|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
10.1.2006 10:37:12   
Jessy
Dobro jutro, tudi od mene!

Spala sem celo noč, Neja pa najbrž tudi, saj je nihče od naju ni slišal, da bi jokala. Lahko, da je, pa se ne sekiram prav dosti, ker se je zjutraj zbudila z velikim nasmeškom, pa tudi volčje lakote ni bilo!

Odnos do frutkov in kašic. Men je čist OK. Imam jih nekaj na zalogi, saj se mi zdijo sploh praktične, če se kam gre, ker na obisku pa res ne bom težila, če mi zmiksajo kakšno sadje. Doma pa zaenkrat še vse pripravljam sama, bom pa kar mogla dat probat tudi Frutek, da se ga navadi. Od moža sestra mi je rekla, da njuna otroka niti pod razno nista hotela jesti frutkov in je bila zaradi tega izredno nesrečna.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
10.1.2006 11:22:17   
Kety
Dober dan!

mam timona v rokah, bo zato vse z malo napisano.
user posted image  jessy, za spanje, mi smo tudi danes malo bolje spali. timon se je zbudil ob 0.30, sem mu dala dudo in ga obrnila na bok in je spal do 3eh. takrat je jedel in potem spal še do 6ih, spet jedel in spal do 7.30. se pravi je jedel samo 1x ponoči in s tem sem čist zadovoljna. danes ni bil polulan skoz plenice.

včeraj je bil tako čudovit dan, da smo se šli spet sankat in je bilo super. upam, da se megla kmalu dvigne, da gremo ven.

tia, kje ste to na krku? mi mamo tam prikolico!user posted image  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
10.1.2006 11:39:08   
tina104
Pozdravček še od mene!
Tako sem spala danes, niti na WC nisem šla nič ponoči, mali je sicer jedel ponoči, pa mi niti ni jasno koliko krat - enih 2 ali 3x, ampak jaz sem mu samo zizo ven dala, pa spala naprej, on pa tudi - do petih seveda user posted image .

Zdaj pa k vašim vprašanjem, ki jih je ogromno.
O rezanju kožice nisem razmišljala, se pravi, če ne bi bilo zaradi zdr. razlogov nujno, ne.
Dojiti nameravam nekje do enega leta, tako pravim zdaj. V bistvu ful uživam, ko dojim, Aljaž tudi. Če bo se seveda prej hotel nehat dojit, bova prej nehala. Če pa bo kar vztrajal, pa bom ga poskušala do enega leta nekje navadit, da se ne bi več dojil. Se mi zdi čudno, ko vidim, da že otrok hodi in govori, pa še skozi hoče zizo. Ne vem, mogoče si še premislim.
Dajanje kravjega mleka - moja kolegica ga je začela dajat tudi nekje pri 8 mesecih, ker svojega mleka ni imela več, adaptiranega pa mala ni hotela pit, pa je poskušala različne firme, pa ni šlo. Nič ni bilo narobe.

Odnos do frutkov je podoben kot pri tebi Tia. Kupljeno sadje je tako ful škropljeno, tak da je bolje verjetno kupit pripravljen frutek. Jaz bom kombinirala uporabo že pripravljenih, pa tudi sama bom pripravljala. Recimo sploh banana je na hitro, to lahko pa res sama pripravim, pa zelenjave imam nekaj doma, upam, da mi bo uspelo obdelovat vrt. Med nosečnostjo sem še delala na vrtu skoraj do konca, potem pa ko sem rodila, pa nisem nič več delala, tako da zdaj nimam praktično nič svoje zelenjave. Nekaj pa pri mami dobim user posted image .
Pa še kupovanje oblačil - jaz mu do sedaj še nisem nič kupila razen enih hlački in jaknice, sem kupila v Intersparu. Drugače pa res HM ima nekje najbolj poceni, pa Baby center tudi ni tako drag, če kupiš kaj iz njihove akcije, Ariel je npr. grozljivo drag z oblačili. Vsepovsod pa se seveda najbolj splača ko so kake akcije.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
10.1.2006 11:50:38   
hugolina
Pozdravljene drage avgustovke od en izgubljene dušice user posted image
A se me sploh še spomnite user posted image ? No, ni me bilo med "živimi" kar nekaj časa, ker nama je računalnik čist shodil in ni preostalo drugega, kot da se nabavi čisto novega. To pa seveda traja..

