|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
27.1.2006 8:23:15   
nanka
Dobro jutro,

mi smo tudi spali tako kot vsak dan, od 19 do 7,30. Zdaj sva pozajtrokvale Hippovo kašico breskev in se počasi odpravljama  po nakupih. Greva V Mullerja po hrano, ker nama počasi vsega zmanjkuje.

Tia, to je pa sranje, če začnejo igrače razpadat, ker sploh ne pričakuješ kaj takega. Še dobro da je Demi sedela.

Jaz ji pa že tri tedne ne dajem AD3 kapljic, ker jih je zmanjkalo, pediatra imava pa šele 17.2.

Se slišimo še popoldne, koprideva domov.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
27.1.2006 9:20:16   
Jessy
Dobro jutro!

Tudi nama včeraj ni hotela zaspati. Več kot pol ure je fajn jokala v postelji, tako da sem jo ene 4x šla pocartat. Zaspala je šele okrog 21.30, potem se je pa čez eno uro zbudila v ful hudem joku, tako da sem hitro letela do nje in jo priključila na joško - ta dela čudeže! user posted image user posted image user posted image  Potem pa je spala vse do 8.20.

Jaz pa še razmišljam o tem, kaj bova danes jedli za kosilo. Se mi zdi, da se je vse začelo ponavljati. Verjetno bom spet kakšno zelenjavno mineštrco skuhala, ker jo ima rada, saj včerajšnje kosilo (riž, stročji fižol, bučka) ji ni šlo ravno v slast, prav tako ne popoldanska malica (melona, banana). Zaradi melone se nisem kaj preveč sekirala, saj sem preostanek sama pojedla. user posted image  Danes bom pa poskusila spet jabolko, da se prepričam, če ga res ne mara ali je bil samo trenutni odpor do njega.

Tia, na to pišuko pa jaz niti pomislila ne bi, da lahko odleti ven, saj so igrače narejene za otroke in naj bi bile varne! K sreči imam jaz zaenkrat le take piskajoče igrače, da se pišuke sploh ne vidi, ker je vdelana v sredino igračke. Bom pa prekleto razmislila o taki igrači, če jo slučajno dobimo v dar, saj sama je ne mislim kupovati.

Danes pa mislim, da se bo dalo iti na sprehod. Vsaj včeraj niso obljubljali kakšnih zelo nizkih T. Upam, da bo vsaj okrog -3 C, še bolje pa če bo še kaj več!

Zdaj si grem pa lase umit, ker so že user posted image .

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
27.1.2006 9:34:28   
zoya24
Dobro jutro,

Tia luštkan nov avatar.

Mi smo kot ponavadi, dobra novica je le to, da se Žigov prehlad počasi končno končuje....Samo še zjutraj ima malo zamašen nosek. Smo ga včeraj prvič kopali po kakšnem tednu, je bil že pravi pujsek (no sej prej sem ga s krpico malo umila, sam men se zdi, da to ni isto).

Kety upam, da ne bo kaj hujšega. Drugače pa dva lekadola in v posteljo, enako velja za tebe Natasaxy. Treba se najprej pozdravit, da se lahko pol dela.

Kar se hranjenja tiče ima pa naš tudi neke nove fore in sicer pogovarjanje. Ko ga začnem hranit dobi pravi dar govora..., tko, da sva ratala prava čuneka, ko jeva....moram danes it kupit par slinčkov še, ker jih ne folgam prat, pa majčk tudi, ne te pa bolj iz razloga, ker so mu skoraj že vse premajhne.

