|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
8.1.2006 16:39:06   
tina104
Smo ravno prišli iz rojstnega dneva, Aljaž še nič kaj dosti danes ni spal, zdaj je zaspal v vozičku.

Hojice sem rekla, da ne bomo imeli - moja sestra mi je rekla, da mi jo posodi, pa sem ji nekak ne preveč odločeno rekla, da ne. Če pa ona res vse drugače dela s svojim malim in ji je ful čudno, ko gleda mene in Aljaža. Ona je recimo dodajat začela že nekje pri treh mesecih, pa uporabljala hojico, pa dudo, pa flaško,... Ne, saj nič hudega, če dela tako, to je pač njen otrok in dela tako kot se njej zdi najbolj prav. Mali je pa tudi čisto dobro zrastel user posted image .
Stajice ne bom imela, imam pa prenosno posteljico, ki bo namesto stajice, če bo seveda hotel noter bit.
Aljaž me je začel grist, ko ga dojim user posted image . Kaj lahko naredim? user posted image  Zaenkrat mu pač zizo vzamem. Še kak nasvet?

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
8.1.2006 17:02:41   
petri85
Živjo!

No, pri nas pa sedaj spet normalno spimo (od 20ih do 7ih)!

Včeraj smo mal okrog letal, popoldne pa smo tudi imeli dvoje obiske, David je bil ves čas fuuul dobre volje, ampak ob 20ih je bil pa koma, tako, da se je samo podojil, pol pa zaspal, da ga ni nobena stvar več zbudila, zato sem mislila, da bo ponoči zahteval hranjenje, no pa kot pravim je spal do 7ih, pojedel in spal do 9.30!

Jessy, moje mnenje je da poskusi z dudo, ker če ji boš ti dala jest bo Neja jedla, tud če ne bo lačna. Če ji boš ponudila samo dudo, bo verjetno hitro nazaj zaspala. Jaz sem tudi že prebrala, da toliko stari otroci ne rabijo nočnega hranjenja, je pa res, da jo ti samo dojiš in takšno mleko hitreje prebavijo in tako tudi hitreje postanejo lačni- amapk poskusiš vseeno lahko.

No, Kety, ti kar tvojega user posted image  mal v roke vzemi (no, verjetno si se zjutraj zbudila olajšana, da si se izpovedala, pa tudi moža si videla v drugačni - boljši luči?) Saj se bodo unesli tudi tako možički. Jaz res ne morem jamrat nad njim, ker je zlat kar se tega tiče. Vse bi postoril, samo, da bi bila jaz dobre volje!

Pri nas pa zaenkrat še ne pacamo pri zelenjavno sadnem obroku - mu dam kar plenico čez trebu in okoli vratu, pa vse cunje ostanejo lepe?! Trenutno jeva cvetači in malo jabolčka za boljši okus, mu ne gre tako fajn dol kot samo sadje, ampak poje pa!

Danes pa sem se celo spravila v en hrib (višina Šmarne gore). Moja dva fanta sta šla ob 10.30 počivat, mene pa je moja mami prepričala, da sem ji delala družbo, pa me je le malo sapa dajala, drugače pa mi je kar šlo- sem prej mislila, da bom dol padla zaradi pomankanja kondicije, tako da sem ful presenečena, pa tudi bolj srečna, da sem saj nekaj malega naredila zase! Možek je tačas spekel pico in pripravil solato, da smo ob moji vrnitvi hitro pojedli, pa jo ven mahnili za 1,5 urice!

Sedajle pa se spet obetajo obiski, tako, da nam res ni dolgčas..... 

Aja, še nekaj bolj zdravstvenega me zanima...A še kateri ful lasje izpadajo, men so šele sedaj začeli tako zelo izpadati - bi bila tudi potrebna barvanja, pa sedaj sploh ne upam pomisliti na to. Kaj se da narest?

