|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
17.1.2006 21:36:56   
Jessy
Nelči, jaz tolk pozabljam stvari, da se tega (kar je rekla Violinski) sploh ne spomnem več! Možno tudi, da sem bolj površno prebrala....user posted image  Ma, sam ta naša punca je nekej posebnega! Pri njej VSE STOJI! user posted image Nima volje, da bi se obračala in tudi BA in MA je nehala govoriti....mogoče je pa s cviljenjem glasu A preveč obremenjena....mi gre že dva dni fino skozi ušeca, ko tako cvili....user posted image
Ma, bo že! Še vsi so, bo tudi naša!!! Aja...pa do prstkov na nogi tudi še ne pride...user posted image

Ta izkušene mamice, za vas imam eno vprašanje glede sedenja otroka! Nejo ste že videle, da "sedi", ampak meni to sedenje ni nič kaj všeč, saj sedi tako, da se z rokicama drži tal naprej od nogic. Ali je tako sedenje pravilno ali sploh dopustno...jaz je kar ne upam posedat, ker se mi zdi grozna, ker se ne drži pokonci, edino, če je v naročju, takrat pa zna lepo sedeti, na tleh pa sili naprej z rokami na tla...user posted image  čist sm zmedena

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
17.1.2006 22:21:11   
violinski
Najprej dobrodošla Maja in Vid user posted image user posted image user posted image !!!

Jessy, nič hudega, če se Naji ne da ves čas nekaj počet. Je res, da so trenutno precej zaposleni z raznimi vriskanji (mene že počasi to ob ivce spravlja, ker se loti vriskat ravno, ko gre Lana spat). Mislim, da toliko energije in koncentracije dajo v to, da res nimajo časa še kaj drugega početi user posted image user posted image . Jaz za Aljošo tega ne morem reči, ampak Lana je bila taka, kot ti praviš, da je Naja. Sem mislila, da se ne bo nikoli nič naučila, potem mi je pa kar naenkrat pokazala, da stvar že zna. Ko smo hodili v posvetovalnico je vedno bilo kaj, česar ni znala - naprimer seči po igrački, ko je že bil čas za to - ko smo prišli domov, pa nas je totalno demantirala in naredila tisto, kar smo dopoldne rekli, da ne zna. Tudi se recimo nikoli ni igrala z igračkami. Na plavanju je bolj počivala, kot brcala. Nikoli se ni odrinila, da bi dosegla 'cilj', raje je opazovala, kaj počnejo odrasli okrog nje. Opazovalka je bila pa ful. Aljoša me glih zato preseneča, ker zna vse tisto, kar bi moral in to vedno kak teden prej, kot je treba.

Plazila se dolgo ni, shodila ni do enega leta in enega meseca, medtem ko imam tak občutek, da bo Aljoša že kmalu plazil, shodil pa sigurno prej, kot ona.

So različni med sabo, ja, ampak na koncu znajo vsi vse. Eni prej, eni kasneje.

Kar se sedenja tiče - nagnjena je naprej, ker hrbtenica še vedno ni dovolj močna, da bi držala in glavo in noge. Ko sedi v naročju je vseeno lažje zravnana (kot Demi, naprimer, ki je rada okobal na nogi), ker polovico ravnotežja drži tisti, ki jo drži. Tudi Aljoša 'pada' naprej, ker ravnotežje še ni ta pravo. Jaz sicer trdim, da ima Aljoša pač veliko glavo..... user posted image user posted image user posted image . Pa pomisli tudi na to, da nimajo nič riti: če ne bi bilo pleničke, jih čisto nič ne bi gor držalo.

Tako da ko sedi, jo vseeno raje podpri z en par blazinami, da ne bo naprej padala. Se pa nagiba, ker so ta trenutek straaaašno zanimive noge. Saj vidiš, da tudi ko leži na hrbtu ima ves čas nožne prste v rokah. Trebušnjake delajo take, da jih jaz ne bom nikoli znala tako dobro, pri tem da to poskušajo narediti v vseh položajih, ne samo, ko ležijo na hrbtu.

No, to ni bilo strokovno mnenje, samo moje skromno.

Lep večer še naprej!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
18.1.2006 8:41:34   
Tiamo
Jutro user posted image  Današnja noč je bila nekaj posebnega, Demi se je skoz zbujala user posted image . Zaspala je k top ob 20, potem pa ob 21 jamranje, ob 22 jamranje, ob 1 lačna (ni pomagal čajček ne dudka), pojedla in zaspala do 4:30, spet jedla, se igrala in vriskala do 5, potem zaspala do 8, zdaj se spet igra in vriska. Danes sem pa jaz čist povožena, pa še sanje sem imela ful čudne, da so naju zaprli v bazen in da se je Demi zataknila s šlafom ob lojtrco, ki vodi iz bazena user posted image  Je pa moj dragi našel odgovor na današnje zbujanje Demi, spet niso ponoči kurili kot bi morali, mene in mojega je zeblo, verjetno je tudi Demi in se je zbujala, ob 5 sva prižglala gretje na klimi in potem je lepo zaspala. Zdaj vas moram jaz še enkrat vprašat, ker vidim, da ne preberete celih sporočil (iste ste kot jaz) user posted image  V paparici piše, da drugi teden začnem z dodajanjem zjutraj rižek, sadje in en obrok pred spanjem zelenjava? Kako ste ve začele, a ste jim dajale samo za kosilo gosti obrok? Glede sedenja, jo jaz nič ne silim. Kot je napisala violinski je najraje v pozi hi konjiček na kolenu, tak je tudi v skokcu-hojci, podprta iz vseh strani se odriva od tal in vriska. Not jo pustim ponavadi 5-10 min, no sej sama pove kdaj ima dosti. Kety jo je videla, tako da lahko ona potrdi, kako uživa. user posted image Vid in Maja. Maja zelo lepo ime sta izbrala, če bi imela fantka, bi bil ta ime eden iz mojih favoritov. Grem popit kavico

