|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
18.1.2006 22:56:29   
miševi

He,he, Kety, ne boš zadnjauser posted image . Me pa veseli, da se Timonu stanje izboljšuje, da se pa tako fino redi, je pa sploh superuser posted image .

Jaz že od začetka vode ne prekuhavam 10 min - počakam samo toliko, da zavre.

Mi kakamo 1x na dan. Po korenčku je normalno kakal, ko pa sem uvajala banano, ga je le-ta tretji dan zaprla. Banano sedaj dobi samo kot dodatek: npr. kot danes: jabolko, hruška, banana. Je pa danes prvič pil čaj in to nesladkanuser posted image . Končno...

Jessy, si imela pa lepo srečanje s košuto. Mora biti lepo tako v živo jo videt. Pri nas so skoraj vsako zimo srne na vrtu in 1x je ena zašla pred garažo. Ne vem ali se je ona bolj ustrašila mojega ali on njeuser posted image .

Aja - pa ena je spraševala po adaptiranem mleku - ne vem, št. 2 pravijo, da naj bi bila primerna za takrat, ko se že uvaja, čeprav ga je moja pediatrinja svetovala zaradi večje vsebnosti dol. vitaminov in mineralov in nekoliko drugačne sestave. Ne vem, vem pa, da Jureta tudi 2 dobro nasiti, mogoče še bolj kot 1.

MajaPRO:
- jaz bi naslednji obrok (večerna kašica - pri meni bo to popoldanska, zvečer bo samo mleko ob eventuelnem nespanju pa mleko z malo rižolinota ipd.) uvedla, ko bodo dopoldanski fiksno samostojni
- kot  tretji obrok jaz smatram večerno kašico; prvi naj bi pri meni bil sadni, potem kosilo - zelenjavni in tretji - večerna kašica; zjutraj in zvečer pa mleko - torej 5 obrokov (z jogurti in skutkami bom jaz še počakala, ko jih bom pa dajala, bodo pa občasno namesto dopoldanske malice, torej sadja - je tudi fino skutko kam s seboj vzet)
-sicer ne dojim, toda adapt. mleko mu dam takoj po obroku in poje, kolikor želi - danes npr. 60 ml; drugače bi bilo kar naenkrat spet full obrokov
-iz kompota ne delam kašic, če je že tako, te marelične, breskove kar kupim (Frutek), ko je to sadje sezonsko, pa iz svežega, pa spet Frutke za kam it
- zelenjavne kašice se lahko redči tudi z vodo, ki se je kuhala z zelenjavo, ampak imajo z mlekom malo bolj poln okus
- sem zasledila, da bučke pripravljajo s krompirjem (jaz jih še nisem, jih pa bom); po moje bi zraven pasal tudi kakšen korenček, pa cvetača...
No, toliko, vendar to so samo moja mnenja in ni nujno, da imam 100% prav. Sem si pa zastavila eno pot in te se držim. Glutena ne bomo uvajali (razen tistih piškotov pri uni čudni tetkiuser posted image ) do 7, 8 meseca, jogurte, skute, maslo... pa tudi takrat enkrat.

Zdaj pa tuhtat o službi, še sedaj nisem ziher. Sem klicala tja in vprašala tisto, ki odhaja, kako pa kaj (sva iz istega foha, pa se poznava iz seminarjev itd.). So me pa danes klicali iz moje službe (ena sodelavka) in vprašali, če nič ne vem za tisti razpis. Mogoče se me pa hočejo znebituser posted image user posted image .

LPuser posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
18.1.2006 23:34:26   
Jessy
Morda bom pa jaz zadnja!

Petri, riževi kosmiči se lahko uporabljajo pri prehrani dojenčka. Mislim, da jih ima tudi Millupa. Jaz jih nimam in kuham kar klasični riž na vodi, potem pa ga zmiksam s sadjem ali zelenjavo.
Hruške je treba kar nekej časa prekuhavati, mislim da nekje do 7. ali 8. meseca, ravno zato, ker napenjajo. Neje niso napenjale. Sicer skoz nekej prdi, ampak nisem imela občutka, da bi po hruški kaj bolj. To je treba pač preiskusiti, pa se najbolje vidi.

