|
RE: Avgustovke, kje ste 16.1.2006 17:32:20
|
|
|
|
Jessy
|
Sem opazila, da je med nami še ena punčka - Anja!!! Hafi, kar korajžno! Še kaj več povej o svoji Anji! Tea, hvala, ker si potešila mojo firbčnost! Se mi je zdelo, da si nekje na severu, čeprav sem sumila kakšno Norveško!!! Pol imate pa kar daleč do "Bc-a", kajne! Kety, bravo za krst! Ste imeli kar začetno smolo, ampak konec dober, vse dobro! Ko boš dodala kaj sličic, pa le sporoči! Mi bomo krstili okrog velike noči, če bo župnik sploh hotel krstiti, ker ima moj mož predolg jezik in ne zna ničesar zamolčati. Da vam razložim, kaj je bilo! Pride župnik k mojemu možu v trgovino, nakar mu mož omeni, da bi mi radi krstili in vpraša, kdaj bo krst...župnik pove, da se marca začnejo tisti navki in da bo krst okrog velike noči...pol pa začne moj mož utrujat in mu pove, da on nikoli ni hodil k maši in da tudi zdaj ne hodi, pa da žena (jaz) pred leti je hodila k maši, zdaj pa tudi ona že dolgo ne, pa da je krst ženina želja, ampak da ženina tašča pa redno hodi k maši! Si morte misliti!!!! Kakšna sramota!!! Sploh mu ne bi bilo treba tega povedat, ker ga ni nič vprašal!!! Zdaj mi bo pa nerodno stopiti pred njega! In to se je zgodilo ravno v četrtek, tako da je še vse frišno! Moram malo počakat, da župnik malce pozabi ta pogovor! Moram povedat, da je Nejin lišaj že skor izginil. Na dotik se še čuti hrapava koža, ampak barve pa skor ni več. Sem razmišljala, da bi kar nehala s tisto kremco mazat in da bom raje z Justovo mazala, s tisto, ki je za suho kožo. Glede vlečenja za lase raje ne bi diskutirala, saj ima nonstop moje lase med prsti. Ko jo nosim, se me drži za lase, kot da se boji, da bo kam padla...ko se igrava, če le more, hitro povleče za lase....praska pa tud prav fino. Sem večkrat deležna kakšnih prask, pa mi ni jasno, kako ji uspe, saj nohtov skoraj nima. Tudi jaz se močno sprašujem glede količine hrane, ki naj bi jo otroci pojedli pri dobrih 5. mesecih. Sploh nimam ene orientacije, koliko bi mogla Neja pojesti, da ne bi rabila več mleka. Jaz ji pripravim okrog 200 ml hrane, ampak se zadnje čase ful redko zgodi, da mi poje več kot pol, ker običajno končava že po prvi tretjini. Kar noče mi več jesti, ko pa ji ponudim zizo, pa veselo navali nanjo. Jaz res ne vem, kaj naj naredim...saj siliti je nočem, da bi mi vse pojedla, sam je na začetku že tako lepo jedla in tudi veliko pojedla, zdaj pa kar noče in noče. Če pa ji ponudim banano, pa mi zmaže eno veliko in pol manjše....Pa Hippovo kašico (vanilija in jabolko) fuuuuuul rada je! Samo pri banani in Hippovi kašici mi odpira usta, pri ostali hrani pa moram skoraj z žličko odpirat usta, da ji kaj notri dam. No, edino bučke in krompir je rada jedla. Drgač pa tudi jaz uporabljam tampone. Med čiščo jih nisem, ko pa sem dobila prvo M, pa sem si ga veselo namontirala, saj le tako "ne vem", da imam M! Si ne predstavljam življenja brez tamponov!!! Pozabile ste napisat, če tisti plazma piškoti vsebujejo gluten ali ne?!?!?!? A je katera že probala dati za papcat koruzno polento? Jaz sem razmišljala, da bi jo skuhala na vodi (bolj gosto), potem pa jo zredkala s svojim mlekom. Nekje sem zasledila, da dojeno in adaptirano mleko ne smeta vreti, kar pomeni, da kuhanje na mleku ni izvedljivo. A bi bilo dobro kakšno drugo stvar (zelenjava, sadje) dodati zraven polente??? A veste, kaj se mi zdi čudno? Da Neja zadnjih nekaj dni nič več ne govori MA in BA, kot je prej ful vneto ponavljala....tudi dežka ne dela več tako pogosto....pa da ne govorim o tem, da se še zmerom ne prevrne. Zadnjič se je 2x en za drugim, od takrat pa NIENTE!!!!! Ful je na komot!
|
|
|