|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
11.1.2006 21:37:02   
Jessy
Dobr večer!

Dan smo preživeli super! Sva bili zunaj na sončku 1,5 ure. Vmes pa sva na hitro zavili še v zelenjavno in sem nakupila ogromno sadja in zelenjave, da bomo lahko papcali.
Neja ima izredno rada pire krompir. Od zelenjave je to najboljše! Ga naredim pa bolj redkega, ravno toliko, da ne teče z žličke. Sem ji probala dati krompir s korenjem, pa že ni bila tako navdušena nad jedjo. Danes sem ji skuhala klasičen riž in hruško, potem pa to zmiksala. Je prav z veseljem papcala. Popoldne sem ji za malico prvič ponudila Frutek (breskev in riž), pa ga je odločno zavračala. Vse je izpljuvala in se ful začela kregat, tako da ne vem, če je sploh pojedla 1 žličko. Bom jutri spet probala dati, ker mogoče je bil le tak trenutek, da ji ni šlo po grlu.

Kar se zadeva Fredovega obroča....Neja se je 3 dni kopala samo v mojem naročju in šele 4. dan sem jo dala v obroč. Seveda je to bilo pri treh mesecih. Zdaj, ko je bila stara pa 5 mesecev je pa bila v mojem naročju le par minutk, potem pa je bila v obroču. Po moje bo najboljše, če probata najprej v naročju, če pa bo v vodi užival, ga pa še zmerom lahko nabaviš.

Jaz jo pa jutri peljem k zdravniku. Že več kot 14 dni ima za ušesom eno veliko rdečo liso, kot kak lišaj, ki sem ga mazala z bepantenom. Zdaj je velik že 5 cm x 1 cm in se kar noče pozdraviti. 3.1. sem na cepljenju to pokazala pediatrinji (ni Nejina osebna zdravnica), pa je le eno oko na hitro vrgla tja za uho, na razdalji 1 m in rekla, da naj kar nadaljujem z Bepantenom. Zdaj imam pa tega zadosti, da se v tolikom času nikamor ne premakne, ampak imam občutek, da se še veča. Pa tudi pod drugim ušesom že opažam, da se tudi tam nekaj dela.
Kety, malce sem pomislila tudi na Bubchnovo Wind und Wetter, ko sem prebrala, da ima Timon pikice po njem, potem pa sem to ovrgla, ker jo mažem izključno le po obrazu, to ima pa že na vratu. Bomo vidli, kaj bo rekla zdravnica.

Je pa tudi mene Neja že ene parkrat fino vgriznila v bradavico, enkrat toliko, da so mi solze pritekle. Je pa zdaj že kake 3 tedne mir s tem ščipanjem. Morda je imela le obdobje!

lp

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
12.1.2006 8:31:43   
zoya24
Dobro jutro!

Ja zgleda, da so naši mali v obdobju, ko se jim zdi fajn grickat brdavice, moj to tudi dela, pa ko bi samo to bi bilo še dobro. Zdaj je pogruntal, da od blizu škili in zdaj mi nateguje bradavico, da bolje vidi. Mislim, da me prvič po dveh mesecih spet bolijo.

Kety probaj z rižkotom, jaz sem mu tudi dala včeraj kašico od Hippa okoli pol sedmih, pa je pojedel vso (cca 200ml), so mu ful dobre. Sem mu pa danes ob pol petih zjutraj dala samo dudo in je takoj zaspal nazaj, tako, da sva se prvič dojila nekaj do sedmih user posted image . Posledično so bile seveda joškice kot bombe.

Jessy ali imate že tri obroke? Jaz bom zdaj enkrat začela z uvajanjem drugega oziroma že kar tretjega (sem pozabla na kašico zvečer).

Komaj čakam, da se spet prikaže sonček, je bilo tako lepo včeraj, pa še do nedelje je tao napovedano. Ste opazile, da se že pozna pri dnevu, je že precej daljši. user posted image user posted image . Še malo pa bomo na morju.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
12.1.2006 8:41:26   
Jessy
Dobro jutro!