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
18.1.2006 8:57:29   
zoya24
Vid in Maja dobrodošla! user posted image . Če imaš čas, pa še kaj več napiši o vama.

Vsi korenjaki, ki ste bili včeraj stari 5 mesecev, vse najboljše!!!!!user posted image user posted image user posted image

A imamo kakšnega korenjaka, ki je danes dopolnil 5 mesecev?

Tia, jaz sem začela z uvajanjem le enega obroka, torej vedno dopoldne, šele po kakšnih 14 dneh sem začela dajat kašico zvečer (prej sem jo poskusila dopoldne). Pri nas je za kosilo še vedno dojenje.

Kar se sedenja tiče je pri nas podobno kot pri vam Jessy, če je pri meni, relativno lep sedi, drugače pa kar naprej pade, so noge bolj zanimive, pa tudi vstran, v bistvu večkrat sploh nima riti, se hoče kar na noge postavit, kadar jo pa ima, je pa kot pijanček user posted image user posted image user posted image user posted image , vse je zaenkrat bolj zanimivo kot sedenje. Bo Žiga očitno tudi prej plazil kot sedel. Vriskanje je pa tudi pri nas aktualno, bolj mal pa kakšno pogovarjanje, sem mi zdi, da večino dneva samo cvili.

Mi tudi nismo imeli najboljše noči, no sej ni bla krizna, ampak se je zbudil okoli 0.30 v joku, pa sem dala dudo in je bilo OK, mogoče je kaj sanjal, pa tudi malo težje diha, ker je tako prehlajen, pol pa še ob pol petih, pa sem ga kar podojila. SEm šla sama spat šele mal čez dvanajst (sem gledala Scidlerjev seznam - že ene 5 tič), pol pa še zaspat nisem mogla. Pokonc smo bili pa ob osmih, sem tudi jaz danes bolj user posted image .

Aja midva z mojim se zaenkrat tudi dobro razumeva, sem pa jaz bolj take sorte, da ne kuham zamere, ampak vse sproti povem, kar mi ne paše, se mi zdi, a je tako bolje, saj vemo pri čem smo, a ne user posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
18.1.2006 8:58:20   
Jessy
Dobro jutro!

Vas je kaj zamedlo? Nas je eno mičkeno!!!

Violinski, glede sedenja je z Nejo tako, da če jo podprem z blazinami za hrbtom in ob straneh, še vedno v parih sekundah doseže, da je spet z rokcami naprej. Prstki na nogah so ji res zanimivi, morda so zato še bolj, ker, ko leži na hrbtu ne more do njih in pride do njih le, če sedi, kar pa je zelooo redko.

Tia, jaz sem ji vedno uvajala hrano za čas kosila. Si ne predstavljam, da bi ji zvečer ali pa takoj zjutraj. Še patronažna, ki je bila včeraj pri meni, mi je rekla, da zjutraj in zvečer je na meniju mleko, zelenjavni obrok pa naj bibil nekako v času kosila!!! Jaz se bom kar tega držala. Zaenkrat imava večkrat sadje, kot zelenjavo.

Ja, če je pa mrzlo ponoči, pa tudi jaz ne morem spat! Včasih sem imela v sobi 16 C, ampak takrat je moj mož (takrat še fant) bil bolj stisnjen k meni, kot je danes...user posted image  Zato mora bidi danes v sobi okrog 20 C!!! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
18.1.2006 9:01:43   
nanka
Dobro jutro,

Maja in Viduser posted image  lepo da sta se nam pridružila.

Tia jaz sem uvajala tako, da sem začela z mlečno kašico zjutraj (8), ene dva dni, potem pa sem prešla na sadni obrok (11-12). Po slabem tednu pa sem prešla še na tretji obrok- zelenjavni. Jaz sem ji samo dva dni dajala par žličk in mleko, ker mleka itak ni marala, tako da sva bili kmalu na treh samostojnih obrokih. Sem pa vedno uvajala do 14 ure, potem pa sem ji dajala samo mleko. Zdaj ima tri goste obroke in tri mleko.

Kmalu ji bo začela dajat tudi popoldansko malico skutko, jogurt in podobno.

