|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
6.1.2006 13:43:49   
nelči
Pozdrav

Najprej Zoja vse naj, naj user posted image  za 5 mesecev!!!!!!!

Ne morem verjet kako naši otroci rastejo. In s tem se žal tudi naša služba približuje. V pričetku porodniške sem si mislila kako bi šla dela za kakšne 4 urce, sedaj pa sem že tako privadila doma, da ne vem kako bo julija, ko ponovno nastopim v službo. Punce lahko pa se temu izognemo in ponovno zanosimo user posted image  Le hec, jaz nebi imela tako zgodaj drugega otroka. Še s tem imam preveč dela, dva nebi sfolgala !!!!!

Tia glavno, da z Demi ni nič narobe. Vem kako je to, prava panika te prime!!!! Meni je Jan padel iz torbe od vozička, ko je bil star komaj mesec in pol. Sem mislila, da me pobere! Zgodilo pa se je, ko sem ga v tej torbi želela odnesti ven v voziček. V torbi je ležal na hrbtu, jaz sem hotela pobrat plenico sem se sklonila in mi je en ročaj od torbe zdrsnil z roke. Mali pa se je prekotalil na trebuh direkt na obraz. GROZA vam povem!!! Takoj je imel zatečeno zgornjo ustnico in nosek (zgoraj med očmi) tudi ful natečen, kjer se je pojavila majhna ranica s krvjo. Valjda se je pričel grozno jokat, ampak potem je pričel spat. Kar mi je bilo še huje!!! Takoj smo šli v bolnico, kjer so ga gledali 3 zdravniki in nas poslali domov z navodilom, da ganaj opazujemo. Hvala bogu je zelo hitro vse zacelilo brez posledic. Ja, takrat pa me je panika. Pa vem, da nas še vedno več padcev šele čaka!!!

Na razprodajah tudi mene ne bodo videli. O kg boljše, da ne govorim. Sicer imam le še kakšne 3kg od nosečnosti ampak kaj mi to pomaga, ko pa jih imam še od prej toliko preveč user posted image  Za kakšno telovadbo pa nimam niti malo volje!!!

Miševi nekaj me zanima. Če se ne motim, si se pri Juretu jezila glede cuzanja palčka. Kako vama gre sedaj? Ga še ima vedno rad user posted image ? Sprašujem, ker je Janu tudi že kar nekajkrat zaidel v usteca. Takrat ga takoj potegnem ven, kaj več pa menda nimamo za storit, a ne? Zoya a Žiga ima tudi rad palček? Ja fajn no, vedno več jih je user posted image

Eno vprašanje punce. Kaj imajo vaši malčki doma na nogicah, kakšne copatke ali zokenčke ali kaj? Jana sem do sedaj oblačila tako, da je imel spodaj štrampelčke, preko kakšen pajac z nogicami, če pa ne pa zokenčke, preko pa še volnene coptake. Torej 2 palsti + copatke. Pa ima včasih malo vlažne prstke in ne preveč tople user posted image  Mislite, da mu je prevroče. Aja, imamo pa cca 22-23 stopinj.

Še eno vprašanje glede naših fantičov. Ko umivate lulčije, moramo kožico dol potegnit, ne? Jaz jo vedno, ampak se mi zdi, da je vedno na istem mestu (zadeva se nikamor več ne premakne user posted image ), bolj pa si ne upam user posted image  Kako gre vam???

LP

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
6.1.2006 13:48:58   
Tiamo
Punce a je danes zaklet dan ali kaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! Čist sem penasta user posted image  Grem na sprehod z vozičkom, Demi prindo zaspi, na poti nazaj domo, se ustavim v pekarni, parkiram voziček v predprostor, tako da ga vidim. Pred menoj je bil moški, star cca 50 let, nakupi in gre proti izhodu..jaz naročam in z enim učom vidim, da je odstranil iz vozička plenico (ki jo imam obešeo tako, da noben ne vidi v voziček in da Demi lažje zaspi) in trese Demino rokico, seveda se je zbudila in zakričala...že pred tem sem tudi jaz zaupila in tok nadrlča tipa, da naj si roke briše drugam in kako mora otroka zbudit, in kako si sploh dovoli odstranit plenico in pogledat v voziček, tok sem se drla...da so vsi iz peki prileteli iz zadnje sobe...moški pa samo: Samo pogledat sem jo hotel...GLEDA SE Z OČMI, NE Z ROKAMI, če bi še kaj govoril, bi ga user posted image ...seveda jo je zbudil in jokala je do doma...in tudi jaz .user posted image ...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
6.1.2006 14:01:13   
zoya24
Tia user posted image user posted image user posted image , men gre to tud na jetra. Drugače nimam problemov, da ga kdo pogleda in prime, od domačih seveda in kolegic, ampak tole prijemanje za rokce, gre pa tudi meni na k.....Zadnjič sem bla v eni štrcuni, pa tud ena mlada prodajalka, joj kok je šikan...kje maš pa rokice...ti povem sem se hitro pobrala ven. ...