Mi bi tudi imeli tri otročičke, to sem pozabla zadnjič omenit, se pa moj že od začetka s tem strinja. Mogoče je ko je bil majhen pogrešal družbo, je bil namreč edinček.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
27.1.2006 9:38:32   
zoya24
Aja še kar se tiče igrač. Jaz sem zadnjič gledala en grozljiv film, ko se je mali fantek, star ene dve leti, zadišil z igračo. Sem šla takoj vse pregledat, pa pošit vse delčke, tiste, ki se mi niso zdele varne, sem pa kar na stran dala, jih dobi ko bo večji. Ma te igrače so res eno sranje. Verjetno so res še najboljše plastične, te pa tako velike delajo, da se moj mali vedno z njimi kresne tja po obrazu, pa mi tudi niso fajn. Sem šla zadnjič prav pogledat v BC, če se kaj fajnega dobi, pa nisem nič kaj pametnega našla, razen enih plastičnih, mehkih ključkov....

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
27.1.2006 10:22:21   
miševi

Končno spet en pozdrav od mene!

Sta nam ati pa Nika nekaj sračkala, Nika tako, da ko je povedala, je bilo že vse v hlačkahuser posted image . Pa je blo skoz eno pranje, pa tuširanje... Jure se kar drži, nekaj je pokašljeval, pa še to zato, ker ati ni vzel šala. Čeprav smo šli samo v trgovino, je tistih par metrov tako pihalo, da je sigurno kaj mrzlega zraka vdihnil, čeprav sem ga zakrivala z dekouser posted image .

Ste pa začele kar nekaj resnih tem. Tudi jaz sem jokala ob slikah obeh deklic (zmeraj sem potem jezna, ker take stvari gledam, ko vem, da to ni za moje srce) in za nobeno od njiju ne bi rekla, da ima DS. Tea, mi je žal, da si morala iti skozi tako bolečo izkušnjo. Toda sedaj imaš Jurčka, ki je tvoje veliko sonce in veselje.

Tia, uboga tvoja mama. Upam, da bo čimprej prišla do svojih zob. Ja, nikjer več nismo varni.

Koliko otrok - no, mi imamo že 2, za 3 trenutno ni prostora. Je pa ati načeloma proti tretjemu (čeprav je pred prvim sanjal o 4user posted image ), jaz pa niti ne tako. Se pozna, da smo bile tudi doma 3. Jessy, se mi pa zdi, da je ta ralika 3 leta, za katero se tudi ti odločaš, kar super. So že toliko samostojni, da se malce sami zaigrajo.

Mi imamo te dneve še zaradi ene stvari pestro. Nika je šla na sistematski k zobarju (mimogrede, bila je zelo pridnauser posted image ). Pa sem vprašala zaradi cuzanja palčka. Pri nas je to prešlo v non-stop cuzanje, jeziček ma po cele dneve zunaj, ne zna pravilno požirati... No in vse to je naštela tudi zobozdravnica in rekla, da če ga imam rada, naj se 1 teden trudim z dudo. No in sedaj sem mu porušila ves ritem. Vedno je sam zaspal, sedaj ga imam v naročju, zvečer user posted image , pa še jaz zraven, ker mu ne pustim palčka. Ponoči se ni zbujal, ker se je sam potolažil, sedaj se zbujamo, ker mu odtegujeva palčkauser posted image . Sem že čisto zmešana. Potem pa še uvajanje ne gre tako, kot bi moralo. Sva še vedno pri 1 nepopolnem obroku, pa še tega tako grdo je, ker kar posrka vase, ker misli, da je prst in prst tudi tako povleče. potem se pa bojim, da se mu bo zaletelo. Pa spet sva samo na jabolku. So se mu naredili eni izpuščaji po obrazu in sem mislila kar prenehat dodajat, potem sem se odločila, da mu bom vsaj jabolko dajala, saj itak nikamor ne gre... No, izpuščaji so še vedno, počasi, počasi izginjajo.

Tko, mal sem pojamrala. Danes gremo popoldan v LJ, da se malo razvedrim, pa še v avtu mali pozabi na prst. A so v Millerju kašice tudi cenejše?

LP

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
27.1.2006 10:54:30   
MajaPRO
Dober dan vsaki dan!

Jaz o CR ne bi, ker je šlo po naravni poti.