Naša ima tudi rada prste na nogicah in jih neumorno nosi v usta. Zoja se tudi nagne naprej, če jo dam sedet, zato jo zalagam. Pa ne za dolgo, ker se kmalu vleže in odkotali.

Grem k zdravniku, zgleda da sem staknila angino. 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
18.1.2006 9:03:18   
tea01
Juuuuuuuuutro. Danes smo pa mi naspani. Ne boste verjele, zneslo mi je, da sem se učila od 20-23. Aleluja. Jure je pa spal od 20 do 02 zjutraj, ko je bilo prvo dojenje in potem do 06 zjutraj do 07. Aleluja smo to pogrešal. Sva oba z  možekom spočitauser posted image . Kaj je pomagalo? ne vem, verjetno, da mu nismo dajali še enega obroka. Mogoče je imel preveč obrokov????ali pa to, da ga je očka včeraj pustil malo jokati???? Naš nič ne joče. Edino zadnje dni v spanju ali pa ko ga pustimo enkrat na mesec in pol, da se izjoče.

Tia, če ti pomaga, mi smo začeli s sadnim obrokom, popoldne pa zelenjavni obrok zmešan z rižem ali riževimi kosmiči ali s krompirjem - da je malo zgostilo zelenjavco. Popoldne smo mu pa dali spet sadnje ali pa jogurtek. Včeraj smo mu dali samo dva obroka. In verjetno je imel dosti. Vmes pa mu damo moje mleko ali pa čaj.

Upam, da sem malo pomagala.

Verjetno sem jaz tudi včasih preveč sitna, še posebej ko imam izpit sem čista razvalina in takrat nimam razumevanja za nič. Znam biti tudi jaz sitna kotuser posted image , če pa še ne spimo zraven je pa samo dodatek.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
18.1.2006 9:48:48   
MajaPRO
Dobro jutro oz. dober dan!

Najprej hvala vsem za dobrodošlico! user posted image
Sem prebrala vsa vaša sporočilca (današnja, mislim, ne vseh 82 strani) - CELA - in bom poskusila tudi sama malo opisat, kako stvari izgledajo pri nas.

Vid je star 5 mesecev in 4 dni, jaz pa 26 let 8 mesecev in 4 dni. Rodil se je 6 dni po roku, večji in težji, kot smo pričakovali. Moja ginekologinja mi je namreč  3 tedne pred rokom naredila UZ in izjavila, da trenutno tehta 2700 g (+/- 100 g) in da bo imel ob rojstvu (če bo donošen) blizu 3 kg. Pričakovala sem torej bolj drobceno bitjece, čeprav se mi je zdelo, da imam ogrooomen trebuh. Na dan D se je torej rodil 3840 g težki in 52,5 cm velik deček (zdaj vidite, kak je doktorca mimo vsekala). Rodil se je s prirojeno pljučnico (v meni bi se naj okužil z neko bakterijo), zato je bil 4 dni na intenzivni, pojavila se je še zlatenica in tako sva bila noter teden dni. Mali raste kot konoplja (v 1. mesecu se je zredil 2 kg in zrasel za 6,5 cm, zdaj se je stanje malo umirilo). Pred pol meseca sva bila zadnjič v posvetovalnici, Vid je bil velik 68 cm in težek 9910 g. Danes ima torej prek 10 kg in spada v težko kategorijo dojenčkov. Je pa samo dojen (2 tedna uvajava tudi gosto hrano), zato se ne sekiram več zaradi njegove teže. Sicer je pa zdrav in zadovoljen fantek, pravi dobrovoljček (če je sit, seveda user posted image ). To bi bilo na kratko o nama.
Kar se njegovega sedenja tiče, je isto kot pri vas - v naročju lepo sedi, na tleh se nagne močno naprej (zaradi šibke hrbtenice). Nogico si med previjanjem tišči v usta že kake 3 tedne in pri tem sesa kar 4 prstke naenkrat.
Zobka še nimava, čeprav se na mestu spodnje enkice sveti bela lisa (po mojem bo kmalu zunaj). Slini se pa ful že več kot mesec in pol.

Papava 2 gosta obroka (sadnega  med 9. in 10. uro, zelenjavnega  ob 12.30).
Včeraj sem mu za kosilo dala korenček z rižem. Ker sem načrpala bolj malo svojega mleka, sem kašo razredčila z Aptamilom 1. Mali je popoldne dobil po obrazu neke rdeče fleke in posip (rdeče pikice). Po telesu ni bilo nič videti. Glede na to, da je isti jedilnik dobil že dan prej (vendar  z mojim mlekom),  sklepam, da je reakcija na Aptamil. Se je kateremu vašemu user posted image tudi to zgodilo? Če imate takšno izkušnjo, mi prosim javite, kako naprej.

No, zdaj pa razumem, zakaj ne preberete celih sporočil.... saj sem napisala celi roman... bom drugič krajša.
Se tipkamo!!!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
18.1.2006 10:50:57   
miševi

Hafi-Anja in MajaPRO-Vid, dobrodošliuser posted image !!!