Maja, meni je patronažna (spet se sklicujem nanjo, kot da sama nimam pameti user posted image ) včeraj takole svetovala:
  • večerni obrok mi je rekla, naj ji dam kašice pred spanjem, da bo lažje prespala noč, čez kašico pa je treba še podojiti. Jaz ji dam 100 ml kašice, potem še podojim.
  • kako je s sadno malico in kosilom, da potem uvedeš tretji obrok, ne vem, ker jaz sem kljub temu, da mi ni še pojedla en cel obrok, dodajala malo tudi pri naslednjem obroku. Skute, jogurti in pudingi pa so od 8. meseca naprej zaradi kravjega mleka
  • če mi poje manj kot 150 ml hrane, potem jo še podojim, drugače ji ponudim čaj. Naslednji obrok (dojenje ali pa gosta hrana) je čez 3 ure in nič prej. Če bi se prej kaj oglašala, da je lačna, bi ji ponudila čaj, pa se mi to še ni zgodilo.
  • marelične/breskove kaše: jaz sem kupila Hippovo žitno s tema dvema okusoma, drgač pa delam vse iz svežega sadja. Enkrat je jedla tudi breskve iz kompota in so ji ful teknile, vendar se bom kompotov izogibala zaradi prevelike vsebnosti sladkorja. Frutki so pa občasno, če kam gremo, pa tudi ko sem imela ful dela, da nisem imela časa za kuhanje Nejine zelenjave ali sadja, sem kar Frutek ponudila. Frutki so zame bolj za občasno, za rešiti situacije.
  • zelenjavne kašice redčim čisto različno. Če je krompir, potem rada dodam mleko, drugače pa kar vodo v kateri se je kuhala zelenjava. Sem pa tudi krompir pripravila samo z vodo, pa ji ni tako teknil, kot z mlekom.
  • bučke sem ji jaz pripravila s krompirjem in mlekom. Sem kar skupaj kuhala, potem pa pretlačila in zredčila z mlekom. Bučke bom pripravila tudi s korenjem, najbrž kar jutri, pa še malo riža bom dodala vmes.

Pri nas pa ni še nobenega sledu, da bi bili zobki na pohodu, razen sline, ki jo je na litre! user posted image

Kety, še dobro, da ste peljali Timona k zdravniku, ker bo z "zdravili" lažje prespal noč! Je pa res priden s težo!!!

Miška, za našo hišo imamo mjhno jaso, potem pa smreke in se ful zadržujejo srne. Tašča je vedno govorila, da so tudi košute, pa ji nisem verjela, ker jaz sem le srno vidla, ki je veselo glodala fižolove vršičke pri sosedu...no, danes sem jo pa srečala, tako da zdaj ji pa verjamem, da so tudi košute tu spodaj. Je pa ful zanimivo, ker smo v mestu, pa hkrati ravno toliko zraven ene "oaze" smrek, da smo deležni tudi takih trenutkov. Se pa človek res vstraši take mrcine. Če je jaz že prej ne bi videla, bi me najbrž tudi pobralo, ko bi jo zagledala, tako pa sem jo pričakovala, da bo nekje letela čez cesto, vendar nisem pričakovala, da jo bosta mahnili ravno tam, kjer sem bila jaz v tistem trenutku! Ehhhhh.....
Vprašaj jih v službi, če bi se te radi znebili-v šali, seveda!!! Ti pa nisem nič "fovš", da se moraš s takimi odločitvami ukvarjati! Upam pa, da se boš odločila v svoje dobro!

Zdaj pa grem spat! LAHKO NOOOOOČ!

< Sporočilo je popravil Jessy -- 18.1.2006 23:36:14 >

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
19.1.2006 9:07:45   
Jessy
Dobro jutro!

Zgleda, da sem zadnja in prva! Sem bila prapričana, da bom vsaj 5 postov prebrala, pa ni prav nobenega! Le kje ste? Se še vedno muckate v posteljah s svojimi user posted image user posted image user posted image ? Midve sva od 8h pokonci!