Razpisale ste se na dolgo in široko in ste krepko v vodstvu tu na RR-ju vidim user posted image user posted image  
No sem si že vzela najprej nekaj časa in na brzino preletela, malo bom še kasneje, ravno vsega pa ne bom prebrala, ker je tega too much user posted image

No, mi tudi lepo rastemo in se redimo (7900g, 63cm). Mu tudi že dodajam, čeprav je zadnjič pediatrinja rekla, da sploh ne do šestega meseca, no prejšnič je pa rekla da do petega user posted image  Saj ne vejo, kaj bi radi. Jaz delam, tko kot mislim, da je prav. Mali ful lepo je in komaj čaka, da mu ponudim kaj na žličko.
Imava pa ponavadi ta "obred" dopoldne in ko poje, mu ponudim še flaško. Približno 120ml, drugače samo flaše poje 180ml in ima pet obrokov.

Spanje pa kakor kdaj. No, moram reč da smo prišli na 21. uro ko gre spat user posted image  (prej22.30-23.00) in spi tja do 7.00-8.00. Včasih ima ponoči vmesne prebliske in se zbuja, ampak nič konkretnega. Toliko da moram vstat in mu dudo dat, pa na bok ga obrnt (zdej se že ful sam preobrača) in fino podložit, da je pri miru, ker bol mirno spi.

Imeli smo tudi cepljenje, ki ga je prenesel odlično user posted image , sploh proti prvemu.

Drugače je pa kar podobno, kot pri ostalih. Je postal bolj priden, kot na začetku. Hoče pa še vedno ogromno pozornosti, ko je buden. Spi čez dan na cca. 2 uri in spi urico do dve.
Tako....

Zdej vas grem pa še malo prebrat za nazaj in se še javim user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
10.1.2006 11:53:17   
tina104
Pozdravljena, Hugolina, seveda se še te spomnimo user posted image

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
10.1.2006 12:00:44   
Kety
Sem čist pozabila odgovort na vprašanja...user posted image  tina, si me spomnila!

O obrezovanju ne razmišljamo, zaenkrat smo kar uspešni z potegvanjem kožice navzdol. Glavica pogleda čisto normalno ven, kožica se drži samo še naokoli.

Glede dojenja pa ne vem kako bo. Tudi meni je ful super dojit in bom poskušala dojit dokler ne bo pil kravjega mleka. Tudi meni je čudno gledat otroke, ki so že ogromni, sami hodijo naokrog in se še vedno cartajo na joški...ne vem...tam nekje do 1 leta se mi zdi normalno in do tam nekje bom poskusila dojit.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
10.1.2006 12:23:39   
zoya24
Dober dan še od mene,

spanje OK, kot ponavadi, dojenje ob pol petih, nato pa ob pol osmih, s tem, da sva oba še malo zadremala do osmih.

Kar se pripravljenih kašic tiče, tudi jaz nimam posebnih zadržkov. Ponavadi pripravljam doma sadje, če se pa mudi, dam pa tudi frutek, to se je do zdaj zgodilo enkrat, pa je ful grimase zraven delal, samo pol se je pa navadil in pojedel celega.

Glede obrezovanja, samo če bo nujno potrebno.
Dojila ga bom nekako do devetega meseca (če bova oba za), ker gre pol pri enajstih v vrtec.
Drugače imam jaz tudi večino cotk iz H&M-a, so cenovno ugodne in uredu kvalitete ter ful cartkane. Mislim, da imam le dvoje hlačke iz BC, od Clara, no pa nekaj bodyjev. Bo pa počasi prerasel 68 in bo treba čez kakšen mesec spet v nakup.

