|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
23.1.2006 11:17:39   
violinski
Evo mene. Vročina je padla, smo pa imeli noč iz sobote na nedeljo (potem, ko sem oddala post) spet pestro: spet ohlajanje v banji, ki ni nič zaleglo, potem, ko je pa čez dve uri prišel čas za svečko, je bilo pa že v redu. Od takrat temperatura ni več zrasla, zdaj ima na otip nekje tik pod 37°C, pa niti ne merim, da ne brez veze delam panike. Včeraj je bil ves dan v redu, popapal je svojo prvo banano, jo je tako snedel, da je bilo veselje gledat.

Tia, Aljoša ni skozi bolan, tokrat je bilo drugič, da je imel vročino in glede na špičko, ki jo čutim na zgornji dlesni, ni bil prehlad ali viroza ampak od zobka. Še vedno sumim, da je bila šesta bolezen, od te ga pa nobeno dojenje in tudi nobena druga hrana ne bi mogla ubranit. Čakam, če bodo danes mogoče pikice. Ko pa je prvič zbolel, pa spet ni bilo od virusne okužbe, ampak je bila avtoimuna bolezen, se pravi, da nastane sama od sebe, tako kot rak. Glede na to, koliko virusov Lana domov prinese, mislim da jo je Aljoša kar dobro odnesel, saj so mi oktobra v bolnici rekli, naj Lano nujno vzamem ven iz vrtca do marca, sicer bo Aljoša non stop bolan in da so respiratorni virusi (okužbe dihal) za tako majhne otroke lahko smrtonosni. Dojenčki, namreč, ki imajo sorojence v vrtcu so najbolj na udaru respiratornih virusov in se pred njimi ne znajo ubranit. Pa se je do sedaj Aljoša čisto dobro ubranil vsega. Poudarjam, da do sedaj. Pa trkam na les.

Če danes ne bo vročine, prideva jutri sigurno na plavanje. Danes ne greva ven, ker je včeraj zjutraj še bil topel, jutri ga bom pa dvojno zavila, glede na to, da morava v hladen avto. Brrrrrrr!!!!!!

Sestra mi je nalila čistega vina, ko mi je povedala, da je moj nečak dobil vročino preko 39 pri vsakem zobku, včasih celo tudi zaradi zob, ampak potem ni bilo novega zoba na spregled, temveč šele čez dva tedna. Takrat pa je bila spet visoka vročina. Kaj vse me še čaka - stvari, ki jih pri Lani sploh nisem poznala.

Tudi Aljoša že tri noči spi na boku, drugače sploh ne more zaspat, no ponoči se prevrne na hrbet.

Tea, se bova dogovorili, ko boš v LJ, da prideš na kufječko user posted image

Jessy, čisto mogoče je, da bo Neja dobila prej dvojke kot enke, za trojke se mi zdi čudno, je pa vse mogoče, kot pravi Maja.

Eko, grem malo po netu, me niso že od petka nič videli. user posted image Pa-pa!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
23.1.2006 12:17:51   
Jessy
Pri nas je "baje" -8 C, pa fuuuuul piha zunej! Zagotovo nikamor ne greva!

Danes sem ji spet skuhala mešano zelenjavo (alla mineštra), vendar tokrat brez riža, pa malo več korenja sem dala (1 velik, precej debel). Ful je jedla! Zdaj imam pa eno težavo, pa me zanima, če ima katera kakšno idejo. Namreč...danes sem za spremembo to zelenjavo zmiksala s paličnim, s tisto "palico", ki je bela, pa se je obarvala s korenčkom, tako da zdaj ni več bela, ampak lisasto oranžna. Sem poskusila z Arfom, pa ni šlo stran! Kaj naj naredim?

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
23.1.2006 12:55:37   
violinski
Jessy, korenček je pač tako barvilo. Pa paradižnik tudi. Palični so pa pretežno plastični in imajo vsi ta problem. Nič bat, tudi če ne gre dol - z več pomivanji bo prej ali slej zbledelo. Sej ni umazano. Pa tudi na drugo hrano se ne bo preneslo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
23.1.2006 12:57:16   
tina104
Tia, plenice boš morala verjetno ponudit kje drugje, ne pod našim naslovom, ker tudi mi že imamo dolgo take od 8 ali 9 kg naprej (4 ali 4+).