Imamo pa enkratno vreme! SONCEEEE!!!! Spet bo lepo pohajati z vozičkom!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
19.1.2006 9:49:31   
Tiamo
Jutro, danes je pa Jessy prvauser posted image ..bi bila jaz, samo je moj zauzel user posted image  Tole uvajanje user posted image , še ponoč ga sanjam. Dej miševi in Jessy še enkrat mi prosim napišita kako sta začele prvi in drugi teden z uvajanjemuser posted image . Se pravi (jaz zdaj delam takole), 5 obrokov, zjutraj mleko, malica (prvi teden rižek), danes je dobila jabolko in je bila taka user posted image in mleko, kosilo mleko, malica korenček in razrečen sok  (brez mleka????) in večerja mleko.  Ponoči se mi še vedno zbuja ob 3, danes sem ji dal čaj, je pomagal za pol ure, potem sem ji dala mleko in je spala do 7:30. A bi ji zvečer dala mal rižka v mleko??? Pri nas tudi ni na spregled zobkov, čeprav sem mislila, da je driska in povišana temp. znak, pa je bila verjetno reakcija na Hipp 2. aja še glede Hipp1 in Hipp2, je čist vseeno katero mleko uporabljate, Hipp1 naj bi bil manj kaloričen, Hipp2 je bolj kaloričen in namenjen za uporabo takrat ko se začne dodajat. Je pa vseeno ali se uporablja 1 ali 2, fora je samo v kalorijah. Pa še tole me zanima, ali shranjujete v hladilniku hrano, ki je ne poje? Danes mi ni pojedla jabolčka (sem ga jaz pojedla do konca), me pa zanima, ali se lahko naredi kaša za par dni naprej in se jo shrani v hladilniku. Pri nas pa ni sončka user posted image  Timončku enega velikega user posted image za hitro okrevanje  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
19.1.2006 9:53:25   
MajaPRO
Dan!

user posted image Prav sem imela, 1. zobek je zunaj (spodnja enkica), čeprav ga je bolj za otipat kot videt. Vidi se belkasta lisa, okrog nje je pa temno rdeča črta. Za otipat je pa precej ostro. Pa nobenih znakov ni bilo prej, so pa bili že pred mesecem dni, pa ni bilo nič (slinjenje, izpuščajčki okrog ust - zaradi sline, pa še kaj). user posted image user posted image user posted image

Miševi in Jessy, lepa hvala za tako izčrpna odgovora - najboljši sta!
Sem se že odločila, kako bom nadaljevala: naslednji teden mu bom začela dajat pred spanjem žitne kašice brez glutena, ker se mali čez noč še 2x doji (med 1 in 2. uro ter drugič med 5. in 6. uro). Mogoče ga bodo žitarice toliko bolj nasitile, da bo prvo nočno dojenje prestavil na kasnejšo uro in se bomo počasi samo še 1x ponoči dojili. To bi bilo fino, ker bi potem imela 5 obrokov namesto 6.

Danes zjutraj je pojedel 100 ml sadne kaše, pa se ni skoraj nič htel dojit gor, tako da sem si izčrpala kar nekaj mleka za pire z bučkami. A lahko moje mleko ostane v  hladilniku do jutri dopoldan? Danes bo dobil še cvetačo s korenčkom user posted image .

A tudi vaši user posted image hodijo spat že okrog 20. ure ali včasih še prej? Moj mali je zvečer tako siten, da je 3x že med kopanjem (oz. oblačenjem pižamice) začel tako tulit, da sem ga komaj pomirila (enkrat se je tako razjokal, da ga niti na zizi nisem mogla potolažit - kar je čudež od čudežev -  potem pa je v naročju med zibanjem v joku zaspal in še dolgo hlipal). To pa je bila kriza. Tako da ga moram zdaj začet kopat hitro po 19. uri, da še ni preveč utrujen, potem pa papat in spat. Zaradi tega se pa zbudi že ob 7-ih zjutraj, ko bi jaz še najbolj spala. Do 7.30 nama uspe prilesti iz postelje.