Danes bom pa jaz malo pojamrala o nočnem spanju, saj me je mali zbujal vsako uro (potem pa na roke in zibat, da zaspi nazaj). Sem bila zjutraj že prav jezna, pa mu je uspelo zaspat od 7h do 8.15. Na previjalni sem ga vprašala, kaj mu je bilo ponoči, on pa se mi  široko zasmeji in jaz opazim 2. zobek (1. je prišel ven pred 9. dnevi).user posted image Tega zobka včeraj zvečer še ni bilo, tako da si je  za prodiranje dlesni izbral prav nočni čas.  No, upam, da  bo  današnjo noč bolje.

Natasaxy, špinače še nismo jedli, jo bomo pa kmalu.

Tudi jaz bom danes zvečer malemu prvič ponudila kakšno žitno kašico, da vidimo, če ga ne bo zbujala lakota.

Glede sesanja palčka sem jaz brala v knjigi Dojenček - kaj pričakujemo prvo leto- in piše, da to ni nič slabega in škodljivega. Dojenček pač odkrije, da je palček dober za sesat in da mu moramo to pustit. Zanimivo, kako so mnenja različna.

Pa še nekaj... gledam malo Paparico (Mama) in knjigo Velika paparica za male papavčke in  tudi naletim na razlike.  V eni piše, da že lahko damo grah, v drugi po 9. m,  pri eni kivi že zdaj (pa suho sanje), pri drugi od 12.m.... to so kar velika razhajanja, se mi zdi.

Glede števila otrok... z možem sva prej vedno govorila, da bova imela 3 otroke. Po porodu se moje mnenje ni spremenilo (no, vsaj 2 ziher), on pa je rekel, da nikoli več, da je en dovolj... pa ne bi rekla, da bi imel z malim kako delo in skrbi, pa še priden otroček je za moje pojme - v glavnem ga jaz pedinam in ponoči vstajam, on se samo poigra z njim in mi pomaga pri kopanju... No, jaz bom vztrajala, pa naj bo, kak če. Moj user posted image je pač eden bolj občutljivih moških (po porodu je šel domov z vročino in močnim glavobolom, ob 20h je že spal... čist je bil fertig). Sicer je pa znano, da user posted image več prenesemo od user posted image .

Lep pozdrav!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
27.1.2006 11:40:13   
Teya
hehe user posted image , vidim, da so vsi moški isti user posted image  tudi mi smo bili zmenjeni za 3 razgrajače, pa moj zdaj kar pošteno štrajka in protestira....kar naenkrat se mu ideja, da bi imeli sinčka edinčka, sploh ne zdi več tako grozna user posted image  jst pa sm še zmeri za 3 oz po novem kar za minimalno 3 user posted image  se ne kaj preveč sekiram za njegova nasprotovanja, saj upam!!!!!!, da so bolj trenutna kot karkoli drugega.....bi pa človek pomislil, da so bili oni tisti, ki so rodili! user posted image

jaz pa bi kar takoj še enga user posted image ,  ma nimam pogojev za to user posted image , poleg nasprotovanja dragija, me namreč čaka še diploma, rabla bi službo in vsaj malo več dinarčkov user posted image

drgač je pa cel žur s temi našimi navihanci, ane user posted image ....jaz sem bila vedno bolj skromna po naravi, pa zdaj tako vzcvetim ob vsakem napredku, ki ga naš nejc pokaže user posted image  pa tok nočem bit tiste vrste mama, ki blebeta samo o tem, kaj njen malček že vse zna.......pa kar samo o tem bi govorila user posted image  .......pa si ne upamuser posted image ..... dejte se mal považit, da se bom potem lahko še jaz user posted image

