miševi
|
Uboga Kety! Kaj naj rečem, tole foro z gledanjem TV in držanjem malega še predobro poznam. Pa TV ponoči in svetlikanje v spalnico - tudi mi smo brez vrat. No, sedaj je malo bolje, ker sem zarohnela. Pa to ti lahko rečem, da ko otrok zraste, da potem je pa bolje - z Niko se sedaj bistveno več igra, veliko sta tudi skupaj zunaj. Tako da, iz lastnih izkušenj te lahko potolažim, da nekateri moški mogoče ne vedo, kako in kaj bi z dojenčki (moj se tudi otepa previjanja, če se le da) - čeprav so si jih prav oni zelo želeli. Potem, ko pa zrastejo, se pa fino z njimi igrajo in se situacija spremeni. Tako da, ne obupat, še malce zdrži, po enem letu bo pa bolje. No, pa da ne bom mojega samo šinfala - drugače je kar priden in veliko sam naredi, kar se doma tiče (moška opravila, pa adaptacije, mizarjenje, ploščice...), pa ponoči je tudi on tisti, ki nahrani Jureta, če želi nočni obrok, ne glede na to, da ima zjutraj službo. Torej, Kety, še malo, pa bo, boš videla. Malo mu pa vseeno probaj na lep način namignit, da so dojenčki sedaj zelo zvedavi, da se iz tega učijo, da jih vse zanima in zato rabijo stalno nekaj novega in da bo še prehitro zrasel, TV bo pa lahko gledal tudi, ko bo star in bodo otroci šli po svoje. Kako najdem čas za RR pri dveh otrocih - zjutraj me zbudi Nika, ji pogrejem mleko, vmes se stečem stuširat in umit, se napravim. Nika gleda risanke. jo napravim, nato se že zbudi Jure. Mu navijem vrtiljak in v posteljici počaka, da posteljem. Niki dam igrače, Jureta previjem in nahranim. Dopoldne se full sam zamoti, pa tudi kaj zaspi, zato ga dam pod most, vmes se igram z Niko, skočim na RR, pripravim za kosilo, Tudi meni zelo pomaga ležalnik - če je kriza, zelo rad gleda, kaj jaz delam in je mir. Vmes se seveda pogovarjava, smejeva, pa Nika ga malo animira. Če je lepo vreme, ta del dneva preživimo zunaj. Ko pride njegova ura za jest, ga zopet zrihtam, potem ima pa ponavadi ta dolgo spanje. Vmes skuham kosilo. Ko pride moj, pojemo in takoj pospravim po kuhinji. Popoldne smo malo več z malim, ker hoče pozornost. Ker je računalnik prižgan, tudi jaz občasno skočim pogledat na RR. Zvečer za spat pripravljam jaz jureta, ati Niko. Ko Jure zaspi, grem pa pospravljat. Ma tako nekako, z občasnimi odstopanji, se vedno najde čas za nekaj, če hočeš. Res je, da prahu ne brišem vsak teden, toda vizuelno imamo pa vedno pospravljeno, pa skuhano. Pa mislim, da se obema otrokoma lahko dosti posvetim, seveda pa sta oba zelo, zelo pridna. Če ne gre, pa prosim, da moji vsaj za par uric pomerkajo Niko. Ekola...
|