Drugače pa mali spet ta dolgo rundo vleče. Sem ga dala spat ob desetih in ga pred tem probala podojiti, pa se je ful bunil ko je jedel, tako, da pomoje kej velik že ni dobil. Se bo že zbudil ko bo lačen. Za ven pa prej še tako ni bilo, je bilo premrzlo, zdaj se je verjetno že malo segrelo. Torej počakam, da se zbudi in naje, ter jo mahnema na sprehod.

Sem pa včeraj videla, da bomo imeli cel teden sonček user posted image user posted image , komaj čakam, da se še dan podaljša, ker sta mi bila prva dva meseca, ko smo še z atijem popoldne hodili na sprehod, res zakon.

Mislim, da se mali nekaj prebuja, če bom imela še čas, naredim še albumček za januar.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
10.1.2006 13:19:39   
miševi

Pozdravljena, hugolina!  Se velikokrat spomnim nate, še posebno, ker si moja someščanka.

Joj, kako jaz uživam, ko je tako vreme. Sva z malim zunaj, samo da se sonček pokaže. Na žalost popoldne še prehitro zgine za Mežakljo, a bo vsak dan malo daljši. Spomladi in poleti smo pa že itak nalimani pred hišo, potem pa pridejo še prijatelji in je še toliko lepše. Komaj čakam!!!

Naš mali je prešaltal na 5 obrokov! Trenutno mu dodajam banano in mu je zelo dobra. Čez 3 dni začnem z melono, potem bom pa banano in melono zmešala.

Sem pa včeraj dobila eno hudo lekcijo. Popoldan smo šli v Radovljico v eno trgovino - računala sem, da bomo vsega skupaj odsotni dobre pol ure, do naslednjega hranjenja naj bi bilo cca 2 uri. Naleteli smo na tisto grozno nesrečo, o kateri nočem govoriti, ker me take stvari full pretresejo. V glavnem, naprej grede se je nesreča ravno pripetila in smo še uspeli pobegniti gužvi po eni stranski, delno spluženi cesti. Nazaj grede pa povsod, po vseh potkah, ki jih poznamo, gneča, kolone, ki so stale. Kamorkoli smo obrnili, povsod isto. Vdali smo se v usodo in čakali v eni od vrst - in takoj sta minili že 2 uri. Ker se nismo premikali, se je mali zbudil in bil seveda lačen. Hvala bogu, da sem imela sabo za 1 obrok, če bi slučajno moj hotel na Bled na kavico. NIKOLI VEČ NE GREM OD DOMA BREZ HRANE, pa čeprav gremo kam samo za 15 min. Sploh ne vem, kaj bi naredila, če mu ne bi imela kaj ponudit.

Kar se tiče obrezovanja - če bo treba zaradi zdr. razlogov, da, drugače pa ne.

Kravje mleko sem Niki ponudila pri ene 13 - 14 mesecih (ko je bilo konec poletja, ker smo vmes še veliko okoli hodili in je bilo bolj eazy adaptirano mleko pripravit) in tako bo tudi pri Juretu.

Frutki in podobne zadeve - tudi jaz imam na zalogi za čase, ko kam gremo ali pa ni časa oz. ne bo glih svežih sestavin pri roki. Mam pa samo Fructalove. Od Hippa sem Niki kupovala zelenjavne (za na morje npr.), pa je poskusila samo ene parkrat po 1 žličko in ni hotela več. No, saj bom Juretu tudi ponudila, da imamo za vsak slučaj, ampak v glavnem pa res kupujem samo sadne. In ti so mi od Fructala boljši - pa še ti nimajo ne vem kako realnega okusa. Tako da - če se da, pripravim doma, če pa ne, pa tudi jaz uporabljam te zadevice. Nimam nič proti.

Zdej se pa mali zbuja, letim! Brez smeškov, ker ni časauser posted image .