pozdravček s primorske

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
27.1.2006 11:59:49   
tina104
Teya, se čisto strinjam s tvojim postom. Naš je pred rojstvom Aljaža sanjal o tem, da bi jih imel 5, kot sem rekla, je takoj po rojstvu izjavil, da je 1 dovolj in nobenega več, sedaj ne nasprotuje več tako. Zadnjič je celo rekel, da bi jih imel 5, če bi zadel na lotu glavni dobitek in mu potem ne bi bilo treba v službo, pa bi se skoz z otroki ukvarjal, ko bi pa hotel počitek, pa bi pač najeli varuško...
Teya, saj tu se dosti hvalimo, kaj že znajo naši. Ti kar pohvali malo svojega. Jaz sem tudi ista, nonstop bi govorila samo o mojem user posted image  in to včasih tudi s kolegicami, ki še nimajo user posted image , tako da verjetno ne razumejo popolnoma, zakaj se mi npr. zdi pomembno, da je dobil prvi zobek, pa da se je obrnil na hrbet, pa...
Teya, ti si tudi brezposelna?

Pa še nekaj me zanima - kako se pogovarjate z vašimi malčki? Npr. tako: zdaj bom naredila, kosilo, da boš lahko jedel... ALI zdaj bo mami naredila kosilo, da bo Aljaža lahko jedel...  ali kako drugače?
Jaz se izogibam takega govorjenja kot pogosto govori moja mama, npr. ja, ki te mas plstke? Pa da ne govorim preveč narečnih besed, drugače pa se mi zdi, da se kar premalo z njim pogovarjam, včasih kar ne vem, kaj bi govorila ali pa mi ni, pa mu raje pojem in kaj kažem. No, saj zdaj sem že začela malo več govorit, ampak od začetka pa mi je bilo malo čudno, ker nihče ne odgovarja...

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
27.1.2006 13:27:51   
Tiamo
Hojla, midve sva s sprehoda..končno je Demi zaspala in to šele v lokalu (tam vedno zaspi in mi spi tudi 3 ure????) Je bila pa celo dopoldne tako tečna, skoz je neki jokcala in vriskala in se pritoževala. Pojedla je cca 50 ml banane in seveda 150 ml mleka. Teya jaz se pa kar pohvalim, kaj že vse zna moja Demi. Sej zato smo na RR, da malo primerjamo kaj znajo naši otročički in se malo považimo. Jaz se skoz važim, sej sem že enkrat pisala, da me k imamo prve otročičke zmeraj kaj napišemo, Miševi, Violinski in naka pa skoraj nikoli. Jaz že kuham krompir in stročji fižol, sem kar zmrznjenega kupila...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
27.1.2006 13:28:48   
nanka
Sva že nazaj. Kupile sva vse kar sva rabile in še malo več.
Kašice v Mullerju niso nič ceneje kot kje drugje. 190 ml stanejo od 250-255 Sit. Mislim, da so tudi drugod cene podobne.
Kupila sem tudi od Hippa prve kekse, tiste z glutenom in jih bom dala čez 10 dni v sadno kašico.

Tia, pediatrinja ti je rekla, da lahko gluten po 6 mesecu ali ne?