Pa še hrbtenica me na momente fuuul peče, tako, da mojega skoz prosim da me mal masira, ker je pol mal boljše. A ma še katera to težavo? A obstajajo kakšne vaje za to?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
8.1.2006 17:07:07   
petri85
Mi tudi ne bomo uporabljali hojice, čeprav so nam jo že ponujali. Stajico bomo pa naštimali, če bo žele biti noter.
Tina, od moje kolegice tamal se je rodila z zobkom, tako da že ves čas za dojenje uporabljata  Aventove nastavke (dobiš jih tudi v Mercatorju, so pa 1300 sit - vem ker sem jih tudi sama sem ter tja uporabila) Ona pravi, da s temi nastavki sploh ne čuti zobka, ki je drugače precej oster!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
8.1.2006 17:37:13   
Tiamo
Hojla, evo mi smo prišli iz obiskov, čist zmatrani...pri tašči in tastu je bila pridna...pri prijateljih je pa skoz tulila..zdaj ko smo doma je vse ok se lepo igra v posteljici. Kaj naj rečem glede hojce: je skokec in hojca skupaj, ne mislim je imeti po ure notri, mogoče kake 10 min, da pomijem posodo ali preberem RR, čist malo za zabavo. Kar se tiče nasvetov o slabi strani hojc poznam in se ne obremenjujem z njimi, ker sem prebrala tudi,da ni zdravo otroka peljati na sprehod, kjer je SMOG....kje jo naj pa potem peljem. Petri meni že od začetka izpadajo lasje, boli me hrbtenica in leva stran hrbta,...se mi zdi da violinski pozna kura proti izpadanju las. Danes  (ne bi bila jaz če nebi), sej ji po žlički dala za probat jabolčni sok razrečen z vodo, kako veselje, vse je pojedla in še hotela. Sej je bilo v tekoči obliki, amopak nisem mogla verjet kako je lepo jedla z žličke in ko sem ji umaknila odpirala usta in prosila za še. prepuščam računalnik dragemu...

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 8.1.2006 17:38:03 >

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
8.1.2006 21:00:40   
zoya24
Hojla,

tudi mi smo se vrnili iz Štajerske, mali je bil tko priden, da kar verjeti ne morem, joka sploh nismo slišali. Prišli smo okoli pol ene, ob dveh sem ga dala spat, ker gre ponavadi tudi doma tak čas spat, če ne spi kaj dosti dopoldne, pa je mal kravce pasel, da se je dobro razgledal, nato pa pojamral in zaspal. Spal je kar 1,5 ure, čeprav smo mi ful čvekali in se v spalnico to ful sliši. Očitno ga ni motilo. No upam, da bo tako tudi v prihodnje.

Meni Žiga tako lepo je, da včasih še slinčka ne umažemo, največ kar naredi je, da z rokico poskuša prijeti žličko, vendar mu trakrat pač umaknem to rokico. Lepo odpira usta, zaenkrat se torej hranimo brez problemov.

Tud jaz moram prepustiti računalnik mojmu,.......

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
8.1.2006 22:47:36   
miševi

Pozdravljene!

Tudi mi smo imeli obiske, pa bili na obiskih... Jure vse to kar dobro prenaša.

Jessy, ti kar poskusi z user posted image . Če bo lačna, bo itak povedala - naš se občasno ponoči zbudi in "popalčka" in zaspi nazaj, ko je pa lačen, pa palčkanju sledi zelo resen razgovor, ki kmalu postane tako glasen (pa ne jok), da mož hitro vstane, da ne bi zbudili Nike.

Mi hojice ne bomo imeli, bomo pa prenosno posteljico občasno porabili  za stajico. Super zadeva, ko moraš kaj naredit ali pa na wc skočit...

Kaj naredit, da oblačila ne postanejo še bolj pisanauser posted image . Jure sicer (zaenkrat) lepo je - če kdo kaj umaže, sem to jaz, ko mi kaj z žličke na slinček dol pade. Ga pa sproti obrišem, če je treba, pa slinčke, ki niso spodaj plastificirani, podložim še z brisačkami ali pa plenico...

Meni tudi še vedno lasje izpadajo. Kaj naredit - čakat, da nehajo, lahko pa se jih malo osveži s kakšno kuro. Recepta ne poznam, mislim pa, da je eden z olivnim oljem in jajcem.