Zdaj pa vam moram opisat naše včerajšnje plavanje. V vodi je naravnost užival, ful je brcal in se smejal. Še potem ko smo šli iz vode se je ene 10 min smejal, potem pa v taki jok, da ga sploh nismo mogli potolažit kake pol ure. Bil je tako zelo rdeč, že kar violičen. 100% da je jokal zaradi prevročega zraka. Ker potem smo šli z njim ven iz prostora, kjer so bazeni, celo ven iz garderobe in je nehal jokat. V glavnem, zdaj pa ne vem, kaj naj. Zgleda da ful ne prenaša vročine. Kot sem že pisala, doma skoraj ne sme bit več kot 20 stopinj, no nekje do 21 je lahko, če je več, je lahko edino v bodiju, drugače že joče. Tam na plavanju sem ga imela v plenički, pa bodi na naramnice sem mu gor dala, ker sem mislila, da pač je bil v vodi in je bolje, če ga malo oblečem. Bilo pa je nekje 29 stopinj ob bazenu. Res ne vem, kdaj se bomo šli naslednjič kopat glede na tako reakcijouser posted image user posted image  Kak nasvet glede te situacije???

Jessy, meni je na mojem multipraktiku na posodi, ki je bele barve, pomagalo edino ful močno drgnjenje, pa še to ne popolnoma, tako da je še sedaj vse rahlo oranžno od korenčka in rdeče od zelja in pese.

Midva še ne vem, če bova šla danes kaj ven, je ful mrzlo, pa še user posted image  nama je voziček odpeljal. Smo ga včeraj imeli v prtljažniku v njegovem avtu in ga ni ven dal. Pride pa domov okoli treh, potem pa bo se sonček verjetno že skril.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
23.1.2006 13:55:10   
petri85
Zdravo!

Tia, hvala za tel. št. za plavanje - bom preverila.

Pri nas je tud ful mraz zraven pa še konkretno piha, tako da sva zunal prespala pol urce v zatišju pred hišo. Mene prav skrbi kako bo od srede dalje ko gremo v Moravce!

Jessy, pa se ja ne boš sekirala zarad oranžnega paličnega mešalnika? Men je bilo čist samoumevno in se tud nisem preveč trudila da bi tisto farbo dol spravla.

Nimam preveč časa...Lp!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
23.1.2006 14:00:12   
natasaxy
Oj. Da se ša jaz malo javim. Naš mali pa sedaj ko ma ta veliko pojstelco, nč več zibke je pa tako živahen ratal. On se ponoči zbudi in grabi vse kar mu pride pod roko. Še dobr da ma rad dudo, da mu jo dam in tako ugotovi da bi blo pa dobr še malo spat. Najraje ima oblogo okoli pojsteljice, ker pa je pojsteljica takoj zraven najine pojstelje je oblogo toliko stran zbrskal, da je dal rokico ven in mene grabil po obrazu...sem se mu tolk nasmejala.

Drugače ima pa obdobje...upam da res samo obdobjeuser posted image k mu zelenjava nič več ne diši. user posted image Sem mu danes skuhala, cvetačo in brokoli (sem malo solila in upala da bo raje jedel) pa malo korenčka pa se je tako drl...korenček mu še gre ker je malo bolj sladek, brokoli ni šans, cvetačo pa kakor kdaj...sem ga mal na foro metala, tko da sem mu dala vmes malo rižolinota...je vsaj malo pojedel...da mu dam pa sadje bi pa kar jedel in jedel. Oh ti otročki...sej bom še en dan doktorirala kaj mu sede in kaj ne.user posted image

Midva sva pa bila malo zunaj na sončku, je pri nas malo bolj zatišje in ne piha tako zelo, pa še voziček je globok, tako da je bilo prav fino. user posted image

Zj pa spančka...jaz pa imam eno goro za zlikatuser posted image ...se katera javi da mi pomagauser posted image !

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
23.1.2006 14:08:11   
Jessy
Ma, sej se ne sekiram zarad oranžne farbe! Če ne gre dol, pač ne gre. Sem bila pa sigurna, da je kakšna finta, da se to dol spravi! Bo pač tak!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
23.1.2006 14:24:27   
zoya24
Punce ne boste verjele, Žiga spi že od desetih......, ga hodim, vsake petnajst minut gledat. Pa ponoči smo normalno spali 12 ur.