Zdaj pa kuhama krompirček z bučkami, notri ji bom dala pa eno majhno žličko kisle smetane. Potem pa opazujem reakcijo.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
27.1.2006 13:30:44   
nanka
Saj jaz tudi napišem kaj naša že zna, samo je bolj počasna in to osvoji kasneje kot ostali.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
27.1.2006 13:51:16   
Tiamo
Ja, nanka, pediatrinja je rekla, da lahko gluten po 6 mesecu in kaše, ki se mešajo z vodo.user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
27.1.2006 14:16:31   
Teya
no, cool user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image komaj že čakam, da lahko malo pohvalim našga nejca, nekomu, ki ve, kaj vse to pomeni eni mladi mamici user posted image  ker sem že ugotovila, da je čist brezveze o tem klobosat prijateljicam, ki še nimajo otrok ali tistim, ki imajo že starejše, saj se večini vse skupaj zdi čist mim, čeprav skušajo delit navdušenje z mano user posted image  pa saj jih štekam...sem bila do pred kratkim tudi sama lejdih in fraj in se mi sanjalo ni, kako te lahko en sam gib tvojega otročka napolni s ponosom in srečo! no, pa da začnem user posted image user posted image user posted image , naš nejc, ki bo jutri dopolnil 5 mesecev, že čist obvlada flaško (kar niti ni tako čudno, saj pije iz nje že 3 mesece) in tudi dudo...sam si jo vtakne v usta, pobere in flaško tudi sam drži, ko iz nje pije, če seveda ni pretežka...tudi z žličko bi rad vse počel sam, pa ga včasih malo žlajfam, ker nisem vsak dan pri volji za čistilno akcijo user posted image  to, da ropotulca ropota je full žur, sam si jo trese, jo pobere s tal in s škatle, pa podaja si jo iz roke v roko čist brez problema....najbolj pa me je presenetilo to, da si v banjci pomaga celo z nogami, da spravi igračko do rok...ali potisne s koleni igračko proti rokicam, ali pa jo celo prime s stopalci in ponese do rokic...saj nevem kaj vse naj bi obvladal 5 mesečni dojenček, teorija je itak eno, praksa pa drugo.....pa tudi vem, da to ni nobeno merilo in da niti ni cool primerjat otročke med sabo, saj gre razvoj pri vsakem po svoji poti....ma sm prav mogla omenit teh par stvari ob katerih se mi moj nejc zdi že toooooooook velik user posted image  smejko je pa itak na full, pravijo, da je pravi šarmer...zadnjič je pri pediatrinji prav zapeljeval eno pupico in njeno mamico user posted image  smo se mogli prav smejat user posted image

malo sem si pa le dala duška user posted image ......dost za prvič.....user posted image

tina104, jst imam za1x še status študenta, so mi podaljšal absolventa za 1 leto, tko, da se uradno še ne štejem med brezposelne....mi pa tudi ta naziv ne uide....z oktobrom gre status pa-pa, jaz pa na zavod......nekje daleč v sanjah sicer že vidim svojo diplomo, v budnem stanju, je pa še nisem srečala in mislim, da je še kar nekej časa ne bom user posted image user posted image

Tia, ma blagor tebi....jst nebi imela kaj dosti proti, če bi mi mali spal le v lokalu....bi pač cel dan kafečkala user posted image  tko, pa, mi ne da "dovoljenja" niti za en požirk, saj se zbudi v trenutku, ko stopiva skozi vrata kakaršnegakoli objekta, tko, da včasih še po kruh ne morem user posted image  če ga seveda nočem zbudit.... no, da povem, da naš DOMA čez dan spi, striktno in samo pod napo !!!!! in to naštelano na najvišjo možno jakost!!!! user posted image  no, zunaj gre tudi brez tega, doma pa nikakor....ko smo pri mojih starših in ker njihova napa ne ropota dovolj, pa smo končno le dobili nadomestilo in to je fen za lase....na full!!!!! ne me vprašat kaj bo poleti user posted image user posted image user posted image  no, upam, da ga do takrat to že mine user posted image

aja, tina, še glede pogovarjanja z malim....jst se full pogovarjam z njim, v bistvu ves čas nekej čvekam, ma sm tko že tak tip, če nebi bilo malija, bi verjetno govorila pa z obešalnikom user posted image  je pa res, da govorim z nji malo drugače kot bi z obešalnikom user posted image , kar pa mogoče ni lih najbolj cool......uporabljam namreč tisto verzijo...."mami skuhala kosilo, da bo nejc jedel..." skušam sicer čim manj govorit po dojenčkovo, je pa res, da govorim v tretji osebi user posted image  pa do zdej sploh nisem pogruntala, da je to full bolj brezosebno, kot obratno....jaz sem pa zmerej mislila, da je cool, da čimvečkrat omenim njegovo ime in podobno....hm...zdaj pa nevem, a bom še naprej gonila svoje, al se bom dala malo v šolo samodiscipline in se začela z njim pogovarjat bolj po odraslo user posted image  ma, ko mi je pa tok lepo uporabljat besedi: mami in nejc user posted image user posted image