Miševi, jaz sem še vedno v isti službi, v kateri sem začela delat in se še nisem nikdar rabila odločat, kako in kaj. Bi pa taka situacija bila zame zelo stresna. Upam, da se boš prav odločila in da ne boš  svoje odločitve nikdar obžalovala.

Sem zadnjič brala debato o vaših taščah in prehrani vaših user posted image . Zgleda, da je moja tašča čist drugačna od vaših, ker je prav vesela, da že tak dolgo dojim. Pravi, da so današnje mamice prave frajerke, ker tako pridno dojijo svoje dojenčke. Ko sem ji zadnjič rekla, da bo Vid očitno hitro nadomestil mlekeca z gosto hrano, je bila prav zaprepadena... je mislila, da bom prenehala dojit user posted image . Pa sem jo potolažila, da bo dojenje zjutraj in zvečer (pa  verjetno še ponoči) še dolgo na njegovem jedilniku.

Lep pozdrav vsem in vsi ven na sonce, ko se bo malo otoplilo (razen Timona, ki se mora prej pozdravit).

Čauči!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
19.1.2006 10:00:44   
Tiamo
Bravo Vid za zobek user posted image . Maja pri vas je trajalo 1 mesec da je prišel ven?

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
19.1.2006 10:26:52   
miševi

Tia - prve dva tedna sem jaz uvajala tako: 3 dni dopoldan jabolko, čez mleko, 3 dni korenček, čez mleko, 4 dni korenček + jabolko in čez mleko. Vsi ostali obroki so bili mleko.
Poskusi z žličko rižolinota v mleko pred spanjem, pa boš videla, če bo bolje. Pri nas zaenkrat še kar v redu spi in še ni treba.

MajaPRO - ko sem si še črpala mleko, sem ga imela v hladilniku max 24 ur.

Punce, odločila sem se. Sem se še s teto pogovorila. Ostanem tam, kjer sem. Sicer me bo vožnja še vedno ubijala in bom občasno šele ob 5-ih doma. Tukaj bi verjetno morala predčasno prekinit porodniško (čeprav imam zelo veliko možnosti, da bi bila sprejeta), kar pa mi ne diši. Jo bom za moja otročka izkoristila do konca. Mi bo že usoda namenila še kakšno drugo službo (upam), tukaj je v bistvu vse isto, samo težje bi upeljevala stvari, v sedanji službi pa dobim skoraj vse, za kar argumentirano prosim. Torej OSTANEM, ker to sekiranje zadnja 2 dni je bilo pa too much - zažgala sem Juretovo hruško, bolel me je želodec. Se tolažim, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Tukaj puščam za sabo službo pred nosom in več denarja. V glavnem, punce, HVALA, ker ste brale moja razmišljanja; res pomaga. Sedaj moram pa samo še svojemu dragemu to sporočit. Po moje mu ne bo glih prov, pa bo že prebolel...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
19.1.2006 10:37:18   
Jessy
Tia, jaz sem začela uvajat sadje in zelenjavo izmenično in sicer sem zjutraj podojila, naslednji obrok sem podojila, tretjemu pa sem dodala cca 5-10 žličk sadja oz. zelenjave in vedno le eno vrsto. Isto sem ji pripravljala 3 dni. Torej je 3 dni jedla kuhano jabolko (surovega dajem šele zdaj, ko sem vidla, da je ne napenja), naslednje 3 dni kuhano hruško, potem 3 dni krompir...Ko sva sprobali neko paleto sadja in zelenjave, sem začela pa po dve vrsti skupaj, vendar potem nisem več po 3 dni dajala po isto hrano, ker sem videla, da reakcije na hrano nima. Po cca 14. dneh pa sem začela kljub temu, da ni imela še celega obroka, dodajat tudi za malico, ampak takrat sem ta obrok že zamaknila za enega nazaj, tako da je bilo zjutraj dojenje, ob 11.30 gosta hrana, ob 15h nekaj žličk sadja (tu vedno dam le sadje) in mleko. Zvečer pa ji dajam kašice zgolj zato, da boljše spi ponoči.