Jessy in mislim da Nanka - tudi jaz sem imela podobne izkušnje s polento pri Niki. Zgleda da tisti zdrobki tako motijo otročke, da jih ne morejo dobro požirat in se davijo. Sam vama nisem hotela nič rečt, sem čakala, kako bosta vajina sončka to sprejela (sem žleht, aneuser posted image ).

Mi ga tudi pustimo pokakanega, če zaspi, če bi bila rita vneta, je pa druga pesem.

Jaz našega raje še ne dajem prepogosto sedet iz taistega razloga - ker je 1,2,3 naslonjen na svoje noge in zgleda kot en človek-gumica. Drugače pa tudi nič kaj rad ne telovadi, ima raje govorne vaje - in to ne samo vriskanje ampak ga, ba, da, ta-je ipd. Mogoče bo pa politikuser posted image  (upam, da ne)...

Tia, ti nisem hotela pisat o hrani, ker si enkrat napisala, da se boš držala svoje knjige in ti nisem hotela štren mešatuser posted image . Sedaj, ko pa zopet sprašuješ, ti pa lahko povem. Sem za uvajanje sadja in zelenjave dopoldan in dajanje goste mlečne kašice popoldan - približno tako, kot delajo ostale in kot je Jessy povedala patronažna.

Hugolina - jaz bi ene 2 dni še dajala samo sadni / zelenjavni obrok (odvisno od tega, kaj mu že daješ), da bi se prepričala, da ga je res osvojil in da po njem res več noče mleka, potem bi pa kar prešla na drugi gosti obrok. Tako bom jaz delala. Sva pa še daleč od tega, da bi mi hotel dovolj sadja/zelenjave pojest.

No, so končno pogruntali, da je pa le dobro, če se doda drobec soli v zelenjavne kašiceuser posted image . Za sadje jaz ne uporabljam nič, tudi piškotov ne dajem not (in ne bom - se nisem tako navadila), zelenjava pa le mora biti slana.

Zdej pa še k mojemu VELIKEMU problemu. Po današnji noči sem pa jaz vsa povožena, nisem nič spala. Razlog - objava razpisa za delo v mojem domačem kraju. Gre za enako delovno mesto, kot ga imam sedaj. Ob tem vidim le 1 pozitivno stvar - bližina dela. Drugače so mi ljudje tam bljak, pa še z gospo, ki bi mi bila šefica, sva na strokovnih srečanjih imele besedne dvoboje, saj so se najina mnenja razhajala. In zdaj user posted image ali user posted image  ali user posted image ,user posted image , user posted image  - se prijavim ali ne. Če bi šlo za drugo delovno mesto, sploh ne bi premišljala - tko pa bi šla na isti duser posted image , le bližje. Tam, kjer delam sedaj, mam pa že skoraj vse pošlihtano. Jooooooj, kaj naredit???? Za user posted image imam časa do 20.1.

Na, pa spet sporočilo zeza, je zopet vse premaknjenouser posted image !

LP,user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
18.1.2006 11:24:59   
Jessy
Maja, jaz bi za nekaj dni prekinila s to hrano (korenje, riž in Aptamil), potem bi ji pa 3 dni dajala samo korenje in riž s svojim mlekom in če ne bi bilo reakcije, bi potem čez dva dni poskusila še riž in korenje z Aptamilom. Samo tako se boš lahko prepričala, kaj je vzrok osipu!

Miška, ti imaš pa res problem!!! Jaz vem, da bi delala tam, kjer se bi bolje razumela s sodelavci! Ravno zato se jaz raje vozim 16 km stran, kot pa da bi šla delat v kraj, kjer živim! Sodelavci so zame res pomembni!
Kaj več ti ne morem pomagati!!! Upam pa, da se boš pravilno odločila!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
18.1.2006 11:35:51   
Kety
Dober dan!

Pozdravljena Vid in Maja! Kako se lahko zdravniki motijo pri teži, ane? Upam, da nisi kupila premajhnih oblekic!user posted image

Naš Timonček je še vedno ful bogi in zvečer je imel 38,6 vročine. Sem klicala teto, ki je patronažna in je rekla, da naj kar dam svečko, da bo ponoči lahko spal. No, spal ni zaradi polnega noska in je zato jokal. Je noč prespal pri meni in ko je hotel sem ga dala na joško. Ob 13ih bom poklicala v zd, če se morava pridit pokazat in da odpovem jutrišnje cepljenje.

Maja, jaz ga tudi dojim, ampak zdej ko sem dobila user posted image , mi je zvečer malo primanjkovalo mleka, pa sem mu dala še aptamil 2. Po njem ni bilo nobene reakcije. Kako to, da si ti dala 1?? A ni 2 za po 4. mesecu? No, itak nisem vešča v tem, tko da ne bom pametovala...upam, da ga jaz nisem kaj posračkala.user posted image

Jessy, no naš Timon je malo mlajši od Neje, pa še nič ne počne. Edino stal bi na nogah ali pa klečal, ampak samo tako, da ga seveda kdo drži (sam itak ne more). Prevali se še ne, le iz hrbta na bok in obratno, pa mogoče kdaj noge k sebi potegne in rito dvigne v pozo puzanja, roke pa nikjer. Zdej mu spet ne paše pasenje kravic in se kar zarije z glavo v podlogo in začne jokat. Sedi pa tako, da se obesi čist naprej. Mislim, da se bolj nasloni na svoje noge, kot pa da bi hotel kaj doseči, ker ga res hrbtenica še nič podpira. Pri sedenju v naročju pa tudi kar lepo sedi. No, pa naš sploh še ni dosegel 7 kg, velik pa je okrog 68 cm. A si ti potem uspela zmerit Nejo na previjalni??

