|
RE: Avgustovke, kje ste 29.11.2005 8:42:01
|
|
|
|
zoya24
|
Dobro jutro, zgleda da sem dane sprva. Kako ste kaj danes. Vreme kot vem bo zanič, torej bomo morali biti spet cela dan notri . Monja naš je isti, sploh ko prijema igrače ki visijo iz mosta se ful jezi, kerse jih seveda ne da dol potegnit . Glede uvajanja pa kot sem že napisala, da bom začela tam nekje pri 4,5 mesecih. Mi je sicer patronažna rekla, da lahko samo dojim do šestega meseca, ampak naj začnem poskušat dodajat okoli petega, to pa zato, da se mali navadi okusov, da ne bo potem pri šestih mesecih, ko je mleko že premalo zanj, kar naprej visel na zizi, ker se mu ne bodo dopadli okusi. Jaz bom začela z jabolčnim sokom, potem naribano jabolko, pa z malo banane, tako nekako kot je napisala violinski. Kot veste sem se včeraj odločla da poskusim ukiniti nočno dojenje, ali saj zmanjšati, ker sem od tretjega meseca čedaje več dojila na noč, medtem ko v drugem enkrat. No sem se včeraj tega lotla, pa sem bila prav pozitivno presenečena. Najprej se zbudi ob desetih, verjetno je kaj sanjal, saj sem ga pokrila in dala dudo pa je že spal. Naslednjič ob pol dvanajstih, ga popravim, dam dudo, pa je ni hotel takoj zagrabit, se začne jokat, se joka dve minuti mu dam še enkrat dudo, jo plune ven, se dvakrat še pojoka in zaspi (smo torej zaspali nazaj v 5 minutah). Naslednjič spet ob pol dveh, ponovim isti postopek, spet zaspi po treh minutah joka. Se zbudi spet ob treh - isti postopek, isto reagiranje. Nato se začne ob pol petih premetavat, pa sem mela že take joške, da sem ga kar pristavla, je jedel, parv počas skoraj dvajset minut, sem ga dala v posteljo in zaspi do pol osmih. Spal je veliko bolj mirno kot ponavadi, saj ni imel kar naprej polnega želodca. Upam, da se bo danes že kaj manj zbujal. Sem si pa morala ob petih nato iz druge joškice izčrpat mleko, saj mi jo je skoraj razneslo in samo da ni bila več trda, sem morala načrpat 90ml, pa to sem načrpala v parih mi minutah - sploh nisem vedla, da imam tolko mleka, pomoje ga je bilo noter ziher 180-200 ml. Sicer sem to malo nadolgo zdaj razložla, ampak bo sigurno zanimal tiste, ki tudi toliko dojijo, kot sem jaz ponoč. Mogoče se splača mal potrudit. Sem tudi sama danes bolj naspana, pa čeprav sem se zbujala, pa še glava me ne boli. Se mi zdi, da je nočno dojenje, sploh če dojiš po štirikrat prav utrujujoče. Pa mali se mi zdi, da je tudi bolj mirno spal - ponavadi se bolj premetava. Tia nisi bla prva jaz sem bila prej, sam sem ful naložla pa je dalj trajalo .
|
|
|