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
10.1.2006 13:53:58   
natasaxy
Pozdravljene. Ja mi smo tako kot skoraj vse dni spali o.k., sva imela pa eno uro tako hudo veselico, da je blo noro. Sploh ne vem kaj ga je pičlo. Prišla sva s sprehoda, okrog 12-ih ga začnem hraniti, res sem mu naredila dobro sadno kašico on pa se je samo jokal. Potem sem mu dala samo mleko, se greva previt - ja tam je bil en kakec - mogoče je bil ta vzrok za tak vik in krik, no potem pa se mi začne smejat kot da ni bilo nič.  Sva poskusila še malo kašice in je skoraj vse pojedel. Zj pa spančka, ko pa se bo zbudil pa greva spet mal na sončka, res je danes super vreme.user posted image

Moj mali ima drugače tak apetit za jesti, da je kar noro. Odkar mu dodajam še drugo hrano bi kar jedel in jedel. Mamico pa malo skrbi da ne bi preveč se najedel in bil potem prava mala žogica.

Koliko kaj tehtajo vaši sončki, če se vam da napisat. Midva imava pri 4 mesecih in 10 dneh skoraj 7,7 kg. Res da sva štartala pri skoraj 4,5 kg pa vseeno. Drugače jeva zjutraj 200 ml mleka. Ob 12-ih kakšno sadno ali zelenjavano kašico in 100 ml mleka. Potem popoldne okrog 15.30 200 ml mleka, včasih pomešanega z kakšno žličko rižolinota. Zvečer pred spanjem pa poje nekje 230 ml mleka pomešanega z nekaj rižolinota. Se vam zdi da veliko pojeva! Včasih res nimam občutka.

Sedaj moram pa še malo pospravljat pa se mi kar ne dauser posted image .

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
10.1.2006 14:44:40   
violinski
Tia, o Frutkih tudi jaz tako razmišljam. Ni rečeno, da je sadje, ki ga jaz kupim na tržnici bolj kvalitetno kot tisto, ki ga Fructal kupi - oni imajo za vratom še posebne kontrole, ki jih šiptar na tržnici nima. Sploh pa je zdaj obdobje, ko niti v domačem sadovnjaku ni velike izbire, tako da.... Eno ali dve steklenički sadne kašice sem vedno imela v svoji 'Sport Billy' torbi. S časom so bile te vedno večje. Doma pa že imam zalogo tudi že pripravljenih zelenjavnih in zelenjavno-mesnih kašic za kasneje.

Hippovih kašic tudi Lana ni nevemkaj marala, ma še slabše so pa meni bile od Alete - so imele vse isto barvo in isti okus po začinki, pa barva je ostala na vseh žličkah, dokler se niso ene trikrat v stroju oprale. Fructal pa žal nima zelenjavnih. Od Hippa sem pa imela vedno zalogo Brei kašice, ali kako se jim že reče - tiste nočne v rjavih posodicah, sem jih dajala za večerjo.

Za Alpsko mleko sem pa imela dobrega 'vodjo/preskuševalca/svetovalca' - sodelavka, ki je rodila 6 tednov pred mano ima za moža enega dr. živilske tehnologije in je potrdil, da je Alpsko mleko najbolj pravilno pripravljeno od vseh kravjih mlek, tako da je primerno tudi za dojenčke. On ga je dajal svoji hčeri (seveda šele, ko je bila ven iz obdobja prilagojenega mleka kot izključne hrane), se pravi, da je tudi za moje otroke dober. Če bi on bil samo teoretik, bi bila še skeptična, ker pa si je upal to ponudit tudi svojemu otroku, mislim, da mu lahko verjamem. No, naša pediatrinja je prisegala na Pomursko pasterizirano mleko.

A je še kateri tako mraz zunaj, kot meni? Jaz sem kar dvoje hlače oblekla za na plavanje. Aljošo pa poleg kombinezona še dodatno z dekico pokrila, ker je v avtu bilo svinjsko mraz.

Živjo hugolina, želim več sreče z novim računalnikom !!!