Spali smo lepo, zdaj pa se že igramo, jaz pa čakam na mleko, da bom pozajtrkovala čokolino. Sem že odvisna od njega! Jutra, ko jem kaj drugega so tako redka, da jih v enem letu lahko preštejem na obeh rokah, pa najbrž še kak prst ostane! user posted image

Zoya, mi smo še vedno na enem obroku, pa še ta ni zmerom sestavljen samo iz hrane. Kadar česa ne mara preveč jesti, jo moram še podojiti, saj ji na vse živo in mrtvo ne silim, da bi mogla vse pojesti. Ji pa kljub temu za čas popoldanske malice dam mičkeno sadja (cca 50 ml), okrog 18h pa malo kašice (cca 80 ml), vse ostalo je dojenje. Sem se pa že spraševala, če delam narobe, ker kljub temu, da nima vedno celotnega obroka goste hrane, dodajam tudi pri drugih obrokih. user posted image  Ta izkušene, kaj pravite?

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
12.1.2006 8:58:59   
zoya24
Jessy sicer nisem izkušena v tem, ampak pomoje ni nič narobe, itak pravijo, da naj bi na cel obrok prešel v enem mesecu. Sej ga tudi jaz večinoma po sadju še podojim, včasih poje vse, včasih pa le par žličk, tko, da takrat ga še podojim. Edino Hippova kašica mu gre pa res v slast in ga ne podojim takoj, ampak potem pred spanjem, jeva jo pa okoli 18.30.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
12.1.2006 9:00:00   
Jessy
Aja, pa zadnjič ste se pogovarjale, kako jih oblečete, ko greste ven. Jaz zgleda, da jo malce bolj oblečem. V stanovanju ima 2 dolga rokava (včasih je 1 body, pa pajac z dolgimi rokavi ali pa spodnja majčka, bodi in pajac na naramnice), pol pa čez to oblečem termo jopico ali pa volneno jopico, copatke, pol pa še kombinezonček (pajac). Vsakič ima podloženo kapo iz velurja, rokavičke, dudo in šal. V vozičku jo pa pokrijem s termo dekico in pregrinjalom od vozička, pa ko prideva domov ima kljub vsemu temu kar hladne nogice. Men se zdi, da jo ne oblečem preveč, ker sama sem oblečena skor enako, le da imam jaz 1 dolg rokav + bundo, ampak jaz porivam voziček, mala madam se pa vozi in nič ne miga.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
12.1.2006 9:03:42   
hugolina
Dobro jutro!

O Jessy tudi tebi hvala za koristne informacije user posted image  Glede na to, da je Jan star 4,5 mesece naj bi hotel biti v obročku, ampak.... No,saj bomo poskusili, če bo vse po sreči, že ta vikend in si bomo takoj na jasnem user posted image . Komaj čakam !
Ha, tudi midva sva včeraj jedla Frutkovo kašico breskev + riž in jo je v hipu zmazal user posted image  Ponudila sem mu jo pa zato, ker sem imela na obisku sodelavki in se mi ni dalo nekaj pacat v njuni navzočnosti. Glede dodajanja pri ostalih obrokih pa nevemuser posted image  Jaz mu zaenkrat dodajam samo dopoldan in imam namen dajat naprej takrat, ko bova tega celega zamenjala. Sem mu pa tudi že ene 2x zvečer dala dve žlički riževih kosmičev v flaško, pa se mi zdi, da ni bilo nekega posebnega efekta. Zato sedaj tega ne prakticiram, dokler ne bom imela občutka, da mu je samo mleko premalo.

Glede krompirja.... tudi jaz sem mu zmešala z Aptamilom in naredila pirejček, pa ni šans user posted image   Sej pravim, vse možne kombinacije... No, zdej mu ga neki časa ne bom dajala, pol bomo pa spet poskusili.

