|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
16.1.2006 17:32:20   
Jessy
Sem opazila, da je med nami še ena punčka - Anja!!! user posted image user posted image user posted image  Hafi, kar korajžno! Še kaj več povej o svoji Anji!

Tea, hvala, ker si potešila mojo firbčnost! user posted image  Se mi je zdelo, da si nekje na severu, čeprav sem sumila kakšno Norveško!!! user posted image  Pol imate pa kar daleč do "Bc-a", kajne!

Kety, bravo za krst! Ste imeli kar začetno smolo, ampak konec dober, vse dobro! Ko boš dodala kaj sličic, pa le sporoči!

Mi bomo krstili okrog velike noči, če bo župnik sploh hotel krstiti, ker ima moj mož predolg jezik in ne zna ničesar zamolčati. Da vam razložim, kaj je bilo! Pride župnik k mojemu možu v trgovino, nakar mu mož omeni, da bi mi radi krstili in vpraša, kdaj bo krst...župnik pove, da se marca začnejo tisti navki in da bo krst okrog velike noči...pol pa začne moj mož utrujat in mu pove, da on nikoli ni hodil k maši in da tudi zdaj ne hodi, pa da žena (jaz) pred leti je hodila k maši, zdaj pa tudi ona že dolgo ne, pa da je krst ženina želja, ampak da ženina tašča pa redno hodi k maši! user posted image user posted image user posted image  Si morte misliti!!!! Kakšna sramota!!!user posted image user posted image user posted image  Sploh mu ne bi bilo treba tega povedat, ker ga ni nič vprašal!!! Zdaj mi bo pa nerodno stopiti pred njega! user posted image  In to se je zgodilo ravno v četrtek, tako da je še vse frišno! Moram malo počakat, da župnik malce pozabi ta pogovor! user posted image

Moram povedat, da je Nejin lišaj že skor izginil. Na dotik se še čuti hrapava koža, ampak barve pa skor ni več. Sem razmišljala, da bi kar nehala s tisto kremco mazat in da bom raje z Justovo mazala, s tisto, ki je za suho kožo.

Glede vlečenja za lase raje ne bi diskutirala, saj ima nonstop moje lase med prsti. Ko jo nosim, se me drži za lase, kot da se boji, da bo kam padla...ko se igrava, če le more, hitro povleče za lase....praska pa tud prav fino. Sem večkrat deležna kakšnih prask, pa mi ni jasno, kako ji uspe, saj nohtov skoraj nima. user posted image

Tudi jaz se močno sprašujem glede količine hrane, ki naj bi jo otroci pojedli pri dobrih 5. mesecih. Sploh nimam ene orientacije, koliko bi mogla Neja pojesti, da ne bi rabila več mleka. Jaz ji pripravim okrog 200 ml hrane, ampak se zadnje čase ful redko zgodi, da mi poje več kot pol, ker običajno končava že po prvi tretjini. Kar noče mi več jesti, ko pa ji ponudim zizo, pa veselo navali nanjo. Jaz res ne vem, kaj naj naredim...saj siliti je nočem, da bi mi vse pojedla, sam je na začetku že tako lepo jedla in tudi veliko pojedla, zdaj pa kar noče in noče. Če pa ji ponudim banano, pa mi zmaže eno veliko in pol manjše....Pa Hippovo kašico (vanilija in jabolko) fuuuuuul rada je! Samo pri banani in Hippovi kašici mi odpira usta, pri ostali hrani pa moram skoraj z žličko odpirat usta, da ji kaj notri dam. No, edino bučke in krompir je rada jedla.

Drgač pa tudi jaz uporabljam tampone. Med čiščo jih nisem, ko pa sem dobila prvo M, pa sem si ga veselo namontirala, saj le tako "ne vem", da imam M! Si ne predstavljam življenja brez tamponov!!!

Pozabile ste napisat, če tisti plazma piškoti vsebujejo gluten ali ne?!?!?!?

A je katera že probala dati za papcat koruzno polento? Jaz sem razmišljala, da bi jo skuhala na vodi (bolj gosto), potem pa jo zredkala s svojim mlekom. Nekje sem zasledila, da dojeno in adaptirano mleko ne smeta vreti, kar pomeni, da kuhanje na mleku ni izvedljivo. A bi bilo dobro kakšno drugo stvar (zelenjava, sadje) dodati zraven polente???