Svašta.....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
23.1.2006 14:46:24   
natasaxy
Ej Zoya a ni čudn, če dolg spijo, jih moramo pa hodit gledat, ker kr mislimo da je kaj narobe. No moj ponavadi spi od 12-15 ure kar mi tudi čisto ustreza...mam vsaj mal časa za sebe in RR.
Naj kar spančkajo...saj v spanju rastejo...

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
23.1.2006 16:02:32   
Kety
A ste me že pozabile???user posted image

Sploh nimam časa za RR, pa ne zaradi Timona (tud zato, no), v glavnem pa delam za bilance zdele kot nora in me še čas priganja....

Timon še vedno smrka in kašlja, zvečer mu po podoju dodam še mal aptamila in not rižek in mi spi do 3eh potem pa še do 7ih. Bo kar uredu, čeprav sem totalno zmozgana...

Včeraj je bil bolj moreč dan zame in kot po Murphyju, sem na RR naletela na en post o super mamah....kako se skoz ukvarjajo z otrokom, da jim nič je joka, da ga skoraj ni treba nosit po rokah, da jim spi celo noč,...Zoya, ti si odgovarjala...ja, pri meni tudi ni tako in sem se skor zjokala. Take hvale mi grejo kar mal na živce, ker pri nas je pa res ravno obratno...stalno animiranje in skoz po rokah...drugače je pa jok. Včeraj se mi pa še sploh ni dalo ukvarjat s Timonom, se mu skoz neki smejčkat in se pačit in se z njim igrat....pa še tečen je bil skoz...sej vem, da je bolan, ampak skoz pa tud ne more zahtevat da bo vse po njegovo! Mal sem zabluzila...

No še mal skrbi..., naš spet ne pase kravic in roke ga sploh ne držijo pokonci. Kar pade na nos in se zarije v blazino in začne jokat. Noge pa pokrči k sebi in dvigne rit, ne vem kako ga naj  pripravim do tega, da bo okrepil roke...v sredo greva na telovadbo za dojenčke!!!!!!!!!!!!!!!

Grem skuhat kosilo, potem pa spet k bilancam!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
23.1.2006 16:12:51   
zoya24
Kety ti verjamem, da imate zdaj gužvo, moja sestra tudi sama vodi računovodstvo za svojo firmo, pa je tud skoz za računalnikom, pa še redno delo seveda. Pa vsi triije otroci bolani, pa še ona je fasala rota virus, v glavnem ji nič ne zavidam....tebi pa tudi ne.........

Kar si tiče super mam, sem pa že tam napisla....po enem imam srečo, da imam res pridnega otroka....po drugi strani pa pridnmega moža, ki se vsak večer ukvarja z njim, da mene mal razbremeni....no saj me mali sploh ne utrudi toliko, ker je res priden....še najraje je na hrbtu ali trebuhu, nagec (samo body in plenička) z gretjem, kjer se pogovarja sam s seboj user posted image .....kaj vem, včasih me je kar strah, da pri drugem bo pa totalno nasprotje in sam jok in stok.....Najbolje od vsega mene včasih dojadi rutina, sej veste, zjutri se vstanemo, pojemo, oblečemo, igramo, jemo, spimo, jemo.....cel dan samo bubu....kok si ti sladek........itd. Telefonski račun pa ogromen......No zdaj pa še jaz zabluzila user posted image user posted image

Kakor koli, moj mali se je blagoslovil zbudit po dobrih 4,5 urah spanja, sva se najedla....in zdaj se igra v svoji posteljici, ker je v ležalniku nekaj bluzil, jaz pa pripravljam kosile, ker bo vsak čas moj prijadral domov. Pol moram pa pod nujno v trgovino skoč, nato pa si še glavo oprat, ker je tega že nujno potrebna.....Pol bomo pa že itak šli spat.

Aja Kety še to, če imate možnost dati malega v svojo sobo, ga dajte čimprej, ker smo mi začeli spati, ko smo to storili.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
23.1.2006 16:30:07   
tea01
Kety, da slučajno ne bi o super mamah!!!!!!!!!!!! Te bom kar za ušesa! Tvoj otrok pač potrebuje več pozornosti in ukvarjanja kakor drugi. Bodi to kar si svojemu otroku, ukvarjaj se z njim tako kot tebi paše in se ne oziraj na besede drugih. Mislim, da sem ti vse povedala.

Kaj bi šele zame rekla, k se z otrokom ukvarjam samo zvečer in čez vikend, takrat ko se ne učim, seveda.

