|
RE: Avgustovke, kje ste 16.12.2005 21:55:02
|
|
|
|
Jessy
|
Petri, super ste!!! Luštni, da je kaj!!! Mi smo pa samo Nejo dali na voščilnice - ena od božičkov, pa še napisali smo nekaj na sliko. Sem pa kar na rdeč šeleshamer nalepila, notri pa vstavila paus papir, nakaterem je natisnjen verz. Za vse to nardit sem porabila izredno malo časa! Mi smo imeli celo popoldne obiske. Sta prišla moja starša in je mami prinesla same domače, sveže napečene dobrote: 3 vrste piškot, breskve in čupavce! Do zdaj sem bila še kar "karakter" in sem pojedla le 2 čupavca. Je pa tudi res, da sem spekla pice za vse 4, tako da tudi ni kakšne hude želje po sladkem, oz. ni prostora zanje! Sem bila pa prav jezna na taščo! Sta prišla moja starša na obisk in je ata popestval Nejo, potem sem jo pa vidla, kako si menca oči in sem mu jo vzela in dala na tla, da bo zaspala. 2 minutki po tem pideta tast in tašča na obisk in jo je takoj hotala dvignit in sem rekla, da naj jo pusti, ker bo zaspala. Pa se je usedla na sedežno in skoz nekej gledala vanjo in jo ogovarjala, Neja pa je cvilila (če jo kaj ogovarjaš, potem rata jezna kot in začne ful kričat, če jo pustiš pa pri miru, pa kmalu zaspi brez joka). Pol jo je še tast mal podžigal, da Neja želi, da jo dvigne in da naj jo kar dvigne. Potem sem še enkrat rekla, da bo zaspala in da naj leži. Nato grem jaz v hodnik v omaro po vizitko, da sem jo napisala za stričev roj. dan (sta nesla naša dva domov, da sta dala zraven darila) in ko pridem nazaj jo ima tašča v naročju in hodi z njo naokrog. Me je tolk jezilo, da sem kar pihala! Sem pa tolk brez jajc (sorry izrazu), da sem bila lepo tiho in kuhala v sebi vso jezo. No, potem je le pogruntala, da je dobro, da jo da na tla, da bo zaspala, ker je tolk strašno utrujena, da komej še živi, nakar se je Neja začela pritoževat. Seveda, kdo se ne bi raje nosil in zaspal v naročju!?!?!? Nakar je stopila zraven nje in ji dala dudico, potem pa skoz nekej smokala vanjo in delala ššššššš, pa po ličkih jo božala, da se je Neja tolk razpištolila, da je ratala v glavo čist rdeča, da skor ni mogla dihat. Takrat se je ful začudila, da kako to, da tako joče. Pol sem se pa jaz oglasila in ji rekla, da sem že pred časom povedala, da ne mara ogovarjanja, dotikanja ali karkoli, kadar ima za zaspat. Sem prijela Nejo in jo nesla v sobico, kjer sem jo mogla uspavat na rokah. Ko bi jaz to vsakič delala z njo, kar je ona, bi jaz umrla od utrujenosti. Nekako smo jo navadli, da zaspi sama. Ko pa jo enkrat dvigneš in začneš nositi naokrog, potem pa ni šans, da bo sama zaspala in jo je treba uspavat v naročju. Joj, zdaj sem vam čist zatežila s tem, ampak se prav boljše počutim. Ne, res me jezi, ker tašča dobro ve, kakšna je situacija z Nejo, ker je vsak dan vsaj 2x tle, pa še vseeno mora nekej po svoje delat. Moja dva sta jo lepo pustila čist pri miru. Moja mama ji je še rekla, da naj jo kar pusti na tleh, da bo zaspala, da sem jo ravnokar dala na tla...NE...ona je ne more gledat leže! Uffff.....lasje mi grejo pokonci ob takem!!! Saj bom kar nehala, da vas ne zamorim preveč!
|
|
|