A veste, kaj se mi zdi čudno? Da Neja zadnjih nekaj dni nič več ne govori MA in BA, kot je prej ful vneto ponavljala....tudi dežka ne dela več tako pogosto....pa da ne govorim o tem, da se še zmerom ne prevrne. Zadnjič se je 2x en za drugim, od takrat pa NIENTE!!!!! user posted image  Ful je na komot!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
16.1.2006 18:14:12   
nanka
Jessy, jaz ji bom jutri skuhala polento in sicer na vodi, zraven bom pa dodala zelenjavo. Bom videla, če bo jedla.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
17.1.2006 7:30:47   
Tiamo
Jutro, včeraj nam ga je računalnik zagodel...zjutraj je še delal, potem pa povezava na net ni več delala. Mučila sem se do 7 zvečer,da sem ga spravila v red...še zdaj ne vem kaj je bilo narobe. Hafi in Anja pozdravljena...kar pogum in nam zaupaj kaj in kako se pedenate  Glede količine hrane sem vprašala prijateljico, ki dela v porodnišnici..ona pa pediatra...povedal je, da 2-3 žličke so mišljene pri 4 mesecih, potem pa kolikor otrok poje, bo že povedal ko mu bo dost. Danes gremo plavat, jaz pa imam M. Prve 4 mesece po porodu nisem uporabljala tamponov..zdaj pa jih. Demi ima zdaj vse bolj čudne zvoke, nič več G, ampak GA, ker ji skoz govorim, ko se igrava z račkam, da je GA, GA... Sama že zna KUKUC, tako da potegne pleničko čez obraz in čaka, da jo umaknem, pri tem pa zajema zrak, k da se duši...isto ga zajema, če si pleničko potegne mimo obraza.. kok se ji nasmejim... Drugač bi bila pa cel dan v pozi hi konjiček na kolenu....in brca z nogicami in rokicami, kot da pleše brack dance..to je zmožna počet celo uro, samo se jaz prej zmatram. Kdaj bi bila vesela, Jessy, da bi bila Demi komot. grem kavico popit... aja še tole, tašča mi je prinesla dobro kremo proti modricam od udarcev, imenuje se Hepan. 

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
17.1.2006 9:08:56   
Jessy
Hi...hi...Tia, a Demi že tolk rogovili, da imaš modrice??? user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro jutro še od mene! Sem s čokolinotom pred računalnikom - mi bodo mogli dat kakuser posted image šno 2-kilsko vrečo zastonj, ker jim tolk prometa naredim!

Spali smo super fajn! Zdaj se že igra! Danes je imela blato ful hecne barve. Bil je zelen in bel vmes...tak, progast! user posted image Pa nič zelenega ni jedla že 3 dni!

Včeraj sem se pa zjokala! Spet je tašča kriva. Sva se z Nejo ravno uštimali, da bova jedli kašico, v tistem pa tašča in tast skozi vrata. In seveda sta spet (kot vsak dan že zadnja 2 meseca) fuuuuul presenečena, da sva ravno pri hranjenju. Neja pa takoj, ko ju zasliši, pade iz tirnic in je ne briga nič drugega, kot da jo bo tašča dvignila in se z njo igrala. Seveda posledično ni NIČ jedla. Morda sem ji vsilila kakšnih 6-7 žličk, to je pa tudi vse. Saj pol, ko sta vidla, da SPET ne bo jedla, ker sta tukaj, sta šla domov, ampak takrat je bilo že prepozno! Tolk sem bila jezna, da sem prav jokala. Res jih ne razumem. Dobro vesta, da vsak dan jeva ob 11.30 (+/- 15 min), pa bosta točno takrat prisanjala dol, kot da ne moreta pol ure prej ali pa pozneje. Danes se tudi že bojim, kaj bo, ampak sem se pa zaklela, da jima danes pa povem, da naj ne hodita v tem času dol, ker pol mi ne je - pa naj bo zamera gor ali pa dol!
No, pa sem se vam spet izpovedala! Kolk je fajn, da imamo ta RR! user posted image

Zgleda, da ga bo vreme začelo fajn sračkat, ker je ful oblačno. Zna biti, da danes ne bo za ven, ker lahko začne kmalu padat. Bomo mogli pa kam drugam it!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
17.1.2006 9:13:51   
nanka
Dobro jutro,

Tia, a se krema Hepan uporablja tudi pri udarcih ( moj hodi na nogomet in jih vsakič kam dobi), pa sem mu do sedaj kupovala ful dobro kremo iz Aloe Heat lotion. Nabavljala jo je sodelavka zdaj pa ni več član in je ne morem kupit, zdaj iščem pa drugo kremo.