Zadnjič ste nekaj pisale o izpadanju las. Se vam pridružujem. Ampak to se je začelo dogajat šele sedaj user posted image user posted image  Mi tudi kar v šopih ven letijo, pa pomoje še mal zarad tega, ker imam stalno skupi spete (zarad tamalga). Še ponoči user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
12.1.2006 9:05:03   
Jessy
Zoya, jaz imam pa Bebijevo kašico, pa ni nevem koliko navdušena nad njo. Bom šla danes pogledat v Mercator, če imajo Hippove kašice. Po moje bi mogli imeti, če imajo Hippove čaje. Bom probala še to kašico dat. A imaš ti navadno kašico, ali ima kak okus?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
12.1.2006 9:06:55   
Jessy
Hugolina, jaz sem pire krompir delala s svojim mlekom. Morda ga je zato tako z veseljem zmazala!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
12.1.2006 9:14:20   
nanka
Dobro jutro
ravno sva pojedle Hipovo kašico jabolko vanilija, zdaj pa spi. Jessy Hipove kašice imajo dodane okuse in sladkor. ( So kar dobre in sladke). naša ima rada okus marelica, breskev in jabolko, vanilija; banane, breskev pa ne mara. No midve sva že čisto na treh gostih obrokih, ker ji že dolgo mleka ne ponujam več po obroku.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
12.1.2006 9:21:21   
Tiamo
Jutro, mi smo spet spali od 20 pa do 1:11 (nevem kje je najdla to uro), sem ji dala samo dudo, pa je bilo za 10 min ok, pol sem ji dala pa zajest in je spala do 6, pojedla, igrala do 8:30, pojedla in zdaj spi. Jaz pa snemam filme iz neta, tako da mi vse ful počasi dela in sem zdajle 5 min čakala da mi je odprlo RR). V soboto začnem z dodajanjem, bomo videli, če bo bolje spala, mogoče ima res premalo in se je začela spet ponoči zbujat. Včeraj je bila pa od 17 pa do 20, tak veseljak in igriva, kot bi jo priključila na elekrtiko.  3 ure ni nehal migat z rokacimi in nogicami, plesala je Break dance, ob 20 sva bila  z mojim čist skurjena, še dobro, da je bila Demi tudi in je v trenutku, ko je pojedla zaspala. Jaz tudi komaj čakam sonček, da greve ven...pa še tole, Demi ima zdaj foro, ne zaspat v vozičku, včeraj sem jo 1 uro sprehajala, pa ni zaspala...pol pa je meni postalo dolgčas in sem rekla, grem na kavo v najin lokal, samo da sem stopila v lokal naročila kavo je že spala. Isto se je zgodilo v torek, lokal jo uspava in tam mi spi po 4 ure..samo da pridem domov, se slečem je že pokonci user posted image  Nič niste komentirale naših plavalcev, slik v albumu, kako Aljoša in Demi plavata???

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
12.1.2006 9:24:33   
zoya24
Jessy sigurno jih imajo, ker jih jaz tam kupujem, so najcenejše, saj decembra so bile. Jaz kupujem tiste, ki se delajo z vodo. Najrajše ima jabolko - vanilija. Ga je s takim užitkom gledat, ko jo je, prav navdušeno vsako žličko poje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
12.1.2006 9:30:22   
Jessy
Zoya, hvala za info! Grem danes pogledat!

Tia, jaz sem čisto pozabila na tiste slikice. Pogledala sem jih že pred časom, ampak je bilo vedno kaj vmes, da nisem uspela nič komentirat. Sorry!
Ful sta dobra oba, Aljoša in Demi! Se vidi, da res uživata v vodi! A pol imate že kar določeno, da bosta parček? user posted image user posted image user posted image
kolk ur boste pa še imeli plavanja?