Upam, da si razumela, kar sem napisala!

Danes pa ji kuham zelenjavno mineštrco (koleraba, cvetača, korenje in krompir), ki jo bom po potrebi zgostila s kuhanim rižem.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
19.1.2006 11:30:49   
tea01
MajaPRO iz izkušenj ti lahko povem, da svoje mleko imaš lahko v hladilniku 2 dni, zamrznjeno pa 3 mesece. Mi tako prakticiramo že od začetka.

Čestitamo za zobekuser posted image user posted image user posted image

Naš Jure je pa pravi lump. Enkrat bo pil iz joške, drugič pa ne. Odkar smo začeli z gosto hrano si kar nekaj zmišljuje. Včeraj zvečer smo mu dali riževe kosmiče  (od Hippa) zmešane z mojim mlekom kar po žlički.user posted image user posted image user posted image user posted image  Me ne mara večuser posted image user posted image
Ponoči pa pije iz joške?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Meni ni nič jasno.

Violinski ali veš mogoče kako se kličejo tisti piškoti????

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
19.1.2006 12:05:21   
monja
Hej, pozdravljene!

Sem že enkrat napisala, pa me je ven vrglo in sem se morala spet prijaviti, pa še sporočilo mi je zbrisalo.

Po zelo dolgem času---
-računalnik smo imeli na popravili, najprej na pooblaščenem servisu, kjer se jim itak ne mudi, pa še prazniki so bili vmes-potem pa še v privat roke-

----imam spet odprto "okno v svet" in priložnost, da vas pozdravim.

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
19.1.2006 12:08:24   
monja
Sem raje poslala sporočilo, da me spet ven ne vrže. da dokončam...

Ste pa zelooooooo pridne. Jaz sem ostala nekje na 35. strani, ve pa že zaključujete 83. stran!!!!!!  Bravo!!! Kako vam to uspeva!!!!????Ob tolikemu delu, seveda.

Vglavnem, pridne ste, morda vas kdaj uspem "ujeti".

morda še ne pozabljena-monja

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
19.1.2006 12:17:26   
Teya
ciao ciao....
tle je vreme ku žganje, kristalno jasno, kar full lepo zgleda s pobeljeno pokrajino user posted image
vijolinski, nič nisi spregledala, kot nosečka, ki je bila bolj aktivna na forumu, sem bila namreč kar uvožena lublančanka...ko se je mali rodil, pa smo se preselili nazaj na lepše (brez zamere lublančanke), sem pa na primorskem brez morja user posted image , v novi gorici...zadnji mesec kaka redno na 2 dni, pred tem, ko je že bil na novalacu, je kakal redno vsako jutro, tko, da Tia, mislim, da ni kriv novalac....mislim, da zdaj ne bom menjala, če ne bo večjih težav, saj ga uporabljam že 4 mesece in ga je takoj sprejel....zdaj sva začela dajat po en obrok novalaca2 in je prav navdušen....nevem v čem je taka velika razlika, ma ta dvojkica fuuuuuuuuuuuuu bolj lepo diši kot enkica, ki ima prav nek čuden bljek vonj user posted image  mislim, da je začel kakat 1x na 2 dni od takrat, ko sem začela malo z gosto hrano eksperimentirat....zato si mu tudi ne upam dat riževih kašic, čeprav bi full rada, ker baje da riž zapira user posted image  mi zna katera povedat, kaj pa odpira????? čeprav mislil, da nejc niti ni zaprt, ampak ima pač tako presnovo (vsaj po kakecu sodeč user posted image  )
jaz vodo zavrem in pustim vret cca 5 min.....

ma kako ste nekatere srečkice s spanjem user posted image  saj jaz se tudi ne upam kaj preveč pritoževat, saj mi VEČINOMA prespi celo noč, imamo pa zato cel večer cirkus....ko ga prvič odložim spat, se nato zbudi še vsaj 3x, toliko, da ga priklopim na flaško in potem spi naprej...ma je kar tečno, saj nimava z dragijem niti enga večera zase, ker morava bit ves čas v akciji....to je pa tudi edini čas, ko sva skupaj, tko, da...če odgovorim na vprašanje, kako se razumeva, lahko rečem le to, da nimava časa se ne razumet, ne nerazumetuser posted image  