Nelči ti pa kar korajžno pri umivanju lulčija, jaz mu vsak dan malo potolovadim s kožico in se že fajn da dol, tako, da se lulček že lepo vidi.

......grem zdaj dokončat s kuhanjem.....

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
6.1.2006 14:35:22   
tina104
Joooj, koliko ste napisale. Zdaj bi rada vsem odgovorila kaj, pa ne vem, če mi bo uspelo.

Zoja, vse naj!!user posted image user posted image

Tia, nisem si mislila, da se že pri taki starosti lahko kaj takega zgodi! Samo da bo vse dobro!

Jess, ful sem se nasmejala tvoji kombinaciji hrane za Nejo user posted image

Kety, za krst se po mojem ne splača kupovat nekih oblačil, ki jih bo samo takrat oblekel. Naš je imel tak lep svetlo moder komplet - hlačke in jaknica.

Nam je zdravnik svetoval sterimar, ker je v pršilu in je rekel, da to bolj pride v vse dele nosu kot pa ostale fiziološke - ker sestava je pa pri vseh teh fizioloških enaka, kolikor sem razbrala iz navodil.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
6.1.2006 14:38:27   
miševi

Nelči, jaz sem user posted image proč vrgla, ker sem obupala. Moram pa rečt, da sedaj palček uporablja le še manj kot polovico toliko, kot ga je prej, tako da gre na bolje. Mi pa ponoči ni treba vstat za dudo dat, ker se sam "popalčka"user posted image .
Ja, kožico mu pri umivanju tudi jaz dol vlečem, kolikor mislim, da smem. Videti ni kaj veliko napredka, bo že zdravnica naslednjič povedala. Na tem pregledu je rekla, da tam spodaj pa ne bova gledali, ker ima samo cepljenje.

Tia, vsaka ti čast, da imaš juser posted image , da takole nastopiš. Jaz k sreči ne pridem tako pogosto v tako situacijo, če pa že, sem pa user posted image - moja velika slaba lastnost.

Zoya - dobila sem prospekt od Babycentra in imajo znižane nalepke za na zid in pohištvo (piše, da tudi po odstranitvi ne pustijo sledov) - so pa medvedek Pu, pa Miki miška, pa mislim da Pepelka oz. princeske al nekeja takega - v glavnem 3 različni motivi (pride pa nekaj čez 3000).

Pa še našega frajerja moram pohvalit user posted image - je pogruntal, da ropotuljice ropotajo in sedaj na veliko atijevo "veselje" user posted image z ropotuljo v roki ropota kot zmešan. Ko sem mu dala plastično knjigico v roko, je najprej probal, če ropotauser posted image ...

Danes je tudi kar dosti pojedel jabolčka + korenčka. Sem naredila v sokovniku in dodala malo gošče in je bilo zgleda ravno prav. Je prvič usta odpiral tako, kot se zagre. Pa ko sem mu pripravljala, je vse spremljal in pojokcal, če sem šla proč od hrane. Potem sem pa jedla kosilo in je vsak grižljaj full spremljal in stegoval jezik. No, zdaj se upam začenja njegova volja za konkretno user posted image .

LP,user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
6.1.2006 14:45:39   
tina104
Se je Aljaž vmes zbudil....

Glede Rutarja- vem samo, da v MB imajo oddelek z otroško opremo, samo so večinoma ful drage stvari. Mi smo tam kupili samo bombažne plenice, ker je bila akcija. Kake take nalepke za na steno mislim, da imajo tudi v BC, lahko si pa sama doma kaj narišeš. Poglej moj album - se je moj dragi malo igral, ni težko. Če želiš, ti bom opisala postopek.

Glede kg. Meni je šlo vse dol. Malo sem se že pazila pri prehrani, ne ravno ves čas, sem pa tudi skozi ful aktivna - prenašanje 9kg težkega user posted image  ni kar tako, pa ples z njim, pa petje, pa telovadba z njim. Res, sama ne telovadim, orbitrek stoji v kotu. Skupaj pa precej telovadiva - no, vsak dan nekaj minut in Aljaž ful uživa. To je res ena stvar, ki  mu je zares všeč. Morajo pa biti vaje, pri katerih se on premika.