Lahko noč!user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
8.1.2006 23:44:50   
Jessy
Da se še jaz malce razpišem, predno odpeketam v posteljo!
Danes smo bili na obisku pri mojih starših in ko je mama pripravljala sadno kupo, sva ji zmiksali pol vložene breskve z nekaj sokca. Je tako jedla, da še nobene stvari do zdaj še ni tako pojedla. Pol, ko smo prišli domov, pa sta takoj prišla na obisk še tast in tašča, ki sta takoj prevzela Nejo in jo nosila naokrog....no, ko bi le bilo tako lepo...Tašča ima to navado, da Nejo stalno premetuje gor pa dol pa sem pa tja, pa cingu-lingu, pa hopa-hopa! Ne morete verjet, če to ne vidite, ampak dobesedno to počne in to celik 40 minut, ko sta na obisku. Niti za sekundo ne utihne in je ne neha premetovati. Meni se prav smili, zato se največkrat zamotim s kakšnim opravilom, ker to tako težko gledam, nimam pa jajc, da bi kaj rekla. No, in danes se je zgodilo to, kar sem samo čakala, kdaj bo. Naenkrat je Neja samo bruhala in to tako močno, da je pobruhala sebe, taščo, sedežno in še na tleh je bila zajetna luža. Neja je bila v glavo vsa bleda - revca! Tako sva se lahko takoj šli skopat. Ji je pa tudi v trenutku odleglo! Tašča je sicer komentirala, da je malčk preveč pojedla breskve, jaz pa sem rekla, da bi jo lahko malo manj guncala. Od tistega trenutka naprej sem razmišljala le to, če je bila morda res kriva breskev. Po drugi strani je pa skor nemogoče, da ti ob vsem tistem ujškanju ne postane slabo! Res ne vem, kaj je bil vzrok, kar v bistvu sploh ni važno. Sem pa prepričana, da bo odslej naprej tašča z njo delala malce bolj "normalno". Vsaj upam!

Tako! Pa sem se izpovedala! Zdaj pa lahko grem spat!

Lahko noč!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
9.1.2006 8:45:01   
tina104
Jessy, jaz našega veliko nosim, ampak mi tudi gre na živce, ko ga kdo drug nosi, pa ga pri tem npr. treseuser posted image .

Glede izpadanja las - edino česa se spomnim je šampon proti izpadanju las iz lekarne.
Boleča hrbtenica mi je zelo poznan problem, obstajajo vaje, vem da so bile v eni od revij Lepa in zdrava, pa nekje na internetu, samo ne vem več kje. Če se prav spomnim na strani Vzajemne, ampak tega je že dolgo... Pa vzmetnica je pomembna - ne sme biti premehka, seveda tudi ne pretrda.

Aljaž je bil včeraj tako utrujen, da je zaspal že ob sedmih, ampak potem sem ga mogla it ob pol treh zjutraj!!!!! previjat, ker je bil čisto moker. Potem se je seveda tako razbudil, da do pol petih ni zaspal. Ko je končno zaspal, pa je malo čez šesto že spet hotel vstat user posted image . Res moram za ponoči neke fajne plenice najt. Naslednje na našem seznamu za probo so Pampers sensitive, če ne bodo v redu, bom poskusila Pampers active fit. Če pa še to ne bo pomagalo, pa ne vem več. Sem že tudi razmišljala, če bi kako racmanko kupila, pa bi mu  dala spodaj pampers, lumpi ipd., navrh pa racmankouser posted image  aljaž res ponoči ful lula, kaka pa tudi ogroooomno. To, da je skoraj vsak dan skozi moker, ne gre več tako naprejuser posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
9.1.2006 8:46:54   
Jessy
Dobro jutro!

Da vam opišem, kako smo preživeli noč brez dojenja!
Jaz sem šla spat, moj mož pa je bil pokonci, ker je imel delo, zato sva se zmenila, da če bo Neja jokala, naj jo pusti pri miru, če pa bo kričala, pa naj me pokliče. Zaprla sem babyfon in šla spat. Ob 3.45 sem se zbudila in videla, da moža še vedno ni v postelji, zato sem vstala in ga vprašala, če je kaj jokala, pa je rekel, da je okrog 1h in 3h malo pocmevkala za kakšnih 5 minut, nato pa je zaspala. Super! Grem nazaj spat, ampak nisem mogla zaspati. Jaz sem bila ful naspana, zato sem vse do 6.15 gledala na uro. Ob 4.15 se je Neja začela tudi oglašati in jokati malce močneje. Po 20. min jokcanja sem ji šla dati dudo, ampak jo je kmalu pljunila ven in ob 5h je zaspala brez hudega joka. Vstali sva pa ob 8h.

V glavnem, noč smo preživeli, Neja pa tudi. Ugotovila sva, da jo komot pustiva ponoči jokat, ker sploh ne joka vredu, saj ji niti ena solzica ne priteče, ampak bolj sitnari, tako kot to počne čez dan, ko hoče pozornost.
Bomo še prakticirali to zadevo!