Zoja je osvojila tehniko obračanja in se zdaj samo obrača in kotali po blazini.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
17.1.2006 9:20:49   
Tiamo
Hjla, na hitro preden gremo...jessy tale RR kar vleče... Jessy se mi prav smiliš, da tast in tašča nista uvidevna. Jaz imam srečo glede tega, čeprav imam kdaj kakšne hude nasvete...lih k smo bili na kosilu v nedeljo pri tašči, je rekla, če bi dala Demi mal goveje juhce?! Jaz vzamem to za foro in rečem, da ja, pa da naj samo po vrh maščobo pobere, to je najbolj za otroka....hehehe, sem kdaj prav nesramna. Vidim nanka, da si izkušena v kremcah. Bravo Zoja, zdaj pa hitro napreduje, k papca same dobre stvari. Šibam se zrihtat, Demi je zaspala, super, da ne bo tečna na plavanju. Potem gremo v BTC, tako da se popoldan tipkamo, če ne bo vmes spet računalnik crknu.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
17.1.2006 9:45:06   
*pepelka*
Danes smo pa pri nas imeli pesto noč. Naša igračka je imela jokalne ure, čeprav drugače prespi skoraj celo noč, oziroma ji tudi to kdaj uspe. Očitno je, da razsaja neka viroza, saj je že dva dni imela driskico in ni hotela nič jesti. Upam, da bo to kmalu minilo, saj preko dneva skoraj ni opaziti ničesar. Ves čas je dobre volje in se neprestano krohota da je veselje. No ja, samo to je potrebno vzeti v zakup, saj je najmlajša in ji starejša dva pridno nosita viruse iz šole.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
17.1.2006 9:46:53   
zoya24
Jessy ti kar reč, ne ti bit neroden.....saj bosta zastopla, če ne, bosta pa mal užaljen fris naredila in šla. Rezultat bo pa vseeno dober, Neja bo jedla. Možno, da ima tak drekec pekec po Hippovi kašici, naš ima tudi podobnega po njej, mislim, da zaradi adaptiranega mleka. Kar se pa linotov tiče, te pa Jessy ziher prekašam, jaz to jem že od malega, tudi namesto kosila, če ni nič drugega. ponavadi pa zjutraj in še zvečer.

Spanje je pri nas čedalje boljše, zdaj se prvič zbudi okoli 6 zjutraj se podojiva in spiva do cca 9 ure user posted image user posted image . Danes me prav glava boli, mislim, da sem predolgo spala user posted image

Pri nas je tudi bolj oblačno, pa mislim, da ne bova šla ven, je mali ful nekaj prehlajen, najprej je bil ati, zdaj je pa še mali, ma čist zabit nosek, sploh ko se dojiva je kriza. Ima pa neko novo foro, da zdaj nosek nagrbanči pa piha ven in nazaj noter ta smrkljček, zgleda da mu je všeč zvok, ki ga ob tem producira in cele dneve samo to dela.

Naš se tudi najrajše od vsega kotali po najini postlji, včeraj se je postavil na vse štiri, pa se zibal neprej in nazaj, sem dala eno fotkico v albumček, kako se postavi na vse štiri. Mislim, da se bo naš otrok znal prej plazit, kot pa sedet user posted image .

Zoja user posted image user posted image user posted image za akrobacije.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
17.1.2006 10:01:32   
miševi

Jan, David in moj Jurček - user posted image user posted image user posted image

Mi smo pa danes prav zanimivo spali. Zgleda, da se je mali tako veselil svoje petmesečnice, da si je priredil privat zabavo. Nama je z možem ob štirih zjutraj pol ure pel Da-da, ba-ba, mmmmmuser posted image ..... Ker zraven ni jokal ampak je dobesedno vriskal, sem ga kar pustila v temi, da se je zmatral in nazaj naspal. Zraven sem pa samo upala, da ne zbudi še Nike.

Drugače so tudi pri nas lasje zelo "in", po praskanju pa se orientiram, kdaj je potrebno postiči nohtkeuser posted image .

Jessy, ti maš pa skoz ene zanimive (in psihično obremenjujoče) prigode. Najprej dialog tvojega možka in župnika (jaz bom šla kar sama se zmenit, ker drugače bi moj tudi kaj zinil), potem pa še tole s taščo in tastom. Sem pa jaz tudi včeraj imela eno neprijetno prigodo. Saj kar ne vem, ali naj napišem ali ne, ker me je user posted image , da nisem nič odreagirala. Tudi jaz sem posledično user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa še z mojim sva se fajn počla. Sva šla k njegovi žlahti na obisk in seveda ta malega takoj po rokah. To me ne moti, ker mu paše. Potem sem pa nekaj Niko rihtala in se obrnem in vidim, da mu tlači v usta košček navadnega piškotauser posted image user posted image ! Že tu sem bila skoraj fertik, sam na srečo je Jure skoraj vse ven spljuval. Potem našega prosim, da čimprej gremo in ni dvignil tazadnje še pol ure. V tem času se una donda spomni, da pa čokolade mu pa verjetno še nismo dali in da naj jo kar proba. Išče in išče po omarah in ima samo z lešniki in je rekla, no te pa ne smeva. Si oddahnem, ona pa v spalnico. Jaz mojemu zasikam, reč, da nej ne da! Ona privleče jagodno!!!! čokolado, moj nekej reče, sej ni treba, no, ona odlomi in mu da za lizat in mali seveda liže. Muser posted image sem jezna in razočarana nad sabo, ker se ne znam postavit za svoje otroke! Sem pa sigurna, da z otroci ne grem več tja na obisk. Sem se šele zdaj spomnila, da je taista že za Niko s čokolado in smokiji letala pri 11 mesecih - sam to je le razlika 5 ali pa 11. V glavnem, sem zelo, zelo slaba mama, ker ne znam nič rečt. Še zdej mi je hudouser posted image user posted image user posted image .