Ne vem, če bom šla kaj na razprodaje. Rabla bi kake zimske škornje ali čevlje, pa kake majice z dolgimi rokavi, ampak težko je it od doma.

Glede dopusta, Jessy: Grčija in take destinacije se najbolj splačajo last minute. Kaj pa preko sončka si kaj gledala. Moja mama gre skoraj vedno z njimi kam in se mi zdi kar ugodno, pa v redu organizacija.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
6.1.2006 15:13:50   
zoya24
Miševo hvala za informacije, me verjetno novičke čakajo v nabiralniku, bom kar zdajle skočla pogledat. Tina ful lepo, če boš imela čas, bi se pa priporočila za opis postopka.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
6.1.2006 17:21:48   
tina104
Najprej še odg. nelči: tudi naš sesa palec, najpogosteje sicer celo roko ali pa vsaj tri prste. Če sesa palec in to vidim, mu ga dam ven in mu dam v roke plenico, ki seveda gre takoj v usta user posted image . Kožico mu malo dol potegnem, nič na silo. Ne gre kaj dosti.

Na nogah ima naš samo hlačke s stopali, če so hlačke brez stopal, mu dam nogavičke. Štramplčkov spodaj mu ne oblačim, ker mu je nonstop vroče. Imamo pa v stanovanju 20 stopinj, ker pri 22 se pri nas začne kričanje in jok in kriza v glavnem.

Zoya: Postopek slikanja na steno. Na internetu ali kje drugje najdeš fajn slikico, najboljše je, če je črno-bela ali pa vsaj obrobljena s črno, ker je nadaljnje delo lažje. Moj je potem to slikico prenesel v corel in tam to slikico tako povečal in ven skopiral, da jo je dobil na nekje 9 ali 12 A4 listov, te je potem skupaj zlepil in zadaj nalepil kopirni papir, potem pa to dal na steno in lepo prekopiral na steno. Potem je to treba še samo pobarvati. Racmana Jake ni imel črno-belo obrobljenega se mi zdi in je imel nekaj več težav, Pluton je bil tako obrobljen in je lepo izpadel. Saj nekaj postopka je tudi na slikah. Upam, da sem razumljivo napisala. Barval je z dipiji. Bom ga vprašala, če še ima to na računalniku shranjeno. Če ima in če te zanima, ti lahko pošljem.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
6.1.2006 17:33:18   
ery
pozdravljene...joj kok ste pridne,,,, Kuhate, z otroci se ukvarjate, pa še na RR imate čas pridt... Naša Nika pa rabi res fulll pozornosti, tko da mi ne znese tko..pa še int.mamp priklopljen skup s telefonom, pa še mama zraven, ki je v sp.štuku...

jessy, a neja ti je že tolk pojedla?? Ja pridna je, ni kej.

ma evo morm spet it, ker je ati na kavo pršu...

čao

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
6.1.2006 20:05:55   
Jessy
Ahhh, te razprodaje! Ni dnarja! Je bila pa taka gužva v Mercatorju, kot bi kaj zastonj dajali - seveda v Intersportu, da ne bo pomote, ker Mercator ni nič popusta dal na hrano user posted image .

Danes sem ji dala za kosilo pire krompir, tokrat brez dodatkov kakšnih čudnih kašic. Ga je prav z veseljem pojedla in to enako porcijo kot včeraj - malo več kot 200 ml. Se pa že bojim trenutka, ko bo hrana padala iz njenih ust kot dežek, ker že poskuša nekej v to smer, sam zaenkrat to počne še z zaprtimi usti. Ko pogrunta, da gre tudi ven, pa gorje ga meni!
Prej, ob 17h sem ji dala malo riževe kašice z banano, nato pa sem jo podojila, prej, ob 19.30 (ko jo je začelo zmanjkovati) pa sem jo še podojila in dala spat. TOKRAT V SVOJO SOBICO V POSTELJICO!!! Sem se skorajžila in jo danes dala tja spat! Me zanima, kaj bo ratalo iz tega! Upam, da ne bom celo noč prepešačila!

Na, ravno sem pogumno rekla, kaj upam, da bo, že slišim njen jok iz posteljice! Grem v akcijo!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
6.1.2006 20:20:54   
zoya24
Jessy, prvo noč, ko sem dala Žigo v svojo sobico, sem se kar ene parkrat vstala in pešačla v njegovo sobico in nazaj, drugo noč pa je že spal do petih. Držim pesti, da bo pri vas enako.