Zdaj pa si grem mleko izčrpat iz ta druge dojke, ker drgač bom mogla kupit modrc s košarco C - samo na eni strani. user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
9.1.2006 9:07:21   
zoya24
Dobro jutro,

Jessy fino, da ni bilo večjega joka in stoka. Ko sem jaz to prvič poskusila, sem tudi ugotovila, da je to samo neko jamranje in nič resnega in da jih ponavadi zmanjka v 5 minutah. Aja pa premetavanje res sproži bruhanje, po tvojem pisanju sodeč, bi rekla, da je bilo to krivo. Drugače je pa pri nas isto, ko gremo k "tašči" bi ga ona tudi kar naprej pri sebi imela, samo sem ji včeraj kar rekla, da dokler je priden v ležalniku, ga ne bomo nosili, se je strinjala, pa pomoje bolj za to, ker mi je tast dal prav. No sej preden smo šli, ga je pol popestvala za kakšneih 15 minut.

Mi smo spali spet do petih in nato do osmih. Zdaj imamo pa očitno že nek ritem user posted image (upam, da jutri ne bo spet drugače user posted image ).

Meni so pa po treh mesecih prenehali izpadati lasje, končno. Sem se tudi včeraj prvič pobarvala po porodu, pol veste, da je bila res kriza. No zdaj sem spet lepa, samo do frizerja moram še skočit.

Tia, kje pa si?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
9.1.2006 9:18:04   
Jessy
Uf, Zoya, ko bi bilo pri nas to le 15 minut, bi bila jaz vesela, ampak pri nas je to redno vsak dan in to kar po 2x na dan. Ta prvič prideta okrog 12h, nato pa še zvečer, okrog 18h. Mi že prav presedata včasih. Imam občutek, kot da Neja ne bo preživela dneva, če ne bi prišla kak dan dol, al pa če bi vsaj samo 1x prišla.
Pa, če bi jo normalno nosila (tast jo lepo nosi), tudi ne bi imela nič proti, ampak to, kar ona počne je huje kot 1 ura vožne z vlakom smrti v Gardalandu. Tisto, kar sem gor napisala, je še milostno proti resničnosti.....ma, saj bom mogla enkrat kaj povedat, na lep način.....user posted image

Jaz pa nisem imela težav z izpadanjem las, tako da ti ne morem kaj dosti pomagat. Pri meni so težave bolj s tem, da se mi izredno mastijo. Sem pa zdaj kupila komplet (šampon, balzam in masko) pri svoji frizerki in za te tri škatlice odštela kar 4 jurje, tako da upam, da bo vsaj kaj pomagalo.

Križ pa mene boli le, ko jo nosim v kengurjučku. Se pa drugače izogibam nošnje in je nosim minimalno. Raje si jo posadim na kolena ali pa na kavč, pa se tako igram z njo.
Je pa postelja res zelo pomembna pri tem!

Glede hranjenja...Jaz ji dam okrog vratu slinček s folijo in sicer ga obrnem tako, da je folija zgoraj, da na koncu le obrišem hrano dol. Problem pri packanju oblek je v tem, da ji uspe nekako vtakniti prste v usta, ko ima polna hrane, potem pa s to roko maha po pajacku, okrog nog. Zato mi opacka pajacke. Ji pa skušam tudi sama rokice umirjat, ampak včasih ji uspe tudi mimo moje roke. user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
9.1.2006 9:18:20   
Tiamo
Evo mene, smo danes spali od 20 pa do 8 brez hrane user posted image  Zdaj sem user posted image , user posted image , odstzranila user posted image , moram še user posted image  in user posted image    Mala uživa v skokcu, tako veselje...sem objavila dve novi slikice.... se tipkamo k zaspi  

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
9.1.2006 10:54:56   
nanka
Dober dan,

midve sva se pa vrnile s cepljenja. Jo moram pohvalit,  tudi glaska ni spustila, niti na pregledu, niti ko so jo pičili. Velika je 62, težka 5200, glavica pa je 39,5. Čeprav jo je zmerila kar tako po domače, se mi zdi da je večja, ker so ji oblekice 62 že rahlo premajhne.
Povedala  sem da sva na dveh ali treh gostih obrokih, njo pa je zanimalo če pije sokuser posted image .

Zdaj pa leži na tleh in se igra. Ne morem verjeti, da ni nič tečka.

Meni so lasje že nehali izpadati, barvanja sem pa tudi jaz potrebna.