Natasaxy ne se sekirat, Gašper naj kar je, kolikor mu paše, zdaj pospešeno raste in mora dobiti tisto kar rabi. Ne boj se, ni požrešen, tako mali še neznajo biti požrešni. Vsi pravijo, da pride okrog 1 leta obdobje, ko nočejo otroci jest ničesar ali pa vsega pojejo zelo malo. Mi pri Lani tega obdobja nismo nikoli videli, še vedno jé kot ta veliki (leto in pol starejši bratranec je niti pod razno ne dohaja v količini pojedene hrane), pa je čisto normalne teže in velikosti. 7,7kil za to starost se mi zdi v redu, nič preveč, Aljoša ima že 5 mesecev in 10 dni (on je rojen prvega, tvoj sonček pa zadnjega), pa še ne vem, koliko je težek, ga grem jutri tehtat - moram vedet, ker moram naročit nove zaloge zdravila zanj, pa se ga odmerja glede na težo. Drugače ga sploh ne tehtam, samo v posvetovalnici, ker mi je važno, da je po hranjenju zadovoljen, sit (po novem se sicer hrani na tri ure, ampak sem se prilagodila) in da se tudi nevrološko tako razvija, da vem, da mu nič ne manjka.

Zdej pa čakam, da se zbudi.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
10.1.2006 16:19:45   
petri85
Živjo!

Midva sva z doooolgega sprehoda. Meni se ne zdi tako hudo mrzlo?!
A imate ve tudi sedaj ko je malo bolj mrzlo tako zavite otročke zunaj. Jaz mojega ful oblečem pa v šal zavijem pa rokavičke gor dam, ampak strehico mu pa čist odprem v vozičku, tako da je cel na sončku. Sem pa danes se sprehajala z dvema kolegicama, ki sta jih imele tolk zavite, da sploh nii videl obrazka! Pa sem bla raje tiho, ker ne vem al jaz pretiravam al uni dve?

Hugolina pozdravljena!

Mi ga ne bomo obrezovali, če to ne bo potrebno.
Dojila bom pa minimalno toliko časa kolikor bo še mleko - upam, da vsaj še mesec ali dva!

Kako pa sta Tia in Violinski zadovoljni na plavanju?

Nataša, meni se zdi, da Gašper ne poje tako veliko! Za kile pa ne jamrat, kaj pa naj jaz pa še tiste rečemo, ko majo naši mulci že čez 8 kg?

Grem preverit, če se kdo že zbuja...

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
10.1.2006 16:32:27   
Tiamo
Hojla,  ste se pa razpisale, še dobro, da ste samo na moja vprašanja odgovarjale...Hudolina pozdravljena user posted image  Mi smo bili pa danes pridni na kopanju, je uživala in brcala, tudi ko jo je Aljoša dalj časa opazoval ni jokala user posted image . Potem sva šle k moji mami, tam se je zbudila ob 13 pojedla, sva šle domov, sem jo samo v voziček preložila in sva jo mahnile na zrak, in zdajle se prebuja. Sem objavila slikice s kopanja..grem ji naredit za jest, ker bo panika kmalu..

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
10.1.2006 17:57:17   
tina104
Zdaj se ati malo z Aljažem ukvarja in imam malo časa...
Natasaxy, meni se ne zdi, da tvoj preveč je, moj se sicer samo doji, tako da niti ne vem, koliko količinsko poje. Ima pa dobrih 9 kg....
Petri, jaz mojega imam oblečenega tako kot je notri oblečen, čez pa dam kombinezon, zadnjih nekaj dni še zokenčke in rokavičke ter seveda kapo, potem ga z eno malo odejico pokrijem, po nogah ima še neko vrečo (ki ni ravno zimska vreča, bolj se mi zdi, da je za to, da mi koca dol ne pade) pa pleničko ima na ustnicah, da ima nekaj za sesat. Tudi jaz mu strehico odkrijem. Nič preveč ga torej ne zavijam - notri je oblečen v bodi na naramnice ali kratke rokave in srednje debelo majico z dolgimi rokavi, pa pajac na naramnice, to je vse.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
10.1.2006 22:02:58   
hugolina
Pozdravček!