...zdaj vas pa zapuščam za danes, grem pogledat, kaj je kaj po TV, pol pa spat.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
6.1.2006 21:12:47   
Jessy
Takole....pa je zaspala. Je bilo ob 19.30 prezgodaj zanjo, da bi šla že spat, tako je bila zdaj še 45 min pokonci, zdaj pa mislim, da že spi, ker je čist tiho! Jaz upam, da več kot 3x ne bo treba vstati ponoči. Če bo tako, bom kar srečna!

A sem vam že kaj omenila, da Neja od včeraj izgovarja MMMMMA? Po moje bo kmalu znala rečt MAM MAM! user posted image  Bo poskrbela, da ne bo lačna!

Glede oblačenja...Jaz jo oblečem v 2 dolga rokava (že razmišljam v to smer, da bi bil za po stanovanju 1 dolgi rokav kar zadosti), čez pa pajacka, al pa žabe (so iz takega materiala, kot pajacki). Nekej časa sem ji obuvala tudi copatke al pa nogavičke, sam je skoz imela mokre nogice, tako da ji zdaj nič ne obuvam, pa se ji nič več ne potijo noge.
Je pa res, da imamo pri nas v stanovanju kar toplo - 24 C.

Kmalu bi pozabila.... Računalnik že dela! Natasaxy, če še nisi dobila receptov iz Paparice, mi pošlji na privat sporočilo tvoj e-mail, da ti pošljem kar Wordove dokumente, ker tega je kar nekej, vse z Uvodom vred!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
7.1.2006 9:45:37   
Jessy
Juhuhuuuuuu!!! What a night!!! Kar ne morem verjet! Začeli smo slabo, saj se je ob 22h že spet zbudila, ampak potem je bilo pa prekrasno naprej, saj je jedla samo ob 4h, potem pa spala vse do 8.30. Si lahko mislite, da sem kot user posted image vstala! Sem imela pa tako polne joškice, da me je že prav bolelo in sem si po podoju še izčrpala polno mleka.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
7.1.2006 12:11:47   
Kety
Ojla!

Timon spet spi (ker ponoči nismo) in mam malo časa da se vamm oglasim.

Jessy, bravo za spanje...komaj čakam, da tudi naš dobi svojo sobico in bo potem imel mir.

Sem ttako JEZNA na moža, ker zadnje čase sploh nima občutka za nič. Vsako noč zbudi mene in malega, ker rogovili naokrog. Spat hodi pozno (ker gleda tv v nedogled - BTW tv skoz sveti v spalnico, ker vmes ni vrat), pol pa ponoč še 1x na wc. Ne vem, mali je pa postal tudi ful občutljiv na vsak šum in se takoj zbudi. Jaz sem čist skrokana in vam povem, da se z možem že ful kregava, ker mi gre  prov na živce. Jezna sem nanjga, ker sem tudi zaradi njega zmatrana...čez dan pa delam več kot on. Včasih se vsede na kavč in gleda tv, mu dam Timona v naročje da lahko kej naredim...otroku postane dolgčas in se začne jezit in mal jokat, on pa kar gleda naprej...halooooo,....pol gre pa men jok na živce in vzamem Timona v roke in z njim v rokah poskušam delat naprej. Pa se dogaja samo zadnje čase. Mislim, namesto mene ima porodniško, pa nimam nobene pomoči od njega...zdele se to dogaja že kar ene par tednov in bom lih kar znorela in ušla!user posted image user posted image user posted image  Ne sej to ne, ampak, res sem jezna....

sem pozabila povedat, da mi Timon pije Hipp-ov zeliščni čaj (instant) in ga naredim bolj redkega, da ni preveč sladek. No, pa sem poskusila dat zvečer pred spanjem še aptamil...tega pa ne...zatem sem ga dala še na joško in je še ful jedel in to ob 21:30, FUUUUL lačen se je pa zbudil že ob 0.30. Sem mislila, da me bo pobral...prov na jok mi je šlo. No pol se je zbudil še ob 5:45 polulan do ramen, tko, da ga je bilo treba previt in je pol spal pri nama. Lih je dobr zaspal, ga je zbudil mož in mali je začel fuuul jokat, ker je bil tako zaspan in sem ga nosila kakih 10 minut po sobi, da mi je na rokah zaspal, pol sem ga pa dala k sebi. Je spal samo do 8ih pol je blo pa treba vstat. Spim NIČ!!!! Nič čudnega, da sem vsa zmatrana in shujšana.... Sem mu včeraj spet poskusla dat mal sadne kašice, pa je spet vse zbruhal, tako, da še vedno ni pripravljen na dodajanje goste hrane.