Violinski sem vesela, da je z Aljošo bolje. Za kofce pa vsekakor drži!!

Sem bla ful dobre volje v službi, dokler nisem ugotovila, kako se za nekatere vse da narediti, za nekatere pa nič?! Vam je kaj znano,....................Brez veze, se sploh ne bom sekirala, vseeno mi pa ni.

< Sporočilo je popravil tea01 -- 23.1.2006 16:32:57 >

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
23.1.2006 18:52:23   
Tiamo
evo še medve se javive... Danes sva imele pester dan: v razvojni je Demi pokazala vse svoje vrline, od prevračanja na trebuh in nazaj, do cuzanja palčka na nogi (to je naredila prvič)..naučila sem se veliko, kako jo spodujat k plazenju k že kaže znake da bi pa še ne gre, kako pravilno sedeti in kdaj bo pripravljena na sedenje (preverite tako, da jih potipate v predelu križa, če tam še občutite izboklino, še niso pripravljeni). Sedijo lahko v vašem naročju in med nogami ali pa tako da se z eno roko upirajo na tla. Demi je zrastla ima 69 cm, težka pa je 8300g. Vprašala me je če mi spi celo noč, sem povedala, da mi je spala, zdaj se pa zbuja, vprašala me je ali vse ponoč popije, seveda vse popije, predlagala mi je da naj ji dam malo rižka, ker je lačna. Je že velka punca in ker imave samo 5 obrokov čez dan, ji za ponoč zmanka. potem sva šle v mullerja po hrano, je bilo tok mrzlo, da sem parkirala na invalidu pred mullerjem in molila, da mi v 10 min, kolikor sem potrebovala ne bodo odpelali avta ali dobila kakšne kazni. Saj imam invalida, ki je pisan na dedka, žal je že pokojni in ga uporabim samo v nujnih primerih, hehehe. Potem vsa šle na kosilo k moji mami..in dan je skoraj minil.  Kety ne o super mamah, vse smo super mame. Ti povem, da si ti boljša od vseh k posvečas toliko pozornosti svojemu otroku. Demi je ista kar se tiče pozornosti. Jessy jaz imam tud vse rumen od korenja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Še aventove lončke???? Tea o službi in teh zadevah ne bi komentirala, ker me kar srat prime, če se spomnim na svojo službo..vse mi je znano, škoda živcev. Violinski a se vidimo jutri??

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
23.1.2006 19:25:08   
Kety
No, moj post ni bil namenjen temu, da me pohvalite, sem se bolj smilila sama sebi...user posted image . Vedno, ko sem utrujena me mal zamori. Se mi pa zdi, da ste vse neki polne energije in ful dobre volje....

....šibam delat, ker mi je lih zaspal...da vsaj kej naredim!

Tia, ti kar poročaj, kar te naučijo v razvojni!user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
24.1.2006 0:48:05   
violinski
Ma adijo in lahko noč (nisem opazila, da je že toliko ura).

Kety, ti knjižiš stranke, jaz delam papirje samo od moje sestre, pa kar okrog padam (za celo leto nazaj - reva je 'umetnica' in o številkah nima pojma user posted image user posted image user posted image ), ker ima urejen arhiv samo do 30.6. Ojoj. Moram hitro dokončat, da ji naštimam, da bo letos delala bolj sproti, ma sem že pozna, je že skoraj februar!! Kar se tiče super mam, pa res pozabi. Beri nas, avgustovke, ki vsako tolko pojokamo, kako so naši otroci tečni, tiste mame bojo pa kmalu dobile kakšno porcijo trme, kot sem jo jaz od Lane, ki sem jo še pred nekaj meseci imela za najbolj pridnega otroka na svetu user posted image . Zdaj pa takole user posted image user posted image . Je bila čisto nezahtevna, pa sploh si ne morem lastit zaslug za to. Taka je pač bila. Ampak zdaj je dve leti stara in mi da vetra, kolikor se da.

Tia, živ. Nič ne bo z mojim plavanjem jutri, sem še cincala, bi prišla ali ne, pa me je user posted image M presenetila danes zvečer in bom jutri bolj kot ne boga. Pa da ne bi kakšni morski psi za nami plavali, bova z Aljošo raje doma. Se pa absolutno priporočam za naslednjič, da mi pokažeš, kako naučim mojega otroka pravilnega gibanja. Tisto s sedenjem in naslanjanjem na eno roko mi je zanimivo, moram videt, kako to gre. Če imaš voljo, pa pridi po plavanju do mene na kavo - Aljoša ni nalezljiv, ker sploh ni imel viroze, tako da za Demi ne skrbi.