Jan je pred skoraj eno urco fino padel dol, sem ga tolk zmatrala danes da je bilo veselje. Sva bila tudi zunaj, samo pri nas ni sončka user posted image , ker ga Mežakla zakriva. Tako da se moramo pozimi sprijazniti s temo. No ja, dopoldan ga je ena malenkost v središču mesta, samo do takrat nama ne uspe ven priti user posted image

Jaz mu za ven dam čez tisto kar ima doma eno trenerko (jopico, hlače) in pajacka. V vozičku mu pokrijem samo nogice, na glavi ima kapo in to je vse. V ustih ima pa itak dudo, tako da jih ima zaprta user posted image  Šala ravno ne prakticiram, ker mi je to že babica govorila, da je bolje, če se otrok navadi brez. Baje da je bolj odporen user posted image  Ker "kao" ko ga pa ne bo imel, se bo pa takoj prehladil. No, jaz sem se tako odločila.
Sem ga pa pozabila danes namazat s kremco po obrazu, tako da je imel zdej zvečer kar fino rdeča lička, ampak samo dva flekca, okoli pa pikce user posted image  Jaz upam, da mu bo to izginilo.

Natasaxy pa saj poje skoraj isto kot naš, oz. še manj, saj ima samo štiri obroke. Naš poje pet obrokov po 180ml (200ml mleka) in tisto kašico dopoldan. No, takrat mal manj mleka. Bi pa tudi kar jedel sadje oz. zelenjavo, tako da moram jaz nehat dajat, ker on kar odpira usta user posted image  
Midva sva štartala iz 3100g user posted image  sedaj jih ima pa 7900g, pa je tud star 4m in 15 dni. Ne vem no, se mi zdi to kar normalno. Tudi pediatrinja mi je rekla, da je to uredu. Smo pa že na Aptamilu2.

Miševi, jaz tudi jemljem VEDNO hrano s sabo, pa če gremo samo do mame kaj iskat al pa do tašče na obisk. Sem tak vraževeren tip user posted image , pa zmeri ful kompliciram, ko kam gremo. No, saj kolko "punklov" imamo vedno s sabo pa raje ne govorim.

No, glede obrezovanja pa sploh pomislila nisem. Razen seveda, če bi bilo to potrebno.

Jaz pa razmišljam, da bi šla z malim v bazen v Kr. Goro, ker v vodi ful uživa in bi pomoje tudi tam. Samo sem se pozanimala in nimajo tistih obročkov, pa ne vem al nej to nabavim, a naj ga imam samo tako mal v naročju. Ampak pol ne bo imel nič od tega. Kam nej grem pa sploh gledat za to zadevo user posted image  Nimam še izkušenj s tem, ker še nismo tega prakticiral.

lp

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
10.1.2006 23:14:03   
miševi

Hugolina - probaj vprašat za obroč v Baby centru, ali pa v Intersportu ali pa Hervisu.

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
11.1.2006 7:44:08   
Tiamo
Jutro user posted image  Danes smo pa spali do 1:30 user posted image in user posted image do 7:15, zdaj se veselouser posted image .  Jaz Demi oblačim za user posted image , v spodnjo majčko, bodi z dolgimi rokavi, volnene žabice, potem pa ali kombinizonček ali zimsko vrečo (taka kot spalna samo da je topla). Pa seveda kapico. V vozičku jo še pokrijem z deko, spodaj ima pa tak kovterček. Hudolina, glede obroča ti predlagam, da greš prvo probat brez njega. Itak je lahko otrok prvič samo 15 min v vodi. Demi se je prvič drla, tako da sem jo imela skor cel čas v naročju. Po končanem plavanju (pri nas na tečaju) sledi sproščanje, kar pomeni, da jih imamo v naročju, plavamo (oz. me mame hodimo), tako da imaš otrokovo glavo na ramenu in otrok hrbtno plava, potem ga pa še primeš pod pazduho in plava (kot žaba) pro ti tebi, se pravi ga vlečeš proti sebi. Drugače pa kot sem ti rekla, daj oglas na RR, da kupiš Fredov rdeč obroč. Jaz sem dala oglas za hlačke in dobila sem veliko ponudb.  Lih prejle, ko sem user posted image , sem premišljevala, da me, ki imamo prve otroke, rade napišemo kaj že vse znajo in se malo pohvalimo. Miševi in Violinski, ki imata pa že drugega, pa nikoli ne pišeta. Včeraj sem videla, da Aljoša obvlada vse stvari, prevračanje na trebuščka, potem postavljanje na kolena...čeprav se potem razjezi k se nikamor ne premakne. Se pravi, pri drugem nam bo že rutina.... Zdaj jo grem preobleč, se kasneje tipkamo...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
11.1.2006 9:58:48   
violinski
Dobro jutro v tole mrzlo jutro!