No, tolk zaenkrat. Pri nas je še kar sončno, pa se še odločam ali bi šla kam ali ne. Danes mi res nič ne leži...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
17.1.2006 10:51:40   
Jessy
O, miševi, jaz te kar fajn zastopim, kako je, če se človek ne upa odpreti ust! Sam user posted image  je to, da nasrkajo naši otroci in posledično tudi mi. Jaz, kar se hrane tiče, sem pa odprla usta, ko je bilo treba. Je enkrat tašča (no, že spet je na krožniku, pa čeprav je drugače zlata ženska) hitela dajat smetano na žličko, da bo dala probat Neji, pa sem komej uhitela povedat, da smetane pa ne sme, ker je iz kravjega mleka....pa pol ji ni dala! Saj tašča ful upošteva moje "nasvete" glede Neje, sam rečt ji je treba, kar je pa pri meni največji problem! Ampak, bomo že!

Sem vam pa hotela povedati, da je ravnokar bila pri meni patronažna. Mi je prišla dajat napotke v zvezi z uvajanjem hrane. Sem se naredila mal "budalo" in pritajila, da ji že 1 mesec dodajam hrano, ampak sem priznala za 14 dni.... V glavnem, zdaj smo dobili zeleno luč! Mi je pa kar veliko stvari povedala, sam problem je, če si bom jaz vse to zapomnila. Sicer imam pa RR! user posted image

Jaz se opravičujem vsem avgustovkam, če ne bom čestitala otročkom, ki dopolnijo nov mesec, ker ne sledim tem zadevam, pa skor vsak dan kakšen dopolni nov mesec! BREZ ZAMERE, RES!!!

Pri nas pa že malček snežink leti z neba! user posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
17.1.2006 11:45:00   
nanka
Jan, Jure, David user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Danes sem ji za kosilo pripravila polento in zelenjavo.Tega definitivno ne bova več jedli, ker ne mara. Pojedla je pet žlic in konec, se je davila in zmrdovala. Bova kar ostali pri krompirčku in zelenjavi. To ima pa rada. Ker je pojedla bolj malo sem ji dala sojin desert z marelico in ga je pojedla več kot 100 ml. Zdaj bom pa počakala, če bo kakšna reakcija na sojo.

Jaz sem z mojo taščo že razčistila pri prvi, tako, da mi zdaj samo včasih daje nasvete. Bo rajši počakala do konca porodniške, potem jo pa tako ona dobi v varstvo in bo delala po svoje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
17.1.2006 11:59:22   
Jessy
Tudi midve polente še nekej časa ne bova jedli. Ji kar ni šla po grlu! Jaz sem jo skuhala na vodi (bolj gosto), potem pa jo razredčila z mojim mlekom, pa se mi zdi, da je samo mleko posesala, zrnca od polente so pa v ustih ostajala. Pojedla nekaj žličk, potem pa je nisem več mučila z njo.

Sem vam pozabila povedat, da je meni patronažna svetovala, da naj dam kašico pri zadnjem obroku pred spanjem in ne v predzadnjem, kot sem zdaj to delala. S tem, da naj dam cca 100 ml kašice, ostalo pa naj se podojiva. Povedala mi je pa tudi formulo, koliko naj poje hrane. Gre pa takole: 100 ml + št. mesecev * 10
Torej, če je otrok star 6 mesecev, poje 160 ml hrane. Mi je kar realno!

Aja...pa tast in tašča sta prišla danes 10 minut pred hranjenjem, tako da sta potem šla, predno sem jo začela hraniti. Ne vem, al sta čutila, da sem bila ful jezna, al kaj!?!?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
17.1.2006 12:02:43   
Kety
Dober dan!