Zoja kliče...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
9.1.2006 11:25:52   
Teya
Tia, vem, da ni več aktualno, ma prej mi ni zneslo...meni je nejc padel pri dobrih 2 mesecih in sicer z ležalničkom vred, ko sem ga prenašala iz enega prostora v drugega, torej je padel z višine mojega pasu....občutkov ne bom niti opisovala, saj se mi še zdaj zamegli v glavi, ko samo pomislim na ta čas.....nevem niti kako se mi je to lahko zgodilo...sem kar zablokirala...edino česar se spomnim je, kako mali laži na tleh in se dere....hvala bogu za ta jok...povsod se me namreč spraševali, koliko časa je bil v nezavesti, a je bruhal in podobno...pa hvala bogu ni bilo nič od tega in tudi poznat mu ni bilo nič....nevem kaj naj rečem...smo imeli več sreče kot pameti! po tistem dogodku sem bila nekaj časa tok presrana, da še po stopnicah nisem upala z njim v rokah...kar naprej sem imela pred očmi najbolj črne scenarije....v glavnem...take izkušnje ne priželim nikomur!

katy, ti kar pokaži  user posted image  v sebi! moj tudi včasih kar po 5 min, ko mali jokca ali se dere, poPI, kao da ne more in da mu gre na živce...včasih požrem, včasih pa pokažem iz kakšnega testa sem user posted image  in ko ve, da ne stojim odzadaj, zmore vse sam!

lasje so pa tudi meni začel izpadat, ampak šele zdaj user posted image  in čist mam mastne, pa sem se vedno borilo s slamo, ki mi je rasla na glavi user posted image ...s hrbtenico nič težav, imam pa težave z vraščenimi nohti že 4 mesece in dohtrji pravijo, da se to rado zgodi ali med nosečnostjo ali med dojenjemuser posted image  v glavnem...prav nič lepo in še manj prijetno!

mali kliče....

sončen pozdravček vsem!
teja in nejc

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
9.1.2006 12:31:31   
zoya24
...ah, vzunaj je tak lep sonček, Žiga se je pa odločil, da bo danes že dopoldne ta dolgo potegnil in spi že od desetih, upam, da se bo do enih zbudil, da bova vsaj kej tega sončka ujela, ker ko se zbudi, morava še popapcat.

..no grem se še naprej dolgočasit.....

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
9.1.2006 13:07:09   
Kety
Dober dan!

Jaz sem boljše volje, z možkom sem se pogovorila in so se razmere izboljšale. Mali še vedno ponoči je okrog 1ih in okrog 6ih in potem ob 8ih - 9ih nekje vstanemo. Če bo tako ostalo bo kar ok. Izgleda, da je res treba včasih mal znoret, pa je bolje....user posted image

No, to sem vam povedala, da je Timon začel pit po flaški čaj in bi ga spil kolikor bi mu ga dala. Zdej bom pa to mal ukinla, ker se mi zdi, da se je mal razvadil in včeraj kar ni hotel jest iz joške.user posted image  Sicer včeraj ni nič kakal, dons pa tud bolj malo in mogoče je bil to vzrok, da ni jedel. (med obrokom je bil premor 7ur). Bil je čisto dobrovoljen in nič tečen. Poln energije,....????user posted image user posted image  Pa posledica pitja čaja je polulanost do ramen in seveda tudi postelja...sem se odločila, dokler dojim nič čaja, mogoče par žličk na dan, to pa bo vse.

Meni tud FUUUUl izpadajo lasje in me je kar malo groza, ker mi grejo res kar v šopih ven. sem si že pri frizerki kupila šampon in en preliv proti izpadanju. Bomo vidli če učinkuje.

Mi smo se šli pa s Timonom že 4x sankat in je ful užival (spal). Dons gremo spet!!!

Se še tipkamo!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
9.1.2006 15:36:54   
violinski
Dober dan!

Aljoša spet spi, mora nadoknadit za včeraj in predvčerajšnjim, ker se mu je ves čas nekaj dogajalo, pa se mu je zdelo, da če bo zaspal, da bo kaj zamudil. Včeraj smo namreč praznovali user posted image in v mojo dnevno sobo se je natlačilo 14 ljudi, od tega 4 otroci. Prav lepo je bilo.

V soboto smo se sicer želeli izogniti nakupovalni noriji, vendar če smo hoteli izpeljati praznovanje RD smo morali vsaj v trgovino po material za narezek in te reči, tako da smo, k sreči dovolj zgodaj, šli v Mercator - na blagajno smo se postavili tik preden se je začela prevelika gneča.