Haha, Tia, kako prav imaš, nič kej posebnega ne pišemo o tem. No jaz ne ravno zato, ker naj bi bila na te stvari navajena, ampak mi je včasih kar malo smešno: tako kot se je Demi rodila en dan pred Aljošo, tako tudi vse akrobacije obvlada par dni pred njim, potem se mo pa zdi, da bi bilo samo hvalisanje, če bi napisala, da Aljoša tudi zna touser posted image user posted image user posted image Zaradi tega se mi ne zdi nič posebnega, če nekaj zna, saj je ravno pravi čas. Saj vem, sem smotana, ma kaj čem, taka sem user posted image .

No, pa tudi on nekaj novega zna od včeraj - nožni prsti so med previjanjem ves čas v ustih. Ti-ti, lump user posted image ! Pa dežek je zdej začel nalašč delat, tako da je vse okrog njega mokro. Sej znal je že prej, samo mu ni bilo tako zanimivo. Zdaj najprej počaka, da vidi, če ga gledam, pol pa zadežuje.

Česarkoli se je Lana naučila pa je bilo tako mimogrede, da niti opazili nismo kdaj. Tako nekako - ko smo se zasekirali, pa kako to, da tega še ne zna, je en dan kar sama od sebe znala. Enako je bilo pred par tedni, ko sem jo hotela še naučiti, kako se reče prstkom na roki (pavček, kazavček, ....) en dan so bili vsi pavčki, naslednji dan je pa že imel vsak svoje pravo ime. Zdaj jo probam na isti način učiti barve. Obup. Vse so zelene user posted image . Mal se sekiram, pol se pa spomnim, da bo prej ali slej povedala, da že zna.

Sem bila pa zelo vesela, ko sem na plavanju videla, koliko brca - Lana je rada hodila plavat, ampak njej je bilo to bolj zaradi tega, da je lahko opazovala, kaj drugi počnejo - predvsem odrasli (vsaj v tej starosti, kot je zdej Aljoša).... Ok, zdej moram tipkat čisto potiho, Aljoša je zaspal user posted image . Aljoša pa v vodi brca zato da ga drugi gledajo. Pravi user posted image , mora bit user posted image . No, Lana pa zdaj komaj čaka, da gre v vodo, pa pravi: gremo 'žabat'!

Ok, grem jaz raje zajtrkovat (čeprav bi rada šla tudi jaz žabat).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
11.1.2006 15:16:00   
tea01
Evo še mene. Ste se tko razpisale, da vas ne morem prebrati, tako, da brez zamere vas bom brala od danes naprej.

Vidim, da vaši sončki lepo rastejo in napredujejo. Super.Naš je pa začel odklanjat moje mleko, odkar smo mu začeli dodajat 2x na dan hrano. In kaj naj naredim??????
Od kdaj se mu pa lahko daje alpsko mleko????

Napišite še kaj lepega.

T

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
11.1.2006 15:30:11   
zoya24
O Tea se že dolgo nisi javila, me veseli, da ste OK.

Midva sva že iz dolgega sprehoda in trgovine, kosilo se že kuha,.......

Sej sploh ne vem, kaj bi napisala, pri nas vse po starem. Aja Jessy tebe sem hotela vprašat, če zvečer že daješ kašice in koliko jo poje.

Vidim, pa da se danes vse bolj sončkamo, ......

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
11.1.2006 15:40:58   
nanka
Pri nas tudi ni nič novega, sva same doma, ker so ostali člani na smučanju.

Žiga vse najuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Tea, midve sva že na treh gostih obrokih, ker ni hotela mleka. Zdaj pije mleko samo zvečer in zjutraj, če pa tudi zjutraj noče mleka, ji dam pa mlečni obrok po žlici( Hippovo kašico, ki se meša z vodo).