danes sem si pa vzela čas user posted image  pa vam tud user posted image

lepo se mejte!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
27.1.2006 14:32:43   
monja
Mdva sva pa bila pri zdravniku, glede tistih rdečih flekov po obrazu, sva končno dobila napotnico za dermatologa in sva že nazaj iz bolnice.
To NI peta bolezen, kot sem jaz spaničarila. Pač ima zelo občutljivo kožo, ker se veliko slini, je to od vlaženja. Ampak, najbolj pomembno pa je, da je zdaj Dominik dobil kremo, ki je zanj primerna, ni tako agresivna kot prejšnja. Baje... Danes poskusiva mazati...

Vidim, da se pogovarjate, koliko otrok imate oz. bi jih še imele.

Dominik je prvi, razmišljava še o enem, a ne še takoj. Sem mnenja, da si moraš drugega res zelo želeti, da potem ne delaš kakšnih nepravičnih razlik. Vidim pa to pri naši psički. Ko sva bila z user posted image  še brez Dominika, je user posted image šla vsepovsod z nama, vse je lahko počela-seveda tudi v mejah normale, vsi smo jo cartali... Zdaj pa mi veliko časa vzame otrok in kužika pač mora počakati, da mali zaspančka, da se potem midve igrava. Ker je ful živahna in igriva.

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
27.1.2006 14:37:18   
monja
Sem raje poslala, da me ven ne vrže, ker še 1krat nimam časa črgolituser posted image .

No,  če nadaljujem, vidim, da je potem tisti "prvi" hočeš nočeš le malo zapostavljen. Tako da zaenkrat še nič o drugem otroku, morda čez kakih 4 ali 5 let.  Se požvižgam na to, ko pravijo, dveletna razlika je najlepša...
Pa porod še moram malo pozabiti, ki ni bil težek, pa lahek tudi ne.

In iz zdravstvenih razlogov sva le bila malo na zraku. Je prav pasalo, pa niti ni take sile.

Vas kaj berem...

monja

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
27.1.2006 14:48:22   
Jessy
Tudi midve sva že s sprehoda! Sva bili zunaj 1 urco, vmes sva pa še v trgovino skočili (ful na brzino, ker je vroče notri). Zdaj sem jo dala v posteljico in upam, da bo zaspala, pa samo kup A-jev in dežkov slišim. Morda jo bo zmanjkalo, drgač pa ob 15h, ko dobi joškico! user posted image

Jaz se tudi kar naprej nekaj hvalim z Nejo! Čeprav zadnje čase nimam kaj povedati, ker ni nobenega napredka. Prevali se še vedno ne. Zgleda, da je bil zadnjič le slučaj, da ji je ene parkrat ratalo, zdaj pa spet ni interesa. Je pa zelo vesela, ko je v položaju kravic in takrat se steguje do igrač naprej, levo in desno in tudi skuša premakniti noge. Jih krči, ampak nekako naprej pa še noče user posted image . Ehhh...bodo že! Še prehitro nam bodo šibali po stanovanju!

Moj mož pa ni nič rekel, da bi imela samo Nejo. On je takoj še za enega. Seveda je, ko pa on nima kaj dosti opravkov z njo, saj je z njo le 2 uri na dan, saj je drugače v službi. Sicer se pa tudi jaz nimam kaj pritoževati, saj ni zahteven otrok.