Iz petka na soboto in iz sobote na nedeljo sem ponoči doživela huronsko dretje od ALjoše, nekaj takega, česar pri njem še nisem slišala, ali pa že dolgo ne. Revček je namreč imel zaprt nos in ob vlečenju dude ga je to tako zmotilo, da sem ga komaj pomirila. Poskusila sem mu nos očistiti, tako kot podnevi, pa je skoraj znorel. Potem je možu le uspelo 'črpanje' in smo spet kolikortoliko normalno spali. Kolikortoliko pravim zato, ker je imela Lana spet nočne pohode na posteljo svojih staršev user posted image .

Zjutraj mi je zapela pesmico, pa je že bilo vse pozabljeno.

Tako sem uspela dva dni preživeti ne da bi prižgala računalnik.

Kaj naj pravim o tem, da bi pravzaprav potrebovala skoraj vso novo garderobo (že tri leta sem ali noseča ali doječa) user posted image user posted image , ampak nimam nobenega namena stopit v tole norijo z razprodajami. Pa ne samo to - računam na to, da ko bom nehala dojiti bom poskusila malo shujšati, pa si ne bi sedaj kupovala stvari na zalogo, če si bom morda kasneje lahko kupila vsaj eno številko manjše (štartam vsaj na 42, no). Sem si šla sicer na internet pogledat ene škornje, ki si jih želim, ampak bi jih res morala probat, zato si ne upam naročiti jih kar preko neta. Pravi bi mi pa prišel še marsikateri drugi kos obleke, ne samo čevlji.

Kety, nič ti ne zavidam tvoje slabe volje, če res tako malo ali slabo spiš. Tudi Aljoša še vedno jé enkrat ponoči in enkrat zgodaj zjutraj, pa vedno bolj aktiven je, ampak kot sem rekla, jaz se za drugega otroka sploh ne bi odločila, če ne bi imela tako dobre izkušnje z Lano in s tem, koliko stvari pri hiši narediva z možem skupaj oz. nekaterih on naredi še več, kot jaz. Tudi nočna vstajanja imamo razdeljena - večinoma vstaja on za Lano, jaz za Aljošo, zadnjič, ko je bila pa ponoči pri Aljoši večja kriza in je Lana mirno spala vso noč, sva se pa zamenjala in je on pazil na Aljošo, tako da sem bila jaz preko dneva spočita. Ah, živce znam pa tudi jaz zgubit nad njim, pa včasih niti ni on nič kriv.

Čisto sem pozabila - v soboto sem tudi jaz poskusila Aljoši dati malo zmiksanega jabolčka in je najprej čudno gledal, potem pa čist normalno odpiral usta, ko je prišla žlička prednje. Mi je bilo kar težko nehat, ker mu je jabolček pasal. Potem je sicer malo polil, ampak ne veliko. Ker je bila čudna noč, sem v nedeljo tole raje izpustila in sem ponovno poskusila šele danes. Ampak sem seveda naredila narobe, ker sem mu dala prekmalu po dojenju in je žal šlo vse nazaj ven. No, morda ne vse, nekaj pa. Jutri bom poskusila še enkrat, ampak vsaj dve uri in pol po dojenju. Aja, začela sem pa zato, ker se je spet začel dojiti na tri ure, kakšenkrat je pa že čez dve uri in pol lačen.

Poročam, kako bo šlo naprej.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
9.1.2006 16:44:45   
petri85
No, midva sva maksimalno izkoristila user posted image ! Zunaj sva  fajn oblečena pohajkovala 2,5 uri!

David tudi ful malo je, ampak je ful dobre volje - sedaj smo že 1 teden na 5 obrokih v 24 urah.
Danes pa je nazadnje jedel ob 9ih potem pa šele 14.15? Ne sekiram se pa ne, je že pa tudi verjetno še bo to nadoknadil!

Koliko časa pa ti zobki hodijo ven? To pri nas sedaj traja že 6 dni, pa je še zmeraj samo ful otečena dlesen zobkov pa nikjer, tamal bi pa na cajte znoru, ker ga tako srbi.