še eno vprašanje? kako je z obračanjem? naš mali se obrne kot za šalo s hrbta na trebuh, nazaj mu pa nikakor ne gre, tko, da je že prav naporen, saj se, čim ga odložim obrne na trebušček in po parih minut sledi vpitje in ga moram obrnit in potem ovo na novo.....kako je s tem? vaši že obvladajo obe smeri? so hitro osvojili eno za drugo? naš se že lep čas obrača na trebušček, obratno pa se mu je le parkrat ponesrečilo....

greva pohajat....

lep dan vsem...

nejc in teja

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
19.1.2006 12:18:20   
violinski
Jutro. Mi smo kot vedno normalno spali in normalno jedli ponoči. Samo Lana se je ob enih spet selila v najino posteljo user posted image . No, ampak se je dalo spat naprej.

Tea, piškoti so 'Betterfood' od proizvajalca 'Bledina' - rdeča podolgovata kartonska škatla, not so pa pakirani po dva in dva, kar je perfektno tudi za s seboj nosit. Ti pošljem sliko na mail. Sigurno jih imajo v Matchu, za Carefour pa nisem tako prepričana, se ne spomnim.

Aljoši bom danes dala spet hruško, samo jo bom tokrat skuhala - hvala miševi, za nasvet, ker sem mu do sedaj dajala surovo in ga je kar matrala. Smotana mama, sem mislila, da bo zdaj kar jedel ko veliki. user posted image . Jutri pa po mojem začnem z breskvicami - imam domače vložene, brez olupka, ne presladke. Po vikendu pa zelenjavca. Me prav zanima, če bo tako kot Lana, bo treba fajn redčit z mlekom..... Začela bom pa z bučkami, ker mi jih je poleti mama shranila kupe in kupe za to potrebo (je bila dobra letina za bučke).

Monja, dobrodošla nazaj!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
19.1.2006 12:20:28   
Jessy
O, Monja, pozdravljena! Sem ti hotela že SMS poslati, da kaj je stvojim računalnikom, pa vidim, da ste ga uspeli popraviti! Zdaj ga pa vsak dan lepo pobožaj, da bo spet delal!

Jaz sem ji dala omenjeno zelenjavno juho, ki na koncu ni bila juha ampak kar kašica, ker sem vse skupaj zmiksala. Meni je bilo ogabno in sem si zadala cilj, da če mi poje 3 žličke, bom zadovoljna! In kaj se je zgodilo? Neja je bila vsa navdušena nad to "čorbo" in je vse lepo zmazala. Tako bom danes prvič dala hrano v hladilnik in bo jutri isto južnala, kot danes. Vse ostalo, če mi je kdaj kaj ostalo, pa sem ali pojedla ali vrgla proč.

Zdaj pa gremo na sooooončkaaaaa!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
19.1.2006 14:35:17   
hugolina
Joj punce kako ste pridne user posted image user posted image
Pozdravljene vse NOVINKE in seveda vse ostale.

Nimam ravno preveč časa, zato bom samo vprašala:
Jessy ali ti to sadno kašico  oz. kosmiče (od hippa) daš samo ali ji vmes zmešaš tudi kaj sadja?
Jaz sem namreč danes kupila to zadevo (k jo tolk hvalite) pa me zanima, če lahko tudi tako prakticiram.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
19.1.2006 14:52:59   
tea01
violinski ne išči slikice. Mi je čisto zadošča, da je proizvajalec Bledina.

Prinesem.

Srečno s papico.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
19.1.2006 15:02:27   
Tiamo
Hojla monja user posted image  Hvala za vse nasvete, še dobro da je RR. Teya, sem mislila, da si mu zdaj dala novolac, mogoče pa zaradi 2 kaka drugače. Nevem kje sem prebrala kaj zapira, če najdem ti napišem. Demi mi zdaj kaka 2 krat na dan, srednje mehko blato, danes je bil oranžne barve..verjetno od včerajšnega korenčka. Teya, tvoj Nejc je isti kot Demi glede obračanja, obrne se v trenutku, nazaj pa ne in potem jok in stok, potem jo jaz obrnem in je spet v trenutku na trebuhu..nazaj se ji uspe obrnit, samo če je nagica.  Hehe violinski saj si izkušena mamica, samo spomin te zapušča..leta, leta...