Ja, Tia, Demi ful uživa v hojci in ful vriska zraven. Ma je že prava profesionalka. Sva se z možem kar nasmejala in je bil takoj za to, da bi jo našemu tudi kupili, ker je tako rad v takem položaju.

Ja, Jure, Jan, David,...vse naj za včerajšnjo 5 mesečnico! Tudi jaz ne sledim več, kdo ima kdaj slavnostni dan, zato brez zamere, če ne voščim vsakič!user posted image

Jutri bo pa naš Timonček preživel petmesečnico v postelj!user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
18.1.2006 11:42:37   
Teya
ciao punce, danes imamo pa tudi primorsko belo!!!! user posted image

že nekaj časa me skrbi nejčevo kakanje, zdaj, ko sem brala pa o vaših "težavah" kar se tiče previjanja med spanjem, sem se pa zavedla, da imamo mogoče res težavo....moj nejc kaka samo 1x na 2 dni user posted image .....kakec je nato lepo mehak, ne tekoč in ne trd, je pa res, da pritiska tako, kot bi imel v sebi eno debelo in trdo klobaso user posted image  ni dojen, je na novalacu (ko sem ga dojila, je kakal vsak obrok) full prdka, ali bolje rečeno, kar prdi, saj ga spusti ku cel dec user posted image   pri pediatru so mi rekli, da je to cool, saj se olajša in ga zato nič ne napenja user posted image  

kolikokrat povprečno kakajo vaši miškoti?

brez zamere, ker nič ne komentiram vaših postov, a ker večinoma poteka beseda o dodajanja, mi pa smo v tem še bolj začetniki, nimam nič kaj pametnega povedat user posted image

no o sedenju pa le lahko rečem, da ima tudi naš podobne želje kot vaši...največji užitek je poza za hi konjička user posted image , pa sklanjanje naprej do prstkov na nogi.. pediatrinja mi je vse te poze in igrice prepovedala, pa kolegica fizioterapevtka tudi user posted image  ....ma, žalim slučaj, jst kr konkretno golfam, saj nejc noče niti slišat tega, da bi bil ležečki, še na tleh težko, kaj šele v naročju user posted image  mi zna katera povedat, kdaj se povprečno lahko začne puščat otročke sedet?

lep dan vsem! user posted image
teja

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
18.1.2006 12:04:14   
violinski
Teya, al sem jaz spregledala, al me pa še vedno daje pozabljivost - iz katerega konca primorske pa si? Mojadva sta tudi rekla, da je bilo zjutraj belo na sosedovem vrtu (v KP), ma je res bil sneg, samo na našem ga je očitno hitro pobralo.

Glede kakanja (glej Tia, spet smo na tej temi user posted image ) je pa takole - nedojeni otroci naj bi kakali vsak dan. Če tvoj otrok kaka enkrat na dva dni, je važno, da ima vedno isti ritem - se pravi, da RES kaka na dva dni in da nima večjih pavz vmes. Aljoša je dojen in je nekaj časa kakal na 3 dni, potem pa kar naenkrat ni kakal 6 dni in to je bila že kriza. Potem je začel enkrat ali dvakrat na dan. Tudi danes kaka enkrat na dan, ampak že opažam, kako se zaradi sadja malo bolj matra in sploh, da je drekec bolj gost, kot je bil, ko se je samo dojil. Zato bom jaz še kar nekaj časa ostala samo na enem obroku goste hrane. Dokler se ne navadi in se ne bo več matral.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
18.1.2006 12:38:46   
zoya24
Joj pri nas pa še vedno kakamo večkrat na dan. Ko smo bili dojenji smo po vsakem obroku, zdaj pa nekje od 3-5/ dan, torej skoraj po vsakem obroku. Kakec je res bolj gost, zaradi sadja in kašice zvečer, nima ma težav pri kakanju, se nič kaj ne napenja. Edino sama banana se mi zdi, da ga je malo zaprla, tako, da mu jo zdaj vedno zmešam z jabolko.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
18.1.2006 13:14:33   
nanka
No sem že nazaj, ja angina je. Dobila sem ospen, pa masko za usta, da ne okužim domačih.
Naša kaka 3x na dan. Enkrat je trdo in se napenja, dvakrat pa je bolj mehko in niti ne vem kdaj se pokaka.

Tia, jaz zmeraj preberem vse, samo ko je potrebno odgovoriti, pol pa pol pozabim. Ja leta so že tu.