Zdej morm pa hitr mal poknjižit za eno firmo, k mi mali glih spi! Se še tipkamo!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
7.1.2006 12:15:08   
Kety
aja, Jessy, a kej uporabljaš zmrznjeno mleko, ki si si ga črpala prej?? A je še uporabno? Meni se je zdel tako čuden okus ko sem ga poskusila, da sem ga stran zlila. V zmrzovalniku ga imam pa še kaka 2 litra!?user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
7.1.2006 12:47:47   
Jessy
Joj, Kety, to mora biti pa res hudo! Ali kdaj poveš svojemu možu, da ima porodniško zato, da se bo on večino časa ukvarjal s Timonom? Jaz bi mu pa rekla, če bi mu otok v naročju jokal, ko on gleda TV, da naj se z njim igra in zapre TV! Al mu pa reči, da boš ti Timona imela, naj pa on kuha, pospravlja,..in to bi tudi mogla narediti!!! Sploh si ne znam predstavljati, kako ti je! Upam, da se bo kmalu kaj uredilo okrog tega!

Jaz svojega mleka sploh nikoli nisem poskusila, zato ne vem niti kakšno je. Vem, da če imaš mleko dobro zaprto v skrinji (ne v zamrzovalniku v hladilniku), da ti tam zdrži 6 mesecev, v zamrzovalniku pa 3 mesece. Jaz ga še vedno uporabljam iz skrinje in ful gledam na datume, da starejše zaloge porabim. Zaenkrat sem na septembrskih datumih.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
7.1.2006 14:14:17   
tina104
Kety, tako obnašanje tvojega dragega za moje pojme res ni odgovorno. Poskušaj mu na lep način razložit, da Timon pač potrebuje več pozornosti in se ne da poleg gledat TV, tako kot ti ne moreš nič naredit, če ga paziš ti. Hvala bogu, da je moj drugačen. Zadnje čase sicer ful veliko dela, ampak ko pa ga pazi, pa je z mislimi in z očmi in rokami in vsem pri njem. Res, nonstop ga carta, se pogovarja z njim, mu kaj kaže, jaz pravim, da ga kar preveč razvaja. Pa saj je v redu tako - zaenkrat.

Ery, kako najdem čas za RR? TV skoraj ne gledam, tudi sicer prostega časa ne koristim trenutno kakorkoli drugače kot za RR in pisanje mailov kolegicam. Pa računalnik je velik del dneva prižgan in ko imam malo prosto, pač skočim na rr pa kaj preberem. Skoraj nikoli ne berem ali pišem, ko je Aljaž buden, namreč ko je buden zahteva skoraj vso mojo pozornost. Malo bom napisala, kako mi zadnje čase uspe najti kar nekaj časa. Vstajamo ob pol petih. Po previjanju in umivanje sledi moj zajtrk in potem je Aljaž najboljše volje in takrat lahko naredim kaj, kar kasneje ne morem - pripravim kaj za kuhanje  - Aljaža imam povsod zraven v ležalniku, kako kuham in pomivam posodo nerad gleda, zato moram v tej smeri največ narediti zjutraj. No, po dveh urah postane zaspan in greva skupaj spat za kako uro, po spanju je spet dobre volje in ga dam v ležalnik ter delava kaj skupaj, kar rad dela  - misli, da se z njim igram, ko obešam perilo (stresam tako, da fajn vse vidi...), tudi posesam lahko, ker mu je sesalec ful všeč, posteljem posteljo in pač take stvari, da se nekaj premika. Po dveh urah gre spet spat za kake pol ure, takrat jaz ponavadi skuham do konca ali greva na sprehod ali pa grem na RR. V glavnem dopoldne lahko zraven njega precej naredim, mora pa res se skozi nekaj dogajati. Vseskozi mu razlagam, kaj delam, se mu smejim, če še to ni dovolj, imam pri roki plastenko z vodo, ki mu je bolj všeč kot vse ropotuljice skupaj in mu to kažem. Popoldne zahteva več nošenja, ampak ponavadi ko popoldne spi, grem jaz na RR.
Aja, perila skoraj ne likam, nosim skoraj sama taka oblačila, ki so raztegljiva in ni potrebno likanje. Če imam za čistit okna ali kaj takega, sem pač manj na RR...V glavnem z ustrezno organizacijo se da. Hvala bogu za ležalnik. Če ga ne bi imela, ne bi nič mogla naredit, se mi zdi, da niti jedla ne bi nič, ker v posteljici zdrži mogoče tri minute, ko je dobre volje.