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
19.1.2006 15:18:07   
Tiamo
Teya sem našla tabelo kaj vpliva na blato v Hippovi knjižici: kaše, ki mehčajo blato:jabolčna slivovajabolčna in hruškina sok:baby Ciz jabolka in belega grozdjabreskev ananasjabolčni riževi kosmiči 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
19.1.2006 15:53:24   
violinski
Tamala, ti se kar hecaj, da te ne pošljem po cigarete! Hitro šibaš za mano, veš?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
19.1.2006 21:25:24   
nelči
Pozdrav

Violinski nisi edina glede hrušk. Tudi jaz sem Janu dajala surove hruške in sem si še mislila, da mu jih nekaj časa nebom dajala, ker ga napenjajo, nisem pa pomislila, da bi jih prekuhala user posted image  No, hvala bogu za RR!!!!!!!!!

Jan pa se bolj malo obrača. Iz hrbta na trebuh se mu še ni uspelo obrnit, obratno se pa je prvič že pred časom, ampak sedaj to naredi zelo redko. Na bok pa se obrne čas posla, kaj več pa ne. Eh, bo že user posted image

No tudi mene je zanimalo katero sadje pa odpira. Fajn, sedaj vem!!! Čeprav sem nekje brala, da bi pa naj jabolko, ki postane rjavo, zapiralo user posted image  Ne vem, verjetno je tudi od posameznika odvisno!

user posted image  Neja za pridno papcanje. Ja, tile naši malčki se mi včasih kar smilijo. Kakšne čorbe morajo vse pojest user posted image  

Glede spanja pri Janu pa vam moram povedat, da še vedno zelo pridno spi. Od kar mu pred spanjem po dojenju dam še aptamil, spi cele noči brez prebujanja. Sedaj sem mu uro spanja malo premaknila nazaj (tako je imel na začetku), in sicer zaspi nekje od 20-20.30 in spi od 7-8. No, ob tej uri ga slišiva jamrat. Verjetno pa se zbudi prej, ker ima posteljico  tako razmetano z igračami in plenico in povšterčkom, kot da bi bomba noter padla user posted image  

Še eno vprašanje. A ima katera kašen dober recept za pripravo zelenjavne lasanje? Za odrasle - za spremembo user posted image

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2070
19.1.2006 21:26:53   
Jessy
Hugolina, jaz imam 2 Hippovi kašici in sicer Jabolko z vanilijo in breskev z marelico in obe kaši pripravim po navodilu. V prevreto vodo, ohlajeno na cca 50 C, vmešam kašico (to pa res "od oka") in popapcamo. To je vse. Nobenega sadja ne dodajam, ker ti dve kašici dajem pred spanjem, čez pa še podojim.

Meni je začela kakat pa tudi po 3x ali 4x na dan. Verjetno zaradi goste hrane, ker prej mi je kakala 1x na dan ali pa tudi na 2 dni. Se je pa zgodilo (ko sva se še samo dojili), da mi je kakala šele peti dan in ko sem vsa zaskrbljena poklicala patronažno, da kaj naj naredim, mi je le-ta povedala, da naj me nič ne skrbi, da kaka zato ne, ker vso hrano, ki jo poje, porabi in je ni nič za odvajat. Če pa bi bilo blato trdo potem, ko toliko časa ni kakala, pa naj bi šla v lekarno po mlečni sladkor in ji to dala za piti, ker mehča blato.