Jaz se z njo pogovarjam "malo mešano". Nikoli ne uporabljam besed, kot so PLIDNA ŠI (PRIDNA SI), KOLK ŠI TI ČUKR (KOLK SI TI CUKER)....in podobne, govorim pa tudi jaz večkrat v 3. osebi, pa tudi narečje uporabljam. Je pa res, da za določeno stvar povem več različnih besed, npr. žajfa, milo. Tako nekako. Mah, nekej ji bo že ostalo v glavi! Se mi zdi, da narečje že tako preveč izginja, da je škoda, da ga še mi namenoma izničujemo. user posted image

Zgleda, da bo treba dati nejo na joško, da bo zaspala!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
27.1.2006 14:59:31   
nelči
Pozdrav

Berem, da se pogovarjate o "koliko otrok še"? No, Jan je najin prvi, jaz sem si od nekdaj želela 2 otroka. Sama imam starejšega brata in se ful razumeva, zato bi želela enako tudi za mojega otroka, da ima družbo. Se mi zdi, da če sta vsaj dva otroka, se naučiš enih lepih vrlin (nesebičnost, delitev stvari, ...........). Moj je pa vedno govoril, da želi le 1 otroka. Ko se je Jan rodil in ko sem ga parkrat doma pričakala z solznimi očmi, mi je user posted image  rekel, da nebi služčajno sanjala še o kakšnem otroku. Enakih misli sem bila tudi jaz, še sploh prvi mesec, ko je vse na glavo obrnjeno, ponoči ni kaj dosti spal itd., kar itak večina staršev ob prvem otroku spozna kako in kaj. No sedaj, ko pa je Jan star že 5 mesecev in ponoči lepo spi, pa ful je priden, pa .................. skratka ne gre opisat (vsak starš ve) pa po malem že razmišljam o druge otroku. No, moj je še vedno prvotnega mnenja (pred kratkim preverjeno) user posted image  Saj, bomo videli, mogoče se pa tudi on omehča, tako kot sem se jaz user posted image  Bi pa imela razliko med otrokoma (če?) 4, 5 ali 6 let. 6 Let sva razlike z bratom in se mi zdi super. Je pa res zanimivo. Itak se mame veliko bolj ukvarjamo z otroci, ponoči vstajamo, rite brišemo, rodile smo itn. itd. ..... pa se najbolj moški nasprotni. Ja, seveda, to pa zato, ker so sami takšni otroci in se pozornost žene porazdeli na vedno več "uporabnikov" user posted image

Nič, moram it kuhat ..........

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
27.1.2006 15:09:35   
Tiamo
Teya tako se dela, moraš pohvalit svojega malčka. Tudi jaz se z Demi ne pogovarjam v pomajševalnicah, ampak z bolj nežnim glasom..kok si pametna, pa kok si srček, pa bravo,.... Teya glede lokala, bi zdajle jo najraje oblekla in šle spet dol, ker je tečna za znort, sem čist zmozgana. Pa še jest ni hotela pirejčka z fižolom, niti ene žličke ni vase spravila, samo pljuvala je, se zvijala in kričala. Pol je pa zeksala celo flašo mleka!!! Kaj naj naredim, da bo jedla? Danes mi tašča prinese kosmiče, jo bom pa samo stem futrala neki časa.  Evo moram šibat k se dere k sraka...  Aja, a si je mogoče lahko Demi zapomnila tisto bruhanje pireja in zaradi tega noče jest. Slaba izkušnja mislim????

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 27.1.2006 15:13:35 >

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
27.1.2006 15:30:37   
monja
nanka, sem ugotovila, da obe poznava bobiko, ki je rodila prejšnji teden, pred rokom in ima hčerkico Manco.