Uh, sem se spet razpisala. Kje pa druge najdete čas?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
7.1.2006 15:34:52   
miševi

Uboga Kety! Kaj naj rečem, tole foro z gledanjem TV in držanjem malega še predobro poznam. Pa TV ponoči in svetlikanje v spalnico - tudi mi smo brez vrat. No, sedaj je malo bolje, ker sem zarohnela. Pa to ti lahko rečem, da ko otrok zraste, da potem je pa bolje - z Niko se sedaj bistveno več igra, veliko sta tudi skupaj zunaj. Tako da, iz lastnih izkušenj te lahko potolažim, da nekateri moški mogoče ne vedo, kako in kaj bi z dojenčki (moj se tudi otepa previjanja, če se le da) - čeprav so si jih prav oni zelo želeli. Potem, ko pa zrastejo, se pa fino z njimi igrajo in se situacija spremeni. Tako da, ne obupat, še malce zdrži, po enem letu bo pa bolje. No, pa da ne bom mojega samo šinfala - drugače je kar priden in veliko sam naredi, kar se doma tiče (moška opravila, pa adaptacije, mizarjenje, ploščice...), pa ponoči je tudi on tisti, ki nahrani Jureta, če želi nočni obrok, ne glede na to, da ima zjutraj službo. Torej, Kety, še malo, pa bo, boš videla. Malo mu pa vseeno probaj na lep način namignit, da so dojenčki sedaj zelo zvedavi, da se iz tega učijo, da jih vse zanima in zato rabijo stalno nekaj novega in da bo še prehitro zrasel, TV bo pa lahko gledal tudi, ko bo star in bodo otroci šli po svoje.

Kako najdem čas za RR pri dveh otrocih - zjutraj me zbudi Nika, ji pogrejem mleko, vmes se stečem stuširat in umit, se napravim. Nika gleda risanke. jo napravim, nato se že zbudi Jure. Mu navijem vrtiljak in v posteljici počaka, da posteljem. Niki dam igrače, Jureta previjem in nahranim. Dopoldne se full sam zamoti, pa tudi kaj zaspi, zato ga dam pod most, vmes se igram z Niko, skočim na RR, pripravim za kosilo, Tudi meni zelo pomaga ležalnik - če je kriza, zelo rad gleda, kaj jaz delam in je mir. Vmes se seveda pogovarjava, smejeva, pa Nika ga malo animira. Če je lepo vreme, ta del dneva preživimo zunaj. Ko pride njegova ura za jest, ga zopet zrihtam, potem ima pa ponavadi ta dolgo spanje. Vmes skuham kosilo. Ko pride moj, pojemo in takoj pospravim po kuhinji. Popoldne smo malo več z malim, ker hoče pozornost. Ker je računalnik prižgan, tudi jaz občasno skočim pogledat na RR. Zvečer za spat pripravljam jaz jureta, ati Niko. Ko Jure zaspi, grem pa pospravljat. Ma tako nekako, z občasnimi odstopanji, se vedno najde čas za nekaj, če hočeš. Res je, da prahu ne brišem vsak teden, toda vizuelno imamo pa vedno pospravljeno, pa skuhano. Pa mislim, da se obema otrokoma lahko dosti posvetim, seveda pa sta oba zelo, zelo pridna. Če ne gre, pa prosim, da moji vsaj za par uric pomerkajo Niko. Ekola...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
7.1.2006 17:14:50   
zoya24
Kety te čist razumem, jaz moram sicer mojega zelo pohvalit, Žigca ima zelo veliko, sploh zvečer, predno gre spat, ima pa tudi občasno takšne izpade, sam jaz nič ne šparam, totalno znorim, pol pa je za nekaj časa boljše. Sej ni samo tvoj, je tudi njegov. Sem pa tudi jaz slišala, da večina moških začne res uživati z otroci nekje pri dveh letih njihove starosti.