Pri nas je tudi oblačno in 100% ne gremo nič ven, ker je imel Timon zjutraj povišano temperaturo (v ritki 37,9), kašlja in smrka....se je končno nalezel od očka...zdej sem pa še bolj jezna nanjga.user posted image user posted image user posted image  Spi mi pa že 2 uri skupaj in od jutra se je zbudil samo za jest, se je mal posmejal, sem ga previla in nazaj zaspal. Upam, da bo kmalu prebolel. V četrtek, se bi moral 2. cepit, pa se verjetno ne bomo.

No, glede siljenja sladkarij mam pa tud jaz eno izkušnjo...na Krstu, no, pol v gostilni je Timon dobil od botra torto. In za trenutek, k ga je mela tašča v rokah, mu je hotla dat torto v usta. sem tolk skočila, in se kr mal zadrla:"ne mu tega dajat!", sem prišla do nje in ga ji vzela iz naročja in rekla, da mu moram dat za jest. Ona je pa sam rekla, da itak ni nič dobil v usta, pa da mu je hotla dat samo smetano!user posted image

No, Timonček se je zbudu vmes in sam mal pojambral, sem ga dala na joško zdej pa spet spi. Revček!!! Upam, da se čimprej pozdravi, ker je meni hudo, ko ga poslušam, k v spanju stoka.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
17.1.2006 14:13:02   
petri85
Tudi midva z Davidom pošiljava čestitke Janu in Juretu!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hafi, dobrodošla!

Midva sva že s sprehoda, mamo tud bolj oblačno vreme!

Greva kuhat...LP!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
17.1.2006 14:14:33   
violinski
Živjo, ploskam današnjim petmesečnikom!!!!

Danes je pa en tak dan, pa bila ena taka noč, da ne vem, a sem jaz čudna, al je bil Aljoša čuden? Nekam čudno je jedel včeraj zvečer (ob čudnih urah) in potem se ponoči čudno obnašal. Ma po mojem me je samo ob nepravih urah zbujal, pa sem kot zombi ga hotela potolažit, pa nisem vedela, kaj bi sama s sabo in z njim. No, zjutraj je bilo že bolje, se je sicer zbudil, ko sta druga dva rogovilila po stanovanju, ampak ni bil slabe volje. Pol sem mu pa glih prav dala jest pred plavanjem, da je zdržal dokler ni prišel domov in še eno rundico odspal. Se nama precej pozna ta luna od vikenda, pa tudi to, da bo sneg. user posted image

Tudi pri meni je bila včeraj patronažna v vezi z uvajanjem druge hrane, ampak ni nič nasvetov dajala, sam vprašala, kaj sem mu že dala. Itak mi je že prejšnjikrat povedala, da naj raje začnem z zelenjavo kot s sadjem, pa sem ji povedala, da ne bom, ker imam drugačne izkušnje, pol je pa samo še povedala, da po novi 'doktrini' ni treba neslane zelenjave silit otročkom, ampak da se jo lahko malenkost posoli, saj nič ne škodi, kvečjemu okus se popravi. No, malo sem ji vseeno morala opisat, koliko je Aljoša težek, koliko velik, kaj zna in vse si je zapisala tudi o njegovem Kawasakiju, očitno jim prav pride, da imajo vse podatke o boleznih otroka. Pa rekla je, da ko dobi kakšen zobek, naj greva h pedontologu (zgleda, da ne pošiljajo več vabil) ali če ga pokažem moji zobozdravnici da bo tudi v redu.

Tudi jaz sem večinokrat tiho, če mi jih tast ali tašča špičita, razen ko gre za MOJE otroke. Takrat pa stopim trdno na tla in povem vse, kar je treba. Tašča me ful posluša, ker se boji, da bi naredila kej, kar meni ne bi bilo všeč, sploh, ker nima nič kej dosti izkušenj z dojenčki, od svoje tamlajše, ki ima sedaj 27 let, pa do Lane ni imela v rokah nobenega.

Joj, iz ležalnika ven pa tko smrdi, se je Aljoša pokakal, jaz ga pa nočem it previt, ker tako fino spančka, da bi mi bilo žal ga zbudit, potem ko se je ful namatral zaspat ('ne diraj lava....') Kaj vi naredite v takem primeru?

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
17.1.2006 14:27:59   
hugolina
Pozdravljene!!