Aja, Jessy, ena finta s tem obarvanjem plastike na paličnih je: moj, naprimer, v osnovi ni bele barve, ampak lila, pa se manj pozna user posted image user posted image .

Zoya, tudi Aljoša je danes preko dneva spal, kot da bi ga kdo plačal za to. Je resda malo več motovilil ponoči, ma ni bilo tako hudo, da bi se kaj posebej sekirali. Imel je 10 minut tečnobe, ko ni vedel, a je že buden, al še vedno spi, pa sem ga raje prebudila. Se je pomiril in zaspal nazaj. Predvsem pa je mene pustil spati, kar je najbolj pomembno user posted image Me zanima, kako bo, ko gre v svojo sobo. Sem gledala dnevnik od Lane in smo jo dali v njeno sobo, ko je bila stara 28 tednov, hkrati je dobila prva dva zobka in hkrati je dobila tudi šesto bolezen - vse v istem tednu.

No, grem, že tako je jutri že danes. Naj bo noč lahka!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
24.1.2006 8:09:49   
Tiamo
Jutro, spet prva...pa sva danes spali do 7:30, z vmesnim bujenjem, kot ponavadi ob 3. Sej če pomislim ful pridno spi, zaspi ob 20, se pravi je do 3 7 ur, ni čudno da je lačna??? Sem ji dala rižkota v obrok pred spanjem (uničila aventov cucelj št. dve, ker sem mogla narediti večjo lukno, da je kaj teklo), pa je vseeno spala do 3. Midve greva na plavanje, sem pofehtala brata (ima 3 dni frej), da naju pelje, ker je mraz ubijajoč in me je strah da jo prehladim. Tako naju bo brat peljal in prišel iskat z ogretim avtom. Violinski bi prišla k tebi, ampak imam po plavanju še pediatra, tako da bom iz plavanja direkt šibala na Vevče..potem bo pa Demi preveč zmatrana, pa jaz tudi. Z veseljem pa ti pokažem vaje, če ne prej naslednji torek na plavanju. Grem popit kavico... 

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
24.1.2006 9:40:38   
Jessy
Tia, kaj pa ko bi ti te vaj malce posnela in potem poslala po mailu????

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
24.1.2006 9:45:10   
MajaPRO
Jutro, punce! Spet hladno jutro kot user posted image ...
Spet ne bo nič z najinim sprehodom, ne upam z malim ven v takem mrazu.
Včeraj zvečer je zaspal ob 18.50 (prvič tako zgodaj). To pa zato, ker je nazadnje spal od 14h do 15h, potem pa nič več. In ob 18h je bil že tečen kot user posted image , a bog ne daj, da bi malo oddremal. Sem ga dala v posteljico in se je drl user posted image , sem ga v naročju nosila in je okrog gledal, namesto da bi oči zaprl, če sem sedla (z njim v naročju), se mi je zvijal in se spet drl... v glavnem , ni bilo šans, da ga uspavam. Zaspan pa je bil ful, ker si je z rokami po očkah ribal ves čas. No, potem sem ga na hitro skopala, dala na zizo in po 5 min je bil v komi. Ponoči se je sicer enkrat prebudil, a sem ga nazaj uspavala in je spal do 7h (z vmesnimi dojenji, seveda). A tudi vaši user posted image spuščajo popoldansko spanje? Ni ravno prijetno, ko je že tak zgodaj zvečer siten... še skopat ga ne moreš pošteno...vse tak na hitro, da se od preutrujenosti ne bi začel dret.

Naš Vid še nima svoje sobice (dobil jo bo enkrat spomladi). me pa zanima, kaj se dogaja, ko otroka prestaviš v svojo sobo... Zakaj takrat lahko noč prespi? A to pomeni, da se sploh ne prebuja več? Kaj pa ob tistih urah, ko se ponoči doji? Ne razumem... Malo opišite, tiste, ki ste to dale skozi.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
24.1.2006 9:50:27   
natasaxy
Jutro. Mi smo pa danes sicer spali na obroke - tamali se je zbujal redno na dve uri. Ob pol osmih je šel spat in se do sedmih zjutraj zbujal na dve uri - vedno ko se je zbudil je jokal v sanjah, sem mu dala dudo in je zaspal...pa se spet zbudil in zaspal...ne vem ali ga je kej zvijalo ali pa je imel čudne sanje.