Miševi, meni tudi kolektiv veliko pomeni, tako, da če se ne zastopiš že sedajuser posted image . Jaz delam v čudnem kolektivu, pa ni nič luštno v službo hodit.

Ej punce, jaz sem pa že dobila nakazan regres za letošnje leto. Sploh ne morem verjet, da ga že imam.

Kety, Zoja tudi še ni prilezla do 6 kg.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
18.1.2006 13:26:10   
natasaxy
Dober dan tudi z moje strani. No sem mislila da je samo moj Gašper med težjimi otroki (skoraj 8 kg pri 4 mesecih in 18 dneh) pa vidim Maja da sta vidva tudi prava jedca. Dobrodošla med nami.

Midva imava tudi 2 gosta obroka na dan. Prvi ponavadi zelenjavni okoli 12 ure, potem sadni pa nekje okoli 18 ure. Vmes pa imava tri obroke mleka. Midva kakava skoraj vsak dan, kakšnega izpustiva, ampak tudi jaz opažam, da se včasih ful napenja ko kaka. Mislim da ga banan in korenček malo zapira, zato se včasih tudi predno se ukaka ful joka. Tako da bova z korenčkom kar malo prekinila. Najboljše se mi zdi še sadje, ki blato malo zmehča. Saj smo prave profesionalke ko takole opazujemo svoje malčke kaj jim paše kaj ne....kaj ko bi še nam kdo dal toliko pozornosti, bi se kar topile...no ja sej ne rečem da mi je ful hudo...user posted image .

Ja Gašper je tudi odkril ta so nogice prav zanimiva zadeva. V usta jih še ne nosi, jih še ne doseže, če pa sedi, se pa tako pogovarja z svojimi nogicami in premika prstke pa čeblja zraven...ja prou posrečeni so, škoda da se tega ne spomniš ko odrasteš. Sediva pa tudi midva kakor pijančka, če ga obložim z povštrčki še nekaj sekund zdrži, ko pa se nagne naprej ponavadi pade naprej na nos in trebuh.

A veste kaj pa je moj mali pogruntal...da ko jeva po žlički lahko naredi brrrrr...in vsa hrana pristane na mamini majici...po njegovem obrazu on pa se veselo smejeuser posted image .

No se še tipkamo,...pozdravček vsem.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
18.1.2006 13:33:07   
natasaxy
Ja neki pa sem le pozbla vprašat. Kdaj pa lahko otročki začnejo jesti kakšen tekoči gres ali pa polento? Al vi to že kaj prakticirate?

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
18.1.2006 15:29:51   
Tiamo
Hojla, smo s sprehoda, Demi je odspala 2 urci in je zdaj že pleše breck dance. Teya zamenjaj mleko, po Novolacu je Demi tok kričala k je kakala in iz sebe spravila samo en velik bobek..novolac zapira!!!!! Pejt na Hipp, Aptamil punce tudi kritizirajo ker povzroča krče... Katera je že spraševala o prekuhani vodi, spet ne berete posto, hehe. Z violinskim sva odkrile, da sploh ne prekuhavava vode od rojstva. Violinski pogreje vodo v mikrovalovni, jaz pa v čajniku. Očka si je danes končno izbral zdravnika v našem ZD, midve sva ga spremljale in srečale sva najino pediatrinjo, ki je bila začuda ful prijazna, se ustavila, vprašala kaj in kako, če so kakšni problemi...povedala sem ji da sem malo zmedena glede uvajanja...je rekla kar počas, tudi če je kakšen dan samo na mleku...se bove pa v torek vse pomenile k sva naročene. Hvala za vse nasvete Punce jaz se tudi opravičujem, ker ne čestitam vsem za pridobljen mesec...a ste zato, da vsaka napiše DANES PA MOJA/MOJ PRAZNUJE... lp  

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
18.1.2006 16:05:29   
tina104
Še pozdrav od mene!

Jaz večinoma preberem cele poste, samo ne vem vedno kaj odgovorit, sploh pa glede uvajanja še nimam izkušenj, tako da ne vem, če je pametno, da kaj napišem, no ponavadi napišem, kaj sem prebrala...

Tako da natasaxy - glede polente so se punce ravno nekaj postov nazaj pogovarjale - lahko jedo, samo drugi problem je, če bo hotel to jest. Gres pa vsebuje gluten, ker je iz pšenice, tako da še ni priporočljiv.

Pa še glede sedenja - jaz se tudi sprašujem, kdaj lahko začnejo sedet. Naš je čisto navdušen nad sedenjem v vozičku zadnje dneve. Pri sedenju si tudi ful gleda nog, dotakne se leže samo kolen, kaj več ne, skoraj ne verjamem, da bo kdaj dal noge v usta user posted image .

Pa glede razumevanja z mojim dragim. V bistvu sva zadnje čase malo skupaj, tako da se niti prepirat nimava časa. Se dobro raumeva in mi ful pomaga, če je doma. Pride pa kak čuden dan, ko sem ful utrujena in potem samo tečnarim, hvala bogu, da ponavadi on ne vzkipi. V glavnem razumeva se dobro, je pa se najin odnos zelo spremenil z rojstvom Aljaža, predvsem imava zelo malo časa zase, za seks, za pogovore. Večinoma se pogovarjava o Aljažu...