Mi pa sedaj prehajamo na št. 80 s cunjami. Prejšnji teden sem šla v H&M in sem dobila tako cortkane cote za tamalga, da sem bila prav zadovoljna z nakupom.user posted image   Kako pa vi nakupujete cunje? Ali jih sproti ali kako drugače? Jaz ko vidim, da mu je trenutna številka že fajn tesna kupim nekaj majčk in 2 hlače, ponavadi pa najdem tudi med darili cunje ki so mu že prav. Ampak zame je H&M za otroke res zakon! Fuuul dobre cunje, pa res za mal dnarja - men je Babycenter katastrofalno drag, tako, da sama pomoje tam sploh še nisem kupila nobene cunje.

No dosti nakladanja, grem user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
9.1.2006 18:04:19   
Tiamo
Hojla, tudi midve sva izkoristile user posted image  Petri, Demi še zdaj nima zobka, od driske in prvega slinjenja je že 3 tedne, pravijo, da lahko zobki en mesec potujejo ven. Punce, katere imate fantke, k ste se pogovarjtale o kožici in čiščenju lulčka, a jih boste dale obrezat ali ne? Punce, ki dojite, koliko časa mislite dojit? A violinski, tudi ti prehitevaš z dodajanjem, a nisi rekla, da boš počakala do 5,5 mesecev? Kety, sem vesela da je bolje pri vas.  jaz danes nisem uspela user posted image  se mi ni dalo...

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
9.1.2006 19:06:24   
violinski
Tia, punca moja, en teden gor ali dol.... Sej konec koncev še nisem začela, glede na to, da je samo prvi dan uspelo tako kot je treba user posted image . Problem se mi je naredil, ker zgleda, da je Aljoša spet povečal potrebe po hrani in je postajal bolj pogosto lačen. Glede na današnji izid, sem pa mnenja, da ni še čisto pripravljen, tako bom odložila za prihodnji teden.

Jaz o obrezovanju Aljoše nisem čisto nič razmišljala, ker mu gre že zdej zelo lepo kožica dol, pediatrinja je rekla 'kot ta velikim fantom'. Če bi imel pa znake fimoze, bi se pa kar hitro za to odločila, ker še predobro vem, kako je hudo, če se pri fantu šele v najstniških letih odloči, da se problem odpravi. Kar se dojenja tiče, bom pa, dokler bo to še obema ustrezalo. Čim enemu od naju ne bo več, bom raje nehala.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
9.1.2006 22:06:55   
nelči
Pozdrav

Po nekaj dnevih se ponovno javljam. Nisem imela kaj pametnega povedat, zato se nisem javila, sem vas pa seveda brala!!!

Moram povedat, da smo ponovno super spali od 21 do 8.30 brez zbujanja user posted image  Res sem te dni po nekaj mesecih končno naspana in sem kot prerojena! Z Janom sva pričela z gosto hrano, ki jo je do sedaj dobro sprejel. Dala sem mu jabolka, ki jih ima zelo rad in dva x sem mu dala tudi korenček - se mi zdi, da mu jabolko bolj tekne! Komu pa ne user posted image  Dam mu le cca 2-3 žličke potem pa na joško. 

Ja, Petri tudi jaz najraje kupujem v H&M, res imajo zelo lepe stvari in še poceni povrhu!!! V sredo grem pogledat, če imajo kaj pametenga na razprodajah! Pa še večina stvari se lahko pere na 60 °C, kar mi je ful pomembno. Aja, kako s pranjem spravite ven madeže od sadja????? Komaj uvajam ga, pa sem že ful zapacana!! On sicer ni tako, bolj jaz - Miševi imava iste probleme user posted image .

Tia si me prehitela z vprašanjem o prenehanju dojenja!   Jaz sem razmišljala, da bi ga dojila do najkasneje 8 meseca. Ne vem, bom videla kako bo! Vem, da ne morem postaviti neke fiksne meje, v glavnem bom videla kako nama bo šlo!? Nebi si ravno želela, da bi Jan bil že tako velik, da ko bi prišla iz službe, bi mi najprej jakno pričel vlačit in klicat za joškouser posted image  Seveda nimam nič proti puncam, ki se tako odločijo, vendar jaz si tega ne želim! Ampak,  ko pomislim, da ga nebom več dojila me kar užalosti. Ti trenutki, ko se dojiva so mi res tako posebni in dragoceni, ker vidim kako mali uživa (čisto noter pade user posted image ) jaz pa tudi!!!!! Kaj čemo, tudi do tega mora enkart prit, a ne? V zvezi s tem me nekaj zanima! Vem, da kravjega mleka naj otroci nebi pili do 1 leta starosti. Kako pa je v praksi (Miševi, Violinski) in seveda ostale, se boste tega držale. A je prehitro, če bi pri cca 8 mesecih dala Janu kravje mleko (ko bi prenehala z dojenjem)???????