Danes je tako lepo vreme, ampak temperature so pa brez zvezne...tko bi šla rada ven....pa je tako MRZLO!

Mali se nekaj krega...ga grem potolažit...se beremo

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
24.1.2006 9:54:35   
zoya24
Hojla,

midva sva bila danes tudi zgodnja, ob pol sedmih sem že slišala kako se pogovarja in seveda ni zaspal, pa še zdaj tu zraven mene nekaj rogovili, ....

Maja pri nas smo ga prestavili v svojo sobico, prav zaradi tega, ker se je začel spet ful zbujat. Kar se dojenja tiče sem jaz nekje pri njegovih 3,5 mesecih rekla, zdaj je pa dost (sva se dojila že spet na dve do tri ure) in se odločla, da ga ne bom več tako pogosto dojila. Prvo noč se je še zbujal, pa mal pjokcal, sprejel dudo in zaspal. Potem, pa se mi je začel zbujati okoli 4-5 zjutraj. To je trajalo cca tri tedne, nato pa spet pogostejše zbujanje, s tem, da je bil vedno zadovoljen z dudo. No potem smo se za novo leto odločili, da ga prestavimo v svojo sobico. Prvo noč se je zbudil ob dveh, sem mu dala dudo in je zaspal do petih, ko sem ga podojila in nato še do osmih. Drugo noč se je pa že zbudil samo ob petih za dojenje, to je sedaj podaljšal na šesto uro, včasih celo na sedmo. Ob šestih se podojimo in zaspi do osmih ali devetih, danes tole ob pol sedmih je bilo prvič, da ni zaspal nazaj (verjetno posledica včerajšnjega spanca čez dan). Tako, da odkar smo ga dali v svojo sobico, spi.....enako je bilo pri moji sestri. Ko je pa prenehala z dojenjem, se tudi za obrok ob šestih ni več zbudil, ampak potegnil do osmih.

Kar se popoldanskega spanca tiče, gre naš še vedno spat in sicer okoli pol petih in spi cca 45 minut. Tudi včeraj je šel, pa čeprav je spal dopoldne od 10-14.30 in sem bila skoraj sigurna, da bo malo dalj zdržal,pa ni. In tudi zaspal je normalno ob osmih.

Ok, zdaj pa že nekaj tečnari, moram it.......

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
24.1.2006 10:17:33   
Kety
Dobro jutro!

Jaz sem dons tudi ful skrokana, saj se je Timon ful zbujal ponoči...mogoče ga je pa dajal lunin krajec...sploh ne vem kolikokrat sem vstala mu dala dudo in ga pokrila. Pa je zaspal, pa se je v pol ure spet zbudil. Jedel je pa ob 4:45 in potem še ob 6:30, vstal je pa ob 7:30. Jaz sem bila čista koma, tako, da ga je prevzel oči do 9ih, zraven skuhal pa še zajtrk.user posted image user posted image  No, pravi dan si je izbral za pridnost!! Zdle je pa Timon pokonci že od 7:30 in še kar noče taspat, pa je že kar siten....da grem uspavat.

Tia, Jessy je dala res dobro idejo,...no zate mogoče mal več dela!!user posted image

Se tipkamo!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
24.1.2006 10:19:21   
nanka
Dobro jutro,