Aja, pogovarjam pa se z Dominikom "normalno", nič kaj pootročene govorice, pa nam to niti ne dela težav.  Saj se sicer otrok uči dve govorici, najprej otročje, potem "pravo". Glede narečja ,pa...knjižne govorice ne prakticiramo doma, čeravno sem bodoča slavistkauser posted image ... Sem iz Mb, torej vse "po domače", ker  v KJ  doma itak zgleda kot bi se pačil.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
27.1.2006 15:34:36   
Jessy
Tia, jaz bi na tvojem mestu po več dni skupaj dajala samo eno vrsto hrane, da se privadi novega okusa, šele potem bi ji mešala po 2 hrani skupaj in bolj pogosto menjavala različnost obrokov. Vsaj jaz sem tako delala. Če pa si zapomne bruhanje od prejšnjega dne, ti pa ne znam povedat. Skor si upam trditi, da si ne zapomnejo, lahko pa da se ful motim.

Jaz sem pa prejle prebrala na tem forumu o tem, da naj bi pri 9. mesecu starosti delali pediatri nek test z rozinami - je bilo samo omenjeno. Jaz za kaj takega PRVIČ slišim. Če katera kaj ve okrog tega, se priporočam za novičke!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
27.1.2006 16:02:33   
zoya24
Jessy gre za test, kjer mora malček z dvema prstoma s tal/mize pobrati rozino.

< Sporočilo je popravil zoya24 -- 27.1.2006 16:03:29 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
27.1.2006 16:30:50   
nanka
Monja, ja z Bobiko sva malo v sorodu, namreč njen partner je moj bratranec.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
27.1.2006 16:41:52   
Zdenka30
Pozdravljene,
tudi jaz sem ena od avgustovk (moj črviček je rojen 30.08.2005. ob 18:10 v LJ porodnišnici) ampak sem se šele zdaj uspela "aktivno" vklopit v čvekanje (če mi moj črviček oz. njegov ata pustita). Vidim da imate vse približno enake probleme kot jaz (spanje oz. nespanje, hujšanje, zobki, uvajanje goste hrane...). Upam da ne boste jezne, če vas bom vpašala kaj kar je bilo na tem forumu napisno že 100x, amak res nimam časa vseh 100 strani prebrat. Uglavnem imam problem in sicer glede hranjenja, ne vem kaj mu lahko še dam za jest (jabolko, banano, riževo kašico, korenček, kolerabo in cvetačo sva že probala), ker sem spraševala že kar nekaj prijateljic, ki imajo starejše otroke pa mi nobena ne zna več svetovat (so že pozabile), zato se obračam na vas... Prosim, prosim, prosim pomagajte, da ne bo moj črviček lačen...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
27.1.2006 16:54:20   
nanka
Zdenka pozdravljena, ti se nam kar pridruži.

S hrano je pa tako, da sem ji jaz poleg naštetega dala še bučke, krompir, brokoli in sadne kašice Hipp, tiste po 4 mesecu in brez glutena. Aja, pa polento sva tudi probale pa ji ne gre. Za zajtrk in večerjo ji dajem Hipp mlečne kašice, ki se mešajo z vodo (marelica breskev in jabolko vanilija). Mislim, da je to vse. Zelenjavo pa zdaj že kombiniram v juhici, ki jo zmiksam.

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
27.1.2006 17:02:14   
monja
Dobrodošla Zdenka30! Me veseli, da si se nam pridružila! Ja, punce tukaj gor so zeeeelo pridne, tudi jaz jih težko sfolgam sproti brat, kaj šele odgovarjat. Ampak je zanimivo, boš videla.
O tej hrani je pa res veliko povedanega. Vem, da ne moreš vse brati za nazaj, a včasih hitro padeš not, če boš samo malo prelistala in površno kaj prebrala, boš našla marsikaj koristnega.
Mene tudi čas nonstop vozi. Ko imam računalnik vklopljen, nič ne naredim. Samo tu gor visim.

Sem ti pa odgovorila glede psa. Komot vprašaj, če te še kaj zanima.

Aha, nanka, zdaj mi je jasna povezava. Jaz pa bobiko poznam preko moje prijateljice in tako sem se spoprijateljila še z bobiko. Pozdravi jo kaj, pa malo bable in atija tudi!

Šibam user posted image pečt! Njami, lakota!!!!!!

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......