Jessy me veseli, da ste bolje spali, mi smo danes potegnili do pol šestih, se podojili in spali do osmih. Sem pa pozabla žaluzije zapret, se mi zdi, da če so zaprte, še dlje potegne. No tko, da se jaz tudi kar fajn naspim. Danes je pa itak že dopoldne ta dolgo potegnil (od 10-13), tko, da sem ves čas vmes dremala. Pol smo šli mal po nakupih, no ja mal je za nas tri ure, zdaj smo se pa vsi najedli in moška gledata Tv (no eden gleda, eden je obrnjen stran), jaz pa takoj na RR da vidim, kaj je novega. user posted image Sem pa dala skuto ven in testo, sem mojmu obljublja, da štrudel spečem, tako, da me še to čaka.

Drugače jaz tudi vse brez problema zraven malega naredim. Dopoldne je sploh priden, samo takrat jaz nisem, tako da zjutraj obvezno kava in RR, pol pa igranje z njim. Ko gre spat pospravim, ali pa po ta novem delam kej za faks. Ko se zbudi je spet dobre volje, tko da spet lahko kej naredim (npr. likanje), pa skuham......Pol pa itak že moj pride in pojemo, se večinoma on ukvarja z njim, jaz pospravim od kosila, če je treba skočim v trgovinO, velikokrat se tudi mal spedenam v tem času (glava, britje.....), pol pa malega poštimam in gre spat, mami pa pred TV ali se pa z atijem mal cartat. V glavnem men se zdi, da imam časa kar precej. Ponavadi se še vsak dan s sestrami čujem, dopoldne, oziroma, ko mali spi in znam čvekat tudi po uro z njim/a. To je to.

Zdaj sem pa že urnk natvezla, grem štrudel speč in posravit, če bo čas si moram, pa še lase pobarvat, ker so že cela katastrofa.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
8.1.2006 8:31:12   
Tiamo
Jutro, ste bile pridne in se niste tok razpisale k me včeraj ni bilo nič na RR. Smo imeli delavni dan, zjutraj registrirat avto, potem smo šli v Mullerja, kupila sem rižek in sokce, pa posodico Tommy Tipple, tako da sem pripravljana na uvajanje naslednji teden. Demi je bila pridna, spet spi od 20 pa od 5, pa potem do 8. Jessy bravo ra nove glasove, Demi je zdaj pogruntala da lahko slino grgra...ji še ne rata sprot požirati sline in spet je začela kolcati. Kety..tako je bilo pri nama na začetku..sem mojega skor pred vrata postavila. Zdaj je precej bolje, čeprav zvečer sem za Demi je vedno jaz zakon in jokca, če je pri njemu??? Hitro zrihtajta njegovo sobico, verjetno Timona moti bliskanje TV in vse ostalo ropotanje. Ali imaš baldahin nad njegovo posteljico? Če ne, ko Timon zaspi daj čez kakšno temno deko, da bo imel temo.  Demi se počasi prebuja..danes gremo k tašči na kosilo in h kolegici, ki mi bo posodila banjico za kopanje (na eni strani otrtok lahko sedi, na drugi pa leži), pa hodalico,...

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
8.1.2006 9:22:52   
nanka
Dobro jutro,

se danes zopet malo oglašam, ker včeraj nisem uegnila, smo imeli nor dan.

Dopolden sva šla v trgovino, ko sva prišla domov dem morala pa hitro skihat. Potem je sledilo pospravljanje. popoldne pa dvojni obiski. Je bilo kar preveč, Zoja je bila zelo razburjena. Je jokala, tako da sva se občasno morali kar umaknit v spalnico. Od vsega hudega je tudi zaspala že ob 18.30. Nahranila sem jo pa ob 20, kar v spanju.

Zvečar smo padli kot klade v posteljo.

Kety, najbrž je res hudo, če nimaš pomoči, jaz se oram kar pohvalit, saj sva za vsa opravila dva. Mi pri vsem pomaga, ponoči tudi vstane in ji da dudo ali čaj. Pa obvezno jo zjutraj previje in mi jo prinese nazaj v posteljo, da lahko še malo pospim.

Naša je pa začela balončke spuščat in imam zdaj vso hrano povsod, ampak res povsod. Se ji zdi fino, meni se pa meša. 

Zdaj pa veselo na delo, kuhanje kosila.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
8.1.2006 9:50:02   
Jessy
Danes pa jutro ni tako fino, kot je bilo včeraj, pa tudi jaz danes ne zgledam kot user posted image ampak kot user posted image . Zaspala je ob 20h, zbudila pa ob 23.30, 3h, 4.30, 5h, ob 8.30 sva pa vstali. Po moje nardim napako, ker jo takoj nahranim. Jedla je ob 23.30 in ob 3h, ob 4.30 sem ji dala samo dudo in ob 5h sem jo nahranila. Po moje bi mogla vstrajat, da je takrat ne bi nahranila. Saj pol sem ugasnila babyfon, tako da je čist možno, da je do 8.30 še kaj jokala, sam je nisem slišala. Res se mi ne zdi normalno, da se 5 mesečnik zbuja tako pogosto.
Kaj mislite, bi bilo preveč drastično, če bi jo podojila samo 1x ponoči, ostale joke pa "preslišala"?