Neposredna povezava do sporočila: 2071
19.1.2006 21:44:28   
Jessy
No, zdaj sem se spomnila, da sem pozabila napisati glede spanja. Neja največkrat zaspi ob 20.30, včasih tudi ob 20h ali pa tudi ob 21h, vstanemo pa ob 8h, ko atiju zvoni budilka za v službo. Neja je VEDNO budna, kdaj točno se zbudi, se mi pa ne sanja! user posted image

Zalanjavne lazanje še nisem delala, ti pa pošiljam link, kjer si lahko ogledaš en recept. http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3695

Aja, punce, ker sem ravno dala ta link, vam hkrati sporočam (če še ne veste), da na www.kulinarika.net tudi obstajajo recepti za otroke. Včasih pride kaj takega za prav!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
19.1.2006 22:00:10   
nelči
Ej Jessy hvala ti za link. Sicer recepte Kulinarična Slo tudi sama večkrat uporabim in moram rečt, da so mi do sedaj vsi dobro uspeli. Ja, sem tudi že gledala ta recept za lazanjo, samo sem  mislila, če ima katera kakšnega že preizkušenega user posted image  (pa mogoče malo bolj enostavnega-za quick-ija - kosilo mislim user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
19.1.2006 22:39:45   
miševi

Nelči, z lazanjo gre hitreje, če kupiš testenine za lazanjo, ki jih ni treba predhodno kuhati. Prav tako se dobi tudi že pripravljen bešamel (v Italiji sigurno, v SLO pa verjetno tudi že). Pa konzervirana zelenjava, da je ni potrebno prej kuhat, kaj več pa že ne moreš poenostavitiuser posted image .

Violinski, Tia, vidve, ki sta bolj doma v Mullerjuuser posted image . Kaj se tam še splača kupit za otročaje - razen tistih super vijoličnih Pampers plenic? Kako je kaj z njihovimi robčki za rito? Gremo v kratkem v LJ, pa bomo malo nabavljali.

Hvala!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
19.1.2006 22:52:25   
violinski
Ok, zelenjavna lasagna - hrana je pa moje področje. Sem šla samo na hitro pogledat recept od Kulinarike..... BLJAKuser posted image !!!!! Zelenjavna lasagna mora biti narejena izključno iz ene zelenjave in sicer ali je to špinača ali pa blitva. Vse drugo ni niti blizu zelenjavni lasagni, ampak je po slovensko not natumbana vsa tista 'moderna zelenjava' ala korenček in grah. Še enkrat BLJAK user posted image !! In jajce! DA NE BI KATERA DAJALA JAJCA V LASAGNO! Kako tipično slovensko, direkt za v menzo! Sej ni narastek ali loparnica ali kako se že temu reče!!!! Še čudno, da ne piše, da je treba dat noter česen, kot kuhajo (in potem naslednji dan temu primerno smrdijo) Slovenci. Italjiani česna pri kuhi skorajda ne uporabljajo, razen pri testeninah z omako iz česna, olja in feferonov ter pri eni jedi, pri kateri skuhajo in jejo cele glave česna. Pa še kot zanimivost: povprečen Italijan, ma kaj italijan, povprečen Tržačan še nikoli ni slišal za tržaško omako, da bi pa bil česen v njej pa sploh ne.

Zelenjavno lasagno se pripravi enako kot mesno, s tem da se namesto bolognese omake (nič mesa, nič paradižnika) not vtakne blanširano špinačo ali blanširano blitvo. Niti ni treba, da sta špinača ali blitva nasekljani - se itak reže, ko se reže kose. Če pa imaš zmrznjeno špinačo ali blitvo, je pa že nasekljana.

Torej: po dnu modela namažeš olivno olje, gor zliješ malo bešamela (bešamela NE POPRAMO, ampak mu dodamo MUŠKATNI OREŠČEK), položiš plast prevretih ploščic za lasagno, spet bešamel, špinača, sir, ploščice, bešamel, špinača, sir, ploščice bešamel sir, koščki masla ali kapljice olivnega olja, parmezan. V pečico, dokler sir ne zabrbota.

Jaz vedno malo skuham ploščice, tudi če piše, da jih ni treba, ker se mi je včasih zgodilo, da se mi pri pečenju niso dovolj naredile.

OK, sem naložila, upam, da vam bo lasagna bolj všeč, kot moje nalaganje user posted image user posted image !

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......