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
12.1.2006 9:31:20   
zoya24
No Jessy vidim, da ti je tudi Nanka že odgovorila. Tia zdajle grem pogledat slikice. Naš se je danes tudi danes zbudil že nekaj do sedmih, ali pa šele, saj sva takrat prvič jedla (sva podrla rekord). Samo potem pa ni nazaj zaspal. SEm ga nesla v njegovo posteljico, pa sem vsake toliko časa slišala, da se pogovarja, vmes sem pa dremala oziroma spala. Pri nas se jutro začne ob osmih zjutraj in je res malo verjetno, da se bom dvignila kej prej. Mali se je pa očitno na to že navadil, sploh ne tečnari pred to uro user posted image user posted image , če ne zaspi nnazaj (kar je najpogosteje, se pač pogovarja). Aja zdaj seveda že spet pančka.

Ok, zdaj grem pa res pogledat fotke.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
12.1.2006 9:37:59   
zoya24
Se vidi, da uživata v vodi. Si mi pa oba ful velika zdita, sploh tam, kjer sta na plenički na eni taki zeleni blazini in tam, ko je Demi sama na ležalniku, prava dama že. Po slikicah sodeč vidim, da ste tudi že poskusili sokca user posted image user posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
12.1.2006 9:43:38   
Tiamo
Jessy, nevem če bosta parček..če pomislim kako se je Demi prejšnič razburila k jo je gledal..bomo videli. user posted image  Plavanje bomo imeli vsak torek do marca, vključno še z marcem.  

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
12.1.2006 9:44:37   
nanka
Ja ful sta luškana skupaj, a vidve tudi uživata tako kot otroka? Meni se tudi zdita že velika. To vam pa precej popestri teden.

Tia, a v soboto boš začela z gosto hrano?

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
12.1.2006 9:53:40   
zoya24
...sem naredila še albumček - januar, če katero zanima.

Aja Nanka, a Zoja zdaj kej boljše pridobiva na teži, ko ste na gosti hrani?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
12.1.2006 10:08:30   
nanka
Zoya, v ponedeljek je imela 5200, tako da je začela pridobivati na teži. Se pa ne sekiram več, ker zdaj vsaj je in to vse kolikor ji naredim (ponavadi je to od 150 do 200g). Se ji pa vidi, da je pridobila malo g, vsaj na nogicah opazim. Meni je važno, da je začela jesti.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
12.1.2006 10:29:22   
Jessy
Žiga je pa tudi en dobrovoljček! user posted image user posted image user posted image  Luštkan je, ni kaj!!! Se mi zdijo tolk luštni dojenčki, ki niso tako bunkasti v glavo, kot je Neja!!!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
12.1.2006 11:06:08   
nelči
Pozdrav,

Samo tako na hitrco, gospodič se je ravno prebudil.

Jessy ti Neji sama kuhaš rižek, a ne? Kateri riž pa uporabljaš, a je brez glutena in kako ga pripraviš - z vodo ali mlekom????

Se beremo ........LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
12.1.2006 11:19:00   
Jessy
Nelči, a ni ves riž brez glutena???? Zdaj si me pa prestrašila!!! Jaz ji kuham navadnega, tistega, ki se ne razkuha (pa ne vem od kerega proizvajalca, ker mi ga je tašča nasula v skodelico, ker jaz imam samo unga, ki se ne razkuha)!!! A v rižu je gluten???? Tiste, ki veste - povejte hitro, da ne bom še kakšne ušpičila!!!

Jaz ga samo skuham na vodi, pol sem pa v mikser dala, zraven pa še kuhane pol hruške in zmiksala. To je vse!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
12.1.2006 11:23:18   
violinski
Evo mene, z novimi dogodivščinami in novimi podatki.

Nič kaj ne vem, če bosta Aljoša in Demi parček, Aljoša ima še vsaj dve drugi kandidatki, sta malček mlajši od njega, Demi je pa starejša user posted image user posted image user posted image . Pa še ne obrajta ga kaj preveč. user posted image