Najprej čestitke vsem petmesečnikom user posted image user posted image user posted image !

user posted image Violinski, sem se mogla prav nasmejat  zadnjemu odstavku. Ja, jaz osebno ga kar pustim, ker dokler ga ne moti je tiho oz. spi. To se je nama nardilo zadnjič, ko sva šla po prvi flaški še mal nazaj spat. Ko sva se vlegla, je že zakinkal, potlej se je pa začel napenjat user posted image  Sem se že vdala v usodo in pripravila na to, da bova vstala. In glej ga..... mali je zaspal nazaj, meni nič tebi nič user posted image  Pol sem bila pa neki časa v dilemi, kaj storit, pa sem videla, da ga "toplota" user posted image  v plenici ne moti in sem ga pustila. Spal je pa dve uri takrat user posted image

Glede tašče: no ravno takih stvari, da bi mu kaj v usta tiščala si ne upa. Pri moji me pa jezi to,da vedno ko ga vzame v naročje gre v drug prostor user posted image  Nikoli ga ne nosi pred mano, ampak kar očitno beži stran. Pa jo sploh ne gledam pod roke user posted image  Aja, pa takoj ko pridem "rine" vanja, ga še sleči ne utegnem. No, drugače je pa kar znosno!

Zdej bi vas pa jaz neki  vprašala in sicer:
tiste k dodajate mleko ali  še vedno (če ste jo sploh) vrete vodo 10min ali jo sedaj ni več treba toliko?
No, pa še tole: midva sva danes dopoldne pojedla PRVI GOSTI OBROK, BREZ KASNEJE DODANEGA MLEKA!!!! Ga ni hotel. Ali naj zdaj kar pri tem ostane in začneva počasi popoldanskega uvajat, ali je še čas???user posted image
Sploh tiste ki to že prakticirate in pa tiste z izkušnjami... kakšni idejo user posted image

No, pri nas zaenkrat še nič ne pada, zato bova šla malo ven, ko se zbudi.

Kety jaz sem Janu enkrat, ko je imel vročino dala pol žličke lekadolovega sirupa (tistega za otroke) v 20ml čajčka, pa mu je padla. Sicer pa nevem pri kateri temperaturi se sploh "zbija". No, Jan jo je imel okorog 38°c.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
17.1.2006 15:13:20   
tea01
Aloha. Mi danes spet nismo skoraj nič spali ponoči. Sploh ne vem kaj je. Že dva dni zapored ga damo spat ob 19ih, spi do 20ih in potem se jokajoč zbudi in je pokonci do 22ih. Ponoči se pa na vsako uro zbuja. A je možno od cepljenja, da je tako huda reakcija? Ponavadi je zaspal od 19-20 ure in vse do jutra, vmes je imel pa dva podoja. Sem čist utrujena!! Jezna pa k user posted image , ker se imam za učit in nimamo dovolj prostora, moj bi pa rad gledal zvečer dvd. Za pop,...........

Jesy, Miševi, jaz sem ista kot ve. Včasih se tudi jezim, ker tako težko usta odprem!! Potem pa povem svojemu možeku in je spet ogenj v hiši! Ampak kaj čmo.

Jessy, bom jutri pogledala če vsebujejo plazma piškoti gluten. Ampak po mojem ne, ker se dajejo otrokom od 4. meseca starosti.

A se še katera v zadnjem času ne razume dobr s svojim možekom?? Zadnje čase se mi zdi kot, da sem jaz z Venere on pa z Lune.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
17.1.2006 17:13:06   
tina104
Sploh se nimam časa javit, Aljaž ima zgleda budne dneve! Včeraj popoldne je npr. skupaj bedel štiri cele ure, danes spi vsaki dve uri 20 min. Zdaj spi in upam, da bom uspela kaj odgovorit, ko ste toliko stvari napisale.

David, Jan in Jure, vse naj za 5muser posted image .

Timon, upam, da se čimprej pozdraviš. Do 38 stopinj ne zbijat temperature, ker tako se telo brani pred virusi - s povišano T.

Jaz sem do danes mislila, da plazma keksi vsebujejo gluten user posted image  Tea, kaj v Belgiji pediatri svetujejo zgodnje uvajanje goste hrane ali kako so te stvari tam? Saj vem, da si v službi, tako je jasno, da ne moreš izključno dojit do 6. meseca.

Glede krsta, mi smo ga že imeli in sem o tem že pisala, pač smo naredili krst, ker je v naši družini tak običaj, moj dragi nič ni imel proti, je pa župnik ful kompliciral, ker smo imeli botro, ki živi na koruzi, pa ker moj dragi v bistvu ni veren, v glavnem komplikacije, ki jih ne bi tu opisovala.

Jaz Aljaža ne grem previt, če spi, razen če je skozi moker, ker če bi vedno gledala na to, da ni pokakan, potem bi ga ponoči verjetno mogla vsaki dve uri previjat. Pogosto je in temu primerno pogosto kaka.

Jessy, če se Neja ne obrača trenutno, je verjetno to samo obdobje. Zadnjič nam je ravno pediater razlagal, da ko recimo pogruntajo neko novo finto, je ponavadi aktualna kak dan ali pa nekaj dni, potem se naveličajo - dal je primer tiščanja prsta v uho ali v nos, pljuvanje (to zadnje Aljaž počne zadnje 3 dni z velikanskim veseljem).