Miševi - glede službe mislim, da je zelo pomembno, v kakšnem kolektivu delaš, je pa res tudi odvisno za kako delo gre. Če delaš skozi nekje na samem, potem kolektiv ni toliko pomemben.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
18.1.2006 16:49:47   
nelči
Dan

Se malo javim, ko Jan spi. Ravno danes sem vas želela vprašat glede kakanja, ker Jan tudi kaka vsaka 2 dni, včasih celo vsake 3. Danes je pa zelo trdo kakal, da je ubogi revež kar jokal zravenuser posted image . Tudi meni se zdi, da ga banana zapira, zato bom z njo malo počakala. Me pa zanima, koliko vaši malčki spijejo tekočine (tisti, ki so dojeni)? Jan spije dnevno cca 70ml čaja, pa je mogoče to vzrok, da trdo kaka user posted image

Ja Tia, to je dober predlog user posted image . Vsaka naj ob roj. dnevu svojega malčka opozori še ostale. Jaz tudi ne sledim več.

Maja in Vid dobrodošla. Ja Vid je pa res pravi korenjak in cukerček (sem pogledala v album),  user posted image  

Do sedaj imava z Janom 1 gosti obrok in sicer sadnega ob cca 11h. Danes sem mu dala kuhan rižek na vodi in jabolko. Za boljši okus sem dodala malenkost cimeta ter zmiksala s paličnim in je ful jedel. Ker je bila kaša dokaj gosta sem dodala malo mojega mleka, ampak sem si ga komaj načrpala le 20ml. Naslednjič bom tudi jaz dodatal aptamil1, ker je 20ml bilo premalo. Danes je komaj drugi dan, ko mu po gostem obroku nisem ponudila mleka, zato bom še tako nekaj časa nadaljevala, da se privadi, potem pa bom pričela z 2.

Punce zakaj je potrebno pri adapt. mleku preit iz npr. aptamil1 na 2 itd. Recimo, ko pa dojiš, pa je mleko vedno isto - ne glede na otrokovo starost. Ali pač?

LP

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
18.1.2006 17:19:56   
Jessy
Midve sva se pa danes že fajn nahodili, ker sva šli v trgovino in v zelenjavno. Sem tolk napolnila košaro od vozička, da sem komej potiskala voziček v klanec. Vmes sem še malce začela študirat, da za koliko kg sploh je tista platnena košara, tako da me je še skrbelo, da se mi utrže....ko sva skoraj prišli domov je v naju skoraj skočila košuta, ki je s svojim mladičem pridrvela pohribu navzdol in je hotela čez cesto, ampak, ko naju je zagledala se je zaustavila, za njo tudi mladič, potem pa sta jo ucvrla med hiše, tako da ju nisem več videla. Sva se pa gledali na 2 m razdalje! Full čuden občutek! No, potem pa končno priguram domov, vsa prešvicana, da sem samo na hitro Nejo slekla in dala na tla, jaz pa hitro pod tuš. Ooooo, kolk je odleglo!!!
Sem spet naložila, kajne?!?!

Danes mi ful lepo je! Tudi tašče in tasta še ni bilo na spregled user posted image , morda mi tudi zato toliko je! Za kosilo sem ji naredila pire krompir in je zmazala cca 170 ml, preden sva šli na sprehod sem jo podojila (časovna stiska), zdaj pa sva pravkar pojedli 2 manjši kuhani hruški, v kateri sem dodala še 2 suhi marelici, ki ju bom naslednjič precej dlje namakala (zdaj sem le kake pol ure). In tudi to je skoraj vse pojedla, zadnje tri mičkene žličke je pa mami zmazala! user posted image  Je bilo takoooo dobro!

Sem ji pa kupila novo Hippovo kašico - breskev in marelica. Bom danes to poskusila dati. Me prav zanima, če bo tudi za to kašico tako pridno odpirala usta, kot za jabolko z vanilijo!

Nelči...jaz dojim, pa sem se tudi spraševala, če sploh dobi zadosti tekočine, ker tega dojenja ni več toliko, kot prej. Moja spije še manj, kot Jan. Morda mi popije 40 ml. Sem to včerej vprašala patronažno, pa je rekla, da očitno še zmerom dobi zadosti z dojenjem, ker drugače bi z veseljem pila, ko bi ji ponudila, ter da naj se nič ne sekiram. In zdaj se nič ne sekiram! user posted image user posted image user posted image
Mislim pa, da se tudi kvaliteta materinega mleka s starostjo otročka spreminja, ampak ne bom nič trdila! Bodo raje druge kaj povedale!

Natasaxy, tina104 ti je čisto prav povedala. Lahko jedo polento in riž, pšenice pa še ne - torej gres odpade. Naj bi lahko žačeli po 6. mesecu, ampak meni je rekla patronažna, da naj raje še malce dlje počakam, ker ne bom nič narobe naredila. Mislim pa, da se lahko je tudi oves, ker sem videla od Millupe, da ima za 4 mesece stare dojenčke kašico z ovsom.

