|
RE: Avgustovke, kje ste 10.1.2006 14:44:40
|
|
|
|
violinski
|
Tia, o Frutkih tudi jaz tako razmišljam. Ni rečeno, da je sadje, ki ga jaz kupim na tržnici bolj kvalitetno kot tisto, ki ga Fructal kupi - oni imajo za vratom še posebne kontrole, ki jih šiptar na tržnici nima. Sploh pa je zdaj obdobje, ko niti v domačem sadovnjaku ni velike izbire, tako da.... Eno ali dve steklenički sadne kašice sem vedno imela v svoji 'Sport Billy' torbi. S časom so bile te vedno večje. Doma pa že imam zalogo tudi že pripravljenih zelenjavnih in zelenjavno-mesnih kašic za kasneje. Hippovih kašic tudi Lana ni nevemkaj marala, ma še slabše so pa meni bile od Alete - so imele vse isto barvo in isti okus po začinki, pa barva je ostala na vseh žličkah, dokler se niso ene trikrat v stroju oprale. Fructal pa žal nima zelenjavnih. Od Hippa sem pa imela vedno zalogo Brei kašice, ali kako se jim že reče - tiste nočne v rjavih posodicah, sem jih dajala za večerjo. Za Alpsko mleko sem pa imela dobrega 'vodjo/preskuševalca/svetovalca' - sodelavka, ki je rodila 6 tednov pred mano ima za moža enega dr. živilske tehnologije in je potrdil, da je Alpsko mleko najbolj pravilno pripravljeno od vseh kravjih mlek, tako da je primerno tudi za dojenčke. On ga je dajal svoji hčeri (seveda šele, ko je bila ven iz obdobja prilagojenega mleka kot izključne hrane), se pravi, da je tudi za moje otroke dober. Če bi on bil samo teoretik, bi bila še skeptična, ker pa si je upal to ponudit tudi svojemu otroku, mislim, da mu lahko verjamem. No, naša pediatrinja je prisegala na Pomursko pasterizirano mleko. A je še kateri tako mraz zunaj, kot meni? Jaz sem kar dvoje hlače oblekla za na plavanje. Aljošo pa poleg kombinezona še dodatno z dekico pokrila, ker je v avtu bilo svinjsko mraz. Živjo hugolina, želim več sreče z novim računalnikom !!! Natasaxy ne se sekirat, Gašper naj kar je, kolikor mu paše, zdaj pospešeno raste in mora dobiti tisto kar rabi. Ne boj se, ni požrešen, tako mali še neznajo biti požrešni. Vsi pravijo, da pride okrog 1 leta obdobje, ko nočejo otroci jest ničesar ali pa vsega pojejo zelo malo. Mi pri Lani tega obdobja nismo nikoli videli, še vedno jé kot ta veliki (leto in pol starejši bratranec je niti pod razno ne dohaja v količini pojedene hrane), pa je čisto normalne teže in velikosti. 7,7kil za to starost se mi zdi v redu, nič preveč, Aljoša ima že 5 mesecev in 10 dni (on je rojen prvega, tvoj sonček pa zadnjega), pa še ne vem, koliko je težek, ga grem jutri tehtat - moram vedet, ker moram naročit nove zaloge zdravila zanj, pa se ga odmerja glede na težo. Drugače ga sploh ne tehtam, samo v posvetovalnici, ker mi je važno, da je po hranjenju zadovoljen, sit (po novem se sicer hrani na tri ure, ampak sem se prilagodila) in da se tudi nevrološko tako razvija, da vem, da mu nič ne manjka. Zdej pa čakam, da se zbudi.
|
|
|