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
17.1.2006 17:16:35   
Jessy
Ojla!

Midve sva se ravnokar vrnili od mojih staršev. Sva bili skor 4 ure dol. Sem ji vzela s sabo 1 manjšo banano in manjše jabolko in sem ji to dol zmiksala (kar surovo jabolko) in mi je skoraj vse pojedla, kar je ostalo je pa mamica pomazala! user posted image  Imam pa prav nabite joškice in ko jo bom ob 18h spet hranila, mi bo zagotovo odleglo!!! Bom pa danes prakticirala kašico ob 20h, čez pa še dojenje in potem spat!

Mi je danes patronažna svetovala, da je boljše, da imava 6 obrokov, kot 4. S tem je hotela reči: VEČKRAT PO MALO!

Violinski, zanimivo, da pri vas hočejo zelenjavo najprej vpeljati. Meni je rekla, da naj se začne s sadjem, potem pa postopoma še zelenjavo, ko pa ima cel obrok, naj se pa zamakne zelenjavni obrok za opoldansko "kosilo" in sadni obrok za popoldne, ali pa pred kosilom, če se tako zgodaj vstane, da je kosilo že 3. obrok. No, pri nama je zjutraj, med 8 in 8.30 dojenje, potem imava pa kosilo okrog 11.30, vmes pa nič, zato bo pri nama sadje za popoldansko malico. Proti večeru pa jeva bolj pogosto, saj med 18. in 20. uro mineta le 2 uri, ampak tako pač je!
Naša pediatrinja pa pravi, da je boljše do 1. leta starosti dodati adaptirano mleko, kot pa kravje, saj kravje mleko vsebuje preveč beljakovin in je manj mastno od materinega oz. adaptiranega. To sem patronažno vprašala prav zato, ker smo se okrog tega že pogovarjale. So si pa mnenja res ful različna.
Vprašala sem jo tudi glede soli, pa je rekla, da lahko solim čisto malo, nikakor pa ne toliko, kot bi zase.

Če se mi pokaka med spanjem, je lepo pustim pokakano, dokler se ne zbudi. Če bi imela pa vneto ritko, pa ne bi čakala ampak bi previla takoj! Po moje jim tista toplota tudi dobro dene! user posted image

Z mojim možem se pa čist vredu razumem, razen da mi občasno dvigne streho zaradi njegovih kablov, ki jih odlaga po celem stanovanju....drgač je pa čist ok...vsaj zaenkrat

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
17.1.2006 17:22:26   
tina104
Jaz nimam tašče, tako da ne vem, kako je to...
Imam pa mamo in druge sorodnike, ki se glede dodajanja goste hrane ne strinjajo z mano in mi vsiljujejo nekaj, s čimer se ne strinjam. Mama me  se mi zdi že od drugega meseca naprej gnjavi, če sem Aljažu že dala kaj drugega kot moje mleko. Isto me je sestra spraševala in sem ji ful odločno rekla, da ne nameravam dodajat do 6. meseca (dobro, kak teden dva prej ni problem) in me od takrat več ne sprašuje, mama pa je neutrudna. Nonstop,... ja zdaj pa bi že lahko jedel juhico, pa meseka....user posted image Pa če je ne bi imela nonstop na očeh, bi mu verjetno tudi že kaj dala. Drugače je že Aljaž dobil od drugih sorodnikov tudi čokolado, pa sem rekla, da še ne je tega in so rekli, da naj jo pač jaz pojem in sem jo user posted image .
V nedeljo smo bili spet na enem rojstnem dnevu in mu je moja babica, torej Aljaževa prababica začela tiščat kruh v usta, sem hvala bogu videla in sem ful na glas rekla, da to pač ne bo jedel in ne vem, zakaj mu nekaj vsiljujejo, ko tako vedo, kakšno je moje mnenje glede tega. No, pa babica je že stara, tak da ji je pol oproščeno user posted image .
Mogla sem se še jaz malo izpovedat, ker me res nihče v moji okolici ne razume, ker ga še samo dojim. Jaz npr. sploh nisem bila dojena in sem od drugega meseca naprej tako jedla kekse, juhico.... Pa sem ravno tako zrasla. user posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
17.1.2006 18:00:00   
zoya24
Tina moja tašča je ista, nekje pri 2,5 mesecih me je začela moriti, zakaj Žiga nima flaške, češ da jo drugi otroci imajo, pol pri treh zakaj že ne dodajam druge hrane.....itd. NO zdaj mi pa skoz teži zakaj mu zraven jabolka ne dam keksa,.....vedno je nekaj. Sem se že navadla, pa čeprav ji vedno odločno rečem, da zato, ker sem se tako določila in basta.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
17.1.2006 18:04:26   
Kety
Ojla!