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
11.1.2006 16:17:07   
petri85
Živjo!

Žiga, vse naj naj!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Midva sva tudi z zelo dolgega sprehoda (2,5 ure)! Zunaj je krasno!

Tud pri nas nič novega....

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
11.1.2006 16:55:43   
Jessy
Pri nas je pa tolk pestro, da vas uspem le brati!

Neja je tudi odkrila, kako se dela dežek in zdaj to vneto vadi.Te dni tudi izkoriščava sonček, kar se le da!

Kašico ji dajem okrog 18h in sicer v cca 80 ml mleka, ostalo pa jo podojim. Potem pa še kmalu po 20. uri še dojim, nato gre pa spat. Zdaj že tretjo noč nismo vstajali ponoči. Mož je rekel, da se je 2x zbudila za slabih 5 minutk in nato zaspala nazaj. Zmerom manj se zbuja!

Zdaj pa spet šibam! Nimam časa!
Čau

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
11.1.2006 19:57:33   
hugolina
Pozdravljene!

Tudi mi smo se danes šli martinčkat na sončka, ampak mal stran od doma... pri mami. Pol pa prideš v tole našo senco, te pa kar vse mine. Kot v Sibiriji user posted image .

Miševi in Tia hvala za nasvete user posted image . Vidiš, dobro da sem vprašala. Ker tam na recepciji sem vprašala, če hodijo s tako malimi v bazene, pa je rekla da še z manjšimi. Je pa seveda odvisno od otroka, kako prenaša to ozračje. Bomo prvo poskusili na "peš" pa se bomo pol naprej odločali za obroč. Saj, mogoče mu pa sploh ne bo všeč user posted image .

Ali vaši malčki (tiste ki že dodajate) jejo krompir?? Naš ga namreč ne mara. Ni šans. Pa če ga še tako hočem okol prnest (zmešam z bučko, korenjem, jabolkom, mlekom), mu gre kar na bruhanje, zato raje preneham. Pa sploh ne vem zakaj. Vse drugo pa tako z veseljem je. Hm, res čudno.

No, zdej pa hoče gospod mojo pozornost user posted image
lp

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
11.1.2006 20:30:37   
Kety
mam timona v rokah,....ja, pri nas se je pa danes kar dogajalo. najprej smo šli na dolg sprehod, ob 17ih smo pa imel priprave na krst, ki bo v nedeljo. župnik je imel mal predavanja, pa pred tem smo imel v cerkvi probo. mali je bil cel ajt buden in na koncu že tako zaspan, da je bil kar tečen. no, zdej pa samo čakam, da ga dam spat, ker sem totalno izmučena - timon pa vriska v mojem naročju in lovi mojo roko k tipkam.user posted image  upam, da bo dons spal....danes je čez dan jedel celo na 4 ure in ni bil nič siten za hrano.

no, glede dodajanja ne bom nič pisala, ker še ne dodajam,...me pa mika, da bi v svoje načrpano mleko dala eno žličko hippovega rižka in malemu dala za večerjo (1 obrok pred spanjem), ampak še ne vem. jutri grem v nabavo, pol bom pa vidla.

aja, prejle k sem ga umivala za spat, je pogruntal, da se da prijet za prste na nogah, jih je poskušal dat v usta, pa se mu je noga zmuznila.user posted image

pa še nekaj...začel je ful grickat dudo in pol isto hoče izvest na mojih joškah-auč!!!!
pa mislim, da je alergičen na bubchnovo kremo wind und wetter, je dobil male rdeče pikice!

lahko noč!  

(odgovor članu hugolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
11.1.2006 21:14:06   
nanka
Hugolina, ja naša ima rada krompir, vsaj mislim, da ga ima. Jaz ji skuham skupaj krompir, kolerabo, korenček, brokoli in cvetačo. To potem zmiksam in malo zalijem z vodo in dobim gosto kašico. To zelo rada je, zdaj ji kuham že več kot en teden. Samega krompirja pa še nisem probala, tako da ne vem.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?