Maja točno to kar se je dogajalo pri vas, se je tudi pri nas. Popoldne že ene tri dni noče zaspat, potem je pa tečna že od 18 naprej. Naša je tudi šla spat že ob 18.30, pa se je potem zbujala. Tako je bila zaspana, da tudi jesti ni mogla. Pa še ponoči pleza in se takoj ujame v kakšen kot, pol pa joka in kliče, da jo rešim. Tečna je pa tudi  že ene tri dni. Ne vem a bo zbolela? Jaz se tolažim da ji zobki rastejo, pa ja , to govorim že cel mesec. Čez dan spi samp 2x po pol ure. Ležat pa tudi noče več. Samo sedela bi, pa kaj ko še ne zna. Pa samo čaj bi pila. Soka ne mara, čaja spije pa več kot 2 dc.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
24.1.2006 10:43:30   
Jessy
Ekola..časa mi zmanjkuje, pa bom samo Maji odgovorila glede nočnega spanja! Midva sva jo tudi preselila v svojo sobico. Prvi dve noči se je zbujala, kot običajno in jaz sem jo hodila dojiti. Ta tretji dan pa sva se z možem odločila, da poskusimo "preslišati" nočna jokcanja in je neham dojiti, ker pri 5. mesecih je že sposobna preživeti noč brez hrane. Izključila sem babyfon in šla spat. Mož je takrat bil do 5h pokonci, ker je imel polno dela in je rekel, da jo je 2x slišal, ko je jokala, ampak je po parih minutah nehala. Sva bila tako zmenjena, da če normalno joka, da jo pusti spati, če pa bi kričala, bi me pa prišel poklicat. In tako potem nismo nobeno noč več vstali, ker je ene par noči jokcala ponoči, ampak pravega kričanja pa ni bilo. Se pa tudi zdaj še vedno sem pa tja kdaj zbudi, ampak po minutki, dveh kar neha in spi naprej. Tako spi po celih 12 ur brez hrane. Če se mi pa kdaj zbudi, tja do polnoči in da joka, jo pa grem podojiti, ampak to je bilo v zadnjem mesecu le kakih 4x.

Je pa tudi res, da mi čez dan zelo malo spi. Mi zaspi po 3x na dan in vsakič spi le pol ure, največ 35 minut. Se je pa že 2x zgodilo, da je spala samo 2x na dan, tako da je bila ob 20 že v postelji.

Tudi midve danes spet ostaneva doma! Je mraz kot user posted image !

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
24.1.2006 12:05:42   
tina104
Tia, če boš res to posnela, se priporočam za posnetek user posted image .

Naš mali spi vedno manj user posted image . Včeraj je od šestih zjutraj do o0smih zvečer spal 3x po pol ure. Nazadnje je spal od 15.00 do 15.30 in potem do osmih nič, pa ni bil zelo tečen, malo že no, ni pa bilo prehudo.
Da ne govorim o tem, da se zadnje dni ponoči zbuja enih 3x in hoče zizo, pa povrh tega še ful je. Danes je od osmih zvečer pa do pol petih zjutraj jedel 3x, ob petih sma se mogla nujno vstat, no potem je hvala bogu zaspal še od sedmih do devetih, jaz pa z njim, ker sem bila res še ful utrujena.

Glede pogovora o supermamah, nisem na tisti temi vseh odg. prebrala, lahko pa rečem, da tudi naš zahteva ful pozornosti, še najbolj pa bližino, torej da me vidi. Trudim se, vendar res ne morem skozi nekaj govorit, pojem mu in se igram z njim, vendar sem ponavadi od vsega tega fuuul utrujena in pšotem ga samo vzamem v naročje, pa ga nosim in sem tiho, ker nimam energije, da bi mu kaj govorila ali pa če ne sitnari, se vsedem oz. največkrat postavim pred računalnik, pa preberem kaj na rr. Bom zdaj poslala, da me ne vrže ven.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
24.1.2006 12:12:18   
tina104
Zdaj pa še odgovor Maji. Mi nimamo dobre izkušnje z tem, da smo ga dali spat v svojo sobo, no verjetno smo bili premalo vztrajni.
Pri nekje 2 mesecih in pol smo ga dali v svojo sobo, prej je spal v najini sobi v svoji postelji in celo noč ful nekaj jamral. No, prvo noč ko smo ga dali v svojo sobo je prvo rundo spal nekje 4 ure, kar je še ok, sem ga šla sede podojit, je zaspal nazaj, jaz pa sem se tako prebudila, da kako uro nisem spala, takrat sem slišala, da ful kašlja, je bruhal, potem spet čez kake pol ure spet ful jamranje, sem šla gledat, je bil pokrit preko glave in se ni znal rešit. No, potem je čez nekaj časa drugič jedel, potem ni takoj zaspal in sem obupala ter ga nesla v spalnico v najino posteljo. Druga noč je bila podobna, sicer brez bruhanja, samo zbujal se je enako oz. še 1x več je hotel jest. Jaz sem bila popolnoma neprespana in sem obupala nad takim spanjem. Od takrat naprej spi v najini postelji in se večinoma kar fajn naspimo. Ne vem sicer, kako bo, ko bo večji, ker že sedaj se pozna, da rabi več prostora. Mogoče bom sedaj, ko bom začela z gosto hrano, ga poskusila dat v svojo sobo, ne vem.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......