Čakam, da se Timon zbudi, da bo jedel,...me že mal špika v joškah in hvala bogu, da se mi mleko spet nekako normalno dela, čeprav mi ga zvečer še vedno zmanjka in mu dam še malo aptamila in mal riževe kašice not. Poje vse.
Vročine mu ne nameravam zbijat dokler ne bo prerasla čez 38. Mislim, da je bil čez dan uredu, še vedno tople in seveda prehlajen, ampak ni šlo na slabše. Pričakujem, da se bo temperatura proti večeru malo dvignila.

No, jaz še vedno ne dodajam in bom mogla najprej se malo bolj pozanimat kako se to uvaja. Nimam blage veze!

Jaz se z možekom kregam zadnje čase bolj pogosto zato, ker sem tako utrujena, da me kar pobira, in še ne spim, ker ponoči ful kašlja...

se je Timon zbudu...šibam

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
17.1.2006 20:39:51   
nelči
Pozdrav

Najprej hvala za čestitke Janu in vse najlepše Juretu in Davidu!!!!!!

Hugolina moram ti povedat, da je tudi moj Jan danes imel prvi gosti obrok brez dojenja. Pojedel je 200ml jabolka z banano - pa še bi, če bi mu dala. Se vam zdi, da je to preveč zanj???? Mali z tako velikim veseljem papca, da sploh ne "sfolgam" z žličko zajemat kašo?!? Komaj mu dam žličko v usta, še do skodelice ne pridem pa že ful menca z nogicami user posted image  Kaj so vaši tudi taki požeruščki?????

Midva še tudi nisva krstila Jana. BOva verjetno enkrat spomladi. Sploh se nisva kaj dosti pogovarjala o tem. Ampak tudi mene moti, ko vem, da je še nekaj za uredit!

Tudi jaz sem  take sorte, da si ne upam kaj dosti povedat moji tašči. Sicer pa mi ne pametuje kaj dosti - se bolj poredko vidimo user posted image  Mene pa ful vsi gnjavijo glede čaja!!!! Ma ne vem, kaj je ljudem!! A se vam to tudi dogaja? Če Jan malo kaj zajamra, že sledi: kaj pa če je žejn? A imaš čaj s seboj (ko smo na obisku) Mislim ........... user posted image  Na začetku sem še vsakemu lepo razlagala, da pač dojeni otroci nimajo potreb po dodatni tekočini itd. (pa vseeno pije čaj vsak dan) zdaj pa mi enostavno ni več tega za ponavljat in kar preslišim ali pa rečem, da NI ŽEJN!!!

Če je Jan pokakan in spi ga nikoli ne zbujam - ga pustim, saj če bi ga motilo mislim, da nebi spal. Če pa bi imel vnetko ritko, bi pa bila druga pesem.

No midva z mojim "neporočenim" možem se res dobro razumeva - nimam kaj rečt. Je pa res, da odkar imava Jana se mi zdi, da sva manj strpna drug do drugega. Ne vem kako touser posted image  Seveda pa se to še najbolj pozna, če sva nenaspana.

Jessy, mislim da je Violinski že enkrat nekaj napisala na to temo - da se Neja ne obrača več toliko. Bilo je rečenonekako tako, ko otrok napreduje na gibanju, govor miruje in obratno - torej, oboje hkrati ne gre. Enako opažam pri Janu, ampak so me takrat te besede takrat pomirile.

LP

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
17.1.2006 20:41:00   
MajaPRO
Pozdravljene, avgustovke!
Pridružila se vam je še ena avgustovka, ki vaš forum spremlja že iz časa nosečnosti, vendar bolj v pasivni obliki, saj sem vse odgovore na svoja vprašanja našla preko vas - hvala vam!
14. 8. sem v MB rodila sina Vida. Na ta forum sem prišla preko Tine 104 (ciao, Martina!), drugače pa sem bolj na forumu Uvajanje goste hrane (s temi problemi se zadnji čas ubadam, saj vam je znano, ne?). Kar pa ste tukaj mamice z istimi problemi, bom raje tu kako rekla.

Lep pozdrav od Maje in Vida (ki trenutno že aja).

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
17.1.2006 21:30:51   
Jessy
Maja in Vid, WELCOME TO THE CLUB!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

stvari za v porodnišnico
s1o2

zdravo ... zanima me kaj ste vse uzele za v porodnišnico s seboj ?? hvala za odgovore

. (89%)

. (11%)

Število vseh glasov: 64

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!