Tudi jaz nisem razmišljala o Janovem obrezovanju. Razen, če ga nebi bilo potrebno iz zdravstvenih razlogov, drugače pa ne!!! 

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1871
9.1.2006 22:16:15   
nelči
Aja Jessy glede tašče - se mi kar smiliš! Hvala bogu jaz vidim svojo taščo cca vsake 14 dni, pa še to je dovolj!!!!!!! Sem iste sorte kot ti (nimam jajc) in sem lepo tiho in se "vzdržim", če je karkoli, da mi ne paše (potem pa jih moj posluša user posted image ) Je pa moja mama (živi spodaj) skoraj vsak dan pri nama in moram rečt,da mi ful paše. Takrat hitro kaj naredim po stanovanju ali pa sebe porihtam. Še sploh mi je pomagala, ko se je Jan rodil - takrat pa res ne vem, kaj bi brez nje user posted image

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
9.1.2006 22:24:00   
Jessy
Dober večer!

Sem rekla, da moram priti še malo pogledat na RR predno grem spat, čeprav bom zagotovo prej še malo TV gledala.

Petri, nekako imam to srečo, da mi zaenkrat še ni treba kupovati cunj, ker sem vse dobila od sestre. Če kakšno stvar kupim, potem je to zgolj iz želje, ampak tega že dolgo nisem storila. Sem pa tudi jaz vidla, da imajo v H&M ful vredu cunje, po normalnih cenah. Se mi pa tudi zdi, da so njihove št. kar malce večje, saj naša še vedno nosi od H&M št. 62, medtem, ko vse druge pa že 68.

Tia, dojiti mislim, dokler bom lahko. Sem se pa včeraj odločila, da 1. marca začnem z dieto. Glede na to, da sem zdaj kar fajn obložena s konkretnimi maščobami, mislim, da tudi tisto mleko, ki ga bo čez 2 meseca še pila, ne bo izginilo. Če pa bo.......pa ne vem, kaj bom.... V glavnem...sem tolk nesrečna s to mojo kilažo, da si grem pošteno na živce.

Pa lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 1873
10.1.2006 6:56:55   
Tiamo
jutro, danes sem spet zgodnja...imam tamalo v rokah, tako da ne bo velikih začetnic in ne smeškov. Danes smo spali od 20 pa do 3, hranjenje in potem do 6, zdaj je tečka...nevem kaj ji je, mogoče čuti da greva na plavanje in je že v movengu ali pa tečka, ker ima zaprt nosek. Zdaj pa vprašanje, vaš odnos do futkov in pripravljenih kašic raznih proizvajalcev? moj odnos je pozitiven, ker menim, da je tudi sveža zelenjava in sadje umetno vzgojeno, kdaj smo lahko v tem letnem času jedli npr. jagode, banane, ....res je da ji bom p ripravljala sveže obroke iz sadja, kdaj pa kdaj bom pa kupila tudi kakšno pripravljeno kašico. se tipkamo po plavanju...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
10.1.2006 9:08:21   
nanka
Dobro jutro
noč po cepljenju je prestala super, malo je bila nemirna, vročine pa ni bilo.

Tia, tudi moj odnos do kupljenih kašic je pozitiven. Jih že kupujem in jih ima zelo rada. Ji pa dam en dan zmiksano jabolko in banano, drugi dan pa kupljeno sadno kašico. Zelenjevo pa ji kuham. Imam domačo zelenjavo, sadja pa ne, tako, da moram vso sadje kupiti.
Tako, jaz ji dajem kupljene sadne kašice. Zelo sem vesela, da jih je z veseljem.

Kar se tiče pa kravjega mleka je pa tako, da sem ga Tjaši dajala že od 3 meseca dalje(razredčenega z vodo) in ni bilo nikoli nič narobe. Imamo krave doma, tako da vem kakšno mleko pridelamo, ga pa tudi prodajamo v mlekarno, tako, da se analiza kakovosti opravlja vsakih deset dni. Tako, da bom jaz začela z mlekom takrat, ko bo jedla vso hrano, takšno kot jo skuham za nas. To bo najbrž okoli 8 ali 9 meseca.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?