.1.2006 21:16:39   
Jessy
Violinski, ti si imela pa srečo s to Opero! Bom očitno mogla tudi jaz tja, ker v Explorerju ti ne nudi možnosti za Back, ker se ti odpira novo okence v katerega pišeš! Saj vem, da bi mogla poslušat moža, ki mi je Opero že pred leti priporočal, pa kar ne morem tja...user posted image

Mi tudi razmišljamo o še enem otroku, ampak zaradi CR-ja je priporočljivo počakati vsaj 2 leti in jaz bom kar počakala toliko časa, potem bomo pa začeli delati na novem user posted image , tako da bosta okrog 3. let narazen, če bo šlo vse po planih (ti se običajno ne obnesejo). Bosta pa 2 kar zadosti v tem našem stanovanju. Če bomo pa kdaj slučajno kaj večjega zidali, pa zna biti, da naredimo še kakšnega. No, bomo videli, koliko živcev in las nam bo še ostalo! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2246
26.1.2006 21:17:17   
natasaxy
Pozdravljene. Vidim da sem danes zamudila kar zanimive teme. Sem bila večinoma dneva odsotna - sem malo delala - kajti poučujem plesne tečaje in sem se očitno od otročkov v vrtcu nekaj staknila - upam da se me ne loteva kakšna gripa. Se bojim, da ne bi kej na Gašperja prenesla, če zbolim.

Ja kar nekaj vas je rodila s CR - mi smo uspeli po naravni poti - pa je blo tudi zelo naporno, kajti za mojo konstrukcijo je bil mali kar malo pretežak (4.380 in 52 cm), tako da smo imeli malo zastoja pri ramenih, so se mi tako metali po trebuhu da sem bla vsa modra.

Moj dragi je bil tudi najprej mnenja, da bi ostala samo pri enem - jaz osebno bi rada imela dva, pa se očka tudi počasi počasi že strinja z menoj.user posted image Bomo videli čez par let kakšna bo situacija. Jaz moram najprej dobiti redno zaposlitev, kajti do sedaj mi to ni uspelo in se tako malo podaljševala status študenta, tako da sem lahko delala.

Maja vem, da sem pozna in da sta špinačo verjetno že pojedla. Jaz sem jo Gašperju naredila z malo več mleka, malo sem osolila in je zelo rad jedel, da ne povem kje pa je bila špinača potem vse, na moji majici, mali je bil ves namazan od špinače...skratka zabavno. Zraven pa sva pojedla še malo krompirja.

Violinski jaz mislim da če dela dežek pri hranjenju je samo odkril nekaj novega. Tudi moj je to že pogruntal in na vsake toliko časa to izvaja zraven pa se smeje.

Zj se pa tudi jaz počasi odpravljam proti postelji....

Neposredna povezava do sporočila: 2247
26.1.2006 21:18:10   
Kety
Dober večer!

Samo na hitrco, ker grem takoj zatem spat. Se me prijemlje bolezen...me grlo boli  in upam, da ne bom zbolela za kako angino!user posted image

Danes je imel naš Timonček god!user posted image

Danes ponoči ga je pa tudi naš pamžek sračkal in se je zbujal za jest vsake 3 ure. Sem čist zmozgana in sem zato tudi dovzetna za kakršen koli virus!

Glede št. otrok,...kolikor je bilo težko pri porodu, sem bila po njem mnenja, da če sem v prvo uspela rodit tako kepico z ritko naprej, mi vsak drugi porod ne bo noben bav-bav. Če bodo sredstva in pogoji bi imeli 3 otročičke. Vsaj 1 pa še ziher.

Grem spat, bom jutri bolj zgovorna!

Neposredna povezava do sporočila: 2248
26.1.2006 21:30:48   
Jessy
Aja, violinski, tisti dežek je le navihanost otroka, ker je ful navdušen nad svojo pogrutavščino in s polnimi usti je le-to še bolj zanimivo! Če bi hrano odklanjal, potem bi jo z jezikom porival ven, ali pa bi držal dlesni trdno skupaj (to počne Neja) ali pa bi odmikal glavo (tudi to počne Neja).

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
27.1.2006 8:02:18   
Tiamo
Jutro, evo spet prva... Tudi danes smo se ponoči zbujali po ustaljenem ritmu, ob 1 in ob 4. Tako, da sem danes poslala taščo v Mullerja po riževe sadne kaše. Dane ji bom za dop. malico dala banano, za popold. malico pa krompir in stročji fižol, pred spanjem pa eno kašo, ki mi jo bo prinesla tašča. Rižek z mlekom zvečer ne deluje verjetno je premalo kaloričen. Sem čist izmozgana, tako da bom probala zvečer s kašo, pa bomo videli.  Včeraj mi zvečer ni hotla zaspat, skoz je jokcala in tlačila rokice v usta. Potem sem ji dlesni namazala s Calgelom in je po 20 min zaspala.  Zdaj pa še opozorilo: včeraj sem imela Demi v naročju in se je igrala z igračko k piska (naučila se je piskat na igračko in tako je mamici živce parala, hehe), jo je stiskala da je piskala, jo cuzala in tlačila v usta ....kar naenkat se ji zaleti in zbruha mleko po mojih hlačah. Na tla pade pa nekaj...in ne boste verjele, pišuka pri igrački je ven padla!!!! Demi jo je skoraj pojedla, če je ne bi imela v sedečem položaju, nevem kaj bi bilo, raje ne razmišljam. Tako, da sem včeraj vsem igračam odstranila pišuke.... Kaj se vse lahko zgodi.  Hvala vsem k ste imele CR Grem popit kavico...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?