|
RE: Avgustovke, kje ste 30.11.2005 11:48:48
|
|
|
|
violinski
|
Tia, prvorodke vsaj prve mesece praviloma dojijo leže, jaz sem Lano približno en mesec. Aljošo, si sama videla, sem že v porodnišnici dojila sede, ker leže enostavno nisem znala več. Imam blazino v obliki U (pravzaprav imam dve, za vsakega otroka svojo, ker Lana svojo še vedno budno čuva) in si jo naštimam tako, da je dno U-ja pod mojo pazduho - na tisti strani, na kateri dojim. Če imam samo blazino, jo dam po podlaht, če pa nimam nobene blazine (ko dojim v kakšni previjalnici ali kej) pa prekrižam tisto nogo, na kateri strani dojim, da si s stegnom podpiram roko in otroka. Vedno pazim, da je želodček nižje od ust - saj veš, kako je Aljoša polival -poliva še vedno, pa ne toliko. Zoya, ki doji leže, ne daje več roke pod otroka, to pa verjetno zato, ker je že tako zrasel, da doseže dojko tudi brez podpore. Jaz sem v ležečem položaju morala vedno dojko malo dvignit, do Laninih ust, da je dosegla (sicer imam kej primit, to je res). Tudi je lepše teklo. Pa še to - otrok med dojenjem - leže in sede - mora ležati na boku, ker če leži na hrbtu in ima v dojko obrnjeno samo glavo, ne more lepo požirati. Tudi mi smo imeli obupno noč, Aljoša je začel stokat že ob 1h, čeprav je jedel ob 21:15. Mal sem ga pobožala, pol je zaspal do 2h, takrat je bil pa laaaaaaačen. Lana je pa poklicala tatija v sobo in hotela, da je pri njej, ali pa da pride ona k nama. No, je k sreči v ene pol ure zaspala, tako da se je lahko vrnil. Še o spanju v svoji sobi - Lana je nehala jesti ponoči ko je bila stara ene 4 mesece - ravno toliko, kot je Aljoša star zdaj. PA smo vseeno še dva meseca počakali in jo potem dali v njeno sobo. Ponoči je kakšenkrat vstajanje (še danes), ampak ne vedno. Ponavadi je bil problem, ker se je predramila in opazila, da nima dude in je sama ni našla. Prav da bi se ponoči zbudila in bedela ni nikoli. Razen ko je bila bolna in smo ji čistili nos in vse te stvari, seveda. Ampak je tudi hitro zaspala. No, včeraj smo dokončno naročili otroško sobico za mala dva, ki jo bomo dobili februarja, ampak Aljoša takrat še ne bo šel v tisto sobo, bo Lana še vedno sama. Potem se bomo pa prilagajali njegovemu ritmu. Dokler bo hodil spat pozno (Lana je najkasneje ob 20:30 v deželi Mižale, on pa najkasneje okrog 22h), bo še pri nas, ko se bo pa uskladil z Lano, bosta pa skupaj v svoji sobi.
|
|
|