Jaz vodo še zmerom prekuham, ampak samo toliko, da zavre in nič več ne prekuhavam 10 minut. Bom pa od 8. meseca naprej s tem prekuhavanjem nehala.

Tia, dober predlog si dala, da same povemo, kdo kdaj praznuje! user posted image

Mislim, da sem več kot zadosti napisala, kajne?!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
18.1.2006 21:14:57   
petri85
Dober večer!

No, meni pa dnevi kljub temu da so vsak dan daljši tako bežijo, da vas mam čas samo prebrat, za pisanje pa že mal zmanjka časa!
Midva sva skoraj vsak dan vsaj 2 urici zunaj, pa sedaj je pri nas ful kotaljenje aktualno.

Timonu in Nanki želim čimprejšnje okrevanje!

Jaz tudi vode ne prekuhavam 10 min, ampak jo zavrem v grelniku, pol jo pa samo dogrevam, ko jo potrebujem!

A so riževi kosmiči pri otroški prehrani? Katerim stvarem pa jih ve dodajate?
Pa kateri riž skuhate za otročka(Jessy, ti si ga že danes dodala, a ne?)

Pri nas tud poje kolikor mu napravim, je pa res da je do sedaj prevladovalo sadje, kar je bilo pa zelenjave pa sem mu vedno še mal jabolčka oz. banane dala zraven za izboljšanje okusa.

Jessy, a si hruški ti kaj prekuhala, a je Nejo kaj napenjalo?

No, lepo se imejte s svojimi sončki (ta starejšimi in tamalimi :)  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
18.1.2006 22:25:31   
miševi

Petri, hruške so edino sadje, ki ga jaz predhodno skuham.user posted image

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
18.1.2006 22:32:49   
MajaPRO
Hojla!
Meni se zdi, da reazmišljam samo še o Vidovi prehrani user posted image . Gosta hrana je prav lepo stekla (proti pričakovanju). Danes je 9. dan, kar uvajamo, pa poje že 100 g sadne kašice in 100 g zelenjavne. Danes sem mu prvič pripravila cvetačo s korenčkom (brez soli in masla za izboljšanje okusa), pa jo je vso pomljaskal user posted image . Da bi le z ostalo zelenjavo bilo vsaj podobno...

Za vse, ki že dalj časa uvajate gosto hrano, imam par vprašanj:
 - kdaj naj uvedem večerni obrok (žitne kaše)?
- ali morata  biti  sadna malica in kosilo popolnoma uvedena (brez dojenja po obroku), da lahko uvedem tretji obrok (jogurti, skute)?
- ali otroka podojite takoj po obroku ali ko je spet lačen (npr. čez uro ali 2)?
 - marelične/breskvine kašice - jih pripravite same (s sadjem iz kompota) ali dajete Frutke?
 - s čim redčite zelenjavne kašice - z vodo (v kateri se je kuhala zelenjava) ali mlekom?
 - kako pripravite bučke (s krompirjem ali kakšno drugo zelenjavo - katero?)?

To bi bilo zaenkrat dovolj, upam, da vam nisem preveč zatežila.
Mislim, da je danes pokukal prvi zobek (spodnja enkica), samo nisem čisto ziher, če je že predrl čeljust user posted image . Bomo videli jutri, če bo kaj napredka.
Tudi mi kakamo vsak drugi dan 1x, prej pa po vsakem obroku (je pa res, da tako pogostega kakanja ni že lep čas).
Vode tudi jaz ne prekuhavam tako, da nekaj minut vre, ampak jo v mikrovalovni segrejem (1 min in pol), da skoraj zavre.

Želim vam mirno noč z veliiiiko spanja (ne spomnim se, kdaj je bila pri nas nazadnjeuser posted image ).

Nočko!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
18.1.2006 22:34:17   
Kety
No, pomoje bom danes zadnja. Zdele sem zaključila s knjiženjem in po tem grem spat.

Smo bili pri zdravniku in se je Timon nalezel od moža (viroza), tako, da naj bi jutri vročina padla sama od sebe. Pri zdravniku je dobil še eno svečko v ritko. Ko je prijela, je bil takoj boljši in upam, da bo jutri res že vsaj brez vročine. Nosek ima pa ful poln, da mu kar teče iz njega. Sej bo!

Petri hvala za želej za čimprejšnje okrevanje, upam, da bodo kaj pomagale!user posted image

Danes imam spet normalno mleka in sem si ga zvečer za zadnji obrok sčrpala 100 ml in v flaško dala še od Hippa-a rižek, da je malo zgostil mleko in mu pol dala pred spanjem za pojest. Bom videla kako bo danes spal. 

Ga je pa sestra v ZD stehtala in je imel 6.890 g in sem ful zadovoljna, saj mu gre kilaža lepo gor. V 1 mesecu in pol je pridobil dobrih 700g. user posted image

No, zdej grem pa spat, ker se mi že mal blede....

Lahko nočko! 

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......