|
RE: Avgustovke, kje ste 18.1.2006 23:34:26
|
|
|
|
Jessy
|
Morda bom pa jaz zadnja! Petri, riževi kosmiči se lahko uporabljajo pri prehrani dojenčka. Mislim, da jih ima tudi Millupa. Jaz jih nimam in kuham kar klasični riž na vodi, potem pa ga zmiksam s sadjem ali zelenjavo. Hruške je treba kar nekej časa prekuhavati, mislim da nekje do 7. ali 8. meseca, ravno zato, ker napenjajo. Neje niso napenjale. Sicer skoz nekej prdi, ampak nisem imela občutka, da bi po hruški kaj bolj. To je treba pač preiskusiti, pa se najbolje vidi. Maja, meni je patronažna (spet se sklicujem nanjo, kot da sama nimam pameti ) včeraj takole svetovala: - večerni obrok mi je rekla, naj ji dam kašice pred spanjem, da bo lažje prespala noč, čez kašico pa je treba še podojiti. Jaz ji dam 100 ml kašice, potem še podojim.
- kako je s sadno malico in kosilom, da potem uvedeš tretji obrok, ne vem, ker jaz sem kljub temu, da mi ni še pojedla en cel obrok, dodajala malo tudi pri naslednjem obroku. Skute, jogurti in pudingi pa so od 8. meseca naprej zaradi kravjega mleka
- če mi poje manj kot 150 ml hrane, potem jo še podojim, drugače ji ponudim čaj. Naslednji obrok (dojenje ali pa gosta hrana) je čez 3 ure in nič prej. Če bi se prej kaj oglašala, da je lačna, bi ji ponudila čaj, pa se mi to še ni zgodilo.
- marelične/breskove kaše: jaz sem kupila Hippovo žitno s tema dvema okusoma, drgač pa delam vse iz svežega sadja. Enkrat je jedla tudi breskve iz kompota in so ji ful teknile, vendar se bom kompotov izogibala zaradi prevelike vsebnosti sladkorja. Frutki so pa občasno, če kam gremo, pa tudi ko sem imela ful dela, da nisem imela časa za kuhanje Nejine zelenjave ali sadja, sem kar Frutek ponudila. Frutki so zame bolj za občasno, za rešiti situacije.
- zelenjavne kašice redčim čisto različno. Če je krompir, potem rada dodam mleko, drugače pa kar vodo v kateri se je kuhala zelenjava. Sem pa tudi krompir pripravila samo z vodo, pa ji ni tako teknil, kot z mlekom.
- bučke sem ji jaz pripravila s krompirjem in mlekom. Sem kar skupaj kuhala, potem pa pretlačila in zredčila z mlekom. Bučke bom pripravila tudi s korenjem, najbrž kar jutri, pa še malo riža bom dodala vmes.
Pri nas pa ni še nobenega sledu, da bi bili zobki na pohodu, razen sline, ki jo je na litre! Kety, še dobro, da ste peljali Timona k zdravniku, ker bo z "zdravili" lažje prespal noč! Je pa res priden s težo!!! Miška, za našo hišo imamo mjhno jaso, potem pa smreke in se ful zadržujejo srne. Tašča je vedno govorila, da so tudi košute, pa ji nisem verjela, ker jaz sem le srno vidla, ki je veselo glodala fižolove vršičke pri sosedu...no, danes sem jo pa srečala, tako da zdaj ji pa verjamem, da so tudi košute tu spodaj. Je pa ful zanimivo, ker smo v mestu, pa hkrati ravno toliko zraven ene "oaze" smrek, da smo deležni tudi takih trenutkov. Se pa človek res vstraši take mrcine. Če je jaz že prej ne bi videla, bi me najbrž tudi pobralo, ko bi jo zagledala, tako pa sem jo pričakovala, da bo nekje letela čez cesto, vendar nisem pričakovala, da jo bosta mahnili ravno tam, kjer sem bila jaz v tistem trenutku! Ehhhhh..... Vprašaj jih v službi, če bi se te radi znebili-v šali, seveda!!! Ti pa nisem nič "fovš", da se moraš s takimi odločitvami ukvarjati! Upam pa, da se boš odločila v svoje dobro! Zdaj pa grem spat! LAHKO NOOOOOČ!
< Sporočilo je popravil Jessy -- 18.1.2006 23:36:14 >
|
|
|