Drgač je pa včeraj izgovarjala tudi BA, pa 2x se ji je uspelo prekotaliti z boka na trebušček. Morda pa le bo zmigala svojo leno rito! Saj, ko se jo nosi pa tako miga z vsemi štirimi, kot da bi pomagala pri hitrosti.

Včeraj sem ji za kosilo pripravila brokoli in cvetačo, pa je bolj z odporom jedla, tako da sva pojedli le pol, zato je bilo treba še podojiti. Sem ji pa popoldne ponudila sveže jabolko, ki pa ji je kar fajn teknilo in je pojedla skoraj celega.

Mene tudi čaka kosilo, pa se kar ne morem lotiti kuhanja.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
8.1.2006 9:59:16   
zoya24
Dobro jutro še od mene,

mi smo pa spali kot ponavadi, se je zbudil mal pred peto in nato ob osmih. Jessy jaz našega že kakšen mesec ne dojim ponoči več kot enkrat to je okoli 4-5 zjutraj. Zdaj ko je v svoji sobici itak ni problema, ker spi, prej sem se pa včasih ustala tudi do petkrat na noč in dala dudo. Ko sem začela to prakticirat (če se spomnete), je pa prvo noč itak za vsako bujenje malo jokal, pol pa je sprejel dudo in zaspal. Naslednje noči je bila duda že dovolj in ni več jokal. Kar poskusi, pa boš videla, kako se obnese. Samo ti povem, mi je pa pol počas že duda presedala, saj se mi zdi, da je vsakič, ko se je zbudil, mal pojokal, ker je vedel, da jo bo fasal. No zdaj se itak nič ne pritožujem, ker mi spi do okoli petih, brez zbujanja user posted image user posted image , pa še danes mislim, da bi sam nazaj zaspal, pa me je bilo strah, da se je odkril, sem ga šla pogledat in se je res, tko, da sem ga pol kar vzela in podojila. Danes gre v vrečo.

Mi gremo pa čez kakšno urico na Šajersko k babici, tko da se ne bom nič javla, vsem pa želim lepo nedeljo, baje bo mogoče celo malo sončka.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
8.1.2006 9:59:35   
Jessy
Tia, a kar v hojco jo boš dala?  Jaz sem se pa odločila, da hojce tudi videt nočem (sem sporočila vsem starim staršem, da ne bi kupovali), pa za stajco sem se tudi namenila, da je ne bi imela, če se bo le dalo biti brez nje (okrog tega bom še vidla). Hojco ful ne priporočajo, ker se otroci ne znajo loviti pri padcih, pa tudi, če je previsoka, da narobe stopajo (po prstih). No, sicer se boš mogla pa sama odločiti kako in kaj!

Nanka, ti balončki (jaz pravim dežek) so pa res nerodna reč. Meni je zadnjič kihala s polnimi usti in je neslo vso hrano naokrog, tako da sem potem mogla vse pomiti. Pravega dežka pa še ni pogruntala, se pa trudi v to smer, tako da ta dan res ni več daleč.

A se tudi vam dogaja, da morate po hranjenju komplet preoblečt otroka? A znate kako drugače obvarovati oblačila pred hrano, predvsem pred sadjem, saj veste, kako ga je težko ven spravljat, sploh iz pisanih oblačil? user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
8.1.2006 10:41:01   
nanka
Jessy, recepta kako obvarovati oblekice ne poznam. Evo sva ravno pojedle jabolko in banano in sva se morale kompletno preobleči. Sem probala že z dvema slinčkoma, pa plenico...
Žal nisem odkrila nič. Mi preostane samo preoblačenje. ( poleti bo super, ker bodo lahko brez obleke, pol jih pa samo umiješ).

Jaz ne bom uporabljala hojice, ker jo pri nobenem otroku nisem. Sta se oba že kmalu začela plazit in sta bila zelo mobilna, še preveč.

Stajico pa sem pri prvih dveh imela in se je super obnesla(vsaj igrače so bile na enem mestu), zdaj bom pa kar prenosno posteljico, ki jo imam v dnevni sobi porabila za ta namen.  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?