No, včeraj sva se midva tehtala in ima Aljoša 7.400g, kar pomeni da je v enem mesecu dobil ene pol kile. Po mojem je čisto v redu. Včeraj sva potem za kosilo spet sprobala jabolčko. Bil je popolnoma navdušen. Takoj ko je videl žličko je že odpiral usta, vsakokrat ko je pa malo pojedel, je totalno pomahal z rokami in se zasmejal. Ker mu nisem hotela dati preveč (da ne bi spet vse prišlo ven), sem kar kmalu potrkljala po skodelici in rekla 'vse pojé, vse pojé', kar je moj znak, da je malice konec - tako sem tudi Lano naučila, da mi ni tečnarila, da bi še (ker ona bi itak jedla do onemoglosti) ali pa če ne bi hotela pojesti do konca, je vedno morala pojesti še kakšno žličko in počakati na moj 'vse pojé, vse pojé'. Dresura, pač user posted image .

Danes zjutraj sta mi pa Aljoša in naš poštar eno napalila. Poštar je pozvonil točno, ko sem previjala Aljošo in je imel lulo na luftu user posted image , pa sem ga samo na hitro zavila v kopalni plašč (da ne bi lulal po meni) in šla odpret. Ko sem potem morala plačat (sem imela eno stvar naročeno za plačilo po povzetju), sem Aljošo na hitro odložila v ležalnik. Poštar odide, jaz dvignem Aljošo, ležalnik pa..... je že v pralnem stroju user posted image . Še dobro, da je iz takega materiala, ki se fuuuul hitro suši.

Plavanja je 10 ur=10 tednov in še ena za rezervo, če slučajno pride kaj vmes, pa kdo kak teden ne more priti....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
12.1.2006 11:26:38   
nanka
Jessy, riž je brez glutena, tako da ni nič narobe. Sem preverila v knjigici prehrana dojenčka in piše, da sta riž in koruza brez glutena. Gluten vsebujejo pšenica, oves, ječmen in rž.

< Sporočilo je popravil nanka -- 12.1.2006 11:28:31 >

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
12.1.2006 11:34:47   
hugolina
Ha ha, violinski, to naš Jan dostikrat prakticira. Samo da ga odvijem, sem že stuširana. Zadnjič je neslo do polovice kopalnice user posted image

Jaz sem mu pa pravkar dala banano - prvič (je bil že čas). Zdej me pa mal skrbi da nisem narobe naredila, ker sem mu jo kar slabo polovičko zmečkala in dodala zraven tisto žličko frutka od včeraj in je vse pojedel user posted image   A jo je bilo preveč za prvič? No, ampak ko je že toliko stvari poskusil, upam, da bo vse uredu.
Je pa zraven delal mmmmmmmm user posted image  Se je prav videlo kako mu tekne.
Zdej ga moram pa previt, pomoje je neki v hlačah

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
12.1.2006 11:55:41   
Tiamo
Evo pa sem tudi jaz danes Demi dala za kosilo rižek (kupljene kosmiče od Hipp-nemškega proizvajalca), sem ji pripravila adap. mleko, sem ga odlila 50ml, zmešala z eno žlico riževih kosmičev in vse je pojedla. Potem je pa še ves mlek popila..zdaj spi. Nanka sem prej začela z gosto hrano user posted image  Danes sem jo preko MSN kamere pokazala prijateljici k je ni videla od kar je bila stara 2 meseca, pa je samo iiiiiiiiiiiiiiii pisala na MSN, pa kok je zrastla, pa čist je drugačna, pa kok je zrastla, pa od njene kolegici ima fantek 7 mesecev pa ni tok velik....po tem sem jo šla merit in sem zmerila 70 cm user posted image , no 24 imave posvetovalnico in me prav zanima kok je velika. Meni se ne zdi tok, je Aljoša isti..res pa da je bila na plavanju ena mamica s 6,5 mesečnikom in je bil proti Demi in Aljoši ful dropcen. Naši avgustovčki so živi knedelčki, Žiga user posted image user posted image  (no edino Zoja se nam počasi pribljižuje, ampak zdaj pridno je in kmalu nas bo ujela).  Zdaj je pri nas začel mal sonček svetit, tako da bove šle po najini ustaljeni poti, trgovina, sprehod in na kavico. Se tipkamo... Pogrešam tajico...

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?